Berkey alternatief

Waarom deze filters net zo goed (of beter) zijn!

Berkey alternatief: 3 alternatieven

Wat is het beste Berkey alternatief? Als je de verhalen van deze waterfilter gigant hoort, zijn dit de beste waterzuiveraars ter wereld. Leuk, zo’n marketing budget šŸ˜‰ Eerlijk: Het is een steengoed product. Maar, misschien wat overprized.

Zijn er alternatieven?

Zeker. Let’s dive in!

Geen tijd? Snelle samenvatting

De Aqualine AQV 12 is een 4-in-1 watersysteem dat niet alleen zuivert, maar ook mineraliseert, vitaliseert en alkaliseert, waardoor het een uitstekend totaalpakket biedt. (Direct bekijken)

Voor de budgetbewuste consument is de AQUA Logic Gravity RVS een betrouwbaar en betaalbaar alternatief dat puur water levert zonder extra functies. (Direct bekijken)

Terwijl Berkey uitblinkt in naamsbekendheid, bieden alternatieven zoals Aqualine en Aqualive extra voordelen zoals mineralisatie en vitalisatie, wat een meerwaarde kan zijn voor de gezondheidsbewuste gebruiker.

Qua filterkwaliteit is er niemand die achterloopt. Beter nog: Alle opties leveren top kwaliteit. Maar, slechts 1 van deze opties mag in noodsituaties worden ingezet. En raadt eens wie dat is… Niet Berkey. Gekker nog. Nee, het goedkoopste alternatief!

Berkey alternatief: 3 alternatieven

Wat is er goed aan Berkey? En Waar moet het alternatief beter in zijn?

De Berkey waterfilter heeft in de loop der jaren een solide reputatie opgebouwd. Het staat bekend om zijn uitstekende filtratiecapaciteit, waardoor het een favoriet is geworden onder velen die streven naar zuiver drinkwater.

Hier liggen uiteraard de black berkey filterelementen aan ten grondslag. Dit is where the magic happens. In feite zijn dit “slechts” twee “ordinaire” actieve-kool filterelementen.

Niets verkeerd aan! Keigoed materiaal, dat zowel je water zuivert en schoon drinkbaar water achterlaat.

Maar, in bijna elk filtersysteem is dit terug te vinden!

Maar zoals bij elk product, zijn er altijd gebieden waar verbetering mogelijk is. Maar, waar Berkey met goed gefilterd water ophoudt. Gaan anderen verder! Denk aan mineraliseren en vitaliseren van je water.

Dus, als je op zoek bent naar een waterfilter dat niet alleen zuivert, maar ook verrijkt, dan is het tijd om verder te kijken dan Berkey. Ook als je minder diep in je buidel tasten wilt voor schoon water. Lees dan snel verder.

Big Berkey Waterfilter
Direct bekijken ļ”
offgridcentrum.nl
Laatste update: 30 december 2023 - 3:38 am

Wat is er minder goed aan Berkey? Kansen voor alternatieven

Laten we eerlijk zijn, niets is perfect. En hoewel de Berkey waterfilter veel te bieden heeft, zijn er enkele punten van kritiek:

 • De prijs: De Berkey kan voor sommigen een flinke investering zijn. Hoewel kwaliteit zijn prijs heeft, zijn er alternatieven die een vergelijkbare of zelfs betere kwaliteit bieden tegen een lagere prijs.
 • De claim van 10 jaar: Hoewel Berkey claimt dat hun filters tot 10 jaar meegaan, is deze bewering nooit echt onderbouwd of bewezen. Dit kan voor sommige gebruikers een punt van zorg zijn.
 • Beperkte functionaliteit: De Berkey richt zich voornamelijk op het filteren van water. Het mist echter de mogelijkheid om water te mineraliseren en te vitaliseren. Dit zijn processen die bijdragen aan de algehele kwaliteit en gezondheidsvoordelen van het water.

Gelukkig zijn er alternatieven op de markt die deze kritiekpunten aanpakken en meerwaarde bieden. Dus als je op zoek bent naar een waterfilter dat meer doet dan alleen filteren, dan zijn er zeker andere opties die je in overweging kunt nemen.

Beste alternatief voor Berkey: Aqualine AQV 12

Als je op zoek bent naar een waterfilter dat niet alleen zuivert, maar ook mineraliseert, vitaliseert en alkaliseert, dan is de Aqualine AQV 12 (Direct bekijken) een uitstekende keuze. Dit 4-in-1 watersysteem is uniek in zijn soort en biedt een scala aan voordelen die je niet snel bij andere filters zult vinden.

Wat maakt de Aqualine AQV 12 zo speciaal?

 • 4-in-1 Watersysteem: De Aqualine AQV 12 filtert niet alleen je water, maar verrijkt het ook met 18 essentiële mineralen, vitaliseert het met een magneet van 1.200 Gauss en alkaliseert het water, wat helpt bij het ontzuren van je lichaam.
 • Natuurlijk Proces: Het systeem bootst de natuur na, waarbij regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt, gefilterd wordt en belangrijke mineralen en sporenelementen opneemt.
 • Gezondheidsvoordelen: De Aqualine AQV 12 filtert schadelijke stoffen zoals protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water. Bovendien voegt het 18 essentiële mineralen toe en maakt het water alkalisch, wat helpt bij het ontzuren van je lichaam.
 • Praktisch en Economisch: Met een capaciteit van 12 liter is dit systeem ideaal voor grote gezinnen, kantoren of sportscholen. Bovendien bespaar je op de kosten van flessenwater en spaar je het milieu.

Onderhoudsvriendelijk: Het onderhoud is minimaal. Je hoeft slechts eenmaal per jaar de filters te vervangen en eenmaal per drie jaar de mineraalstenen. Verder is het systeem onderhoudsvrij.

Voor degenen die op zoek zijn naar een kleiner of groter model, biedt Aqualive ook de AQV 5 en AQV 18 waterfilters aan.

Kortom, als je op zoek bent naar een waterfilter dat meer doet dan alleen zuiveren, dan is de Aqualine AQV 12 een uitstekende keuze. Het biedt alle voordelen van de Berkey en meer, en dat alles tegen een concurrerende prijs.

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriĆ«n en chemicaliĆ«n uit het water
 • Er worden 18 essentiĆ«le mineralen aan het water toegevoegd
 • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
 • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
 • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
 • Hoogte: 56 cm
 • Diameter: 32 cm
 • Materiaal: Kunststof en glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
 • Prijs: 229,- / 239,-
Direct bekijken ļ”
optimaalwater.nl
Laatste update: 30 december 2023 - 3:39 am

Goedkoopste alternatief voor Berkey: AQUA Logic Gravity RVS

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk alternatief voor de Berkey, dan is de AQUA Logic Gravity RVS (Direct bekijken) een uitstekende keuze. Dit waterfilter maakt gebruik van de kracht van zwaartekracht om water te zuiveren, zonder in te leveren op kwaliteit.

Wat maakt de AQUA Logic Gravity RVS zo speciaal?

 • Zwaartekracht-gebaseerd systeem: Het water stroomt langzaam vanuit het bovenste waterreservoir, door het filter heen, naar het onderste reservoir. Beide reservoirs hebben een capaciteit van 8,5 liter.
 • Nood Drinkwaterfilter: Wereldwijd wordt dit filter ingezet in noodsituaties waar schoon drinkwater schaars is. Met jouw aankoop steun je ook het werk van Stichting IBOTA, die deze filters beschikbaar stelt voor mensen in nood.
 • Smaakbeleving: Veel gebruikers merken een verbeterde smaak van het water, vooral als er chloor in het water zit. De actieve kool in het filter reduceert dit, wat de smaak sterk verbetert.
 • Filterelement: Het filter bestaat uit een 1 micron 100% organische actief-kool cartridge en een 0.03 micron ultra-membranen filter. Dit zorgt voor een grondige zuivering van het water, waarbij schadelijke stoffen en micro-organismen worden verwijderd.

Onderhoudsvriendelijk: Het filter is eenvoudig in gebruik en onderhoud. Het filterelement dient slechts eenmaal per jaar vervangen te worden, afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water.

Technische Specificaties:

 • Afmetingen RVS watercontainer inclusief standaard: Ø 210 mm x h 650 mm.
 • Opbrengst: +/- 9 liter per uur.
 • Geadviseerde gebruiksduur filterelement: 1 jaar (bij continu gebruik).

Kortom, de AQUA Logic Gravity RVS is een betaalbaar en betrouwbaar alternatief voor de Berkey. Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zorgt voor veilig en schoon drinkwater in elke situatie.

AQUA Logic – Gravity RVS – C-Ultra – Waterfilter

 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriĆ«n en chemicaliĆ«n uit het water
 • Dankzij het Actieve koolfilter (1 micron) smaakt je water heerlijk.
 • En met het ultra-membranen filter (0,03 micron) heb je het zuiverst gefilterde water.
 • CS-Ultra variant met colloĆÆdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder heeft anti-bacteriologische werking.
 • Heb je te maken met grove vervuiling, dan kun de extra optie kiezen van een sediment filter sleeve. Dit verlengd de levensduur van het actieve koolfilter.
 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
 • Hoogte: 65 cm (inclusief standaard
 • Diameter: 21 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: 212,- (actieprijs)
Direct bekijken ļ”
aqualogic.nl
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:49 am

Waarom een alternatief voor Berkey?

Ik snap het helemaal als je denkt: “Waarom zou ik eigenlijk een alternatief voor Berkey overwegen?” Nou, er zijn een paar goede redenen! Ten eerste kan de prijs van de Berkey een flinke hap uit je portemonnee nemen. En hoewel ze beweren dat hun filter 10 jaar meegaat, is dit nooit echt bewezen. Bovendien filtert Berkey alleen het water. Het voegt geen mineralen toe en vitaliseert het water ook niet. Dus, als je op zoek bent naar iets dat net zo effectief is, maar misschien wat vriendelijker voor je portemonnee en met extra functies, dan is het zeker de moeite waard om de alternatieven te verkennen!

De top alternatieven vergeleken

Oké, laten we eens kijken naar de crème de la crème van waterfilters, naast de Berkey natuurlijk! Want laten we eerlijk zijn, er is een hele wereld buiten Berkey en sommige van deze alternatieven kunnen je echt verrassen.

1. Aqualine AQV 12:

Dit is niet zomaar een waterfilter. Het is een 4-in-1 systeem dat je water filtert, mineraliseert, vitaliseert én alkaliseert. Stel je voor, je drinkt water dat niet alleen zuiver is, maar ook nog eens verrijkt met 18 essentiële mineralen. En het beste? Het is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

2. AQUA Logic Gravity RVS:

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, dan is dit je beste vriend. Het maakt gebruik van zwaartekracht om je water te filteren en is ideaal voor noodsituaties. En weet je wat nog cooler is? Met elke aankoop steun je ook nog eens een goed doel!

3. Aqualive AQV 5 en AQV 18:

Voor degenen die op zoek zijn naar een kleiner of groter model dan de AQV 12, heeft Aqualive je gedekt. Deze modellen bieden dezelfde geweldige voordelen als de AQV 12, maar zijn afgestemd op verschillende behoeften.

Vergelijking met Berkey:

Terwijl Berkey uitblinkt testresultaten (hoera voor de grote marketingbudgetten), missen ze de extra voordelen zoals mineralisatie en vitalisatie. De Aqualine en Aqualive modellen bieden dit wel. De AQUA Logic, hoewel budgetvriendelijk, biedt ook een uitstekende filtratie en is ideaal voor noodsituaties.

Dus, daar heb je het! Een snelle duik in de wereld van waterfilters. Of je nu op zoek bent naar iets dat je water verrijkt, of gewoon een budgetvriendelijke optie, er is altijd een perfect alternatief voor de Berkey.

Voordelen en nadelen van elk alternatief

Laten we eerlijk zijn, elk product heeft zijn sterke en zwakke punten. Dus, terwijl we de rode loper uitrollen voor onze topalternatieven voor de Berkey, laten we ook eens kijken naar hun schaduwzijden.

Aqualine AQV 12:

Voordelen:

 • 4-in-1 Systeem: Zuivert, mineraliseert, vitaliseert én alkaliseert je water. Dat is als vier superhelden in één team!
 • Budgetvriendelijk: Geweldige kwaliteit zonder je bankrekening te plunderen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Minimaal onderhoud met maximaal resultaat.

Nadelen:

 • Grootte: Met een capaciteit van 12 liter kan het voor sommige keukens te groot zijn.
 • Eerste installatie: Het opzetten kan voor sommigen een beetje ingewikkeld zijn.

AQUA Logic Gravity RVS:

Voordelen:

 • Budgetvriendelijk: Je portemonnee zal je dankbaar zijn.
 • Eenvoudig in gebruik: Geen gedoe, gewoon puur water.

Nadelen:

 • Beperkte capaciteit: Met een totale capaciteit van 17 liter kan het voor grotere gezinnen te klein zijn.
 • Geen extra functies: Zuivert alleen het water, geen mineralisatie of vitalisatie.

Aqualive AQV 5 en AQV 18:

Voordelen:

 • Flexibele maten: Of je nu een klein of groot gezin hebt, er is een model dat bij je past.
 • 4-in-1 Systeem: Net als de AQV 12, bieden deze modellen ook de vier superkrachten.

Nadelen:

 • Prijs: Afhankelijk van het model kan het prijzig zijn.
 • Ruimte: De AQV 18 kan te groot zijn voor sommige keukens.

Dus, daar heb je het, de ups en downs van onze top alternatieven. Maar onthoud, perfectie is subjectief. Wat voor de één een nadeel is, kan voor de ander juist een voordeel zijn!

Conclusie: Welk Berkey alternatief is het beste voor jou?

Dus, na deze waterige reis, vraag je je waarschijnlijk af welk filter het beste bij jou past. 

Als je op zoek bent naar het totaalpakket, dan is de Aqualine AQV 12 (Direct bekijken) jouw match. 

Ben je budgetbewust en wil je gewoon puur water? Ga dan voor de AQUA Logic Gravity RVS.  (Direct bekijken)

Maar onthoud, het belangrijkste is dat je een keuze maakt die bij jouw behoeften past. Dus, duik erin, verfris jezelf en geniet van elke slok!

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 30 december 2023 - 3:38 am
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriĆ«n en chemicaliĆ«n uit het water
 • Er worden 18 essentiĆ«le mineralen aan het water toegevoegd
 • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
 • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
 • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
 • Hoogte: 56 cm
 • Diameter: 32 cm
 • Materiaal: Kunststof en glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
 • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

optimaalwater.nl
bol.com
Laatste update: 30 december 2023 - 3:39 am
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriĆ«n en chemicaliĆ«n uit het water
 • Dankzij het Actieve koolfilter (1 micron) smaakt je water heerlijk.
 • En met het ultra-membranen filter (0,03 micron) heb je het zuiverst gefilterde water.
 • CS-Ultra variant met colloĆÆdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder heeft anti-bacteriologische werking.
 • Heb je te maken met grove vervuiling, dan kun de extra optie kiezen van een sediment filter sleeve. Dit verlengd de levensduur van het actieve koolfilter.
 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
 • Hoogte: 65 cm (inclusief standaard
 • Diameter: 21 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: 212,- (actieprijs)

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:49 am

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 30 december 2023 - 3:38 am

Nu bekijken bij:

optimaalwater.nl
bol.com
Laatste update: 30 december 2023 - 3:39 am

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:49 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.