Wat betekent AGM?

Definitie AGM accu

Wat betekent AGM?

AGM betekent Absorbed Glass Mat. Het is een type lood accu. Bij een AGM Accu is het accuzuur opgenomen in geweven glasvezelmatten. Deze bevinden zich tussen de loodplaten van de accu. Bij “natte accu’s” bevindt accuzuur zich los in de accu. Dit kan lekken.

Wat is het voordeel van een AGM Accu?

AGM Accu’s hebben veel voordelen: Lange levensduur en een geringe zelfontlading. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij. En je kunt AGM accu’s in bijna elke positie monteren, zonder dat ze lekken. Alleen op de kop kun je ze niet monteren. Omdat de AGM accu’s weinig tot geen onderhoud nodig hebben, kun je ze gebruiken in autonome systemen.

Meer lezen over off grid?

Off grid Kennisbank

Relevante blogberichten

 • Bluetti Zonnepaneel review
  Zijn de pv panelen van PowerOak de moeite waard? Mijn all-season ervaring lees je in dit complete Bluetti Zonnepaneel review
 • Beste Compost toilet voor boot
  Beste Compost toilet voor je boot kopen? Lees dit eerst! En entdek de voor- en de nadelen. Zo kies je het juiste toilet voor jouw volgende boottocht.
 • Zelf zonnepanelen aansluiten in de meterkast
  Navigeer snel  Zonnepanelen altijd aansluiten op een vrije groep De capaciteit van de hoofdaansluiting […]
 • Bluetti AC200MAX review
  Doorgewinterde gebruikservaring met dit powerstation. Is de Bluetti goed? Dat lees je in mijn Bluetti AC200MAX review. Compleet!
 • Compost toilet camper kopen? 5x Beste Droogtoilet
  Compost toilet camper kopen? Waar let je op en hoe kies je het beste droogtoilet voor je caravan of camper? Met deze 5 toppers en handige koopgids doe je zeker geen miskoop.

Relevante begrippen

Zelfvoorzienend leven...

Wanneer begin jij?

blank

Nu met (tijdelijk) levenslang gratis toegang tot het kersverse Super zelfvoorzienend forum.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.