Wat is wissel stroom (AC)?

Definitie van Wisselstroom

zon aan de horizon

Wat betekent AC?

AC betekent Alternate Current. Letter vertaald dit naar wissel stroom.

Wat is wisselstroom?

De richting waarin wisselstroom stroomt, verandert continue. Het wisselt. De polen + positief en – negatief, wisselen elkaar dus telkens af. De snelheid waarin dit wisselt wordt in hertz (HZ) uitgedrukt. Dit geeft het aantal wisselingen per seconde weer.

Wat komt er uit het electriciteitsnet?

Uit het Europese electriciteitsnet komt wisselstroom met een HZ van 50. Dit betekent 50 wisselingen per seconde.

Waarvoor is wisselstroom geschikt?

Wisselstroomvoeding is geschikt voor de meeste motoren. Denk aan de motor van je stofzuiger of wasmachine en verlichting. Maar de meeste elektronische cirquits hebben gelijk stroom nodig.


Meer lezen over off grid?

Off grid Kennisbank

Relevante blogberichten

 • Qlima of Combu: Welke zuivere petroleum kopen?
  Welke petroleum is het beste voor je kouskachel of laserkachel? Qlima of Combu? Lees over de verschillen en kies de meest rendabele en geurloze petroleum.
 • Waterfilter camper kopen?
  Het beste waterfilter voor je camper kopen? Er zijn er toch meer dan je denkt. Hier 5x het beste waterfilter voor je caravan of camper. Plus handige keuzehulp.
 • Qlima Petroleum kachel kopen?
  Heeft Qlima een petroleum kachel voor jou? Met een kachel van Qlima zit je zeker goed. Maar, welke kachel moet je nu kieen? In dit artikel de drie beste modellen. Met keuzehulp.
 • Beste Solar Generator met zonnepaneel Kopen
  Wat is de beste solar generator met zonnepaneel? Complete handleiding met alle info om de beste solar generator te kopen.
 • Goal Zero Zonnepaneel kopen?
  Goal Zero Zonnepaneel kopen? Lees dit eerst. Al de info op een rijtie, over deze krachtpatsers. Met duidelijke ervaringen. Zodat jij de beste draagbare zonnepanelen kiezen kunt.

Relevante begrippen

Zelfvoorzienend leven...

Wanneer begin jij?

blank

Nu met (tijdelijk) levenslang gratis toegang tot het kersverse Super zelfvoorzienend forum.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.