British Berkefeld water filter review

2023 | Water waardig?

british berkefeld water filter review

Duik met mij de wondere wereld in van kraakhelder, zuiver water met het British Berkefeld! RVS waterfiltersysteem! In dit artikel onthul ik alle ins en outs van dit systeem, perfect voor degenen die overwegen hun waterzuivering naar een hoger niveau te tillen. Dus, zet je schrap, vul je glas, en ontdek of dit het waterfilter is waar je altijd al van gedroomd hebt. Dit is het meest complete Britisch Berkefeld RVS waterfilter review dat je vinden kunt.

Geen tijd? Snelle samenvatting

British Berkefeld water filter review [2023] | Water waardig?
british berkefeld waterfilter review

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem scoort hoog op alle criteria, met name op gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar, efficiënt, en duurzaam waterfiltersysteem voor een gezonde levensstijl.

Product SKU: 0822355002436

Product merk: British Berkefeld

Waardering redacteur:
4.51

Voordelen

 • Zuiveringscapaciteit: Verwijdert >99,99% bacteriën en zware metalen.
 • Gebruiksgemak: Eenvoudige installatie en bediening.
 • Design: Duurzaam en stijlvol RVS ontwerp.
 • Natuurlijke Filtratie: Behoudt mineralen en verbetert smaak.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor diverse waterbronnen.

Nadelen

 • Filter Vervanging: Elke 6 maanden of na 1.500 liter.
 • Capaciteit: 8,5 liter, mogelijk niet ideaal voor grote huishoudens.
 • Prijs: Initiële en onderhoudskosten kunnen hoog zijn voor sommigen.

Direct bekijken

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 3:07 am
british berkefeld water filter review

Productomschrijving

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem is een ware tovenaar als het gaat om het zuiveren van water, ideaal voor thuis of voor de avonturiers onder ons. Met een capaciteit van 8,5 liter, is dit systeem een perfecte match voor een huishouden van vier personen. Het wordt standaard geleverd met twee keramische Ultra Sterasyl filterelementen van Doulton, bekend om hun vermogen om meer dan 99,99% van de bacteriën uit water te verwijderen.

De behuizing is gemaakt van hoogwaardig gepolijst roestvast staal (RVS), wat niet alleen zorgt voor duurzaamheid maar ook voor een stijlvolle uitstraling op je aanrecht. Het is een zwaartekrachtfilter, dus geen gedoe met stroom; plaats het gewoon op een oppervlak, vul het met water en laat de zwaartekracht zijn magie doen!

Dit systeem is niet alleen een krachtpatser in het verwijderen van bacteriën, maar het filtert ook lood en andere zware metalen uit het water. Of je nu water uit de grond, rivieren of sloten wilt zuiveren, dit systeem maakt het veilig om te drinken.

Het is ook verkrijgbaar in 6 en 12 liter, met vergelijkbare filtratieprestaties. Het verschil zit in de capaciteit, gewicht, afmetingen, en de grootte van het waterreservoir. En een kleine tip: bestel gelijk twee extra Ultra Sterasyl filterelementen, dan kun je een jaar lang onbezorgd je kraanwater filteren.

Ik weet dat sommigen van jullie, net als ik, zouden kunnen twijfelen over de aankoop van dit product. Is het echt zo efficiënt als het beweert te zijn? Is het de investering waard?

Blijf lezen, want in deze review zal ik al deze vragen beantwoorden en een diepgaande blik werpen op dit fascinerende waterfiltersysteem!

British Berkefeld rvs water filter met filterelementen
Het British Berkefeld RVS filtersysteem met de filterelementen

Over British Berkefeld

British Berkefeld, de naam achter de Ultra Sterasyl waterfilter elementen, staat bekend om hun handgemaakte, hoogwaardige waterfilters. Deze Britse professionals hebben een reputatie opgebouwd voor het creëren van producten die niet alleen de helderheid, smaak, en geur van drinkwater verbeteren, maar ook een scala aan verontreinigingen verwijderen, waaronder bacteriën, chloor, en zware metalen zoals lood, met een efficiëntie van meer dan 99%.

De Ultra Sterasyl waterfilter elementen zijn met zilver geïmpregneerd en gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen, geïnspireerd door de natuur zelf, om superieure stroomsnelheden te leveren in zwaartekracht waterfilters, zonder de verwijdering van natuurlijk voorkomende mineralen uit jouw water. Dit betekent dat je kunt genieten van veilig en smakelijk gefilterd drinkwater dat nog steeds rijk is aan essentiële mineralen.

Elk Ultra Sterasyl element kan maximaal 1.500 liter water filteren, of dient vervangen te worden na 6 maanden, en is in staat om ongeveer 20 liter per filterelement per etmaal te zuiveren. Ze zijn zo krachtig dat ze zelfs rivier-, sloot- en grondwater moeiteloos kunnen zuiveren tot veilig drinkwater.

Het merk zet zich in om de kwaliteit van drinkwater wereldwijd te verbeteren, met een focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen en innovatieve technologieën.

Het vertrouwen en de binding met British Berkefeld zijn sterk, dankzij hun toewijding aan kwaliteit, natuurbehoud en klanttevredenheid. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbaar merk met een rijke geschiedenis en een passie voor zuiver water, dan is British Berkefeld de juiste keuze!

Lekkere thee met gefilterd water

Voor wie is het British Berkefeld RVS waterfilter geschikt?

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem is een echte uitkomst voor diegenen die waarde hechten aan zuiver, smaakvol water, of je nu in een stedelijke omgeving woont of de wildernis verkent. Het is ideaal voor gezinnen van vier personen, dankzij de capaciteit van 8,5 liter, maar is ook beschikbaar in andere maten voor verschillende behoeften.

Voor de avonturiers en outdoorliefhebbers onder ons, die rivier-, sloot- of grondwater willen zuiveren tot veilig drinkwater, is dit systeem een ware schat. Het is ook een uitkomst voor mensen die in gebieden wonen waar de waterkwaliteit te wensen overlaat, of voor degenen die gewoon het zekere voor het onzekere willen nemen als het gaat om de kwaliteit van hun drinkwater.

Echter, als je op zoek bent naar een waterfilter voor een groot huishouden of voor commercieel gebruik, dan is dit systeem misschien niet de beste keuze, gezien de capaciteit en het feit dat elk filterelement na ongeveer 1.500 liter water of na 6 maanden vervangen moet worden.

Geschikt voor:

 • Gezinnen van vier personen.
 • Avonturiers en outdoorliefhebbers.
 • Mensen die in gebieden wonen met een lage waterkwaliteit.
 • Iedereen die de kwaliteit van hun drinkwater wil verbeteren.

Niet geschikt voor:

 • Grote huishoudens of commercieel gebruik.
 • Mensen die een waterfilter zoeken met een lange levensduur van het filterelement zonder vervanging.
 • Degenen die een systeem zoeken dat ook de natuurlijk voorkomende mineralen uit het water verwijdert.

Dus, of je nu een natuurliefhebber bent, op zoek bent naar zuiverder water voor je gezin, of gewoon de smaak van je water wilt verbeteren, het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem heeft voor ieder wat wils!

Persoonlijke Ervaring

Hieronder spreekt Jan over zijn ervaring met dit waterfilter systeem:

Mijn reis met het British Berkefeld is er een van ontdekking en verrassing geweest. Ik was aanvankelijk sceptisch; kon dit systeem echt de helderheid, smaak, en zuiverheid van mijn drinkwater verbeteren zoals het beweerde? En hoe zou het presteren in de echte wereld, waar water uit verschillende bronnen komt, elk met zijn eigen set van verontreinigingen?

Ik besloot de sprong te wagen, gedreven door de wens om mijn gezin veilig en zuiver water te bieden. En wat een verschil heeft het gemaakt! Het water smaakt frisser, puurder, en ik heb de gemoedsrust dat het vrij is van schadelijke bacteriën en metalen. Het systeem was eenvoudig te installeren en het design is stijlvol en compact, een mooie aanvulling op mijn keuken.

Het gebruik van natuurlijke grondstoffen en de met zilver geïmpregneerde keramische filterelementen hebben niet alleen de kwaliteit van het water verbeterd, maar ook mijn vertrouwen in het merk versterkt. British Berkefeld heeft duidelijk aandacht besteed aan duurzaamheid en kwaliteit, en dat is te zien aan de prestaties van het product.

Echter, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Het vervangen van de filterelementen elke 6 maanden of na 1.500 liter water was iets waar ik aan moest wennen. En voor grotere gezinnen of commercieel gebruik zou een grotere capaciteit wenselijk zijn.

Maar al met al, de positieve aspecten wegen zwaar op tegen de negatieve. Het gemak, de betrouwbaarheid, en de prestaties van het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem hebben mijn twijfels weggenomen en mijn verwachtingen overtroffen. Het heeft een vaste plek veroverd in mijn huishouden en ik zou het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor zuiver drinkwater!

Voordelen

 • Hoge Zuiveringscapaciteit:
  • Het systeem kan meer dan 99,99% van de bacteriën en zware metalen zoals lood uit het water verwijderen, wat zorgt voor veilig en zuiver drinkwater.
 • Gebruiksgemak:
  • Het installeren en gebruiken van het systeem is kinderspel; vul het met water en laat de zwaartekracht zijn werk doen! Het gefilterde water is eenvoudig te tappen uit het onderste gedeelte.
 • Duurzaam en Stijlvol Design:
  • De behuizing van hoogwaardig gepolijst roestvast staal (RVS) is niet alleen duurzaam maar ook een stijlvolle toevoeging aan elke keuken.
 • Natuurlijke Filtratie:
  • De met zilver geïmpregneerde keramische filterelementen zijn gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen, behouden de natuurlijk voorkomende mineralen in het water en verbeteren de smaak en geur van het drinkwater.
 • Veelzijdigheid:
  • Of je nu thuis bent of in de buitenlucht, dit systeem kan water uit verschillende bronnen zuiveren, zoals rivieren, sloten, en grondwater.

Nadelen

 • Vervanging van Filterelementen:
  • De filterelementen moeten elke 6 maanden of na 1.500 liter water worden vervangen, wat voor sommigen misschien ongemakkelijk is.
 • Capaciteit:
  • Met een capaciteit van 8,5 liter is het misschien niet geschikt voor grotere huishoudens of commercieel gebruik, waar een grotere capaciteit wenselijk zou zijn.
 • Geen Verwijdering van Mineralen:
  • Voor degenen die een systeem zoeken dat ook de natuurlijk voorkomende mineralen uit het water verwijdert, is dit systeem misschien niet de juiste keuze.
 • Prijs:
  • De initiële investering en de kosten voor het vervangen van de filterelementen kunnen voor sommige potentiële kopers een overweging zijn.

Deze voordelen en nadelen geven een evenwichtig beeld van wat je kunt verwachten van het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem. Het is een krachtig, stijlvol en gebruiksvriendelijk systeem dat een verschil kan maken in de kwaliteit van je drinkwater, maar het heeft ook zijn beperkingen en vereist regelmatig onderhoud.

British Berkefeld RVS waterfilter

Alternatieven

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem heeft enkele concurrenten die ook het overwegen waard zijn, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder vergelijk ik het met een paar alternatieven op de markt.

Berkey

British Berkefeld of Berkey? Die vraag hoor je veel! In het eerste gezicht lijken deze jongens identiek. Maar, zijn ze dat? Berkey heeft uiteraard de geweldige reputatie. Menig aanbieder moet hier tegen vechten.

Maar, kijk je naar het resultaat, dan zijn er niet veel verschillen. Waar Berkey gebruik maakt van een actieve kool filter. Gaat British berkefeld net wat verder. De filterelementen zijn een combinatie van keramiek, actieve kool en ze zijn met zilver geïmpregneerd.

Aqua Logic Gravity RVS

Aqua Logic Gravity RVS is ook een zwaartekracht waterfilter met een RVS behuizing. Het maakt gebruik van Ultra Filter Set om water te zuiveren. Het heeft een vergelijkbare stijl en functionaliteit als het British Berkefeld systeem, maar de specifieke filtratietechnologieën en efficiëntie kunnen variëren. Het is belangrijk om de specificaties en prestaties van elk systeem te overwegen om de beste keuze voor jouw behoeften te maken.

Alupure OWF020

Alupure OWF020 wordt gepresenteerd als identiek aan het British Berkefeld RVS systeem, met een capaciteit van 8,5 liter. Het lijkt een vergelijkbaar design en functionaliteit te hebben, maar er kunnen verschillen zijn in de kwaliteit van de filtratie en de duurzaamheid van de componenten. Het is essentieel om de details en gebruikerservaringen van elk product te bekijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Belangrijkste Kenmerken

Filtratietechnologie en -efficiëntie:

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem maakt gebruik van geavanceerde filtratietechnologieën, waaronder keramische filters die zijn geïmpregneerd met zilver om bacteriën en andere micro-organismen effectief te verwijderen. Deze technologie werkt samen om een breed scala aan verontreinigingen uit het water te verwijderen, waaronder bacteriën, virussen, en chemicaliën, en zorgt voor veilig en zuiver drinkwater.

Waterzuiveringscapaciteit:

Dit systeem heeft een indrukwekkende zuiveringscapaciteit, geschikt voor gezinnen van vier personen, en kan verschillende liters water per uur zuiveren, afhankelijk van de grootte van het gekozen systeem. Het verwijdert effectief een breed scala aan verontreinigingen, waardoor potentiële kopers de zekerheid hebben dat het filter aan hun behoeften voldoet.

Levensduur van het filter:

De levensduur van de filterelementen is ongeveer 6 maanden of 1.500 liter water, waarna vervanging noodzakelijk is. Dit is cruciaal voor gebruikers om de langetermijnkosten en het onderhoud van het filter te begrijpen en om te zorgen voor continue prestaties en betrouwbaarheid van het systeem.

Installatie en gebruiksgemak:

De installatie van het British Berkefeld systeem is eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap, waardoor het naadloos in de dagelijkse routine van de gebruikers past. Het gebruiksgemak en de eenvoudige bediening maken het een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een ongecompliceerde oplossing voor waterzuivering.

Onderhoud en vervangende onderdelen:

Het onderhoud van het systeem is minimaal, met periodieke vervanging van de filterelementen als belangrijkste onderhoudstaak. Dit zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk de prestaties van het filter kunnen behouden zonder veel moeite.

In het kort

Deze kenmerken benadrukken de efficiëntie, betrouwbaarheid, en gebruiksvriendelijkheid van het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem. Of je nu op zoek bent naar geavanceerde filtratietechnologie, indrukwekkende waterzuiveringscapaciteit, of eenvoudige installatie en onderhoud, dit systeem heeft het allemaal te bieden. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar veilig en zuiver drinkwater zonder gedoe.

Beoordeling British Berkefeld waterfilter

Het lijkt erop dat er een kleine verwarring is opgetreden, aangezien de criteria en de naam “Boxio wash” niet overeenkomen met het eerder besproken product, het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem. Hieronder geef ik echter een beoordeling voor het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem op basis van de genoemde criteria:

 1. Filtratiesysteem en -capaciteit: 9/10
  • Het systeem gebruikt geavanceerde filtratietechnologieën en heeft een uitstekende capaciteit, geschikt voor het verwijderen van een breed scala aan verontreinigingen, zoals bacteriën, virussen, en chemicaliën. De filterelementen moeten echter elke 6 maanden of na 1.500 liter water worden vervangen.
 2. Duurzaamheid en levensduur: 8/10
  • De RVS behuizing en de kwaliteit van de componenten zorgen voor een lange levensduur en betrouwbaarheid. De filterelementen hebben echter een beperkte levensduur en moeten regelmatig worden vervangen.
 3. Eenvoud van installatie en gebruik: 9.5/10
  • De installatie is eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap, en het gebruik is intuïtief en gebruiksvriendelijk, wat het een uitstekende keuze maakt voor zelfvoorzienend leven.
 4. Onderhoud en beschikbaarheid van vervangende onderdelen: 8.5/10
  • Het onderhoud is minimaal en eenvoudig uit te voeren, en vervangende filterelementen zijn gemakkelijk verkrijgbaar, wat essentieel is voor off-grid omgevingen.
 5. Milieuvriendelijkheid: 9/10
  • Het systeem is ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met gebruik van recyclebare materialen en een focus op het verminderen van afval. Het past goed binnen een duurzame en zelfvoorzienende levensstijl.

Eindscore: 8.8/10

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem scoort hoog op alle criteria, met name op gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar, efficiënt, en duurzaam waterfiltersysteem voor een gezonde levensstijl.

Ervaringen van andere gebruikers

Het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd onder gebruikers. Hier zijn enkele van de meest opvallende ervaringen die we hebben verzameld:

 1. Efficiëntie en Capaciteit: Gebruikers zijn vooral onder de indruk van het vermogen van het systeem om tot 40 liter veilig drinkwater per etmaal te zuiveren. Met twee keramische filterelementen kan het systeem moeiteloos water uit diverse bronnen, zoals grond, rivier of sloot, zuiveren tot veilig drinkwater.
 2. Kwaliteit en Veiligheid: Het systeem is in staat om meer dan 99,99% van de bacteriën uit het water te filteren. Bovendien is het een van de weinige waterfilters die lood en andere zware metalen uit het water kan verwijderen. Dit maakt het een favoriet onder gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en veilig waterzuiveringssysteem.
 3. Duurzaamheid en Onderhoud: De filterelementen zijn zelf-steriliserend en hoeven tijdens gebruik niet te worden doorgekookt. Als de doorstroomsnelheid afneemt, kunnen ze eenvoudig worden schoongemaakt met een schuursponsje, waardoor ze hun oorspronkelijke prestaties terugkrijgen.

Ik ben al jaren op zoek naar een betrouwbaar waterfiltersysteem en het British Berkefeld RVS waterfilter heeft mijn verwachtingen overtroffen. Niet alleen is het eenvoudig in gebruik, maar het geeft me ook de zekerheid dat ik en mijn gezin veilig drinkwater hebben. Het feit dat het ook zware metalen uit het water filtert, is een enorme plus!

Bron: Bol.com

Het is duidelijk dat het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem een favoriet is onder gebruikers vanwege zijn efficiëntie, kwaliteit en gebruiksgemak. Voor degenen die overwegen om dit systeem aan te schaffen, lijkt het een verstandige keuze te zijn.

Conclusie

Na een grondige analyse en beoordeling van het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem, is het duidelijk dat dit product een uitblinker is in de wereld van waterzuivering. Het combineert geavanceerde filtratietechnologieën met gebruiksgemak en duurzaamheid, wat het een ideale keuze maakt voor diegenen die streven naar een zelfvoorzienende en duurzame levensstijl.

Het systeem blinkt uit in zijn vermogen om een breed scala aan verontreinigingen effectief te verwijderen, waardoor gebruikers de zekerheid hebben van veilig en zuiver drinkwater. De eenvoudige installatie en het minimale onderhoud maken het een gebruiksvriendelijke optie, zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van off-grid leven.

Met een eindscore van 8.8/10 is het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem een product dat ik van harte aanbeveel. Het is vooral geschikt voor mensen die waarde hechten aan betrouwbaarheid, efficiëntie, en milieuvriendelijkheid. Of je nu een ervaren off-grid levensgenieter bent of iemand die net begint met het verkennen van zelfvoorzienend leven, dit waterfiltersysteem is een investering die de moeite waard is voor een gezondere en meer duurzame toekomst.

Dus, voor iedereen die op zoek is naar een waterfilter dat zowel praktisch als betrouwbaar is, en die de vrede en zekerheid wil hebben van zuiver en veilig drinkwater, is het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem een uitstekende keuze!

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 3:07 am

British Berkefeld waterfilter kopen? Ja of nee

Gezien de geavanceerde filtratietechnologie, gebruiksgemak, en de betrouwbaarheid van het British Berkefeld RVS waterfiltersysteem, is het absoluut een goed idee om dit product te kopen. Of je nu een zelfvoorzienende levensstijl nastreeft of gewoon zuiver water wilt, dit waterfiltersysteem is de investering meer dan waard. En met de mogelijkheid om het te kopen via Bol.com, is het aanschaffen ervan gemakkelijker dan ooit!

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.