Ecoflow Delta Pro review: Ultiem power station? Ervaringen

Ecoflow Delta Pro Review Ervaring

Wil je overal en altijd energie tot je beschikking hebben? Wil je bijvoorbeeld bij je tiny house je smartphone en laptop op kunnen laden? Of wil je in je tiny house een paar lampjes laten branden? Met de Ecoflow Delta Pro is dit maar al te goed mogelijk. Maar, is de aanschaf van dit power station van Ecoflow aan te raden? Je leest het in deze uitgebreide Ecoflow Delta Pro review!

EcoFlow Delta Pro Powerstation | 3600 wh
 • Capaciteit: 3600Wh / 3600W
 • Levensduur: 3500 laadcycli tot 80% capaciteit
 • Maximaal continue vermogen: 3.200 watt
 • Gewicht: 45kg
 • Uitgang: Meerdere uitgangen, waaronder USB en USB-C en standaard stopcontact
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:53 am
Wouter Buijs

In dit artikel: “Ecoflow Delta Pro review: Ultiem power station? Ervaringen” vind je affiliate links. Dit betekent, dat ik een kleine vergoeding krijg in de vorm van een commissie bij een aankoop via 1 van deze links. Het mooie: Jij merkt er helemaal niets van in de prijs. ✅ Je bent goed geïnformeerd. Want, ik doe uiteraard mijn best jou zo goed mogelijk te helpen met de beste informatie en ik ben op zoek gegaan naar de beste prijzen van winkels waarbij ik ben aangesloten. Zo bestaat dit artikel uit 5526 woorden! 🔖 Even bookmarken? Als je nog vragen hebt, kun je altijd nog een reactie achter laten. 🙏

Ecoflow Delta Pro review (Samenvatting)

Persoonlijk vind ik de Ecoflow Delta Pro één van de beste power stations van dit moment. Dit is te danken aan het vermogen van dit power station, maar ook aan de veelzijdigheid. Ook niet onbelangrijk, het beschikt over een LFP (LiFePo4) accu, deze gaat vele malen langer mee dan de veelal gebruikte Li-ion accu. In een handomdraai maak je het tot je eigen solar genarator door er bijvoorbeeld een opvouwbaar Ecoflow zonnepaneel aan te koppelen.

Daar wil ik wel aan toevoegen dat dit power station niet voor iedereen weggelegd is. Heb je bijvoorbeeld niet al te veel capaciteit nodig? Dan is de Ecoflow Delta Pro iets teveel van het goede. Dat is ook het geval als je zo min mogelijk geld uit wilt geven; dit is een vrij prijzig power station. Maar, het is wel een onwijs fijn en goed power station!

Voor wie is de Ecoflow Delta Pro geschikt?

De Ecoflow Delta Pro is een power station dat je in meerdere situaties kunt gebruiken:

 • Bij je thuis. In je woning kun je op een handige manier gebruik maken van de Ecoflow Delta Pro. Als je in een ruimte, bijvoorbeeld de schuur, geen stopcontact hebt, komt dit power station maar al te goed van pas.
 • Offgrid. Ook in alle off-grid situaties komt de Ecoflow Delta Pro goed van pas. Wel moet je bij sommige van deze situaties rekening houden met het vrij forse gewicht, maar gelukkig beschikt dit power station over heuse wieltjes.
 • Voor werk. Het is ook mogelijk om de Ecoflow Delta Pro voor professionele doeleinden te gebruiken. Mocht je overal en altijd stroom voor je werkzaamheden nodig hebben, sluit de Ecoflow Delta Pro perfect op je wensen aan.
 • Camper of caravan. Onderweg is het je ideale compagnon, wanneer je niet een heel systeem wilt inbouwen.

In mijn ogen is dit powerstation zeker niet voor iedereen geschikt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een klein, compact en handzaam power station? Dan is de Ecoflow Delta Pro alles behalve geschikt voor je. Dit power station is namelijk groot, is zwaar en is onwijs krachtig.

Heb je niet al te veel capaciteit nodig? Dan lijkt het ook ietwat overbodig om de Ecoflow Delta Pro te kopen. Je kunt in dat geval beter voor één van de kleinere varianten van Ecoflow kiezen, waarover later ook nog meer in deze review.

off grid travel power station

Wat is de Ecoflow Delta Pro?

De Ecoflow Delta Pro is een krachtig power station. Met een totaal vermogen van 3600 Watt kun je werkelijk waar alle kanten op met dit powerstation. Je kunt hier je koelkast, airco, stofzuiger, computer, smartphone of andere elektronische apparaten op aansluiten.

Valt de stroom regelmatig uit? Of ben je op een locatie zonder stroom? Dan komt de Ecoflow Delta Pro maar al te goed van pas. Dit Ecoflow Delta Pro powerstation levert je alle benodigde stroom, waardoor je bijvoorbeeld je smartphone op kunt laden. Handig in het dagelijkse leven, maar minstens net zo handig in noodsituaties.

Toen ik dit powerstation voor het eerst zag, was ik onder de indruk. Onder de indruk van de vele aansluitingen, van de afwerking en van de algehele kwaliteit. Aan alles is te merken/voelen dat Ecoflow één van de beste merken in de wereld van power stations is.

Waar ik ook verbaasd over was, was het formaat van dit power station. Het is zeker niet het kleinste powerstation, waardoor het station dus niet in alle situaties even goed van pas komt. Daarentegen heeft Ecoflow wel voor een handig design gekozen. Men heeft dit powerstation van wieltjes voorzien, waardoor je ‘m alsnog relatief simpel kunt verplaatsen.

Dit power station ziet er wat mij betreft ook strak uit. Met dank aan de kleurstelling, de gebruikte materialen en de afwerking. Daarbij vind ik de wieltjes dus een groot pluspunt, evenals de steunen aan de onderzijde. Dankzij deze steunen staat de Ecoflow Delta Pro altijd waterpas, zolang je ‘m op een vlakke ondergrond neerzet.

Ecoflow Delta Pr review
De Ecoflow Delta Pro

Specificaties van de Ecoflow Delta Pro

In het aanbod van Ecoflow Delta Pro is dit eigenlijk het krachtigste power station. Om je hier een goede indruk van te geven, zet ik graag de belangrijkste specificaties even voor je op een rijtje:

 • Accu/batterijcapaciteit: 3600 Ah
 • Vermogen: 3600 Watt
 • Aantal A/C aansluitingen: 4 stuks
 • Aantal USBA poorten: 4 stuks
 • Aantal USBC poorten: 2 stuks
 • Oplaadtijd via stopcontact: 1,6 uur
 • Oplaadtijd via zonnepaneel 2,5 uur

Met deze Ecoflow Generator kun je dus alle kanten op. Je kunt hier meerdere apparaten op aansluiten, je kunt ‘m op meerdere plekken gebruiken en je geniet van brute kracht. Want ja, weinig andere power stations kunnen aan het vermogen van 3600 Watt tippen.

Wil je meer specificaties?

Batterijtype van dit Ecoflow power station

Bij elk Ecoflow power station vind ik het belangrijk om naar de batterij te kijken. Dit doe ik bij bijvoorbeeld de Ecoflow Delta Max, maar ook bij de Ecoflow Delta Pro.

Bij de laatstgenoemde variant viel direct op dat deze over een LiFeP04 batterij beschikt.

Wat is LiFeP04?

Een LiFeP04 batterij is een slag duurder dan een lithium accu, maar is wel beter. Dit komt onder meer doordat deze batterij gebruik maakt van lithium-ijzer-fosfaat als kathode. Dit zijn natuurlijke grondstoffen waarmee je van de nodige voordele geniet:

 • Een LiFeP04 batterij heeft over het algemeen een langere levensduur
 • Een LiFeP04 batterij behoeft weinig tot geen onderhoud
 • Een LiFeP04 batterij is veilig en is bijvoorbeeld ontbrandbaar
 • Een LiFeP04 batterij heeft een top ontlading en laadefficiëntie
 • Een LiFeP04 batterij is licht van gewicht

Waarom is een power station met LiFeP04 batterij zo goed?

Dat een LiFeP04 batterij veel voordelen biedt, blijkt uit bovenstaand rijtje. Dat je optimaal van deze voordelen bij de Ecoflow Delta Pro geniet, mag ook duidelijk zijn.

Zo is het ideaal dat de batterij van dit power station razendsnel opgeladen wordt. Als je dit via het stopcontact doet, duurt het slechts 1,6 uur. Binnen mum van tijd kun je dus weer gebruik maken van dit power station.

Ook op de lange termijn geniet je optimaal van dit power station. Dit is te danken aan de lange levensduur en de slijtvastheid van de accu. De accu levert nagenoeg niet in qua capaciteit, waardoor je gedurende vele jaren lang van een prima accucapaciteit verzekerd bent.

LiFeP04 batterij vs. Li-ion

Andere power stations zijn van een Li-ion batterij voorzien. Dat is wat mij betreft ook prima, maar die technologie werkt net iets anders. Door de net iets andere werking is de levensduur bijvoorbeeld een stuk korter. Ook duurt het over het algemeen langer om de accu op te laden.

Moraal van het verhaal: Ecoflow heeft met de LiFeP04 batterij de juiste keuze gemaakt. Met deze batterij functioneert dit power station op de best mogelijke manier. Niet alleen nu, maar ook in de komende vele jaren nog.

Power

Ecoflow Delta Pro ervaringen

Veel Ecoflow Delta Pro ervaringen zijn erg positief. Overigens geldt dit niet alleen voor de Delta Pro, maar ook voor bijvoorbeeld de Ecoflow Delta Max, Ecoflow Delta Mini en Ecoflow Delta 2. Al deze power stations van Ecoflow kunnen op positieve woorden rekenen.

Zie bijvoorbeeld hier een screenshot van de officiële website van Ecoflow Europe:

Dat geeft wat mij betreft één ding aan: Ecoflow levert pure kwaliteit. Dit merk je duidelijk terug aan de mogelijkheden van de Ecoflow Delta Pro, maar ook aan de lange levensduur. En zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft Ecoflow ook de juiste keuze op het gebied van de accu gemaakt.

Wat ook interessant om te zien is, is dat uit sommige reviews blijkt dat de Ecoflow Delta Pro niet voor iedereen geschikt is. Heb je bijvoorbeeld geen vermogen van 3600 Watt nodig? Dan is het wellicht beter om voor de Ecoflow Delta Max 2000 te kiezen. Dit power station levert minder vermogen, is wel een stuk kleiner en is hierdoor in andere situaties een stuk geschikter dan de Ecoflow Delta Pro.

Moraal van het verhaal: de meeste Ecoflow Delta Pro ervaringen zijn erg positief. Wel is het goed om te weten dat lang niet iedereen het beste voor de Ecoflow Delta Pro kan kiezen. Hoe dat precies zit, vertel ik je in het restant van dit artikel graag uitgebreid(er).

Maar eerst een paar ervaringen met de powerstaions van Ecoflow:

It’s freaking expensive machine wich I pay with my last money straight away after I learn Ecoflow pro is exist, It’s looking great is powerful and the app it’s really useful. …> Trying to find a way to charge my Tesla in emergency situations “the ground is missing” and waiting for my solar charging cable to connect my EcoFlow Pro with my solar. It’s the best!!! Thanks.

Ecoflow Delta Pro review Bron: eu.ecoflow.com

I recommend the Delta Pro,
because I think it is the best portable power station
you can get on the market. Very quick while loading, a lot of possibilities to connect
and the chance to make it stronger in capacity if needed.
And -by the way – the Eco Flow support to this gear works great.

Ecoflow Delta Pro review Bron: eu.ecoflow.com

Aansluiting op zonnepaneel werkt perfekt.

Duidelijk beeld van gebruik van wattages.

Overdag laad hij energie op via de zon waarmee ik avonds de hele woonkamer inclusief TV en verlichting op aansluit, scheelt op de energie rekening.

Ecoflow delta max review – Bron: Coolblue
EcoFlow Delta Pro Powerstation | 3600 wh
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:53 am

Voordelen en nadelen van de Ecoflow Delta Pro

Kan ik je de aanschaf van de Ecoflow Delta Pro aanraden? Dat hangt vooral van je eigen wensen en situatie af. Om je hier een handje bij te helpen, bespreek ik hieronder graag de voor- en nadelen van de Ecoflow Delta Pro. Daarmee kun je voor jezelf bepalen of dit Ecoflow powerstation voor jou iets is. Of niet.

Voordelen van de Ecoflow Delta Pro

 • Eén van de voordelen van de Ecoflow Delta Pro is terug te vinden in het vermogen. Doordat de accucapaciteit maar liefst 36000 Ah is, levert dit power station een vermogen van 3600 Watt. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee:
  • Je kunt meerdere apparaten tegelijkertijd op dit power station aansluiten
  • Je kunt ook grote/krachtige apparaten op dit power station aansluiten, zoals een airco of koelkast
 • Dat dit power station over meerdere aansluitingen beschikt, is uiteraard ook een groot voordeel. Het gaat hierbij om meerdere AC-poorten, maar ook om meerdere USB-poorten. Dankzij deze USB-poorten kun je makkelijk bijvoorbeeld je smartphone of tablet opladen.
 • Ook is de bediening van dit power station subliem te noemen. Je kunt ‘m middels de knoppen op het station zelf bedienen, maar je kunt ook gebruik maken van de Ecoflow app. Met deze app kun het power station volledig naar wens instellen en daarmee op afstand bedienen.
 • Een ander voordeel is terug te vinden in de oplaadmogelijkheden. Dit kun je sowieso op twee manieren doen: met een zonnepaneel van Ecoflow of via het stopcontact. Als je bijvoorbeeld een tiny house hebt, kun je het beste voor een Ecoflow solar panel kiezen. Dit paneel vangt licht op en zet dit licht om in energie. Met deze energie kun je vervolgens apparaten aansluiten op dit powerstation.
 • Wil je graag dat de Ecoflow Delta Pro nóg meer vermogen levert? Dat is mogelijk door extra batterijen aan dit power station aan te sluiten. Ecoflow benadrukt hierbij dat het mogelijk is om de capaciteit uit te breiden tot 10.000 Wh. Ja, dat is nog eens een indrukwekkend vermogen voor een power station.
 • De levensduur van de Ecoflow Delta Pro is onwijs lang. Dit is onder meer aan de hoogwaardige batterij te danken (zie hierboven), maar ook aan de andere onderdelen. Al met al kun je het ontwerpen van een hoogwaardig power station wel aan het merk Ecoflow overlaten.
 • De Ecoflow Delta Pro is keurig afgewerkt. Dit komt de uitstraling ten goede, maar daarmee ook de kwaliteit. Alle randen zijn bijvoorbeeld netjes afgewerkt, waardoor vocht geen vat kan krijgen op dit power station.

Je snapt wel, waarom ik heel erg te spreken over de kwaliteit van dit power station. En dat ik dit zie als 1 van de beste power stations.

Nadelen van de Ecoflow Delta Pro

Is de Ecoflow Delta Pro dan het perfecte power station? Nee, dat is in mijn ogen niet het geval. Het klopt dat ik dit een heel goed power station vind, maar je moet wel met een paar minpunten rekening houden.

 • Het eerste minpunt heeft te maken met de afmetingen. De Ecoflow Delta Pro is door Ecoflow groot vormgegeven, puur om het vermogen van 3600 Watt te kunnen leveren. Gevolg hiervan is wel dat je dit power station niet zomaar overal mee naar toe neemt. Dit heeft ook met het gewicht te maken; 44,9 kilogram om precies te zijn.
 • Het tweede minpunt is het gevolg van de afmetingen; dit power station is niet voor iedereen geschikt. Heb je bijvoorbeeld een power station nodig dat je makkelijk overal mee naar toe kunt nemen? Dan is de keuze voor de Ecoflow Delta Mini bijvoorbeeld een stuk logischer.
 • Verder moet je rekening houden met het opladen via zonnepanelen. Dit werkt op zich prima, maar moet je wel in de meest optimale omstandigheden doen. Als er bijvoorbeeld bewolking is, duurt het opladen van dit power station onwijs lang. Erg logisch, maar wel iets om even goed van op de hoogte te zijn.
 • Ook vind ik dat dit een nogal prijzig power station is. Je kunt uitgaan van een bedrag tussen de 3800 en 4500 euro. Ben je bereid om dit bedrag uit te geven? Dan ben je de komende jaren van een super power station voorzien. Het is echter goed voor te stellen dat je zo’n bedrag niet wilt of kunt uitgeven.

Ecoflow Delta Max review

Heb je het idee dat de Ecoflow Delta Pro iets teveel van het goede is? Heb je bijvoorbeeld een niet al te hoog vermogen nodig? Of wil je bij voorkeur minder geld uitgeven? Dan sluit de Ecoflow Delta Max mogelijk op je wensen aan.
Dit power station wordt in meerdere varianten aangeboden: de Ecoflow Delta Max met 1612 Wh levert bijvoorbeeld een vermogen van 2000 Watt. Heb je een nog hoger vermogen nodig? dan kan de Ecoflow Delta Max 2000 interessant voor je zijn. Dit apparaat levert ook een vermogen van 2000 Watt, maar is wel krachtiger en sneller.

Met de Ecoflow Delta Max doe je wat mij betreft ook een prima aankoop. Qua toepassingsmogelijkheden, functie en gebruik is dit power station wel anders dan de Ecoflow Delta Pro. Daar vertel ik je hieronder graag meer over.

Ecoflow Delta Pro of Max

Heb je interesse om een krachtig power station van Ecoflow aan te schaffen? Dan kom je vanzelf bij de Ecoflow Delta Pro of Max uit. Hieronder neem ik graag de overeenkomsten en verschillen tussen beide powerstations met je door.

Waarin zijn de Ecoflow Delta Pro en Max powerstations gelijk?

Beide power stations zijn van een top kwaliteit, beschikken over meerdere poorten en zijn te koppelen aan een zonnepaneel van Ecoflow. Met zo’n zonnepaneel en dit powerstation kun je je eigen energienetwerk creëren.

Qua design en afwerking lijken beide power stations ook veel op elkaar. Beide power stations zijn keurig afgewerkt, zijn van de beste materialen vervaardigd en zien er keurig uit. Dit laatste is te danken aan de afwerking, maar ook de kleurkeuze.

Wat zijn de verschillen?

Tussen beide power stations bestaan ook grote verschillen:

 • Vermogen. De Ecoflow Delta Pro is een stuk krachtiger dan de Max. Doordat de Pro krachtiger is, gebruik je dat power station beter voor grotere apparaten. De Max heeft immers een lager vermogen, van 2000 Watt om precies te zijn.
 • Afmetingen. De Ecoflow Delta Pro is een stuk groter dan de Ecoflow Delta Max. Dat merk je aan de afmetingen zelf, maar ook aan het gewicht. De Max weegt bijvoorbeeld maar 22 kilogram, terwijl de Pro 44,9 kilogram weegt.
 • Prijskaartje. De Ecoflow Delta Pro is hoe dan ook een stuk duurder dan de Ecoflow Delta Max. Dit heeft logischerwijs met bovengenoemde verschillen te maken.
 • Toepassingsmogelijkheden. De Ecoflow Delta Max is een powerstation dat je makkelijker mee neemt, onder meer vanwege het lagere gewicht. Als je echter op een vaste plek naar een ware krachtpatser op zoek bent, sluit de Ecoflow Delta Pro veel beter op je aan. Beide power stations hebben dan ook een andere toepassingsmogelijkheid.

Welk Ecoflow power station is het beste?

Dit hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Ben je op zoek naar een power station met een zo’n groot mogelijke batterijcapaciteit? Dan sluit de Ecoflow Delta Pro goed op je wensen aan. Wil je minder geld uitgeven en hoeft het powerstation aan meerdere eisen te voldoen? Dan is de Ecoflow Delta Max de betere keuze.

Om te bepalen wat voor jou het beste power station is, kijk je als eerste naar:

 • Jouw geschatte verbruik

Dit is de basis, dan weet je naar welk kaliber je moet gaan kijken.

Andere modellen Ecoflow Delta powerstations

In de afgelopen jaren heeft Ecoflow meerdere Delta powerstations uitgebracht. Al deze Ecoflow generators zijn van een top kwaliteit, maar verschillen op het gebied van capaciteit/vermogen.

Op dit moment kun je tussen de volgende varianten kiezen:

 • Ecoflow Delta 2
 • Ecoflow Delta Max
 • Ecoflow Delta
 • Ecoflow Delta Mini

Het grootste verschil tussen de Ecoflow Delta Pro en andere Ecoflow power stations?

In mijn ogen bestaan er twee grote verschillen:

 • De accu. Bij de Ecoflow Delta Pro heeft Ecoflow voor een LiFEP04 batterij gekozen, terwijl de andere power stations over een li-ion batterij beschikken. Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, is een LiFEP04 batterij een stuk beter.
 • Het vermogen. Onder meer vanwege de batterij is de Ecoflow Delta Pro veel krachtiger. Op dit power station kun je ook grote elektronische apparaten aansluiten en geniet je simpelweg van brute kracht.

Een kleiner maar populair alternatief: Ecoflow Delta 1300

Heb je liever een iets kleiner powerstation? En geef je bij voorkeur ook een stuk minder geld uit? Dan is de Ecoflow Delta 1300 mogelijk interessant voor je. Dit powerstation is een stuk kleiner, beschikt over meerdere poorten en is draagbaar. Dat laatste zorgt ervoor dat je dit powerstation in andere situaties gebruikt dan de Ecoflow Delta Pro.

Dit powerstation beschikt over een 1260 Wh li-ion batterij. De batterij is daarmee dus al een groot verschil ten opzichte van de Ecoflow Delta Pro. Met dit apparaat beschik je over in totaal 11 output mogelijkheden en een vermogen van maximaal 1800 Watt. Dat is echter het piekvermogen; het ‘normale’ vermogen ligt rond de 1300 Watt.

Al met al is de Ecoflow Delta 1300 een interessant alternatief. Zéker als je op zoek naar een kleiner power station van Ecoflow bent.

Quick review van de Ecoflow Delta Mini

Als je een echt klein power station wilt hebben, is de Ecoflow Delta Mini mogelijk interessant voor je. Dit power station is erg klein uitgevoerd, is hierdoor minder krachtig maar is hierdoor wel een stuk praktischer. Zo kun je dit power station echt overal mee naar toe nemen.

Wat is de Ecoflow Delta Mini?

De Ecoflow Delta Mini is het kleinste broertje van de Ecoflow Delta Pro. Dit broertje is een stuk compacter, beschikt over minder poorten en is een heel stuk betaalbaarder.

Het handige is dat je op dit moment uit twee Mini varianten kunt kiezen. De kleinste variant heeft een batterijcapaciteit van 882 Ah en de grotere variant heeft een batterijcapaciteit van 1260 Ah. Denk goed over het gewenste gebruik na en bedenk welke capaciteit het beste op je wensen/situatie aansluit.

Betekent Mini ook minder goed?

Nee, Mini betekent in dit geval ‘anders’. Je gebruikt dit power station op een andere manier en in andere situaties. Denk daarom goed over het gewenste gebruik na. Op basis daarvan kun je de juiste keuze tussen de Ecoflow Delta Pro en Mini maken.

Ecoflow Delta of Ecoflow Delta 1300: wat is het verschil?

In mijn ogen bestaat er geen verschil tussen de Ecoflow Delta en de Ecoflow Delta 1300. De Ecoflow Delta 1300 is een benaming die bij mijn partner Bol.com gebruikt wordt, maar die ik op de website van Ecoflow helemaal niet tegenkom.

Alternatief voor Ecoflow

Wil je het beste power station kopen? Dan is het wat mij betreft interessant om naar een Ecoflow power station te kijken. Dit merk levert kwaliteit en biedt meerdere prima power stations aan.

Vind je de power stations van dit merk echter te duur? Dan kun je mogelijk kijken naar een alternatief. Hieronder bespreek ik enkele interessante alternatieven.

Ecoflow Delta Pro vs. Bluetti AC200MAX

De Bluetti AC200MAX is een goed aangeschreven power station. Dit power station is anders vormgegeven, is een stuk compacter en is minder krachtig. Zo is de maximale batterijcapaciteit 2048 Wh. Net zoals de Delta Pro beschikt de Bluetti AC200MAX wel over meerdere uitgangspoorten. Beiden beschikken deze power stations over een LiFeP04 accu.

Waarin is de Ecoflow Delta Pro beter?

De Ecoflow Delta Pro is gewoonweg een stuk krachtiger. Dit betekent dat je meerdere apparaten tegelijkertijd op dit power station aan kunt sluiten. En dit betekent ook dat je zwaardere apparaten op dit power station aan kunt sluiten.

Waarin is de Bluetti AC200MAX beter?

De Bluetti AC200MAX is handiger om mee te nemen. Dit komt onder meer doordat dit power station zo’n 16 kilogram lichter is en handiger vormgegeven is. Dit power station van Bluetti is bovendien iets sneller opgeladen dan de Delta Pro.

EcoFlow Delta Pro Powerstation | 3600 wh
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:53 am

Direct bekijken
bluettipower.eu
Laatste update: 31 oktober 2022 - 11:56 am

Ecoflow Delta Pro vs. Goal Zero Yeti 3000x

Het loont ook zeker om naar het aanbod van Goal Zero te kijken. Kijkende naar dit aanbod lijkt de Goal Zero Yeti 3000x het beste alternatief voor de Ecoflow Delta Pro.

Waarin is de Ecoflow Delta Pro beter?

De Ecoflow Delta Pro beschikt over een veel betere batterij. Het gaat hierbij dus om de besproken LiFeP04 batterij, terwijl de Goal Zero Yeti 3000x het met een li-ion accu moet doen. Dit merk je aan de capaciteit, maar ook aan de oplaadtijd. Daarnaast beschikt de Ecoflow Delta Pro over veel meer poorten. De Goal Zero heeft bijvoorbeeld maar 1 stopcontact.

Waarin is de Goal Zero Yeti 3000x beter?

De Goal Zero Yeti 3000x is compacter en is lichter van gewicht. Je neemt hem hierdoor makkelijker overal mee naar toe. Daarnaast is de Goal Zero Yeti 3000x een stuk(je) goedkoper dan de Ecoflow Delta Pro.

Meer lezen over Goal Zero?

Goal Zero Yeti 3000x
Direct bekijken
coolblue.nl
Laatste update: 15 juni 2022 - 12:30 pm

Ecoflow Delta vs. Ecoflow Delta 2

De Ecoflow Delta en Delta 2 zijn twee prima power stations van Ecoflow. Beide varianten zijn relatief compact, zijn van een top kwaliteit en zijn veelzijdig te gebruiken.

Waarin is de Ecoflow Delta beter?

De Ecoflow Delta is krachtiger dan de Ecoflow Delta 2. Dit blijkt onder meer uit het feit dat je met de Delta 19 keer een laptop op kunt laden en met de Delta 2 slechts 16 keer. Dit verschil is niet alleen bij een laptop zichtbaar, maar ook bij andere elektronische apparaten.

Waarin is de Ecoflow Delta 2 beter?

De Ecoflow Delta 2 is minder krachtig, maar is wel een stuk goedkoper. Hoewel je op capaciteit inlevert, beschikt de Delta 2 net als de Delta Pro over een LiFePo4 accu. Dit betekent o.a. dat de levensduur vele malen langer is.

Is Ecoflow Delta 2 de beste van deze twee?

Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Als je een krachtigere variant wilt met meer capaciteit, dan is de Delta de betere variant. Het verschil is echter niet dusdanig groot, waardoor het prijsverschil mogelijk zwaarder voor je weegt. Qua prijs is de Ecoflow Delta 2 inderdaad een stuk voordeliger.

Direct bekijken
eu.ecoflow.com
Laatste update: 31 oktober 2022 - 11:35 am

Ecoflow Delta 2
Direct bekijken
offgridcentrum.nl
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:39 am

Ecoflow Delta Power Station specs

Wil je graag de juiste keuze maken tussen de verschillende Ecoflow Delta power stations? Dan zou je goed naar de specificaties moeten kijken. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik de belangrijkste oplaadcyclus voor je op een rijtje gezet. Bestudeer onderstaande tabel en zie daarin duidelijke verschillen tussen de Ecoflow Delta power stations naar voren komen.

Kenmerk | ModelEcoflow Delta proEcoflow Delta MaxEcoflow DeltaEcoflow Delta 2Ecoflow Delta Mini
Capaciteit Wh3600201612601024882 Wh
Afmetingen63.5 x 28.4 x 42cm49.7 x 24.2 x 30.5 cm39.0 x 19.4 x 26.4 cm40,0 x 21,1 x 28,1 cm37.8 × 18.4 x 24 cm
Gewicht45 kg22.0 kg14 kg12 kg10.7kg
MateriaalKunststofKunststofKunststofKunststofKunststof
Batterij typeLiFePO4
(6500 cycli tot 50% capaciteit, 3500 cycli tot 80% capaciteit)
Lithium-Ion
(800+ life cycles = 80% batterij capaciteit)
Lithium-Ion
(800+ life cycles = – 20% batterij capaciteit)
LiFePO4
(6500 cycli tot 50% capaciteit, 3500 cycli tot 80% capaciteit)
Lithium-Ion (800+ life cycles = – 20% batterij capaciteit)
Maximaal vermogentotaal max. 3600 W continu vermogen
totaal max. 7200 W piek vermogen
totaal max. 2400 W continu vermogen
totaal max. 5000 W piek vermogen
totaal max. 1800 W continuvermogen
totaal max. 3300 W piek vermogen
(800+ life cycles = 80% batterij capaciteit)totaal max. 1400 W continuvermogen
Totaal max. 2100 W piek vermogen
Output USB2 x USB-A
2 x USB-A fast charge 18W
2 x USB-C Port: 100W
2 x USB-A
2 x USB-A fast charge 18W
2 x USB-C Port: 100W
2 x USB-A
2 x USB-A fast charge 18W
2 x USB-C Port: 100W
2 x USB-A 5V, 2.4A
2 x Fast Charge USB Port (18W)
2 x USB-C Port: 100W
2 x USB-A
1 x Fast Charge USB Port
1 x USB-C Port: 100W
Output DC1 x 12 V Car Port
1 x Anderson Port 30A
2 x DC5521 Output: 12.6V DC, 3A
1 x 12 V Car Port
1 x Anderson Port 30A
2 x DC5521 Output: 12.6V DC, 3A
12 V Car Charger12 V Car Port 2 x DC5521 Output: 12.6V DC, 3A12 V Car Port
2 x DC5521 Output: 12.6V DC, 3A
Output 230 V4 x AC 230 V (EU Schuko)4 x AC 230 V (EU Schuko)4 x AC 230 V (EU Schuko)2 x AC 230 V (EU Schuko)2 x AC 230 V (EU Schuko)
Input DC– Netstroom adapter 2900W
– EV adapter 3000W
– Solar Charging (MC4) poort 1600 W / 11-150 V max. 15 A
– Netstroom poort 1800 W
– Solar port MC4 800 W / 11-100 V
– Car Charger 12V/24V DC 8A max
– Netstroom poort 1200 W
– Universeel Solar (MC4) poort 400 W / 65 V max.
– Car Charger 12V/24V DC 10A max
– Netstroom poort 1200 W
– Solar port MC4 500W 11-60V DC, 15A max
– Car Charger 12V/24V DC 8A max
– Netstroom poort 900 W
– Solar port MC4 300 W / 11-75 V
– Car Charger 12V/24V DC 8A max
(Spat)waterdichtNee, waterdichte hoes verkrijgbaarNee, waterdichte hoes verkrijgbaarNee, waterdichte hoes verkrijgbaarNee, waterdichte hoes verkrijgbaarSpatwaterdicht IP54
OplaadindicatorJaJaJaJa
Optimale werkingstemperatuurOntladen temp: -20 to 45°C +/-3°C
Opladen temp: 0 to 45°C +/-3°C
Ontladen temp: -20 to 45°C +/-3°C
Opladen temp: 0 to 45°C +/-3°C
Ontladen temp: -20 to 45°C +/-3°C
Opladen temp: 0 to 45°C +/-3°C
Ontladen temp: -20 to 45°C +/-3°C
Opladen temp: 0 to 45°C +/-3°C
Oplaadtijd via AC1.9 uur1.5 uur1-2 uur1-2 uur2 uur
Wifi functieJaJaJa
Garantie24 maanden24 maanden24 maanden24 maanden24 maanden
Model Ecoflow Delta Pro Ecoflow Delta Max Ecoflow Delta Ecoflow Delta Max Ecoflow Delta Mini
Ecoflow Delta specificaties (Ecoflow Delta Pro, Delta Max, Delta, Delta 2, Delta mini)

Hoe lang gaat je Ecoflow Power station mee?

Leuk al die wattages, maar wat zegt dat nu eigenlijk? Hoe lang kan ik de Ecoflow powerstation Pro, Max of mini nu gebruiken?

In onderstaande tabel zie je een indicatie:

ModelEcoflow Delta ProEcoflow Delta MaxEcoflow Delta 2Ecoflow DeltaEcoflow Delta mini
ApparaatWatt3600201610241260882
Light-a-Life 3504,5800448228280196
Light Bulb113271839311580
CPAP655531161914
TV (42″ LED)100362010139
Pellet Grill606034172115
Microwave100042111
Portable Fridge2514481415035
WiFi Router2514481415035
Mini Fridge3510358293625
Full Size Refrigerator556537192316
Circular Saw15002,401,340,680,840,59
Laptop458045232820
Hoeveel x ladenWH
Smartphone123001688510574
Tablet3012067344229
Laptop507240202518
POV Camera5720403205252176
DSLR Camera18200112577049
Hoofdlamp5720403205252176
Gebruik dit enkel als indicatie. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Ecoflow Power Station of Ecoflow Solar Generator

Deze twee producten lijken behoorlijk veel op elkaar. Het enige verschil is dat er 1 of meerdere zonnepanelen aan het power station hangen.

Wat is een solar generator?

Een solar generator is een compleet pakket bestaande uit een power station en zonnepanelen. Deze zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit zonlicht vervolgens om in energie. Met deze energie is je power station vervolgens in staat om bijvoorbeeld je smartphone op te laden. Je genereert (generate – generator) dus energie van de zon (solar)

Bijvoorbeeld deze combinatie van de Delta 2 plus een 220 watt opvouwbaar zonnepaneel.

Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 3 juni 2022 - 8:29 am

Wat is een power station?

Een power station is alleen het apparaat waarmee je andere apparaten op kunt laden. Voordat je dit kunt doen, moet je het power station wel opladen. Dit doe je dus met zonnepanelen of via het stopcontact.

Hoe maak je van je Ecoflow Delta power station een solar generator?

Heel simpel: door één of meerdere zonnepanelen aan het power station te koppelen.

Waarom een Ecoflow Delta Power station kopen?

Wat mij betreft doe je met een Ecoflow Delta power station een prima aankoop. Dat is vooral aan onderstaande punten te danken:

 • Je hebt de keuze uit meerdere Ecoflow Delta power stations.
 • Alle Ecoflow Delta power stations zijn van een geweldige kwaliteit.
 • De Ecoflow Delta power stations gaan lange tijd mee.
 • De Ecoflow Delta power stations zijn op meerdere plekken en in meerdere situaties te gebruiken.

En waarom niet kopen?

 • Er is ook één reden waarom je een Ecoflow Delta power station niet zou kopen: het prijskaartje. Voor alle Ecoflow Delta power stations moet je gewoonweg relatief veel geld betalen. Onthoud daarbij in ieder geval dat je voor kwaliteit moet betalen!

Koopgids: Welk Ecoflow Delta power station kopen?

Heb je de wens om een Ecoflow Delta power station te kopen? Geef dan voor jezelf antwoord op de volgende vragen:

 • 1. Waar wil je je nieuwe power station gebruiken?
  • Wil je graag volledig off grid leven, wil je een dagje uit gaan, wil je een weekend kamperen of wil je een lange reis maken? Als je weet waar je je power station voor wilt gebruiken, kun je naar onderstaande punten kijken.
  • Grofweg kun je het zo indelen:
 • 2. Hoeveel vermogen moet het power station leveren?
  • Ga goed na wáár je het power station precies voor wilt gebruiken. Als je dat weet, kun je bepalen hoeveel vermogen het power station moet leveren.
  • Het liefste wil je over ruimschoots de benodigde capaciteit beschikken.
 • 3. Over hoeveel poorten moet het power station beschikken?
  • Dit is van belang als je meerdere apparaten tegelijkertijd op het power station aan wilt kunnen sluiten.
 • 4. Hoeveel geld wil je uitgeven?
  • Zoals duidelijk mag zijn, bestaan er tussen de Ecoflow Delta power stations grote prijsverschillen.

Als je over deze 4 vragen nadenkt, kun je ook naar andere zaken kijken. Hierbij kun je denken aan het soort batterij, de batterijcapaciteit, het formaat van het power station en het bijbehorende gewicht.

Ecoflow Delta power station kopen: Wat krijg je erbij geleverd in de doos?

In de doos van het Ecoflow Delta power station vind je onderstaande:

 • Ecoflow Delta Power Station – EU version
 • 230V netstroomadapter
 • 12V car charging kabel
 • Solar oplaadkabel
 • DC5521 naar DC5525 kabel*
 • Handleiding

* Wat is een DC 5521 naar DC5525 kabel, en waar dient dit voor?

Met de DC 5521 naar DC5525 kabel kun je het power station aansluiten op een zonnepaneel van Ecoflow. Daarmee creëer je je eigen energienetwerk.

Wat kost een Ecoflow Delta power station?

Voor de Ecoflow Delta Pro betaal je zo’n 3800 euro, terwijl je voor de Ecoflow Delta Mini zo’n 1100 euro betaalt. De prijzen lopen nogal uiteen, dus bepaal heel goed hoeveel geld je idealiter uit zou willen geven.

Waar kun je de Ecoflow Delta Pro goedkoop kopen?

Graag raad ik je aan om de prijzen bij Coolblue en Bol.com te checken. De ervaring leert dat deze twee webshops weleens stunten met een flinke aanbieding op de Ecoflow Delta Pro! Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bij de Ecoflow distribiteur kopen. Die vind je hier. Verder zijn cameranu.nl en offgridcentrum.nl goede plekken met eerlijke en vergelijkbare prijzen.

Conclusie: is de Ecoflow Delta Pro een goed power station?

Ja, zonder enige twijfel. De Ecoflow Delta Pro is onwijs krachtig, beschikt over de best mogelijke accu en is voor nagenoeg alle elektronische apparaten geschikt. Het power station is ook geweldig afgewerkt, ziet er fraai uit en beschikt over handige wieltjes.

Ga wel goed na of je echt zoveel vermogen nodig hebt. En of je het praktisch vindt dat de Ecoflow Delta Pro zo’n 45 kilogram weegt. Als dit niet op je wensen aansluit, kies je beter voor één van de andere Ecoflow Delta power stations.

 • Capaciteit: 3600Wh / 3600W
 • Levensduur: 3500 laadcycli tot 80% capaciteit
 • Maximaal continue vermogen: 3.200 watt
 • Gewicht: 45kg
 • Uitgang: Meerdere uitgangen, waaronder USB en USB-C en standaard stopcontact

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
prepz.nl
coolblue.nl
cameranu.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:53 am

Nu bekijken bij:

offgridcentrum.nl
bol.com
eu.ecoflow.com
cameranu.nl
prepz.nl
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:39 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.