- Ecoflow Zonnepaneel kopen: Goed idee? Samenvatting
- Over Ecoflow
- Wat is een Ecoflow solar panel?
- Waarvoor zijn de Ecoflow zonnepanelen ontworpen?
- Wanneer en voor wie zijn Ecoflow zonnepanelen geschikt?
- De populairste Ecoflow zonnepanelen
- Ecoflow zonnepaneel specs
- Voordelen en nadelen Ecoflow Solar panel
- Welk Ecoflow zonnepaneel kopen?
- Ecoflow 110 vs. 160 vs. 400 watt solar panel
- Welk Ecoflow solar panel voor Ecoflow power station?
- Ecoflow Zonnepaneel keuzegids
- Ecoflow zonnepaneel ervaringen
- Ecoflow Zonnepaneel of Goal Zero
- Ecoflow zonnepaneel of Bluetti
- Wat kost een Ecoflow zonnepaneel?
- Goedkoop Ecoflow zonnepanelen kopen?
- Ecoflow zonnepaneel kopen
- Conclusie: is het Ecoflow zonnepaneel een goede koop?
- Ecoflow zonnepaneel FAQ’s

De Ecoflow zonnepanelen groeien stevig in populariteit. Logisch voor zowel prepper, van-lifer and outdoor liefhebber bieden deze opvouwbare solar panels heel wat gemak. Samen met een draagbaar power station heb je in een handomdraai energie bij de hand voor al je behoeften. Altijd en overal.
Maar, waarom zou je nu een Ecoflow zonnepaneel kopen? Er zijn nogal wat aanbieders op de markt tegenwoordig. De populariteit van dit type draagbare solar generators, maakt dat er veel kaf tussen het koren te vinden is.
Daarom: Dit uitgebreide artikel, waarin je alles kunt lezen over de verschillende Ecoflow solar panel varianten.
Dus: Ga jij outdoor of off grid en heb je een goed opvouwbaar zonnepaneel nodig? Dan ben je hier aan het goede adres.

In dit artikel: “Ecoflow Zonnepaneel review: Ecoflow Solar panel ervaringen” vind je affiliate links. Dit betekent, dat ik een kleine vergoeding krijg in de vorm van een commissie bij een aankoop via 1 van deze links. Het mooie: Jij merkt er helemaal niets van in de prijs. ✅ Je bent goed geïnformeerd. Want, ik doe uiteraard mijn best jou zo goed mogelijk te helpen met de beste informatie en ik ben op zoek gegaan naar de beste prijzen van winkels waarbij ik ben aangesloten. Zo bestaat dit artikel uit 3635 woorden! 🔖 Even bookmarken? Als je nog vragen hebt, kun je altijd nog een reactie achter laten. 🙏
Ecoflow Zonnepaneel kopen: Goed idee? Samenvatting
Wat mij betreft is het zeker verstandig om een Ecoflow zonnepaneel te kopen. De zonnepanelen van dit merk zijn van een sublieme kwaliteit, hebben een hoog rendement en beschikken bijvoorbeeld over monocrystalline zonnecellen. Daarnaast hebben ze een IP67 waardering. Wat betekent dat ze goed waterbestendig zijn! Verder zijn er verschillende modellen en varianten te kiezen. Daarmee kun je altijd het solar panel kiezen dat bij jouw situatie en wensen past.
Over Ecoflow
“Wij creëren werelds meest innovatieve en duurzame stroomoplossingen, waarmee jij onbeperkt kunt leven, dromen en ontdekken”.
Website Ecoflow
Deze zin heb ik rechtstreeks van de website van Ecoflow gehaald. En geeft wat mij betreft duidelijk aan waar dit merk voor staat, wat het te bieden heeft en wat het doel is.
Op dit moment is Ecofolow wereldwijd actief. Het biedt de stroomoplossingen in Europa aan, maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika. Dat dit bedrijf wereldwijd actief is, is voor mij veelzeggend voor het succes van het merk.
In mijn ogen is Ecoflow een onwijs waardevol bedrijf. Het bedrijf neemt ons milieu, onze aardbol en de wensen van outdoor liefhebbers serieus. Dit blijkt duidelijk uit het gevarieerde aanbod vaan stroomoplossingen. Want, naast de zonnepanelen biedt Ecoflow nog meer producten aan. Hierbij kun je denken aan draadloze oplaadstations en complete power kits!
Wat is een Ecoflow solar panel?
Een Ecoflow solar panel is eigenlijk een zonnepaneel dat je kunt dragen. Dit zonnepaneel vangt het zonlicht op, zet dit om in energie en stelt je hiermee in staat om altijd en overal energie te gebruiken.
Daarbij geniet je van twee specifieke voordelen:
- Opvouwbaar. Ongeacht voor welke Ecoflow solar paneel je kiest, geniet je van een opvouwbaar zonnepanelen. De Ecoflow zonnepanelen zijn hierdoor altijd en erg simpel mee te nemen.
- Makkelijk aan te sluiten. Een Ecoflow solar paneel sluit je erg simpel aan. Dit doe je bijvoorbeeld middels de MC4 aansluiting op een portable power station.
Waarvoor zijn de Ecoflow zonnepanelen ontworpen?
De Ecoflow zonnepanelen zijn ontwikkeld door off the grid energiesystemen.
Oftewel: systemen waarmee je overal en altijd je eigen energie op wilt/kunt wekken.
Door het zonnepaneel op een portable power station aan te sluiten, creëer je je eigen netwerk. Dit betekent dat je tijdens het kamperen overal je camping kooktoestel kunt gebruiken. Of dat je overal en altijd je smartphone, drone of camera op kunt laden. Volledig gratis, aangezien je gebruik maakt van solar energie.
Wanneer en voor wie zijn Ecoflow zonnepanelen geschikt?
De Ecoflow zonnepanelen zijn uiterst geschikt voor outdoor liefhebbers. Als je bijvoorbeeld een wandeling van een paar dagen maakt, heb je altijd wel op een moment energie nodig. En met een solar zonnepaneel van Ecoflow verkrijg je deze energie altijd en overal.
Woon je in een tiny house? Dan komen de Ecoflow solar panels ook goed van pas. Hang het paneel ergens op of zet ‘m neer, waarna je het zonnepaneel op een portable station aan kunt sluiten. Nadat je dat hebt gedaan, kun je bijvoorbeeld je smartphone opladen.
Voor in elke off grid situatie is een Ecoflow zonnepaneel geschikt. Met dit paneel wek je vervolgens je eigen energie op. Volledig gratis, duurzaam en op een handige manier.
In mijn ogen zijn de zonnepanelen van Ecoflow voor heel veel mensen geschikt. Ongeacht waar je precies in de wildernis tijd doorbrengt, komen de panelen goed van pas.
Dit is ook te danken aan de eerder genoemde voordelen:
- het feit dat je het paneel makkelijk aan kunt sluiten
- en dat je het op kunt vouwen.
De populairste Ecoflow zonnepanelen
Op het moment van schrijven biedt Ecoflow meerdere zonnepanelen aan. Deze panelen zijn qua design en werking grotendeels gelijk aan elkaar, maar verschillen bijvoorbeeld op het gebied van vermogen.
Over drie Ecoflow solar panels vertel ik je graag meer. Neem mijn korte onderstaande reviews door en verdiep je daarmee direct in het aanbod van Ecoflow. Je kunt op basis daarvan ook direct bepalen wat voor jou het juiste zonnepaneel van Ecoflow is.
Ecoflow Zonnepaneel 110 Watt
Het Ecoflow Zonnepaneel 110 Watt is min of meer het basismodel van Ecoflow. Dit paneel bestaat uit delen die geschakeld aan elkaar zijn, waardoor je het paneel makkelijk in- en uit kunt vouwen.
Met dank aan de efficiënte monocrystalline zonnecellen wekt dit paneel de nodige energie op. Dit is ook te danken aan de handige kickstand. De meegeleverde draagtas kun je openklappen tot stand voor je Ecoflow zonnepaneel. Hiermee kun je het paneel makkelijk onder de juiste hoek onder de zon plaatsen.
Dit zonnepaneel sluit je vervolgens aan op een portable station, bijvoorbeeld van Ecoflow of Bluetti. Met een paar koppelstukken kun je het ook op een Goal Zero aansluiten.
Nadat je dit hebt gedaan, kun je met dit portable station je smartphone opladen of gebruik maken van een kooktoestel.
Belangrijk voordeel van dit paneel is dat het compact is. Het paneel is compact vormgegeven en weegt hierdoor slechts 4 kilogram. Met dank aan dit minieme gewicht neem je het Ecoflow Zonnepaneel 110 Watt echt overal mee naar toe. Ecoflow geeft zelf aan dat het paneel ideaal is voor in een vakantiehuisje, camper, caravan en boot.
Dit zonnepaneel is prima geschikt voor de kleinere energiebehoefte in de wildernis. Denk aan een laptop, een paar smartphones, wat verlichting en/of een portable koelkastje. Al zou ik al snel naar de 160 watt variant kijken, omdat deze voor de kleine meerprijs je toch wat ruimer in energie voorziet.
Ecoflow Zonnepaneel 160 Watt
Heb je het idee dat je aan een paneel van 110 Watt niet voldoende hebt? Dan sluit het Ecoflow zonnepaneel 160 Watt mogelijk beter op je wensen aan. Dit zonnepaneel lijkt grotendeels op bovenstaande variant, maar is een stuk krachtiger. Dankzij het vermogen van 160 Watt krijg je over meer energie de beschikking.
De werking is gelijk aan bovenstaand zonnepaneel. Ook dit paneel bestaat uit meerdere geschakelde onderdelen, bestaat uit efficiënte monocrystalline zonnecellen en beschikt over een kickstand. Dankzij de zonnecellen ligt de efficiency tussen de 20 en 21%.
Ten opzichte van bovengenoemd zonnepaneel is dit paneel slechts een paar tientjes duurder. Het paneel is daarentegen wel een stuk krachtiger, dus voor mij zelf is de keuze snel gemaakt. Wel is het zo dat dit paneel iets zwaarder is dan bovenstaande variant: 5 kilogram om precies te zijn.
Ecoflow Zonnepaneel 400 Watt
De Ecoflow Zonnepaneel 400 Watt is één van de krachtigste zonnepanelen van dit moment. Dit zonnepaneel levert een vermogen van 400 Watt, bestaat uit 4 aan elkaar geschakelde panelen en behaalt een efficiency van 22,4%.
Wat bij dit paneel wel opvalt, zijn de vrij forse afmetingen. Het zonnepaneel is niet alleen groot, maar is met een gewicht van 15,5 kilogram ook vrij zwaar. Dit paneel is dan ook minder geschikt om ergens mee naar toe te nemen, behalve als je ‘m in je caravan, camper, boot of auto kunt vervoeren.
Met dit zonnepaneel kun je dagelijks tot wel 2000 Wh aan energie genereren. Dit stelt je in staat om de gehele dag door gebruik van energie te maken. Om hiervan gebruik te maken, hoef je de MC4 kabel alleen maar aan te sluiten op een laadregelaar of portable station.
Dat dit een geweldig zonnepaneel is, blijkt wel uit het prijskaartje. Uit dit prijskaartje blijkt ook dat je dit paneel niet met bovenstaande varianten kunt vergelijken. Qua werking wel, maar qua efficiency, toepassingsmogelijkheden budget niet.
Het Ecoflow 400 watt zonnepaneel is dan ook het beste te gebruiken, wanneer je een grotere energiebehoefte hebt. En echt op je zonnepaneel en accu wilt kunnen terugvallen om off grid van te leven. Zoals in je camper of caravan.
Ecoflow zonnepaneel specs
Kenmerk/ Model | Ecoflow zonnepaneel 110 w | Ecoflow zonnepaneel 160 w | Ecoflow zonnepaneel 400 w |
---|---|---|---|
Type Zonnecellen | Monocrystalline (20%-21% efficiëntie) | Monocrystalline (20%-21% efficiëntie) | Monocrystalline (22,4% efficiëntie) |
Vermogen | 110 W | 160 W | 400 W |
Voc – Voltage open circuit | 21,7 V | 21,4 V | 48 V |
Imp – Ampere maximum power | 6,0 A | 8,8 A | 9,8 A |
Vmp – Voltage maximum power | 18,5 V | 18,2 V | 41 V |
Isc – Ampere short circuit | 6,3 A | 9,6 A | 11 A |
Output type | MC4 Port | MC4 port | MC4 port |
(Spat)waterdicht | IP67 * | IP67 * | IP67 * |
Afmetingen | Opengevouwen: 158 x 51.4 x 2 cm Dichtgevouwen: 42 x 51,4 x 2 cm | Opengevouwen: 157 x 68 x 2.4 cm Dichtgevouwen: 42 x 68 x 2.4 cm | Opengevouwen: 106,8 x 236,5 cm x 2,4 cm Dichtgevouwen: 106,8 x 62,0 x 2,4 cm |
Gewicht | 4 kg | 5 kg | 15 kg |
Materiaal | High strength fiberglass (Glasvezel) | High strength fiberglass (Glasvezel) | High strength fiberglass (Glasvezel) |
Wat bij deze specs opvalt? Onder meer het grote verschil in gewicht tussen de 160 Watt en 400 Watt variant. Ook valt op dat alle zonnepanelen een IP certificering van 67 hebben. Een Ecoflow zonnepaneel zou dus prima tegen een klein buitje regen moeten kunnen.
(*) = IP 67 betekent dat het zonnepaneel bestand tegen stof is en dompeldicht is.
Voordelen en nadelen Ecoflow Solar panel
- Erg makkelijk te gebruiken. Bij een Ecoflow solar panel heb je naar de werking eigenlijk geen omkijken. Je moet het paneel alleen op de juiste plek neerzetten, waarna je ‘m aan kunt sluiten. Het paneel gaat nu direct aan het werk en sluist de verkregen energie door naar het portable power station.
- Hoog rendement. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, ligt het rendement van de Ecoflow Solar zonnepanelen vrij hoog. Dit betekent onder meer dat de panelen in staat zijn om voldoende energie op een dag op te wekken.
- Makkelijk mee te nemen. Ongeacht voor welk zonnepaneel je kiest, kies je voor een opvouwbaar zonnepaneel. Dit betekent dat je ’t paneel makkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld in de caravan of boot.
- Makkelijk aan te sluiten op verschillende accu-systemen. Om gebruik van een Ecoflow zonnepaneel te maken, heb je in principe alleen een portable power station en MC4 kabel nodig. Met deze kabel kun je het paneel en portable power station op elkaar aansluiten. En daarmee je eigen energienetwerk creëren.
- Met bijgeleverde draagtas makkelijk op te zetten. bijgeleverde draagtas, stel je het zonnepaneel altijd in de beste hoek in. Daarmee optimaliseer je de werking van het zonnepaneel alleen maar! En je neemt het paneel makkelijk en veilig weer mee.
- Niet goedkoop. De zonnepanelen van Ecoflow zijn over het algemeen niet super goedkoop. Zeker als je voor het paneel van 400 Watt kiest, moet je diep in de buidel tasten.
- Werkt niet zelfstandig. Voor een Ecoflow paneel heb je (uiteraard) een portable power station nodig. Dit betekent dat je mogelijk nog meer geld uit moet geven.
Welk Ecoflow zonnepaneel kopen?
Welk Ecoflow zonnepaneel voor jou het beste is, hangt volledig van je eigen wensen af. Ook zijn er bepaalde zaken waar je op voorhand al over na moet denken. Om welke zaken dit zoal gaat, bespreek ik graag in het restant van dit artikel!
Ecoflow 110 vs. 160 vs. 400 watt solar panel
Deze drie zonnepanelen delen enkele gemeenschappelijke kenmerken:
- Ze bestaan uit geschakelde panelen, waardoor je het paneel makkelijk op kunt vouwen.
- Ze zijn van een top kwaliteit, aangezien Ecoflow alleen de beste materialen gebruikt. Dit blijkt alleen al uit de monocrystalline zonnepanelen waar Ecoflow voor kiest.
- Het rendement ligt hoog. Dit rendement is bij alle zonnepanelen van Ecoflow net iets boven de 20%.
Daarbij kan ik opmerken dat met name de 110 Watt en 160 Watt veel op elkaar lijken. De 400 Watt variant is een variant op zichzelf. Die variant is een heel stuk krachtiger, is een heel stuk zwaarder en is daarmee op andere locaties te gebruiken.
Welk Ecoflow solar panel voor Ecoflow power station?
In principe past elke paneel op elke powerstation, maar het is niet altijd even logisch. Een Ecoflow power station van 3600 wh laden met 1x 110 watt, duurt nogal een tijdje. En andersom: Een 400 wat paneel op een power station van +/-600 hh is misschien ook iets overdreven. Dus, je kijkt naar het volgende:
- Model power station. Welk model power station heb je precies? Je kunt op basis van dat power station makkelijk inschatten welk zonnepaneel hier het beste bij past.
- Gewenste vermogen. Uiteraard moet je ook goed nadenken over het gewenste vermogen. Hoeveel energie moet dagelijks opgewekt worden? Het antwoord op die vraag kun je vertalen in een geschikt power station en zonnepaneel van Ecoflow.
Wil je hier meer over weten? Check dan de Ecoflow FAQ aan het einde van dit artikel. Daarin vertel ik je meer over de juiste combinatie van power station en solar panel.
Ecoflow Zonnepaneel keuzegids
Heb je de wens om een nieuw zonnepaneel van Ecoflow aan te schaffen? Ga dan voor jezelf op zoek naar de antwoorden op onderstaande vragen:
- 1. Waar wil je je zonnepaneel precies voor gaan gebruiken?
- Probeer dit te vertalen in specifiek gebruik en daarmee in een specifieke hoeveelheid energie die je dagelijks nodig zou hebben. Dit doe je vrij simpel door op de apparaten te kijken die je gebruiken wilt, wat hun wattage is. En dit bij elkaar op te tellen.
- 2. Wat is het vermogen van je power station?
- Je moet het power station en het zonnepaneel qua vermogen volledig op elkaar afstemmen.
- 3. Waar en wanneer wil je je zonnepaneel gebruiken?
- Dat er tussen de verschillende Ecoflow solar panels grote verschillen bestaan, blijkt met name uit het gewicht en het vermogen. Het gewicht is echter wel bepalend voor de manier waarop je van het zonnepaneel gebruik kunt maken.
- 4. In welke weersomstandigheden wil je het paneel gebruiken?
- Het opgegeven rendement is het rendement bij optimaal weer. Het weer is niet altijd optimaal, dus je moet met een bepaalde buffer rekening houden.
- 5. Hoeveel geld wil je uitgeven?
- Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Tussen de Ecoflow solar panels bestaan in ieder geval grote verschillen qua prijskaartje!
Ecoflow zonnepaneel ervaringen
De ervaringen met de Ecoflow zonnepanelen zijn overwegend positief. De gebruikers roemen de kwaliteit van de panelen, evenals de werking. Ook geven veel mensen aan dat je het paneel erg makkelijk aan kunt sluiten.
Zie hieronder de waardering die de panelen krijgen op bol.com

Waarbij dit een waardevolle gebruikerervaring is om door te lezen:
✅ Water en stofdicht
✅ 110w persoonlijk getest
✅ Mc4 aansluiting
Dit is nu mijn 2de paneel en ben er dus zeer tevreden over. Heb ze gisteren allebei nog getest. En ze produceren in de zon gemakkelijk tussen 95 en 109 max gemeten. Bedoeling is nu dat ik ze parallel ga koppelen op mijn ecoflow river waarvan ik zeker ervan mag verwachten het max van 200w te opladen.
Bron: Bol.com – Ecoflow zonnepaneel 110w ervaring
Op Dutchtravelshop vinden we een iets groter aantal reviews, met gemiddelde score van 5/5 sterren. In dit geval gaat het om het 160 watt zonnepaneel.

Zeer solide zonnepaneel, voldoet na het eerste weekend prima aan de verwachtingen, je moet het paneel wel goed richten dat scheelt in de opbrengst, mijn record was 157 watt, de verpakking is top, en de hoes is zeer fijn. Een verlengkabel is wel handig. Aanrader!
Ecoflow 160w solar panel ervaring – bron: Dutchtravelshop.com
Echt geweldig, dit zonnepaneel. We hebben hem getest in de achtertuin en binnen een paar uur was onze batterij (de bijpassende River flow 600) al vol. Echt super! De bijgeleverde tas dient als standaard, erg handig. Voor de stevigheid zou je nog een paar stokken kunnen plaatsen. We zijn positief verrast door dit product.
Ecoflow 160w solar panel ervaring – bron: Dutchtravelshop.com
Het zonnepaneel was het beste cadeau dat ik mijn vriend kon geven om zijn Ecoflow Pro op te laden mochten we offrid gaan. Hij was mega super tevreden, heeft het al in de praktijk getest en uitermate goed bevonden. Op een zonnige dag in de herfst levert het paneel net iets meer dan 100watt. Benieuwd als het de 140W haalt in de zomer. De constructie dat je vormt met de clips is goed bedacht. Misschien bestellen we later nog de verlengkabel en de zuignappen voor op het dak van onze caravan. Kortom… wat een prachtige combinatie!
Ecoflow 160w solar panel ervaring – bron: Dutchtravelshop.com
Om een betere indruk van deze ervaringen te krijgen, verwijs ik je graag naar onderstaande video. In deze video zie je hoe de Ecoflow 160 Watt variant gebruikt wordt én wat de mening van de gebruiker is. Dit is op een overwegend bewolkte dag opgenomen. En je ziet de opbrengst van het zonnepaneel, gedurende de dag.
Ecoflow Zonnepaneel of Goal Zero
Tussen Ecoflow en Goal Zero kiezen? Het is vrij lastig, maar toch bestaan er duidelijke verschillen tussen deze twee merken.
Wil je bij voorkeur niet al te veel geld uitgeven? Dan kies je voor het Ecoflow zonnepaneel 110 Watt of 160 Watt. Wil je vooral veel energie gedurende de dag kunnen gebruiken? Kies dan voor een Goal Zero zonnepaneel óf het 400 Watt zonnepaneel van Ecoflow.
Over het algemeen kan het volgende gesteld worden:
- De zonnepanelen van Goal Zero zijn duurder dan de panelen van Ecoflow
- De zonnepanelen van Goal Zero hebben een hoger afgegeven vermogen dan de panelen van Ecoflow
Ecoflow zonnepaneel of Bluetti
Heb je behoefte aan een zonnepaneel met een hoger vermogen? Dan zit je bij het merk Bluetti goed. Dit merk biedt meerdere zonnepanelen aan, bijvoorbeeld van 200 Watt, 350 Watt en zelfs meer.
Deze zonnepanelen van Bluetti zijn veelal duurder dan de panelen van Ecoflow. Maar, dat is ook logisch kijkende naar het vermogen. Je moet daarom voor jezelf goed bepalen aan welke capaciteit/vermogen je behoefte hebt.
Daarbij hebben de zonnepanelen van Bluetti het nadeel, dat ze een lagere IP waarde hebben. Alleen de junction box heeft IP67. Het paneel iets lager, waarmee het wel een buitje kan hebben. Maar, je er toch altijd wat op letten moet.
Wat kost een Ecoflow zonnepaneel?
Bij de Ecoflow zonnepanelen kun je van onderstaande adviesprijzen uitgaan:
- Ecoflow 110 Watt : 339 euro
- Ecoflow 160 Watt : 399 euro
- Ecoflow 400 Watt : 1099 euro
Let wel op: dit zijn adviesprijzen. Het is mogelijk dat je bij bepaalde webshops andere prijzen tegenkomt.
Goedkoop Ecoflow zonnepanelen kopen?
Tijdens mijn analyse heb ik opgemerkt dat de prijzen van de Ecoflow zonnepanelen redelijk gelijk liggen. De enige manier waarop je minder geld kunt betalen, is door te wachten op een aanbieding. Maar, ik kan je geen garanties geven dat er daadwerkelijk aan aanbieding aankomt.
Ecoflow zonnepaneel kopen
Mijn advies is om een Ecoflow zonnepaneel bij een betrouwbare webshop te kopen. Webshop als Offgridcentrum.nl, Coolblue.nl en Bol.com hebben inmiddels bewezen dat ze betrouwbaar zijn. Een Ecoflow zonnepaneel kopen doe je dan ook het beste bij één van deze webshops.
Conclusie: is het Ecoflow zonnepaneel een goede koop?
Ja, zonder enige twijfel. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze panelen is dik in orde, ze zijn makkelijk in gebruik en ze komen in veel situaties bijzonder goed van pas. Daarbij vind ik het ook een groot voordeel dat je uit meerdere Ecoflow zonnepanelen kunt kiezen. In elke situatie ben je hierdoor in staat om een geschikt Ecoflow zonnepaneel aan te schaffen c.q. te gebruiken!
Ecoflow zonnepaneel FAQ’s
Werken Ecoflow zonnepanelen op een bewolkte dag?
Ja, maar het rendement ligt uiteraard wel lager. Het rendement dat ik in dit artikel opgegeven heb, is het rendement op een zonnige dag.
Werken Ecoflow zonnepanelen met regen?
Ja, de Ecoflow zonnepanelen beschikken over de IP67 certificering. Keerzijde is wel dat er tijdens een regenbui vaak weinig zonlicht is, waardoor het rendement sowieso lager ligt.
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow Delta Pro?
Bij de Ecoflow Delta Pro kies je het beste voor het 400 Watt zonnepaneel. Dit heeft volledig te maken met de batterijcapaciteit van de Delta Pro: 3600 Wh.
Wil je het helemaal goed doen? Dan kies je het beste voor drie panelen van 400 Watt!
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow River Pro?
De Ecoflow River Pro heeft een batterijcapaciteit van 720 Wh en een maximaal ingangsvermogen van 200 Watt. Aan de hand hiervan adviseer ik je het zonnepaneel van 160 Watt.
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow Delta 2?
De maximale batterijcapaciteit van de Ecoflow Delta 2 is 1024 Wh. Het maximale ingangsvermogen is 500 Watt, waardoor je in principe voor het zonnepaneel van 400 Watt kunt kiezen.
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow Delta Mini?
De Ecoflow Delta Mini heeft een maximale batterijcapaciteit van 882 Wh en een maximaal ingangsvermogen van 300 Watt. Je kiest hierom het beste voor het zonnepaneel van 160 Watt.
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow River Max?
De Ecoflow River Max heeft een maximale batterijcapaciteit van 576 Wh en een maximaal ingangsvermogen van 500 Watt. Je kiest hierom het beste voor het zonnepaneel van 400 Watt.
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow River 600?
De Ecoflow River 600 is geschikt voor zonnepanelen van 110 of 1600 Watt. Eventueel is het mogelijk om meerdere panelen van 110 Watt aan te sluiten. Dit power portable station heeft overigens een maximale batterijcapaciteit van 288 Wh.
Welk zonnepaneel (of zonnepanelen) voor Ecoflow River Mini?
De Ecoflow River Max heeft een maximale batterijcapaciteit van 210 Wh en een maximaal ingangsvermogen van iets meer dan 100 Watt. Kies daarom voor het Ecoflow zonnepaneel van 110 Watt.
Nu bekijken bij:






Nu bekijken bij:







Nu bekijken bij:





Nu bekijken bij:






Nu bekijken bij:







Nu bekijken bij:





Heb je niet al te veel capaciteit nodig? Dan is het interessant om naar dit zonnepaneel van Ecoflow te kijken. Door het vermogen van 110 Watt genereert dit paneel niet al te veel energie, maar het paneel is wel erg compact. Je kunt dit paneel hierdoor makkelijk gebruiken, terwijl het rendement ook meer dan prima is. Prijstechnisch is dit ook een interessant opvouwbaar zonnepaneel.
Nu bekijken bij:






Dit draagbare en opvouwbare zonnepaneel is in tal van situaties te gebruiken. Bij een off grid, maar ook bij een camper of een caravan. Het paneel is waterproof, heeft een vermogen van 160 watt en behaalt een rendement van wel 21%. Doordat het paneel relatief klein is, neem je ‘m moeiteloos overal mee naar toe. Met dank aan de kickstand aan de achterkant zet je dit paneel altijd op de juiste manier neer.
Nu bekijken bij:







Nu bekijken bij:





Nu bekijken bij:






Nu bekijken bij:







Nu bekijken bij:




