- Samenvatting: Goal Zero zonnepaneel, goede koop of niet?
- Wat is een Goal Zero zonnepaneel?
- Waarom zijn de Goal Zero zonnepanelen goed?
- Goal Zero zonnepaneel ervaringen
- Goal Zero zonnepaneel: De voordelen en nadelen
- Goal Zero Nomad vs. Goal Zero Boulder vs. Goal Zero Ranger
- Goal Zero Nomad (snelle) review
- Goal Zero Boulder (snelle) review
- Goal Zero Ranger (snelle) review
- Goal Zero zonnepaneel specificaties vergelijken
- Welk Goal Zero zonnepaneel kopen? Keuzegids
- Het beste Goal Zero zonnepaneel voor portable powerstation (solar generator)
- Het beste Goal Zero opvouwbare zonnepaneel voor smartphone of draagbare powerbank
- Het beste Goal Zero draagbaar zonnepaneel voor backpacken
- Het beste Goal Zero portable zonnepaneel voor camper, caravan of boot
- Het Beste Goal Zero zonnepaneel voor meer permanent off grid in bijvoorbeeld Tiny House
- Zijn er alternatieven voor het opvouwbaar zonnepaneel van Goal Zero?
- Opvouwbaar zonnepaneel vs. standaard zonnepaneel
- Goal Zero of Xstorm; is Xstorm een goed zonnepaneel alternatief?
- Goedkoop Goal Zero Zonnepaneel kopen?
- Conclusie: Is een Goal Zero zonnepaneel een goede koop?
Ben je op zoek naar een goed opvouwbaar zonnepaneel? 1 Van de populairste merken met meerdere interessante varianten is Goal Zero. In dit artikel vertel ik je daarom graag alles over een Goal Zero zonnepaneel. Deze zijn draagbaar en veel modellen ook opvouwbaar. Hier vind je al de info over deze opvouwbare zonnepanelen. Dus: Wil jij een Goal Zero zonnepaneel kopen? Hier ben je op de beste plek, met alle info op een rijtje. Direct weet precies of het wat voor jou is, en welk Goal Zero zonnepaneel het beste voor jou is.
Ik ben diep de materie ingedoken met uren onderzoek naar het product:
- Ervaringen van andere gebruikers. In mijn directe omgeving heb ik meerdere mensen die een zonnepaneel van Goal Zero gebruiken. Zo heb ik vrienden die in een zogeheten Yurt wonen. Zij hebben voor de Goal Zero Boulder Briefcase 100 gekozen en zijn daar erg tevreden mee. De informatie die ik van hen over dit zonnepaneel heb gekregen, geeft mij waardevolle informatie. Dit geldt eveneens voor andere reviews over andere zonnepanelen van Goal Zero.
- Persoonlijke analyses. Zelf heb ik puur naar de specificaties en kenmerken van de Goal Zero zonnepanelen gekeken. Aangezien ik inmiddels de nodige ervaring heb, ben ik in staat om deze specificaties en kenmerken op de juiste manier te beoordelen.

In dit artikel: “Goal Zero Zonnepaneel kopen?” vind je affiliate links. Dit betekent, dat ik een kleine vergoeding krijg in de vorm van een commissie bij een aankoop via 1 van deze links. Het mooie: Jij merkt er helemaal niets van in de prijs. ✅ Je bent goed geïnformeerd. Want, ik doe uiteraard mijn best jou zo goed mogelijk te helpen met de beste informatie en ik ben op zoek gegaan naar de beste prijzen van winkels waarbij ik ben aangesloten. Zo bestaat dit artikel uit 3557 woorden! 🔖 Even bookmarken? Als je nog vragen hebt, kun je altijd nog een reactie achter laten. 🙏
Samenvatting: Goal Zero zonnepaneel, goede koop of niet?
In mijn ogen levert Goal Zero geweldige zonnepanelen. De belangrijkste pluspunten van de zonnepanelen:
- Compact en daarmee makkelijk in gebruik. Overal waar je een opvouwbaar zonnepaneel wilt gebruiken, is dat met één van de Goal Zero zonnepanelen mogelijk. De panelen zijn compact en makkelijk in te vouwen. Deze twee kenmerken zorgen ervoor dat een Goal Zero zonnepaneel makkelijk in gebruik is.
- Top kwaliteit. Goal Zero zonnepanelen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. De zonnepanelen zijn op een slimme manier vormgegeven, zijn keurig afgewerkt en zijn van de juiste materialen samengesteld. Zo kiest Goal Zero altijd voor monocrystalline zonnecellen; in de wereld van zonnepanelen is dit A-klasse.
- Interessant aanbod. Over Goal Zero zelf kan ik stellen dat het aanbod erg interessant is. Met name de diversiteit binnen het aanbod spreekt mij erg aan. Je hebt uit sowieso drie prima zonnepanelen de keuze. In dit artikel vertel ik je graag meer over deze drie zonnepanelen.
Blijft het bij deze voordelen? Nee, allerminst. De zonnepanelen van Goal Zero bieden nog veel meer voordelen, heb ik opgemerkt. Neem op je gemakje de rest van dit artikel door voor meer informatie over de belangrijkste voordelen.

Wat is een Goal Zero zonnepaneel?
Een Goal Zero zonnepaneel is in de basis een opvouwbaar zonnepaneel. Dit betekent dat je het paneel makkelijk in kunt klappen, waardoor je ‘m makkelijk mee kunt nemen.
De Goal Zero zonnepanelen zijn daardoor erg geschikt voor in bijvoorbeeld een camper of caravan. Overal waar je komt, kun je het zonnepaneel uitklappen. Sluit ‘m op de accu aan en creëer hiermee de benodigde energie. Overal waar je komt, kun je dus met een Goal Zero zonnepaneel je eigen energienetwerk(je) creëren.
Zoals eerder in dit artikel al gesteld, biedt Goal Zero drie zonnepanelen aan:
- Goal Zero Nomad
- Goal Zero Boulder
- Goal Zero Ranger
Deze drie soorten zonnepanelen zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Maar, deze zonnepanelen delen tegelijkertijd ook enkele eigenschappen c.q. voordelen met elkaar. Zo zijn alle zonnepanelen van een prima kwaliteit, makkelijk in te vouwen en krachtig genoeg. Welk vermogen je precies nodig hebt, is uiteraard van je eigen situatie en wensen afhankelijk.
Feit is dat je een Goal Zero zonnepaneel op veel plekken kunt gebruiken. Zo maken veel kampeerders gebruik van de Goal Zero zonnepanelen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld mensen die aan het backpacken zijn en voor mensen die in een tiny house leven. Ook in dergelijke off grid situaties is een Goal Zero zonnepaneel een geweldige aanvulling.
Waarom zijn de Goal Zero zonnepanelen goed?
Wat mij betreft komt dit door de volgende drie punten:
- Ervaring. In de afgelopen jaren heeft Goal Zero veel zonnepanelen op de markt gebracht. Bovendien heeft men zich in andere draagbare voedingsoplossingen gespecialiseerd. Dankzij deze specialisatie is er meer dan voldoende ervaring in huis bij Goal Zero.
- Materialen. Wat mij betreft maakt Goal Zero gebruik van de juiste materialen en producten. Hierdoor zijn de Goal Zero panelen tegen een stootje bestand en werken ze uiterst effectief.
- Prijskaartje. Dat de Goal Zero zonnepanelen zo goed zijn, is wel aan het prijskaartje terug te zien. Voor een gemiddeld opvouwbaar zonnepaneel betaal je in ieder geval minder dan voor een Goal Zero zonnepaneel. Neemt niet weg dat ik je alsnog aanraad om voor het zonnepaneel van dít merk te kiezen. Daarmee geniet je immers van de gewenste kwaliteit en (lange) levensduur.
- Duurzaam. De zonnepanelen van Goal Zero zijn door onder meer met materiaalgebruik duurzaam. Dit blijkt uit de zonnecellen die van monokristallijn gemaakt zijn, maar ook uit de aluminium frames. Dit materiaal kenmerkt zich door een relatief laag gewicht, maar ook door de gewenste robuustheid.
Tijdens mijn onderzoek merkte ik op dat het niet alleen bij deze voordelen blijft. De overige voordelen van een Goal Zero zonnepaneel bespreek ik graag uitgebreider in dit artikel.
Goal Zero zonnepaneel ervaringen
Op het internet vind je veel ervaringen van andere kopers. Veel van deze ervaringen heb ik doorgenomen, waarbij de positiviteit mij al heel snel opviel. Om je hier een indruk van te geven, zet ik enkele beoordelingen voor je op een rijtje:
Het is echt een aanrader, makkelijk meenemen op vakantie camping, altijd stroom bij de hand
Ik wachtte al een tijdje op een degelijk draagbaar zonnepaneel van minimum 100 Watt om mijn yeti 150 en 1250 op te laden maar vond die tot dusver enkel bij B-merken. Eindelijk bracht Goalzero ze op de markt. Meteen 2 stuks besteld. De gebruikelijke Goalzero top kwaliteit. OK, het kost wel wat maar je krijgt ook wat.
Een van de weinige vouwbare waar de paneeltjes deels in serie zijn geschakeld. Hierdoor hoger rendement,
Prima opvouwbaar paneeltje, ik heb 2 stuks besteld om parallel te schakelen en zo mijn ouder model Bluetti / Poweroak EB240 powerstation via solar op te kunnen laden. Wanneer de zon geheel onbelemmerd schijnt tik je al snel de max opbrengst van 160W per paneel aan, maar ook onder ietwat minder ideale omstandigheden lukt het om met 2 panelen parallel geschakeld tussen met 200-300W te laden. Bij egale lichte bewolking kabbel je parallel tussen de 100 – 200W, met zwaardere bewolking 50-100W.
Duurder als de bolder 50 maar wel een stuk handzamer. Degelijk en erg sterk gemaakt. Je merkt dat je voor kwaliteit betaald. En dat is wat ik erg fijn vind aan Goal Zero
Dit is slechts een kleine greep uit de vele online ervaringen. Met deze kleine greep wordt wel direct duidelijk dat veel mensen erg enthousiast over hun Goal Zero zonnepaneel zijn.
Wat mij opvalt, is dat veel mensen het forse prijskaartje benoemen. Maar, deze benoeming wordt vaak opgevolgd door de mening dat het zonnepaneel zijn prijskaartje dubbel en dwars waard is. En dat is uiteindelijk waar het om gaat, wat mij betreft.
Goal Zero zonnepaneel: De voordelen en nadelen
Als ik naar de zonnepanelen van dit merk kijk, word ik direct enthousiast. Dat is ook het geval als ik naar de ervaringen van andere gebruikers kijk. Al mijn bevindingen zet ik graag aan de hand van plus- en minpunten op een rijtje:
Voordelen en sterke punten
- Krachtig. De opvouwbare zonnepanelen van Goal Zero zijn vrij compact, maar leveren wel een behoorlijk vermogen. Dit is puur te danken aan de kracht waarmee de zonnepanelen hun werk doen. Dankzij deze kracht heb je altijd voldoende energie tot je beschikking.
- Slim design. Zoals één van bovenstaande reviews al laat blijken, is het design van Goal Zero onderscheidend. Dit merk krijgt het voor elkaar om vouwbare panelen te leveren, waarbij de paneeltjes ook nog deels in serie geschakeld zijn. Concreet betekent dit dat je de paneeltjes op de gewenste manier in kunt stellen, waarmee je het gewenste energienetwerk creëert.
- Uitmuntende kwaliteit. De zonnepanelen van Goal Zero zijn prijzig, maar zijn tegelijkertijd van een uitmuntende kwaliteit. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor – wat mij betreft – meer dan prima te noemen.
- Makkelijk in gebruik. Dat de Goal Zero zonnepanelen slim vormgegeven zijn, heb ik reeds hierboven al opgemerkt. Het slimme design zorgt er wat mij betreft ook voor dat de zonnepanelen makkelijk in gebruik zijn. Je klapt het zonnepaneel gemakkelijk uit, waarna je makkelijk het gewenste energienetwerk creëert.
- Makkelijk mee te nemen. Wil je je opvouwbare zonnepaneel overal mee toe nemen? Dat is mogelijk met een zonnepaneel van Goal Zero. Deze panelen zijn namelijk compact én makkelijk in te klappen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je de zonnepanelen overal mee naar toe kunt nemen.
- Divers & hoogwaardig aanbod. Als je een Goal Zero zonnepaneel wilt kopen, heb je meer dan voldoende keuze. Je kunt uit drie verschillende series kiezen, waarbij je per serie meerdere varianten aantreft. Op basis van je wensen kun je dus altijd een geschikt Goal Zero zonnepaneel vinden. Dat je deze keuze überhaupt hebt, spreekt mij aan.
Nadelen en minder sterke punten
- Zwaar. De nodige gebruikers geven aan dat de zonnepanelen van Goal Zero aan de zware kant zijn. Op zich is dit goed te begrijpen met het oog op het design. Maar, het zou zeker prettiger zijn geweest als de zonnepanelen iets lichter zouden zijn. Spijtig genoeg is dit niet het geval, waardoor dit toch wel een belangrijk nadeel/minpunt is.
- Prijzig. Wil je een Goal Zero zonnepaneel kopen? Dan moet je relatief diep in de buidel tasten. Op zich is hier niks mis mee, maar het is wel goed om te weten. Dat je voor deze zonnepanelen veel moet betalen, begrijp ik overigens wel volkomen. De Goal Zero zonnepanelen zijn immers van een uitmuntende kwaliteit.
Goal Zero Nomad vs. Goal Zero Boulder vs. Goal Zero Ranger

Ben je voor in bijvoorbeeld je camper of caravan op zoek naar een opvouwbaar zonnepaneel? Of wil je voor bij je tiny house een geschikt opvouwbaar zonnepaneel aanschaffen? In beide gevallen is het aan te raden om naar het aanbod van Goal Zero te kijken.
Binnen dit aanbod kom je zoals gezegd drie series tegen. Het gaat hierbij om de volgende drie series:
- Goal Zero Nomad
- Goal Zero Boulder
- Goal Zero Ranger
Dat je tussen deze series kunt kiezen, is een belangrijk voordeel. Maar, het is wel zaak dat je voor het juiste opvouwbare zonnepaneel kiest. Om je hier een handje bij te helpen, bespreek ik hieronder deze drie modellen in het kort. Je krijgt hiermee een duidelijke indruk van hetgeen dat deze drie modellen te bieden hebben.
Goal Zero Nomad (snelle) review
De Goal Zero Nomad is een klein opvouwbaar zonnepaneel. Dit paneel wordt in verschillende varianten geleverd:
- Goal Zero Nomad 10 Solar Panel: vermogen van 10 Watt.
- Goal Zero Nomad 20 Solar Panel: vermogen van 20 Watt.
- Goal Zero Nomad 50 Solar Panel: vermogen van 50 Watt.
- Goal Zero Nomad 100 Solar Panel: vermogen van 100 Watt.
- Goal Zero Nomad 200 Solar Panel: vermogen van 200 Watt.
De zonnepanelen uit de Nomad lijn zijn compact, kosten niet de hoofdprijs en zijn beperkt inzetbaar. Dit heeft puur met het vermogen te maken. Met bijvoorbeeld de Goal Zero Nomad 10 kun je prima je smartphone opladen, waar je ook bent. Met de Goal Zero Nomad 50 ben je in staat om dagelijks ongeveer 70 Wh aan energie te genereren. Met de Nomad 100 en Nomad 200 kun je wel meer kanten op, gezien het vermogen van respectievelijke 100- en 200 Watt.
Met andere woorden: de Goal Zero Nomad is het ideale zonnepaneel voor mensen die niet al te veel energie nodig hebben. Deze panelen zijn slim vormgegeven, zijn compact en wegen niet al te veel. Ideaal dus om ‘m tijdens bijvoorbeeld je backpacktocht mee te nemen.
Voordelen van de Goal Zero Nomad serie:
- Je hebt keuze uit drie verschillende varianten, variërend van 10 Watt tot en met 50 Watt.
- De zonnepanelen uit de Goal Zero Nomad serie zijn erg compact. Dit betekent dat je de panelen makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.
- De zonnepanelen zijn opvallend efficiënt. Volgens Goal Zero is dit te danken aan de vernieuwde monocrystalline-zonnecellen.
Nadelen van de Goal Zero Nomad serie:
- Sommige van de zonnepanelen uit deze serie zijn beperkt inzetbaar. Dit heeft te maken met het maximale vermogen en daarmee met de maximale op te wekken energie.
- Sommige van de zonnepanelen uit deze serie zijn behoorlijk prijzig. Dit geldt onder meer voor de Goal Zero Nomad 300 Solar Panel; voor dit paneel betaal je maar liefst 700 euro!
Goal Zero Boulder (snelle) review
Ben je op zoek naar een zonnepaneel waar je écht iets mee kunt? Dan is de kans groot dat je al snel bij de Goal Zero Boulder serie uitkomt. In deze serie zijn twee veelbelovende zonnepanelen te vinden:
- Goal Zero Boulder 100 Briefcase: vermogen van 100 Watt.
- Goal Zero Boulder 200 Briefcase: vermogen van 200 Watt.
Wat bij deze zonnepanelen direct opvalt, is het slimme doch simpele design. De zonnepanelen bestaan namelijk uit twee panelen die gekoppeld aan elkaar zijn. Je kunt deze twee panelen makkelijk inklappen, waarna je de panelen makkelijk kunt vervoeren.
Voordelen van de Goal Zero Boulder serie:
- Je hebt de keuze uit twee varianten. Gaat je voorkeur uit naar een vermogen van 100- of 200 Watt?
- De zonnepanelen uit deze serie zijn slim vormgegeven. Beide varianten bestaan namelijk uit twee aan elkaar geschakelde zonnepanelen.
- De Goal Zero Boulder zonnepanelen zijn erg efficiënt. Dit voordeel gaat wat mij betreft ook op voor de andere zonnepanelen van het merk Goal Zero en is te danken aan de samenstelling van de zonnepanelen. Zo beschikken ook de Boulder 100 en Boulder 200 over monocrystalline zonnepanelen.
Nadelen van de Goal Zero Boulder serie:
- De zonnepanelen uit deze serie zijn relatief zwaar. Dit heeft wat mij betreft vooral met de vormgeving van de panelen te maken.
Goal Zero Ranger (snelle) review
Wil je voor het beste van het beste gaan? En wil je met je opvouwbare zonnepaneel erg veel energie op kunnen wekken? Dan kom je al snel bij de Goal Zero Ranger uit. Dit zonnepaneel heeft een vermogen van 300 Watt, waardoor dagelijks maximaal 1400 Wh aan energie gegenereerd kan worden.
Voordelen van de Goal Zero Ranger:
- Onwijs hoog vermogen. Met het vermogen van 300 Watt onderscheidt de Ranger zich direct ten opzichte van de andere series van Goal Zero. Met dit vermogen, in combinatie met de monocrystalline zonnecellen, levert dit paneel tot zo’n 1400 Wh aan energie per dag.
- Slim design. Goal Zero heeft bij de Ranger voor een slim design gezorgd. Zo is het aluminium frame een stuk smaller, waardoor deze variant lichter is dan de Goal Zero Boulder 200 Briefcase.
- Met een handige kickstand. Dankzij de kickstand kun je dit zonnepaneel – bestaande uit 4 panelen – altijd in de gewenste hoek neerzetten.
Nadelen van de Goal Zero Ranger:
- Dit zonnepaneel is erg duur. Voor het zonnepaneel betaal je 799 euro, terwijl je ook nog in een goed powerstation zou moeten investeren. Kies je voor de combinatie van de Goal Zero Ranger en het Goal Zero Yeti 1500X Lithium Portable Power Station? Dan moet je een investering van ongeveer 3000 euro doen.
Goal Zero zonnepaneel specificaties vergelijken
Welk Goal Zero zonnepaneel spreekt jou het meeste aan? Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, zou je een goede vergelijking voor jezelf moeten maken. Hier help ik je nog een extra handje bij!
Dat doe ik met onderstaand overzicht. In dit overzicht zie je de verschillen tussen de Goal Zero Nomad, Goal Zero Boulder 100 en Goal Zero Ranger. Bekijk op je gemakje dit overzicht en maak een goede vergelijking tussen de Goal Zero panelen:
Eigenschappen | Goal Zero Boulder | Goal Zero Nomad | Goal Zero Ranger |
---|---|---|---|
Type Zonnecellen | Monocrystalline (efficiëntie 18%) | Monocrystalline (efficiëntie 18%) | Monocrystalline (efficiëntie 18%) |
Vermogen | 50, 100W, 200W | 5, 10, 20, 50, 100, 200W | 300 W |
Opvouwbaar | 100W en 200W | Ja, alle varianten | Ja |
Voc – Voltage open circuit | 22.5 V | 23.0 V | |
Vmp – Voltage maximum power | 17.2 V | 19.3 V | |
Output type | 8mm | HPP | |
(Spat)waterdicht | Ja, volledig weerbestendig | Ja, spatwaterdicht | Ja, volledig weersbestendig |
Afmetingen | 1016 x 700 x 44 mm | Opengevouwen: 520 x 1511 x 25 mm | Opengevouwen: 77.7 x 269 x 2.3 cm |
Gewicht | 9100 g | 4600 g | 17,7 kg |
Materiaal | Aluminium frame en gehard glas | Kunststof | ETFE-polymeer met een aluminium frame |
Welk Goal Zero zonnepaneel kopen? Keuzegids
Om je zoektocht nóg makkelijker te maken, heb ik deze keuzegids opgesteld. Kijk goed naar deze vier vragen, zodat je snel het juiste Goal Zero zonnepaneel uit kunt kiezen:
- 1. Hoeveel capaciteit heb je nodig?
- Heb je voldoende aan 70 Wh per dag aan energie? Of heb je op z’n minst een paar honderd Wh per dag nodig?
- 2. Hoe snel wil je energie opwekken?
- Indien je heel snel de energie op wilt wekken, heb je een krachtig zonnepaneel nodig. Je komt dan al snel uit bij de Goal Zero Ranger.
- 3. Heb je al een accu?
- Als je nu nog geen accu hebt, moet je ook nog in een goede accu investeren. De mogelijkheden zijn per Goal Zero zonnepaneel verschillend, dus verdiep je hier goed in.
- 4. In welke weersomstandigheden wil je het zonnepaneel gebruiken?
- Als de zon vol schijnt, werkt elk zonnepaneel perfect. Maar, bij minder weer merk je een duidelijk verschil op tussen de verschillende Goal Zero panelen. Denk daarom goed na over de situatie/weersomstandigheden waarin je het zonnepaneel wilt gebruiken.
Het beste Goal Zero zonnepaneel voor portable powerstation (solar generator)
Maak je gebruik van een zogeheten solar generator, oftewel portable powerstation? Kies dan voor de Goal Zero Ranger. Zoals onder meer Solarpowersupply al aangeeft, gaan bijvoorbeeld de Goal Zero Ranger en het Goal Zero Yeti 1500X Lithium Portable Power Station perfect samen met elkaar!
Het beste Goal Zero opvouwbare zonnepaneel voor smartphone of draagbare powerbank
Voor je smartphone of powerbank heb je voldoende aan de Goal Zero Nomad. Het is aan jezelf om te bepalen welk vermogen het beste op je wensen aansluit. In de meeste gevallen is een vermogen van 20 of 50 Watt meer dan voldoende.

Het beste Goal Zero draagbaar zonnepaneel voor backpacken
Voor het backpacken raad ik ook de Goal Zero Nomad aan. Kies bij voorkeur voor een zo’n klein en licht mogelijk zonnepaneel; dit scheelt uiteraard weer tijdens het lopen/klimmen/klauteren.
Het beste Goal Zero portable zonnepaneel voor camper, caravan of boot
Dit hangt volledig van je wensen af. Om antwoord op deze vraag te geven, zou je met bovenstaande keuzegids aan de slag moeten. De Goal Zero Nomad 100 Watt of 200 Watt, de Goal Zero Boulder 100 en 200 en de Goal Zero Ranger kunnen in deze situatie allemaal goed van pas komen.
Het Beste Goal Zero zonnepaneel voor meer permanent off grid in bijvoorbeeld Tiny House
Voor bij een tiny house raad ik je de Goal Zero Boulder 100 en 200 en de Goal Zero Ranger aan. In een tiny house heb je nu eenmaal veel energie nodig én dat wek je met deze zonnepanelen op.
Zijn er alternatieven voor het opvouwbaar zonnepaneel van Goal Zero?
Ja, er bestaan enkele alternatieven.
Ecoflow of Goal Zero
Ecoflow is een merk dat vaak gelijk genoemd wordt met Goal Zero. De opvouwbare en draagbare zonnepanelen van Ecoflow zijn iets voordeliger. Maar, omdat de zonnepanelen van EFTE gemaakt zijn. Zijn ze iets minder efficiënt. Wel zijn ze hierdoor wat lichter en minder kwetsbaar. In mijn artikel ‘beste opvouwbaar zonnepaneel camper’ lees je hier meer over.
Goal Zero of Bluetti
Bluetti in vergelijking tot Goal Zero is een zelfde vergelijking als Ecoflow vs Goal Zero. Met als enige verschil. Dat de prijs van Bluetti panelen aan de hoge kant is.
Opvouwbaar zonnepaneel vs. standaard zonnepaneel
De twee soorten zonnepanelen zijn niet met elkaar te vergelijken. Een standaard zonnepaneel gebruik je bijvoorbeeld bij je woning, terwijl je een opvouwbaar zonnepaneel op tal van andere plekken kunt gebruiken.
Woon je in een tiny house met een plat dak? Dan kun je eventueel naar een standaard zonnepaneel kijken. Besef wel goed dat zo’n paneel vrij prijzig kan zijn én dat je hier alles behalve flexibel mee bent.
De standaard zonnepanelen hebben wel een betere opbrengst. Voor camper of caravan zou het een efficiëntere en goedkopere optie kunnen zijn.
Goal Zero of Xstorm; is Xstorm een goed zonnepaneel alternatief?
Een opvouwbaar zonnepaneel van Xstorm is op zich een prima alternatief. Xstorm biedt bijvoorbeeld ook een zonnepaneel met een vermogen van 100 Watt aan. Wel is het jammer dat het aanbod van Xstorm een stuk beperkter is.ken.
Goedkoop Goal Zero Zonnepaneel kopen?
Een Goal Zero zonnepaneel is dus een goede koop, waar je geen spijt van zult krijgen. Door naar de volgende vraag: Waar kun je goed en goedkoop een Goal Zero zonnepaneel kopen?
Er zijn verschillende plekken waar dat kan. Hieronder zie je de verschillende modellen. Per model zie je verschillende aanbieders waar je het Goal Zero zonnepaneel kopen kunt. Dit is bij winkels waarvan ik partner ben. En dus een commissie ontvang, mocht jij ervoor kiezen 1 van de zonnepanelen via deze links aan te schaffen.
Conclusie: Is een Goal Zero zonnepaneel een goede koop?
Ja, een Goal Zero zonnepaneel is absoluut een goede koop. Deze zonnepanelen zijn van een prima kwaliteit, zijn compact, zijn makkelijk mee te nemen en hebben een hoog rendement.
Tevens vind ik het super dat je uit meerdere Goal Zero zonnepanelen kunt kiezen. Maak gebruik van mijn keuzegids, maak een vergelijking een kies het beste Goal Zero zonnepaneel uit. Met dit zonnepaneel ga je onwijs veel plezier beleven, ongeacht waar je je precies bevindt!
Nu bekijken bij:



Nu bekijken bij:


