Beste Solar Generator met zonnepaneel Kopen

Top 3 2024

beste solar generator met zonnepaneel kopen | top 3 | cover

De opkomst van de solar generators maakt de energie voorziening tijdens je off grid avonturen een stuk makkelijker. Het maakt niet uit of je een weekendje zelfvoorzienend kamperen wilt, of er echt voor langere tijd op uit gaat. Voor elke behoefte is er een solar generator met zonnepaneel.

Maar, zo nieuw als deze draagbare powerstations zijn, zo weinig is er aan goede Nederlandstalige informatie over te vinden. Daarom duiken we in dit artikel de wereld van de solar generators in. Zodat jij goed geïnformeerd de beste solar generator kopen kunt, die helemaal afgestemd is op jouw energiebehoefte.

Beste Solar generator met zonnepaneel: Top 3

In deze top 3 vergelijken we de drie populairste spelers op de markt met een zonnepaneel generator. Hierbij heb ik 3 relatief grote draagbare accucapaciteit geselecteerd.

Afhankelijk van je energiebehoefte kun je ook een kleinere solar generator kopen.

Verderop na deze top drie, vind je varianten voor grotere of kleinere energiebehoefte.

1. Goal Zero Yeti 1500 Powerstation + Goal boulder 200 briefcase

Goal Zero zet zich al jaren in om het leven voor de outdoorliefhebbers makkelijker te maken. Dit doen ze door duurzame en stevige draagbare zonne-energie systemen te leveren.

Een erg populaire powerstation als basis voor je solar generator is de Goal Zero Yeti 1500.

Goal Zero Yeti 1500

De Goal Zero Yeti 1500 heeft een (uitbreidbare) accucapaciteit van 1506 W/h. En verschillende outputs. Met deze capaciteit kun je zo’n 15x je laptop (á 100watt) opladen en zo’n 127x je smartphone. Of, als je een klein koelkastje hebt van 25watt, kan deze zo ongeveer 61 uur je eten koel houden.

Het enige nadeel van deze krachtpatser, of eigenlijk van alles uit de collectie van Goal Zero is dat het nogal exclusief is. Je kunt niet zonder hulp- of koppelstuk een zonnepaneel van een ander merk op je solar generator aansluiten, of andersom.

Het is niet de kwaliteit van de Goal Zero zonnepanelen die maakt dat je dit zou willen. De panelen van dit merk zijn echt top van top kwaliteit. Maar, je betaalt ervoor.

Goal Zero Boulder 200 briefcase

Waarin Goal Zero met schouders boven de rest uitsteekt zijn de opvouwbare zonnepanelen. Alle drie de merken: Bluetti, Ecoflow en Goal Zero hebben kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen.

Maar;

Alleen Goal Zero heeft opvouwbare zonnepanelen die dankzij de constructie en het gebruik van degelijke en duurzame materialen geen kwetsbaar vouwpunt heeft, zoals de Bluetti SP350 en de EcoFlow zonnepanelen.

De Goal Zero Boulder 200 briefcase, bestaat uit 2 zonnepanelen die aan elkaar gekoppeld zijn met scharnieren. Verder zijn de zonnepanelen verbonden met een zichtbare kabel.

Bij de andere opvouwbare zonnepanelen, waaronder de Nomad modellen van Goal Zero, en de andere merken zit het in het niet zichtbaar in de vouw verwerkt.

Goal Zero Boulder 200 zonnepaneel achterkant
Goal Zero Zonnepaneel generator detail: Bekabeling van opvouwbaar zonnepaneel – Bron: tradeinn.com/

Goal Zero Boulder 200 vs Goal Zero Ranger 300

Waarom ik de Boulder 200 boven de Ranger 300 van Goal Zero plaats in deze top 3 van solar generators heeft te maken met de degelijkheid van het systeem. De Ranger 300 is lichter, en daardoor handzamer. Daarnaast levert deze ook nog eens 100 watt meer. Maar, voor het lichtere gewicht betaal je de prijs in degelijkheid.

Daarnaast is een zonnepaneel van 300 watt ook wel heel erg veel. In sommige gevallen schiet het namelijk zijn doel ook wel voorbij.

Je moet al een aardige grootverbruiker zijn, wil de meerprijs van de Ranger 300 de moeite waard zijn.

Ja, in andere artikelen lees je dat ik de Ranger hoger waardeer. Daarbij kijk ik puur naar de details. In de praktijk heeft de zwaardere kwaliteit van de Boulder zeker zijn voordelen. Denk aan wind-bestendigheid.

2. Bluetti AC200MAX (of AC200p) powerstation + Bluetti 200 watt zonnepaneel

Bluetti is als de Mercedes onder de powerstations. Maar, er hangt een stevig prijskaartje aan. Hiervoor heb je met zowel de AC200MAX als 200P een accu met meerdere stopcontacten. Wat zeker wel een voordeel is t.o.v. de Goal Zero accu’s. Die hebben er meestal maar 1, plus verschillende aansluitingen.

Van de buitenkant lijken ze het zelfde: De AC200P en de AC200MAX van Bluetti. Toch hebben deze twee krachtpatsers van dit merk een heel verschillend “innerlijk”. Vooral, wanneer je wat meer vraagt van je zonnepaneel generator, kies je sneller voor de AC200MAX.

In beide gevallen heb je een krachtige LifePO4 accu, met een opslagcapaciteit van 2048 W/h. Hier kun je dus wel even mee vooruit!

Hiermee beschikken deze twee modellen in deze solar generator top 3 over de grootste opslagcapaciteit.

De verschillen zitten hem echter ergens anders in;

Bluetti AC200MAX of Bluetti AC200P

De AC200MAX is de opvolger van de AC200P. Wanneer je voor de 200P kiest, kom je dus iets voordeliger uit.

Het grootste verschil zit hem in de output. De AC200MAX heeft een hogere maximale continue output. Die is opgeschroefd naar 2,200W. Verder is de USB-C output ge-upgrade tot 100W.

En aan de ingang kan de MPPT laadregelaar tot 900 Watt verwerken.

Mocht je overigens extra opslagcapaciteit nodig hebben; De AC200MAX heeft de ruimte om er twee extra accu’s aan te hangen van 230 of 300 watt.

Bluetti 200 Watt opvouwbaar zonnepaneel

De opvouwbare zonnepanelen van zowel Bluetti als Ecoflow vallen in een heel andere categorie als de panelen uit de boulder serie van Goal Zero.

Bij deze zonnepanelen heb je te maken met een opvouwbaar materiaal, waar doorheen de verschillende panelen gekoppeld zijn. Over tijd kan dit wat verduren, waardoor de opbrengst verminderd.

Vooral bij de zonnepanelen van B-merken zie je hier erg snel slijtage op. De hier genoemde merken hebben een knap staaltje werk geleverd om deze kwetsbare gebieden goed bestand te maken tegen slijtage.

In mijn ervaring leveren de opvouwbare zonnepanelen van bluetti tot noch toe maximaal zo’n 85% van de maximale capaciteit. Dit was overigens in niet-optimale omstandigheden, maar wel in Zuid Frankrijk; in een vallei, tweede helft van de middag, met redelijk wat lichte bewolking.

Hoewel de Bluetti SP350 het topmodel is uit de serie opvouwbare zonnepanelen van Bluetti, benoem ik deze niet hier. Simpelweg om de reden dat een zonnepaneel van 350;

  1. behoorlijk prijzig is
  2. je behoorlijk grote energieverbruik moet hebben, wil dit zichzelf lonen.

Overigens: Zelf heb ik voor 2 exemplaren van dit zonnepaneel gekozen, met de volgende redenen:

  • We zijn reizende en er echt van afhankelijk
  • Ik wil ook onder mindere omstandigheden relatief snel mijn solar generator kunnen opladen.

3. Ecoflow Delta max 200 + EcoFlow 160W Solar Panel

In de Delta serie van Ecoflow vind je een solar generator voor verschillende energiebehoeften. Met de Ecoflow Max 200, haal je een vermogen in huis (of camper) van 2016 W/h. Daarmee zit je in een vergelijkbare klasse als de hierboven genoemde draagbare powerstation van Bluetti.

Net als de Bluetti met meerdere stopcontacten, USB aansluiting, en een nog hoger maximaal continue vermogen van 2.400 watt!

Hier kun je zeker mee thuiskomen.

,

Ecoflow 160W solar panel

In hetzelfde caliber zonnepanelen heb je van Ecoflow de 160W variant. Dit is iets minder als de 200 Watt van Bluetti, maar het heeft wel een groot voordeel t.o.v. de opvouwbare panelen van zowel Bluetti als de Nomad variant van Goal Zero. En dat is de IP67 gradatie. Dit betekent dat deze zonnepanelen een stuk beter weer- en waterbestendig zijn dan de opvouwbare panelen van Bluetti, en uit de Nomad seri (niet de Goal Zero Boulder serie!) Die zijn ook volkomen weersbestendig.

Zonnepaneel vergelijken

In deze vergelijking kijken we niet naar de opbrengst, van de zonnepanelen, dat is uiteraard vrij duidelijk.

Maar, naar een paar handige details die in verschillende situaties zo hun voor- als nadelen kunnen hebben.

Kenmerk/ Opvouwbaar zonnepaneelGoal Zero BoulderBluetti Opvouwbaar zonnepaneelEcoflow opvouwbaar zonnepaneel
Weersbestendigheid⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Degelijkheid⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Gewicht en handzaamheid⭐⭐⭐⭐⭐⭐
ConnectorenExclusief voor eigen merk (Met verloop stekkers op te lossen)Uitwisselbaar met MC4Uitwisselbaar met MC4
Zonnepaneel generator vergelijken

Solar Generator specificaties vergelijken: Welke is het beste?

SpecificatiesGoal Zero Yeti 1500xBluetti AC200MAXEcoflow Delta Max
Capaciteit1516 wh / 1500 watt2048Wh / 2000W2016Wh / 2000W
Lvensduur accu500 laadcycli tot 80% capaciteit3500 laadcycli tot 80% capaciteit800 laadcycli tot 80% capaciteit
Maximaal continue vermogen2000 watt2.200 watt2.400 watt
Gewicht21 kg28kg22kg
OutputsMeerdere uitgangen waaronder 1 standaard stopcontact, en USB-A USB-CMeerdere uitgangen, waaronder USB en USB-C en standaard stopcontactMeerdere uitgangen, waaronder USB en USB-C en standaard stopcontact
Solar Generator vergelijken

Hoe kan ik de beste solar generator kopen?

De belangrijkste vraag die jij jezelf stellen kunt, om niet bedrogen uit te komen is:

  • Hoe veel energie heb ik daadwerkelijk nodig?

Om hier achter te komen, maak je een grove (naar boven afgeronde) inschatting van je verbruik. Het is zo simpel als de wattages van de verschillende apparaten de je gebruiken wilt bij elkaar op tellen, en dit keer het aantal uur te doen, dat je ze wilt gebruiken.

  • Vervolgens kijk je naar de weersomstandigheden, en hoe snel je over het algemeen je accu wilt kunnen opladen.

Wil je sneller opgeladen zijn, dan kies je voor meer of krachtigere zonnepanelen. Heb je alle tijd en vangt je zonnepaneel de hele dag door goed zon, dan kun je overwegen voor iets minder krachtige zonnepanelen te gaan.

Meer of minder capaciteit nodig?

Nu in dit artikel beste solar genarator kopen, bespreek ik drie van de toppers. Met behoorlijk gangbare modellen.

Maar, er zijn ook kleinere en grotere uitvoeringen.

In het artikel:

  • beste portable powerstation vind je een ruimere selectie van verschillende powerstations.
  • Hetzelfde voor de zonnepanelen. Het beste opvouwbaar zonnepaneel vind je hier.

Wat is een Solar generator?

Het antwoord zit al in de naam: Een solar genarator is een energiecentrale, die energie haalt uit de zon. Het is een vrij nieuw begrip dat gebruikt wordt als samenvattende term voor een (draagbaar) powerstation met zonnepaneel.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste solar generator met zonnepanelen?

Capaciteit

Je wilt liever niet zonder stroom komen te staan op belangrijke momenten. Het is dus belangrijk dat je vooraf goed inschat of berekend hoeveel energie je verbruikt. En wat je dus nodig hebt, om jezelf in deze energiebehoefte te kunnen voorzien.

Dit geldt voor zowel de capaciteit van je generator, als van het zonnepaneel/ zonnepanelen.

Maximaal vermogen

Ook wil je voorbereid zijn op momenten van grote energiebehoefte. Daarom is het verstandig te kijken naar het maximaal continue vermogen.

Outputs

Natuurlijk wil je ook niet verlegen zitten om outputs. Liever denk je niet aan al de verschillende stekkertjes voor je verschillende apparaten. En stoei je niet met je partner of kinderen om je telefoon en/ of laptop op te laden. Dus check ook even de verschillende outputs van je solar generator.

Weersbestendigheid

Verder kijk je naar de weersomstandigheden in welke je de zonnepanelen wilt gaan gebruiken.

Zit je in een wisselvallig klimaat, dan kun jij jezelf behoorlijk wat stress op de hals halen, wanneer je kiest voor minder weersbestendige zonnepanelen. De classificatie IP65 of hoger is een goede pijler voor het selecteren van je zonnepaneel.

Ben je liever goedkoop uit en kies je voor een B-merk. Ik heb wat slechte ervaringen voorbij zien komen met een Dokio zonnepaneel. Ik benoem dit paneel ook in een ander artikel vanwege de relatief lage prijs.

Maar, mijn broer kreeg een beschadigd exemplaar thuis gestuurd. En op YouTube heb ik een video voorbij zien komen waarbij een man in Californië liet zien, dat zijn paneel na 5x gebruikt te hebben al behoorlijk gehavend was.

De enigste, maar pijnlijke schade aan mijn Bluetti zonnepaneel is het gevolg van een onvoorziene windvlaag die het paneel over het asfalt liet klappen.

Ander kwaliteitsaspect

Nog een paar ander aspect welke de kwaliteit van je machine en daarmee ook het gebruiksplezier vergroten of verkleinen is dit “verstopte aspect”

Omvormer met zuivere sinus

Dit garandeert dat je onder geen omstandigheden een inferentie ruis hebt. Op het periodieke blazen van de ventilatoren om je accu op de juiste temperatuur te houden, zul dus een stille omgeving hebben met een zuivere sinus. Ik ben nog geen solar generator tegen gekomen zonder een zuivere sinus.

Maar, mocht je verder willen kijken op zoek naar iets goedkopers, dan is dit iets heel belangrijks om in de gaten te houden.

Optimaliseer Je Energievoorziening met Solar Powerbanks

Wanneer je de stap naar duurzaam leven maakt, is het essentieel om over de juiste hulpmiddelen te beschikken. Een onmisbaar item in het arsenaal van elke duurzaamheidsenthousiast is ongetwijfeld een solar powerbank. Deze handige gadgets zorgen ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot stroom, zelfs in de meest afgelegen gebieden. Maar, wat is een goede solar powerbank? Door een kwalitatieve solar powerbank te kiezen, kun je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verder verminderen en je energievoorziening optimaliseren, zowel thuis als onderweg. Ze zijn perfect voor het opladen van kleine apparaten en bieden een duurzame back-up voor je solar generator.

Conclusie: Welke solar generator met zonnepaneel kopen?

Ik vind het moeilijk om 1 van deze drie solar generator met zonnepaneel opties als beste aan te wijzen. Alle drie zijn het producten van top kwaliteit. En kunnen ze je off grid of zelfvoorzienende leven goed van energie voorzien.

De verschillende versies die ik hier noem, zitten allemaal rond de 1500 – 2000 watt. Wat vrij veel is. Maar, waar je zeker goed mee vooruit kunt, wanneer je echt onafhankelijk wilt zijn met zijn tweeën.

Het is uiteindelijk je dagelijkse energiebehoefte die bepaald welke set voor jou het beste is. Kies je voor een zonnepaneel generator dan zit je dus met deze drie opties goed.

Het grootste voordeel van Goal Zero

De oerdegelijke, krachtige, en weersomstandige opvouwbare zonnepanelen uit de Boulder serie.

Het grootste voordeel van Bluetti

De LifePo4 accu, waarmee de accu 5 – 8 x langer meegaat dan Lithium-ion accu’s.

Het grootste voordeel van EcoFlow

Opvouwbare zonnepanelen die echt weersbestendig zijn, en tegelijkertijd licht in gewicht en handzaam.

Nu bekijken bij:

bergfreunde.nl
bol.com
conrad.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:55 am

Nu bekijken bij:

prepz.nl
coolblue.nl
offgridcentrum.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:54 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.