Beste biologische potgrond kopen

Potgronden Top 5 | 2023

Beste biologische potgrond kopen
Beste biologische potgrond kopen? Potgrond in potten

Potgrond kun je overal vinden tegenwoordig. In het juiste seizoen vind je het in de supermarkt. Een vriendelijke reminder van de commercie om weer in de tuin aan de slag te gaan. Te gaan zaaien, stekken, etc.. Maar weinig zie je biologische potgrond. Dat is eigenlijk jammer. Want, dit is vele malen beter voor je plantjes en het milieu. Daarnaast is potgrond helemaal niet zo universeel als je zou denken.

Het is dus makkelijk om naast de pot(grond) te piesen en met de verkeerde thuis soort thuis te komen. Wil je dit wilt voorkomen is, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je de beste biologische potgrond voor verschillende plantensoorten. Denk bijvoorbeeld aan de beste potgrond voor je rozen en varens, of voor het opkweken van je groenten voor je moestuin.

Direct weet je precies, welke biologische potgrond jij nodig hebt en kopen wilt.

Beste biologische potgrond Top 5

Voordat we uit gaan wijden naar biologische potgrond in het algemeen, bekijken we allereerst de beste biologische potgrond Top 5. Na het bekijken van deze top 5 en het verkrijgen van de nodige informatie, zou jij prima in staat moeten zijn om de beste biologische potgrond aan te schaffen.

Hieronder vind je een aantal soorten potgrond, met daarbij de nodige informatie. Dat maakt de zoektocht al wat gemakkelijker. 

#1 Cellmax Biologische potgrond 50l

Een ideale start voor jouw bloemen en planten? De biologische potgrond van Cellmax is in dit geval een prima keus. Deze mag dus niet ontbreken binnen de top 5. De grond is dan ook één van de duurzaamste, wat natuurlijk precies de bedoeling is.

De grond is volledig vrij van mogelijke schadelijke en giftige stoffen. Stoffen die schadelijk zouden kunnen zijn voor mens, natuur en dier. In plaats van turf zijn onder andere de stoffen kokos, houtvezels en natuurlijke mineralen toegevoegd. Bevorderlijk voor een snelle groei van bloemen en planten. 

Dat is waarom het ook is voorzien van een RHP keurmerk, wat de kwaliteit alleen maar bevestigt. Cellmax is aan te schaffen voor een prijs van € 1,56 per kilo. 

 • Universele potgrond
 • Prijs per kilo: € 1,56
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:00 am

blank

#2 DCM Universele Potgrond 40l

Universele potgrond? Daar maak je iedere plant en bloem blij mee. Zeker als je kiest voor DCM. Binnen de wereld van potgronden, is het een grote en bekende speler. Dat geeft aan hoe veelbelovend de kwaliteit is. 

Zodoende kan het ook de beste biologische potgrond voor kamerplanten zijn. Met universele potgrond kan je planten en bloemen voorzien van de nodige voedingsstoffen, waardoor deze snel en goed kunnen groeien. Door de 40 liter aan inhoud, til je je geen bult en ben je de komende maanden voorzien van de beste potgrond. Bovendien is DCM biologisch.

 • Universele potgrond
 • Prijs per kilo: € 1,67
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:00 am

blank

#3 Pokon Universele potgrond 20l

Zoekende naar de beste voedingsbodem voor jouw planten, is de kans groot dat je terecht zult komen bij de universele potgrond van Pokon. Geen vreemde verschijning, aangezien het merk ontzettend populair is. 

De potgrond van Pokon is universeel. Dit houdt in dat de grond voor iedere soort plant en bloem te gebruiken is. Erg handig, aangezien je op deze manier niet met verschillende zakken potgrond hoeft te slepen. Jouw rug en schouders zullen jou hier ook zeer dankbaar voor zijn. 

Daarbij bevat de potgrond óók een RHP keurmerk. Met dit keurmerk ben je nóg meer verzekerd van hoogwaardige kwaliteit potgrond. Dat is tenslotte iets wat je de plantjes wel gunt, toch? Bovendien is ook de prijs zeer gunstig. Zo is de prijs  per kilo € 1,59. 

 • Universele potgrond
 • Prijs per kilo €1,59
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:00 am

blank

#4 DCM professionele kwekerspotgrond 60L

Als plantengek wil jij het beste voor jouw bloemen, planten en stekjes. En dus verdienen ze alle vitaminen en mineralen die ze maar nodig hebben. Een goede potgrond kan ze dat bieden. Door te kiezen voor DCM Professionele Kwekerspotgrond, ben je hoe dan ook verzekerd van de beste kwaliteit. 

Bovendien is het biologisch en universeel. Geschikt dus voor alle soorten bloemen en planten. De grond is vooral geschikt voor planten, bloemen, groenten en kruiden van één jaar oud. Ook de prijs hiervan maakt het gebruik aantrekkelijk.

 • Kwekers potgrond, voor zaaien en stekken
 • Prijs per kilo € 0,50. 
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:00 am

blank

#5 DCM potgrond zaaien & stekken 30L

Wil je gelijk klaar zijn voor gebruik en starten met stekken? Kies dan voor DCM Potgrond Zaaien & Stekken. Doordat de grond over veel lucht en vocht beschikt, kunnen plantjes op deze manier het beste aarden en hun wortels ontwikkelen. Dit heeft met de bemesting te maken die zo is samengesteld, waardoor je direct kunt beginnen met stekken. 

Met de potgrond van DCM, doe je ook een zeer voordelige koop. Dat kan natuurlijk nooit kwaad.

 • Zaaien en stekken
 • Prijs per kilo: € 0,03.
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:00 am

Waarom kiezen voor een biologische potgrond?

Het is allemaal leuk bedacht, die biologische potgrond. Vandaag de dag wordt er vaak over verduurzaming gesproken – het komt je neus soms uit. 

Nu wordt er niet voor niks aangeraden om met biologische potgrond aan de slag te gaan. Dit gaat niet alleen om de duurzaamheid en de kwaliteit van het milieu. Er zijn een aantal redenen dat we zouden moeten kiezen voor een biologische potgrond. 

De normale potgronden bevatten vaak tuinturf. Het is een grondsoort waar normaliter veel voordelen aan zitten. Met name voor de planten, die hiervan smullen. Echter, het is ook bekend hoe milieuvervuilend turf eigenlijk is. Het is namelijk een fossiele brandstof, net zoals aardolie. 

Dat maakt dat de gewone potgrond wat dit betreft zeer milieuvervuilend is. Biologische potgrond is dat echter niet. Deze bevat namelijk alleen maar organische stoffen, waardoor deze geen negatief effect heeft op het milieu, de natuur en op ons mensen. Bovendien kunnen planten en bloemen hier zo goed van groeien; een win-win situatie. 

Wat zijn de voor- en nadelen t.o.v. gewone potgrond?

Hierboven heb je al kunnen lezen wat biologische potgrond precies is. Als het goed is, heb je hier al de nodige voordelen uit kunnen halen. Om jou hier volledig van op de hoogte te stellen, zetten we deze voordelen voor je op een rijtje. 

Daarnaast bekijken we ook de nadelen, om een zo eerlijk mogelijk beeld te scheppen. Om te beginnen met de voordelen van de beste biologische potgrond kopen: 

 • Niet schadelijk voor het milieu
 • Bevat geen giftige stoffen die nadelig zijn voor natuur, mens en dier
 • De voedingsstoffen zijn een stuk duurzamer 

Ook zou er een nadeel kunnen zitten aan het gebruik van biologische potgrond. Dat zou het volgende punt zijn:

 • Nog steeds beschikt het potgrond over een aantal procent aan veen. Met andere woorden: over fossiele brandstoffen. 

Wat maakt een potgrond een goede potgrond? 

Uiteindelijk is het zaak om de beste potgrond te kopen. Er zijn een aantal aspecten die ervoor dat potgrond een goede potgrond maakt. Zolang je hier op let en hier rekening mee houdt, weet je dus zeker dat je de beste kwaliteit te pakken hebt. 

Goed potgrond beschikt over de juiste voedingsstoffen; voedingsstoffen die planten bloemen nodig hebben om te kunnen groeien. Deze voedingsstoffen zijn bijvoorbeeld kalk, calcium, stikstof en kalium. In het kader van biologische potgrond, let je erop dat de grond geen turf of veen bevat. Daarmee weet je namelijk zeker dat iets biologisch te pakken hebt en de grond niet vervuild raakt. 

Ook is het belangrijk om te weten wáárvoor je de potgrond gaat gebruiken. Zo is universele potgrond overal geschikt voor, maar vragen stekjes bijvoorbeeld om een speciale behandeling. Zo weet je zeker dat je de goede potgrond in handen hebt. 

stekken in potgrond

Goedkope potgrond budget tips 

Besparen op de beste biologische potgrond. Tenminste, dat is het beste scenario om te creëren. Want eerlijk is eerlijk, een dergelijke besparing is in vrijwel alle gevallen mooi meegenomen. Voornamelijk wanneer het gaat om biologische potgrond.

Het is namelijk moeilijk om te ontkennen, dat de prijzen hiervan wat hoger liggen dan de ‘normale’ potgronden uit de supermarkt. Dat maakt de drempel van aanschaf wat hoger. Geef de moed niet direct op, want er is een aantal mogelijkheden om te besparen. Zo geven we jou een aantal potgrond budget tips cadeau. Hierdoor kan je toch biologische potgrond aanschaffen, maar kan je de prijs hiervan wel lager houden. 

Wacht op potgrond in de aanbieding

In het kader van het beste scenario creëren, is het een goede tip om te wachten op een dergelijke aanbieding. Grote kans namelijk dat tuincentra of websites aanbiedingen op potgrond hanteren. 

Een aanbieding maakt een aankoop doen namelijk vele malen aantrekkelijker. Bovendien is het op deze manier ook aantrekkelijk om meerdere zakken tegelijkertijd aan te schaffen. Op deze manier ben je voor de komende maanden, en wellicht komende jaren, helemaal voorzien van de allerbeste potgrond. Als dat geen ideaal scenario is, weten wij het ook niet meer.  

Koop biologische potgrond in de bulk: een grote zak of meerdere zakken

Wist je dat losse zakken potgrond aanschaffen veel duurder uit kan vallen, dan een hele bulk in één keer kopen? Een vertekend beeld, aangezien een bulk natuurlijk veel duurder uitvalt dan een enkele zak. 

Ga je echter terugrekenen, dan ontdek je dat de producten in een bulk veel lager uitkomen dan enkele zakken. Dat maakt dat het qua prijs voordeliger is om een bulk met meerdere of een grote zak aan te schaffen. Bovendien heb je de komende maanden/jaren niks meer nodig. 

Beste keuze voor goedkope biologische potgrond 

Grote kans dat je aan begin van dit artikel bent gestuit op de top 5, met daarin de beste biologische potgrond. Deze hebben we namelijk niet voor onszelf gemaakt. 

Dit is niet zomaar een top 5 met wat zakjes potgrond. Deze is namelijk samengesteld op basis van de voordeligheid. Door een biologische potgrond te kiezen uit de bovenstaande top 5, weet je zeker dat je een goed en goedkope keuze maakt. Bekijk deze vooral nog eens opnieuw. 

rozen in potgrond

Verschillende soorten potgrond 

Op het moment dat je je gaat verdiepen in potgrond, zal je merken dat er verschillende soorten zijn. Zeker als je rondloopt in een tuincentrum of gaat struinen op het internet, zal je er heel veel tegenkomen. We kunnen ons voorstellen dat dit de nodige verwarring met zich meebrengt. 

Welke soort potgrond moet je kiezen en wat is het beste voor jouw bloemen en planten? Het is van grote waarde om de juiste soort te kiezen. Om jou te helpen bij jouw keuze, vind je hieronder een uitleg van de verschillende soorten potgrond.  

Universele potgrond 

Universele potgrond – we kunnen wel stellen dat is een bekende soort potgrond is. De naam hiervan zegt eigenlijk alles. Universeel houdt in dit geval in dat het te gebruiken is voor alle bloemen, planten, stekjes, kruiden en groentes. Deze potgrond kan dus gebruikt worden in de bloempotten, maar ook buiten in de tuin. 

Waar het dus feitelijk op neer komt, is dat je bij universele potgrond nergens naar hoeft te kijken en kan zowel binnen als buitenshuis kunt gebruiken. Ook universele potgrond is biologisch te verkrijgen. Universele potgrond dient over stikstof, fosfor en kalium te beschikken. De beste biologische universele potgrond is DCM Universele 40L

Zaai- en stekgrond 

Zaaien en stekken dienen beide de juiste behandeling en voedingsstoffen te krijgen. Mocht je dit veel doen, kies je voor zaai- en stekgrond. Het gaat hier tenslotte om jonge plantjes en deze hebben nog een hele weg te graan qua groei. 

In het kader daarvan hebben deze een voeding rijke grond nodig om te kunnen groeien. Het grootste kenmerk van zaai- en stekgrond, is dat deze grond in staat is veel vocht vast te houden. Iets wat jonge plantjes ten goede komt. De beste zaai- en stekgrond is DCM Potgrond Zaaien en Stekken

Rozen, varens en anthuriums 

Rozen, varens en anthuriums zijn bloemen en planten die diepte wortels hebben. Belangrijk is om zowel de pot als de potgrond hierop aan te passen. Op deze manier krijgen ze voldoende ruimte en voelen ze zich het prettigst; hoe gek dat in eerste instantie ook klinkt. 

Rozen, varens en anthuriums hebben een bodem nodig die voldoende kalk en een ideale pH-waarde hebben. Daarmee zit je met een universele potgrond goed. De beste biologische potgrond voor rozen, varens en anthuriums is die van Pokon. Deze heeft namelijk ook een RHP keurmerk. Iets wat voor rozen, varens en anthuriums van belang is. 

Rododendron, azalea en heideplanten

Ook rododendron, azalea en heideplanten hebben een grote behoefte aan voedingsstoffen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de rozen, hebben deze planten geen behoefte aan een hoge pH-waarde. 

Omdat universele potgrond een pH-waarde heeft die tussen de 5,5 en 6,5 ligt, is de beste biologische potgrond voor azalea en heideplanten de universele potgrond van DCM

Biologische potgrond kopen, nog iets om op te letten: het RPH Keurmerk 

De basis voor de beste biologische potgrond is in dit artikel gelegd. Behalve dergelijke informatie, weet je nu ook welke varianten terecht zijn gekomen in de top 5. Daarbij heb je ook de nodige informatie gekregen over biologische potgrond in het algemeen. 

Het is duidelijk wat voor meerwaarde deze grond heeft en hoe belangrijk het kan zijn om deze toe te passen. Bij de aanschaf hiervan, kijk je niet alleen naar het soort potgrond dat geschikt is voor jouw bloemen of planten. Hierbij zorg je er ook voor dat deze een dergelijk RPH keurmerk bevat. 

Sinds het jaar 1993 wordt het Europese keurmerk toegepast. Dit keurmerk biedt als het ware de volledige zekerheid, dat de potgrond over de beste kwaliteit beschikt en aan de juiste eisen voldoet. Bovendien geeft het de garantie dat de grond geen gevaarlijke stoffen met zich meedraagt, dat een gevaar voor mens, dier en natuur zou zijn. Doordat je kiest voor potgrond met een RPH keurmerk, weet je dus zeker dat je iets goeds in huis haalt. 

Kieswijzer: Biologische potgrond kopen 

Door het gehele artikel heen heb je veel tips en informatie gekregen. Dit maakt het gemakkelijker om de beste potgrond te kunnen aanschaffen. Hiermee verpot je de mooiste plantjes en bloemen. Hieronder vat ik nog eens voor je samen hoe je de beste biologische potgrond kunt kopen:

 • 1. Hoeveel heb je nodig?
  • Ga van tevoren na hoeveel potgrond je nodig hebt. Ben je veel bezig met tuinieren? Of maar een aantal keren per jaar? Het zou voordeliger kunnen zijn om een groter aantal aan te schaffen.
 • 2. Waar heb je het voor nodig?
  • Er zijn verschillende soorten potgronden, voor verschillende doelen. In het artikel hebben we de vier soorten potgrond met je besproken. 
 • 3. Wat heb je ervoor over?
  • Wat zou je kwijt willen aan de aanschaf van de potgrond? Met zoveel verschillende soorten, zitten er ook altijd verschillende prijskaartjes aan. In de top 5 staan de beste potgronden, maar daarin de gunstigste prijzen. 

Samenvatting 

Vrijwel iedereen heeft weleens potgrond nodig. Zeker als je een groot liefhebber bent van planten en dergelijke, zal je met regelmaat een zakje nodig hebben. Deze kan je tegenwoordig overal verkrijgen. Tot de supermarkt aan toe.  

In de trant van duurzaamheid en het milieu, is biologische potgrond kopen iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen. Grote kans dat het je wat vraagtekens oplevert. Wat kan er tenslotte mis gaan met potgrond? Zo milieuvervuilend is dat toch niet? Echter, voor potgrond zijn fossiele brandstoffen nodig. En deze zijn wel degelijk schadelijk voor het milieu.

In dit artikel heb je de beste biologische potgrond kunnen vinden. Hierdoor ben jij in staat de beste potgrond te kopen en weet je welke je nodig hebt. Als plantenliefhebber zal je hier hoe dan ook iets mee kunnen. Heel veel plezier en succes met het kweken, planten of stekken van jouw projectje!

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.