Bluetti Zonnepaneel review

Mijn Ervaring in elk seizoen

Bluetti zonnepaneel review

De Bluetti SP350, is het een goed zonnepaneel? Ik moest er lang over nadenken voordat ik het forse bedrag neerlegde. Eerlijk: Ik heb er geen minuut spijt van gehad. Sinds augustus 2022 zijn we off grid met onze caravan, en heb ik heel wat moeilijkheden getrotseerd. Kon ik telkens weer terugvallen op mijn Bluetti zonnepanelen? Dat lees je in dit Bluetti Zonnepaneel review.

Bluetti 350Watt Zonnepaneel
Direct bekijken
bluettipower.eu
Laatste update: 8 maart 2023 - 9:41 am

Samenvatting van belangrijkste punten:

 • Het Bluetti SP350 350W Solar Panel heeft Sunpower zonnecellen met een hoge efficiëntie van 24%, wat uitstekende prestaties levert, zelfs bij bewolkte dagen kun je nog opbrengst verwachten.
 • Het opvouwbare ontwerp maakt het gemakkelijk om het paneel mee te nemen en op te bergen.
 • Het paneel is gemaakt van gelamineerd en duurzaam ETFE-materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur. Het paneel heeft echter wel enkele kwetsbare punten en is vrij zwaar.
 • Gebruiksgemak: Het paneel is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te sluiten op een powerstation of accu.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Hoewel het paneel vrij prijzig is, heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere merken.

Mijn ervaring met de Bluetti SP350Watt zonnepanelen

Uiteraard is er een groot verschil tussen zomer en winter. In de zomer hoefde ik maar te knipperen en de accu was weer vol. We verbruikten minder dan de panelen opbrachten. In de winter is het wel wat anders. Om deze reden heb ik twee panelen gekocht, zodat ik in de winter goed voorbereid zou zijn. Maar, nog steeds leveren de opvouwbare panelen van Bluetti genoeg op om ons verbruik bij te houden.

Ik heb de panelen gebruikt om twee laptops, telefoons en wat verlichting van stroom te voorzien. Hierbij heb ik gemerkt dat één zonnepaneel van 350Watt voldoende is. Het opvouwen en uitvouwen van de panelen gaat gemakkelijk en lijkt de panelen niet te beschadigen.

Kwetsbare punten zijn de kabels. En bij het opvouwen ben ik altijd voorzichtig met de vouwranden. Hoewel het stevig aanvoelt, ben ik mij ervan bewust dat dit een kwetsbaar stuk zou kunnen zijn. En ik wil lang van deze energieleveranciers kunnen genieten.

Ik gebruik deze panelen i.c.m. het powersstation van Bluetti. Mijn ervaring hiermee lees je hier: Bluetti AC200MAX powerstation review. Hier kun je ook een video vinden, waar je de zonnepanelen in actie ziet in de zomer.

Wat als de zon er niet is?

Het leven kent uiteraard vele weersomstandigheden. Hoe gaan de Bluetti zonnepanelen hiemee om? Leveren ze nog genoeg energie op?

In de zomer in volle zon, gaat het prima. Dan komt er zo’n 300 watt uit 1 zonnepaneel, dat dan niet eens optimaal staat opgesteld.

Is het weer wat minder, dan is het anders. Als je heftige regenval verwacht, zul jij Bluetti solar panel op moeten bergen. Het is er niet voor gemaakt dit te weerstaan. Het heeft een waarde van IP54, wat betekent waterafstotend.

Bij regen hoef je uiteraard geen opbrengst te verwachten.

Maar, hoe zit dat in de bewolking?

Zoals je mag verwachten van opvouwbare zonnepanelen, leveren ze een stuk minder op in de schaduw van de bewolking. Standaard zonnepanelen presteren hier een stuk beter. Om deze reden heb ik 2 zonnepanelen gekocht. Met ons verbruik kunnen we ons hiermee prima redden in de winter, wanneer zonnekracht minder is. En bewolking overheerst.

Wat is het Bluetti Zonnepaneel

Het Bluetti SP 350 zonnepaneel is gemaakt van een gelamineerd en duurzaam ETFE-materiaal. Het is dit paneel ontworpen om een langdurige en krasbestendige prestatie te leveren. Het stevige handvat bovenop het paneel zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt verplaatsen, waar je ook heen gaat.

Met een stevige kickstand aan de achterkant kan het paneel worden aangepast naar een hoek van 45 graden, waardoor het altijd perfect naar de zon is gericht. Het SP350 paneel bestaat uit 4 panelen die zijn verdeeld over een totale oppervlakte van 219 x 94 cm. Opgevouwen is het paneel slechts 94 x 59 cm en weegt het 12,5 kg, wat het ideaal maakt voor transport.

Met Sunpower zonnecellen met een hoge efficiëntie van 24% levert het SP350 paneel uitstekende prestaties. Tijdens goede weersomstandigheden kan het paneel dagelijks gemiddeld 1600Wh of meer genereren. Het zonnepaneel wordt geleverd met een 3 meter MC4 kabel en kan worden aangesloten op een draagbare power station via een adapter.

De opvouwbare zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wattages, waaronder de PV of SP variaties van 200, 350 of 420 watt. Hiermee biedt Bluetti een breed scala aan opties voor al je zonne-energiebehoeften.

Specificaties

MerkBluetti
Type ZonnecellenMonocrystalline Sunpower (23,4% efficiëntie)
Vermogen350 W
Voc – Voltage open circuit46.5 V
Imp – Ampere maximum power9.2 A
Vmp – Voltage maximum power37.5 V
Isc – Ampere short circuit10.8 A
Output typeMC4 port
(Spat)waterdichtJa, IP65 geclassificeerd voor de junctionbox
IP54 (= spatwaterdicht) voor het zonnepaneel,
maar stel het niet bloot aan constante regen of sneeuw
AfmetingenOpgevouwen: 905 x 613 x 47 mm
Uitgevouwen: 905 x 2400 x 23 mm
Specificaties

Voordelen

 • Opvouwbaar ontwerp voor draagbaarheid.
 • Gelamineerd en duurzaam ETFE-materiaal voor langdurig gebruik.
 • Stevige kickstand aan de achterkant voor het gemakkelijk aanpassen van de hoek.
 • Sunpower zonnecellen met een hoge efficiëntie van 24% voor uitstekende prestaties, zelfs op bewolkte dagen.
 • Makkelijk in gebruiken
 • Goede opbrengst

Nadelen

 • Het paneel is wat zwaar en kan lastig zijn om over lange afstanden te dragen.
 • Niet compleet waterdicht.
 • Behoorlijk hoge prijs

Kwaliteit en duurzaamheid

De kwaliteit van het Bluetti SP350 350W Solar Panel is over het algemeen zeer goed. Het paneel is gemaakt van een gelamineerd en duurzaam ETFE-materiaal dat krasbestendig en duurzaam is. Het stevige handvat en de kickstand zijn ook van hoge kwaliteit en zorgen voor een stevige ondersteuning van het paneel. Het opvouwbare ontwerp maakt het gemakkelijk om mee te nemen en te vervoeren.

Echter, tijdens mijn gebruik heb ik enkele problemen ondervonden met het paneel. Zoals eerder vermeld, is het punt waar de connectiekabel gesplitst wordt in plus en min wat kwetsbaar. Bij een heftige en onverwachte windvlaag is het paneel eens omgewaaid. Dit kwam met een enorme ruk aan de kabels. En asfalt deed dienst als glijbaan. Hierdoor is de waterafstotende laag is aangetast en het punt waar de kabel gesplitst wordt beschadigd is geraakt. Ondanks dit, werkt het paneel nog prima.

Daarnaast buigen de panelen iets door, wat mogelijk een (minimale) invloed kan hebben op de opbrengst.

Hoe zijn de Bluetti Zonnepanelen in gebruik?

Bluetti Zonnepanelen in de zomerzon
Bluetti solar panels in de zomerzon, vlak voor een onverwachte heftige windvlaag

Het Bluetti SP350 350W Solar Panel is zeer gebruiksvriendelijk. De installatie van het paneel is eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden voltooid. Het paneel wordt geleverd met verschillende koppelstukken waarmee je het gemakkelijk en vlot aan elkaar en/of aan een powerstation of accu kunt koppelen. Hierdoor hoef je geen technische kennis te hebben om het paneel te gebruiken.

Het opvouwbare ontwerp maakt het paneel ook erg gemakkelijk om op te bergen en te vervoeren. Het stevige handvat aan de bovenkant van het paneel zorgt ervoor dat je het zonnepaneel gemakkelijk kunt verplaatsen en de kickstand aan de achterkant maakt het mogelijk om het paneel in een optimale hoek naar de zon te richten.

Tijdens het gebruik van het paneel heb ik geen problemen ondervonden met betrekking tot het gebruiksgemak. Het was zeer gemakkelijk om het paneel aan te sluiten op mijn powerstation en het paneel leverde uitstekende prestaties, zelfs bij bewolkte dagen.

Al met al is het Bluetti SP350 350W Solar Panel zeer gebruiksvriendelijk en een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken zonne-energieoplossing. Dankzij de verschillende koppelstukken en het opvouwbare ontwerp kan het paneel gemakkelijk worden aangepast aan jouw behoeften en situatie.

Prijs-kwaliteitverhouding

Het Bluetti SP350 350W Solar Panel is over het algemeen een vrij prijzig paneel, maar de kwaliteit is uitstekend. Het gelamineerde en duurzame ETFE-materiaal en de Sunpower zonnecellen met een hoge efficiëntie van 24% zorgen voor betrouwbare en efficiënte prestaties. Hoewel het paneel enkele beperkingen heeft, zoals het kwetsbare punt waar de connectiekabel gesplitst wordt en het feit dat het paneel vrij zwaar is, is de algehele kwaliteit van het paneel hoog. Voor de relatief hoge prijs, koop je een waardevol product.

Solar panel van Bluetti, of toch Ecoflow of Goal Zero

In vergelijking met andere zonnepanelen zoals Ecoflow en Goal Zero, zijn er enkele verschillen. Beide merken hebben als voordeel dat hun panelen beter waterdicht zijn dan het Bluetti-paneel. Goal Zero biedt panelen die vrijwel standaard zijn en alleen op hun eigen producten passen, terwijl Ecoflow panelen heeft die opvouwbaar zijn en universele aansluitingen hebben, vergelijkbaar met Bluetti. Ecoflow heeft echter geen panelen met een hoge capaciteit zoals Bluetti en de panelen van Goal Zero zijn ook vrij prijzig.

Al met al, is de prijs-kwaliteitverhouding van het Bluetti SP350 350W Solar Panel goed. Het paneel heeft uitstekende prestaties en een lange levensduur, waardoor het een goede investering is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare zonne-energieoplossing. Hoewel er andere merken zijn die mogelijk goedkoper zijn, biedt Bluetti een hoge kwaliteit die zijn prijs waard is.

Conclusie

Het Bluetti SP350 350W Solar Panel is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en efficiënte zonne-energieoplossing voor in bijvoorbeeld je caravan, of onderweg. Het opvouwbare ontwerp maakt het gemakkelijk om het paneel mee te nemen en op te bergen, terwijl het gelamineerde en duurzame ETFE-materiaal zorgt voor een lange levensduur. De Sunpower zonnecellen met een hoge efficiëntie van 24% leveren uitstekende prestaties, zelfs bij bewolkte dagen kun je nog opbrengst verwachten. Deze is uiteraard een stuk kleiner. En niet te vergelijken met een standaard zonnepaneel.

Er zijn echter enkele nadelen aan het paneel, zoals het kwetsbare punt waar de connectiekabel gesplitst wordt en het feit dat het paneel wat zwaar is. In vergelijking met andere zonnepanelen, zoals Ecoflow en Goal Zero, heeft Bluetti een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is betrouwbaar en werkt simpelweg prima.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn ervaring met het Bluetti SP350 350W Solar Panel en zou ik het zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte zonne-energieoplossing voor reizen en kamperen.

Bluetti 350Watt Zonnepaneel
Direct bekijken
bluettipower.eu
Laatste update: 8 maart 2023 - 9:41 am

Bluetti 350 Watt zonnepaneel + powerstation
Direct bekijken
bluettipower.eu
Laatste update: 8 maart 2023 - 9:36 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.