Mijn Verhaal

Lekker zelfvoorzienend leven. Een droom in wording

Wouter en Sabine

1 Maart 2015: Ik stap de fiets op. Een lange weg ligt voor mij. De winter heeft Zwolle nog niet verlaten. Maar dat geeft niet. Hier heb ik op gewacht. Hier begint mijn reis. Mijn zoektocht naar een zelfvoorzienend leven. Het is zo ver. Nog voordat ik de IJssel over ben, probeert een stevige rukwind mij de berm in te sturen. De eerste hindernis op een lange reis van ontdekkingen.

8 maart 2015: Ik kom aan op Ecolonie. Inmiddels heb ik zo’n 700km gefietst. Onderweg heb ik de gastvrijheid genoten van liefdevolle mensen op verschillende plekken. Halleluja CouchSurfing. 🙏

Groen leven Blog

Ik maak van alles mee: Verdriet, Eenzaamheid, Frustratie, Boosheid. Alles komt langs. Wanneer de zomer zijn intrede doet is de ijskou waarin ik mij jaren hulde mijlen ver weg. Ik geniet aandacht in alle vormen. Ik voel mij “de man” en geniet ten volle van deze natuurlijke en ecologische plek in de Vogezen.

Mijn ervaringen houdt ik bij in mijn blog. Toen nog Groen leven. Later verhuisde dit naar een nieuw domein; wouterbuijs.com. (Momenteel is deze offline. Er wordt gewerkt aan een oplossing.)

Inmiddels ligt dit blog al jarenlang stil.

Zelfvoorzienend leven in Nederland?

in 2018 land ik terug in Nederland in het; Levende Dorp, Living Village ontmoet ik een engel. Op deze bewuste grijze dag, zie ik een mooie vrouw lopen. Ze is omhuld door een helder licht en heet Sabine. De magie die wij deelden tijdens dit festival blijft lang bij ons.

We bezoeken reisvrienden op hun duurzaam ingerichte plekken in Nederland en Frankrijk. En dromen van een zelfvoorzienend leven.

We zijn geweldig in het vinden van redenen, waarom we het nu niet kunnen leven. Voogdij, gebrek aan geld, verlatingsangst, noem maar op. Het weerhoudt ons er in ieder geval van daadwerkelijke stappen te zetten.

Moestuin

Ons volkstuintje wordt ons toevluchtsoord. Ondanks de strenge regels van dit complex, weten we er een waar paradijs van te maken. Bloemen, kruiden, groenten en fruit. Alles groeit en bloeit hier. Gebrek aan tijd, maakt dat we hier niet de overvloedige oogsten van kunnen halen die we willen.

Maar, we hebben een speeltuin gevonden. Een speeltuin voor straks; “als we groot zijn”.

Zelfvoorzienend leven in het buitenland

blank

De boeken van Vladimir Mégre liggen standaard naast bed. Hij schrijft over zijn ervaringen in de Siberische taiga met een bijzondere vrouw die in totale harmonie met de natuur leeft. Ze heet Anastasia. Soms klinkt het verhaal te sprookjesachtig om te kunnen geloven. Maar, ze heeft een boodschap die mij raakt;

Creëer je eigen ruimte van liefde, je eigen familiedomein, je tuin tot in de eeuwigheid

Anastasia

Sabine was al lang verkocht door deze schrijver en vertaler van Anastasia’s woorden. Nu ben ik aan de beurt om deze verhalen in mij op te nemen.

Ja, ooit.

Ooit leggen wij onze tuin aan. Onze tuin tot in de eeuwigheid.

Wanneer is het “ooit”?

Ergens kregen we een wake-up call.

Een bericht van een Anastasia-enthousiast met Servische roots warmt onze harten. We komen in beweging.

Het is nu of nooit.

Dan maar nu!

Nu zitten wij midden in het proces van loslaten, tranformeren en omschakelen. Graag neem ik je mee op onze reis naar super zelfvoorzienend leven.

En…

Laat het een inspiratie voor je zijn.

Missie

Als vanzelf komen we zo bij mijn missie: Bijdragen aan een vrije wereld. Een groene wereld. Een wereld waar harmonie, liefde, vrijheid en overvloed de normaalste zaak van de wereld zijn.

Om deze wereld te creëren, mag er nog wel het één en ander gebeuren.

Deze wereld begint natuurlijk op de meest intieme plaats:

In ons hart.

Alleen uit een vredelievend hart, kun je een liefdevolle wereld creëeren.

Met Superzelfvoorzienend.nl wil alle vlakken die met zelfvoorzienend leven te maken hebben. Van innerlijke helingswerk, tot moestuin tot klussen en water- en energie voorziening.

Hoe?

Wat heb je dan nodig om een (deels) zelfvoorzienend bestaan op te bouwen, te creëren op een manier die bij je past? Kennis, vaardigheden en hulpmiddelen. Inmiddels zijn er talloze projecten die zich ofwel doel bewust inzetten voor een nieuwe harmonieuze en duurzame wereld. Of, die de gereedschappen bieden, waarmee je dit opbouwen en inrichten kunt.

Deze behandelen we met Superzelfvoorzienend.nl

Zodat jij in aanraking komt met de diensten/ producten en deze kopen en gebruiken om je zelfvoorzienend leven op te bouwen.

Waarom, promoten… Dat past toch niet in de nieuwe wereld?

We zitten in een overgangsfase. En zelfvoorzienend is supertof. Maar het moet wel betaald worden. Hoe het financiële systeem er in de toekomst ook uit zal zien. Zolang mijn vrijheid onaangeraakt blijft, vind ik het toch handig wat van dit ruilmiddel te kunnen gebruiken.

Ik zal ook maar gelijk bij zeggen. Dat verschillende links op dit blog affiliate links zijn. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als vergoeding, wanneer jij iets via deze links koopt. En jij? Jij betaald niets meer. Je weet alleen dat je bij een tof bedrijf je product of dienst koopt. Een bedrijf dat ik goed heb onderzocht, waarvan ik zelf ook producten of diensten gebruik, en waarbij ik een goed gevoel bij heb.

In het kort: Win voor jou, win voor de verkoper en win voor mij.

Koop je niets? No worries. Ik hoop dat mijn/ ons verhaal je inspireert.

blank

Zelfvoorzienend, bedoel je dan helemaal afgesloten van de wereld?

In de begindagen van mijn reis naar zelfvoorzienend leven, hoorde ik op Ecolonie veel kritiek.

“Ja, als je duurzaam wilt zijn, dan moet je ook alles goed doen, en helemaal…”

En…

“Als je echt duurzaam bent, waarom rijdt je dan nog in een auto?”

Of…

Als je echt bewust bent, dan… eet je geen kaas.

etc..

etc.

Zoveel mensen zoveel meningen.

Duurzaamheid is een proces

Henk Jan

Dit hoorde ik Henk jan, de “baas” van Ecolonie geregeld zeggen. Dat is precies zoals ik het zie. We zijn er niet van de één op de andere dag. Dagelijks leren we meer. En passen we toe wat we toe kunnen passen.

Nu bijvoorbeeld kijk ik tegen een glazen potje aan met kiemgroenten. Vanuit het stadse leven is dit een prima begin.

Heerlijk.

Hoe klein je eerste stap ook is. Het is er één. Twee weken geleden stond het potje er nog niet vorige week oogsten wij onze eerste kiemgroenten.

En dat… is een stuk lekkerder dan hageslag op je brood.

5 reacties

  1. Wat leuk om te lezen, herkenbaar ook. Ik woon zelf in een appartement in Rotterdam 15 hoog met uitzicht op de Erasmusbrug. Omdat de huidige crisis mij heeft doe nadenken hoe ik zoveel mogelijk zelfvoorzienend kan gaan leven. Dat ben ik aan het uitzoeken zo kwam ik bij jullie terecht. Heel inspirerend en cool, dank jullie wel!

    1. Hey Roos,

      Bedankt voor je reactie. Ja, het zijn bijzondere tijden hè. Tof dat je over zelfvoorzienend leven aan het nadenken bent gegaan. Zelfs op een flat 15 hoog, kun je al iets doen. Denk aan potten op het balkon of iets dergelijks. Of heb je grotere dromen? Voor ons ligt de wens naar het buitenland te vertrekken, lekker in de bergen. Vooralsnog doen we het met de achtertuin in de stad. Succes, groetjes Wouter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.