Firelux of Qlima?

Welke zuivere petroleum is beter?

Firelux of Qlima

Heb je een petroleumkachel in je woning of tuin staan? Ongeacht om wat voor petroleumkachel het gaat, is het van belang om de juiste petroleum te gebruiken. De juiste petroleum is van de beste kwaliteit, heeft een hoog rendement en heeft een schone verbranding. Dankzij de petroleum geniet je ook nog van een aangename warmte. Kun je hiervoor beter voor Firelux of Qlima kiezen? Mijn bevindingen over de petroleum van beide merken deel ik graag in dit artikel met je!

Wouter Buijs

In dit artikel: “Firelux of Qlima?” vind je affiliate links. Dit betekent, dat ik een kleine vergoeding krijg in de vorm van een commissie bij een aankoop via 1 van deze links. Het mooie: Jij merkt er helemaal niets van in de prijs. ✅ Je bent goed geïnformeerd. Want, ik doe uiteraard mijn best jou zo goed mogelijk te helpen met de beste informatie en ik ben op zoek gegaan naar de beste prijzen van winkels waarbij ik ben aangesloten. Zo bestaat dit artikel uit 1672 woorden! 🔖 Even bookmarken? Als je nog vragen hebt, kun je altijd nog een reactie achter laten. 🙏


Firelux Clear Petroleum 20 liter
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am

Qlima petroleum plus kristal 20 liter
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am

Qlima petroleum plus extra 20 liter
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am

Firelux of Qlima: Welke petroleum moet je kopen?

Tussen Firelux en Qlima is het erg lastig een keuze te maken. Beide merken leveren kwaliteit, beide merken bieden meerdere soorten petroleum aan en de petroleum van beide merken staat goed aangeschreven.

Welke petroleum je moet kopen, hangt grotendeels van je eigen voorkeuren af. De verschillende petroleum van Firelux en Qlima blinken namelijk op specifieke punten uit. Om welke punten dit precies gaat, zet ik graag in dit artikel uiteen. Neem die punten op je gemakje door en bepaal waar je persoonlijk de meeste waarde aan hecht. Dát is vervolgens de beste keuze voor je.

Samenvattend: Tussen Qlima of Firelux is de keuze lastig te maken. Beide merken bieden top petroleum aan, waarbij de verschillen op detailniveau te vinden zijn. Onderscheid tussen fout, goed of beter kan ik niet maken, waardoor mijn advies is om de keuze volledig op je eigen voorkeuren af te stemmen!

Wat is Firelux?

Firelux is één van de beste leveranciers van petroleum voor in petroleumkachels. Dit merk biedt daarbij ook nog eens twee verschillende soorten petroleum aan. Over deze twee soorten petroleum vertel ik je hieronder meer.

Firelux Plus

Firelux plus

Firelux Plus is zonder twijfel één van de beste soorten petroleum van dit moment. Deze petroleum is voor alle soorten petroleumkachels geschikt, heeft een hoog rendement en bestaat uit louter zuivere componenten.

Door deze zuivere componenten is de verbranding erg schoon. Dit zorgt voor een ontzettend belangrijk voordeel: deze petroleum verlengt de levensduur van je kachel. Dit komt puur doordat deze petroleum ervoor zorgt dat de kous of brander minder slijt. Met het oog op de levensduur is Firelux Plus de beste optie.

Firelux Clear

Firelux Clear Petroleum 20 liter
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am
Firelux clear

Firelux Clear is vergelijkbaar met Firelux Plus, maar heeft een net iets andere samenstelling. Net zoals bij de andere variant heeft Firelux uitsluitend zuivere componenten gebruikt. De samenstelling is echter net iets anders, waardoor dit een geurloze petroleum betreft.

Bij veel soorten petroleum ruik je een vervelende geur bij het aan- en uitzetten van de kachel. Bij de Firelux Clear petroleum is dit niet het geval. Dit betekent dat dit een ideale petroleum voor binnenshuis is.

Wat is Qlima?

In de wereld van petroleumkachels is Qlima een gerenommeerde partij. Dit merk biedt namelijk meerdere petroleumkachels aan, maar biedt ook nog eens meerdere soorten petroleum aan. Over de beide soorten Qlima petroleum vertel ik je hieronder meer.

Qlima Plus Kristal

Qlima petroleum plus kristal 20 liter
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am
Qlima Kristal

Qlima Plus Kristal is petroleum met een onwijs hoge efficiëntie. Qlima geeft zelf aan dat dit de petroleum met de hoogste efficiëntie ooit. Dit betekent onder meer dat je bijzonder lang doet met de flacon van 20 liter.

Ondertussen zorgt deze petroleum voor een hele fijne warmtebeleving. Verder is het super dat dit een geurvrije petroleum is. Wat dat betreft concurreert Qlima Plus Kristal met de Clear petroleum van Firelux.

Qlima Plus Extra

Qlima petroleum plus extra 20 liter
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am
Qlima extra

Hecht je nóg meer waarde aan het rendement van de petroleum? Dan kun je nog beter voor de Qlima Plus Extra petroleum kiezen. Qlima geeft namelijk aan dat dit petroleum met een ongekend hoog rendement is.

Wel is het zo dat de samenstelling van deze petroleum anders is dan bij bovengenoemde variant. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de petroleum te ruiken is bij het aansteken en doven van de petroleumkachel. In hoeverre je dit ruikt, is afhankelijk van het soort petroleumkachel waar je gebruik van maakt.

Waarin zijn Firelux en Qlima gelijk?

De petroleum van Firelux en Qlima kennen enkele dezelfde eigenschappen:

 • Top kwaliteit. Firelux en Qlima zijn de Rolls Royce in de wereld van petroleum. Deze beide merken leveren een top kwaliteit en hebben mede daardoor een geweldige reputatie opgebouwd.
 • Flacon van 20 liter. Ongeacht voor welke petroleum je kiest, krijg je de petroleum in een flacon van 20 liter geleverd. Doordat alle petroleum van Qlima en Firelux een hoog rendement heeft, doe je relatief lang met deze 20 liter.
 • Voor alle kachels geschikt. Zowel Qlima als Firelux stippen aan dat de petroleum voor alle soorten petroleumkachels geschikt is. Het merk doet er niet echt toe, maar toch is het voor hand liggend om bij een Qlima petroleumkachel voor Qlima petroleum te kiezen.
 • Zuiver. De petroleum van beide merken kenmerkt zich door een ongekende zuiverheid. Doordat er weinig tot geen onzuivere componenten gebruikt worden, is het rendement erg hoog. Ook is de verbranding schoon, waardoor de petroleumkachels nauwelijks slijten.

Tot slot: heb ik opgemerkt dat de petroleum van beide merken goed aangeschreven staan. Als ik naar de ervaringen van andere gebruikers kijk, zie ik louter positieve opmerkingen naar voren komen. Deze gaan over de geurloosheid en het goede rendement. Dat is veelzeggend voor de petroleum van deze beide merken.

Ervaringen met Firelux

Ervaring met Firelux petroleum

Ervaringen met Qlima

Ervaring met Qlima
Bron van deze twee afbeeldingen: Bol.com

Wat zijn de verschillen tussen Firelux en Qlima?

Wat voor jou de beste petroleum is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. De petroleum van beide merken lijken namelijk op elkaar, maar verschillen op detailniveau.

Zo is de samenstelling van de petroleum van beide merken verschillend. Qlima geeft aan dat zij een vrijwel geurarme brandstof gebruiken, waarin 80% minder zwavel aanwezig is dan in normale petroleum. Ook Firelux gebruikt speciale componenten, maar dus wel net iets andere componenten dan Qlima.

Dit uit zich hier onder meer in net iets andere waarden en kenmerken. Als ik bijvoorbeeld naar het rendement kijkt, kan ik stellen dat het rendement tussen beide merken verschillend is. Maar, ik kan hierbij ook stellen dat het rendement per petroleumsoort per merk ook weer verschillend is.

Welke petroleum is beter: Firelux of Qlima?

Kiezen tussen petroleum van Firelux of Qlima is als het kiezen tussen twee kinderen. Beide merken leveren een top kwaliteit en dragen zorg voor schone petroleum. Ik durf dan ook niet te stellen dat één van deze merken betere petroleum levert.

Wat mij betreft is het vooral zaak om naar je eigen voorkeuren te kijken. Dit moet je ook doen als je bijvoorbeeld tussen de twee soorten petroleum van Firelux een keuze wilt maken. Of als je tussen de twee soorten petroleum van Qlima een keuze wilt maken.

Wanneer Firelux kopen?

Heb je een petroleumkachel van Zibro of Tosai? Dan vind ik het logischer om voor de petroleum van Firelux te kopen. Binnen het aanbod van dit merk moet je dan ook nog een keuze maken:

 • Firelux Plus: deze petroleum zorgt voor een erg schone verbranding, waardoor de levensduur van je petroleumkachel verlengd wordt. Deze
 • Firelux Clear: deze petroleum brengt een geurvrije verbranding met zich mee. Je kunt deze petroleum dan ook prima binnenshuis gebruiken. Deze

Wanneer Qlima kopen?

Als je een petroleumkachel van Qlima hebt, vind ik de keuze voor Qlima petroleum logischer. Je kunt namelijk verwachten dat deze petroleum perfect past bij een petroleumkachel van dit het merk.

Uiteraard is het ook bij Qlima belangrijk om goed naar de twee soorten te kijken:

 • Qlima Plus Kristal: belangrijkste kenmerk van deze petroleum is de geurvrije werking. Deze
 • Qlima Plus Extra: de schoonheid van de verbranding en het rendement liggen bij deze petroleum nog hoger. Maar, bij deze petroleum moet je wel met geur rekening houden. Deze

Firelux of Qlima: wat is de goedkoopste petroleum?

Toen ik kritisch naar de petroleum van beide merken keek, vielen meerdere dingen me op. Eén van de meest opvallende dingen vond ik toch wel de prijsstelling. Zowel Firelux als Qlima hanteren namelijk ongeveer dezelfde prijzen:

 • Firelux Plus: 80 – 85 Euro
 • Firelux Clear: 85 – 90 Euro
 • Qlima Plus Kristal: 80 – 85 Euro
 • Qlima Extra Plus: 85 – 90 Euro

Over het algemeen valt Qlima wel iets goedkoper uit.

Op een ander punt valt er wel onderscheid te maken: het rendement. Het lastige is alleen dat het rendement afhankelijk is van de petroleumkachel. Mogelijk zou je daarom van beide merken petroleum aan moeten schaffen en het rendement meten.

Goedkoop Firelux of Qlima kopen

Wil je goedkoop Firelux of Qlima petroleum kopen? Dan is Welkoop een goed adres. Bij Bol.com ben je veelal wat duurder uit. Deze webshop biedt niet alleen alle soorten petroleum aan. Houd tevens de aanbiedingen goed in de gaten; Bol.com stunt namelijk regelmatig met korting op de petroleum van Firelux en Qlima.

Conclusie: wat is de beste zuivere petroleum: Firelux of Qlima?

In mijn ogen zijn zowel de Firelux als de Qlima petroleum geweldig. Wat de beste keuze is, hangt vooral van je eigen voorkeuren en wensen af. Zet daarom je wensen op een rijtje en lees mijn bovenstaande toelichtingen goed door. Je kunt dan ongetwijfeld de juiste keuze tussen beide soorten petroleum maken.

Firelux of Qlima FAQ

Voor welke petroleum kachel is Qlima geschikt?

Qlima geeft aan dat hun petroleum voor elke petroleumkachel geschikt is. Ik vind het vooral logisch om deze petroleum te gebruiken voor een petroleum kachel van Qlima zelf

Voor welke petroleum kachel is Firelux geschikt?

Volgens Firelux is hun petroleum geschikt voor alle soorten petroleumkachels. Zo zou deze petroleum moeten werken in petroleumkachels van Qlima, Tosai en Zibro.

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 3:55 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

6 reacties

 1. Tegenvoorstel, zuivere petroleum-c tanken bij een pompstation. Even goed zoeken naar een pompstation dat het verkoopt en je bent belachelijk veel goedkoper uit. Geen zorgen, het is vergelijkbaar met Firelux Plus of Qlima Plus dus je petroleum/laserkachel kan het prima hebben! Op het moment van schrijven (23 november 2022) staat de prijs per liter op 2,15 euro. Bouwmarkten en andere winkels verhogen samen fijn de prijs naar gemakkelijk 4 liter voor ‘echte’ kachelbrandstof wat ook gewoon zuivere petroleum-c is. Welkoop heeft trouwens ook z’n prijzen verhoogd. Nog hoger dan de bouwmarkten. Twee tientjes bovenop de prijs alsof niemand het doorheeft. Qlima Clear kost daar nu 90 euro. Ze moesten zich doodschamen. Ik ga wel naar het tankstation. Zo blijf ik voor een redelijke prijs toch fijn warm. Tip: Gebruik de lege flessen kachelbrandstof als jerrycans. Kun je jaren mee.

 2. Hallo Wouter, ik begrijp dat op de Petroleum C uit België liever niet wordt ingegaan, terwijl half Nederland die in het bezit is van een P. kachel het daar kopen, jammer dat deze petroleum niet uitgelicht wordt.
  vrgr Jaap

  1. Beste Jaap,

   Bedankt voor je bericht.
   Je reageert op een bericht waarin Firelux en Qlima worden vergeleken.
   Zelf ben ik in eerste instantie niet op petroleum uit België in gegaan, omdat dit uiteraard commercieel minder aantrekkelijk voor mij is. Of eigenlijk, totaal niet. Eerlijk is eerlijk. Toch zijn er genoeg reacties op andere berichten, waarbij dit uitvoerig wordt besproken. Deze kun je o.a. hier vinden: Zuivere petroleum C kopen voor petroleumkachels. Want, hoewel het voor mij niet aantrekkelijk is, wil ik wel mensen helpen de beste keuze te maken. Onder dat bericht kun je genoeg info vinden.

 3. Bedankt Wouter, jou linkje geeft nog meer duidelijkheid, iemand die net begint met Petroleum verwarmen heeft nu meer dan genoeg info om zich goed te kunnen oriënteren.
  Nogmaals bedankt 🙂👍
  Vrgr,
  Jaap

 4. vraagje: kan ik onderling wisselen van merk. Tussen firelux en qlima. Dit omdat bij de welkoop de prijzen danig omhoog gaan dat je daar bij 20% korting bijna je eigen korting loopt te betalen. Ik gebruik nu Firelux. Een deur verder bij Praxis is de Qlima goedkoper. Kan ik zo van merk wisselen of heeft gebokgen voor mijn Zibro kachel. Alvast bedankt. Femke

  1. Eerder heb ik een vergelijkbare vraag gesteld. In principe doen beide kachel brandstof merken aan de juiste keurmerken. Maar, ik kan mij voorstellen dat het 1 wat meer ge-optimaliseerd is dan het ander. In beide gevallen zijn het goede brandstoffen. Ik verwacht niet dat het schade kan opleveren. Maar, om zeker te zijn, moet je even contact opnemen met de fabrikant/ leverancier van je kachel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.