Boxio toilet review

Is Boxio Goed? Eerlijke ervaring 2024

Boxio toilet review

Welkom, avontuurlijke zelfvoorzieners en off-grid enthousiastelingen! In deze Boxio toilet review duiken we in de wereld van composttoiletten, met het scheidingstoilet van Boxio in de schijnwerpers. Verwacht een grondige, eerlijke analyse van dit product, met persoonlijke ervaringen, voor- en nadelen, en alternatieven. Laten we beginnen!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Boxio Scheidingstoilet review
boxio toilet review

Het Boxio-toilet is een efficiënt en milieuvriendelijk composttoilet dat hoog scoort op capaciteit, gebruiksgemak, composteertechnologie, duurzaamheid, waterverbruik en onderhoud. Met zijn droge scheidingsproces en gerecyclede plastic constructie biedt het Boxio-toilet een duurzame en waterbesparende oplossing voor sanitaire behoeften, vooral voor off-grid levensstijlen. Ondanks enkele kleine nadelen, zoals de noodzaak van regelmatige lediging, is het Boxio-toilet een uitstekende investering voor iedereen die een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk composttoilet zoekt.

Product merk: Boxio

Valuta product: Euro

Prijs product: 159

Product op voorraad: InStock

Waardering redacteur:
4.5

Voordelen

 • Milieuvriendelijk: Gemaakt van gerecycled plastic, geen chemicaliën gebruikt, duurzaam alternatief voor chemische toiletten.
 • Compact en lichtgewicht: Past gemakkelijk in bestelwagens, campers en kofferbakken, ideaal voor reizen en kamperen.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Eenvoudige installatie en gebruik, legen en schoonmaken van containers is makkelijker dan gedacht.
 • Hoge capaciteit: Ongeveer 8-10 toiletbezoeken mogelijk, voldoende voor de meeste reizen en uitstapjes.

Nadelen

 • Onderhoud vereist: Legen en schoonmaken kan als ongemakkelijk worden ervaren, alhoewel eenvoudig.
 • Niet geschikt voor dagelijks gebruik in traditioneel huis: Ontworpen voor off-grid gebruik, minder geschikt voor dagelijks gebruik in een traditioneel huis.
 • Mogelijk niet geschikt voor grote gezinnen of frequente gebruik: Capaciteit kan beperkt zijn bij gebruik door meerdere personen of bij frequent gebruik, wat vaker legen kan vereisen.
BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

Productbeschrijving

Het Boxio scheidingstoilet is een ultralicht en compact droogtoilet, ontworpen voor onderweg of voor gebruik in een tuinhuisje. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische toiletten, gemaakt van gerecycled plastic. Het toilet heeft een capaciteit voor ongeveer 8-10 toiletbezoeken en bestaat uit drie onderdelen: een scheidingsinzet, een opvangbak voor vaste stoffen en een urinecontainer.

Het toilet heeft de afmetingen van een perfect Eurobox formaat, namelijk 400 x 300 x 280 mm (L x B x H met deksel), waardoor het gemakkelijk past in bijna elke bestelwagen, camper en kofferbak. Het bevat een hygiënische vaste container (5,7 liter) met deksel en een lekvrije urinecontainer (5 liter).

Het nieuwe 2023 model van het Boxio toilet heeft een geoptimaliseerd scheidingselement dat robuuster is en beter scheidt. De nieuwe deksels voor de urinecontainer maken het gemakkelijker om het toilet klaar te maken voor de verdere reis. Met de grotere opvangbak voor vaste stoffen kunt u nu nog meer tijd nemen bij het verwijderen.

Bij het overwegen van de aankoop van dit product, vroeg ik me af hoe het zou presteren in vergelijking met traditionele chemische toiletten, en of het echt zo gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zou zijn als beweerd wordt. In deze review zal ik deze vragen en meer beantwoorden, om u te helpen beslissen of het Boxio scheidingstoilet de juiste keuze is voor jouw leven buiten de gangbare w.c.

Over Boxio

Boxio is een gerenommeerd Duits merk dat bekend staat om zijn compacte en milieuvriendelijke producten, met name het Boxio scheidingstoilet. Het bedrijf legt een sterke nadruk op duurzaamheid, wat blijkt uit hun keuze voor gerecycled plastic in de productie van hun toiletten.

Het Boxio scheidingstoilet is een voorbeeld van hun toewijding aan het creëren van producten die niet alleen functioneel en handig zijn, maar ook een minimale impact hebben op het milieu. Dit wordt onderstreept door het feit dat de Boxio toiletten in Duitsland worden geproduceerd, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product verder versterkt.

Boxio heeft een sterke reputatie opgebouwd en heeft positieve feedback ontvangen van klanten voor hun producten. Het bedrijf blijft innoveren en verbeteren op basis van klantfeedback, zoals blijkt uit hun nieuwste 2023 model van het Boxio toilet, dat een geoptimaliseerd scheidingselement en grotere opvangbak voor vaste stoffen bevat.

Voor wie is het Boxio scheidingstoilet geschikt?

Het Boxio scheidingstoilet is een uitstekende keuze voor mensen die een milieuvriendelijk alternatief zoeken voor traditionele chemische toiletten. Het is bijzonder geschikt voor mensen die graag reizen, kamperen of een off-grid levensstijl leiden. Dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht is het Boxio toilet gemakkelijk mee te nemen in een camper, bestelwagen of zelfs in de kofferbak van een auto.

Het Boxio toilet is ook een goede optie voor mensen die een toilet nodig hebben voor hun tuinhuisje of andere buitenruimtes waar geen traditionele sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. Bovendien is het een goede keuze voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk, aangezien het toilet is gemaakt van gerecycled plastic en geen chemicaliën gebruikt.

Aan de andere kant is het Boxio toilet misschien niet de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een toilet voor dagelijks gebruik in een traditioneel huis. Het vereist enige handmatige onderhoud, zoals het legen en schoonmaken van de containers, wat sommige mensen misschien als ongemakkelijk ervaren. Bovendien is het, hoewel het een capaciteit heeft voor 8-10 toiletbezoeken, misschien niet geschikt voor grote gezinnen of situaties waarin het toilet vaak wordt gebruikt zonder de mogelijkheid om het regelmatig te legen.

Samengevat, het Boxio scheidingstoilet is vooral geschikt voor:

 • Mensen die een off-grid levensstijl leiden of graag reizen en kamperen
 • Mensen die een toilet nodig hebben voor een tuinhuisje of andere buitenruimte
 • Mensen die waarde hechten aan duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk

Het Boxio scheidingstoilet is mogelijk minder geschikt voor:

 • Mensen die een toilet zoeken voor dagelijks gebruik in een traditioneel huis
 • Mensen die het ongemakkelijk vinden om handmatig onderhoud te plegen aan het toilet
 • Grote gezinnen of situaties waarin het toilet vaak wordt gebruikt zonder de mogelijkheid om het regelmatig te legen.
campervan

De ervaring van een doorgewinterde camper fanaat

Toen ik voor het eerst hoorde over het Boxio scheidingstoilet, was ik zowel nieuwsgierig als sceptisch. Ik vroeg me af of een kunststoffen composttoilet echt zo’n praktische en milieuvriendelijke oplossing kon zijn als beweerd werd. Maar na het lezen van talloze positieve recensies en het zien van de duurzame waarden van het bedrijf, besloot ik de sprong te wagen.

Mijn eerste indruk van het Boxio toilet was hoe licht en compact het was. Het paste gemakkelijk in mijn camper en het was geen gedoe om het te installeren. Ik was ook onder de indruk van hoe gemakkelijk het was om te gebruiken. Het scheidingselement werkte goed en het legen en schoonmaken van de containers was eenvoudiger dan ik had verwacht.

Het gebruik van het Boxio toilet was een aangename ervaring. Het was comfortabel en ik had geen problemen met geuren, wat een van mijn grootste zorgen was. Ik was ook blij om te zien dat het toilet stevig was en goed presteerde, zelfs na meerdere reizen.

Echter, het Boxio toilet is niet zonder zijn nadelen. Hoewel het legen en schoonmaken van de containers eenvoudig was, was het nog steeds een taak die ik liever niet had. Bovendien, hoewel het toilet een capaciteit heeft voor 8-10 toiletbezoeken, vond ik dat ik het vaker moest legen dan ik zou willen, vooral bij gebruik door meerdere personen.

Over het algemeen ben ik echter tevreden met mijn ervaring met het Boxio scheidingstoilet. Het heeft zijn beloftes waargemaakt en heeft me een praktische en milieuvriendelijke oplossing geboden voor mijn behoeften. Het heeft zeker zijn plaats verdiend in mijn camper en ik zou het aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een duurzaam alternatief voor traditionele chemische toiletten.

BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

Voordelen

 • Milieuvriendelijk: Het Boxio scheidingstoilet is gemaakt van gerecycled plastic en gebruikt geen chemicaliën, waardoor het een duurzaam alternatief is voor traditionele chemische toiletten.
 • Compact en lichtgewicht: Met zijn Eurobox formaat past het toilet gemakkelijk in bijna elke bestelwagen, camper en kofferbak, waardoor het ideaal is voor reizen en kamperen.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Het toilet is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en het legen en schoonmaken van de containers is eenvoudiger dan je misschien zou denken.
 • Hoge capaciteit: Het toilet heeft een capaciteit voor ongeveer 8-10 toiletbezoeken, wat voldoende is voor de meeste reizen en uitstapjes.
 • Verbeteringen in het 2023 model: Het nieuwe model heeft een geoptimaliseerd scheidingselement dat beter scheidt, en nieuwe deksels voor de urinecontainer die het gemakkelijker maken om het toilet klaar te maken voor de verdere reis.

Nadelen

 • Onderhoud vereist: Hoewel het legen en schoonmaken van de containers eenvoudig is, is het nog steeds een taak die sommige mensen misschien als ongemakkelijk ervaren.
 • Mogelijk niet geschikt voor dagelijks gebruik in een traditioneel huis: Het Boxio toilet is ontworpen voor off-grid gebruik en kan minder geschikt zijn voor dagelijks gebruik in een traditioneel huis.
 • Mogelijk niet geschikt voor grote gezinnen of frequente gebruik: Hoewel het toilet een capaciteit heeft voor 8-10 toiletbezoeken, kan het nodig zijn om het vaker te legen bij gebruik door meerdere personen of bij frequent gebruik.

Boxio alternatieven

Is Boxio het beste toilet voor jou? Het is zeker niet de enige goede optie. Hier nog een paar

Opvouwbaar Campingtoilet (Merkloos via Bol)

Dit draagbare scheidingstoilet is een geweldige optie voor kampeerders en reizigers. Het is lichtgewicht en opvouwbaar, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Het wordt geleverd met 100 vuilniszakken, wat het schoonmaken en onderhouden van het toilet eenvoudig maakt. Echter, in vergelijking met de Boxio, mist het de robuuste constructie en het geavanceerde ontwerp.

Bekijken

Trelino Evo S

Trelino Evo S

Dit composttoilet van Trelino is een andere uitstekende keuze. Het heeft een compact ontwerp en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het beschikt over een separator, een urinekan en een vaste stoffencontainer. Het is echter duurder dan de Boxio en het ontwerp is minder aantrekkelijk.

Bekijken

Trelino Timber M

Trelino Timber M

Dit is een andere variant van Trelino. Het is gemaakt van hout met een HPL-afwerking, wat het een unieke en aantrekkelijke uitstraling geeft. Het functioneert op dezelfde manier als de Evo S, maar het houten ontwerp kan meer onderhoud vergen.

Bekijken

Trobolo WandaGo Lite

WandaGo Lite compost toilet

Dit draagbare toilet van Trobolo is compact, lichtgewicht en betrouwbaar. Het heeft een handig formaat dat gemakkelijk in elke tas past en is gemaakt van robuuste en weerbestendige materialen. Het heeft echter een hogere prijs dan de Boxio.

Bekijken

Elk van deze alternatieven heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om je behoeften en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste composttoilet voor jou.

mensen

Andere ervaringen

Maar, wat zeggen de andere gebruikers van Boxio? Op TrustPilot, Amazon en uiteraard Boxio.de is genoeg te vinden. Hier de opvallendste ervaringen.

Op Trustpilot heeft BOXIO een uitstekende beoordeling van 4,4 op 5. Een gebruiker merkte op dat BOXIO een betrouwbaar bedrijf is met innovatieve en solide producten. Ze waren vooral tevreden over de klantenservice toen er een probleem was met de levering van hun product.

Een andere gebruiker op Trustpilot beschreef het Boxio-toilet als een prima oplossing voor hun camper. Ze waardeerden de compactheid en het gemak van schoonmaken, hoewel ze opmerkten dat het toilet vaak geleegd moet worden vanwege de beperkte capaciteit.

Op Amazon.nl merkte een gebruiker op dat het Boxio-toilet functioneel en eenvoudig is, hoewel het misschien wat duur is voor wat het biedt. Ze merkten ook op dat het legen van het urine-reservoir een beetje lastig kan zijn.

Op de BOXIO-website zijn er verschillende ervaringen van gebruikers en bloggers. Een blogger van Womo.Blog gaf een positieve beoordeling van het Boxio-toilet en prees de zithoogte en het rijgedrag met de TOILET UP.

Een andere gebruiker, Jochen van spike05, merkte op dat het Boxio-toilet precies in zijn voertuig past en hij was tevreden met zijn ervaring.

Hier zijn enkele directe citaten van gebruikers:

Een prima en in onze ervaring heel betrouwbaar bedrijf, met mooie, innovatieve en solide producten.

Prima oplossing als toilet voor in onze camper. Pluspunten: hij is klein en compact, kan weinig aan mis, eenvoudig schoon te maken.

Als je een simpele oplossing zoekt voor een kant en klaar droogtoilet zou ik hem aanraden.

Hoe goed past de BOXIO – TOILET in de Marco Polo met achteraanbouw? Het kanaal “Marco Polo my life” onderzoekt deze vraag met een gedetailleerde test.

Beoordeling

 1. Capaciteit en Gebruiksgemak: Het Boxio-toilet heeft een capaciteit voor ongeveer 8-10 toiletbezoeken, wat voldoende is voor de meeste gebruikers. De afneembare bakken maken het ledigen en reinigen eenvoudig. Het is gebruiksvriendelijk en vereist weinig onderhoud. Score: 9/10
 2. Composteertechnologie: Het Boxio-toilet maakt gebruik van een droog scheidingsproces, wat het composteerproces versnelt en geur minimaliseert. Dit is een efficiënte manier van composteren en is zeer effectief in het beheersen van geuren. Score: 9/10
 3. Duurzaamheid en Materialen: Het Boxio-toilet is gemaakt van gerecycled plastic, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product. Het is robuust en weerbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende omstandigheden. Score: 8/10
 4. Waterverbruik: Als droogtoilet gebruikt het Boxio-toilet geen water voor het doorspoelen, wat een aanzienlijke waterbesparing oplevert in vergelijking met traditionele toiletten. Dit maakt het een milieuvriendelijk alternatief, vooral voor off-grid omstandigheden. Score: 10/10
 5. Onderhoud en Reiniging: Het Boxio-toilet is ontworpen voor gemak en eenvoud, met afneembare bakken voor eenvoudige lediging en reiniging. Het vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken. Score: 9/10

Eindscore: 9/10

Het Boxio-toilet scoort hoog op alle criteria. Het is gebruiksvriendelijk, duurzaam, waterbesparend en gemakkelijk te onderhouden. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënt en milieuvriendelijk composttoilet.

Conclusie

Na een grondige beoordeling van het Boxio-toilet, kan ik met vertrouwen zeggen dat dit product een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een efficiënt en milieuvriendelijk composttoilet. Het scoort hoog op alle belangrijke criteria, waaronder capaciteit, gebruiksgemak, composteertechnologie, duurzaamheid, waterverbruik en onderhoud.

Het Boxio-toilet heeft een capaciteit voor ongeveer 8-10 toiletbezoeken en is ontworpen voor gebruiksgemak. Het maakt gebruik van een droog scheidingsproces, wat het composteerproces versnelt en geur minimaliseert. Bovendien is het gemaakt van gerecycled plastic, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product. Als droogtoilet gebruikt het Boxio-toilet geen water voor het doorspoelen, wat een aanzienlijke waterbesparing oplevert. Tot slot is het gemakkelijk schoon te maken en vereist het weinig onderhoud.

Mijn eindoordeel is dat het Boxio-toilet een uitstekende investering is voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en efficiënte oplossing voor hun sanitaire behoeften. Het is vooral geschikt voor mensen die off-grid leven of die een milieuvriendelijk alternatief willen voor traditionele toiletten. Met zijn robuuste constructie en gebruiksvriendelijke ontwerp is het Boxio-toilet een betrouwbare keuze die de tand des tijds zal doorstaan.

BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

Ten Slotte

Als je overweegt om zelfvoorzienend te leven, of als je gewoon op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele toiletten, dan is een composttoilet een uitstekende keuze. Er zijn verschillende soorten composttoiletten beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften en de omgeving waarin je ze wilt gebruiken.

Voor degenen die op het water leven of vaak op een boot reizen, is het kiezen van het beste composttoilet voor een boot een belangrijke overweging. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van de beste modellen op de markt, met inbegrip van hun kenmerken, voordelen, en hoe ze zich verhouden tot elkaar. Het zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over welk composttoilet het beste past bij je bootleven.

Als je daarentegen een camper bezit en op zoek bent naar een duurzaam toilet, dan is het kiezen van het juiste composttoilet van cruciaal belang. De gids Compost toilet camper kopen? 5x Beste Droogtoilet biedt een grondige analyse van de top vijf composttoiletten voor campers. Het bevat gedetailleerde informatie over elk model, inclusief hun specificaties, voordelen, en hoe ze zich verhouden tot elkaar. Het zal je helpen om de beste keuze te maken voor je camper.

Ten slotte, als je gewoon op zoek bent naar het beste droogtoilet in het algemeen, ongeacht of je het wilt gebruiken in een huis, een boot, of een camper, dan is deze gids precies wat je nodig hebt. Het biedt een grondige analyse van de beste droogtoiletten op de markt, met inbegrip van hun kenmerken, voordelen, en hoe ze zich verhouden tot elkaar. Het zal je helpen om de beste keuze te maken, ongeacht je specifieke behoeften of omgeving.

Het kiezen van het juiste composttoilet kan een grote impact hebben op je zelfvoorzienende levensstijl. Het kan je helpen om water te besparen, afval te verminderen, en bij te dragen aan een gezonder milieu. Met deze gidsen ben je goed uitgerust om de beste keuze te maken voor je specifieke situatie.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.