Wat is een droogtoilet?

Definitie droogtoilet

Hoe werkt een composttoilet - cover

Droogtoilet en composttoilet worden vaak in 1 adem genoemd. Alsof het hetzelfde is. Ik moet je eerlijk zeggen voor mij was dit ook altijd het geval. Totdat ik mij ging verdiepen in de wereld van

Wat is een droogtoilet?

Wat is een droogtoilet - Voorbeeld

Een droogtoilet is een toilet dat geen water gebruikt. Je ontlasting wordt dus niet vermengd met water. Een composttoilet is de meest bekende type droogtoilet. Maar er zijn meer verschillende soorten droogtoiletten.

Zijn er verschillende soorten droogtoiletten?

Er zijn verschillende soorten droogtoiletten. De meest voorkomende droogtoiletten voor off grid oplossingen zijn:
Composttoilet – Met of zonder urine scheiding.
Verbrandingstoilet
Bevriezingstoilet

Ook interessant

Artikelen over zelfvoorzienend zijn uit de kennisbank

Uit het Super Zelfvoorzienend blog

 • Beste kiemschaaltje kopen?
  Complete koopgids voor je kiembakje. Zodat je het beste kiemschaaltje kopen kunt. Of, kies je misschien voor de kiemtoren?
 • Zelfvoorzienend leven in een rijtjeshuis?
  Hoezo: Zelfvoorzienend leven in een rijtjeshuis? Dat kan toch niet? Vast omlijnd door buren aan […]
 • Boeken over zelfvoorzienend leven
  Ga jij het off grid leven tegemoet? En wil je een goed boek kopen als voorbereiding? De 8 beste boeken over zelfvoorzienend leven vind je hier. Ontdek zelf!
 • Moestuin houden op balkon?
  Kun je moestuin houden op een balkon? Ja! Met wat creativiteit kun je veel oogsten van je balkon moestuin. Direct beginnen? In dit artikel alles voor een voorspoedige start.
 • Zelf Kruidenzout maken
  Zelf kruidenzout maken., Wat is het beste kruidenzout recept? Met dit recept maak jij makkelijk en snel het lekkerste kruidenzout. Begin direct

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.