Cursus Kippen Houden

Natuurlijk kippen houden: Begin direct

Cursus Kippen houden

Wil jij graag leren hoe je jouw eigen verse eieren kunt rapen uit de tuin? Of wil je gewoon gezellige huisdieren die zorgen voor een vrolijke sfeer in de tuin? Dan is het houden van kippen iets voor jou! Maar waar begin je en wat is belangrijk om te weten? Een goede cursus kippen houden kan je hierbij helpen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het vinden van de juiste cursus en delen we onze favoriete bronnen voor informatie over het houden van kippen.

Direct bekijken
kippengids.nl
Laatste update: 8 maart 2023 - 1:58 pm

Welke informatie moet een cursus kippen houden je bieden?

Een goede cursus kippen houden moet een brede en grondige basis bieden voor het houden van kippen, vanaf de aanschaf van de kippen tot en met het verzorgen van de kippen en het oogsten van eieren. Belangrijke onderwerpen die aan bod moeten komen zijn onder andere de leefomgeving van de kippen, voeding en gezondheid, het bouwen en onderhouden van een kippenhok, het opzetten van een kippeneconomie en het oplossen van veelvoorkomende problemen. Daarnaast moet de cursus praktische informatie bieden en duidelijke instructies en tips bevatten om de cursist te helpen bij het succesvol houden van kippen.

Kortom, een kippen cursus moet je het volgende bieden. 

 • Brede en grondige basis voor het houden van kippen
 • Aanschaf van de kippen
 • Verzorgen van de kippen
 • Oogsten van eieren
 • Leefomgeving van de kippen
 • Voeding en gezondheid
 • Bouwen en onderhouden van een kippenhok
 • Opzetten van een kippeneconomie
 • Oplossen van veelvoorkomende problemen
 • Praktische informatie
 • Duidelijke instructies en tips

Op welke manier ga je kippen houden?

Als je zelf kippen wilt hebben in je tuin, ga ik er van uit dat je natuurlijk kippen houden wilt. En dat je dit dus op een kleinschalige manier wilt doen, waarbij je biologisch te werk gaat. Wanneer je op deze manier overweegt kippen te gaan houden, dan kan een complete cursus leuk zijn, maar al snel een behoorlijke tijdsinvestering. 

Er zijn namelijk genoeg andere complete en waardevolle cursussen te vinden, waar je direct mee aan de slag kunt. Met een e-book kun je bijvoorbeeld al direct aan de slag! Hiermee heb je al de informatie direct in beheer. Met als voordeel, je kunt het altijd teruglezen. 

Eitje Erbij: Direct van start met alles wat je moet weten

Eitje Erbij

Het eerste e-book dat ik wil bespreken is “Eitje Erbij”. Dit e-book is dé ultieme gids voor iedereen die overweegt om kippen te houden of al kippen heeft en hier meer over wil leren. Het biedt praktische tips en nuttige informatie over alle aspecten van het houden van kippen, zoals hoe je kippen gezond houdt, wat je kippen wel en niet mogen eten  Daarnaast leer je welke dagelijkse taken nodig zijn om kippen te verzorgen en hoe je bevruchte eieren uitbroedt en kuikens grootbrengt.

Voordelen

Het voordeel van Eitje Erbij is dat het zeer toegankelijk is en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De informatie wordt duidelijk en helder uitgelegd, waardoor het voor iedereen begrijpelijk is.

Een ander voordeel is dat het e-book direct te downloaden is, zodat je meteen aan de slag kunt met het houden van kippen.

Nadelen

Een nadeel van “Eitje Erbij” kan zijn dat het minder uitgebreid is dan een echte cursus. Het is meer gericht op het geven van basisinformatie over het houden van kippen. Toch is het een goede start voor mensen die net beginnen met het houden van kippen.

Helaas is Eitje Erbij niet meer beschikbaar

De Kippengids: De complete doe-het-zelf kippenhokgids

Kippengids

Als je op zoek bent naar een uitgebreide gids voor het bouwen van een kippenhok, dan is de Kippengids iets voor jou. In deze gids leer je stap voor stap hoe je zelf een prachtige huisvesting kunt bouwen, zonder dat je hier veel ervaring voor nodig hebt.

De Kippengids bestaat uit vier stappen die je moet doorlopen om een uniek kippenhok te bouwen. De eerste stap is het kopen van de gids zelf, waarna je deze direct kunt downloaden en aan de slag kunt gaan. Vervolgens ga je op zoek naar de benodigde materialen en kun je beginnen met bouwen.

Naast de stappen om een kippenhok te bouwen, bevat de Kippengids ook veel informatie over vergunningen die je nodig kunt hebben bij het bouwen van een kippenhok. Zo legt de gids uit waar je op moet letten bij het bouwen van een kippenren en een kippenhok, en welke regels er gelden in jouw gemeente.

Voordelen

Een voordeel van de Kippengids is dat deze zeer overzichtelijk is opgebouwd, met duidelijke uitleg en tekeningen die voor iedereen begrijpelijk zijn. Daarnaast kun je de gids ook uitprinten als je dat prettiger vindt werken.

Nadelen

Een nadeel van de Kippengids is dat deze vooral gericht is op het bouwen van een kippenhok, en minder ingaat op andere aspecten van het houden van kippen, zoals voeding, verzorging en gezondheid. Hiervoor kun je beter het eerder besproken e-book “Eitje Erbij” raadplegen.

Wil je aan de slag met het bouwen van een kippenhok, dan is de Kippengids een goede keuze. 

Direct bekijken
kippengids.nl
Laatste update: 8 maart 2023 - 1:58 pm

Conclusie

Het houden van kippen is niet alleen leuk en gezellig, maar kan ook duurzaam, zelfvoorzienend, gezond en educatief zijn. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het houden van kippen, zijn er verschillende bronnen beschikbaar om meer te leren over dit onderwerp. Het e-book “Eitje erbij” biedt praktische tips en nuttige informatie over alle aspecten van het houden van kippen, terwijl de “Kippengids” stapsgewijze instructies biedt voor het bouwen van een kippenhok. Voor wie op zoek is naar een cursus kippen houden is het belangrijk om te zoeken naar een cursus die een brede en grondige basis biedt, praktische informatie bevat en duidelijke instructies en tips geeft om de cursist te helpen bij het succesvol houden van kippen. Met deze bronnen en kennis kan iedereen die geïnteresseerd is in het houden van kippen succesvol zijn in het verzorgen van gezonde en gelukkige kippen.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.