Berkey of Berkefeld

British quality vs de flair van de VS?

Berkey of berkefeld

Water is de bron van het leven, maar niet al het water is gelijk geschapen. Als je dit leest, ben je waarschijnlijk al bekend met de namen Berkey of Berkefeld. Twee giganten in de wereld van waterfiltratie.

Maar welke van deze twee is nu echt de beste keuze voor jou?

Ik heb beide filters grondig onderzocht en getest. En geloof me, de resultaten zijn verrassend! Dus, voordat je je portemonnee trekt, duik met me mee in deze diepgaande vergelijking tussen de Berkey en Berkefeld waterfilters.

Geen tijd? Snelle samenvatting

Zowel Berkey als Berkefeld bieden hoogwaardige waterfiltersystemen, elk met hun unieke voordelen: Berkey voor zijn brede filtratiebereik en stijlvolle design, en Berkefeld voor zijn bewezen betrouwbaarheid en effectieve zilver geïmpregneerde keramische filters met actieve kool.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief voor beide merken, hoewel elk systeem zijn eigen kleine uitdagingen heeft, zoals montage of filtervervanging.

Bij het kiezen tussen Berkey en Berkefeld is het belangrijk om zowel de technische specificaties als de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Direct bekijken
berkeyexpert.nl
Laatste update: 16 november 2023 - 8:05 am

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 28 november 2023 - 3:15 am

Geschiedenis van Berkey en Berkefeld

Ah, de fascinerende wereld van waterfiltratie! Laten we een stap terug in de tijd nemen. Berkey, een naam die synoniem is geworden met hoogwaardige waterfiltratie, heeft zijn wortels in de VS. Ze zijn al decennia lang een betrouwbare naam, bekend om hun zwaartekracht-gevoede filtersystemen die zelfs de meest hardnekkige verontreinigingen kunnen aanpakken.

Aan de andere kant hebben we Berkefeld, een naam die misschien wat Britser in de oren klinkt. Dat klopt! British Berkefeld, zoals het voluit heet, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Victoriaanse tijdperk. Ze waren een van de pioniers in het gebruik van keramische filters, een technologie die vandaag de dag nog steeds wordt toegepast.

Dus, of je nu kiest voor de Amerikaanse flair van Berkey of de Britse finesse van Berkefeld, je kiest voor een stukje geschiedenis. En zeg nou zelf, wie wil er nu niet een beetje geschiedenis in zijn keuken? 😉

Technische Specificaties

Laten we eens dieper duiken in de technische kant van deze twee waterfilter-giganten, want wie houdt er nu niet van een beetje technisch geneuzel op z’n tijd? 😉

Berkey

Berkey: Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, straalt Berkey pure klasse uit. Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk! De filters van Berkey kunnen maar liefst 22.700 liter water zuiveren voordat ze vervangen moeten worden. Dat is een heleboel glaasjes water! Bovendien zijn ze in staat om 99,9999% van de bacteriën en 99,999% van de virussen te verwijderen. Indrukwekkend, toch?

British Berkefeld

Met zijn keramische filters heeft Berkefeld een ouderwetse charme. Maar laat je niet misleiden door zijn vintage look! Deze filters zijn robuust en kunnen tot 10.000 liter water zuiveren voordat ze aan vervanging toe zijn. Ze zijn ook geweldig in het filteren van bacteriën, cysten en andere micro-organismen.

Dus, of je nu gaat voor het glanzende staal van Berkey of de retro vibes van Berkefeld, technisch gezien zit je sowieso goed. Maar, zoals mijn oma altijd zei: “Het zit ‘m in de details!”

Black Berkey Filterelement vs. British Berkefeld Ultra Sterasyl Waterfilter Element

Black Berkey Filterelement

berkey waterfilter in gebruik
 • Prijs: € 120,00
 • Merk: Berkey
 • Aantal: 2 stuks
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Niet gespecificeerd
 • Overige informatie: De Black Berkey waterfilters zijn krachtige filters die in staat zijn om bacteriën, virussen, chloor, pesticiden, herbiciden, organische oplosmiddelen, trihalomethanen, lood, kwik en andere zware metalen te verwijderen. Ze zijn geschikt voor gebruik in de Berkey waterfilter systemen.

British Berkefeld Ultra Sterasyl Waterfilter Element

Binnenkant Berkefeld waterfilter met filterelement bron: Prepshop.nl
Filterelment van Berkefeld – Bron: Prepshop.nl
 • Prijs: € 39,95
 • Merk: British Berkefeld
 • Aantal: 1 stuk
 • Kleur: Wit
 • Materiaal: Keramiek
 • Overige informatie: Het British Berkefeld Ultra Sterasyl waterfilter element is een met zilver geïmpregneerd keramisch microfilter met granulaire actieve kool, en is in staat om bacteriën, cysten, algen, schimmels, sporen, virussen en sedimenten te verwijderen. Het heeft een levensduur van 6 maanden tot 2 jaar, afhankelijk van de waterkwaliteit en het gebruik.

Conclusie:

Beide filterelementen zijn ontworpen om een breed scala aan verontreinigingen uit het water te verwijderen. Het Black Berkey filterelement is duurder, maar de levensduur is langer. Echter in de praktijk dien je de filters te vervangen, wanneer ze niet meer doorlopen.

De filter elementen van British Berkefeld zijn geavanceerder. En maken gebruik van meerdere stoffen om goed schoon water te leveren. Van de Berkefeld filter elementen wordt duidelijk vermeld dat deze een kortere (meer reële) levensduur hebben.

De British Berkefeld elementen hebben zeker mijn voorkeur. Direct bekijken

Gebruiksgemak en Onderhoud

Oké, laten we eerlijk zijn. We willen allemaal schoon water, maar niemand wil urenlang prutsen met een filter, toch? Gelukkig hebben zowel Berkey als Berkefeld daarover nagedacht!

Berkey installeren

Het opzetten van een Berkey is net zo eenvoudig als het klinkt. Giet water in de bovenste kamer, wacht even, en voilà, gezuiverd water stroomt eruit! En het onderhoud? Een eitje! Even de filters af en toe schoonmaken en je bent klaar. En als het tijd is om ze te vervangen? Geen zorgen, dat is net zo simpel als het klinkt.

Berkefeld installeren

Met zijn keramische filters is Berkefeld een beetje old-school, maar op een goede manier! Het opzetten is een fluitje van een cent en het onderhoud is minimaal. De keramische filters kunnen eenvoudig worden gereinigd met een schuursponsje. Ja, echt waar!

Dus, of je nu kiest voor de moderne flair van Berkey of de vintage charme van Berkefeld, je zult niet teleurgesteld worden.

Prijs en Waarde

Ah, het prijskaartje! Het moment waarop we allemaal een beetje zenuwachtig worden en denken: “Is dit het echt waard?” Laten we eens kijken naar onze twee waterfilter-vrienden.

Berkey is niet de goedkoopste op de markt. En heeft een gigantische reputatie. Met zijn duurzame filters en indrukwekkende zuiveringscapaciteit krijg je zeker waar voor je geld. Denk aan het als een investering in je gezondheid!

British Berkefeld is iets vriendelijker voor de portemonnee en met die charmante keramische filters. De prijs-kwaliteitverhouding is top. Voor een iets lager bedrag krijg je nog steeds een fantastisch filter.

Dus, of je nu gaat voor de luxe van Berkey of de betaalbare kwaliteit van Berkefeld, je krijgt zeker waar voor je geld.

Berkefeld of Berkey? De voor- en nadelen

Laten we de balans opmaken en de voor- en nadelen van beide filtersystemen op een rijtje zetten. Want, zoals bij alles in het leven, hebben ook deze filters hun sterke en zwakke punten.

Berkey

Voordelen

 • Breed scala aan filtratie: Kan een indrukwekkend scala aan verontreinigingen verwijderen, waaronder zware metalen.
 • Stijlvol ontwerp: Het roestvrijstalen ontwerp is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk.
 • Lange levensduur van filters: De filters gaan lang mee voordat ze vervangen moeten worden.

Nadelen

 • Prijs: Aan de hogere kant in vergelijking met sommige andere filters.
 • Montage: Sommige gebruikers vinden het installatieproces wat uitdagend.

Berkefeld

Voordelen:

 • Bewezen betrouwbaarheid: Een merk met een lange geschiedenis en een solide reputatie.
 • Keramische filters: Bieden een unieke filtratiemethode die effectief is tegen veel verontreinigingen.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Nadelen:

 • Vervanging van filterelementen: Kan voor sommigen een beetje een gedoe zijn.
 • Retro-look: Terwijl sommigen van de vintage charme houden, geven anderen misschien de voorkeur aan een moderner ontwerp.

Daar heb je het dan, een eerlijke blik op de voor- en nadelen van beide systemen. Welke je ook kiest, je maakt een investering in de kwaliteit van je drinkwater. En dat is altijd een slimme keuze! 😊

Ervaringen met de water filters

Laten we eens kijken wat de gebruikers over hen te zeggen hebben.

British Berkefeld

De Britten hebben een reputatie hoog te houden als het gaat om kwaliteit, en de British Berkefeld stelt niet teleur. Gebruikers zijn dol op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit filter. “Het is alsof ik een stukje Britse geschiedenis in mijn keuken heb!”, zei een enthousiaste klant.

Maar, zoals altijd, zijn er ook wat puntjes van kritiek. Een paar gebruikers vonden het vervangen van de filterelementen een beetje een gedoe. Maar over het algemeen? Twee duimen omhoog voor de British Berkefeld!

Berkey

Aan de overkant van de vijver hebben we de Berkey, en oh boy, de fans zijn er dol op! “Het beste ding sinds gesneden brood!”, riep een tevreden klant. De smaak van het gefilterde water krijgt veel lof, en velen waarderen de stijlvolle uitstraling van de filter.

Maar, voor zowel Berkey als British Berkefeld, zijn er ook wat kleine struikelblokken. Sommige gebruikers hadden moeite met de montage en wilden dat de doorstroomsnelheid iets sneller was.

Al met al, is de consensus duidelijk: Berkey gebruikers zijn blij met Berkey. Het zelfde geldt voor Berkefeld.

Dus, of je nu gaat voor de Britse charme of de Amerikaanse flair, je zit sowieso goed. Proost op geweldige keuzes en nog beter water! 🥂😄

Conclusie: Berkey of Berkefeld?

Na een diepe duik in de wereld van waterfilters, staan we nu voor de grote vraag: Berkey of Berkefeld? Beide merken hebben hun eigen charmes en sterke punten.

Berkey, met zijn moderne technologie en brede scala aan verontreinigingen die het kan verwijderen, is een favoriet voor velen.

Aan de andere kant heeft Berkefeld een rijke geschiedenis een topproduct en betrouwbaarheid die niet te ontkennen is.

Persoonlijk, als ik moest kiezen, zou ik voor British Berkefeld gaan. Hoewel de filterelementen hiervan iets sneller vervangen dienen te worden, garanderen deze dankzij de meer geavanceerde samenstelling topkwaliteit en schoon drinkwater.

Maar onthoud, wat je keuze ook is, je investeert in schoon en veilig drinkwater.

En dat, is onbetaalbaar! Dus, proost op jou en je gezondheid!

Direct bekijken
berkeyexpert.nl
Laatste update: 16 november 2023 - 8:05 am

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 28 november 2023 - 3:15 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.