- Beste complete set off-grid zonnepanelen met accu
- Verschillende soorten sets off grid zonnepanelen met accu
- Een draagbaar zonnesysteem
- Een samengestelde kit van off-grid zonnepanelen met accu
- Zonnepanelen voor een tiny house, hoe werkt dat?
- Off-grid zonnepanelen camper of boot, hoe werkt dat?
- Waaruit bestaat een complete set off grid zonnepanelen?
- Set zonnepanelen
- Acculader voor zonnepanelen
- Off grid accu
- Wat is een omvormer?
- Bekabeling
- Montage materiaal
- Off-grid zonnepanelen berekenen: Hoeveel zonnepanelen en accu’s heb je nodig?
- Wat kost een complete off grid set zonnepanelen?
- Waar kun je een complete off grid zonnepanelen set kopen?
- Conclusie: Complete set off grid zonnepanelen kopen, een goed idee?
- Off grid Zonnepanelen FAQ’s

Ga jij een Off grid leven tegemoet? Een complete set off grid zonnepanelen kopen, monteren en aansluiten hoort daar natuurlijk bij. In dit artikel alles wat je moet weten over zonnepanelen. Zodat je straks genoeg zonne-energie hebt voor je tiny house, camper of boot.
Bij ons, mijn partner en mij zijn de voorbereidingen voor een off grid leven in volle gang. Het lijkt erop dat een klein huis in het formaat tiny house onze nieuwe woonplek gaat zijn. En dat off grid.
De zoektocht naar een complete set zonnepanelen is in grote lijnen hetzelfde voor een camper of boot. Alleen de bevestiging is een beetje anders. – Er zijn mogelijkheden, waarbij je niet eens hoeft te boren! Je hebt alleen de juiste kit nodig. En dat krijg je natuurlijk bij een compleet pakket zonnepanelen.

Dus, ga jij ook off grid?
Dan is dit artikel voor jou. Er zullen nog genoeg uitdagingen op je pad liggen. Je hebt waarschijnlijk genoeg onderzoek te doen. Ik weet zeker dat mijn uitzoekwerk naar een goede set zonnepanelen je goed van pas zou komen.
Want;
Wat is nu de beste set zonnepanelen? Wat voor accu heb je nodig? En hoe zit het met een omvormer. Heb ik aan het dak van mijn tiny house genoeg ruimte voor zonnepanelen? Of moeten er panelen bijkomen? En hoe gaat het met de installatie, is dat makkelijk?
Zo meteen weet je precies hoe veel zonnepanelen je nodig hebt. Of het een goed idee is een complete plug and play set zonnepanelen te kopen. En wat je nodig hebt voor je tiny house, boot of camper.
Beste complete set off-grid zonnepanelen met accu
Goal Zero Boulder 200 Briefcase Zonnepaneel 200 Watt
Verschillende soorten sets off grid zonnepanelen met accu
Wil je een complete set van zonnepaneel plus accu, dan zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een:
- Draagbaar systeem.
- Een complete samengestelde set van zonnepanelen, waarbij je de verschillende onderdelen op elkaar afstemt om tot een passend off-grid zonnesysteem te komen.
Beide systemen hebben zo hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen.
Een draagbaar zonnesysteem
Het grote voordeel zit al in de naam; deze systemen zijn draagbaar. Dit is dus een zonnepanelen set met accu en omvormer in 1. Je kunt ze dus plaatsen waar je maar wilt. Je moet er wel fit voor zijn, want een beetje off-grid accu weegt al snel 20 kg of meer. In dit gewicht zit dan wel een laadregelaar, omvormer etc. Daarnaast zijn deze systemen vaak voorzien van 1 of meerdere uitgangen, zodat je direct je apparaten kunt opladen.
Wanneer een draagbaar zonnesysteem?
Deze portable solar generators, zoals ze ook wel genoemd worden, zie je veel terug in “the van-life” ofwel in campers en caravans. Op een boot kan het ook handig zijn, maar daar heb je al snel meer ruimte.
Wij hebben voor een portable powerstation met zonnepaneel gekozen, omdat we in een heel klein caravannetje leven en dus niet de kastruimte die er is benutten om andere dingen in op te bergen. Dit zit een vrije en veilige montage van de verschillende onderdelen zoals bij een samengestelde kit in de weg.
Voordelen portable zonneset met accu
- Compleet systeem in 1, geen andere apparaten nodig
- Het systeem is verplaatsbaar
- Je hoeft het niet te installeren
- Op te laden via netstroom en/of 1 zonnepaneel of -panelen.
Nadelen portable zonneset met accu
- De zonnepanelen zijn vaak niet 100% waterbestendig en moeten bij heftige regen of sneeuw dus veilig en droog opgeborgen worden.
- Is je accu versleten, dan moet je een volledig nieuwe systeem kopen. Onderdelen zijn niet los te vervangen.
- De voorkeur van de accu’s is vaak om een zonnepaneel van het zelfde merk te gebruiken, deze (vaak) opvouwbare modellen zijn vrij prijzig.
Voorbeeld van een portable zonneset met accu
Ecoflow, Goal Zero en Bluetti zijn goede voorbeelden van deze draagbare off grid zonnesystemen.
Hieronder een voorbeeld van een draagbaar off grid accusysteem met zonnepanelen. In dit geval van Goal Zero.

Een samengestelde kit van off-grid zonnepanelen met accu
Deze oplossingen zijn veel beter op maat te maken dan de draagbare kits. Het gaat er hierbij om om de verschillende onderdelen (welke ik verderop bespreek) van je set op elkaar af te stellen. Het bepalen van je verbruik is je eerste stap. Van hieruit vertrek je om je off-grid accu, en vervolgens het aantal zonnepanelen, omvormer en andere benodigdheden bij te berekenen.
Het is overigens al lang niet meer zo, dat het moeilijk is om te installeren. Dankzij de plug-and-play connecties. Is het gemakkelijk om alles op elkaar aan te sluiten.
Wanneer een samengesteld zonnesysteem?
Een samengesteld zonnesysteem kies je al eerder, wanneer je off grid leeft, zoals in een tiny house. Ook kan prima geschikt zijn voor je tuinhuis. Indien je er de ruimte voor hebt in je camper of caravan kun je dit ook op je huishoudaccu aansluiten.
Over het algemeen kiezen mensen voor een samengesteld systeem, die wat meer op een vaste plek zitten, en er de ruimte voor hebben. Al met al hebben de accu’s en benodigde apparaten toch wel iets van ruimte nodig, wat je in een caravan snel mist.
Voordelen van een samengestelde zonnepanelen kit
- Afgestemd op jouw energieverbruik, wensen en behoeften.
- De losse onderdelen zijn te vervangen, bij een versleten accu, hoef je dus enkel deze te vervangen.
- Indien doordacht samengesteld is het vrij gemakkelijk uit te breiden.
- Flexibel in mogelijkheden: geschikt voor kleinere en grotere energiebehoefte.
- De zonnepanelen zijn goedkoper en leveren meer vermogen dan de opvouwbare variant.
- Daarnaast zijn de zonnepanelen voor deze systemen weersbestendig.
Nadelen van een samengstelde zonnepanelen kit
- Het is niet verplaatsbaar.
- De initiële investering is vrij hoog.
- Het vraagt om kennis om je set samen te stellen, of je laat het door een expert berekenen.
Voorbeelden van een complete set zonnepanelen met accu, omvormer, laadregelaar en bekabeling
Off-grid kit 2,4kWh | Lithium Accu | 2 – 6 zonnepanelen
- Bij een zuid-opstelling is een gemiddelde opbrengst van 3,8kWh haalbaar;
- Met Victron MultiPlus, BlueSolar MPPT en een Pylontech lithium accu;
- Door plug and play levering installeer je de set eenvoudig zelf.
Off-grid kit 7,2kWh | Lithium Accu | 10 Zonnepanelen
- Bij een zuid-opstelling is een gemiddelde opbrengst van 8,37kWh haalbaar;
- Met Victron EasySolar en drie Pylontech lithium accu’s;
- Door plug and play levering installeer je de set eenvoudig zelf.
Deze off-grid set is geschikt bij een dagelijks verbruik van 2,5-3,6kWh. De dagelijkse opbrengst van de zonnepanelen is:
- Gemiddeld: 8,37kWh;
- Zomer: 14,88kWh;
- Winter: 2,48Wh.
Off-grid kit 9,6kWh | Lithium Accu | 12 Zonnepanelen
- Bij een zuid-opstelling is een gemiddelde opbrengst van 10,04kWh haalbaar;
- Met Victron Quattro, SmartSolar MPPT en 4 Pylontech lithium accu’s;
- Door plug and play levering installeer je de set eenvoudig zelf.
Deze off-gridset is geschikt voor een dagelijks verbruik van 3,6-6kWh. De dagelijkse opbrengst van de Canadian Solar zonnepanelen is:
- Gemiddeld: 10,04kWh;
- Zomer: 17,86kWh;
- Winter: 2,98Wh.
Zonnepanelen voor een tiny house, hoe werkt dat?
Het idee lijkt simpel: Je monteert zonnepanelen op het dak van je tiny house. En je hebt zonne-energie. In de praktijk heb je net iets meer nodig. Vooral, wanneer je off grid gaat. Want, de spanning die de zonnepanelen leveren moeten passen op je accu’s. En je accu’s moeten weer stroom leveren die geschikt is voor je apparaten; laptop, wasmachine, telefoonlader.
Naast Zonnepanelen en een accu heb je wat meer nodig. Wat dan? Even geduld, dat lees je verderop in dit artikel.
Zijn alleen zonnepanelen op het dak van je tiny house voldoende?
Daarvoor moet je wel veel ruimte hebben op het dak van je tiny house. Die vlieger gaat helaas niet zo snel op. Of je moet wel héél weinig energie verbruiken. In zo’n geval kun je eraan denken zonnepanelen op de grond te plaatsen, of misschien op het dak van een tuinschuurtje.
Het is afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt, hoeveel zonnepanelen en accu’s je nodig hebt. Hier lees je hoeveel zonnepanelen en accu’s je nodig hebt
Off-grid zonnepanelen camper of boot, hoe werkt dat?
In grote lijnen is het niet veel anders wanneer je een boot of camper hebt. Je energie komt van de zon, en die moet opgeslagen worden. Naast een zonnepaneel en een batterij heb je net zo goed de juiste bekabeling nodig.
Alleen de montage kan iets anders zijn. Voor de daken van campers en boten zijn speciale montage sets te krijgen, waarvoor je geen gaten hoeft te boren. Je hebt alleen speciale kit nodig. En voor een gebogen dak zijn er zelfs gebogen zonnepanelen te krijgen.
Ook zit je op het gebied van ruimte weer een stuk anders in je boot of caravan. bijvoorbeeld: in onze minicaravan zie ik niet de ruimte om een complete set in te bouwen, zoals hieronder omschreven. Hiervoor zijn andere oplossingen van off grid zonnepanelen met accu in draagbaar formaat.
Waaruit bestaat een complete set off grid zonnepanelen?
De gedachte dat het zo simpel was als een zonnepaneel aan een batterij koppelen was heb ik een paar jaar al moeten laten varen. In mijn reizen kwam ik terecht bij Eddy. Eddy woont al jaren off grid. En heeft een compleet systeem moeten aanleggen om van zonne-energie te kunnen leven.
Dit systeem bestaat uit verschillende onderdelen:
- Zonnepanelen
- Accuoplader
- Accu
- Omvormer
- Bekabeling
- Montagemateriaal
Set zonnepanelen
Als eerste heb je zonnepanelen nodig. Er zijn verschillende soorten en maten. Zelf flexibele zonnepanelen. Deze kunnen handig zijn voor montage op een boot. Hoe meer zonnepanelen, hoe meer stroom er wordt opgewekt, en je gedurende de dag gebruiken kunt.
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kun je hier berekenen.
Acculader voor zonnepanelen
Met een goede laadregelaar (spanningsregelaar) wordt de accu perfect geladen door het zonnepaneel. Zodat de accu lang goed blijft presteren.
De acculaders zijn te verdelen in twee groepen, je hebt de:
- PWM Laadregelaar
- MPPT Regelaar
De PWM laadregelaar
De PWM laadregelaar verlaagd de opgewekte energie door de zonnepanelen (meestal 30V – 40V) naar een spanning dat voor de accu’s geschikt is. Tijdens het laden volgt deze acculader het spanningsniveau van de accu, om hier zijn laadspanning op af te stemmen.
Deze acculader werkt het best met een zonnepaneel dat een iets hogere laadspanning heeft dan de accu. Want, bij een zonnepaneel met een lagere laadspanning wordt de accu niet efficiënt opgeladen.
Een véél hogere laadspanning is hierbij geen probleem, maar je hebt er niets aan. Het overschot aan spanning wordt niet benut door de PWM laadregelaar en gaat verloren.
Wanneer een PWM acculader gebruiken?
Een PWM laadregelaar kun je het beste gebruiken, wanneer je een zonnepaneel hebt met een iets hogere spanning als je accu. Bijvoorbeeld: paneel: 18V en accu 12V. Ze zijn iets goedkoper dan de MPPT regelaars. Je ziet ze vaker terug in een wat kleiner zonnepanelen pakket, waar de accu moet “bij druppelen” optimalisatie is daarbij niet altijd noodzakelijk.
De MPPT laadregelaar
De MPPT acculader doet hetzelfde als een PWM lader: Laadspanning van de zonnepanelen aanpassen naar een spanning die geschikt is voor de accu, en het niveau van de accu bijhouden.
Het verschil tussen PWM en MPPT acculader
Maar, deze doet iets meer. Waar de PWM het overschot weggooit. Vormt de MPPT laadregelaar het om naar meer spanning voor de accu. Gemiddeld genomen ligt de opbrengst 20 – 30% hoger bij de MPPT regelaar.
Voor deze extra opbrengst mag je wel iets dieper in je buidel tasten. Ze zijn over het algemeen iets duurder.
Praktijkvoorbeeld:
- Tussen zonnepaneel en laadregelaar loopt een stroom van 5A op 18V.
- Tussen laadregelaar en accu loopt een stroom van 6,25A en 14,4V.
- Vermogen = stroom(A) x spanning (V)
- 5 x 18 = 90
- 6,25 x 14,4 = 90
- Het vermogen en de verhouding blijft het zelfde, maar de stroom is veranderd.
MPPT of MPW acculader? Welke is beter
Wanneer het spanningsverschil tussen zonnepaneel en accu te klein is, kan de MPPT regelaar moeilijk laden. Want voor optimale prestaties heeft deze acculader een bepaald spanningsverschil nodig.
Het is dus niet zo dat MPPT altijd beter is. In bovenstaand geval, zou een PWM lader beter zijn.
Wanneer een MPPT lader?
- Wanneer je twee of meerdere panelen in serie schakelt, want de spanning wordt opgeteld, de PWM regelaar doet hier niets mee. Dus er wordt geen profijt uit gehaald.
Wanneer een PWM lader?
- Wanneer je zonnepanelen parallel schakelt. Dan blijft de spanning gelijk, terwijl de stroom verhoogd wordt.
In een complete set zonnepanelen vind je alles al op elkaar afgestemd. Je kunt ook een complete set laten samenstellen, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Hier kun je een contact opnemen.
Off grid accu
Wanneer je set zonnepanelen geen stroom meer leveren, komt het van je accu. Denk aan de nachten, bewolkte dagen etc. Dan kan het zijn dat je meer stroom verbruikt dan dat er wordt geleverd.
Het is belangrijk accu´s te hebben die afgestemd zijn op je verbruik. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in KWH.
Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig? Lees hier, hoe je het aantal accu’s kun je hier berekenen
AGM of Lithium; Welke accu is beter?
De meest bekende Accu voor zonnepanelen is de loodzuur accu, net als bij auto’s. Voor zonnepanelen zijn de AGM lood accu’s het meest geschikt. Deze hebben veel voordelen: ze zijn onderhoudsvrij, lang bruikbaar en ze kunnen tegen hoge en lage temperaturen en ze hebben een lage zelfontlading.
Wanneer het om grotere toepassingen gaat, met hoge piekstromen of waarbij grotere opslag capaciteit nodig is, dan een lithium accu beter zijn. Deze zijn wel een stuk duurder.
Ondanks de hogere prijs, zie je dat er steeds vaker voor li-on gekozen wordt. Niet gek, ze hebben een veel langere levensduur. Binnen het lithium is nu zijn nu LifeP04 batterijen in opkomst. Deze zijn duurzamer op verschillende vlakken. Ze gaan meer levenscycli mee, en de vervaardiging is iets minder schadelijk voor het milieu.
12V of 24V accu?
Dat is in eerste instantie afhankelijk van je zonnepanelen. De spanning die je zonnepanelen leveren moeten hoger zijn dan die van je accu(’s).
Bijvoorbeeld:
Een zonnepaneel dat 18V levert, kan niet op een accu van 24V. Ook niet met een laadregelaar er tussen. Deze kan dit niet omvormen.
Ook wanneer je twee accu’s van 12V in serie hebt geschakeld, werkt dit niet. Dan kom je ook op 24V uit.
Wil je met je zonnepanelen boven de 24V uitkomen dan kun je er bijvoorbeeld een tweede in serie bijschakelen. Dan levert dit 36V op.
Wat is een omvormer?
Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de opgeslagen zonne-energie omvormt van DC naar AC. Het aantal apparaten dat je maximaal kunt aansluiten en tegelijkertijd gebruiken, is afhankelijk van de omvormer die je kiest. Het is dus belangrijk de juiste omvormer te kiezen.
DC betekent Direct Current. Dit is een ander woord voor gelijkstroom.
AC betekent Alternating Current AC. In andere woorden wisselstroom. – Dit is de voeding die de meeste elektronische nodig hebben.
Bepalen hoeveel vermogen je omvormer nodig heeft
Het vermogen van een omvormer loopt van 250 tot 4.000 Watt. Om te weten welke omvormer je nodig hebt, moet je inzicht hebben in het vermogen dat je er normaal gezien maximaal van vraagt. Dit vermogen krijg je door het wattage van de apparaten bij elkaar op te tellen dat je vaak tegelijkertijd gebruikt.
Bekabeling
Uiteindelijk dien je alles te verbinden met de juiste kabels. Dit is minstens net zo belangrijk als de apparatuur zelf. In een complete set zonnepanelen hoef jij je hier geen zorgen over te maken.
Montage materiaal
Om de Zonnepanelen op het dak van je tiny house te bevestigen heb je het juiste bevestigingsmateriaal nodig. Dit vindt je natuurlijk ook in een complete zonnepanelen set.
Off-grid zonnepanelen berekenen: Hoeveel zonnepanelen en accu’s heb je nodig?
Stap 1: Bepaal je verbruik
Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is het handig te weten hoeveel je verbruikt. Hier kun jij je stroomverbruik bepalen. Je kunt ook zelf aan de slag. Dan tel je simpelweg het vermogen van je elektronische apparaten bij elkaar op en het aantal uren dat je deze gebruikt of van plan bent te gaan verbruiken.
Je kunt ook een blik op je energierekening werpen. Dan weet je het direct.
Hieronder een reken voorbeeld dat je kunt aanvullen:
Apparaat | Vermogen * | Aantal | Verbruik |
---|---|---|---|
Accu gereedschap 18 volt | 90 watt | ||
Beertender (altijd gekoeld) | 65 watt | ||
Combimagnetron | 1.700 watt | ||
Computer | 150 watt | ||
Elektrische kookplaat | 1.500 watt | ||
Inductie kookplaat | 1.300 watt | ||
Keramische kookplaat | 1.400 watt | ||
Koelkast | 200 watt | ||
koffiezetter | 1.000 watt | ||
Laptop lader | 60 watt | ||
LED lamp | 5 watt | ||
Mini magnetron | 600 watt | ||
Radio | 20 watt | ||
stofzuiger | 1.200 watt | ||
Telefoon lader | 15 watt | ||
Televisie | 100 watt | ||
Vaatwasser | 1.200 watt | ||
Vriezer | 350 watt | ||
Wachmachine | 3.000 watt | ||
Waterkoker | 1.800 watt | ||
Overige apparaten | |||
Totaal |
* = Verschillende bronnen geven verschillende wattages. Voor een nauwkeuriger beeld kun jij je apparaten zelf checken.
Dit is een behoorlijk uitgebreide lijst. Ga je off grid, hoeveel heb je dan werkelijk nodig? Minimaliseren een idee? 😉
Opbrengst en capaciteit van je complete set zonnepanelen; dus accu, de zonnepanelen zelf, etc. wordt vaak in kWh aangegeven. Het aantal kiloWattuur. Maar hoe kom je nu van watt naar killowattuur?
Dit kun je omrekenen met een simpele formule:
Watt naar Kilowattuur omrekenen
E (kWh) = P (W) × t (uur) / 1000
Bijvoorbeeld:
- 4 uur laptop laden = 60 x 4 / 1000 = 0,16 kWh
- 2 uur telefoon laden = 15 x 2 / 1000 = 0,03 kWh
- 24 uur de koelkast = 200 x 8 / 1000 = 1,6 kWh
Stap 2: Het aantal zonnepanelen bepalen
Als je dit sommetje hebt gedaan kun je bepalen hoeveel vermogen je zonnepanelen set moet opbrengen.
Gemiddeld genomen levert een zonnepanelen set van 2 stuks 550 kWh per jaar op. Gemiddeld komt dit neer op 1,4 kWh per dag.
Dit verschilt natuurlijk per seizoen. In de zomer is dit gemiddeld 2,5 kWh per dag. In de winter zo’n 0,6.
Gemiddelde opbrengst zonnepanelen per seizoen in Nederland bij 2 zonnepanelen
Aantal panelen | Gemiddeld | Voorjaar | Zomer | Najaar | Winter |
---|---|---|---|---|---|
2 | 1.4 kWh | 1.8 kWh | 2.2 kWh | 1.1 kWh | 0.5 kWh |
4 | 2.8 kWh | 3.6 kWh | 4.4 kWh | 2.2 kWh | 1 kWh |
10 | 7 kWh | 9 kWh | 11 kWh | 5.5 kWh | 2.5 kWh |
16 | 11,2 kWh | 28.8 kWh | 17.6 kWh | 8.8 kWh | 4 kWh |

Bron: Milieu Centraal en Sideara
Ben je van plan te vertrekken? Met deze berekening kun je per regio bepalen hoe de waardes liggen in ander gelegen regio’s.
Stap 3: Bepalen hoeveel opslag je nodig hebt
Als jij je stroomverbruik hebt bepaald, dan kun je van hieruit door naar het berekenen van de accucapaciteit en het aantal accu’s dat je nodig hebt.
Veel stroomverbruik in combinatie met een kleine accuset zal de levensduur van je accu’s drastisch verminderen. Denk aan de AGM accu’s waarvan je voor optimaal gebruik het beste maximaal de helft van het vermogen kunt verbruiken.
Om je accu’s te besparen kun je de grote stroomverbruikers als wasmachines en stofzuigers het beste gebruiken wanneer de zon schijnt. En er energie wordt opgewekt. Dan gebruikt de omvormer namelijk de energie voor de machine, waardoor de accu wordt ontlast.
Je kunt de opslag capaciteit van een accu als volgt berekenen:
Rekenvoorbeeld:
- Je hebt 2 AGM accu’s van 12V en 100ah. 2X12x100 = 2,4 kwH.
- Het is optimaal om deze niet verder dan 50% te ontladen voor de levensduur van deze accu’s Deze is 7 tot 10 jaar.
- 50% van 2,4 = 1,2 kWh.
- 1,2 kWh is dus de effectieve accucapaciteit.
Wat kost een complete off grid set zonnepanelen?
Je complete set zonnepanelen bestaat uit verschillende onderdelen. We weten nu dat het allemaal op elkaar aan moet sluiten. De verschillende onderdelen van je complete off grid pakket zijn er in verschillende prijsklassen:
- Standaard zonnepanelen geschikt voor; plat dak, schuin dak, camper en boot, grond en gevel kosten 150,- t/m 335,- per stuk.
- Flexibele zonnepanelen zijn geschikt voor: camper, boot, caravan, bus en auto en kosten 121,- t/m 410,-
- Een acculader is er vanaf 30,- De prijzen hiervan lopen heel erg op
- Accu’s zijn te koop vanaf 30,-. Dit zijn de kleintjes. Wil je off grid, dan kom je al snel uit in een andere prijsklasse. Dit kan oplopen tot 13.000,-
- Omvormers zijn er tot 6.000,-
- Daarbij komt natuurlijk nog bekabeling en montage materiaal.
Er zijn complete sets zonnepanelen te koop. Deze hebben een groot voordeel: Je hoeft zelf niet meer op zoek naar de juiste combinatie. Het zware rekenwerk is al voor je gedaan.
Hoeveel kost een complete set off grid zonnepanelen voor je tiny house, camper of boot?
Een complete set off grid zonnepanelen voor je tiny house kun je kopen vanaf zo’n 3.000,-. De prijs kan oplopen tot 20.000.
Voor een gemiddeld gebruik: 2 laptops, 2 Smartphone-laders, wasmachine, licht en gereedschap kom je al snel op zo’n 4.000 watt. De pakketten die hierbij horen kosten zo’n 10.000,-
Met deze rekenhulp kun je zelf inschatten welk off grid zonnepakket je nodig hebt.
Waar kun je een complete off grid zonnepanelen set kopen?
Uiteraard kun je bij Bol veel vinden, maar een complete set samenstellen is zonder al te veel kennis en ervaring moeilijk. Om de beste set zonnepanelen samen te stellen, heb je specialistische kennis nodig.
In Wierden kun je deze vinden, bij het Off grid centrum. Deze specialist heeft een uitgebreid aanbod van complete sets off grid zonnepanelen pakketten voor camper, tiny house of boot. Ook commerciële pakketten en sets voor je gewone huis kun je hier kopen.
Met een handige rekenhulp kun je al een goede inschatting maken van wat je ongeveer nodig hebt aan vermogen.
Naast online in de webshop kun je natuurlijk ook terecht in de showroom. Het team staat klaar om je vragen te beantwoorden.
Conclusie: Complete set off grid zonnepanelen kopen, een goed idee?
Hoewel de rekensommetjes allemaal voor zich spreken, en je zelf al een heel eind zou kunnen komen. Is het toch verstandig te kiezen voor een complete set off grid zonnepanelen. In zo’n pakket is alles direct op elkaar afgestemd en weet je zeker dat je goed zit. Dit kan je veel ellende besparen. En je weet gewoon dat je goed zit. Je pakket is door experts samengesteld.
Welke complete set zonnepanelen het beste voor je is, is natuurlijk afhankelijk van je verbruik en je opbrengst. In Zuid-Europa zal je opbrengst anders zijn als hier in Nederland.
Off grid centrum heeft een handige rekenhulp, waarmee je gemakkelijk kunt bepalen wat voor set je nodig hebt.
Daarnaast staat het team voor jou en al je vragen klaar. Je kunt hier contact opnemen.
Off-grid kit 2,4kWh | Lithium Accu | 2 – 6 zonnepanelen
- Bij een zuid-opstelling is een gemiddelde opbrengst van 3,8kWh haalbaar;
- Met Victron MultiPlus, BlueSolar MPPT en een Pylontech lithium accu;
- Door plug and play levering installeer je de set eenvoudig zelf.
Off-grid kit 7,2kWh | Lithium Accu | 10 Zonnepanelen
- Bij een zuid-opstelling is een gemiddelde opbrengst van 8,37kWh haalbaar;
- Met Victron EasySolar en drie Pylontech lithium accu’s;
- Door plug and play levering installeer je de set eenvoudig zelf.
Deze off-grid set is geschikt bij een dagelijks verbruik van 2,5-3,6kWh. De dagelijkse opbrengst van de zonnepanelen is:
- Gemiddeld: 8,37kWh;
- Zomer: 14,88kWh;
- Winter: 2,48Wh.
Off-grid kit 9,6kWh | Lithium Accu | 12 Zonnepanelen
- Bij een zuid-opstelling is een gemiddelde opbrengst van 10,04kWh haalbaar;
- Met Victron Quattro, SmartSolar MPPT en 4 Pylontech lithium accu’s;
- Door plug and play levering installeer je de set eenvoudig zelf.
Deze off-gridset is geschikt voor een dagelijks verbruik van 3,6-6kWh. De dagelijkse opbrengst van de Canadian Solar zonnepanelen is:
- Gemiddeld: 10,04kWh;
- Zomer: 17,86kWh;
- Winter: 2,98Wh.
Goal Zero Yeti 1500x Power station | 1500 watt
- Capaciteit: 1516 wh / 1500 watt
- Levensduur: 500 laadcycli tot 80% capaciteit
- Maximaal continue vermogen: 2000 watt
- Gewicht: 21 kg
- Meerdere uitgangen waaronder 1 standaard stopcontact, en USB-A USB-C
Goal Zero Boulder 200 Briefcase Zonnepaneel 200 Watt
De Goal Zero Boulder 200 is volgens ons het beste opvouwbare zonnepaneel. Dit zonnepaneel is voorzien van een aluminium frame en een afdekking van gehard glas. Met dank aan de High Power Port output is het paneel in staat om dagelijks ongeveer 900 Wh aan energie te genereren. Dit is in veel situaties meer dan voldoende.
Ecoflow Delta Max 200 Power station | 2000 watt 2016 kwh
- Capaciteit: 2016Wh / 2000W
- Levensduur: 800 laadcycli tot 80% capaciteit
- Maximaal continue vermogen: 2.400 watt
- Gewicht: 22kg
- Uitgang: Meerdere uitgangen, waaronder USB en USB-C en standaard stopcontact
Off grid Zonnepanelen FAQ’s
Hoeveel zonnepanelen voor off grid?
Dat is afhankelijk van je stroomverbruik. Dit kun je berekenen door het vermogen van je verschillende elektronische apparaten bij elkaar op te tellen.
Kan je zonnepanelen gebruiken zonder netaansluiting?
Ja, je kunt zonnepanelen gebruiken zonder net aansluiting. Dit wordt ook wel off grid genoemd. Je hebt dan zelf voor de opslag van je zonne-energie te zorgen, zodat je er ook gebruik van kunt maken als de zon er even niet is.
Wat heb je nodig om zonne-energie op te slaan?
Om zonne-energie op te slaan en te kunnen gebruiken heb je verschillende componenten nodig. Dit zijn: zonnepanelen, acculader, accu en omvormer, daarnaast natuurlijk ook nog bekabeling en montage materiaal. En… de zon.
Hoeveel kost een off grid zonnepanelen set?
Een complete off grid set zonnepanelen is al verkrijgbaar vanaf: zo’n 2.990,- Dit is inclusief panelen, bekabeling, omvormers, etc..
Nu bekijken bij:






Nu bekijken bij:




De Goal Zero Boulder 200 is volgens ons het beste opvouwbare zonnepaneel. Dit zonnepaneel is voorzien van een aluminium frame en een afdekking van gehard glas. Met dank aan de High Power Port output is het paneel in staat om dagelijks ongeveer 900 Wh aan energie te genereren. Dit is in veel situaties meer dan voldoende.
- Capaciteit: 2016Wh / 2000W
- Levensduur: 800 laadcycli tot 80% capaciteit
- Maximaal continue vermogen: 2.400 watt
- Gewicht: 22kg
- Uitgang: Meerdere uitgangen, waaronder USB en USB-C en standaard stopcontact
Nu bekijken bij:






Nu bekijken bij:




2 reacties
Zou u bij ons een offerte willen komen maken? En kunt u evt ook komen monteren? We wonen in Meeden, Oost Groningen.
Bedankt voor je reactie Rob,
Goed dat je op zoek bent naar een set panelen, maar zelf lever ik geen zonnepanelen en/of systemen.
Ik kan je wel doorverwijzen naar: Offgridcentrum.nl
Hier kun je terecht voor alles wat je nodig hebt en deskundig advies.
Succes Rob