Bevriezing toilet kopen

De Beste Freezing Toilet | 2022

bevriezing toilet kopen

bevriezingstoilet kopen

Vaak is het composttoilet 1 van de eerste dingen waaraan je denkt als het om zelfvoorzienend leven gaat. Het stoffige imago van dit type droogtoilet doet velen sidderen. Wie heeft er nog zin in ongewenste luchtjes en met emmers vol mensen mest te gaan zeulen? Gelukkig zijn er geweldige alternatieven, zoals het freezingtoilet. Zie jij bevriezing toilet kopen als een goede optie? Stay tuned: In dit artikel deel ik mijn uitvoerig onderzoek naar dit type droogtoilet.

Nu het beste freezing toilet bekijken?

Nooit meer met je ontlasting zeulen en luxe naar het toilet. Check de bevriezingstoiletten bij Off Grid Centrum; de specialist voor zelfvoorzienend leven.

bevriezing toilet kopen Separett 2000
Afbeeldingsbron: Off Grid Centrum

Wat is een freezing toilet?

Laat ik even vooropstellen dat een bevriezing toilet niet een daadwerkelijk bevroren toilet is. Laat je sjaal en wanten maar achterwegen. Ook met je blote benen vastgevroren zitten aan de bril staat niet op de agenda. Een bevriezingstoilet ziet eruit als een normaal toilet, maar werkt een tikkeltje anders. Het is namelijk een soort droogtoilet. Hierbij is dus geen water nodig waardoor het een zelfvoorzienend leven mogelijk maakt.

Je kunt een freezing toilet zien als vriezer voor je ontlasting. Dat klinkt gek, maar het is eigenlijk heel handig. De ontlasting wordt opgevangen in het toilet en dit wordt vervolgens bevroren. Om de zoveel tijd moet je dit legen en kun je de ontlasting op een composthoop gooien.

Hoe werkt een bevriezing toilet?

Je hebt al kunnen lezen dat je voor een bevriezing toilet geen water nodig hebt. Een aansluiting op een waterleiding of riolering is dus ook niet nodig. Wat je hier wel voor nodig hebt is een beetje elektriciteit. Met elektriciteit kun je namelijk het bevriezingsmechanisme zijn werk laten doen. In een off grid camper of een tiny house kun je deze stroom door bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen waarmaken. Een gemiddeld bevriezingstoilet vraag zo’n 0.73 kWh per dag.

Als je een bevriezingstoilet gaat gebruiken dan dien je eerst een biologisch afbreekbare toiletzak in het toilet te doen. Dit is als het ware een vuilniszak waarin alle urine en ontlasting wordt opgevangen. Wanneer deze zak vol is kun je het weggooien en vervangen door een nieuwe. Daarnaast heb je geen ventilatiesysteem nodig, omdat er weinig tot geen geur aan het toilet zit door de bevriezing van de ontlasting.

In principe hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te doen om het toilet te laten werken. Wel moet je het freezing toilet even een half uurtje laten staan om ervoor te zorgen dat alle vloeistoffen op hun plek zitten voordat je het toilet kunt gebruiken. -18°C is de ideale temperatuur voor een bevriezingstoilet. Als de temperatuur iets warmer is dan dit, dan zal de bevriezing automatisch iets langzamer gaan. Houd hier dus wel rekening mee.

Voordelen en nadelen freezing toilet

Het hebben van een droogtoilet in de vorm van een bevriezingstoilet heeft een hoop voordelen, maar daarbij ook wat nadelen. Het is natuurlijk wel belangrijk om realistisch te blijven.

  • Een van de grootste voordelen van dit toilet is dat het je de mogelijkheid geeft om volledig off grid te leven en toch enigszins het gevoel te geven dat je een echt toilet tot je beschikking hebt. Een bevriezingstoilet lijkt namelijk erg op een normaal toilet en kan jouw vanlife een luxe uitstraling geven.
  • De meeste mensen hebben een ietwat negatief beeld bij een composttoilet. Uiteraard kan ik dat begrijpen, want erg smakelijk is het niet. Toch is een bevriezingstoilet in dat geval een mooi alternatief. Doordat alle ontlasting wordt bevroren heb je geen last van vieze luchtjes. Erg fijn als je bijvoorbeeld familie over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk niet dat je tiny house naar een tankstation toilet ruikt. Het bevriezen maakt ook dat dit toilet erg hygiënisch is vergeleken met een normaal droogtoilet, omdat ook de bacteriën worden bevroren en alles op z’n plaats blijft.
  • Je zult vast begrijpen dat aan zo’n luxe manier van je behoefte doen ook een prijskaartje hangt. Een gat graven is de goedkoopste optie, maar een bevriezingstoilet kost toch echt wel wat meer. Dit kan wellicht als een nadeel worden ervaren. Je moet er wat voor over hebben natuurlijk. Een ander nadeel is dat je enig moment toch de toiletzak moet vervangen. Gelukkig hoeft dit maar om de paar weken. Afhankelijk van hoeveel mensen het toilet gebruiken natuurlijk.

Wat is het beste bevriezingstoilet toilet?

bevriezing toilet kopen Separett 2000
Afbeeldingsbron: Off Grid Centrum

Mocht je al een beetje geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een bevriezingstoilet, dan kan een beetje online shoppen natuurlijk geen kwaad. Er is nog niet zo veel te vinden op het internet over dit soort droogtoilet, dus een duwtje in de goede richting kun je zeker wel gebruiken. Mijn keuze is gevallen op de Separett Freeze 2000. Waarom dit zo’n goed bevriezingstoilet is, zal ik je vertellen.

De Freeze 2000 van Separett is makkelijk te installeren. Zeker voor mij als iemand met twee linkerhanden was dit echt een must. Klussen in mijn camper is al een zware beproeving, dus als er iets een beetje makkelijk kan gaan, dan profiteer ik daar graag van. Het heeft mij aardig wat mogen kosten, maar goed, stekker erin en gaan met dat toilet. Daarnaast heeft dit bevriezingstoilet nog andere pluspunten.

  • Milieuvriendelijk door R600a vriesvloeistof
  • Makkelijk te bedienen met schakelaar en draaiknop
  • De toiletzak kan in zijn geheel op de composthoop
  • Het toilet maakt bijna geen geluid
  • Kan ook geplaatst worden in een badkamertje

Nu het beste freezing toilet bekijken?

Nooit meer met je ontlasting zeulen en luxe naar het toilet. Check de bevriezingstoiletten bij Off Grid Centrum; de specialist voor zelfvoorzienend leven.

bevriezing toilet kopen Separett 2000
Afbeeldingsbron: Off Grid Centrum

Alternatieven voor het bevriezingstoilet

Mocht je graag je opties open willen houden, dan zijn er ook nog andere soorten droogtoiletten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je het normale composttoilet en ook het verbrandingstoilet. Bij een verbrandingstoilet zal de ontlasting juist verbrand worden in plaats van bevroren en bij een composttoilet komt de ontlasting in een compostbak terecht die je moet legen. Houd in gedachten dat bij beide toiletten wel gebruik moet maken van een ventilatiebuis of ventilatiesysteem.

Wil je echt niets te maken hebben met je eigen ontlasting, dan kun je eens een kijkje nemen bij het verbrandingstoilet. Hierbij wordt de ontlasting namelijk volledig verbrand en kun je de as die overblijft vervolgens gebruiken om je tuin mee te bemesten. Daarentegen moet je bij een composttoilet wat meer de handen uit de mouwen steken. Hierbij zul je toch echt zelf de ontlasting op de composthoop moeten gooien. Het verschil in wel of geen mechanisme zie je ook terug in de prijs van de verschillende soorten droogtoiletten.

Waar bevriezingstoilet kopen?

Bij mijn zoektocht naar een perfect toilet voor mijn camper kwam ik op de site van Off Grid Centrum terecht. Hier kun je onder andere het Separett Freeze toilet vinden waar ik het in deze tekst over heb gehad. Niet alleen voor sanitair, maar ook voor allerlei andere off grid benodigdheden kun je op deze site terecht. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, accu’s, waterzuiveringssystemen, noem het maar op. De levering van alle producten is ook nog eens heel snel. Binnen een paar dagen werd mijn freezing toilet geleverd, dus dat is echt ideaal.

Nu het beste freezing toilet bekijken?

Nooit meer met je ontlasting zeulen en luxe naar het toilet. Check de bevriezingstoiletten bij Off Grid Centrum; de specialist voor zelfvoorzienend leven.

bevriezing toilet kopen Separett 2000
Afbeeldingsbron: Off Grid Centrum

Conclusie

Ook al wil je graag zelfvoorzienend leven is er bij de meeste mensen toch een bepaalde graad van luxe die ze graag willen behouden. In mijn zoektocht naar de beste oplossing voor de ontlasting, kwam ik erachter dat het bevriezing toilet een uitstekende keuze is, wanneer je minder trek hebt in gezeul met je ontlasting. Daarnaast heb je het voordeel dat je geen water verspilt met het doorspoelen van je toilet. Verder minimaliseert dit toilet het vieze compostklusje en kunt net zoals in een normaal huis fatsoenlijk op de wc zitten. Daarbij is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat er bijna geen luchtjes vrijkomen. Mocht je nog op zoek zijn naar een composttoilet, dan is een bevriezingstoilet zeker de investering waard.

Meer lezen over dit geweldige off grid alternatief voor het w.c?

👇 Met onderstaande knop kom je bij het beste bevriezingstoilet 👇

Freezing Toilet FAQ’s

Hoeveel stroom verbruikt een bevriezing toilet?

Een gemiddeld bevriezingstoilet vraag zo’n 0.73 kWh per dag. Een bevriezingstoilet werkt op 230 volt / 60 watt.

Hoe groot is een freezing toilet?

afmeting bevriezing toilet Separett

De afmeting van een freezing toilet zijn: 635 x 440 x 550 mm = L x B x H

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.