Firelux Clear of Plus?

Beste Firelux petroleum? 2024

Firelux Clear of Plus kopen - Cover

Ben je op zoek naar geschikte petroleum voor in je kachel? Grote kans dat je bij het merk Firelux uitkomt. Dit merk biedt prima petroleum aan, is voor veel kachels geschikt én biedt meerdere soorten petroleum aan. In dit artikel maak ik voor je een vergelijking. Dus wie is er beter; Firelux Clear of Plus? Beide soorten petroleum staan goed aangeschreven, maar welke Firelux petroleum kun je nou het beste kopen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Firelux Clear Petroleum 20 liter

Firelux Clear Petroleum 20 liter

Als je de schoonste geur wilt
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am

Firelux Plus Zuivere Brandstof 20lt

Firelux Plus Zuivere Brandstof 20lt

Wanneer je voor het hoogste rendement kiest
Direct bekijken
welkoop.nl
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm

Samenvatting: welke zuivere petroleum kopen: Firelux Clear of Firelux Plus?

Laat ik allereerst vooropstellen dat beide soorten petroleum van Firelux magnifiek zijn. Beide soorten petroleum hebben een hoge verbrandingswaarde, zorgen voor een fijne warmte en zijn voor in principe alle kachels geschikt.

Wat voor jou de beste Firelux petroleum is, hangt vooral van je wensen af:

 • Firelux Clear: Firelux Clear is de beste keuze als je voor geurloze petroleum wilt gaan. Tijdens het verbrandingsproces van deze petroleum komt er vrijwel géén geur vrij. Deze vind je hier
 • Firelux Plus: Firelux Plus kopen is verstandig als je vooral een zo’n schoon mogelijke verbranding wilt hebben. Dit is goed voor het rendement, maar ook voor de kachel zelf. Je hoeft dankzij Firelux Plus bijvoorbeeld minder vaak je kachel te reinigen. Deze vind je hier

In deze vergelijking bestaat wat mij betreft geen goed of fout. Het is vooral aan jou om te bepalen of je waarde hecht aan geurloze petroleum of aan een zeer schone verbranding.

Wat is Firelux Clear petroleum?

Firelux clear petroleum

Firelux Clear petroleum is geweldige petroleum voor verplaatsbare petroleumkachels. Deze petroleum gebruik je bij voorkeur binnensshuis, aangezien deze extra gezuiverd is om echt geurloos te zijn. Bij het opstarten kan er wel wat geur vrijkomen. Dit is onvoorkomelijk.

Voor deze petroleum heeft Firelux louter van zuivere componenten gebruik gemaakt. Talloze schadelijke stoffen ontbreken in deze petroleum, terwijl die stoffen wél bij petroleum van andere merken aanwezig is.

Belangrijk voordeel van Firelux Clear petroleum is de schone verbranding. Deze schone verbranding zorgt ervoor dat de levensduur van de kachel en onderdelen geoptimaliseerd wordt. Dit komt puur doordat de kous of brander minder slijten.

Firelux Clear kopen is wat mij betreft een goed idee. Houd alleen wel rekening met de geur die vrijkomt bij het aan- en uitmaken van de petroleumkachel.

Wat is Firelux Plus petroleum?

Firelux plus petroleum

Firelux Plus petroleum is hoogwaardige en geurloze petroleum voor in alle verplaatsbare petroleumkachel. Ook bij deze petroleum heeft Firelux alleen zuivere componenten gebruikt, waardoor de verbranding zeer effectief is.

Omdat het iets minder grondig gezuiverd wordt kun je hier iets meer van een geur bij verwachten.

Ondertussen is de verbranding van deze petroleum ook dik in orde. De petroleum zorgt voor een fijne hitte, verbrandt erg schoon en draagt daarmee ook bij aan de levensduur van de kachel zelf. Al met al een hele fijne en schone brandstof voor je petroleumkachel.

Waarin zijn Firelux Clear en Plus gelijk?

Firelux Clear petroleum en Firelux Plus petroleum hebben de nodige overeenkomsten:

 • Beide soorten petroleum worden in een flacon van 20 liter geleverd
 • Beide soorten petroleum bestaan louter uit zuivere componenten
 • Beide soorten petroleum zijn voor (nagenoeg) alle petroleumkachels geschikt
 • Beide soorten petroleum hebben een hoog rendement
 • Beide soorten petroleum zorgen voor een aangename warmte
 • Beide soorten petroleum zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit

Wat zijn de verschillen tussen Firelux Plus en Clear?

Tussen Firelux Plus en Clear bestaan geen hele duidelijke, zichtbare verschillen. Mede hierdoor is het lastig om tussen beide soorten petroleum een goede vergelijking te maken.

Maar, zoals ik in de inleiding al verteld heb, bestaat er een essentieel verschil tussen beide soorten petroleum:

 • Geur: Firelux Clear petroleum is geurloos, terwijl je bij Firelux Plus petroleum wel iets kunt ruiken bij het aan- en uitzetten van de kachel.
 • Verbranding: de verbranding is bij Firelux Plus petroleum nóg schoner, waardoor die petroleum een nog schonere verbranding biedt. Dit betekent voornamelijk dat de kachel minder belast wordt, waarmee de levensduur aanzienlijk verlengd wordt.

Welke petroleum is beter: Firelux Plus of Clear?

Dit hangt volledig van je eigen wensen af.

 • Hecht je vooral waarde aan een geurloos petroleum? Kies dan voor Firelux Clear petroleum.  Deze
 • Hecht je vooral waarde aan een hele schone verbranding? Dan is het logischer om voor Firelux Plus petroleum te kiezen. Deze

Zoals ik eerder in dit artikel al stelde, bestaat er geen goed of fout. Beide petroleum werken namelijk geweldig en bieden een aangename warmte aan. De verschillen zijn puur op detailniveau zichtbaar/merkbaar, waardoor je heel goed naar bovenstaande twee details moet kijken. Ga je voor een geurloze petroleum of toch voor een petroleum met een onwijs schone verbranding? Dat is de belangrijkste afweging die je moet maken.

Wanneer Firelux Clear gebruiken?

Firelux Clear gebruik je als je waarde hecht aan een geurloos petroleum. Het mooie van deze petroleum is dat je het nagenoeg niet ruikt. Je ruikt het niet als de petroleum in de kachel verbrandt wordt, maar ook niet tijdens het aan- en uitzetten van de kachel. Bij veel andere soorten petroleum is juist dat een moment waarop de geur van petroleum goed te ruiken is. Bij Firelux Clear hoef je daar niet bang voor te zijn.

Wanneer Firelux Plus gebruiken?

Firelux Plus gebruik je het beste als je zo lang mogelijk van je petroleumkachel wilt genieten. Deze petroleum biedt een nog schonere verbranding, waardoor de kachel nagenoeg niet belast wordt. Dit betekent dat de kachel, en de onderdelen, een onwijs lange levensduur hebben. Dit betekent overigens niet dat de levensduur door de Firelux Clear petroleum aangetast wordt. Het is alleen een feit dat de levensduur met Firelux Plus alleen maar verlengd wordt.

Wat kost Firelux petroleum?

Wil je Firelux Plus of Clear kopen? Dan is het belangrijk om goed op bovenstaand verschil te letten. Een ander punt waar je nog naar kunt kijken, is naar het prijskaartje. 

Voor Firelux Plus ligt de adviesprijs rond de 75 euro, terwijl de adviesprijs voor Firelux Clear rond de 80 euro ligt. Met de Firelux Plus petroleum ben je dus iets goedkoper uit.

Belangrijk om te weten: beide soorten petroleum worden in een flacon van 20 liter geleverd. Doordat het rendement van/bij deze petroleum erg hoog is, doe je de nodige tijd met de flacon van 20 liter. En zoals je hierboven al kunt zien, valt het prijskaartje voor beide soorten petroleum ook reuze mee.

Goedkoop Firelux Clear of Plus kopen?

Wil je graag Firelux petroleum kopen, maar vind je de petroleum toch aan de prijs? Dan is het advies om eens naar het aanbod van mijn partner Bol.com te kijken. Bol.com biedt beide varianten aan én doet dit regelmatig met een flinke korting.

Dankzij deze korting is het nog interessanter om Firelux Clear of Firelux Plus te kopen. Wil je direct de prijs bij Bol.com checken? Ik zet hieronder beide soorten petroleum op een rijtje inclusief link. Klik op de link en check direct de actuele prijs bij Bol.com:

Conclusie: Wat is beter Firelux Clear of Plus?

Wat de beste optie is, hangt puur van je eigen voorkeuren af. In mijn ogen kies je het beste voor Firelux Clear als je de voorkeur geeft aan geurloze petroleum. Deze petroleum ruik je amper, waardoor het erg prettig is om de Firelux Clear petroleum binnenshuis te gebruiken.

Hecht je vooral waarde aan een hele schone verbranding? Dan kies je beter voor Firelux Plus petroleum. Met de Plus variant is de verbranding nog schoner, waardoor je van een nog langere levensduur van je kachel geniet. 

Bij beide soorten petroleum zit het met alle randzaken in ieder geval goed. De kwaliteit is geweldig, het rendement is hoog en beide soorten worden in een flacon van 20 liter geleverd.

Moraal van het verhaal: bepaal waar je de petroleum wilt gebruiken én waar je zelf waarde aan hecht. Met name als je de petroleumkachel binnen wilt gebruiken, lijkt de keuze voor Firelux Clear logischer. Maar, het is goed mogelijk dat je vooral waarde hecht aan een schone verbranding. Bepaal dat dus goed voor jezelf en schaf de gewenste Firelux petroleum aan.

Firelux Clear Petroleum 20 liter
Als je de schoonste geur wilt
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am

Firelux Plus Zuivere Brandstof 20lt
Wanneer je voor het hoogste rendement kiest
Direct bekijken
welkoop.nl
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm

Firelux petroleum FAQ

Voor welke petroleum kachel is Firelux Clear geschikt?

Firelux Clear petroleum is geschikt voor alle verplaatsbare petroleumkachels. Het gaat hierbij onder meer om petroleumkachels van merken als Tosai, Qlima, Zibro en vergelijkbare merken. Deze merken leveren prima kwaliteit petroleumkachels, maar daarvoor heb je wel nog de juiste petroleum nodig. Dat is Firelux Clear zéker als je de petroleumkachel binnen wilt gebruiken.

Voor welke petroleum kachel is Firelux Plus geschikt?

Firelux Plus petroleum is eveneens geschikt voor alle verplaatsbare petroleumkachels. Heb je een petroleumkachel van Tosai, Qlima of Zibro? Dan kun je deze petroleum prima gebruiken. Dit is ook het geval als je een petroleumkachel van een ander/vergelijkbaar merk hebt. Met Firelux Plus petroleum geniet je in ieder geval een hele schone verbranding. Concreet betekent dit dat je onwijs lang van je petroleumkachel kunt genieten. Wel zo prettig als je veel geld aan de kachel uitgegeven hebt.

Meer lezen over Petroleum voor je kachel?

Als je de schoonste geur wilt

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am
Wanneer je voor het hoogste rendement kiest

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm
Als je de schoonste geur wilt

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am
Wanneer je voor het hoogste rendement kiest

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

4 reacties

 1. Goedenavond
  Ik zou de stukjes over de wel/geen geur bij de beide types nog even nakijken.

  In de conclusies is er een omgekeerde uitkomst dan eerder erboven beschreven….

  Tenminste als ik het goed heb gelezen.
  Groet Ronald

  1. Hey Annemarie en Ronald,

   Sorry. In het nakijken las ik er overheen. Het ligt ook zo dicht bij elkaar. Ik heb het aangepast. Het zou nu overal hetzelfde moeten staan.

   In principe is de blauwe variant, altijd de variant die het schoonst is, en dus geurloos. In het geval van Firelux is dat dus: Firelux Clear. Je kunt het ook herkennen aan de prijs, deze is voor de geurloze optie altijd net iets hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.