Beste boek duurzaam leven?

Duurzame levensstijl | Top 3

Beste boek duurzaam leven top 3

duurzaamheid zorgen voor de aarde

Duurzaamheid. Het begrip van deze tijd. Hoe meet jij jezelf een duurzame levensstijl aan? Is er een boek over te vinden? Ja, boeken over duurzaam leven zijn er genoeg. Natuurlijk zijn er de boeken van elitaire figuren waar veel geld achter zit. Ik kan mij alleen niet vinden in de zogenaamd duurzame oplossingen die een globale aanpak prediken.

De beste boeken over duurzaamheid, zijn de boeken die duurzaam wonen en leven naar het persoonlijke trekken. Die met handvatten komen waarmee jij en ik direct aan de slag kunnen. Boeken die mij inspireren en die niet te veel met cijfermatige feiten lopen slingeren als rechtvaardiging voor uit de kluiten gewassen conclusies.

Daarom, in deze top drie van boeken over duurzaam leven. Boeken van auteurs die het leven op een alternatieve manier bekijken. En die met een écht duurzame oplossing komen. Die oplossing ligt veel dichterbij dan we meestal denken: Bij onszelf.

Benieuwd naar mijn top 3?

Lees snel verder: Beste duurzame boeken

PS… Er wacht je een ware baanbrekende verrassing aan het eind.

Duurzame Boeken: Wat is het beste boek duurzame lifestyle?

De boeken die ik met grote zorg en veel liefde voor je bij elkaar heb gezocht zijn in mijn ogen de beste duurzame boeken die er zijn. Waarom? Het zijn boeken van mensen die een duurzame lifestyle behapbaar, toegankelijk en leuk maken. Allemaal zijn het mensen als jij en ik. Nou ja… In ieder geval hebben ze allemaal een groene en duurzame wereld als visie.

De Grootste Levensvraag van Tom Rath

#1 De Grootste Levensvraag van Tom Rath

De Grootste Levensvraag van Tom Rath gaat in op het vinden van jouw kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten om jouw passie te leven. De boodschap is: Kijk niet hoe je het beste uit de wereld haalt, maar hoe je er het beste uithalen kunt. Duurzaam denken ten top 😊

Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:07 am

Verlangen naar minder van Jelle Derckx

#2 Verlangen naar minder van Jelle Derckx

Verlangen naar minder van Jelle Derckx verteld over de reis van een jonge man, die zijn leven omgooide, nadat hij geïnspireerd raakte op zijn reis. Dit is een boek vol praktische tips gedragen door zijn persoonlijke verhaal. Omdat dit duurzame boek afkomstig is van iemand als jij en ik, is het boek super toegankelijk. En kun je er daadwerkelijk iets mee.

Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:06 am

Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot

#3 Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle door Marieke Eyskoot heeft zich opgewerkt tot 1 van de bekendste duurzame boeken. Het is vertaald naar het Engels. Knappe prestatie. Marieke weet duurzaamheid en groen doen tot iets leuks en creatiefs te maken, waarbij ze tal van tips, plaatsen, oplossingen, etc. aandraagt.

Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:06 am

Beste boek duurzaam leven: Grootste levensvraag – Tom Rath

Dat een duurzame en groene wereld bij ons zelf begint, brengt mij direct bij het eerste boek over duurzaam leven. Het boek van Tom Rath. Dit boek ligt al een tijdje in de schappen, sinds 2020. Maar, het heeft nog weinig lof ontvangen. Misschien is dat, omdat het een duurzame levensstijl op een heel alternatieve manier bekijkt.

De boodschap van dit boek is samen te vatten tot:

Wat is de meest betekenisvolle bijdrage die jij kunt leveren?

Belangrijkste boodschap uit de Grootste Levensvraag
Beste boek over duurzaam leven: Grootste Levensvraag Tom Rath - Bron Bol.com

Hoe logisch dit ook in je oren zou kunnen klinken, hoe tegenstrijdig dit tegelijkertijd is met het leven dat we leven. Het leven dat wordt bepaald door wat je eruit haalt in de vorm van salaris, seks en vervulling van de primaire levensbehoeften.

Tom Rath nodigt je uit, naar de andere kant te kijken. Niet naar wat je uit het leven haalt, maar naar wat je erin stopt: Je passie.

In dit boek heeft Tom een unieke code uitgewerkt, waarmee jij je belangrijkste bijdragen kunt identificeren en hoe je hiermee een profiel voor jezelf (en eventueel teams) kunt maken. Zodat jij jouw eigen passie tot een waardevolle bijdrage kunt maken.

Hoe duurzaam is dit?

Geweldig toch.

Omdat een duurzame levensstijl in mijn optiek echt bij jezelf begint, vind ik dat dit boek op de nr.1. hoort te staan van deze lijst beste boek duurzaam leven. Want, dit boek spreekt je aan je eigen kwaliteiten te ontwikkelen en je autoriteit terug te pakken.

Bij het boek krijg je overigens een leuk cadeau 🎁: Een Nederlandstalige online test. In 20 minuten krijg je antwoord op de vraag wat jij kunt betekenen voor een duurzame wereld.

Aanrader! 👍

Beste boek over duurzaam leven: Grootste Levensvraag Tom Rath - Bron Bol.com
Boekcover – Bron: Bol.com
 • Waardering: –
 • Taal: Nederlands
 • Verschijningsdatum: augustus 2020
 • Aantal pagina’s: 176 pagina’s
 • Illustraties: Nee
 • Verschijningsvorm: Hardcover
 • Prijs: 22,99
 • Nu bekijken

Beste follow up: Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Beste boek over duurzaam leven nr2: Verlangen naar Minder - Jelle Derkx - Bron: Bol.com

Dat de oplossing voor een duurzame wereld, maakt Jelle Derkx in zijn boek overduidelijk. Omdat ik de boodschap van een ervaringsdeskundige met hart voor een groene wereld vele malen hoger plaats dan die van een multimiljardair, maakt dat ik het boek: “Verlangen naar Minder” Op nr. 2. zet van beste boeken over duurzame levensstijl.

Waar het eerste boek een stukje persoonlijke- en bewustzijnsonwikkeling stimuleerde. Geeft Jelle praktische tips en tools. Deze tips zijn direct toe te passen in je levensstijl.

Dit alles gekleed in zijn eigen persoonlijke verhaal. Nog een punt, waarom ik dit boek graag aanraadt. Jelle Derkx besloot in 2011 de koffers te pakken. Een reis naar Brazilië zorgde voor de ommekeer die hij nodig had. Tijdens deze reis ruilde hij zorgen in voor inspiratie.

Terug in Nederland wist hij zichzelf een duurzame en minimalistische levensstijl aan te meten. Minder kopen, bewuster leven. Meer tijd en ruimte voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Dit boek heeft zich snel weten op te werken tot in de top 10 lijstjes. – Zo ook hier 😉 – Mede dankzij de positieve ontvangst door de lezers. Inspirerend, praktisch en heldere uitleg zijn woorden die bij dit boek genoemd worden.

Hiertegenover staan echter wel een paar reacties van mensen die het boek wat achterhaald en slecht geschreven vinden.

Het valt mij op dat de kritieken in het niet vallen t.o.v. de positieve reacties. Het is simpelweg een inspirerend boek! Een Aanrader.

Daarom:

Verlangen naar minder op 2. 🥈

Beste boek over duurzaam leven nr2: Verlangen naar Minder - Jelle Derkx - Bron: Bol.com
Boekcover – Bron: Bol.com
 • Waardering: 4,5/ 5
 • Taal: Nederlands
 • Verschijningsdatum: januari 2020
 • Aantal pagina’s: 312 pagina’s
 • Illustraties: Ja
 • Verkrijgbaar als: Paperback, e-book, luisterboek
 • Prijs: 8,99 voor paperpack
 • Nu bekijken

Nog een top boek: Dit is een goede gids – Marieke Eyskoot

Voor een duurzame lifestyle

Ondertitel van dit boek
Beste Boek duurzame levensstijl: Dit is een goede gids, bron bol.com

Het is geen verrassing dat dit boek over duurzaam leven tot 1 van de bekendst boeken is geworden. Marieke Eyskoot heeft in; “Dit is een goede gids” tal van praktische en bruikbare tips, weetjes, adressen en oplossingen gegeven.

Dit boek is geschreven voor mensen die graag duurzamer willen leven, maar niet weten hoe. En er trouwens ook niet te veel tijd, geld of gedoe in willen steken.

Herkenbaar?

Logisch dat Marieke’s boek in veel duurzame huiskamers te vinden is.

Het expertise van deze fanatieke duurzame lifestyle-expert resulteert in een boek dat vertaald is naar zowel het Engels als naar een kinderversie. Met een reden, ze weet te enthousiasmeren. Daar heeft Marieke gelijk een sleutel naar succes te pakken, omdat duurzaam en groen soms een stoffig en saai imago kunnen hebben.

Dit is een goede gids behandeld onderwerpen als:

 • Kleding,
 • Verzorging,
 • Eten,
 • Wonen,
 • Werken
 • Vrije tijd en recreatie

En het laat zien hoe dit prima te combineren is met een duurzamere keuze. Ze laat je zien hoe je en goede keuze kunt maken, niet de perfecte. Dat haalt al een hele lading af van het willen leven van een duurzame lifestyle, toch? Je doet simpelweg het beste dat bij je past binnen het kader van mogelijkheden.

Marieke Eyskoot krijgt alle lof voor haar duurzaamheidsgids:

“Duurzame bijbel.’

Glamour

“Groen is allang niet meer saai, duur of ingewikkeld, maar juist leuker dan ooit.’

Harper’s Bazaar

Maar, wat zeggen de lezers over dit boek? De lezers zijn nogal eensgezind. Dit boek is: Helder, Inspirerend en de uitleg is helder. Verder zegt dit waarschijnlijk al genoeg:

Echt een goed begin van een duurzame levensstijl

Titel van een recencie van bol.com

En daar ben ik het helemaal mee eens.

Je gedachtepatronen krijgen ook een stevige opfrisser. Duurzaam leven komt ook met omdenken. Bijvoorbeeld: Duurzame producten zijn niet duur, de gangbare producten zijn goedkoop. Er is altijd wel iemand die de prijs voor een goedkoop product betaald in de vorm van uitbuiting van mens, dier of natuur. Vaak meerdere.

De Goede gids voor een duurzame lifestyle mag niet ontbreken van dit lijstje, omdat het een super praktische gids is bomvol waardevolle tips, handreikingen, plaatsen etc. waar je zelf direct mee aan de slag kan.

Ps. Dat Marieke in haar boek aanmoedigt dit boek door te geven na het uitgelezen te hebben, vind ik getuigen van een duurzame mind waarbij winstbejag ondergeschikt zijn aan de boodschap. Heerlijk. 🌱

Beste Boek duurzame levensstijl: Dit is een goede gids, bron bol.com
Boekcover – Bron: Bol.com
 • Waardering: 4,6/ 5
 • Taal: Nederlands
 • Verschijningsdatum: 2017
 • Aantal pagina’s: 336 pagina’s
 • Illustraties: Ja
 • Verkrijgbaar als: Hardcover
 • Prijs: 20,60
 • Nu bekijken

Belangrijk boek: Hoe je stopt met plastic – Will Mc Callum

Duurzaam boek: Hoe je stopt met plastic - bron: Bol.com

Of je nu wel of geen aanhanger bent van Greenpeace en zijn aggressieve aanpak. Plastic is toch een gigantisch probleem. Zelf kun je als individu al superveel doen aan een duurzame en groene wereld simpelweg door het plastic achter je te laten.

Toch kan dat wat lastiger zijn dan gezegd. Daarom, dit boek: Handige adviezen en een helder verhaal.

Daarom een eervolle vermelding voor Will Mac Callum en zijn duurzame boek dat zich richt op stoppen met plastic.

Duurzaam boek: Hoe je stopt met plastic - bron: Bol.com
Boekcover – Bron: Bol.com
 • Waardering: 5/ 5
 • Taal: Nederlands
 • Verschijningsdatum: 2019
 • Aantal pagina’s: 2024 pagina’s
 • Illustraties: nee
 • Verkrijgbaar als: Paperback
 • Prijs: 15,99
 • Nu bekijken

Ongenoemde duurzame boeken

Lifestyle zegt al voldoende. Wanneer je het over duurzaamheid, heb je het over een levensstijl. En een levensstijl betreft verschillende levensgebieden. In deze levensgebieden kun je ook weer tal van boeken vinden.

Inmiddels heb ik voor je uitgewerkt:

Een verborgen parel in Nederland, die in Rusland voor een revolutie zorgt:

Anastasia boeken lezen?

Anastasia boek 1 rinkelende dennen van rusland Vladimir Megre bron bolcom

Deze boekenserie is geschreven door Vladimir Megre. En draagt ook wel de naam Rinkelende dennen van Rusland of Zoemende ceders. In Rusland zijn deze boeken razend populair en lijken ze een ware omslag te betekenen.

Voor mij kwam het lezen van deze boekenserie als een verademing. Voor mij was het als thuiskomen. In de boeken vond ik iets wat ik in al mijn reizen niet kon vinden. En nu… Wil ik het leven! ❤🌱😊

Jij ook?

De boekenserie is ook te verkrijgen op: sundancer.nl en schildpadboeken.nl … Maar, wanneer je via Bol besteld, help je mij de droom van leven in een Anastasia dorp te realiseren.

En… Hoe bevalt jouw boek? Of heb je wat toe te voegen…

Ik lees graag je reactie in een bericht onder dit artikel. Ook als je een mooi boek hebt toe te voegen, lees ik je graag. Samen maken we de wereld een stuk mooier en duurzamer. Dankjewel 🙏🌍❤

De Grootste Levensvraag van Tom Rath gaat in op het vinden van jouw kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten om jouw passie te leven. De boodschap is: Kijk niet hoe je het beste uit de wereld haalt, maar hoe je er het beste uithalen kunt. Duurzaam denken ten top 😊

Nu bekijken bij:

bol.com
bruna.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:07 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.