Brita waterfilter review

Brita filterkan kopen, Goed Idee?

Brita waterfilter review

Ben je op dit moment op zoek naar een goed waterfilter? Grote kans dat je dan vanzelf bij één van de Brita waterfilters uitkomt. Dit merk staat namelijk goed aangeschreven en biedt meerdere soorten waterfilterkannen aan. Of de aanschaf van zo’n Brita filterkan aan te raden is, vertel ik je graag in deze Brita waterfilter review.

In deze review laat ik je kennismaken met de waterfilters van dit merk. Daarbij deel ik feitelijke informatie, maar wijs ik je ook op ervaringen van andere kopers. Aan de hand daarvan kun je voor jezelf de juiste keuze maken.

Samenvatting van dit Brita waterfilter review

Ondanks enkele kritische reviews, heb je aan een Brita waterfilter zeker een goede waterfilterkan. De filters zijn van goede kwaliteit. En zuiveren je drinkwater goed. Hoewel de initiële aanschafprijs van de Brita systemen relatief laag ligt, is het op de lange termijn een wat dure optie, ivm het regelmatig moeten vervangen van de filters. Hiervoor zijn echter andersoortige, kwalitatief gelijkwaardige of betere opties.

Maar, hoe dan ook heb je met een Brita filter lekker, gezond(er) en gezuiverd drinkwater!

Brita waterfilter
Brita waterfilter voorbeeld: Bron – bol.com

Wat is een Brita waterfilter?

Met een waterfilter kun je vervuild water perfect zuiveren. Je kunt hierbij denken aan regen- of slootwater, maar ook aan de kraanwater. Het water dat in ons land uit de kraan komt, is op zich schoon te noemen. Het bevat echter wel vervuilende deeltjes, waardoor een waterfilter altijd zin heeft. Als je voor een Brita waterfilterkan gaat, doe je wat mij betreft een goede aankoop. Dit komt onder meer door de samenstelling van een waterfilterkan van Brita.

Het is allereerst goed om het volgende te weten; je hebt bij Brita de keuze uit meerdere waterfilterkannen. Elke kan is op zijn eigen manier opgebouwd, waardoor er grote verschillen bestaan. Het is mede hierdoor lastig om één algemene waterfilterkan te bespreken. In plaats daarvan bespreek ik graag eerst de filtratie van een Brita waterfilter.

Een waterfilterkan van Brita bestaat uit twee onderdelen. Het gaat hierbij om de kan én om het waterfilter. Dit waterfilter van Brita bestaat uit meerdere laagjes. Elke laag is van een ander materiaal vervaardigd en heeft een andere membraangrootte. Dit zorgt ervoor dat allerlei soorten deeltjes door het filter tegengehouden worden.

Zo heeft Brita het waterfilter van een laag met fijne zeef voorzien. Deze fijne zeef houdt de meest grove deeltjes tegen. Het gaat hierbij om de grotere deeltjes die in het vervuilde water aanwezig zijn.

Ook heeft Brita zogeheten Ion Exchange Pearls aan het filter toegevoegd. Dit zijn kleine parels die onder meer kalkdeeltjes opvangen. Ook zorgen deze parels voor het ontharden van het water, waardoor het water een stuk lekkerder smaakt. Verder is het zo dat deze parels onder meer lood en koper uit het water filteren.

Verder heeft Brita voor een actieve kool laag van zogeheten MicroCarbon parels gekozen. Deze parels zijn van kokosnootschaal gemaakt en gaan de smaak bedervende stoffen tegen. Deze stoffen worden uit het water gefilterd, waardoor het schone water een stuk lekkerder smaakt. Deze parels zorgen gewoonweg voor een pure en frisse smaak.

De samenstelling van het Brita waterfilter is volledig naar mijn wens. Dit is te danken aan de verschillende materialen en lagen. Door deze verschillende lagen is het Brita waterfilter goed in staat om veel vervuilende deeltjes weg te filteren. Daardoor smaakt het water een stuk lekkerder.

Brita waterfilter
De opbouw van een Brita waterfilterkan – bron: Bol.com

Waarom een Brita waterfilter?

In ons land is het niet per sé noodzakelijk om kraanwater te filteren. Toch kan het geen kwaad om altijd gebruik van een Brita waterfilter te maken. Dankzij zo’n filter geniet je namelijk van drie belangrijke voordelen:

 • Het Brita waterfilter verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten. Dit komt voornamelijk doordat dit filter de kalkdeeltjes uit het water filtert. Als deze kalkdeeltjes ‘gewoon’ toegang tot de huishoudelijke apparaten zou hebben, zou dit van grote invloed zijn op onder meer de leidingen. 
 • Het Brita waterfilter verbetert de smaak van het water. Dit is met name te danken aan de MicroCarbon (actieve kool) parels van kokosnootschalen. Deze parels brengen een frisse geur aan het water met zich mee. Tevens zorgen deze parels ervoor dat smaak- en geur bedervende stoffen uit het water gefilterd worden. Als je water, koffie of thee drinkt, merk je dit overduidelijk aan de smaak.
 • Het Brita waterfilter is goed voor de gezondheid. Door het water te filteren, krijg je een stuk minder vervuilende deeltjes binnen. Mede daardoor kan ik stellen dat het Brita waterfilter goed voor je gezondheid is. Je krijgt weinig oneffenheden meer binnen, waardoor je lichaam het eigenlijk een stuk makkelijker heeft.

Gelden deze voordelen alleen voor een Brita waterfilter? Nee, dat is niet het geval. Zolang je voor een goed waterfilter kiest, ben je van bovengenoemde voordelen verzekerd. En er zijn nogal wat waterfilters op de markt.

Verderop, kun je een vergelijking vinden tussen Brita en andere grote waterfilter jongens zoals Berkey, Aqualine, maar ook het Nederlands AQUA Logic.

Het belangrijkste van jouw waterfilterkan: het filterelement

Heb je interesse om een nieuwe waterfilterkan aan te schaffen? Dan zou je met name goed naar het filterelement moeten kijken. Dit element is namelijk bepalend voor de mate waarin je van bovengenoemde voordelen kunt genieten.

Over het waterfilter van Brita kan ik kort zijn:

Het filterelement is prima.

Dit is onder meer te danken aan de verschillende lagen. Zoals ik eerder in deze Brita waterfilter review al besproken heb, is het filter van Brita uit meerdere lagen opgebouwd. Deze lagen tezamen zorgen voor de gewenste filtering van het water.

Door de verschillende lagen is er ook sprake van meerdere membraangrootte. De laag met de fijne zeef heeft bijvoorbeeld een grotere membraangrootte dan de parels. Door de grotere membraangrootte is de zeef in staat om grotere vuildeeltjes op te vangen. Juist doordat het om meerdere membraangroottes gaat, is de filtering prima te noemen.

Hoe lang je van een Brita waterfilter gebruik kunt maken, is van meerdere factoren afhankelijk. Zo is het ten eerste een feit dat je uit meerdere soorten waterfilters kunt kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor het Brita Classic waterfilter? Dan kun je voor een 3-pack kiezen, waarmee je tot wel 24 weken lang van fris water verzekerd bent. Kies je echter voor een ander waterfilter? Dan heb je met een kortere danwel langere periode te maken.

Bekijk daarom goed de verschillende filters van Brita. Wat ook handig is, is de kalenderinvoering herinnering van Brita. Deze herinnering vind je op de website van Brita en kun je in eigen agenda integreren. Zodra je je Brita waterfilter moet vervangen, krijg je hier een melding van in je agenda. Super handig.

Wat filtert Brita uit je water?

Kraanwater in ons land bevat de nodige vervuilende deeltjes. Het gaat hierbij om onder meer kalkdeeltjes, maar ook om verschillende metaaldeeltjes. Indien je van één van de Brita waterfilters gebruik maakt, geniet je in ieder geval van een diverse filtering.

Het waterfilter van Brita richt zich namelijk op tal van deeltjes. Met de fijne zeef worden bijvoorbeeld alle grove deeltjes uit het water gefilterd. Dit kunnen grove kalkdeeltjes zijn, maar kunnen ook andere grove deeltjes zijn. Alle grove deeltjes worden door deze zeef in ieder geval perfect ‘opgevangen’.

Daarnaast filtert het Brita waterfilter kalk uit het water. Dit komt de smaak van het water ten goede, evenals de levensduur van de huishoudelijke apparaten. Ook andere deeltjes, zoals lood en koper, worden uit het water gefilterd. Eigenlijk alle metalen deeltjes worden uit het water gefilterd.

Verder gaat dit waterfilter smaak bedervende stoffen tegen. Dit kunnen allerlei verschillende stoffen zijn die van grote invloed op de smaak zijn. Door van het Brita waterfilter gebruik te maken, geniet je in ieder geval van lekkerder water.

Wil je een duidelijkere indruk krijgen van de exacte filtering? Dan raad ik je graag aan om onderstaande video even te bekijken. In deze video worden onder meer de Ion Exchange parels en de actieve kool laag uitgelegd:

Kan Brita grondwater, slootwater of regenwater filteren?

Gezien de samenstelling van het filter ben je hiertoe inderdaad toe in staat. Wel is het belangrijk om te weten dat grond-, sloot- en regenwater behoorlijk vervuild kan zijn. Of het Brita waterfilter dan alle vuildeeltjes tegenhoudt, durf ik niet te zeggen. Dit geldt echter ook voor elk ander soort waterfilter.

Wil je het kraanwater filteren? Dan kun je sowieso op het Brita waterfilter rekenen. Dit komt ook doordat het kraanwater door de waterbedrijven in ons land al gezuiverd wordt. Het water is hierdoor al relatief schoon.

Wat is er goed aan Brita? De voordelen

Is de aanschaf van een Brita waterfilter nou aan te raden? Ja, dat is inderdaad het geval. Met een waterfilter van dit merk geniet je onder meer van deze voordelen:

 • Het waterfilter is op de juiste manier samengesteld. Dit is te danken aan de verschillende lagen, waarover ik al meer in deze Brita waterfilter review besproken heb. Dankzij deze lagen – en materialen, werkt het filterelement simpelweg subliem.
 • Je kunt uit meerdere filters kiezen. Een ander voordeel is terug te vinden in het diverse aanbod. Je kunt bij Brita uit meerdere filters kiezen, waardoor je voor elke waterfilterkan een geschikt filter kunt kopen. Dit betekent dat je optimaal van alle Brita waterfilterkannen gebruik kunt maken.
 • Ideale filtering van veel soorten stoffen. Doordat het filter uit meerdere lagen, materialen en membraangroottes bestaat, worden veel stoffen uit het water gefilterd. Dankzij deze filtering geniet je van drie belangrijke voordelen: je huishoudelijke apparaten gaan langer mee, het water is gezonder en het water is schoner.
 • Je hebt uit meerdere verpakkingen de keuze. Zoals hierboven al gesteld, kun je uit meerdere Brita waterfilters kiezen. Daarbij vind ik het ook een groot voordeel dat je uit meerdere verpakkingen kunt kiezen. Je kunt voor een los waterfilter kiezen, maar ook voor een pack van bijvoorbeeld 3 of 6 varianten. Ook biedt Brita speciale recycleerbare filters en verpakkingen aan. Met die producten ben je nóg duurzamer bezig.
 • Duidelijke uitleg. Koop je één van de Brita waterfilters? Dan krijg je hier een duidelijke uitleg bij meegeleverd. Dankzij deze uitleg weet je precies hoe je het filter moet gebruiken. Daarbovenop komt ook nog dat je online veel informatie over de Brita waterfilters kunt vinden. Dit vind je onder meer op de website van dit merk.
 • Ideale combinatie met een waterfilterkan. Wil je graag overal en altijd het water kunnen filteren? Dan is een Brita waterfilter met Brita waterfilterkan aan te raden. In de kan doe je het water, waarna het filter voor de filtering van het water zorgt. Je bent hierdoor in staat om overal en altijd het water te filteren.

Wat is er minder goed aan Brita? De nadelen

Met een Brita waterfilter haal je zeker een goed filter in huis. Wel moet je met twee nadelen rekening houden:

 • De waterfilters van Brita zijn niet goedkoop. Met name als je vaak van het waterfilter gebruik maakt, loopt de totale investering behoorlijk op. Het is daarom verstandig om hier op voorhand even goed naar te kijken. En misschien een andersoortig waterfilter systeem te overwegen dat in aanschaf duurder is. Maar, waarvan de levensduur van de filterelementen dit verschil al snel goed maken.
 • Het is niet duidelijk wanneer je het filter moet vervangen. Op de website van Brita is geen duidelijke richtlijn te vinden voor het vervangen van het filter.

Ervaringen met Brita waterfilters

In de afgelopen jaren zijn de Brita waterfilters populair geworden. Dat was voor dit merk dan ook reden om meer en meer waterfilters op de markt te brengen. Ook de nieuwere waterfilters zijn goed in de smaak gevallen. Dat blijkt onder meer uit de ervaringen die ik online tegengekomen ben. Enkele van deze ervaringen heb ik voor je op een rijtje gezet:

 • Fijne kan! Heerlijk voor die warme dagen.
 • Makkelijk in gebruik, eenvoudig bijvullen door speciale opening. En de filters zijn zo gewisseld.
 • Handige kan, en het water smaakt veel beter dan rechtstreeks uit de kraan. Is ecologischer
 • Het product bevalt me heel goed omdat je het verschil echt merkt, als je het schuim van de koffie bijvoorbeeld al ziet, stukken lichter van kleur. En dan heb ik het nog niet eens over de betere smaak. 100% aanrader

Bron: coolblue.nl/product/790939/brita-marella-cool-white.html

Zoals je kunt zien, lopen mensen weg met het Brita waterfilter. Dit geldt overigens niet alleen voor het waterfilter zelf, maar ook voor de waterfilterkan. Met name de combinatie van de kan en het waterfilter valt bij veel mensen in de smaak.

Alternatief voor Brita

Zerowater waterfilterkan
Zero water watefilter kan. Bron: zerowater.nl
Berkey
Berkey: alternatief voor Brita – Bron: offgridcentrum.nl
Aqualive AQV 5 productfoto bron dewaterfilter.nl
Een ander Brita alternatief: AQV
AQUALogic gravity waterfilterzwaartekracht water filter
Of kijk naar een alternatief voor Brita uit Nederland: AQUA Logic

Brita of ZeroWater

Wat mij betreft zijn beide merken geweldig. Wel heb je bij beide merken met een ander soort filter te maken. Ook bieden beide merken andere soorten waterfilterkannen aan. Om voor jezelf een goede vergelijking te maken, raad ik je aan om mijn ZeroWater review ook even door te nemen. In die review lees je alles over de waterfilters van dat merk.

Brita of Berkey

Tussen Brita en Berkey bestaan relatief grote verschillen. Beide merken bieden namelijk verschillende soorten filtersystemen aan. Bij Berkey kun je bijvoorbeeld voor een langwerpig waterfilter kiezen, terwijl Brita dus de waterfilterkannen aanbiedt. In mijn Big Berkey waterfilter review lees je in ieder geval meer over dit merk.

Brita of AQV (Aqualine)?

Ben je op zoek naar een geschikt waterfiltersysteem? Zowel bij Brita als bij AQV kun je dan uit veel soorten filters kiezen. Het gaat hierbij om de welbekende waterfilterkannen, maar ook om bijvoorbeeld inbouw waterfilters.

Ook de manier van filteren is bij beide merken anders. AQV hanteert bijvoorbeeld een 4-in-1 filteringstechnologie. Zoals in deze Brita waterfilter review omschreven, kiest ook Brita voor meerdere filteringstechnologieën. Doe daarom goed onderzoek naar de filters van beide merken. Beide merken leveren immers kwaliteit.

Maar, waar Brita stopt, gaan de filtersystemen van AQV verder. Deze filteren niet alleen, maar ook wordt je water gemineraliseert en gevitaliseert. Lees meer over de systemen van AQV in mijn Aqualine review

Brita of AquaLogic

Mocht je voor kwaliteit willen gaan, zit je bij deze beide merken goed. Brita levert kwaliteit, terwijl dit al helemaal voor AquaLogic geldt. Dit is een 100% Nederlands merk en dat is overduidelijk aan de kwaliteit te merken.

Wel is het belangrijk om te weten dat AQUA Logic andere soorten filters aanbiedt. Bekijk daarom op je gemakje ook even het aanbod van AquaLogic. Je ziet dan direct wat de verschillen zijn. En je kunt daardoor tussen deze beide merken/filtersystemen de juiste keuze maken.

De verschillende modellen: wat is het grootste verschil?

Wil je graag een waterfilterkan met waterfilter van Brita kopen? Dan is het goed om het volgende te weten:

 • Je kunt uit meerdere soorten waterfilterkannen kiezen. Deze kannen verschillen op het gebied van volume, maar ook op het gebied van gebruiksfunctie. Kijk in ieder geval heel goed naar je gezinsgrootte. Des te groter je gezin is, des te groter de Brita waterfilterkan zou moeten zijn.
 • Je kunt uit meerdere soorten filters kiezen. Voor in de verschillende soorten Brita waterfilterkannen horen verschillende waterfilters. Besef goed dat je niet in elke waterfilterkan zomaar elk Brita waterfilter kun gebruiken. Op de website van Brita vind je hier gelukkig alle informatie voor/over.

Ik heb in ieder geval interessante varianten van Brita voor je op een rijtje gezet:

 • Deze kan; de BRITA – Waterfilterkan Marella Cool. is de beste Brita waterfilter voor kleine huishoudens (1 tot 2 personen)
 • Een groter exemplaar ; de BRITA – Waterfilterkan Marella XL. Is een goed Brita waterfilter voor middelgrote huishoudens (2 tot 4 personen)
 • Wil je nog meer mensen bedienen? Dan is dit een goede optie; BRITA – Waterfilterkan Flow Cool, voor 3 – 5 personen. (3 tot 5 personen)

Spreken deze waterfilterkannen van Brita je niet aan? Dan raad ik je aan om het algehele aanbod even te bekijken. In het aanbod van Brita vind je namelijk nog veel meer modellen.

Waar kun je goedkoop jouw Brita waterfilterkan kopen?

Een Brita waterfilterkan kopen doe je bij Bol.com, Coolblue en Brita.nl. Bij Bol.com en Coolblue ben je van een divers aanbod verzekerd. Ook bieden deze webshops de waterfilterkannen van Brita regelmatig met korting aan. Dit geldt overigens ook voor de officiële webshop van Brita.

Conclusie Brita filterkan review: is een Brita filterkan goed?

Ten slotte komen we aan bij de conclusie van dit Brita waterfilter review: Is het een goede keuze? Ja, een Brita filterkan is absoluut goed. De waterfilterkan en het filter vormen een ideale combinatie. De kan zorgt voor veel gebruiksgemak, terwijl het filter voor een sublieme filtering zorgt.

De samenstelling van het filterelement is volledig naar mijn wens. Je bent hierdoor simpelweg verzekerd van een grondige en nauwkeurige filtering van het water. Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere waterfilterkannen en waterfilters kiezen. Zet daarom goed je wensen op een rijtje en ga op zoek naar de beste Brita filterkan. De aanschaf hiervan kan ik je hoe dan ook aanraden!

Nu bekijken bij:

coolblue.nl
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 3:37 am

Nu bekijken bij:

coolblue.nl
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 3:36 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.