Beste petroleum voor kachel kopen?

beste petroleum voor kachel kopen

Heb je op de camping, op je veranda of waar dan ook een petroleumkachel? Om van deze kachel gebruik te kunnen maken, heb je sowieso petroleum nodig. Een terechte vraag hierbij is wat is de beste petroleum voor je kachel? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden. Maar, eerst de toppers op een rijtje:

Beste petroleum voor kachel kopen? De Kachelolie Top 3 +1

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am
Wouter Buijs

In dit complete artikel: “Beste petroleum voor kachel kopen?” vind je affiliatelinks. Wanneer je besluit via 1 van deze links een aankoop te doen, dan krijg ik een kleine vergoeding in de vorm van commissie. Het enige dat jij merkt, is dat je goed bent ✅ geïnformeerd. In de prijs merk je niets. Je krijgt de beste prijs die ik heb kunnen vinden. Want, ik heb dus mijn best voor je gedaan; 🔍 Uren onderzoek en productenvergelijk. Het resultaat 2589 woorden: Idee: bookmarken 🔖voor later. Vragen? Stel ze in een reactie. Dus: voor jou goede informatie; voor de winkelier een goede klant; En voor mij de eer van mijn werk als een vergoeding. Dus; Jij blij, ik blij, iedereen blij. 😊

Bestaan er grote verschillen tussen de soorten petroleum? Ja, zonder enige twijfel. De manier waarop de petroleum werkt is gelijk aan elkaar, maar allerlei randzaken zijn verschillend aan elkaar. Je doet er daarom verstandig aan om een goede vergelijking te maken.

Met het maken van een goede vergelijking help ik je graag een handje. Ik ben namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste petroleum brandstof van dit moment. Mijn persoonlijk top 4 bespreek ik graag hieronder, waarna ik je van nog véél meer waardevolle informatie voorzie.

COMBU Extra Zuivere Petroleum

Combu exta zuiver: De Beste petroleum voor kachel

De beste zuivere petroleum is wat mij betreft deze petroleum van COMBU. Zoals in de naam van dit product al staat, is dit extra zuivere petroleum. Dat is precies wat je in je kachel wenst te hebben.

Puurder dan deze petroleum ga je petroleum simpelweg niet vinden. Daarbij is het ook prettig dat COMBU direct een handpomp meelevert. Met deze handpomp vul je deze kachel olie makkelijk bij in je petroleum kachel.

Wat mij ook erg aanspreekt, is dat dit geurloze petroleum betreft. Doordat dit geurloze kachelolie is, geniet je alleen van de geur van de rook. Je maakt het hiermee niet alleen een stuk aangenamer, maar ook een stuk gezelliger.

Wil je direct deze beste zuivere petroleum kopen? Dan is het goed om te weten dat je deze petroleum in een flacon van 20 liter koopt. Concreet betekent dit dat je flinke tijd vooruit kunt met deze beste kachel olie!

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Qlima petroleum plus kristal 20 liter

Qlima petroleum plus kristal 20 literMaak je gebruik van een Qlima kachel? Dan kun je het beste Qlima petroleum kopen. Deze petroleum wordt door dit merk zelf ‘gefabriceerd’, waardoor de petroleum perfect aansluit op een kachel van Qlima. De beste kachel brandstof voor Qlima vind ik déze Qlima petroleum plus kristal 20 liter.

Deze zuivere kachelbrandstof krijg je in een flacon van 20 liter geleverd. De flacon is slim en handig vormgegeven, waardoor je de petroleum makkelijk in de kachel schenkt. Je geniet vervolgens van geurvrije warmte, van een lange levensduur van de kachel en van ongekend veel comfort en gemak.

Deze petroleum beschikt over enkele prima specificaties, welke je wellicht niet al te veel zeggen. Ik heb deze specificaties wel even voor je op een rijtje gezet:

 • Aromaat gehalte: maximaal 0,007%
 • Zwavelgehalte: maximaal 0,0000%
 • Vlampunt: minimaal 65°C

Kies je voor deze petroleumbrandstof van Qlima? Dan weet je zeker dat je aan alle wetgevingen voldoet; Qlima heeft deze petroleum namelijk volledig laten voldoen aan de Europese wetgeving omtrent petroleum. Al met al een kachel olie waar ik persoonlijk erg enthousiast over ben!

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Qlima petroleum plus extra 20 liter

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan raad ik je deze Qlima petroleum plus extra 20 liter aan. Zoals de naam van deze petroleum al doet vermoeden, biedt deze petroleum nét dat beetje extra.

Waar dit beetje extra vooral uit blijkt? In mijn ogen blijkt dit vooral uit het hoge rendement. Om een lekkere warmte te creëren, hoef je niet al te veel van deze petroleum te gebruiken. De petroleum werkt namelijk zeer efficiënt en zorgt bovendien voor een geurvrije warmte.

Qlima voegt hier wel een kleine waarschuwing bij. Als je van een goedkope of oudere petroleum kachel gebruik maakt, bestaat de kans dat je de petroleum alsnog ruikt. Dat komt dan echter door de slechte verbranding in plaats van door deze petroleum.

Ook deze petroleum krijg je in een flacon van 20 liter geleverd. Doordat deze petroleum ongekend efficiënt werkt, doe je relatief lang met deze flacon. Dat maakt het iets hogere prijskaartje ook direct goed.

Al met al is dit in mijn ogen één van de beste kachel oliën van dit moment. Deze kachel brandstof voor Qlima kachels werkt perfect, is van een prima kwaliteit en zorgt voor veel gemak.

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Firelux Plus Zuivere Brandstof 20lt

Gaat je voorkeur uit naar de beste zuivere brandstof voor je petroleumkachel? Dan kun je prima voor één van bovenstaande varianten kiezen. Ik ben echter nóg een variant tegengekomen waar ik erg enthousiast over ben. Dat is deze Firelux Plus Zuivere Brandstof 20lt.

In deze petroleum is een lage hoeveelheid aromaat en zwavel te vinden. Hierdoor werkt de petroleum perfect en geniet je van nagenoeg geurvrije warmte. Ook hierbij geldt wel weer dat het een en ander afhankelijk van je petroleumkachel is. Als de verbranding in de kachel niet goed is, krijg je alsnog met een vervelende geur te maken.

Doordat deze brandstof zo zuiver is, geniet je van tal van voordelen. De warmte die je hiermee creëert, is erg aangenaam en dus volledig geurvrij. Bovendien vermindert deze petroleum de uitstoot van schadelijke gassen; met het oog op onze aardbol is dit dus een prima petroleum.

Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind, is de totale prijs-kwaliteitsverhouding. Je krijgt deze petroleum in een flacon van 20 liter geleverd, terwijl het prijskaartje behoorlijk interessant is. Ten opzichte van bijvoorbeeld de Qlima petroleum betaal je voor déze variant een stuk minder geld.

Leuk detail: deze petroleum is voor alle merken kachels geschikt. Ongeacht wat voor kachel je hebt, kun je dus prima kiezen voor deze betaalbare zuivere brandstof.

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Zuivere petroleum | kachel stoken zonder stank

Waar gebruik jij zoal je petroleumkachel? Doe je dit het liefste op de camping? Doe je dit het liefste in de wildernis? Of doe je dit mogelijk het liefste thuis bij je op de veranda? Ongeacht waar je de petroleumkachel gebruikt, heb je géén behoefte aan een vervelende geur.

Mede daarom wil ik je het volgende advies geven:

Kies altijd voor zuivere petroleum.

lekker in huis zonder stank dankzij zuiverste petroleum
Lekker warm in huis dankzij een kachel op zuivere petroleum

Je kunt ook voor bewerkte petroleum kiezen, maar die petroleum bevat allerlei chemische stoffen. Juist door die chemische stoffen is de verbranding een stuk slechter, waardoor er vervelende geurtjes vrijkomen.

Belangrijke bijkomstigheid: de zuivere petroleum is ook een stuk milieuvriendelijker. Dit begint al bij de werving van de petroleum en eindigt bij het verminderen van de hoeveelheid schadelijke gassen. Als je bewerkte petroleum gebruikt, stoot de kachel een stuk meer schadelijke gassen uit.

Een kachel stoken zonder stank doe je dus met een zuivere petroleum. Om de beste petroleum uit te kunnen kiezen, moet je goed naar je kachel kijken. Van welk merk is je kachel? En wat is de beste petroleum voor een kachel van het betreffende merk? Hieronder geef ik je hier graag meer informatie over!

Beste petroleum voor Tosai, Qlima of Zibro petroleumkachel

Heb je een petroleumkachel van Tosai, Qlima of Zibro gekocht? Dan heb je in ieder geval een prima keuze gemaakt. De kachels van deze merken behoren – in mijn ogen – tot de top van het aanbod.

Om optimaal van je kachel te profiteren, moet je de beste petroleum kiezen. Wat de beste kachel brandstof voor deze verschillende merken is, bespreek ik graag hieronder.

Beste kachel brandstof voor Zibro

Als je een kachel van Zibro hebt, raad ik je de Firelux petroleum aan. Waarom specifiek deze petroleum? Omdat deze petroleum door Zibro zelf verkocht wordt. Als je een kijkje in de Zibro webshop neemt, zie je verschillende varianten van deze petroleum naar voren komen. Dat is wat mij betreft veelzeggend.

⚠ Let wel op:

je kunt uit drie verschillende varianten van deze kachelbrandstof voor Zibro kiezen. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking tussen deze drie soorten.

Beste kachel brandstof voor Tosai

Ben je op zoek naar de beste kachel brandstof voor een Tosai kachel? Kies dan voor één van de varianten die ik hierboven besproken heb. In mijn ogen zijn alle varianten petroleum geschikt voor een kachel brandstof voor Tosai.

Wellicht het belangrijkste is dat je goed naar de kachel moet kijken. Hoeveel jaar geleden heb je de Tosai petroleumkachel al gekocht? Als dit bijvoorbeeld 10 jaar is, is het wellicht handig om naar een nieuwe variant te kijken. De oudere kachels hebben namelijk een minder goede verbranding, waardoor de warmte alsnog een geur met zich mee kan brengen.

Beste kachel brandstof voor Qlima

De beste kachel brandstof voor Qlima zijn de varianten van Qlima zelf. Bijvoorbeeld de Kristal Plus of Plus .

Zoals je in mijn bovenstaande top 4 al hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere varianten kiezen. Wat voor jou de beste kachel brandstof voor je Qlima kachel is, hangt dan ook vooral van je eigen wensen/voorkeuren af.

De zwaarst wegende factoren in je keuze zijn; rendement en geur. De zuiverste petroleum is vrijwel geurloos en heeft het hoogste rendement.

Wil je liever een ander merk petroleum in de Qlima kachel gebruiken? Kies dan bij voorkeur voor Combu of Firelux. Dit zijn in mijn ogen namelijk de beste merken in de wereld van kacheloliën, maar hier kom ik verderop in dit artikel nog even op terug.

Petroleum kopen voor kachel met of zonder pomp?

Als je de keus hebt, raad ik je aan om petroleum met pomp te kopen. Dankzij de pomp geniet je van extra veel gemak én maak je het bijvullen van de petroleum in de kachel een stuk gemakkelijker.

Kies je nou voor petroleum zonder pomp? Dat is ook geen probleem. Je kunt namelijk bij meerdere partijen zogeheten hevelpompjes kopen. Met deze pompjes ben je alsnog in staat om van bovengenoemde voordelen te profiteren.

Tip:

Schaf één keer een goede hevelpomp aan. Je kunt vervolgens jarenlang van die pomp genieten, waardoor de totale investering reuze mee valt. Mocht je liever direct petroleum mét pomp kopen, kies je voor de variant van Combu: Bijvoorbeeld deze .

Kachelolie merken

Bij het kopen van kachelolie moet je goed op meerdere factoren letten. In mijn ogen moet je óók heel kritisch naar het merk van de kachelolie kijken. Van welk merk is de kachelolie precies? En hoe staat dit merk aangeschreven? Zoals je mogelijk al in dit artikel hebt opgemerkt, ben ik over drie merken te spreken: Combu, Qlima en Firelux.

beste petroleum voor kachel kopen
Drie kachel olie merken: Qlima, Combu en Firelux

Combu of Qlima of Firelux | Het beste kachelolie merk

In mijn ogen zijn deze drie merken de beste kachelolie merken van dit moment. Deze merken leveren kwaliteit, zorgen voor héle zuivere brandstoffen en vragen hier niet de hoofdprijs voor. Onder aan de streep is de prijs-kwaliteitsverhouding van de petroleum van deze merken dan ook subliem. In het volgende artikel nog een uitvoerig vergelijk tussen de twee toppers: Qlima of Combu petroleum?

Bijkomend voordeel: je kunt bij deze merken uit meerdere soorten petroleum kiezen. Op basis van je eigen wensen kun je dus altijd wel een goede kachelolie vinden. Van één van deze merken welteverstaan.

Gaat je voorkeur uit naar Zibro petroleum? Je kunt deze Zibro petroleum in de webshop van Zibro kopen, maar je kunt ook voor Qlima petroleum kiezen. Het lastige van deze twee merken is dat ze op meerdere manieren met elkaar verweven zijn. Mocht je een Qlima kachel hebben, raad ik je in ieder geval aan om Qlima petroleum te kopen!

Goedkoopste petroleum: Koop zuivere Petroleum in de aanbieding?

Wil je de goedkoopste kachelbrandstof online bestellen? Denk hier dan nog twee keer goed over na.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is namelijk zéker van toepassing op petroleum. Indien je voor een iets duurdere (=betere) variant kiest, geniet je van de volgende voordelen:

 • De warmte is geurvrij. Dit komt puur doordat de betere petroleum een stuk zuiverder is.
 • De werking van de petroleum is efficiënter. De petroleum werkt veel beter, waardoor je van een hoger rendement verzekerd bent.
 • De petroleum is beter voor je kachel. Indien je voor goede petroleum kiest, komt dit de levensduur van je kachel ten goede. Durf daarom te investeren in de beste petroleum.

Dit, omdat de duurdere variant vaak zuiverder is dan de goedkopere varianten.

Iets wat mogelijk wel interessant is, is om op een petroleum aanbieding te wachten. Bij mijn partner Bol.com kun je af en toe van zo’n aanbieding genieten. Dankzij zo’n aanbieding wordt het kopen van de beste petroleum nog leuker.

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Keuzehulp: De Beste petroleum kiezen

Sommige kachel fabrikanten leveren ook zelf petroleum. Deze is natuurlijk het beste afgestemd op hun eigen kachels.

Daarom is het slim om dit in je keuze mee te nemen. Natuurlijk is het ook: Hoe zuiverder, hoe beter het rendement en hoe minder geur.

De punten op een rijtje:

 • 1. Wat is het merk van je kachel?
  • Over het algemeen kun je stellen de petroleum van hetzelfde merk, is meestal het beste voor je kous- of laserkachel
 • 2. Wil je geurloos en/of het hoogste rendement?
  • Over het algemeen kun je stellen: hoe zuiverder hoe beter.
 • 3. Wil je de goedkoopste petroleum?
  • Probeer op zoek te gaan naar een aanbieding. Of zie of je bulk voordeel kunt meepakken. Bij een goedkopere variant lever je snel in op kwaliteit en dus rendement en geur.

Conclusie: Wat is de beste petroleum voor kachel?

Het meeste rendement en de minst hinderlijke geur haal je uit de zuiverste petroleum. Voor meer zuivere petroleum betaal je over het algemeen iets meer.

Maar, onderaan de streep, loont het zich wel weer. Al is het alleen al voor het comfort van geurloze warmte in je huis.

Kachelolie FAQ’s

Welke petroleum in Zibro petroleumkachel?

In een Zibro petroleumkachel kun je het beste petroleum van Firelux gebruiken. Deze petroleum is van een geweldige kwaliteit én wordt door Zibro zelf ook verkocht. In mijn ogen is dat al veelzeggend.

Welke petroleum in Qlima petroleumkachel?

In een Qlima petroleumkachel kies je het beste voor de echte Qlima petroleum. Deze petroleum is door dit merk zelf ontwikkeld en is daarmee logischerwijs perfect geschikt voor de kachels van dit merk.

Welke petroleum is Tosai petroleumkachel?

Voor een petroleumkachel kun je in principe voor alle soorten kacheloliën kiezen. De verschillende oliën van de verschillende merken doen hun werk in een Tosai petroleumkachel prima. Kies in ieder geval wél voor een zuivere brandstof.

Waar kan ik goedkoop petroleum kopen?

Goedkoop petroleum kopen doe je het beste bij Bol.com. Bij deze webshop heb je ook de keuze uit veel verschillende soorten petroleum.

Waar kachelolie of petroleum online bestellen?

Graag raad ik je aan om de kachelolie/petroleum bij Bol.com te bestellen. Bij deze aanbieder geniet je van scherpe prijzen, een divers aanbod en een prima service.

Petroleumkachel bijvullen: Hoe doe je dat?

Een petroleumkachel bijvullen is op zich niet al te lastig. Aangezien beelden meer dan woorden zeggen, verwijs ik je graag naar onderstaande video. In deze video zie je precies hoe een Qlima petroleumkachel bijgevuld wordt: https://www.youtube.com/watch?v=N6WtJaAWfdI

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

2 reacties

 1. Beste Wouter, bedankt voor je onderzoek. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is (ook op internet) is de COMBU petroleum
  ook te gebruiken bij de QLIMA LASER kachels? Of zit ik vast aan de duurdere QLIMA. Ook vind ik aanbieders van petroleum C of bijv via HAVEKA.EU (Turboheat petroleum (54e per 20lt)). Op de verpakking van de Qlima staat “recommended” voor de Qlima brandstof. Alvast bedankt voor uw reactie

  1. Hey Alex,

   Ik zou goed kijken op de verpakking van de Qlima petroleum en op die van andere aanbieders. Misschien is er iets aan toegevoegd of is de samenstelling net iets anders. Maar, het gaat erom dat je zuivere petroleum hebt.

   Ik hoop dat je hiermee verder kunt.

   Groet Wouter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.