AQUALogic Waterfilter review | Ervaringen met AQUALogic

AQUALogic waterfilter review ervaringen

AQUALogic? Heb jij er al van gehoord. Ik, gelukkig wel! Deze Nederlandse partij werkt al jarenlang aan de missie om veilig drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken. En daarin is Peter (de grondlegger) goed geslaagd!

In dit AQUALogic waterfilter review, gaan we op zoek naar de kern. Zo direct weet je precies:

 • Waarom AQUALogic waterfilters zo goedkoop zijn
 • Of ze ook goed zijn
 • En nog veel meer!

Samenvatting

AQUALogic Waterfilter review | Ervaringen met AQUALogic
AQUALOGIC waterfilter review ervaringen

Sinds 1990 bouwt Peter aan zijn missie om shoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken. Deze idealistische weg is hij ingeslagen nadat zijn hele studententeam ziek werd tijdens een studiereis. Inmiddels is dit uitgegroeid in stichting IBOTA, dat noodgebieden van waterfilters voorziet. Van hieruit komt ook het bedrijf dat de AQUALogic waterfilters voor consumenten in de markt zet. Het creatieve team heeft voor de vele gebruikstoepassingen een waterfilter ontworpen. Hierbij staan; eenvoud, betrouwbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid centraal.

Product merk: AQUALogic

Waardering redacteur:
5

Voordelen

 • Hoogste kwaliteit van waterzuivering
 • Goedkoop waterfiltersyteem
 • Nederlandse kwaliteitscontrole
 • Kennis en expertise
 • Verschillende waterfilterelementen verkrijgbaar

Nadelen

 • Weinig bekendheid
 • Niet altijd de mooiste filter systemen
AQUALogic

Wat is AQUALogic?

AQUALogic is een Nederlands bedrijf dat waterfilters produceert voor verschillende toepassingen. Het bedrijf heeft een enorm familiair karakter. Nadat Peter het heeft opgezet zijn broers; Ewout en Willem deelgenoot worden van het team.

Het opereert onder de naam Innologic B.V. En dit is dan weer uit stichting IBOTA geboren. Het idealistische van IBOTA vindt je dus nog steeds terug op de werkvloer van dit bedrijf. En dus ook in goed geprijsde waterfilters van hoge kwaliteit, waarbij betrouwbaarheid en eenvoud de kernpunten zijn.

Dit idealistische zie je terug in het creëren van werkgelegenheid in Calcutta; India met Innologic-India. Hier vindt een groot deel van de productie plaats.

De Missie van AQUALogic is in 1 zin te vangen:

Veilig drinkwater voor iedereen

Hierbij staat geld verdienen echt niet op de eerste plaats. Dit komt pas na de missie veilig drinkwater aan de man te brengen.

Dit is gelijk de reden waarom je (waarschijnlijk) zo weinig over AQUALogic waterfilters hoort. Marketing staat simpelweg niet op de eerste plaats. Jammer eigenlijk, want het zijn goede filtersystemen!

Kwaliteitsbewaking in Nederland

Maar, om de kwaliteit te bewaken, worden de AQUALogic waterfilters in Nederland geassembleerd. Dankzij deze productie assemblage in eigen beheer kunnen de prijzen laag worden gehouden. En de kwaliteit blijft makkelijk te waarborgen.

Initiatiefnemer Peter Koelewijn

Peter kent de waarde van schoon drinkwater. In 1990 werd zijn hele studententeam ziek na het drinken van onzuiver water, waarbij 1 teamlid bijna uitgedroogd raakte. Hieruit volgde onderzoek naar drinkwater. Dit mondde uiteindelijk uit in de waterfilters die wij nu kennen.

Meer over de geboorte en achtergrond van deze waterfilters kun je hier lezen.

Waar worden AQUALogic waterfilters gemaakt?

De waterfilters van AQUALogic worden allemaal gemaakt in Nederland. Het sociale karakter en de idealistische mindset van deze onderneming zie je terug in hoe de waterzuiveringsapparaten worden vervaardigd.

De verschillende benodigde onderdelen worden op verschillende plekken vervaardigd. Deel van de productie vindt plaats in India. Hier zorgt de onderneming voor werkgelegenheid, waar mensen wel een fijne werkgever kunnen gebruiken.

De halffabricaten worden van daaruit naar Nederland getransporteerd. Hier komen de verschillende onderdelen samen, waar deze uiteindelijk worden geassembleerd. Ook hier in Nederland zet het team zich in voor verantwoorde productie. En worden er mensen ingeschakeld om de waterfilters in een deels handmatig en deels geautomatiseerd proces te assembleren.

Uiteraard is er altijd nog de kwaliteitscheck om dit proces af te sluiten. In de vorm van een papiertje met stempel en datum zie jij dit uiteindelijk terug in de verpakking van je geleverde waterfiltersysteem.

Is een AQUALogic waterfilter goed?

Ik moet je eerlijk zeggen, bij het zien van de producten twijfelde ik in eerste een beetje over de kwaliteit ervan. Wanneer je, zoals ik gewend bent aan de glimmende Berkey’s met hun strakke marketing. En de AQV systemen die er ook uitzien om door een ringetje te halen, steekt de eenvoud van AQUALogic er wat schraal bij af.

Dit is dus, wat geld, reputatie en marketing kunnen doen. Want, eigenlijk steken de verschillende waterfilter systemen van AQUALogic helemaal niet onder aan de eerder genoemde namen.

Zodra jij je filter uit de simpele verpakking haalt zie je het vakmanschap dat schuil gaat achter deze waterzuiveraars.

Populairste Aqualogic waterfilter review

De belangrijkste factor: Het filteren van water

Voorbeeld van het actieve kool filter in de prepper waterfilter van AQUALogic
Voorbeeld van het actieve kool filter in de prepper waterfilter van AQUALogic

“Het filteren van water is eigenlijk heel eenvoudig wist Ewout mij in een eerder gemaakte rondleiding te vertellen, “

Je geleidt het water als het ware door een zeef. Hoe kleiner de openingen in de zeef, hoe schoner het water. Dat is de kern.”

In het artikel Hoe slootwater filteren? Gaat Peter dieper in op filteren van (oppervlakte) water

Het belangrijkste om naar te kijken is dus de membraangrootte van je filter. En die is bij AQUALogic conform de strenge regels van de WHO, waardoor het ook in rampgebieden waterfilters mag inzetten. Grote jongens als Berkey, AQV, British Berkefeld, mogen dit niet. Opmerkelijk, want de membraangrootte is ongeveer hetzelfde.

Voor een AQUALogic waterfilter met een ultramembranen vezel is dit namelijk 0,03 micron.

Dit filtert tot 99,9999% van de bacteriën.

Dit is dus de zelfde kwaliteit zoals je van de gerenommeerde merken met grote naamsbekendheid kunt verwachten, maar zonder de grote bravoure van marketingactiviteiten. Daarnaast ook nog eens van Nederlandse (en Indische) Makelij!

Je kunt dus zeggen:

 • Ja, een AQUALogic waterfilter is goed!

Wat ook leuk is, is dat Willem, de technische man van het team achter dit product het heerlijk vindt om te blijven ontwikkelen. Zodoende zie je in de webshop van AQUALogic verschillende waterfiltersystemen. Er moet er dus wel eentje zijn die ideaal is voor jouw wensen en behoeften.

Het hart van je AQUALogic Waterfilter

De waterfilterelementen van AQUALogic zijn niet allemaal hetzelfde. Je kunt hier kiezen uit 1 van de verschillende opties.

Filterelementen AQUALOGIC
bron: AQUALogic.nl

De variant: Actieve kool + ultramembranen is het filter met het beste filterresultaat. Want, de openingen in dit poreuze ultramembranen filterelement zijn 0,03 micron.

Daarnaast kun je kiezen voor enkel actieve kool.

Of, de zilvergeïmpregneerde actieve kool. Het zilver verhinderd bacteriegroei na het filteren, waardoor je water langer goed blijft.

En (gelukkig) is er ook nog de keuze voor een keramiek waterfilter. Zelf ben ik hier voorstander van. Want, hoewel de ultramembranen hooggewaardeerd zijn vanwege hun fijnmazigheid van 0,03 micron, is het nog steeds kunststof. En, ik hou alsnog het meeste van meer natuurlijk materiaal.

Dan maar met iets grotere openingen van +/- 1 micron, dat voorheen tot de veilige standaard behoorde.

Alle details over de filterelementen van AQUALogic vind je hier

Aqualogic filterelement
Aqualogic waterfilter element

Waarom een AQUALogic waterfilter kopen

Naast dat je er een bevlogen team wereld verbeteraars mee helpt, hun missie uit te dragen, zijn er uiteraard nog andere redenen om voor een AQUALogic waterfilter systeem te kiezen:

 • Kwaliteitsbewaking in Nederland
 • Korte lijntjes met fabrikant, je kunt rechtstreeks bij AQUALogic je waterfilter kopen
 • De waterfilters zijn goed betaalbaar, in andere woorden eerlijk geprijsd en goedkoop
 • Goede service
 • Eenvoudig product

Voordelen en nadelen AQUALogic waterfilters

De creativeit van team Innerlogic zie je terug in de vele verschillende modellen en uitvoeringen die er te verkrijgen zijn. Dit kun je zien als een nadeel, welke moet je nu kiezen? Of; als een voordeel, voor elke situatie is het juiste waterfilter te vinden.

Voordelen

 • Hoogste kwaliteit van waterzuivering
 • Goedkoop waterfiltersyteem
 • Nederlandse kwaliteitscontrole
 • Kennis en expertise
 • Verschillende waterfilterelementen verkrijbaar

Nadelen

 • Weinig bekendheid
 • Gebrekkige focus op marketing activiteiten, maakt dat sommige waterfilters niet de mooiste zijn. (Deze zijn gelukkig niet bedoeld om in het zicht geplaatst te worden.)

Waterfilters voor verschillende situaties

AQUALogic waterfilters zijn te krijgen voor verschillende situaties, zo zijn er de waterfilters voor;

 • de reislustigen, met verschillende draagbare modellen.
 • En zie hier een selectie van kraanwaterfilters, ofwel waterfilters voor op de kraan.
 • Uiteraard zijn er de zelfstaande waterfilters, ofwel zwaartekracht systemen. Hier vind je ook het noodfilter, ideaal voor preppers.
 • En inbouw systemen voor caravan of tiny-house.

AQUALogic vs Berkey

Met de vraag; is AQUALogic net zo goed als Berkey, doe je eigenlijk AQUALogic tekort. Dit zegt uiteraard wat over het enorme marketingbudget van Berkey voor haar waterfilters. Maar, waar het uiteindelijk om gaat, het waterfilterelement. Zit je bij beide merken goed.

Het Black Berkey waterfilterelement, waarover het bedrijf heel hoogdravend doet, is uiteindelijk niet meer dan een stuk actieve kool. Dit is goed, maar niet uniek.

Bij AQUALogic kun je dit combineren met een ultramembranenfilter of nog meer. Maar, in deze combinatie krijg je al hetzelfde uit het water gefilterd.

En ja, ook de jongens van Innologic hebben een mooi glimmend exemplaar voor je in het assortiment.

Alleen de Berkey is in meer verschillende formaten te leveren.

Leuk om te weten:

Je kunt je AQUALogic filterelementen gewoon in je Berkey (of British Berkefeld) systeem plaatsen.

AQUALogic vs AQV Systems

Hierin vind ik wel wat meer verschillen. En dat is ook persoonlijk van aard. In de basis levert het AQUALogic systeem dankzij de fijnmazigheid een beter filterresultaat en dus schoner water. Maar de systemen van AQV; Aqualine en Aqualive, doen nog iets meer. Met natuurlijke processen en elementen wordt je drinkwater ook gevitaliseerd en gemineraliseerd.

AQUALogic vs Sawyer, Katadyn, LifeStraw, etc.

Ook in deze categorie van reiswaterfilters doen AQUALogic waterfilters zeker niet ten onder aan de grote jongens. Ook al hebben deze een gevestigde reputatie, ze zijn niet per definitie beter. Ook hier zijn de filterelementen over het algemeen gelijk aan elkaar. Dankzij de vele modellen van alle merken is dit wat moeilijk over 1 kam te scheren. Maar; you’ll get the point.

Waar de grote jongens wel beter in zijn is productontwikkeling (en branding). Dankzij de grote budgetten die hiervoor beschikbaar zijn, zijn er modellen van bijvoorbeeld Katadyn of LifeStraw die simpelweg wat gebruiksvriendelijker zijn en fijner in het oog of in de hand liggen.

Meer tekst en uitleg voor het beste (Zwaartekracht) waterfilter voor thuis

Ervaringen met AQUALogic waterfilters

In ons caravannetje hebben wij een AQUALogic waterfilter ingebouwd. En eigenlijk is alles dat ik ervan kan zeggen;

 • het water is goed,
 • het water is zuiver.
 • Het filter werkt zoals het hoort.
 • Het is eenvoudig te installeren.

Wat wil je nog meer weten?

Andere mensen die hun ervaring delen met AQUALogic:

AQUALogic review: Ervaringen met het AQUALogic waterfilter
AQUALogic review: Ervaringen met het AQUALogic waterfilter

In dit geval gaat het om de Ultra C, inline waterfilter voor camper of caravan. Dit van de druppende slangetjes heb ik overigens niet gemerkt. En heeft misschien met de situatie van deze persoon te maken.

Waar een AQUALogic waterfilter kopen?

Logisch om te zeggen, dat je het beste je waterfilter dicht bij de bron kunt kopen. In dit geval: AQUALogic zelf. Je kunt de webshop hier vinden.

Verder zijn er verschillende verkooppunten zoals; Offgridcentrum en Bol.com.

Conclusie: Een AQUALogic waterfilter een goede koop?

Ja.

Het product zit simpelweg goed in elkaar. En voldoet aan de hoogste norm wat betreft het zuiveren van water. Daarnaast heeft het verschillende toepassingen, zodat het voor elke situatie goed te gebruiken is.

De focus ligt op eenvoud, betrouwbaarheid en kwaliteit. En dat dan ook nog eens betaalbaar. Dat doen; Ewout, Willem en Peter goed!

Je doet zeker een heel goede koop waar je lang mee vooruit kan.

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.