Compost toilet camper kopen? 5x Beste Droogtoilet

Alle info

compost toilet camper kopen, beste 5

Ben je op zoek naar een compost toilet voor in je camper? Verstandig! Voor zo’n toilet betaal je meer dan voor een chemisch toilet, maar dat is de moeite absoluut waard. In dit artikel laat ik je graag kennismaken met de 5 beste compost toiletten voor in een camper. Met deze toiletten geniet je van significante voordelen. Waaronder een belangrijk voordeel op het gebied van duurzaamheid.

Beste Compost toilet camper kopen? Droogtoilet top 5

Voor dit artikel heb ik onderzoek gedaan naar veel droogtoiletten voor in een camper. Ik heb gekeken naar de werking van de toiletten, maar ook naar eigenschappen als het gewicht en het prijskaartje. Neem onderstaande 5 reviews door en schaf direct het beste composttoilet voor in je caravan of camper aan.

BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

Trobolo Compost camping toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:52 am

separett tiny droogtoilet camper
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Separera camping droogtoilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Trobolo compost toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

Direct bekijken
.
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

BOXIO

BOXIO COMPOSTTOILET

De Boxio composttoilet is een ultralichte en compacte composttoilet, ideaal voor op de weg of in de tuinschuur. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische toiletten, gemaakt in Duitsland van gerecycled plastic.

Het heeft een capaciteit voor ongeveer 8-10 keer gebruik.

De voordelen zijn onder andere:

 • een compact formaat dat past in bijna elke bestelwagen, pop-top of bagageruimte,
 • een hygiënische vaste afvalcontainer met deksel,
 • een lekvrije urinekanister
 • en het is een regionaal product gemaakt van gerecycled plastic.

Het nieuwe 2023-model bevat een geoptimaliseerde urine-omleider, nieuwe deksels voor de kanister en een grotere vaste afvalcontainer voor meer flexibiliteit. De Boxio composttoilet is gemakkelijk schoon te maken.

BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

TROBOLO® WandaGO – Campingtoilet (review)

Trobolo Compost camping toilet
Bron: Offgridcentrum.nl

Ben je voor in je camper specifiek naar een lichtgewicht compost toilet op zoek? Dan kun je niet om dit toilet van TROBOLO heen. Dit toilet is een ultralicht en compact toilet waarmee je overal zelfvoorzienend bent. En je bent ook nog 100% duurzaam bezig.

Wat ik een belangrijk voordeel vind, is dat je dit toilet niet hoeft te installeren. Zodra je het toilet ergens neerzet, kun je er al gebruik van maken. Gemak, duurzaamheid en compactheid zijn enkele termen die op dit toilet van toepassing zijn.

Dit beste compost toilet voor in een camper biedt ook nog handige extra’s met zich mee. Zo kun je de toilethoogte zelf verstellen, is de vloeistofcontainer volledig geurloos en geniet je van een geïntegreerde dispenser voor toiletpapier. Al met al een compleet compost toilet voor op de camping of onderweg!

 • Lichtgewicht
 • Compact
 • Goedkoop
 • Handig in gebruik
Trobolo Compost camping toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:52 am

Separett Tiny – compact droogtoilet – met urinetank (review)

separett tiny droogtoilet camper
Bron: Offgridcentrum.nl

Een ander toilet waar ik enthousiast over ben, is het Separett Tiny toilet. Dit betreft een compact toilet met een slim ontwerp. Dit slimme ontwerp is ook nog met een luxe uitstraling gecombineerd, waardoor dit een ware aanwinst voor in je camper is.

Dit compost toilet is ideaal voor in de camper, is van hoogwaardige materialen vervaardigd en wordt met een urinetank geleverd. Deze urinetank beschikt over onder meer een niveau-indicator en een sensor. Zodra je het logo van Separett rood ziet branden, is het tijd om deze tank te legen. Je hebt hierdoor vrij weinig omkijken naar dit droog toilet in je camper.

Ga je samen met je partner op vakantie? Bij dagelijks gebruik door twee personen zou je de urinetank zo’n 2 keer per week moeten legen. Dat valt reuze mee, niet waar? Verder ben ik te spreken over het feit dat je een ventilator op dit droog toilet voor in je camper aan kunt sluiten. Met deze ventilator zorg je ervoor dat de vervelende geuren snel naar buiten toe gaan.

 • Comfortabel
 • Compact
separett tiny droogtoilet camper
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Separera 30 Biolet – Droogtoilet (review)

Separera camping droogtoilet
Bron: Offgridcentrum.nl

In een zomerhuisje, in een tiny house en in een camper. Dat zijn enkele voorbeelden van plekken waar je het Separera 30 Biolet – Droogtoilet prima kunt gebruiken. Dit droog toilet is compact, is stijlvol uitgevoerd en beschikt over handige extra’s.

Wat een belangrijk voordeel is, is de inhoud van de emmer. Het merk Separera geeft aan dat je de emmer ongeveer één keer in de maand hoeft te legen, indien je met 2 á 3 personen van dit compost toilet gebruik maakt. Verder kun je uit drie opties kiezen om de urine af te voeren en beschikt het toilet over een inline ventilatiesysteem.

Separera camping droogtoilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

TROBOLO® Luwebloem – Houten droogtoilet (review)

Trobolo houten camper compost toilet
Bron: Offgridcentrum.nl

Gaat je voorkeur uit naar een eenvoudig compact toilet voor in je camper? Dan sluit dit houten droogtoilet van TROBOLO prima op je wensen aan. Dit toilet is zo eenvoudig mogelijk vormgegeven, waarbij de kracht juist de eenvoud is.

Zo is het ideaal dat je toilet makkelijk kunt installeren. Dit doe je op elke gewenste locatie, maar ook in bijvoorbeeld je tiny house. Verder is dit hout van duurzaam hout (FSC) gemaakt, is het toilet volledig geurloos en krijg je het toilet in een handig pakket geleverd. Je kunt vervolgens binnen mum van tijd gebruik maken van dit droogtoilet.

 • Sfeervol
Trobolo compost toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

TROBOLO® TeraBlœm – Houten droogtoilet (DIY)

Trobolo zelfbouw houten composttoilet
Bron: Offgridcentrum.nl

Spreekt bovengenoemd droogtoilet je aan? Wil je alleen bij voorkeur minder geld uitgeven? Dan kom je al snel bij dít houten droogtoilet van TROBOLO uit. Dit houten droogtoilet lijkt op bovenstaande variant, maar is een stuk voordeliger.

Dit houten droogtoilet krijg je als bouwpakket aangeleverd. Je moet ‘m eerst zelf in elkaar zetten, waarna je optimaal van dit compost toilet gebruik maakt. Juist doordat je ‘m zelf nog in elkaar moet zetten, is dit het ideale compost toilet voor een doe-het-zelver. Het toilet zelf biedt veel comfort, wordt met een 10 liter urinetank geleverd en is van hoogwaardig FSC-hout vervaardigd.

 • Goedkoper
 • Voor de doe-het-zelver
Direct bekijken
.
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

Composttoilet in camper of caravan (Samenvatting)

Wil je een compost toilet voor in je camper kopen? Wat mij betreft kies je dan het beste voor één van bovenstaande compost toiletten. Op basis van mijn onderzoek kan ik in ieder geval het volgende concluderen:

 • Met een goed compost toilet geniet je van veel gemak. Durf daarom te investeren in het beste camper compost toilet.
 • Een compost toilet kun je op meerdere plekken gebruiken. Uiteraard is een compost toilet ideaal voor in een camper, maar je kunt ‘m ook prima in een tiny house gebruiken.
 • Het is ideaal dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Doordat je de keuze hebt, ben je in staat om een uitgebreide vergelijking voor jezelf te maken. En om daarmee tot het beste composttoilet voor in je caravan/camper/andere locatie te komen.

Het goedkoopste compost toilet voor de camper

Het TROBOLO® WandaGO – Campingtoilet is het goedkoopste compost toilet voor in de camper. Voor dit toilet betaal je ongeveer 250 euro. Een meer dan prima prijskaartje, zeker met het oog op de eigenschappen van dit toilet. Zo is dit toilet 100% biologisch, licht van gewicht, compact vormgegeven en makkelijk te installeren. Deze vind je hier

Het meest comfortabele droogtoilet voor je camper

Het meest comfortabele droogtoilet vind ik de Separera 30 Biolet. Dit droogtoilet is compact vormgegeven, heeft een luxe uitstraling en beschikt over meerdere handige extra’s. Dankzij de handige extra’s komt dit droog toilet goed van pas in je camper, maar ook in je tiny house of zomerhuisje. Deze vind je hier

Het beste compost toilet voor de boot

Voor op de boot raad ik je een compact composttoilet aan. Daarbij kom je al snel uit bij het TROBOLO® WandaGO, TROBOLO® Luwebloem of TROBOLO® TeraBloem. Het mag duidelijk zijn: over de toiletten van het merk TROBOLO® ben ik erg te spreken. Omdat hout en water niet zo heel goed samengaan. Is hiervoor de WandaGO de beste keuze. Dat is deze

TROBOLO® Luwebloem of TROBOLO® Terabloem

Met een compost toilet doe je een duurzame aankoop. Je kunt op een duurzame manier toiletteren, waarbij je ook nog eens van veel gemak geniet. Eén van de merken die dit maar al te goed begrijpt, is het merk TROBOLO®. Dit merk heeft onder meer de Luwebloem en Terabloem op de markt gebracht. Twee toiletten die de nodige overeenkomsten hebben:

 • Betaalbaar. Beide compost toiletten zijn betaalbaar, maar kennen wel een flink prijsverschil.
 • Duurzaam. Beide compost toiletten zijn van FSC hout vervaardigd. Je doet met één van deze toiletten dus 100% zeker een duurzame aankoop.
 • Eenvoud. Bij beide compost toiletten valt het eenvoud direct op. Het zijn niet de meest geavanceerde compost toiletten, maar dat is ook absoluut niet nodig.
 • Luxe uitstraling. Ik ben zelf van mening dat deze toiletten een luxe uitstraling hebben. Dit komt door het hout, maar ook door de prima afwerking.

Voordelen en nadelen Luwebloem

 • Eenvoudige werking en vormgeving. Zoals hierboven al aangegeven, vind ik juist de eenvoud een geweldig voordeel.
 • Duurzaam. Zoals hierboven ook al aangegeven, is dit toilet van 100% FSC hout vervaardigd.
 • Scheidingsen afvoersystemen. Dankzij deze systemen geniet je van een toilet meen geurloze werking. Mede hierdoor is dit toilet ook voor binnenshuis geschikt.
 • Compleet pakket. De TROBOLO® Luwebloem krijg je als een compleet pakket geleverd. Dit betekent dat je ‘m direct kunt installeren en gebruiken.
 • Duur(der). Ten opzichte van onderstaande variant is de TROBOLO® significant duurder. Maar goed, je krijgt ‘m wel als een compleet pakket geleverd. Onderstaand compost toilet moet je nog helemaal zelf in elkaar zetten.
Separera camping droogtoilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Voor- en nadelen Terabloem

 • Goedkoper. Ten opzichte van de Luwebloem is de Terabloem significant goedkoper. Mocht je het graag zo goedkoop mogelijk houden, zou dit dus de betere koop zijn.
 • Comfortabel. Met de Terabloem geniet je van een comfortabel toilet. Zo krijg je alle benodigdheden geleverd, is het toilet geurloos en zit de bril fijn.
 • Met urinetank en emmer. Bij aanschaf van de Terabloem krijg je een grote urinetank en emmer geleverd. Doordat deze onderdelen relatief groot zijn, hoef je ze niet al te vaak te legen.
 • Duurzaam. Net zoals de Luwebloem is de Terabloem ook van FSC hout vervaardigd. 
 • In elkaar zetten duurt enige tijd. De TROBOLO® Terabloem is wat mij betreft het beste compost toilet voor een doe-het-zelver. Je krijgt dit toilet namelijk als bouwpakket geleverd, waarna je ‘m zelf in elkaar moet zetten. Dit duurt enige tijd en je hebt hier ook bepaalde inzichten en handigheden voor nodig. 
Trobolo compost toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

WandaGO Campingtoilet of Separett Tiny of Separera 30 Biolet

Deze drie compost toiletten zijn wat mij betreft allemaal geschikt voor in een camper. Deze drie toiletten zijn allemaal compact, beschikken over handige extra’s en zijn volledig geurloos. Maar, het is ook goed om te weten dat er de nodige verschillen bestaan tussen deze compost toiletten.

Voor- en nadelen WandaGO

 • Compact. Dit is gewoonweg één van de meest compacte compost toiletten die je tegenwoordig kunt kopen. Doordat het toilet zo compact is, geef je ‘m probleemloos een plekje in je camper.
 • 100% biologisch en duurzaam. Dit toilet heeft een 100% biologische werking en is van de juiste materialen vervaardigd. Met dit compost toilet doe je dan ook een bewuste aankoop.
 • Goedkoop. Wat mij bij de WandaGO direct opviel, was het prijskaartje. Voor nog geen 250 euro ben je al de eigenaar van dit geweldige compost toilet voor in je camper.
 • Licht van gewicht. De compactheid zorgt ook nog voor een licht gewicht. Ideaal!
 • Kleinere urinetank. Ten opzichte van andere compost toiletten is de urine tank iets kleiner.
BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

Voor- en nadelen Separett Tiny

 • Compact. Net zoals de WandaGO is ook de Separett Tiny erg compact.
 • Urinetank met niveau-indicator. Dankzij deze indicator weet je precies wanneer je de urinetank moet leveren. Deze tank beschikt ook nog over een urinescheider, waardoor je geen last van vieze geurtjes krijgt.
 • Hoogwaardige materialen. Separett heeft de Tiny gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal biedt optimaal gebruiksgemak en is voor de volle 100% recyclebaar.
 • Duur. Ten opzichte van andere compost toiletten is dit toilet gewoonweg als ‘duur’ te bestempelen.
Trobolo Compost camping toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:52 am

Voor en nadelen Separera 30 Biolet

 • Klein en stijlvol. Separera heeft het voor elkaar gekregen om een klein én stijlvol compost toilet te ontwikkelen.
 • Drie afvoermogelijkheden. Bij Separera 30 Biolet kun je uit maar liefst 3 afvoermogelijkheden kiezen. Je kunt het toilet aansluiten op een wastafelafvoer, de urine opvangen in de urine tank of infiltreren in een speciaal grind- of helofytenfilter.
 • Grote emmer. Het merk Separera heeft voor een behoorlijk grote emmer gezorgd. Mede hierdoor hoef je dit toilet niet al te vaak te legen.
 • Duurder. De Separera 30 Biolet is significant duurder dan bijvoorbeeld de WandaGO.
separett tiny droogtoilet camper
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Composttoilet camper kopen: Waar let je op?

Bij het kopen van een compost toilet moet je op tal van punten letten. Hierbij kun je denken aan de afmetingen, de uitstraling, de werking, handige extra’s en het prijskaartje.

Graag diep ik al deze punten verderop in dit artikel verder uit. Neem het restant van dit artikel dus zeker op je gemakje door.

Waar kun je een compost toilet voor je camper (of boot) kopen?

Een compost toilet koop je het beste bij Offgridcentrum. Deze webshop biedt veel soorten compost toiletten aan, hanteert scherpe prijzen en heeft een fijn werkende webshop. De hierboven besproken compost toiletten koop je overigens ook bij Offgridcentrum. Het volledig assortiment kun je hier bekijken.

Gaat je voorkeur uit naar een chemisch toilet? Dan kun je hiervoor terecht bij Kampeerwereld en/of Bol.com. Maar, een chemisch toilet is wel iets anders dan een compost toilet.

Camper zonder toilet: is een droogtoilet de oplossing?

Heb je een camper zonder toilet? Dan is een droogtoilet absoluut de oplossing. Een droogtoilet is compact, is comfortabel, is 100% duurzaam en biedt veel handige extra’s. 

Wat is een compost toilet?

Een compost toilet is een toilet waarbij gebruik gemaakt wordt van biologische processen. Deze biologische processen zorgen er uiteindelijk voor dat uitwerpselen en urine omgezet worden in organische compost.

Dit is te danken aan de twee bakjes/tanks waar een compost toilet over beschikt. Hierin wordt je ontlasting opgevangen. Deze opvankbakken dien je te legen, wanneer deze vol zijn. Op composthoop of in de compostbak gaat het composteringsproces gewoon door.

Overigens wordt een compost toilet ook aangeduid als een droogtoilet. De verklaring hiervoor is simpel: bij een compost toilet is geen water nodig. Dit betekent dat je zo’n toilet overal en altijd kunt gebruiken.

Hoe werkt een compost toilet?

Bij de meeste compost toiletten komt de ontlasting in twee opvangbakken terecht. Het gaat hierbij in veel gevallen om een opvangbak voor de ontlasting en een urinescheider. Door de urine op deze manier van de ontlasting te scheiden, ontstaat er een stuk minder geur. Een compost toilet is hierdoor in veel gevallen volledig geurloos.

Waarom een urinescheider?

Met een urinescheider wordt urine en ontlasting van elkaar gescheden. Door deze twee zaken uit elkaar te houden, voorkom je dat er een hevige geur ontstaat.

Hoe werkt een compost toilet in de camper?

Een compost toilet zet je in of naast je camper neer, waarna je op de bril plaats kunt nemen. Je kunt nu je ontlasting doen, waarna je het toilet weer op de daarvoor bestemde plek in je camper zet.

Na verloop van tijd is de urinetank vol. Deze urinetank kun je makkelijk legen, net zoals je dat met de ontlasting kunt doen. Deze ontlasting kun je bijvoorbeeld op een composthoop gooien, waarna de compost door schimmels en bacteriën afgebroken wordt. Het is hiermee erg duurzaam om je ontlasting op deze manier te doen.

Waarom compost toilet in caravan of camper?

Met een composttoilet in je caravan of camper geniet je van de nodige voordelen. Zo heb je geen last van geur, kun je comfortabel plassen en de grote boodschap doen én ben je nog eens heel duurzaam bezig.

Bijkomend voordeel: de beste compost toiletten zijn erg duurzaam. Ze nemen hierdoor weinig ruimte in je caravan of camper in beslag.

Voordelen en nadelen van een compost toilet in je camper?

Voordelen

 • Duurzaam
 • Comfortabel
 • In veel gevallen geurloos
 • Overal te gebruiken
 • Compact

Nadelen

 • Je moet de tank regelmatig legen
 • Je moet wel ruimte voor het toilet hebben
 • Relatief duur

Compost toilet of chemisch toilet in je camper?

In je camper kun je kiezen tussen een compost- en een chemisch toilet. Graag maak ik in dit artikel ook nog een vergelijking tussen deze twee toiletten.

Wat is een chemisch toilet?

Een chemisch toilet bestaat uit twee delen: een spoelwatertank en een afvaltank. De uitwerpselen worden opgevangen in een gevulde bak, waardoor je dit toilet niet op het riool aan hoeft te sluiten. Nadeel is alleen dat deze bak met chemische stoffen gevuld moet worden.

Waarin zijn het chemisch- en droogtoilet gelijk?

Beide toiletten zijn in de basis overal te gebruiken. Je hebt voor beide toiletten immers geen rioolaansluiting of iets dergelijks nodig. Ook is het een feit dat beide toiletten in de meeste gevallen (erg) compact zijn.

Compost- of chemisch toilet: wat zijn de verschillen?

Het belangrijkste verschil is de werking. Hierbij kan ik het volgende stellen:

 • Een chemisch toilet is een stuk minder duurzaam. Dit komt voornamelijk door de chemische stoffen die gebruikt moeten worden, evenals de manier waarop de ontlasting/urine afgebroken/afgevoerd wordt.
 • Een chemisch toilet is veel goedkoper. Met een chemisch toilet doe je een voordelige aankoop.

Voor en nadelen van een composttoilet

Ten opzichte van een chemisch toilet brengt een composttoilet specifieke voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel vind ik toch wel de duurzaamheid. Zeker als je veel waarde aan je footprint en duurzaamheid hebt, is een chemisch toilet de enige juist keuze. Voor deze duurzamere keuze moet je wel dieper in de buidel tasten, maar dat is inherent aan een duurzame keuze.

Aan het werk met de composthoop
Aan het werk met de compost op een grote camping met veel compost

Is een compost toilet duurzamer dan een chemisch toilet?

Ik mot je eerlijk zeggen: Ik ga af op mijn gevoel en laat mij in het leven leiden door logisch nadenken. In dit geval zie ik een kringloop voor mij. Mijn groenten eet ik uit de moestuin. Deze groenten zijn groeien op voedingsrijke grond. En deze grond is voedingsrijk, omdat er voedingsstoffen in terecht komen. Deze komen o.a. uit tuinafval en dierlijke ontlasting.

Wij; mensen hebben ooit, voordat er allerlei synthetische “medicijnen” en artificiële voedingsmiddelen kwamen ook boven een gat in de grond ons ontlasting gedaan. Vraag maar na aan je opa of oma, zolang geleden is dit echt nog niet.

Deze ontlasting werd opgenomen door de grond, en gaf voeding aan nieuwe gewassen in sier-, of moestuin.

Met een w.c. watercloset is deze natuurlijke kringloop onderbroken. Logisch gevolg: een steeds meer uitgeputte aarde.

Een chemisch toilet, waarbij je ontlasting wordt gemengd met veelal verontreinigende chemicaliën lijkt vervolgens een gemakkelijke oplossing.

Maar, jouw van nature voedingsrijke onschadelijke ontlasting is van het een op andere moment een gevaar voor de natuur geworden.

Dus: Naar mijn mening is een droogtoilet ofwel compost toilet echt de meest duurzame keuze die je kunt doen. En een cadeau aan jezelf en moeder Aarde.

Composttoilet of Droogtoilet: Wat is het verschil?

Je kunt het droogtoilet zien als het overkoepelende begrip voor alle toiletten die geen water verbruiken. En dus, droog zijn. Het composttoilet is hiervan de meest bekende variant. Maar, niet de enige. Andere varianten zijn het freezing toilet (bevriezingstoilet) en het verbrandingstoilet.

Samengevat: het verschil is dat een composttoilet wel een droogtoilet is, maar andersom is een droog toilet niet per definitie een composttoilet. Want, er zijn andere varianten.

Wat is beter in de camper (of caravan): Een freezing-, verbrandings- of composttoilet?

In principe is alles goed. En werkt alles. Het is afhankelijk van verschillende factoren, wat het beste voor jou is.

Het grootste nadeel van het verbrandings- en freezing toilet t.o.v. het composttoilet, is dat het stroom verbruikt. En dat je over een elektriciteitsvoorziening moet beschikken.

Dankzij dit stroomverbruik geniet je dan wel weer van:

 • Een kleinere kans op geurtjes (ookal is dit bij een goed werkend composttoilet ook geen probleem)
 • Minder volume van je ontlasting, het wordt gelijk tot poeder verbrand of gevriesdroogd

Andersom heeft het composttoilet het voordeel helemaal autonoom te werken.

 • Verder is het super eenvoudig is.
 • daarbij ook goedkoper is dan de meer geavanceerde droogtoiletten
 • en het geen elektriciteitsvoorziening nodig heeft.

Een camping droogtoilet kopen: Waar let je op?

Wil je een droogtoilet voor in je camper of caravan kopen? Let dan goed op onderstaande punten.

Ruimte in de camper/caravan

Ten eerste moet je goed naar de aanwezige ruimte in je camper/caravan kijken. Als je weet hoeveel ruimte je over hebt, kun je gericht naar het juiste toilet met de juiste afmetingen zoeken.

Met of zonder urinescheider

Dit is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Als ik je een advies mag geven: kies altijd voor een compost toilet met urinescheider.

Elektriciteitsvoorziening 

Ga goed na of het compost toilet over een elektriciteitsaansluiting beschikt. Als dat het geval is, kun je bijvoorbeeld een ventilator op het toilet aansluiten.

Opvangbakken

Je moet ook goed nagaan waar je ontlasting precies in opgevangen wordt. Ga goed na hoe het compost toilet werk, maar ook hoe je de opvangbakken moet legen. En hoe groot deze bakken precies zijn.

Ventilator

In een ideale wereld beschikt een droogtoilet over een ventilator. Hiermee heb je nog minder last van vervelende geurtjes.

Kies het beste droogtoilet met de koopgids

Heb je het idee om een nieuw droogtoilet voor in je camper te kopen? Stel dan onderstaande vragen aan jezelf:

 • 1. Waar wil je het compost toilet neerzetten?
  • Als je het antwoord op die vraag weet, kun je ook bepalen hoe groot het toilet moet zijn.
 • 2. Hoeveel geld wil je uitgeven?
  • De prijsverschillen in het aanbod van chemische toiletten zijn fors. Bepaal dus goed hoeveel geld je bij voorkeur uit wilt geven.
 • 3. Hoe moet het compost toilet samengesteld zijn?
  • Kijk hierbij naar een urinescheider, naar de opvangbakken, naar ventilatoren en aanverwante belangrijke aandachtspunten.
 • 4. Van welk materiaal moet het compost toilet gemaakt zijn?
  • Zoals je aan bovenstaande top 5 kunt zien, lopen de materialen nogal uiteen. Bepaal daarom goed of je wel of niet een variant van hout zou willen.

Conclusie: Compost wc in de camper of boot; Een Aanrader?

Een compost wc voor in een camper of boot is een absolute aanrader. Ook voor in een camping, een zomerhuisje of een tiny house komt een compost toilet maar al te goed van pas. Dit is gewoonweg het handigste, duurzaamste en fijnste toilet waar je voor kunt kiezen!

En wat vind ik het beste droogtoilet?

Graag raad ik je het WandaGO toilet aan. Dit droogtoilet voldoet aan al mijn eisen én is ook nog betaalbaar geprijsd. 

BOXIO COMPOSTTOILET
Direct bekijken
boxio.de
Laatste update: 24 juli 2023 - 11:29 am

Trobolo Compost camping toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:52 am

separett tiny droogtoilet camper
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Separera camping droogtoilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:57 am

Trobolo compost toilet
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

Direct bekijken
.
Laatste update: 7 november 2022 - 9:58 am

Droogtoilet FAQ

Hoeveel elektriciteit verbruikt een freezing toilet?

Bij normaal gebruik kun je uitgaan van zo’n 0.73 kWh per dag.

Hoeveel elektriciteit verbruikt een  verbrandingstoilet?

Bij normaal gebruik kun je uitgaan van zo’n 0,4 tot 1.7 kWh per toiletbezoek.

Kan een verbrandingstoilet of freezing toilet in de camper?

Ja, dat is zeker mogelijk. Wel is het zo dat het aanbod van deze toiletten op dit moment erg beperkt is.

Hoe groot is een droogtoilet ongeveer?

De WandaGO is één van de compacte droogtoiletten van dit moment. Dit toilet is 31,3 centimeter hoog, 38,2 centimeter diep en 34,1 centimeter breed.

Hoe vaak en waar leeg je een compost toilet?

Hoe vaak je een compost toilet moet legen, is afhankelijk van het gebruik. Ook speelt de inhoud van de urinetank/opvangbak hier een bepalende rol bij. Het legen van de opvangbak doe je op een composthoop. Je kunt de ontlasting echter ook in biologisch afbreekbare zakken doen, waarna je deze zakken bij het restafval of groenafval mag leggen.

Stinkt een composttoilet echt niet?

Nee, als je voor een goed compost toilet kiest, heb je geen last van vieze geurtjes. Advies hierbij is wel om voor een toilet met urinescheider te kiezen.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.