Aqualive waterfilter review AQV12

AQV5 | AQV18 recensie

Aqualive Waterfilter review | recensie van model AQV12, AQV5 en AQV18
Aqualive waterfilter review AQV 5, AQV 12, AQV 18

Voor schoon en gevitaliseerd water, moet je bij Aqualive zijn. Met de AQV filters drink je schoon en gevitaliseerd water. Aangezien schoon drinkwater tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer is, is een water filter echt geen overbodige luxe.

Kortom: Goed dat je overweegt een water filter aan te schaffen. In dit Aqualive waterfilter review bespreek ik de AQV12. Je kunt het even zo goed doornemen, wanneer je overweegt de AQV5 of AQV18 te kopen.

Waarom? Het enige dat onderscheid in deze waterfilters, is het formaat. In de basis zijn ze allemaal hetzelfde en leveren ze dezelfde kwaliteit van schoon drinkwater.

Aqualive AQV 12 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am

Samenvatting: Aqualive waterfilter review

  • De eerste slok die ik nam van het gefilterde water dat uit de Aqualive AQV 12 kwam, was heerlijk. Het water smaakt (nu nog steeds) zacht en zoetig. Dit, dankzij de actieve kool. Dat het water gemineraliseerd en gevitaliseerd wordt is misschien iets voor de hoogsensitieve en de fijnproever om direct bij het drinken te merken.
  • Je moet geen haast hebben met dit filter, want dankzij het vitaliserende wervelkraantje, vul jij je waterfles of waterkoker niet zo snel.
  • Het AQV waterfiltersysteem is verder uitvoerig onderzocht en komt goed uit de testen met filter resultaten van +/- 83%, 93% maar grotendeels 99%<. De labratten hebben hiervoor wel extra vervuilende stoffen aan het water toegevoegd, dat je normaal gezien niet in kraanwater vindt.
  • Wil je een nog meer verfijnde filterkwaliteit, dan kun je naar een Berkey kijken. Daarbij mis je dan weer de mineraliserende en vitaliserende eigenschappen. Ook heel waardevol!
  • Een EVA systeem vitaliseert wel, maar presteert iets minder als de Aqualive filters op het zuiveren.
  • Voor mechanisch sterk vervuild water is het systeem ook geschikt, maar de keramiek zal sneller slijten.
  • Ten slotte zijn de filters, of je nu een AQV 5 of AQV 18 hebt makkelijk te monteren en te gebruiken.
  • Thuis zijn we blij met dit waterfilter. Kortom: Aanrader.
Aqualive AQV 12 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am

Waarom gefilterd water drinken?

Zoals ik aanstipte in de inleiding, het filteren van water is bijna tot een noodzaak geworden. Met zijn allen geloven we nog wel in de fabel dat “ons drinkwater” van uitmuntende kwaliteit is, maar dit is al lang niet meer zo.

Het water in geïndustrialiseerde landen behoort tot het slechtste water ter wereld, het zit namelijk vol met stoffen die er niet in thuishoren, bijvoorbeeld:

  • Olie
  • vetten
  • plastics
  • pesticiden
  • zware metalen,
  • zuren,
  • calcium,
  • fosfor,
  • koper,
  • kwik,
  • cadmium,
  • asbest,
  • protozoa
  • allerlei bacteriën
  • etc..

En het wordt steeds moeilijker dit uit het water te filteren.

Helaas zuig ik dit niet uit mijn duim. Wat ik hier omschrijf is slechts de conclusie die mensen na uitvoerig onderzoek hebben getrokken. Zie de bronvermelding onder het artikel voor een link naar het testrapport van Natuur Milieu.

Om er nog een schepje bovenop te gooien:

Mocht het al zo zijn dat het drinkwater schoon zou zijn, het wordt nog een leidingnet door gestuwd. Dit is veelal van koper, lood of kunststof. Dit kan allemaal deeltjes loslaten die in je water terecht komen. Dit geldt ook voor het moderne kunststof.

Waarom waterfilter kopen waterkwaliteit Nederland

De voordelen en nadelen van het Aqualive Water filter

Vanuit dit ontnuchterende verhaal kunnen we het beste maar gelijk naar de voordelen van een waterfilter gaan, in dit geval de voordelen van water filteren en specifiek de voordelen van het Aqualive waterfilter (AQV12).

  • Je filtert je water diepgaand tot schoon drinkwater dankzij het keramische- en meerstappenfilter. Dus geen zorgen meer over al die schadelijke stoffen in je water.
  • Ook zal de smaak je opvallen. Het smaakt mij zo ontzettend zacht en zoetig. Heerlijk gewoon. Dit komt, omdat chloor, medicijnresten, pesticiden en andere verontreiniging daadwerkelijk verwijderd zijn. Dit dankzij de aantoonbaar sublieme filter kwaliteit van Aqualive op bijv: GenX, choloor, chloramine, medicijnen, pesticides, chemicaliën, kwik, hormonen, en vluchtige organische stoffen.
  • Iedereen kan dit waterfilter gebruiken. Het is een verbruikspuntfilter systeem. Je hoeft het alleen maar neer te zetten op een punt waar water verbruikt wordt. Het is wel handig dit dicht bij een kraan te doen. Dan kun je de Aqualive makkelijk bijvullen. Tip: Er zijn mensen die de tank onder een kraan zetten.
  • Daarnaast is het water filter van Aqualive onderhoudsarm. Je hoeft de filter delen maar eens in de zoveel tijd (jaarlijks of na 2,000 liter, en de mineraalstenen eens in de drie jaar. ) te vervangen.
  • Je kunt slootwater filteren tot drinkwater. In dit geval verstopt het keramisch filter wel sneller. Om dit te voorkomen zou je een voorfilter kunnen gebruiken.
  • De blauwe glazen watertank filtert UV licht uit je water. Dit bevordert de water kwaliteit
  • Het gebruik van een waterfilter is Duurzaam: Je verbruikt namelijk geen plastic bronwaterflessen meer die geschikt zijn voor eenmalig gebruik.
  • En daarmee bespaar je ook ook je portemonnee, want je hoeft ze niet meer te kopen.
  • Het filtersysteem bootst het natuurlijke gedrag van regenwater na. Dat sijpelt door verschillende bodemlagen, dit is de filtering. In het systeem van Aqualive AQV5, 10, 12 en 18 zie je dit allemaal terug. Gezond water dus.
  • De oorspronkelijke vorm van water hersteld dankzij de AQV technologie. Deze technologie bootst natuurlijk gedrag van water na.
  • Met de PH ring, kun je de PH waarde van het water meer Alkalisch of meer Basisch maken. Dit heeft ook weer invloed op de zuurtegraad van je lichaam en uiteindelijk dus ook je gezondheid.

Wat merk je van deze voordelen?

Mooi rijtje voordelen. Sommige ervan wat meer specifiek, tastbaar en/of meetbaar dan anderen. Zoals het besparen op bronwater.

Voor mij is het meest direct opvallende verschil van gefilterd water uit dit systeem de smaak. Het is heerlijk. En ik ben geneigd een vies gezicht te trekken, wanneer ik het met kraantjeswater moet doen. Vooral, met wat ik nu weet.

Meer indirect zijn de gezondheidsvoordelen die het drinken van gefilterd water met zich mee brengt. Alleen al in het feit dat medicijnresten, chemische – en andere schadelijke stoffen uit jouw drinkwater gefilterd worden.

Nadelen

Klinkt goed allemaal, toch? Toch zijn er een paar dingen die ik even wil noemen: Elk voordeel, heb zijn nadeel 😉

  • De doorloopsnelheid is traag, dit is enerzijds goed voor de kwaliteit van je water, maar heb je plots een groep mensen op bezoek, dan zul je daar van tevoren rekening mee moeten houden
  • Niet al je gezinsleden hebben er evenveel zin in, de tank bij te vullen. Ik loop geregeld met dorst tegen een leeg waterfiltersysteem aan
  • In Noodgevallen: De keramische filter raakt sneller verstopt wanneer je er slootwater of ander verontreinigd water doorheen wilt filteren. Het gebruik van een voorfilter is dan aan te raden. (Zie bronvermelding, onderaan dit artikel)
  • Het kraantje, ook al is het stevig en solide. Het blijft een kwetsbaar uitstekend deel. Zorg ervoor dat dit niet in de loop komt te staan. Wanneer je stopt met tappen, en het hendeltje loslaat, kan er af en toe nog een druppel vallen.
  • Even snel water tappen is er niet bij. Het kraantje is nog essentieel onderdeel van het wervelen en vitaliseren van je water, daarnaast gebruikt het enkel de zwaartekracht als stuwmiddel. Hierdoor stroomt het dus niet snel, zoals je uit de gewone kraan gewend bent.

Wat is het Aqualive AQV12 Waterfilter?

Het beste kun je het waterfiltersysteem van Aqualive omschrijven als een 4-in-1 waterfilter. Het verbeterd je kraanwater namelijk op 4 verschillende manieren:

  1. Je water wordt gefilterd,
  2. gemineraliseerd
  3. gevitaliseerd,
  4. en basisch of alkalisch gemaakt

Voor dit alles gebruiken de waterfilters van Aqualive de zwaartekracht. Het zijn zwaartekracht filters. Dit geldt voor alle systemen van Aqualive. Dus de AQV5, AQV12 en de AQV18. Ze doen allemaal het zelfde. Het enige verschil is de maatvoering.

De kunststof delen zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en fitalaten.

En het uiteindelijk verbeterde water wordt opgevangen in een glazen tank dat UV-licht tegenhoudt.

Aqualive Waterfilter review AQV 12 op dienblad
Het waterfilter Aqualive AQV 12 in de keuken

Het aqualive AQV 5, 12 of 18 waterfilter monteren

Het grootste werk, is het in elkaar zetten van het waterfilter. Dit gaat vrij eenvoudig en is in een paar stappen gedaan.

Let op: De grote schoonmaak:

Spoel de filterelementen grondig voordat je ze in gebruik neemt. In de gebruiksaanwijzing staat precies hoe dit werkt.

Het kost je ongeveer een half uurtje, maar daarna kun je een jaar lang vooruit.

Naast de filterelementen bestaat het systeem uit:

De onderdelen van het Aqualive waterfilter
  1. Een drager
  2. Een glazen opslagtank
  3. Een tank om bij te vullen
  4. En een deksel

Deze zet je simpelweg op elkaar. Een kind kan de was doen. In de blauw glazen opslagtank vind je bovenin een gat. Hierin hang je de meerstapsfilter, nadat je deze goed hebt doorgespoeld.

In de tank om bij te vullen bevestig je de keramisch filter met een schroefsysteem. Dit kun je met de hand nodig.

Gereedschap nodig?

Nee, enkel twee handen. Het liefst wel een rechter en een linker 😂

Het aqualive AQV 5, 12 of 18 glazen waterfilter gebruiken

Nu mag het filter voor jou aan het werk gaan. Nu wordt het moeilijk dus let op. Vul de bovenste tank met water. Dit kun je op verschillende manieren doen, ofwel je houdt hem onder de kraan. Of je vult hem bij met een kan.

Vervolgens laat je de zwaartekracht de rest doen.

Heb je eenmaal water in de onderste tank, dan kun je via het kraantje tappen, door je glas, fles of pan onder de kraan te houden. En tegen de zilverkleurige hendel aan te drukken.

That’s it.

Aqualive doet de rest voor je.

Wat en hoe?

Dat lees je hier 👇

Hoe werkt het Aqualive waterfilter?

De waterfilters van Aqualive filteren in meerdere stappen. Dit is voor al de modellen (AQV5, AQV 12, AQV18) hetzelfde. De eerste twee stappen zijn gericht op het zuiveren van het water. De derde tot vijfde stap voegen weer iets goeds toe aan het water.

AQV Water Filter stap 1: Keramisch filter

Het eerste filterelement, de keramische filter vind je in de opvultank. Deze heeft een fijnheid van 0,2 micron. In milimeters is dit: 0,0002. Dit voorfilter haalt een groot deel van de vervuiling uit het water: bacteriën, magnesium, onopgelost calcium, etc..

Aqualive waterfilter review Keramisch filterelement
Het Keramisch filterelement van de AQV modellen

AQV Water Filter stap 2: Meer stappenfilter

Vervolgens neemt de zwaartekracht het water verder mee naar beneden, nu door het meer stappenfilter.

Dit filterelement bestaat uit 5 lagen:

  1. Hoogwaardig en met zilver geïmpregneerd actieve koolstof
  2. Zeoliet balletjes, dit filtert chloorverbindingen, diverse zware metalen en verzacht het water
  3. Silica en combi balletjes hebben een redox functie en antibacteriële werking. In deze balletjes vind je ook diverse stoffen van edelstenen als toermalijn en zeoliet.
  4. Illite balletjes geven een infrarood frequentie af (9,23 micrometer) Dit trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Dit heeft gezondheidsbevorderende effecten, een bacteriologische werking en verzacht het water naar pH van ongeveer 7,5.
  5. Klei balletjes verhogen in de laatste filter stap de zuurstof opname in het bloed en het verbetert de stofwisseling

Zie hieronder het meerstapsfilter. De verschillende stappen zijn duidelijk te herkennen aan de kleuren. Ja, het klopt dat de eerste (bovenste) stap het grootst is. Dit is het filter met de actieve koolstof.

AQV 12 meerstapsfilter. (Aqualine AQV 5, AQV 18)
AQV meerstapsfilter voor de modellen 5, 10 en 18

AQV Water Filter stap 3: De pH ring: Alkalisch of basisch drinkwater

Alkalisch of basisch drinkwater? Dit kun je zelf kiezen, wij hebben de standaard alkalische ring in het water liggen. Deze ring verhoogd de pH waarde met 1 – 1,5 punt en is gevuld met balletjes:

  • magnetiet,
  • toermalijn,
  • alkalische,
  • en magnesium balletjes

Zie de afbeelding bij stap 4 voor de pH ring.

AQV Water Filter stap 4: Mineraliseren

Poreuze stenen uit Zuid-Korea afkomstig zorgen ervoor dat je drinkwater weer van mineralen wordt voorzien. In deze Elvan mineraalstenen vind je 18 verschillende mineralen. Ze zijn met zilver geïmpregneerd. Zilver heeft een antibacteriële werking. Hierdoor is je water in de tank lang houdbaar.

Aqualive pH ring voor basisch of alkalisch water met de mineraalstenen voor mineraliseren
Mineraalstenen om te mineraliseren en de Aqualive pH ring

AQV Water Filter stap 5: Vitaliseren

Het vitaliseren van water heeft niets te maken met het toevoegen of wegnemen van wat dan ook uit het water.

Het is heel wat anders. Vitaliseren gaat meer over het natuurlijke gedrag van water. Kijk naar een rivier of een beek, en je ziet dat water zich nooit in een rechte lijn beweegt. Het draait, kolkt, wervelt, vertraagd, versneld, etc..

Heel wat anders als de rechte en hoekige leidingen uit ons waternet.

In de AQV systemen van Aqualive wordt dit natuurlijke gedrag van water nagebootst d.m.v. 4 1200 Gauss magneten in de kraan. Deze zorgen ervoor dat jouw water gewerveld wordt en zijn eigen mooie structuur weer terugkrijgt.

Simpel gezegd:

Vitaliseren is wervelen van water op natuurlijke manier, waardoor het haar natuurlijke structuur hersteld.

Aqualive vitaliserende waterkraan
Vitaliserende waterkraan, van het model AQV 12, het uiterlijk verschilt bij de AQV 18

Onderhoud van het Aqualive Waterfilter

Naast het regelmatig bijvullen van de reservoir heb je nauwelijks omkijken naar je AQV waterfilter systeem.

Maar, er moet wel af en toe iets gebeuren is het vervangen van de filterelementen.

FilterelementVervangen na:
Keramisch filterJaarlijks of eerder na 2.000 liter
Meer stappenfilterJaarlijks of eerder na 2.000 liter
PH ringJaarlijks of eerder na 2.000 liter
Mineraal stenenNa 3 jaar
Onderhoudsschema Aqualive Filterelementen

Aqualive AQV waterfilter getest

Dieper de materie induiken is voor mij helaas onmogelijk. Daarvoor heb je toch een laboratorium jas nodig en heel wat meetgereedschappen. Wil je meer weten over hoe de Aqualive waterfilters door de test zijn gekomen, dan kun je onderstaande testrapporten doornemen. Deze vind je in de bronvermelding bij laboratorium test resultaten.

Kort gezegd kun je stellen dat:

  • de Aqualive op twee uitzonderingen na, minimaal 93% aan schadelijke stoffen uit je drinkwater filteren.
  • Chromium en Nitraat scoren wat lager. Hiervan wordt ongeveer 82% gezuiverd.
  • Het merendeel van schadelijke stoffen wordt voor 99%< weg gefilterd.

De verschillende maten AQV waterfilters van Aqualive

De waterfilters zijn er in verschillende maten. Afhankelijk van je situatie wil je een groter of kleiner systeem in huis halen. De nummers 5, 12 en 18 staan voor de inhoud in liters van je waterfiltersysteem. Ofwel 5 liter, 12 of 18 liter. Alledrie de modellen hebben een waterreservoir van glas.

De maatvoering is dan ook het enige verschil tussen de verschillende filters systemen. En de vormgeving kan iets verschillen.

Welke Aqualive water filter model kiezen: AQV5, AQV12 of AQV18?

Bij ons staat een AQV12 waterfilter. We zijn met zijn vieren. En daarmee is het prima te doen. Als ik alleen of met zijn tweeën zou zijn, zou ik voor de AQV5 kiezen. Heb je meerdere dorstige mensen te dienen zoals op kantoor of in een Yogastudio dan is de AQV18 een betere optie.

Om te kiezen welk model het beste bij jouw past, zou je deze richtlijn kunnen aanhouden:

  • 1 – 2 personen: AQV5
  • 3 – 4 personen: AQV12
  • 4 < personen: AQV 18
Aqualive AQV 5 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV5 Waterfilter glas

  • Hoogte: 46 cm
  • Diameter: 24 cm
  • Materiaal: Kunststof / glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
  • Prijs: 189,- / 249,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:14 am

Aqualive AQV 12 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am

Basisch (alkalisch) of pH neutraal?

Afhankelijk van je situatie en levensstijl wil je misschien meer basisch of alkalisch water. In ideale situatie streef je naar een neutrale waarde. Met de losse pH ring kun je het gefilterde waarde 1 tot 1,5 punt verhogen naar basisch water. Zonder ring, komt het water uit op een waarde van pH 7,3 – pH neutraal zou je kunnen zeggen.

Wat anderen zeggen: Ervaringen

Naast mij zijn er nog veel andere mensen die dit waterfilter gebruiken. Hieronder kun je de ervaring en recensie lezen van andere mensen. Deze zijn afkomstig van dewaterfilter.nl

Ik had opgezocht rond betrouwbare en kwaliteitsvolle waterfilter en was bij mijn AQV uitgekomen. Ik aarzelde nog omwille van budget. Blijkt dat mijn broer en mijn moeder hem allebei gebruiken en heel tevreden zijn. Ik proefde het zelf ook. Dus besteld en alles liep vlot. Nu we hem zelf hebben, zijn we heel tevreden. Lekker gezond water zonder zorgen. Aanrader.

Tris

Fijne serieuze firma. Moest wel even wachten, want bijna iedereen schijnt deze filter te willen hebben. En terecht want het water is heerlijk. Het is het wachten meer dan waard!

Cornel

Ik ben ook ontzettend blij met deze waterfilter. Ben dankbaar dat ik dus een gezondere bijdrage lever aan mijn lichaam, schoner water drinken. Qua smaak vind ik het altijd heel moeilijk proeven, ik denk namelijk altijd dat het psychisch is. Ik zie bijvoorbeeld wel heel goed het verschil dat het gezuiverde water ontzettend helder is, heel mooi is dat. Aan dat zag ik het meteen.

❌Het kraantje vind ik soms te langzaam gaan.

Annie

Heerlijk helder water, heel goed van smaak. Precies waarop ik hoopte toen ik dit waterfiltersysteem kocht.

Wij hebben gekozen voor de glazen versie, ziet er mooi uit. Het in elkaar zetten was geen probleem.

Wij zijn er heel erg tevreden over.

Gerdie

Is de Aqualive AQV12 geschikt om te preppen?

Op het preppers forum vond ik een uitgebreid review over de AQV12. Deze man heeft het water filter uitvoerig getest, zelfs met zoiets als slootwater. Hij benadert het water filter als een prepper. Hierbij zit de vraag in het achterhoofd: Kan ik mij hiermee redden als de watervoorziening wegvalt.

Hieronder een samenvatting van de hoogtepunten uit zijn waterfilter review: Zeer eenvoudig filter dat simpel is ontworpen. Er kan weinig mee mis gaan, zolang je er geen gekke dingen mee gaat doen.

Met kraanwater filtert dit filter super. Je hoeft enkel af en toe het keramiek op te poetsen. De smaak vind hij prima, hij wijdt dit aan de actieve kool.

Het keramiek ziet hij als het zwakke punt van dit waterfilter, niet bij kraanwater. Wel, wanneer water filteren wilt met mechanische vervuiling zoals algen of zwevende plantaardige delen. Dan verstopt de keramiek snel.

Het keramisch filter element is uiteraard op te schuren, maar voor de levensduur kun je beter een voorfilter gebruiken. Dit kun je doen door een extra bak met bijvoorbeeld theedoek of filterzand op de bijvultank te zetten.

Doe je dit. Dan heeft dit ontwerp het voordeel, dat het voorgefilterde water niet doorloopt naar het uiteindelijke gefilterde water. Het komt voor de eerste stap terecht.

Eindoordeel over filteren met vervuild water is, dat het filter het nog steeds goed doet. Ook al is het geen goed idee, tenzij je bijvoorbeeld schoon regenwater filtert dat geen of weinig mechanische vervuiling bevat.

De doorlooptijd is te langzaam

Preppers forum (link naar volledige artikel in bron vermelding.)

Alternatieven

Natuurlijk is Aqualive niet de enige op de markt die water zuivert. Je zult er meerdere vinden wanneer je op zoek gaat naar een verbruikspunt filter zoals die van de AQV systemen.

Je kunt namelijk kiezen voor een filter van Berkey. Dit merk zie je heel veel terug in outdoor en off grid situaties. Daarnaast zijn er de filters van EVA.

En natuurlijk: Aqualine. 1 letter verschil in de naam. En een identiek waterfilter. Dit moest ik even uitzoeken.

Aqualine of Aqualive

Omdat het mij opviel dat de waterfilter systemen er exact hetzelfde uitzien, moest ik toch even op onderzoek. Op de websites van de verschillende merken waterfilters; Tradeline, Optimaal Water, De Waterfilter, kwam ik de testrapporten tegen zoals ik die onderin dit artikel in de bijlage heb bijgevoegd. Alle drie de aanbieders verwezen naar de zelfde testrapporten. Dan is mijn conclusie snel gemaakt. Er is geen verschil. Enkel in naam.

Berkey of Aqualive

De Berkey waterfilters filteren 99,9999% van al de schadelijke stoffen uit het water. Volgens de testresultaten van Duits onderzoek ligt dit voor de AQV systemen iets lager. Zie Duits testrapport in bronvermelding.

Alleen op Alluminium scoort de Berkey iets lager, maar nog steeds rond de 90%.

De Aqualive scoort op Chromium en Nitraat wat lager, zo rond de 83% hiervan wordt weg gezuiverd. Daarnaast liggen er een aantal waardes op de 90 – 95%. Het overgrote deel wordt net als bij Berkey voor 99% of meer weg gefiltert.

Als je puur op filterkracht kijkt, zou je een Berkey waterfilter kunnen overwegen. Deze systemen zijn net zo eenvoudig in elkaar te zetten als de filters van Aqualive.

Echter de Aqualive filters hebben het voordeel dat zij niet alleen schadelijke stoffen uit het water wegnemen, ze voegen er ook weer iets aan toe. Het miniraliseert en vitaliseert je water namelijk.

De filters van Berkey hebben als voordeel dat je er langer mee vooruit kunt. Bij een gemiddeld verbruik van 50 liter per week kun je er zo’n 9 jaar mee vooruit. Je kunt namelijk 20.700 liter water filteren voordat je iets dient te vervangen aan deze variant.

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Aqualive AQV 12 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am

blank

Big Berkey Waterfilter

  • Zuivert 99,9999% van de schadelijke stoffen uit het water
  • Zuivert: Virussen, Zware metalen, Cysten, Pesticiden, Medicijnresten, Parasieten, Schadelijke bacteriën uit het water
  • De levensduur is zo’n 9 jaar. Uitgaande van een verbruik van 50 liter per week. De levensduur is namelijk 20.700 liter
  • Filtert ook water uit sloot, of van beek langs industrieterrein tot zuiver drinkwater
  • Filtert geen ijzerhoudend water, hiervan raken de filters snel vol. Het verkort de levensduur aanzienlijk.
  • Diameter: 20,32 cm
  • Materiaal: RVS
  • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
  • Prijs: +/- 439,-
Naar laagste prijs
offgridcentrum.nl
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Aqualive AQV 5 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV5 Waterfilter glas

  • Hoogte: 46 cm
  • Diameter: 24 cm
  • Materiaal: Kunststof / glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
  • Prijs: 189,- / 249,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:14 am

Aqualive of EVA

De EVA waterfilters liggen dichter bij wat Aqualive doet, namelijk: filteren, mineraliseren en vitaliseren. Alleen de filterkwaliteit van deze filters ligt iets lager. De laagste waarden hiervan liggen op ongeveer 70%.

Als je twijfelt tussen deze twee. Dan zou ik voor een Aqualive filter kiezen.

Aqualive AQV 12 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am

Samenvatting: Aqualive water review

  • De eerste slok die ik nam van het gefilterde water dat uit de Aqualive AQV 12 kwam, was heerlijk. Het water smaakt (nu nog steeds) zacht en zoetig. Dit, dankzij de actieve kool. Dat het water gemineraliseerd en gevitaliseerd wordt is misschien iets voor de hoogsensitieve en de fijnproever om direct bij het drinken te merken.
  • Je moet geen haast hebben met dit filter, want dankzij het vitaliserende wervelkraantje, vul jij je waterfles of waterkoker niet zo snel.
  • Het AQV waterfiltersysteem is verder uitvoerig onderzocht en komt goed uit de testen met filter resultaten van +/- 83%, 93% maar grotendeels 99%<. De labratten hebben hiervoor wel extra vervuilende stoffen aan het water toegevoegd, dat je normaal gezien niet in kraanwater vindt.
  • Wil je een nog meer verfijnde filterkwaliteit, dan kun je naar een Berkey kijken. Daarbij mis je dan weer de mineraliserende en vitaliserende eigenschappen. Ook heel waardevol!
  • Een EVA systeem vitaliseert wel, maar presteert iets minder als de Aqualive filters op het zuiveren.
  • Voor mechanisch sterk vervuild water is het systeem ook geschikt, maar de keramiek zal sneller slijten.
  • Ten slotte zijn de filters, of je nu een AQV 5 of AQV 18 hebt makkelijk te monteren en te gebruiken.
  • Thuis zijn we blij met dit waterfilter. Kortom: Aanrader.
Aqualive AQV 12 waterfilter van glas bron dewaterfilternl

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-
Naar laagste prijs
dewaterfilter.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am

Aqualive Waterfilter FAQ

Vormen zich bacteriën in het water in de tank?

Het zilver in de Elvan stenen verhinderd bacterievorming. Hierdoor is het gefilterde water in de verschillende AQV systemen lang houdbaar.

Van welk materiaal is het Aqualive Waterfilter gemaakt?

De bijvultank is gemaakt van Kunststof (ABS) Dit is vrij van BPA, fitalaat, geurtjes, smaken en toxische stoffen. Het uiteindelijke waterreservoir is gemaakt van loodvrij borosilicaat glas.

Bronvermelding

  • Testrapport Natuur Milieu: Klik hier om te downloaden op de waterfilter.nl
  • Onafhankelijke test water filter: forum.preppers.nl/topic/8005-review-aqualine-12-combinatie-filter/
  • Laboratorium test resultaten:
    • Duits testrapport: aqv-systems.nl/wp-content/uploads/2020/04/Test-rapport-filters-Aqualine-AQV-filters-2.pdf
    • aqv-systems.nl/wp-content/uploads/2020/04/Analysecertificaat-PFAS-2018-47-Aqualine-AQV-5-en-12.pdf
    • aqv-systems.nl/wp-content/uploads/2020/04/Toelichting-bij-de-testresultaten-van-de-lab-kopie.pdf
    • aqv-systems.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lab-foto.pdf
  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimaalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am
  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimaalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am
  • Hoogte: 46 cm
  • Diameter: 24 cm
  • Materiaal: Kunststof / glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
  • Prijs: 189,- / 249,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:14 am
  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimaalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am
  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimaalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am
  • Zuivert 99,9999% van de schadelijke stoffen uit het water
  • Zuivert: Virussen, Zware metalen, Cysten, Pesticiden, Medicijnresten, Parasieten, Schadelijke bacteriën uit het water
  • De levensduur is zo’n 9 jaar. Uitgaande van een verbruik van 50 liter per week. De levensduur is namelijk 20.700 liter
  • Filtert ook water uit sloot, of van beek langs industrieterrein tot zuiver drinkwater
  • Filtert geen ijzerhoudend water, hiervan raken de filters snel vol. Het verkort de levensduur aanzienlijk.
  • Diameter: 20,32 cm
  • Materiaal: RVS
  • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
  • Prijs: +/- 439,-

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am
  • Hoogte: 46 cm
  • Diameter: 24 cm
  • Materiaal: Kunststof / glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
  • Prijs: 189,- / 249,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:14 am
  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimaalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am
  • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
  • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
  • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
  • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
  • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
  • Hoogte: 56 cm
  • Diameter: 32 cm
  • Materiaal: Kunststof en glas
  • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
  • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

dewaterfilter.nl
optimaalwater.nl
Laatste update: 27 april 2022 - 5:12 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.