Beste kippenvoer voor jouw kippen

? Koopgids pluimvee voeder

Beste kippenvoer voor pluimvee en legkippen

Een gezonde kip ligt graag eieren. Goede voeder is daarvoor de basis. Wat is het beste kippenvoer voor jouw kippen? Daar gaan we in dit artikel uitgebreid op in. Met een handige beoordeling op cruciale punten, zodat je makkelijk jouw keuze kunt maken. En je leghennen goed doorvoed het leven door kunnen. 

Via Organica Bio Scharrelmix 12,5 kg
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:23 amDirect bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:06 am

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:08 am

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:11 am

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:13 am


Beste kippenvoer voor legkippen

Voor legkippen is legmeel het beste voer, omdat dit speciaal is samengesteld om de productie van eieren te stimuleren. Legmeel bevat de juiste hoeveelheid calcium en eiwitten om ervoor te zorgen dat kippen gezonde eieren kunnen produceren. Daarnaast is het belangrijk om voldoende grit te geven, zodat de kippen de eierschalen kunnen verteren.

Bio scharrelmix: biologisch kippenvoer

De bio scharrelmix van Via Organica is geschikt voor volwassen kippen en stimuleert natuurlijk scharrelgedrag. Het biedt alle noodzakelijke voedingsstoffen voor het leggen van goede eieren en is 100% plantaardig en vrij van kunstmatige kleurstoffen en genetisch gemodificeerde zaden.

Via Organica Bio Scharrelmix 12,5 kg
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:23 am

Ervaringen

De gemiddelde beoordeling van de biologische scharrelmix is 4,6 sterren op basis van 14 reviews. Sommige kopers geven aan dat hun kippen het voer niet erg lekker vinden of dat er te veel graan in zit, terwijl anderen het een goed biologisch product vinden met een hoge kwaliteit.

Beoordeling:

 • Voedingswaarde: De biologische scharrelmix van Via Organica bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die nodig zijn voor gezonde kippen en een hoge eiproductie, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Score: 9/10.
 • Kwaliteit van ingrediënten: Het voer bevat hoogwaardige ingrediënten en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en genetisch gemodificeerde zaden. Score: 9/10.
 • Totaalscore: 43/50.

De biologische scharrelmix van Via Organica is een goede keuze voor hobbymatige kippenhouders die op zoek zijn naar een hoogwaardig en gezond kippenvoer voor volwassen kippen. Het voer bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een goede eiproductie en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en genetisch gemodificeerde zaden. De prijs is redelijk en de beoordelingen zijn over het algemeen positief.

Versele Laga Country’s legkorrel kippenvoer

Dit is een volledig voeder voor legkippen genaamd Gold 4 Mix van Versele-Laga Country’s Best. Het is geschikt voor krielkippen vanaf 18 weken oud gedurende de hele legperiode. Het voeder bevat alle ingrediënten, vitaminen en mineralen die kippen nodig hebben voor een regelmatige leg en sterke eierschaal. Het bevat hoogwaardige granen en een 3 mm legkorrel en is vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en andere onnodige toevoegingen. Het voer is verkrijgbaar in 5 kg en 20 kg.

Het voeder is geschikt voor volwassen legkippen en wordt aanbevolen door andere kippenhouders. Het is belangrijk om kippenvoer te kiezen dat past bij de leeftijd en het ras van de kippen. Legmeel is bijvoorbeeld geschikt voor legkippen, terwijl eiwitrijk voer beter geschikt is voor jonge kippen en vleeskippen. 

Ervaringen

Het product heeft over het algemeen positieve beoordelingen en krijgt een score van 4,7 uit 5 sterren. Sommige kippen eten alleen de granen en maïs van dit mengsel en niet de geperste brokjes. Om de spijsvertering van de kip in topconditie te houden, is het aan te raden om grit ter beschikking te stellen en altijd schoon en zuiver drinkwater te voorzien.

Beoordeling

 • Voedingswaarde: 9
 • Kwaliteit van ingrediënten: 9
 • Totaal score: 9

Gemengd graan met gebroken mais en zonnepitten: scharrelgraan

Gemengd graan met gebroken mais en zonnepitten is een aanvullende voeding voor volwassen pluimvee en geschikt als bijvoeding voor verschillende soorten vogels. Het product bevat geen gerst of andere scherpe zaden en is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Het is belangrijk om maagkiezel beschikbaar te stellen voor een optimale vertering. Gemengd graan is geen volledige voeding en bedoeld om maximaal een kwart bij te voeren als aanvulling op volledig voer zoals legkorrels, legmeel of boerderijmix.

Ervaringen

Er zijn 8 reviews beschikbaar. De gemiddelde score is 4,4 van de 5 sterren. Gebruikers geven aan dat het voer goed verteerd wordt, gevarieerd is en van hoge kwaliteit. Sommige gebruikers vinden het ook geschikt voor watervogels in de winter.

Prijs per kilo en prijs per verpakking:

 • Voedingswaarde: 8
 • Kwaliteit van ingrediënten: 9
 • Totaal: 8,5

Biologisch kippenvoer farmermix

Dit kippenvoer Farmermix is biologisch geteeld en samengesteld uit de beste biologische granen en zaden, zonder toevoeging van legkorrels en geschikt voor alle pluimvee vanaf 18 weken. Het voer bevat voldoende calcium voor sterke eischalen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en genetisch gemodificeerde zaden. 

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:06 am

Ervaringen

De kippenhouders die deze voeder kiezen, zijn over het algemeen zeer tevreden en geven het product een hoge score. 

Beoordeling

 • Voedingswaarde: 8/10. Het kippenvoer bevat de benodigde voedingsstoffen voor gezonde kippen en eiproductie, maar de hoeveelheden worden niet gespecificeerd.
 • Kwaliteit van ingrediënten: 9/10. Het voer is samengesteld uit biologische granen, zonder toevoeging van kunstmatige kleurstoffen en genetisch gemodificeerde zaden.
 • Totaalscore: 8.5/10. Farmermix is een hoogwaardig en gezond kippenvoer dat geschikt is voor verschillende soorten pluimvee.

biologisch kippenvoer legkorrel

Dit biologische legkorrel van Via Organica, geschikt voor zowel krielkippen als gewone kippen. Het bevat alle voedingsstoffen die kippen nodig hebben, inclusief voldoende calcium voor het leggen van eieren.

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:08 am

Ervaringen

Er zijn geen ervaringen en beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling

 • Voedingswaarde: 8/10 – De legkorrel bevat alle voedingsstoffen die kippen nodig hebben, inclusief voldoende calcium voor het leggen van eieren.
 • Kwaliteit van ingrediënten: 9/10 – De legkorrel is biologisch en vrij van kunstmatige kleurstoffen en genetisch gemodificeerde zaden.
 • Totaalscore: 8,5/10

Biologisch kippenvoer scharrelgraan

Biologisch scharrelgraan 12,5kg van Via Organica is aanvullend diervoeder voor kippen. Dit voer stimuleert het natuurlijke scharrelen van de kippen en voorkomt verveling in het hok. De korrelgrootte is geschikt voor kriel- en gewone kippen en bevat geen scherpe zaden. Het scharrelgraan is volledig plantaardig en rijk aan vitamine E. Ook fazanten, pauwen, eenden, watervogels en sierhoenders kunnen dit voer eten. Let op: scharrelgraan is geen hoofdvoeding, dus naast het scharrelgraan moet er altijd hoofdvoer aan de kippen gegeven worden.

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:11 am

Beoordeling

 • Voedingswaarde: 7/10 Het scharrelgraan bevat plantaardige ingrediënten en is rijk aan vitamine E, maar mist de volledige voedingsstoffen van hoofdvoer. 
 • Kwaliteit van ingrediënten: 8/10 et scharrelgraan is biologisch en bevat geen scherpe zaden, waardoor het ook geschikt is voor andere dieren, zoals fazanten en sierhoenders.
 • Totaalscore: 7.5/10

Garvo alfamix kippen: Scharrelmix

Garvo Alfamix is volledig kippenvoer met zaden, vlokreeftjes, groente en grit. Dit voer bevordert het scharrelgedrag en geeft heerlijke eieren. Het is samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten en bevat geen toegevoegde conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere onnodige toevoegingen. Garvo Alfamix is verkrijgbaar in een grootverpakking en is luchtdicht verpakt voor extra lange houdbaarheid.

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:13 am

Ervaringen

Er zijn meerdere reviews van klanten die Garvo Alfamix hebben gebruikt en tevreden zijn over het voer. Ze vinden het voer van goede kwaliteit en vinden het handig dat het een compleet voer is, waardoor ze geen extra’s meer hoeven te bestellen. Enkele klanten vinden het voer wat duur, maar de meeste zijn bereid om meer te betalen voor de goede kwaliteit.

Beoordeling

 • Voedingswaarde: Garvo Alfamix bevat eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheden voor gezonde kippen en een hoge eiproductie. 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten: Het voer bevat hoogwaardige ingrediënten en geen toegevoegde conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere onnodige toevoegingen. 8/10
 • Totaalscore: Op basis van de informatie in de tekst, zou ik Garvo Alfamix beoordelen met een 8/10

Bivo biologische scharrelmuesli

Bivo Biologische Scharrelmuesli voor Pluimvee is een volledig diervoeder geschikt voor kippen, krielkippen en sierhoenders.

Ervaringen en beoordelingen

Gemiddelde beoordeling van 5,0 sterren uit 2 reviews. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit van het voer en dat de kippen alles opeten.

Beoordeling

 • Voedingswaarde: –
 • Kwaliteit van ingrediënten: 8/10 Het voer bestaat uit biologische gemengde granen en korrels zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere onnodige toevoegingen. 

Kasper gemengd graan gebroken mais

Het Multigraan van Kasper Faunafood is geschikt als aanvulling op legkorrels voor kippen. Het kan gestrooid worden zodat de kippen kunnen zoeken naar de granen. Het wordt aanbevolen om 25% van het totaal rantsoen aan graan te geven.

Ervaringen

Er zijn 10 reviews beschikbaar waarvan 7 positief. De kippenhouders zeggen voornamelijk dat de kippen het lekker vinden. 

Soorten kippenvoer

Er zijn verschillende soorten kippenvoer beschikbaar, waaronder legmeel, kippenkorrels, graanmengsels, eiwitrijke voeding en speciaal dieetvoer. Legmeel is geschikt voor legkippen en bevat alle voedingsstoffen die ze nodig hebben voor de productie van eieren. Kippenkorrels zijn een mix van verschillende granen en bevatten alle benodigde voedingsstoffen. Graanmengsels zijn geschikt als aanvullende voeding en kunnen bijvoorbeeld worden gegeven als snack. Eiwitrijke voeding is belangrijk voor jonge kippen en kippen die meer eiwitten nodig hebben, zoals vleeskippen. Speciaal dieetvoer is geschikt voor kippen met specifieke voedingsbehoeften, zoals kippen met gezondheidsproblemen.

Het belang van voedingsstoffen voor kippen

Kippen hebben verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, waaronder koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Koolhydraten zijn belangrijk voor de energievoorziening van de kippen, terwijl eiwitten nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van het lichaam en de productie van eieren. Vetten zijn een belangrijke energiebron en helpen bij de opname van vitamines. Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het behoud van een goede gezondheid.

Het kiezen van het juiste kippenvoer

Bij het kiezen van het juiste kippenvoer is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en het ras van de kippen, het gebruik en doel van de kippen en de beschikbaarheid en budget. Legmeel is bijvoorbeeld geschikt voor legkippen, terwijl eiwitrijk voer beter geschikt is voor jonge kippen en vleeskippen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het budget en de beschikbaarheid van het voer.

Hoeveelheid en frequentie van voeren

De hoeveelheid voer die kippen nodig hebben, is afhankelijk van hun grootte en leeftijd. Overvoeren kan leiden tot gezondheidsproblemen, terwijl ondervoeding kan leiden tot onderontwikkeling en verminderde eierproductie. Het is daarom belangrijk om de juiste hoeveelheid voer te geven en dit regelmatig te controleren.

Alternatieven voor kant-en-klaar kippenvoer

Als alternatief voor kant-en-klaar kippenvoer kun je er ook voor kiezen om zelf voer te maken of tuin- en keukenresten te gebruiken. Dit kan een leuke manier zijn om kosten te besparen en ervoor te zorgen dat je kippen gezond voedsel krijgen. Let er wel op dat je de juiste voedingsstoffen combineert en vermijd het geven van voedsel dat schadelijk kan zijn voor kippen, zoals avocado’s.

Het belang van schoon water

Naast voeding is schoon water ook essentieel voor de gezondheid van kippen. Kippen hebben dagelijks vers water nodig om te drinken en het is belangrijk om de drinkbakken regelmatig schoon te maken en het water dagelijks te verversen. Vuil water kan leiden tot gezondheidsproblemen en het drinken van onvoldoende water kan leiden tot uitdroging.

Voorkomen van voedingsproblemen

Het voorkomen van voedingsproblemen begint bij het kiezen van het juiste kippenvoer en de juiste hoeveelheid voer geven. Overvoeren kan leiden tot obesitas en gezondheidsproblemen, terwijl ondervoeding kan leiden tot onderontwikkeling en verminderde eierproductie. Let ook op selectief eten, waarbij kippen alleen bepaalde delen van het voer eten en andere voedingsstoffen missen.

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij kippen

Kippen kunnen verschillende gezondheidsproblemen hebben, waaronder diarree, verminderde eierproductie en verenpikken. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door voedingstekorten, ziekten of parasieten. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van de kippen te controleren en de juiste maatregelen te nemen om problemen te voorkomen of te behandelen.

Het belang van beweging en buitenlucht

Beweging en buitenlucht zijn belangrijk voor het welzijn van kippen. Kippen hebben voldoende ruimte nodig om te bewegen en te scharrelen. Het is daarom aan te raden om een buitentuin of ren te hebben waar kippen kunnen rondlopen en buitenlucht kunnen inademen. Zorg er wel voor dat deze ruimte goed beveiligd is tegen roofdieren en andere gevaren.

Hoeveelheid kippenvoer

De hoeveelheid kippenvoer die kippen nodig hebben, is afhankelijk van hun leeftijd, ras en grootte. Over het algemeen hebben kippen ongeveer 120-150 gram voer per dag nodig. Het is belangrijk om de hoeveelheid voer regelmatig te controleren en de voeding aan te passen aan de behoeften van de kippen.

Zelf kippenvoer maken

Ja, het is mogelijk om zelf kippenvoer te maken. Het is een leuke manier om kosten te besparen en ervoor te zorgen dat de kippen gezond voedsel krijgen. Het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen te combineren en te vermijden dat je voedsel geeft dat schadelijk kan zijn voor kippen, zoals avocado’s.

Hoe vaak kippenvoer vervangen

Het is aan te raden om het kippenvoer dagelijks te vervangen, zodat het voer vers blijft en de kippen altijd toegang hebben tot gezond voedsel. Zorg er ook voor dat de voederbakken schoon blijven en dat er geen restjes blijven liggen.

Belangrijke voedingsstoffen voor kippen

Belangrijke voedingsstoffen voor kippen zijn koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Koolhydraten zijn belangrijk voor de energievoorziening van kippen, terwijl eiwitten nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van het lichaam en de productie van eieren. Vetten zijn een belangrijke energiebron en helpen bij de opname van vitamines. Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het behoud van een goede gezondheid.

Groenten en fruit voor kippen

Ja, kippen kunnen groenten en fruit eten als aanvullende voeding. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kippen niet te veel suiker binnenkrijgen en vermijd het geven van schadelijke voedingsmiddelen, zoals avocado’s. Geschikte groenten en fruit voor kippen zijn bijvoorbeeld wortelen, broccoli, appels en bessen.

Koopgids Jouw kippenvoer kopen

Als je kippen houdt, dan is het belangrijk om ze goed te voeren. Het juiste kippenvoer kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van je kippen, en ook zorgen voor een goede eierproductie. Maar met zoveel verschillende soorten kippenvoer op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hieronder vind je een koopgids met belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het beste kippenvoer.

 • Voedingswaarde:
  • Het kippenvoer moet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevatten die nodig zijn voor gezonde kippen en een hoge eiproductie. Dit omvat eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Het is belangrijk om te kijken naar het percentage ruw eiwit en ruw vet in het voer, aangezien deze bijdragen aan de groei en productie van de kippen.
 • Soort voer:
  • Er zijn verschillende soorten kippenvoer beschikbaar, waaronder legkorrels, scharrelvoer, graanmixen en gefermenteerd voer. Het is belangrijk om het juiste type voer te kiezen op basis van de leeftijd en productiefase van je kippen. Legkorrels zijn bijvoorbeeld geschikt voor kippen die eieren leggen, terwijl scharrelvoer kan helpen om verveling te voorkomen.
 • Kwaliteit van ingrediënten:
  • Het is belangrijk om kippenvoer te kiezen dat hoogwaardige ingrediënten bevat en geen toegevoegde conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere onnodige toevoegingen. Biologisch voer kan een goede keuze zijn, omdat dit vrij is van pesticiden en andere chemicaliën.
 • Ervaringen en beoordelingen:
  • Lees ervaringen en beoordelingen van andere kippenhouders om te zien welk voer goed werkt voor hun kippen. Dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.
 • Prijs:
  • De prijs van kippenvoer kan variëren afhankelijk van het type voer en de hoeveelheid. Het is belangrijk om te kijken naar de prijs per kilo en de prijs per verpakking om te zien welk voer het meest voordelig is.

Conclusie

Het is belangrijk om het juiste kippenvoer te kiezen voor de gezondheid en het welzijn van jouw kippen. Er zijn verschillende soorten kippenvoer beschikbaar, waaronder legmeel, kippenkorrels, graanmengsels, eiwitrijke voeding en speciaal dieetvoer. Bij het kiezen van het juiste voer is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, het ras, het gebruik en doel van de kippen en de beschikbaarheid en het budget.

Er zijn ook alternatieven voor kant-en-klaar kippenvoer, zoals het zelf maken van voer of het gebruik van tuin- en keukenresten. Het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen te combineren en schadelijke voedingsmiddelen te vermijden, zoals avocado’s.

Om gezondheidsproblemen te voorkomen, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid voer te geven en de voeding regelmatig te controleren. Overvoeren kan leiden tot obesitas en gezondheidsproblemen, terwijl ondervoeding kan leiden tot onderontwikkeling en verminderde eierproductie. Ook selectief eten kan een probleem zijn, waarbij kippen alleen bepaalde delen van het voer eten en andere voedingsstoffen missen.

Bij het kiezen van het beste kippenvoer is het belangrijk om te kijken naar de voedingswaarde, het soort voer, de kwaliteit van ingrediënten, ervaringen en beoordelingen en de prijs. Het beste kippenvoer bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor gezonde kippen en een hoge eiproductie. Legkorrels zijn bijvoorbeeld geschikt voor legkippen, terwijl scharrelvoer kan helpen om verveling te voorkomen.

Het beste kippenvoer kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van jouw kippen, en ook zorgen voor smakelijke eieren en sterke eierschalen. Het is belangrijk om jouw kippen goed te voeren met kwalitatief goede voeding, zodat ze gezond en gelukkig blijven.

Welk kippenvoer je uiteindelijk besluit online te kopen. Met de opties uit dit artikel zit je goed voor alle kippen. Uiteraard is biologisch kippenvoer vrij van mogelijk schadelijke stoffen. Dit in tegenstelling tot regulier kippenvoer. 

Via Organica Bio Scharrelmix 12,5 kg
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:23 amDirect bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:06 am

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:08 am

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:11 am

Direct bekijken
kippenhuis.nl
Laatste update: 26 april 2023 - 9:13 am


Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.