Beste Waterfilter thuis kopen?

waterfiltertest Top 3 | 2024

beste waterfilter voor thuis kopen top 3 - cover

waterfilter test panel

Wil jij thuis zuiver en schoon water drinken? Dan kun je maar beter het beste waterfilter voor thuis kopen? Zelf kwam ik er in Bolivia op de pijnlijke manier achter dat ik toch altijd mijn water moet filteren. Mijn Sawyer waterzuiveraar had ik even links laten liggen. Ik was inmiddels al enkele weken aan het werk op een mooie “Workaway”-plek en waande mij in het paradijs.

Is het water hier veilig te drinken?

Ja

Niet veel later lag ik met heftige buikkrampen in een overnacht bus van Cochabamba naar La Paz. Vrede was het in mijn buik verre van.

Ervaring met slecht water

Big Berkey Waterfilter
Beste getest
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:58 am

Super schoon + Gevitaliseerd
Direct bekijken
optimaalwater.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am

Het belang van een goed waterfilter – en dit ook gebruiken was mij toen wel heel erg duidelijk geworden.

Dan denk je toch wel verwend te zijn in Nederland met de kwaliteit van het water. Je krijgt er in ieder geval geen heftige buikkrampen van. En de kans op parasieten is nihil. Daarvoor nemen we wel medicijnresten en god weet ik wat voor andere restanten op de koop toe. Een waterzuiveraar voor thuis is ook een verstandige en veilige keuze.

Aan het verkleuren van de keramische bol van ons waterfilter is te zien, dat het ook thuis goed is om je water te filteren. Eenmaal aan dit water gewend, krijgt het kraanwater een heel raar smaakje.

Daarom: Een waterfilter is essentieel.

✅ het kan heel goed van pas komen in je zelfvoorzienend leven. Vooral als je even geen toegang hebt tot een revitaliserende bron met helder schoon natuurlijk water op je eigen stuk land.

Voor wie is dit artikel: Beste waterfilter?

Anyway: Omdat ik het belang ervaar van een goed waterfiltersysteem. Ben ik voor je op zoek gegaan naar het beste waterfilter voor thuis, off grid, camper of caravan.

1 Ding hebben we allemaal gemeen:

We willen schoon en veilig water kunnen drinken, toch?

Alleen de waterfilters die meer filteren dan alleen wat kalk en een smaakje, zoals de vele waterfilterkannen die je goedkoop kopen kunt. Nee, ik wil meer dan dat. Daarom alleen het beste van het beste op het gebied van waterfilters. Dit heb ik ook gedaan voor draagbare outdoor waterfilters. Het beste survival waterfilter kun je hier vinden.

Beste Waterfilter thuis kopen: Samenvatting

Een waterfilter voor thuis is in veel huizen inmiddels onmisbaar. Deze filters filteren het water tot in perfectie, waardoor je van lekkerder drinkwater verzekerd bent. Ook komt dit schone water de levensduur van je apparaten ten goede. Wil je hier graag van genieten? Dan raad ik je graag het waterfilter van AQUALogic, AQV en Berkey aan. Maar, ook ZeroWater en Brita hebben goede systemen.

Het beste Waterfilter kopen: Waar let je op?

Wanneer je een waterfilter gebruikt wil je natuurlijk in 1 keer klaar zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat waterfilterkannen te krijgen. Hoewel zij zeker goed werk leveren. Kunnen deze waterfilterkannen niet op tegen de waterfilters van Lifestraw, Katadyn, Berkey Aqualive of Eva. Op deze filters kun je namelijk echt vertrouwen. Er zijn er die beweren tot 99,9999% (Dit beloven de Berkey waterfilters) van alle schadelijke stoffen uit het water te zuiveren. 😲💪 Lifestraw en Katadyn zijn de merken waarop je keuze valt wanneer je een outdoor avontuur tegemoet gaat.

Hiermee heb je dus gelijk een belangrijk aspect te pakken van waar je op let bij aanschaf van een waterfilter. Maar er is meer:

 • Hoe snel en hoeveel water kan er gezuiverd worden? Wat is de capaciteit van je waterfilter? (Ben je een eenpersoons huishouden of heb je water nodig om een hele yogastudio te bevoorraden)
 • Wat wordt er uit het water gezuiverd?
 • Wat is de levensduur van het waterfilter? Hoeveel liter kan het maximaal filteren?
 • Wil je van de chloorsmaak af?
 • Moet kalk gefilterd worden? – denk aan water voor je strijkijzer.
 • Wil jij je water ook vitaliseren?
 • Woon je op een vaste woonplek/ off grid, of ben je in beweging met je camper. Of nog avontuurlijker, ga je op survival of backpacken?

Met antwoord op deze vragen maak je de selectie van jouw waterfilter al een stuk makkelijker. Om de keuze nog makkelijker voor je te maken ben ik voor je de waterfilters ingedoken. Zo kwam ik tot het volgende lijstje van het beste waterfilter voor de verschillende toepassingen.

Deze waterfilters filteren zowel chloor als kalk uit je water. Eigenlijk zuiveren ze zo goed als alles je water uit. Het enige waar je nog voor kiezen moet: Welke capaciteit heb ik nodig. Hiervoor heb ik een indicatie gegeven.

In ieder geval je vind hier:

En nog een paar essentiële punten voor het kiezen van jouw waterzuiveraar.

Het filterelement: dit bepaalt hoe zuiver je water is

Bij elk waterfilter moet je goed naar het filterelement is. Des te beter dit element is, des te beter de stoffen uit het water gefilterd worden. En dat betekent dat je met een goed filterelement van erg zuiver en lekker water geniet.

Het systeem: niet elk systeem is geschikt voor elke situatie

Je moet ook goed naar je situatie kijken. Waar en wanneer zou je van het systeem gebruik willen maken? Als je dat weet, kun je een keuze maken tussen de drie hierboven besproken waterfiltersystemen voor thuis.

Verkrijgbaarheid

Filters van buitenlandse komaf zijn steeds minder goed te verkrijgen. Dit heeft onder meer met de groeiende vraag naar waterfilters voor thuis te maken. Je kunt daarom wellicht beter kijken naar een waterfilter van AQUALogic. Dit is een 100% Nederlands merk, waardoor deze filters een stuk beter te verkrijgen zijn.

Prijs

Je moet uiteraard ook goed naar het prijskaartje van het waterfilter kijken. Durf te investeren, maar geef niet direct onnodig veel geld aan het waterfilter uit. Probeer op dit gebied de juiste balans voor jezelf te vinden.

Hoe vaak je de filterelementen moet vervangen

Je moet goed naar de werking van het filterelement kijken, maar ook naar de levensduur. Hoe vaak moet je deze elementen vervangen? En wat vind je op dit gebied zelf het handigste?

Moet het mooi zijn?

Kijk ook goed naar het ontwerp van het waterfilter. Met name als je voor een waterfilter op de kraan kiest, is het wenselijk dat dit filter niet al te afzichtelijk is.

Jouw situatie, wensen en voorkeuren

Al met al is het van belang om goed naar je situatie te kijken. Waar en wanneer wil je van het waterfilter gebruik maken? En welk soort waterfilter sluit daar het beste op aan? Zet in ieder geval ook goed je wensen en voorkeuren op een rijtje.

Welke waterfilter voor thuis kopen? Koopgids

Als je een waterfilter voor thuis wilt kopen, kun je jezelf onderstaande vragen stellen:

 • Waar en hoe wil je het waterfilter gebruiken?
  • Als je hier over nadenkt, kun je een keuze tussen de drie waterfiltersystemen maken.
 • Wat verwacht je van het waterfilter?
  • Verwacht je een goede filtering? Of verwacht je een héle goede filtering? Denk goed na over de eisen die je aan het filter stelt.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven?
  • Voor de beste waterfilters voor thuis moet je nu eenmaal meer geld uitgeven. Denk daarom goed na over je budget.
 • Naar welk gaat je voorkeur uit?
  • In dit artikel heb ik je kennis laten maken met verschillende merken. Onder meer over de merken Berkey, Brita, ZeroWater en AquaLogic ben ik erg te spreken. Maar, naar welk merk gaat jouw voorkeur uit? Dit is één van de punten die je – wat mij betreft – samen moet voegen met bovengenoemde punten.
 • In welke situaties wil je het waterfilter gebruiken?
  • Wil je te allen tijde van het waterfilter in je woning gebruik kunnen maken? Dan is een kraanfiltersysteem mogelijk de beste optie. Wil je alleen als jij het wilt gebruik van het waterfilter maken? Dan kun je wellicht beter voor een waterfilterkan kiezen. Feit is dat je uit meerdere soorten filters voor thuisgebruik kunt kiezen. Ga daarom goed na in welke situaties je het filter graag wilt gebruiken.

Eén van de belangrijkste adviezen die ik je kan geven, is om je goed te verdiepen in de verschillende soorten filters. Verdiep je in een zwaartekracht filter, in een kraanwaterfiltersysteem en in een waterfilterkan. Zet deze verschillende soorten filters op een rijtje én doe dit ook met je wensen. Deze filters en wensen kun je vervolgens volledig op elkaar afstemmen. Op die manier vind je snel het beste waterfilter voor thuis.

Daarbij is het ook zaak om naar de ‘normale’ eigenschappen van een waterfilter te kijken. Enkele van die eigenschappen heb ik hierboven al besproken, zoals het filterelement. Maar, het is ook belangrijk om naar het materiaal en de poriegrootte te kijken. Ook dit zijn weer zaken die je volledig op je eigen wensen af moet stemmen.

Tot slot raad ik je nog het volgende aan: neem de bovenstaande reviews van goede waterfilters op  je gemakje door. Per waterfilter vertel ik je meer over onder meer de eigenschappen, voordelen en nadelen. Door deze reviews op je gemakje door te nemen, ben je (veel) beter in staat om een goede vergelijking te maken.

Tip voor de lange termijn:

Besteed veel tijd aan het vergelijken van de verschillende waterfilters. Als je eenmaal voor een waterfilter gekozen hebt, kun je hier namelijk jarenlang gebruik van gaan maken. Tijdens deze lange levensduur wil je uiteraard wel dat het filter volledig aan je wensen voldoet. Zorg er daarom voor dat je hier veel tijd aan besteedt. En dat je kritisch bent.

Het Beste Waterfilter voor thuis of off grid

In de categorie beste waterfilter voor thuis en off grid ga ik er vanuit dat je op zoek bent naar een waterfilter dat je op een vast punt neerzet. En dat je kraan – , oppervlakte –, of grondwater filteren wilt. Dan zijn er eigenlijk maar twee die met kop en schouders boven de rest uit steken. Waarvan de topper eigenlijk nog eens ver boven de tweede uit toornt. Want het filtert niet alleen je water, het hersteld het zelfs weer naar de natuurlijke vorm. 🌊😊

 1. Aqualive AQV 12 liter
 2. AQUA Logic – Gravity RVS – C-Ultra – Filter Set
 3. Berkey Big Water filter
 4. EVA 2500 waterfilter

1. Aqualive AQV 12 Liter

Beste waterfilter voor thuis kopen? Winnaar test: Aqualive

Het waterfilter systeem van Aqualive, filtert niet alleen alle schadelijke stoffen uit je water, maar vitaliseert het ook direct. Daarnaast geeft het de juiste pH-waarde aan je water van 9. Ofwel van kraanwater naar bronwater kwaliteit was nog nooit zo makkelijk.

AQUA Logic – Gravity RVS – C-Ultra – Waterfilter

 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Dankzij het Actieve koolfilter (1 micron) smaakt je water heerlijk.
 • En met het ultra-membranen filter (0,03 micron) heb je het zuiverst gefilterde water.
 • CS-Ultra variant met colloïdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder heeft anti-bacteriologische werking.
 • Heb je te maken met grove vervuiling, dan kun de extra optie kiezen van een sediment filter sleeve. Dit verlengd de levensduur van het actieve koolfilter.
 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
 • Hoogte: 65 cm (inclusief standaard
 • Diameter: 21 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: 212,- (actieprijs)
Direct bekijken
aqualogic.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:31 am

Te groot of te klein?

De Aqualive waterfilters komen in verschillende maten. Met dit model zit je goed als gezin van tot 4 personen. Op de website staat tot 5, maar dan moet je wel vaak bijvullen. Heb je groter volume nodig? Dat kan, er zijn verschillende uitvoeringen. Deze kun je hier vinden. Ik bespreek de modellen niet los, omdat het alleen het formaat is, dat anders is.

2. AQUA Logic – Gravity RVS – C-Ultra – Filter Set

AQUALogic gravity waterfilter-zwaartekracht water filter

Net als de andere filters in deze lijst, hebben we hier te maken met een zwaartekracht filter. Dat betekent dat je dus niets anders nodig hebt dan het gewicht van het water zelf. Dit zorgt ervoor dat het water door de filterelementen gestuwd wordt.

In dit geval een dubbel filterelement van Actieve kool en ultra-membranen. Dit laatste met een poriegrootte van 0,03 micron. Dit is de hoogste standaard van tegenwoordig. En garandeert het schoonste water. In deze combinatie zijn de filters van AQUALogic uniek.

Het onderscheid van dit waterfiltersysteem zit dus van binnen. Want, aan de buitenkant heeft deze rvs waterbak veel weg van de bekende Berkey. Deze welbekende filterleverancier gaat al jaren mee op de markt en geniet een enorme naamsbekendheid.

Maar, met een AQUALogic Gravity RVS – C-Ultra – Filter Set, kies je voor Nederlands vakmanschap. Het kleine team achter deze filterssystemen heeft namelijk de missie om schoon drinkwater voor iedereen te realiseren. Vooral voor mensen in nood.

Met stichting Ibota, zetten Ewout, Willem en Peter zich in om schoon drinkwater in noodgebieden te krijgen. Hierin zijn de filters van dit bedrijf uniek in deze lijst toppers.

Big Berkey Waterfilter

Big Berkey Waterfilter

Beste getest
 • Zuivert 99,9999% van de schadelijke stoffen uit het water
 • Zuivert: Virussen, Zware metalen, Cysten, Pesticiden, Medicijnresten, Parasieten, Schadelijke bacteriën uit het water
 • De levensduur is zo’n 9 jaar. Uitgaande van een verbruik van 50 liter per week. De levensduur is namelijk 20.700 liter
 • Filtert ook water uit sloot, of van beek langs industrieterrein tot zuiver drinkwater
 • Filtert geen ijzerhoudend water, hiervan raken de filters snel vol. Het verkort de levensduur aanzienlijk.
 • Diameter: 20,32 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: +/- 439,-
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:58 am

3. Berkey Big Water filter

Beste watefilter thuis off grid kopen? nr2 Berkey

Dit RVS waterfilter van Berkey heeft een maximale doorloopsnelheid van 26,5 liter per uur. Hiermee heb je dus nooit meer zorgen voor veilig drinkwater voor een gezin van 1-4 personen. Het is het meest verkochte waterfilter van Berkey.

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

Super schoon + Gevitaliseerd
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
 • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
 • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
 • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
 • Hoogte: 56 cm
 • Diameter: 32 cm
 • Materiaal: Kunststof en glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
 • Prijs: 229,- / 239,-
Direct bekijken
optimaalwater.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am

Deze dame vertelt duidelijk en helder de voordelen van Berkey:

https://youtu.be/S3p_TNsWamc

Te groot of te klein?

De Berkey waterfilters komen in verschillende maten. Met dit model zit je goed als gezin van 1-4 personen. Wil je een waterfilter voor een grotere groep? Dan heeft Berkey verschillende modellen beschikbaar. Bekijk deze hier. Al de waterfilters zijn van precies dezelfde kwaliteit en zuiveren je water uitstekend! Daarom dat ik ze niet allemaal los bespreek.

4. EVA 2500 Waterfilter met magnetisering

beste waterfilter offgrid thuis kopen 3 eva 2500

Dit waterfilter van EVA kan voorzien in de dagelijkse behoefte van een gezin tot 6 personen. Daarbij kun je ook het water rekenen dat je gebruikt om te koken. Dit filter zuivert 70 tot 98% van alle ongewenste stoffen uit het kraanwater. Het resultaat na filteren is water met een ph waarde van 7,3/ 8,3.

EVA 2500 Waterfilter 25L met magnetisering

EVA 2500 Waterfilter 25L met magnetisering

 • Zuivert 70 – tot 98% van ongewenste stoffen uit het kraanwater. Denk aan: Chloor, kleurstoffen, zware metalen, arsenicum, chemische stoffen afkomstig van de farmaceutische en fytosanitaire industrie, vluchtige organische producten, trihalomethaan, nitraten etc..
 • Je water wordt gefilterd in 3 stappen om je water te hermagnetiseren en opnieuw en helemaal in harmonie te maken voor de harmonie met de lichaamsvloeistoffen.
 • Het zuivert minder schadelijke stoffen uit je water dan de Berkey en AQV systemen
 • Hoogte: 71 cm
 • Lengte x breedte: 37 x 35 cm
 • Materiaal: Kunststof
 • Schoon drinkwater reservoir: 25 Liter
 • Prijs: 300,-
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:37 am

Zoek je een andere maat?

De EVA waterfilters zijn in verschillende maten beschikbaar. Met dit model zit je goed als gezin tot 6 personen. Heb je minder nodig? Dan heeft EVA verschillende modellen beschikbaar. Bekijk deze hier. Al de waterfilters zijn van precies dezelfde kwaliteit en zuiveren je water uitstekend! Daarom dat ik ze niet allemaal los bespreek.

5. AQUA Logic waterfilterkraan (Tap – C-Ultra – 10 INCH)

De AQUA Logic waterfilterkraan is de beste waterfilterkaan. Dit filter beschikt over een 2-in-1 filterelement. Dit element bestaat uit een actieve kool cilinder en ultrafiltratie membranen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte zuivering van het water.

#1 AQUA Logic – Tap – C-Ultra Kraan waterfilter

 • Perfecte filtering van het water
 • Makkelijk in gebruik te nemen
 • Kan op ene bestaande kraan aangesloten worden
 • Ideaal voor situaties waarin de waterkwaliteit verslechterd is
 • Niet de goedkoopste optie
 • Gewicht: 1300 gram
 • Diameter: 12,5 centimeter
 • Aansluiting: 3/8 inch
 • Prijs: 149,50 euro
Direct bekijken
aqualogic.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:24 am

6. Brita On Tap kraanfiltersysteem

Ook over het Brita On Tap kraanfiltersysteem ben ik erg te spreken. Dit waterfiltersysteem filtert nauwkeurig het water en is in makkelijk in gebruik. Dit filter is bovendien duurzaam; op één filterpatroon kan het tot wel 600 liter aan water filteren.

Brita On Tap filtersysteem op de kraan

#2 Brita On Tap filtersysteem op de kraan

 • Aan te sluiten op de kraan
 • Werkt super simpel en snel
 • Tot 600 liter filtering op één patroon
 • Vermindert metalen, fijne deeltjes en ongewenste stoffen
 • Je hebt veel filterpatronen nodig
 • Gewicht: 503 gram
 • Afmetingen: 8,7 cm hoog en 17,3 cm lang
 • Prijs: 106,50 euro
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:23 am

7. ZeroWater Waterfilterkan 1.7 liter

Om meerdere redenen ben ik over dit waterfilter van ZeroWater te spreken. filters zijn handig vervanbaar. En je kunt aan tafel direct je gefilterde water inschenken vanuit de waterkan.

Zerowater Waterfilterkan 1,7 liter

#3 Zerowater Waterfilterkan 1,7 liter

 • Makkelijk in gebruik
 • Filteren ook lood en chroom
 • Lange levensduur
 • Niet de allerbeste kwaliteit
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:16 am

BRITA Waterfilterkan Marella Cool 2,4L + 12 MAXTRA+ Waterfilterpatronen

Wil je een handige waterfilterkan hebben? Dan is deze variant van Brita ideaal. Eén van de 12 filters stop je gemakkelijk in de kan, waarna je de kan met water kunt vullen. Dit filter zorgt nu voor een perfecte filtering van het water. Doordat je 12 filters geleverd krijgt, kun je lange tijd vooruit met deze waterfilterkan.

BRITA Waterfilterkan – 2,4L + 12 MAXTRA Waterfilterpatronen

#4 BRITA Waterfilterkan – 2,4L + 12 MAXTRA Waterfilterpatronen

 • Erg simpel in gebruik
 • Snelle filtering van het water
 • Met meerdere filterpatronen geleverd
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Prijs: 71,69 euro
Direct bekijken
coolblue.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:23 am

Waterfilterkan of zwaartekracht waterfilter of waterfilterkraan?

Ben je op zoek naar het beste waterfilter voor thuis? Dan zou je een keuze moeten maken tussen meerdere soorten filters. Van alle soorten filters bespreek ik hieronder in het kort de belangrijkste voor- en nadelen.

De voordelen en nadelen van een waterfilterkan

Een waterfilterkan is vooral erg simpel in gebruik. Je vult de kan met water, waarna het filter dit water zuivert. Dit doet het filter vrij nauwkeurig, waardoor je bijvoorbeeld van lekkerder water verzekerd bent. Ook zorgt dit filter voor een vermindering van kalkaanslag in machines.

Wel is het zo dat de gebruiksmogelijkheden ietwat beperkt zijn. Zo sluit je dit waterfilter niet op de kraan aan, maar moet je de losse kan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld water in je strijkijzer of koffiezetapparaat gebruiken? Dan is dit wel een interessant waterfilter voor thuis.

De voor- en nadelen van een zwaartekracht waterfilter

Eén van de voordelen van een zwaartekracht waterfilter is de veelzijdigheid. Je kunt dit waterfilter thuis gebruiken, maar ook als je op reis bent. Bovendien is dit een geschikt waterfilter tijdens noodsituaties. De algehele werking/bediening van een zwaartekracht waterfilter is ook vrij eenvoudig te noemen.

Wel moet je rekening houden met de filters. De filters hebben geen oneindige levensduur, waardoor je regelmatig nieuwe filters zou moeten kopen.

De voor- en nadelen van een waterfilter op de kraan

Als je alleen het water thuis wilt filteren, kun je ook kiezen voor een waterfilter op de kraan. Al het water dat uit de kraan komt, is vrij van vervuilende stoffen. Je geniet hierdoor altijd van lekker schoon drinkwater, maar ook van schoon water voor in de huishoudelijke apparaten.

Feit is wel dat je zo’n waterfilter op de kraan moet bevestigen. Dit staat niet al te fraai en is ook niet in alle situaties even handig. Bovendien kun je ‘m dus alleen thuis, bij je kraan, gebruiken.

Het beste waterfilter voor de camper of caravan

Camper of caraven, in feite niet meer dan een mobielhome zoals onze zuiderburen in België zeggen. Vandaar dat ik in deze categorie op een nagenoeg gelijke selectie uitkom. Maar… In dit geval waterfilters van een iets kleiner formaat. Want, in camper of caravan zit je toch wel een beetje om ruimte verlegen.

Het zal je vast niet verbazen dat de winnaar voor camper of caravan net zo goed een filter van Aqualive is. Dat de nr. twee is ook niet heel veel anders als een kleinere variant van de Berkey. En dat Eva op nr. drie staat.

Natuurlijk zijn er ook andere varianten waterfilters die uitermate geschikt zijn om in te bouwen in camper of caravan. Deze bespreek ik in: Waterfilter camper kopen?

 1. Aqualive AQV 5 waterfilter van glas
 2. Berkey travel 10,4 liter.
 3. EVA Waterfilter 12L met magnetisering

In het stukje beste waterfilter voor thuis of off grid kun je meer lezen over deze waterfilters. Ik zal je de herhaling besparen. 😉

#5 Aqualine | Aqualive AQV5 Waterfilter glas

 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 24 cm
 • Materiaal: Kunststof / glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
 • Prijs: 189,- / 249,-
Direct bekijken
optimalwater.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am

#6 Travel Berkey Waterfilter

 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 19 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 5,7 Liter
 • Prijs: 395,- / 399,-
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:36 am

EVA Waterfilter 12l + Magnetisering

#7 EVA Waterfilter 12l + Magnetisering

 • Hoogte: 62cm
 • Diameter: 45cm
 • Materiaal: kunststof
 • Schoon drinkwater reservoir: 12liter
 • Prijs: 246,-
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:59 am

Waarom zou je eigenlijk je water filteren?

Waarom je water filteren? Heel simpel: Je wilt schoon water drinken. Dat je gezondheid ten goede komt.

En geen water vol viezigheid dat je lichaam en welzijn onderuit haalt.

Weet je wat het vervelende is? Het is nogal slecht gesteld met de waterkwaliteit in Nederland.

Het water in geïndustrialiseerde landen als Nederland is zwaar verontreinigd

We leven in Nederland in een geïndustrialiseerd land. Zoals in de meeste landen is het oppervlakte water en het grondwater hier zwaar verontreinigd.

Nederland is er momenteel het ergst aan toe voor de Europese standaard.

Oeps… Had je dat verwacht?

Waarom watefilter kopen? De Waterkwaliteti in Nederland is slecht
Idyllisch plaatje, maar laat je niet misleiden. De waterkwaliteit behoort tot de slechtste van Europa 😥

Waterzuiveringsproces wordt steeds moeilijker

Dit grondwater is pas drinkbaar nadat het gezuiverd is. Dit zuiveringsproces wordt steeds moeilijker. In sommige gevallen wordt het zelfs onmogelijk om schadelijke stoffen uit het water te halen.

Deze vervuiling van het grondwater en daarmee drinkwater komt voornamelijk uit bestrijdingsmiddelen, medicijnen en drugs.

Dit is wat je zoal in het water vinden kunt:

 • olie
 • vetten
 • plastics
 • pesticiden
 • zware metalen,
 • zuren,
 • calcium,
 • fosfor,
 • koper,
 • kwik,
 • cadmium,
 • asbest,
 • protozoa
 • allerlei bacteriën
 • etc..

Zie hier al de hoofdreden om een waterfilter te gebruiken.

De kwaliteit van het waterleidingnet

De waterleidingen die gemaakt zijn van koper, lood of kunststof, kunnen deeltjes loslaten, wat in het water terecht kan komen. De moderne kunststof waterleidingen zijn ook niet veilig te noemen.

Eigenlijk is het dus heel logisch om het water dat je huis in komt nog even door een waterfilter te halen.

Waarom water filteren?

Nog een beknopte lijst van redenen, waarom water filteren een goed idee is (schrik niet):

 • Er komen steeds meer chemische stoffen, zware metalen en andere schadelijke stoffen in het water.
 • De industrie blijft toenemen dit heeft zijn weerslag op de kwaliteit van het drinkwater.
 • Gebruik van landbouwgiffen, pesticiden en overbemesting
 • Groeiende vuilstortplaatsen, die steeds meer ons oppervlakte en grondwater bedreigen.
 • Denk ook nog aan de groeiende uitstoot door auto’s & fabrieken; uitlaatgassen, roetdeeltjes, fijnstof en ultrafijnstof.
 • De illigale sector dumpt en loost ook zo af en toe nog wat zooi in het bos of water. Denk aan de XTC-laps en wietkwekerijen.
 • Zure regen dankzij de luchtvervuiling, wat ook het water nog een opdonder geeft.
 • Hardheidsmineralen (kalk e.a.)

Wat kunnen we zeggen de water kwaliteit in Nederland?

Het is nogal erg gesteld met de kwaliteit van water, lucht en grond in Nederland. Je zou er depressief van kunnen worden. Gelukkig zijn er mensen als jij en ik die zich er bewust van zijn dat het anders moet.

Om te beginnen kun je ervoor zorgen dat jij zelf en je kinderen schoon water te drinken krijgen. Je zult het merken in je algehele welzijn en welbevinden.

Gelukkig kun je heel klein beginnen om hier iets aan te doen. En dat begint bij jezelf😀 Met het filteren van water drinken jij en je gezin in ieder geval schoon water.

Wat zijn de voordelen van een waterfilter?

Na het verhaal hierboven over de waterkwaliteit in Nederland, zie je de voordelen van waterzuivering waarschijnlijk al helder voor je. Maar laat ik er nog een paar benoemen, waar je misschien niet aan hebt gedacht :

 • De smaak van gezuiverd water is vele malen beter dan kraanwater
 • Je huishoudapparaten gaan langer mee, omdat kalk uit het water gefilterd is.
 • – voor de avonturiers – Uit rivieren drinken met miniscule kans op ziekte
 • Je hoeft niet om de haverklap (plastic) flessen met bronwater te kopen. Wat een verademing voor het milieu
 • Dit bespaard natuurlijk ook op de kosten.
 • Nagenoeg alles aan schadelijke stoffen wordt uit je water gefilterd.

Kort samengevat:

Gefilterd water is gezonder, beter voor het milieu. En bespaard een hoop plastic afval en geld.

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter, filtert water. Dit doet het door de onzuiverheden uit het water te filteren d.m.v. een fysieke barrière, chemisch of biologisch proces. Voor verschillende doelen worden verschillende filters en methoden gebruikt. De methoden die gebruikt worden om water te filteren zijn o.a.: zeven, adsorptie, actieve kool, omgekeerde osmose, ionenwisseling en andere processen. Tot microscopisch kleine deeltjes kunnen uit water gefilterd worden.

Welke soorten waterfilters zijn er?

Waterfilters zijn er te krijgen voor verschillende soorten. Zodat er een passend waterfilter is voor elke gebruikstoepassing:

 1. Filters voor waterzuiveringsinstallatie, hiermee kun jij het water in je hele huis filteren
 2. Verbruikspuntfilters, Ofwel waterfilters die je op een vast punt neerzet. En waarmee jij je waterfles kunt vullen, of je thee mee kunt zetten.
 3. Draagbare waterfilters, voor gebruik outdoor, op survival of tijdens het backpacken

Welke type waterfilters zijn er?

Filters om je kraanwater te filteren zijn er in verschillende typen. Afhankelijk van het filter worden er 1 of meerdere zuiveringstechnieken gebruikt. Deze waterfilter typen zijn:

Actief koolstoffilter

Het actief koolstoffilter haalt chemicaliën, kalk en chloor uit je drinkwater. Koolstof heeft namelijk een bepaalde aantrekkingskracht op andere stoffen. In een actief koolstof waterfilter wordt speciaal behandelde koolstof gebruikt om deze schadelijke stoffen uit bijvoorbeeld kraanwater te zuiveren.

Sedimentfilter

Het sedimentfilter kun je zien als een trechter. Het water loopt verschillende lagen met sediment door en wordt zo gefilterd. Dit filter haalt allerlei grove onzuiverheden uit je water zoals gesteenten. Kleine opgeloste deeltjes worden hiermee niet uit water gezuiverd. Dankzij de manier waarop het sediment filter werkt, wordt het ook wel bezinkingsfilter genoemd.

Omgekeerde osmose filter

Dit systeem van water filteren zorgt ervoor dat je water voor zo´n 100% gezuiverd wordt. Het omgekeerde osmose filter werkt met twee filters. Het eerste hiervan haalt metaal- en zandresten uit het water. Na dit voorfilter wordt je water gezuiverd door het drinkfilter, dat al de kleine stoffen en bacteriën uit je water zuivert.

Microfilter

Bij dit type filter moet je water een slangetje in pompen. Hierdoor wordt het dan gefilterd. Deze methode zie je vaak terug in drinkbussen. Dus niet in de waterfilters zoals je in dit artikel vinden kunt. Het voorfilter haalt hierbij de grootste deeltjes uit het water.

Waterstoffilter

Bij een waterfilter zorgt een flinterdun membraan ervoor dat onzuiverheden uit het water gezuiverd worden. In gascentrales wordt waterstof bijvoorbeeld gebruikt om CO2 af te vangen. Maar ook voor thuis, of op reis wordt het in waterfilters gebruikt. Deze waterfilters zijn wel wat duurder dan de filters die werken met een actief koolstoffilter.

Dit is het type waterfilter waarvan we in dit artikel de beste opties bespreken. Deze waterfilters gebruiken 1 of meer van de volgende zuiveringsmethoden.

Meest gebruikte waterfiltermethode voor zuiveringssystemen thuis

Het waterzuiveringssysteem op de kraan is een ideale optie voor in veel huizen. Maar, ook een waterfilterkan is een sublieme optie voor in huis. Het hangt dus volledig van je eigen voorkeuren af. Jammer genoeg heb ik geen inzicht in de exacte verkoopcijfers, waardoor ik niet weet wat de meest gebruikte methode is.

vitaliteit
Gezond drinkwater: Lekker Vitaal door het leven 😊

Water filteren en vitaliseren

Water vitaliseren, wat is dat dan? Wanneer je water filtert heb je natuurlijk al een enorme slag geslagen voor je gezondheid. Maar, wanneer jij je water vitaliseert voeg je weer vergane kwaliteiten aan je water terug.

Je zou het misschien niet als eerste denken, maar allerlei invloeden die de natuurlijke structuur van water verandert. Als eerste legt het water niet een natuurlijke weg af zoals in een beek, maar wordt je drinkwater door hoekige buizen heen geperst om bij je uit de kraan te komen.

Daarnaast heeft het nog te maken met straling van onder andere zendmasten en allerlei andere apparatuur. Veel onnatuurlijke invloeden dus.

Waterfilters die je water vitaliseren herstellen de structuur van water.

Kort samengevat kun je water vitaliseren omschrijven als:

Een reset van de kristalstructuur, zodat deze weer zijn natuurlijke vorm heeft waardoor het water weer helend kan werken.

De filtersystemen die zich met het vitaliseren van water bezighouden, zeggen dat vitaliseren van water misschien nog wel belangrijker is dan het filteren ervan. Want, je maakt het water hiermee weer schoon en harmonieus. Waardoor het beter zijn werk kan doen voor ons lichaam.

Dit zal ook wel de reden zijn, waarom je bij menig Yogaschool, spiritueel centrum of holistische praktijk waterfilter systemen ziet staan die water filteren en vitaliseren.

Hoe kun je water vitaliseren? De waterfilters van Aqualive filteren en vitaliseren je water.

De beste waterfilter voor thuis merken

Er zijn verschillende merken voor de waterzuiveraars voor thuis en off grid. Het merk met de beste reputatie (en dat is niet voor niets) is Berkey. Ook EVA en Aqualine doen het erg goed. Deze verbruikspunt watersystemen voor kraan- of slootwater halen wel wat minder van de schadelijke stoffen uit het water, maar voegen aan de andere kant dankzij een magnetiserende ring weer een bepaalde harmonie aan het water toe, wat beter is voor lichaam en geest.

De beste merken waterfilters voor thuis en off grid:

 • AQUA Logic
 • AQV – Aqualive en Aqualine
 • Berkey
 • Brita
 • ZeroWater

Berkey waterfilter vs Aqualine | Aqualive

De Berkey waterfilters zijn gemaakt naar de westerse standaard. Ze hebben 1 doel: Het water zo zuiver mogelijk filteren. Alle schadelijke stoffen eruit, terwijl de bevorderlijke mineralen in het water behouden blijven.

Berkey filtert dan ook: 99,9999% van alle schadelijke stoffen uit je drinkwater.

Van Aqualive heb ik hiervan geen percentage kunnen vinden. Maar dankzij de methoden die worden gebruikt: Keramisch waterfilter, waarna het water in 5 stappen gefilterd wordt. Om vervolgens door een pH ring te gaan, waar het alkalisch gemaakt wordt. In het reservoir wordt je water met speciale stenen bacterievrij gehouden. Dankzij magneten krijgt het weer de structuur zoals we gewend zijn in de natuur. Aqualive benadert water zuiveren dus holistisch.

Berkey vs EVA Waterfilter

In beide gevallen heb je een goed waterfilter. Alleen de Berkey zuivert een groter percentage uit je water schoon. Het durft net niet de 100% te claimen. Waar EVA inzet tussen de 70% en 98%. Wat ook al heel goed is.

Brita of ZeroWater

Tussen deze twee merken bestaan kleine verschillen. Feit is dat beide merken kwaliteit leveren én meerdere soorten waterfilters aanbieden. Wel is het zo dat je bij beide merken voor net iets andere filters aan kunt kloppen. Bij ZeroWater is met name de waterfilterkan interessant. Bij Brita heb je de keuze uit meerdere soorten waterfilters, waaronder een kraanfiltersysteem en waterfilterkan.

Beide merken hebben een oorsprong in de VS. Dit zie je terug in grote naamsbekendheid en een gelijksoortige benadering van de markt. Er is veel budget voor marketing en reclame. De kwaliteit is ok, maar het is nou niet de koning van de waterfilters.

Overigens over beide merken is onder zogenaamde experts wel wat kritiek te vinden op het internet. In deze kritieken is de conclusie samen te vatten als; waterfilters zijn onzin. Zelf ben ik van een andere mening. Ik ga hierbij uit van mijn eigen gezonde verstand.

Brita of ZeroWater

Tussen deze twee merken bestaan kleine verschillen. Feit is dat beide merken kwaliteit leveren én meerdere soorten waterfilters aanbieden. Wel is het zo dat je bij beide merken voor net iets andere filters aan kunt kloppen. Bij ZeroWater is met name de waterfilterkan interessant. Bij Brita heb je de keuze uit meerdere soorten waterfilters, waaronder een kraanfiltersysteem en waterfilterkan.

Wat voor jou het betere merk is? Dat hangt vooral van je eigen voorkeuren/wensen af. Zet deze dus eerst op een rijtje, zodat je de juiste keuze tussen deze beide merken kunt maken. 

Berkey vs AQUALogic

Deze twee merken ontlopen elkaar niet al te veel. Beide merken leveren kwaliteit en bieden meerdere soorten waterfilters aan. Ongeacht of je voor Berkey of AQUALogic kiest, ben je van een prima filtering verzekerd.

Belangrijk voordeel van Berkey is dat je de filters in verschillende maten kunt kopen. Ook heb je de keuze uit meerdere filterelementen. Je bent hierdoor in staat om het perfecte waterfilter voor thuis te gebruiken, volledig gebaseerd op je eigen wensen.

Wil je een filter hebben dat je voor meerdere toepassingen in kunt zetten? Dan sluit het filter van AquaLogic perfect op je wensen aan. Dit geldt met name voor het zwaartekracht filter van dit merk. Dit filter mag je overigens ook in rampgebieden inzetten, terwijl dit bij een Berkey waterfilter niet het geval is.

Zie jij de verschillen?

Black Berkey waterfilterelement - bron BerkeyEurepe
Black Berkey waterfilterelement – bron: BerkeyEurope
waterfilter element
AQUA Logic filter element

AQV (Aqualine / Aqualive) vs. AQUALogic

Bij het merk AQV kun je uit meerdere soorten filters kiezen. Zo heb je de keuze uit meerdere soorten maten, waardoor je ook bij dit merk een prima vergelijking kunt maken. Ook voor grotere huisgenoten is een filter van dit merk erg interessant.

Dit geldt net zo goed voor het merk AquaLogic. Bij dit merk heb je ook de keuze uit meerdere filters en ben je van een sublieme kwaliteit verzekerd. Dat komt met name doordat AquaLogic een 100% Nederlands merk is. Alle waterfilters van dit merk zijn dan ook van de gewenste kwaliteit.

Berkey of Brita

Zowel Berkey als Brita bieden prima filters aan. Wat bij deze merken wel opvalt, is de diversiteit binnen het aanbod. Bij Brita kun je bijvoorbeeld uit meerdere soorten filters kiezen, waaronder een waterfilterkan en kraanfiltersysteem.

Bij het merk Berkey ben je in staat om uit meerdere maten filters te kiezen. In beide gevallen kun heb je verschillende keuzes in je waterfilter elementen. Waarbij je bij AQUA Logic nog de meeste keuze hebt.

Je bent hierdoor in staat om het perfecte waterfilter voor thuis te gebruiken, volledig gebaseerd op je eigen wensen.

Wil je een filter hebben dat je voor meerdere toepassingen in kunt zetten? Dan sluit het filter van AquaLogic perfect op je wensen aan. Dit geldt met name voor het zwaartekracht filter van dit merk. Dit filter mag je overigens ook in rampgebieden inzetten, terwijl dit bij een Berkey waterfilter niet het geval is.

AQV (Aqualine / Aqualive) vs. AQUALogic

Bij het merk AQV kun je uit meerdere soorten filters kiezen. Zo heb je de keuze uit meerdere soorten maten, waardoor je ook bij dit merk een prima vergelijking kunt maken. Ook voor grotere huisgenoten is een filter van dit merk erg interessant.

Dit geldt net zo goed voor het merk AquaLogic. Bij dit merk heb je ook de keuze uit meerdere filters en ben je van een sublieme kwaliteit verzekerd. Dat komt met name doordat AquaLogic een 100% Nederlands merk is. Alle waterfilters van dit merk zijn dan ook van de gewenste kwaliteit.

Berkey of Brita

Zowel Berkey als Brita bieden prima filters aan. Wat bij deze merken wel opvalt, is de diversiteit binnen het aanbod. Bij Brita kun je bijvoorbeeld uit meerdere soorten filters kiezen, waaronder een waterfilterkan en kraanfiltersysteem.

Bij het merk Berkey ben je in staat om uit meerdere maten filters te kiezen. Je hebt bovendien de keuze uit meerdere filterelementen, waardoor je dit filter volledig op je eigen wensen af kunt stemmen.

Welk AQV filter kiezen van Aqualine of Aqualive?

De AQV systemen zijn er in verschillende varianten te krijgen. In dit artikel heb ik modellen gekozen, welke ik als beste beschouw; waarbij het water wordt opgevangen in glas, en de pH-waarde nog wordt hersteld.

Wat zijn de verschillen in de verschillende AQV Filtersystemen?

 1. Maat: De AQV waterfilters zijn verkrijgbaar in verschillende maten: 5, 10, 12 en 18. Dit staat voor de inhoud. Hoge hoger het getal. Hoe groter de inhoud van het waterfiltersysteem. 10 en 12 zijn prima voor huishoudens van 4 – 5 personen. Wil je meer personen bedienen, of minder vaak je filter bijvullen. Dan kies je een groter model.
 2. Materiaal water reservoir: Daarnaast kun je kiezen voor een glazen of kunststof (bpa-vrije) opvangbak voor je drinkwater. Zelf ben ik groot fan van glas. Ook al is het kunststof van hoge kwaliteit, glas blijft een stuk natuurlijker dan kunststof. Dit is mijn persoonlijke voorkeur.
 3. pH-waarde aanpassen: Je kunt ervoor kiezen met een pH-ring de zuurtegraad van je water aan te passen. Dit is een persoonlijke voorkeur. En staat in nauw verband met verschillende gezondheidsvoordelen.

Je kunt bij optimaalwater.nl en bij dewaterfilter.nl de verschillende AQV modellen op een rijtje zien.

Welk Berkey Waterfilter kiezen? | Wat zijn de verschillen?

Ik zou er een heel artikel over kunnen schrijven. Maar de verschillen tussen de Berkey waterfilters zijn enkel in formaat en doorloopsnelheid. De filters zijn in elk systeem letterlijk hetzelfde. Een groter filter systeem heeft enkel meer ruimte om meer black berkey filters in te monteren.

De Big Berkey is goed voor 4 – 5 personen. Royal, Imperial en Crown zijn grotere modellen. Je kunt ze vinden bij offgridcentrum.nl vinden of bij prepz.nl.

Waterfilter test

Uiteindelijk zijn het natuurlijk de daadwerkelijke testen die bepalen wat nu het beste filter is. Helaas zijn er alleen van de waterfiltersystemen van Berkey testresultaten te vinden.

Berkey waterfilter als beste getest

Mike Adams heeft voor Natural News verschillende waterfilters aan een laboratium test onderworpen. Hieruit kwam Berkey onherroepelijk als winnaar uit de bus. Hier kun je meer lezen over deze test. Zelfs radioactieve deeltjes worden uit je drinkwater gezuiverd.

En zie hieronder een afbeelding uit de test van Waterfilterlabs. Hierop zie je dat Berkey het beste resultaat levert op een water zuiveringstest.

Berkey beste getest source waterfilterlabs com
Bron: Waterfilterlabs.

Waar kan je filters kopen?

De waterfilters van EVA kun je kopen via Bol. De waterfilters van Berkey zijn alleen verkrijgbaar via officiële resellers. Een voorbeeld daarvan is Offgridcentrum.nl. Check hier de selectie. Vitaliserende waterfilters van Aqualive kun je kopen bij dewaterfilter.nl. Dit zijn de verschillende systemen.

waterkraan

Conclusie: Beste waterfilter voor thuis en off grid

Met de waterfilters die je in dit artikel kunt vinden ben je sowieso goed voorbereid en kun je nagenoeg al het water filteren tot zuiver drinkwater. De Berkey filtert je water het beste. De Aqualine filters voegen nog wat toe aan je water waardoor het weer natuurlijker wordt. En de filters van EVA doen simpelweg keigoed werk. Alledrie zijn deze waterfiltersystemen voor thuis of off grid goede keuzes.

Het enigste wat nu nog de keuze is: Hoeveel verbruik ik ongeveer?

Met antwoord hierop kun je bepalen welke capaciteit je nodig hebt. De verschillende verbruikspunt filters die je in dit artikel vinden kunt, zijn namelijk in verschillende formaten leverbaar.

Als je een waterfilter voor thuis aan wilt schaffen, moet je vooral goed naar het soort waterfilter kijken. Neem daarvoor bovenstaande reviews door én bovenstaande koopgids. Denk goed over deze vragen na en ga vervolgens op zoek naar het beste waterfilter voor thuis. De filters van AQUALogic, AQV (Aqualine en Aqualive) ge

Onderhoud en levensduur van de verschillende waterfilters

Wanneer je kijkt naar het onderhoud en de levensduur van de verschillende waterfilters, dan kun je het beste voor Berkey kiezen. Deze gaat simpelweg het langste mee. Met de filters van EVA of Aqualive moet je toch jaarlijks wel het een en ander vervangen. Afhankelijk van je verbruik kan dit bij een Berkey filter bijna een decennia zijn. Hoewel het jaarlijks en driejaarlijks onderhoud van de Aqualive filters ook in no-time gepiept is. 😉

Alleen filteren? of filteren en vitaliseren?

Wanneer je enkel je water filtert doe je al veel goeds voor jezelf en je familie. Maar, wanneer je echt voor bronwater kwaliteit gaat wil je een filter dat ook je water vitaliseert. In de initiële aanschaf maakt dat niet zo’n groot verschil. Wel is het zo dat je aan de vitaliserende filters wat meer onderhoud te doen hebt.

Wat staat er bij ons thuis?

We hebben een nogal holistische kijk op het leven, voor ons is alleen zuiveren niet genoeg. We willen water het liefst in zijn oorspronkelijke vorm drinken. Als mogelijk natuurlijk rechtstreeks uit de bron. Maar, een vitaliserend waterfilter is een uitstekend alternatief.

Wanneer je dit eenmaal gewend bent, ruikt en smaakt kraanwater echt niet lekker meer. Al snel kom je tot de conclusie dat je je hele leven “slootwater” hebt gedronken.

AQUA Logic – Gravity RVS – C-Ultra – Waterfilter

 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Dankzij het Actieve koolfilter (1 micron) smaakt je water heerlijk.
 • En met het ultra-membranen filter (0,03 micron) heb je het zuiverst gefilterde water.
 • CS-Ultra variant met colloïdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder heeft anti-bacteriologische werking.
 • Heb je te maken met grove vervuiling, dan kun de extra optie kiezen van een sediment filter sleeve. Dit verlengd de levensduur van het actieve koolfilter.
 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
 • Hoogte: 65 cm (inclusief standaard
 • Diameter: 21 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: 212,- (actieprijs)
Direct bekijken
aqualogic.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:31 am

Big Berkey Waterfilter

Big Berkey Waterfilter

Beste getest
 • Zuivert 99,9999% van de schadelijke stoffen uit het water
 • Zuivert: Virussen, Zware metalen, Cysten, Pesticiden, Medicijnresten, Parasieten, Schadelijke bacteriën uit het water
 • De levensduur is zo’n 9 jaar. Uitgaande van een verbruik van 50 liter per week. De levensduur is namelijk 20.700 liter
 • Filtert ook water uit sloot, of van beek langs industrieterrein tot zuiver drinkwater
 • Filtert geen ijzerhoudend water, hiervan raken de filters snel vol. Het verkort de levensduur aanzienlijk.
 • Diameter: 20,32 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: +/- 439,-
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:58 am

Aqualine | Aqualive AQV 12 Waterfilter glas

Super schoon + Gevitaliseerd
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
 • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
 • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
 • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
 • Hoogte: 56 cm
 • Diameter: 32 cm
 • Materiaal: Kunststof en glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
 • Prijs: 229,- / 239,-
Direct bekijken
optimaalwater.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am

EVA 2500 Waterfilter 25L met magnetisering

EVA 2500 Waterfilter 25L met magnetisering

 • Zuivert 70 – tot 98% van ongewenste stoffen uit het kraanwater. Denk aan: Chloor, kleurstoffen, zware metalen, arsenicum, chemische stoffen afkomstig van de farmaceutische en fytosanitaire industrie, vluchtige organische producten, trihalomethaan, nitraten etc..
 • Je water wordt gefilterd in 3 stappen om je water te hermagnetiseren en opnieuw en helemaal in harmonie te maken voor de harmonie met de lichaamsvloeistoffen.
 • Het zuivert minder schadelijke stoffen uit je water dan de Berkey en AQV systemen
 • Hoogte: 71 cm
 • Lengte x breedte: 37 x 35 cm
 • Materiaal: Kunststof
 • Schoon drinkwater reservoir: 25 Liter
 • Prijs: 300,-
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:37 am

Aqualine | Aqualive AQV5 Waterfilter glas

 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 24 cm
 • Materiaal: Kunststof / glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
 • Prijs: 189,- / 249,-
Direct bekijken
optimalwater.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am

Travel Berkey Waterfilter

 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 19 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 5,7 Liter
 • Prijs: 395,- / 399,-
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:36 am

EVA Waterfilter 12l + Magnetisering

EVA Waterfilter 12l + Magnetisering

 • Hoogte: 62cm
 • Diameter: 45cm
 • Materiaal: kunststof
 • Schoon drinkwater reservoir: 12liter
 • Prijs: 246,-
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:59 am

AQUA Logic – Tap – C-Ultra Kraan waterfilter

 • Perfecte filtering van het water
 • Makkelijk in gebruik te nemen
 • Kan op ene bestaande kraan aangesloten worden
 • Ideaal voor situaties waarin de waterkwaliteit verslechterd is
 • Niet de goedkoopste optie
 • Gewicht: 1300 gram
 • Diameter: 12,5 centimeter
 • Aansluiting: 3/8 inch
 • Prijs: 149,50 euro
Direct bekijken
aqualogic.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:24 am

Brita On Tap filtersysteem op de kraan

Brita On Tap filtersysteem op de kraan

 • Aan te sluiten op de kraan
 • Werkt super simpel en snel
 • Tot 600 liter filtering op één patroon
 • Vermindert metalen, fijne deeltjes en ongewenste stoffen
 • Je hebt veel filterpatronen nodig
 • Gewicht: 503 gram
 • Afmetingen: 8,7 cm hoog en 17,3 cm lang
 • Prijs: 106,50 euro
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:23 am

Zerowater Waterfilterkan 1,7 liter

Zerowater Waterfilterkan 1,7 liter

 • Makkelijk in gebruik
 • Filteren ook lood en chroom
 • Lange levensduur
 • Niet de allerbeste kwaliteit
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:16 am

BRITA Waterfilterkan – 2,4L + 12 MAXTRA Waterfilterpatronen

BRITA Waterfilterkan – 2,4L + 12 MAXTRA Waterfilterpatronen

 • Erg simpel in gebruik
 • Snelle filtering van het water
 • Met meerdere filterpatronen geleverd
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Prijs: 71,69 euro
Direct bekijken
coolblue.nl
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:23 am

Beste Waterfilter thuis en off grid FAQ’s

Wat is de gemiddelde prijs voor een waterfilter voor thuis en off grid?

De prijzen van waterzuiveraars voor thuis en off grid beginnen rond de €189,- Dit kan oplopen tot zo’n €600,- Je kunt stellen dat de hogere prijs over het algemeen samenhangt met een grotere capaciteit. In andere woorden: Een duurder waterfilter kan over het algemeen sneller meer water zuiveren. En heeft een grotere opslag. Voor een gezin tot 4 personen heb je voor zo’n 439,- een topper in huis. Waarmee je ongeveer 9 jaar (!) vooruit kan.

Is een goedkoop waterfilter ook goed?

De waterkwaliteit in Nederland is zorgwekkend. In Europa komt het water het kraan-, oppervlakte en grondwater het slechtst uit de test. Wanneer je bespaard op een waterfilter bespaar je ook op de kwaliteit van het waterfilter. Dit gaat ten koste van je gezondheid. Goedkopere waterfilters filteren minder schadelijke stoffen uit je drinkwater.

Welk waterfilter kan slootwater filteren?

De waterfilters van Berkey, EVA en aqualine filteren ook slootwater. Kijk wel uit met water met een hoog ijzergehalte. Hierop lopen je filters snel vol. De filters van Berkey filteren wel het meeste aan schadelijke stoffen uit het water: 99,9999%, in tegenstelling tot 70- 98% van Eva. Van Aqualive en Aqualine ben ik geen percentages tegengekomen. Maar ook deze filters kun je gebruiken om slootwater tot drinkwater om te toveren.

Welk waterfilter moet ik kiezen als ik gevitaliseerd water wil?

De waterfilters van Aqualine en Aqualive hebben filter systemen die kraanwater of slootwater weer tot de natuurlijke staat herstellen. Deze filteren en vitaliseren je drinkwater.

Hoe kan ik drinkwater van bronwater kwaliteit krijgen?

Bronwater heeft een natuurlijke herkomst. Kraan- en leidingwater zijn deze natuurlijke eigenschappen al lang “vergeten”. De meeste westerse merken houden zich enkel bezig met het zuiveren van water. Deze halen enkel de kwalijke stoffen uit je water. Wanneer je bronwater kwaliteit wilt, moet er weer “iets” toegevoegd worden aan je water. Je water moet weer gevitaliseerd worden. Waterfilters die dit voor je doen zijn van: Aqualive en Aqualine.

Bronvermelding:

 • dewaterfilter.nl/waarom-water-filteren/ – De Waterkwaliteit van Nederland
 • nl.wikipedia.org/wiki/Waterfilter/ – algemene informatie waterfilter
 • checkoutsam.nl/beste-waterfilter/ – typen waterfilters

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:31 am
Beste getest

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:58 am
Super schoon + Gevitaliseerd

Nu bekijken bij:

optimaalwater.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Dankzij het Actieve koolfilter (1 micron) smaakt je water heerlijk.
 • En met het ultra-membranen filter (0,03 micron) heb je het zuiverst gefilterde water.
 • CS-Ultra variant met colloïdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder heeft anti-bacteriologische werking.
 • Heb je te maken met grove vervuiling, dan kun de extra optie kiezen van een sediment filter sleeve. Dit verlengd de levensduur van het actieve koolfilter.
 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
 • Hoogte: 65 cm (inclusief standaard
 • Diameter: 21 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: 212,- (actieprijs)

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:31 am
Beste getest
 • Zuivert 99,9999% van de schadelijke stoffen uit het water
 • Zuivert: Virussen, Zware metalen, Cysten, Pesticiden, Medicijnresten, Parasieten, Schadelijke bacteriën uit het water
 • De levensduur is zo’n 9 jaar. Uitgaande van een verbruik van 50 liter per week. De levensduur is namelijk 20.700 liter
 • Filtert ook water uit sloot, of van beek langs industrieterrein tot zuiver drinkwater
 • Filtert geen ijzerhoudend water, hiervan raken de filters snel vol. Het verkort de levensduur aanzienlijk.
 • Diameter: 20,32 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: +/- 439,-

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:58 am
Super schoon + Gevitaliseerd
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
 • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
 • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
 • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
 • Hoogte: 56 cm
 • Diameter: 32 cm
 • Materiaal: Kunststof en glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
 • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

optimaalwater.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am
 • Perfecte filtering van het water
 • Makkelijk in gebruik te nemen
 • Kan op ene bestaande kraan aangesloten worden
 • Ideaal voor situaties waarin de waterkwaliteit verslechterd is
 • Niet de goedkoopste optie
 • Gewicht: 1300 gram
 • Diameter: 12,5 centimeter
 • Aansluiting: 3/8 inch
 • Prijs: 149,50 euro

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:24 am
 • Erg simpel in gebruik
 • Snelle filtering van het water
 • Met meerdere filterpatronen geleverd
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Prijs: 71,69 euro

Nu bekijken bij:

coolblue.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:23 am
 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 24 cm
 • Materiaal: Kunststof / glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
 • Prijs: 189,- / 249,-

Nu bekijken bij:

optimalwater.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am
 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 19 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 5,7 Liter
 • Prijs: 395,- / 399,-

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:36 am
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Dankzij het Actieve koolfilter (1 micron) smaakt je water heerlijk.
 • En met het ultra-membranen filter (0,03 micron) heb je het zuiverst gefilterde water.
 • CS-Ultra variant met colloïdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder heeft anti-bacteriologische werking.
 • Heb je te maken met grove vervuiling, dan kun de extra optie kiezen van een sediment filter sleeve. Dit verlengd de levensduur van het actieve koolfilter.
 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
 • Hoogte: 65 cm (inclusief standaard
 • Diameter: 21 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: 212,- (actieprijs)

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:31 am
Beste getest
 • Zuivert 99,9999% van de schadelijke stoffen uit het water
 • Zuivert: Virussen, Zware metalen, Cysten, Pesticiden, Medicijnresten, Parasieten, Schadelijke bacteriën uit het water
 • De levensduur is zo’n 9 jaar. Uitgaande van een verbruik van 50 liter per week. De levensduur is namelijk 20.700 liter
 • Filtert ook water uit sloot, of van beek langs industrieterrein tot zuiver drinkwater
 • Filtert geen ijzerhoudend water, hiervan raken de filters snel vol. Het verkort de levensduur aanzienlijk.
 • Diameter: 20,32 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 8,5 Liter.
 • Prijs: +/- 439,-

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:58 am
Super schoon + Gevitaliseerd
 • De waterfilter filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën uit het water
 • Er worden 18 essentiële mineralen aan het water toegevoegd
 • Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9 dat helpt actief bij het ontzuren van je lichaam
 • De 1200 Gauss magneetkraan laat het water wervelen zoals in een waterval of beekje en zorgt voor zogenaamd hexagonaal water, daardoor kan het water beter door je cellen worden opgenomen.
 • Het heeft jaarlijks iets aan onderhoud nodig. Met de Berkey kun je langer vooruit.
 • Hoogte: 56 cm
 • Diameter: 32 cm
 • Materiaal: Kunststof en glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 8 Liter. + vulbak 4 liter.
 • Prijs: 229,- / 239,-

Nu bekijken bij:

optimaalwater.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am
 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 24 cm
 • Materiaal: Kunststof / glas
 • Schoon drinkwater reservoir: 5 Liter
 • Prijs: 189,- / 249,-

Nu bekijken bij:

optimalwater.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 4:00 am
 • Hoogte: 46 cm
 • Diameter: 19 cm
 • Materiaal: RVS
 • Schoon drinkwater reservoir: 5,7 Liter
 • Prijs: 395,- / 399,-

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
berkeyexpert.nl
prepz.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 3:36 am
 • Perfecte filtering van het water
 • Makkelijk in gebruik te nemen
 • Kan op ene bestaande kraan aangesloten worden
 • Ideaal voor situaties waarin de waterkwaliteit verslechterd is
 • Niet de goedkoopste optie
 • Gewicht: 1300 gram
 • Diameter: 12,5 centimeter
 • Aansluiting: 3/8 inch
 • Prijs: 149,50 euro

Nu bekijken bij:

aqualogic.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:24 am
 • Erg simpel in gebruik
 • Snelle filtering van het water
 • Met meerdere filterpatronen geleverd
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Prijs: 71,69 euro

Nu bekijken bij:

coolblue.nl
bol.com
Laatste update: 23 juli 2024 - 2:23 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.