Wat betekent zelfvoorzienend zijn?

Definitie Zelfvoorzienend zijn

Wat betekent zelfvoorzienend zijn - cover

Wat betekent Zelfvoorzienend zijn? Definitie woordenboek

Zelfvoorzienend kun je ook tegenkomen als zelfvoorziend en zelfvoorzienendheid. De definitie die vindt in de woordenboeken is deze: Zelfvoorzienend zijn is: In staat om voor zichzelf te zorgen. Je bent zelfredzaam.

Wat betekent zelfvoorzienend zijn? Definitie SuperZelfvoorzienend.nl

Vanuit het perspectief van deze website: SuperZelfvoorzienend.nl betekent Zelfvoorzienend bijna hetzelfde. Wanneer je Zelfvoorziend/ Zelfvoorzienend bent, ben je zelfredzaam in de verschillende levensgebieden.

Denk aan:
– Zelfvoorzienend zijn in voedselvoorziening
– Zelfvoorzienend zijn in watervoorziening
– Zelfvoorzienend zijn in energievoorziening
– Zelfvoorzienend zijn in bouwen, klussen, repareren, etc..

Zelfvoorzienend zijn in de ultieme vorm betekent dat je totaal geen hulp van buitenaf meer nodig. Dat is een heel mooi ideaal streven. Maar hoe realistisch is het?

Moet je gelijk compleet zelfvoorzienend zijn?

Natuurlijk niet, zelfvoorzienend zijn is een heel mooi streven. Je kunt dit als doel voor ogen hebben. Met het doel voor ogen steeds meer zelfvoorzienend te zijn kun jij je richten op het proces en stap voor stap zelfredzaam zijn in verschillende vlakken, die binnen je mogelijkheden liggen. Misschien begin je wel met het kweken van kiemgroenten op je vensterbank of leg je een terras-moestuin aan. Een ander begint misschien met een complete set off grid zonnepanelen.

Kun je deels zelfvoorzienend zijn?

Je kunt prima deels zelfvoorzienend zijn. Trek niet te zwaar aan het woord, zelfvoorzienend. We leven in een maatschappij waarin we behoorlijk afhankelijk zijn geworden van overheden en instanties.

Zelfvoorzienend zijn kun je stap voor stap herpakken. Dit kun je op je eigen tempo en binnen je eigen mogelijkheden doen.

Zie Zelfvoorzienend zijn als de weg, niet als het doel. En dan, kun je direct beginnen.

Ook interessant

Artikelen over zelfvoorzienend zijn uit de kennisbank

Uit het Super Zelfvoorzienend blog

Zelfvoorzienend leven...

Wanneer begin jij?

blank

Nu met (tijdelijk) levenslang gratis toegang tot het kersverse Super zelfvoorzienend forum.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.