Beste kweekkas kleine tuin kopen?

Mini broeikas Top 6 | 2022

Beste kweekkas kleine tuin kopen - cover

beste kweekkas kleine tuin
Mini kweekkas in kleine tuin

De beste mini kas kopen? Top idee. Zelf hebben wij ook een relatief kleine tuin. Toch willen we langer moestuinieren. En groenten kweken uit een warmer klimaat. Ik ging op zoek naar de beste kweekkas voor de kleine tuin.

Op mijn zoektocht ben ik heel wat tegengekomen van goedkope kassen van slechte kwaliteit tot duurzame kweekkassen waar je wel wat voor neerlegt.

In dit artikel neem ik alles voor je door, zodat jij de beste mini broeikas kiezen kunt.

Dus ben je op zoek naar een mini kweekkas, of in andere woorden een broeikas voor de kleine tuin?

In dit artikel vind je een met zorg geselecteerde top 6 van de beste tuinkassen. Je vind verschillende modellen. En zo meteen weet je welke merken je het beste kunt kiezen en welke je misschien beter kunt mijden.

Klaar voor veel tuinplezier en een rijke oogst? 🥕🍅🌶🍆🥗

Lees snel verder! 😉

De beste kweekkas kopen? De Mini kweekkas vergelijker

In onderstaande tabel kun je de verschillende kweekkassen vergelijken. Je kunt ze vergelijken op materiaal, kwaliteit/ duurzaamheid, maat en prijs. Zo kun je de goedkoopste minikas kiezen. Of de beste, wat jij wil. Onder deze vergelijker vind je de twee winnaars voor: beste budget kweekkas en de beste duurzame kweekkas.

* – Lees hier meer over de kwaliteit en duurzaamheid.

👇 Je kunt naar rechts scrollen in de tabel om alle punten te zien. 👉👉👉

KweekkasAfbeeldingSterrenMateriaalKwaliteit en duurzaamheid *Grooste voordeelVerbeterpuntLengte in cmBreedte in cmHoogte in cmLeverbaar in andere matenPrijs
1Royal Well Tuinkas hobbykas – Popular 86

Nu bekijken
Royal Well Tuinklas Aluminium Glas in gebruik thumb bron bol.com 5/5Aluminium, tuindersglas✔✔DuurzaamheidVoorzichtigheid geboden bij het vastschroeven in het aluminium frame
193
Ja, ook als wand-broeikas749
2Relaxdays tuinkas

Nu bekijken
rsz relaxdays tuinkas tomaten in use bron bolcom showroom thumb 5/5Staal, kunststof (Folie of van PE of PVC)
✔✔Stevig materiaal50100150Ja, in verschillende modellen en maten32 99
3TecTake – broeikas

Nu bekijken
Kweekkas Tectake bron:bol.com 2,8/5Aluminium, PolycarbonaatGoede prijs/kwalieteit verhoudingKwetsbaar en windgevoelig250185195Ja, ook als muurkas325, 90
4Relaxdays kweekkas – hobbykas

Nu bekijken
Beste Mini kweekkas van Relaxdays 4/5Metaal, pvc, polyester folieGoede prijs/ kwalieti verhoudingSlijtagegevoeligheid van zeil op hoekpunten140140190Ja109, 90
5Tectake Broeikas Hobbykas

Nu bekijken
Tectake mini hobby kweekkas 3,7/5Staal en plasticGoede prijs/ kwaliteit verhoudingNiet altijd als stormbestendig ervaren, houdt hier rekening mee186120190Nee57, 90
6TecTake – folie kas serre tunnelkas

Nu bekijken
Tectake beste kweekkas kleine tuin tunnel bron: Bol.com 3,4/5Gepoedercoat metaal + PE folie✔✔Stevige frameGeen superieure kwaliteit343200198
96,90
Kweekkassen vergelijken: Kies de beste broeikas voor de kleine tuin

Wat is een kleine kweekkas of mini kas?

Het is toch moeilijk om te stellen wat een grote en wat een kleine kweekkas is: Alles is relatief. Ik zocht tuinkassen die groot genoeg zijn om een paar planten in te kweken zoals: tomaten, paprika’s en komkommers. Maar klein genoeg om in een “kleine stadstuin” te kunnen passen zonder dat het een sta-in-de-weg is.

Nu zijn er verschillende modellen die je als mini kweekkas kunt zien. Je hebt bijvoorbeeld verplaatsbare broeikassen, waarmee jij je groenten een voorsprong geeft in het vroege voorjaar. En er zijn kassen die meer de hoogte in gaan, en waar je in staan kunt. Daarover later in dit artikel meer.

Ik heb als richtlijn genomen voor de beste minikweekkas een maximale lengte en/of breedte van 2,5 meter. Dit geldt ook voor de hoogte. De meeste kweekkassen in de kweekkassen vallen binnen deze maten. Vaak is het zo dat ze in verschillende afmetingen leverbaar zijn.

De beste mini kweekkas: De Winnaar

De Royal Well Tuinkas hobbykas Popular 86, tuindersglas 3mm zie ik als de beste kweekkas van dit moment. Hiermee heb je een parel in je tuin staan die stevig en duurzaam is. Deze kas vergroot je tuinplezier.

Let er bij het opzetten wel op, dat je de schroeven in het frame voorzichtig bevestigd. Dit is een beetje kwetsbaar. Lukt je dit? Dan heb je lang plezier aan deze broeikas.

Beste kweekkas kleine tuin bron: bol.com
Bron: Bol.com
 • Duurzaam
 • Stevig
 • Makkelijk in gebruik

De beste budget mini kweekkas: Goedkoop en goede prijs kwaliteit

Tectake heeft het met hun mini broeikas tot een kunst verheven om goede kwaliteit te leveren voor een lage prijs. Met een kas van Tectake heb je een goede kas in je (kleine) tuin.

Relaxdays tuinkas tomaten in use bron bolcom thumb
Bron: Bol.com

Relaxdays Tuinkas

 • Makkelijk in gebruik,
 • Stevig materiaal

De beste duurzame mini kweekkas: Duurzame kwaliteit

Vind je het gek dat ik hier de Royal Well tuinkas wederom noem? Met deze kweekkas voel jij je bijna een professionele tuinder. De gebruikte materialen en de constructie maken deze kweekkas tot de meest duurzame kas uit mijn selectie.

De Beste kweekkassen

rsz royal well tuinklas aluminium glas showroom bron bolcom thumb
Royal Well Tuinkas – Bron: Bol.com

Deze kweekkas van Royall Well steekt met kop en schouders boven de rest uit. Het is een stevige kas. Geschikt voor de fanatieke hobby-tuinder. In het dak vind je ramen die je handmatig uit kunt zetten. Wat je zelfs automatisch kunt laten gebeuren, door een extra onderdeel aan te schaffen. Royall Well heeft een goede reputatie, en levert kwalitatief goede producten. Daarnaast heb je met dit ontwerp simpelweg een duurzame broeikas. Met een goede fundering heb je helemaal lang plezier van deze kas.

Specificaties:

 • Oppervlakte 5 m2
 • Breedte 193 cm
 • Lengte 257 cm
 • hoogte (nok): 195 cm
 • Deuropening: 161 x 62 cm
 • Materiaal: aluminium en tuindersglas
Beste kweekkas kleine tuin bron: bol.com
Bron: Bol.com
 • Duurzaam
 • Stevig
 • Makkelijk in gebruik

🥈 Relaxdays Tuinkas

rsz relaxdays tuinkas tomaten in use bron bolcom showroom thumb
Relaxdays tomatenkas – Bron: Bol.com

Met deze broeikas kom je in de categorie op-en-top gemak. Je ziet; de kweekkas valt in een heel ander kaliber. De kas heeft geen bodem, waardoor je hem makkelijk op de volle grond neer kunt zetten. Zo kweek je met gemak je tomaten, paprika’s en aubergines.

Specificaties

 • Oppervlakte: 0.5 m2
 • Afmetingen H x B x D: 150 x 100 x 50 cm
 • Afmeting deur: H x B: ca. 133 x 80 cm
 • Materiaal: Staal, kunststof (Folie of van PE of PVC)
Relaxdays tuinkas tomaten in use bron bolcom thumb
Bron: Bol.com

Relaxdays Tuinkas

 • Makkelijk in gebruik,
 • Stevig materiaal

🥉 Tectake kweekkas

tectake kweekkas bron bolcom thumb
Tectake Mini kweekkas – bron: Bol.com

Deze kweekkas van Tectake heeft een stabiele frameconstructie van geëloxeerd aluminium. En is hoog genoeg voor verschillende fuit- en groentesoorten. Je kunt er dus met gemak je tomaten en paprika’s in laten groeien. De panelen beschermen de gewassen van zowel UV als winterse omstandigheden.

De reviews bij deze kas zijn niet al te positief. Ik moet eerlijk zeggen, ik denk dat deze negatieve ervaringen met de te hoge verwachtingen gepaard gingen. De kas is namelijk relatief goedkoop. Daarvoor moet je ergens op inleveren. De kwaliteit wordt iets “lichter”. Trouwens, er zijn ook gebruikers die deze kas als sterk omschrijven. Zeker zijn van meer stevigheid? Kies dan de Royal Well tuinkas Popular 86.

Specificaties:

 • Grondvlak: ong. 4,41 m²
 • Totale afmetingen (LxBxH): 250 x 185 x 195 cm
 • Afmeting deur: (BxH): 60 x 160 cm
 • Materiaal: geëloxeerd aluminium, polycarbonaat (PC)
Tectake tuinkas Beste kweekkas Bron: Bol.com
Bron: Bol.com

Tectake Kweekkas

 • UV bescherming door polycarbonaat panelen
 • Mooie sterke kas.

4 – Relaxdays kweekkas hobbykas

Beste kweekkas hobby Relaxdays tuinkas bron bol.com
Relaxdays hobby kweekkas – bron: bol.com

Wauw, voor de prijs van deze kas, krijg je heel wat. Een prachtige hobby mini-kweekkas. Hiervoor is in de kleinste tuin wel ruimte te vinden. Bij ons heeft dit tuinkasje ook een paar jaar onopgemerkt in een zonnig hoekje gestaan. Het leuke van deze kas is, dat je er een vaste stellage bij krijgt, zodat je direct je nieuwe plantjes in verdiepingen kunt opstellen.

Is het alleen maar lof voor deze tuinkas? Hij is in ieder geval makkelijk in gebruik. Ik zeg niet voor niets; de kas stond bij ons in de tuin. Na verloop van tijd – enkele jaren – is het zeil toch op kwetsbare punten doorgesleten. Ook de kunststof koppelstukken moet je voorzichtig behandelen.

Specificaties:

 • Afmeting H x B x D: 190 x 140 x 140 cm
 • Materiaal: Stalen buizen, polyesterfolie
 • Deur H x B: ca. 150 x 85 cm
 • Raam H x B: 35 x 35 cm
 • Plank rek B x D: ca. 67 x 28 cm
 • Hoogte vakken: ca. 45 en 87 cm
relaxdays broeikas 4 vensters afmeting thumb bron bolcom
Bron: Bol.com

Relaxdays hobby kweekkas

 • Superlicht gewicht
 • Makkelijk op te zetten en af te breken
 • Handig met rekjes voor het opkweken van groenten

5 – Tectake Broeikas Hobbykas

Tectake mini broeikas hobby
Tectake hobbykas – Bron: Bol.com

Deze hobbykas van Tectake heeft veel overeenkomsten met de hobby kweekkas van Relaxdays. 1 Groot verschil: Hij kost ongeveer de helft. Hiervoor hoef je natuurlijk geen topkwaliteit te verwachten, maar er zijn gebruikers die deze kas als duurzaam omschrijven en hem al meerdere jaren hebben staan.

De folie wordt als slijtvast beschreven door de fabrikant. Deze is ook van goede kwaliteit. Houdt er wel rekening mee, dat slijtage op hoeken en contactpunten kan gebeuren. Daarnaast zijn de ritsen niet altijd even sterk.

De kas kun je verstevigen en verankeren met behulp van 4 haringen met scheerlijnen.

Alles bij elkaar is deze kas van Tectake een goede kas voor de hobbytuinder. En voor de prijs kun je hem eigenlijk niet laten liggen.

Specificaties:

 • Afmetingen (lxbxh): 186 x 120 x 190 cm
 • Dakrandhoogte: 150 cm
 • Oppervlakte: ongeveer 2,2 m²
 • Breedte kweekplank: 30 cm hoogte van 2/67 cm
 • Deur met rits (b x h): 60 x 157 cm
 • Folie: Transparant / wit
 • Materiaal: stalen frame, gepoedercoat, plastic connectoren, polyethyleen 135g / m² UV-gestabiliseerd rasterfolie
Tectake hobby mini kweekkas details bron bolcom thumb
Bron: Bol.com

Tectake hobby kweekkas

 • Stevige stalen frameconstructie.
 • Voldoende hoogte voor veel groente- en fruitsoorten.
 • Meer werkruimte door een kweekwerkblad met 4 metalen roosters.
 • UV-bescherming door middel van UV-bestendig PE rasterfolie.
 • Verstevig je kas met 4 haringen en scheerlijnen.

6 – TecTake – Mini tunnelkas

Tecktake tunnelkas bron: Bol.com
Beste tunnel kweekkwas: Tectake – Bron: Bol.com

Ook een tunnelkas in deze waarin je de beste kweekkas voor de kleine tuin vinden kunt. Hij is iets langer dan de meeste kassen in deze lijst: een kleine 3,5 meter. Maar, je hebt er ook iets voor: Een stevige tunnelkas, die goed in de aarde valt bij de meeste gebruikers.

Ik heb deze kast vergeleken met de tunnelkas van Royal Well, maar deze heeft het niet tot de top gemaakt. Veel gebruikers omschreven de Royal Well variant als slecht. Deze tunnelkas van Tectake die in dezelfde prijsrange ligt, wordt geëerd om zijn stevigheid – uitzondering daargelaten – Het grootste verschil tussen deze twee is de kwaliteit van de ritssluiting. Deze is bij de tunnelkas van Tectake van betere kwaliteit.

Om het geheel stevig aan de grond te bevestigen krijg je hier twee scheerlijnen met haringen bij.

Specificaties:

 • Ingangsdeur met ritssluiting
 • 7 m² nuttige oppervlakte
 • Afmeting (LxBxH): 343 x 200 x 198 cm
 • Deur (HxB): 178 x 98 cm
 • Materiaal: PE-folie, gepoedercoat metalen frame, spankoorden en metalen haringen
Tecktake tunnelkas bron: Bol.com
Bron: Bol.com

Tectake Mini Tunnelkas

 • Stevig en degelijk
 • Mooi Design
 • Goede kwaliteit
 • Lekker ruim, perfect formaat om groenten te kweken

De beste merken broeikassen

Royal Well

Royall well zit diep in de tuinkassen. Het bedrijf is gespecialiseerd in kweekkassen en heeft de juiste kas voor elke situatie. Bijvoorbeeld: Patiokassen, Muurkassen, Broeikassen voor op de vensterbank. De kwaliteit van deze kassen is goed. Door gebruikers worden de kassen van Royal well over het algemeen goed gewaardeerd.

Kassen bekijken

Tectake

Tectake richt zich op: Auto en Motor, Baby en Kind, Vrije tijd en Gezondheid, Tuin en Doe het zelf, Techniek voor in huis en Bad, Dieren, Wonen.

De tuinkassen zijn van goedkope lichtgewicht kwaliteit tot meer duurzame kwaliteit. Deze duurzamere kassen kosten iets meer. Maar de prijs/ kwaliteitsverhouding is nog steeds goed.

Kassen bekijken

Relaxdays

Relaxdays is een bedrijf dat zich bezighoudt met lifestyle producten. Producten die zij aanbieden zijn in de wereld van; wonen, tuin, sport en vrije tijd. Tuinkassen zijn daar natuurlijk ook een onderdeel van. De kweekkassen van Relaxdays zijn van prima kwaliteit. En zijn meer gericht op (fanatieke) hobbytuinders.

Kassen bekijken

Vida XL

Live it up for less, dat is de slogan van Vida XL. Dat geeft duidelijk weer, waar het bedrijf voor gaat. Vida XL heeft een breed aanbod in Lifestyle producten, waaronder kassen, die het leven veraangenamen. Als ze van goede kwaliteit zouden zijn. Het is jammer, maar logisch dat je met goedkope prijzen dus ook stevig inlevert op kwaliteit.

Ik heb veel reviews over Vida XL kweekkassen gelezen, veel gebruikers zijn teleurgesteld over de slechte kwaliteit van hun kas. Daarom dat ik van deze maak, geen kassen heb opgenomen. Denk goed na, voordat je voor een kas van dit bedrijf gaat. Misschien geef je liever iets meer uit voor een betere kas en meer tuinplezier.

De kwaliteit en duurzaamheid van je mini kweekkas

De kwaliteit van je kweekkas bepaald toch wel of je met veel plezier je groenten kweekt. Of dat je teleurgesteld je mini broeikas na een seizoen aan de vuilnisman geeft.

Is het je opgevallen bij het kweekkas vergelijken, dat er enorme prijs verschillen zijn. De prijzen liggen van enkele tientjes tot honderden Euro’s.

Even achter de oren krabben dus, en je eigen behoeften en wensen goed op een rijtje zetten. Zonde om te veel uit te geven. Zonde om je kas ten onder te zien gaan bij het eerste zuchtje wind.

Uitleg van de verschillende waarderingen voor de kwaliteit en duurzaamheid:

 • ✔ = Het materiaal is van lichte kwaliteit. Vaak een vorm van kunststof i.c.m. plastic. Je moet met grote zorg met je kweekkas omgaan. De kassen zijn kwetsbaar voor weersomstandigheden, zoals wind. (Rits)sluitingen kunnen slijten. Of er zijn andere kwetsbare punten. Vaak
 • ✔✔ = Het Stevige kwaliteit en duurzaam. Vaak worden natuurlijke materialen gebruikt zoals (hard)hout en glas. Het kan ook om een combinatie gaan.
 • ✔✔✔ = Duurzame en lichte kwaliteit. Hierbij kom je al meer richting professionele kwaliteit. Deze kweekkassen kunnen zijn gemaakt van verschillende natuurlijke materialen i.c.m. kunststof. Bijvoorbeeld metaal met PVC/XPS lichtpanelen.

Duurzame mini kweekkas of lichtgewicht kwaliteit?

De volgende vraag is dan: Wil je een kweekkas die duurzaam is en lang meegaat in je kleine tuin? Of kies je een minder duurzame, maar lichte kweekkas die goedkoper is?

Om dit voor jezelf te weten te komen, kun je een paar vragen aan jezelf stellen:

 • Hoe ga ik de kweekkas gebruiken?
 • Heb ik écht professionele kwaliteit nodig?
 • Kan ik mijn mini kweekkas goed beschermen voor de elementen?
 • Wil ik lang plezier hebben van mijn kas?
 • Vind ik het niet erg om na enkele seizoenen mijn kweekkas te moeten vervangen?
 • Heb ik het budget voor de beste kweekkas?

Met antwoord op deze vragen kan het niet anders dan dat je de beste keuze maakt.

Waar moet je op letten als je een kleine kweekkas kopen gaat?

Eigen wensen

Logisch om te beginnen bij het bedenken van een goede plek in je tuin waar je nieuwe broeikas terecht gaat komen. Hoe zijn de omstandigheden op deze plek? Staat je nieuwe tuinkas straks beschut van zware weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld wind? Kun je hem eventueel gemakkelijk verankeren aan de grond e.d.

Budget

Ten tweede: wat heb je voor je tuinkas over? De logische regel geldt: Duurdere kas is betere kwaliteit waarvan je lang plezier hebt. Goedkopere kas is mindere kwaliteit met kans op lichte ergernissen en snelle slijtage.

Maatvoering

Als je dat ongeveer voor jezelf duidelijk hebt dan kun je bij het vergelijken van de tuinkassen letten op de maatvoering. Zodat je weet of de gewenste kas op zijn toekomstige plekje past.

Materiaal

De kwaliteit van je mini kweekkas en de prijs staan loodrecht in verhouding tot elkaar. De stevigheid van je kas hangt logischerwijs samen met het materiaal van de constructie.

Met materialen als: staal, metaal en eventueel hout heb je al snel een stevige constructie. Natuurlijk is het ontwerp ook van belang voor de stevigheid. Maar materiaal minstens net zo.

Kunststof hoekstukken lijken handig bij het opzetten, maar kunnen nogal eens kwetsbare punten zijn in de kas.

De afdekking kan zijn van glas of zeil. Waarbij het zeil ook nog van verschillende kwaliteiten kan zijn, afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Over het algemeen zijn ze allemaal UV-bestendig en zeggen ze slijtvast te zijn.

Mogelijkheid tot ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk voor de groei van je gewassen. Zonder ventilatie kan het te broeierig worden. Let er daarom op dat je nieuwe kweekkas mogelijkheden tot ventilatie heeft. Om te kunnen ventileren heb je een raam of deur nodig. Gelukkig hebben alle kassen wel iets van een deur. 😉

Conclusie: Wat is de beste kweekkas voor de kleine tuin?

Terug in dit artikel kun je zien wat ik zie als de beste kweekkas voor de kleine tuin. Verder kun je de goedkoopste kweekkas en duurzaamste kas vinden.

De tuinkassen in deze top 6 heb ik allemaal met veel plezier en uitvoerig onderzocht. Met de kennis die ik ervan heb, zul je met al van deze kassen een goede kweekkas in je tuin halen waarvan je plezier kunt hebben. Natuurlijk is er een groot verschil tussen een kas van 700 Euro en eentje van 30 Euro.

Met de keuzehulp kun jij de situatie inschatten en je eigen wensen bepalen zodat je de beste kweekkas kopen kunt die in jouw (kleine) tuin past.

Ik ben benieuwd waarop jouw keuze is gevallen en waarom. Ik lees je reactie graag.

Mini tuinkas FAQ´s

Hoeveel kost een mini kweekkas ongeveer?

Een kweekkas voor je kleine tuin is er vanaf ongeveer 50 Euro. De prijs kan oplopen tot zo’n 750 Euro. Het verschil in prijs zit in de gebruikte materialen en de constructie. Er zijn verschillende kweekkassen van relatief goede kwaliteit te vinden voor ongeveer 100 Euro.

Hoe groot is een mini kas?

Mini is een relatief begrip en natuurlijk voor iedereen op eigen manier in te vullen. Afmetingen van 2,5 meter in lengte en breedte als maximum en een hoogte van max. 2 meter vallen naar mijn idee in de categorie mini kweekkas. In andere woorden: een minikweekkas is een kas waarin je echt wel wat planten kunt telen, en waarvoor je meestal in de kleine tuin een plekje vinden kunt.

Welke modellen mini kweekkassen zijn er?

Mini kweekkassen zijn er verschillende modellen. Het “huisjes” model. Deze zijn in verschillende kwaliteiten en klassen leverbaar. Maar natuurlijk ook als tunnel. Met een tunnel win gevoelsmatig je al snel aan ruimte. En natuurlijk is er de wereld aan keuze in de vorm: “kweekkast”

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.