Inverter 5728 review

Is dit jouw petroleumkachel ? 2024

Inverter 5728 review

Haal je wollen sokken maar uit de kast, want we gaan het hebben over een topper van een een petroleumkachel! In dit Inverter 5728 review. Duiken we diep in de wereld van off-grid verwarming. We onthullen alle ins en outs van deze krachtpatser, zodat jij straks precies weet of deze kachel jouw hart (en huis) kan verwarmen. Lees snel verder!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Inverter 5728 review: Is dit jouw Petroleumkachel? 2024
Inverter 5728 petroleumkachel review

De Inverter 5728 is een krachtige, efficiënte en veilige petroleumkachel, ideaal voor off-grid en zelfvoorzienend leven, met een vermogen van 3200 Watt en een extra grote tankinhoud van 7,2 liter. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de kachel wordt geprezen om zijn efficiëntie, gebruiksgemak en de aangename warmte die het levert. Bij het kopen van de Inverter 5728, is het belangrijk om prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar kortingen om de beste deal te krijgen, met winkels zoals bol.com en kampeerwereld.nl als populaire keuzes.

Product SKU: 5420020005185

Product merk: Inverter

Waardering redacteur:
4.4

Voordelen

 • Krachtig en efficiënt: Met een vermogen van maximaal 3,2 kW kan deze kachel gemakkelijk grote ruimtes verwarmen, tot wel 130 m³.
 • Veiligheid bovenaan: De kachel is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een CO2-detector, oververhittingssysteem, kinderbeveiliging en omvalbeveiliging, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid ervan.
 • Eenvoudig te bedienen: De kachel heeft een LCD-display en een 24-uurs timer programmering, waardoor het gemakkelijk is om de verwarming in te stellen en aan te passen.

Nadelen

 • Groot en zwaar: De kachel is vrij groot en zwaar, waardoor het niet de meest draagbare optie is. Dit kan een nadeel zijn als je regelmatig de kachel wilt verplaatsen.
 • Stroomverbruik: Hoewel de kachel op petroleum werkt, heeft het een beetje stroom nodig voor de ventilator en het display. Dit kan een probleem zijn als je volledig off-grid wilt gaan en geen toegang hebt tot elektriciteit.
Inverter 5728 laserkachel
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:05 am

Productomschrijving: Inverter 5728 laserkachel

De Inverter 5728 is een krachtige en luxe petroleumkachel die uw ruimte snel verwarmt. Met een vermogen van 3200 Watt en een tankinhoud van 7,2 liter, kan deze kachel ruimtes tot 130 m³ verwarmen en heeft een autonomie tot 86 uur. De kachel is uitgerust met een timer, thermostaat, kinderbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting. Het brandt op zuivere petroleum en heeft een klein beetje stroom nodig voor de ventilator en het display. Het heeft ook een CO² sensor en is voorzien van CE en NF keurmerk.

De kachel heeft ook een LCD-display waarop je de huidige temperatuur van de ruimte kunt aflezen en de temperatuur van de thermostaat kunt instellen. De kachel is ook uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder een CO2 detector, een oververhittingssysteem, kinderbeveiliging en een omvalbeveiliging.

Twijfelde je over de aankoop vanwege de veiligheid? Geen zorgen, Inverter zet de veiligheid bovenaan. Of misschien was je niet zeker of het genoeg warmte zou kunnen leveren voor jouw ruimte? Deze kachel heeft genoeg vermogen om een ruimte van maar liefst 130 m³ te verwarmen. Blijf lezen voor een grondige beoordeling van dit product!

Inverter 5728 petroleumkachel

Over Inverter

Inverter is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige petroleumkachels. Ze hebben een reputatie opgebouwd voor het leveren van betrouwbare, efficiënte en veilige kachels die perfect zijn voor off-grid en zelfvoorzienend leven. Hoewel het niet duidelijk is wanneer het bedrijf precies is opgericht, is het duidelijk dat ze zich inzetten voor het leveren van producten die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Dit blijkt uit de vele veiligheidsfuncties die ze in hun kachels integreren, zoals CO2-detectoren, oververhittingssystemen, kinderbeveiliging en omvalbeveiliging.

Met een Inverter kachel in je huis, camper of caravan, kun je erop vertrouwen dat je een product hebt dat niet alleen effectief is in het leveren van warmte, maar ook veilig is om te gebruiken.

Voor wie is de Inverter 5728 geschikt?

De Inverter 5728 is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en betrouwbare warmtebron voor off-grid en zelfvoorzienend leven. Het is perfect voor diegenen die in een camper of caravan wonen, of die een verwarming nodig hebben voor een schuur of werkkamer die niet op het elektriciteitsnet is aangesloten. Dankzij de krachtige output en het grote verwarmingsbereik is het ook een uitstekende keuze voor mensen die een grote ruimte willen verwarmen.

Aan de andere kant, als je in een klein appartement woont en toegang hebt tot het elektriciteitsnet, dan is deze kachel misschien niet de meest praktische of kosteneffectieve keuze. Het is ook niet de beste optie als je op zoek bent naar een draagbare kachel die je gemakkelijk kunt verplaatsen, vanwege zijn gewicht en grootte.

Samengevat, de Inverter 5728 is geschikt voor:

 • Mensen die off-grid of zelfvoorzienend leven, en een redelijk grote ruimte willen verwarmen
 • Mensen die een verwarming nodig hebben voor een niet-aangesloten ruimte zoals een schuur of werkkamer
 • Mensen die een grote ruimte willen verwarmen

De Inverter 5728 is minder geschikt voor:

 • Mensen die in een klein appartement wonen met toegang tot het elektriciteitsnet
 • Mensen die op zoek zijn naar een draagbare kachel die gemakkelijk te verplaatsen is.

Ervaring met de Inverter 5728

Toen ik voor het eerst hoorde over de Inverter 5728, was ik een beetje sceptisch. Ik had al eerder petroleumkachels gebruikt, maar ik was niet altijd tevreden over de prestaties. Maar de Inverter 5728 heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Ik heb de Inverter 5728 gebruikt in mijn schuur, om er in de winter de kou uit te houden. De kachel was in staat om de schuur snel en efficiënt te verwarmen, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. Wat ik vooral waardeerde, was de veiligheidsfuncties, zoals de oververhittingsbeveiliging en de CO2-sensor. Deze gaven me een gerust gevoel tijdens het gebruik van de kachel.

Een ander pluspunt van de Inverter 5728 is het gebruiksgemak. De kachel heeft een LCD-display en een timer, wat het instellen en aanpassen van de verwarming een fluitje van een cent maakt. Bovendien is de kachel vrij stil tijdens het gebruik, wat een groot voordeel is als je in een kleine ruimte woont.

Echter, de Inverter 5728 is niet perfect. Het is een vrij grote en zware kachel, wat het niet de meest draagbare optie maakt. Bovendien heeft de kachel een beetje stroom nodig voor de ventilator en het display, wat een probleem kan zijn als je volledig off-grid wilt gaan.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Inverter 5728. Het is een krachtige, betrouwbare en veilige kachel die uitstekende prestaties levert. Het is zeker een kachel die ik zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een efficiënte warmtebron voor off-grid en zelfvoorzienend leven.

Voordelen van de Inverter 5728

 • Krachtig en efficiënt: Met een vermogen van maximaal 3,2 kW kan deze kachel gemakkelijk de kamertemperatuur tot een aangenaam niveau brengen. Het kan een ruimte van maar liefst 130 m³ verwarmen, wat het ideaal maakt voor grotere ruimtes.
 • Veiligheid bovenaan: De Inverter 5728 is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder een CO2 detector, een oververhittingssysteem, kinderbeveiliging en een omvalbeveiliging. Deze functies zorgen voor een veilige situatie waarbij je je geen zorgen hoeft te maken om de kachel.
 • Eenvoudig te bedienen: De kachel heeft een LCD-display en een 24-uurs timer programmering, waardoor het instellen en aanpassen van de verwarming eenvoudig is.

Nadelen van de Inverter 5728

 • Groot en zwaar: De Inverter 5728 is een vrij grote en zware kachel, wat het niet de meest draagbare optie maakt. Dit kan een probleem zijn als je de kachel regelmatig wilt verplaatsen.
 • Stroomverbruik: Hoewel de kachel op petroleum werkt, heeft het een beetje stroom nodig voor de ventilator en het display. Dit kan een probleem zijn als je volledig off-grid wilt gaan.

Alternatieven

Zibro LC 300

De Zibro LC 300 is een petroleumkachel die bekend staat om zijn efficiëntie en betrouwbaarheid. Het heeft een verwarmingsvermogen van 3,0 kW en kan ruimtes tot 120 m³ verwarmen. Het heeft ook een CO2-sensor voor extra veiligheid. De kachel heeft een brandstoftank van 5,4 liter en kan tot 65 uur werken op een volle tank. Het heeft ook een kinderslot en een omvalbeveiliging. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte kachel.

Zibro LC300
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:04 am

Inverter 3026

De Inverter 3026 is een krachtige en luxe petroleumkachel die uw ruimte snel verwarmt door de ingebouwde ventilator. Deze petroleumkachel heeft een autonomie tot 60 uur en verwarmt met gemak ruimten tot 120 m³. De kachel is daarnaast uitgerust met een timer, thermostaat, kinderbeveiliging, omvalbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting. De brandstoftank van deze petroleumkachel heeft een inhoud van 5 liter en met zijn verwarmingsvermogen van 3000 Watt zorgt deze kachel ervoor dat de ruimte snel is opgewarmd. Deze laserkachel brandt op gezuiverde petroleum en heeft een klein beetje stroom nodig voor de ventilator en de display.

Inverter 3026 – Laserkachel – 3,0 kW – 120 m³
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:13 am

Hoewel beide kachels vergelijkbaar zijn in termen van hun verwarmingsvermogen en het volume van de ruimte die ze kunnen verwarmen, onderscheidt de Inverter 3026 zich door zijn extra functies zoals de ingebouwde ventilator, timer, en thermostaat. Het heeft ook een iets grotere brandstoftank en een langere werktijd per tank. Echter, de Zibro LC 300 heeft een CO2-sensor, wat een belangrijk veiligheidskenmerk is dat de Inverter 3026 niet heeft. Beide kachels hebben hun unieke kenmerken en voordelen, en de keuze tussen de twee zou afhangen van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

Ervaringen van andere gebruikers

Het is altijd nuttig om te horen wat andere gebruikers van een product vinden. Daarom heb ik een aantal recensies van de Inverter 5728 petroleumkachel verzameld om je een beter beeld te geven van wat je kunt verwachten.

Een gebruiker genaamd Tach71 uit Ternat, die de kachel op 17 april 2022 kocht, beschrijft de Inverter 5728 als een “mooie en aangename verwarming”. Hij merkt op dat de kachel goed verwarmt, stil is en makkelijk in gebruik. Hij prijst ook de kwaliteit van de kachel en zegt dat het zijn ruimte heel goed verwarmt.

Een andere gebruiker, marjonikke uit Winschoten, die de kachel ook op 17 april 2022 kocht, noemt de Inverter 5728 “echt een aanrader”. Ze gebruikt de kachel in haar stacaravan en is erg tevreden over de warmte die de kachel levert. Ze merkt op dat de kachel snel opwarmt, de temperatuur goed regelt en niet stinkt.

Wolfgang98765 uit Roermond, die de kachel op 28 december 2022 kocht, zegt simpelweg: “Hij werkt perfect” en merkt op dat de kachel lekker warm is.

Bovenstaande is afkomstig van Bol.com

Het is duidelijk dat de algemene ervaringen met de Inverter 5728 petroleumkachel zeer positief zijn. Gebruikers prijzen de kachel om zijn efficiëntie, gebruiksgemak en de aangename warmte die het levert.

Belangrijke Kenmerken van de Inverter 5728 Petroleumkachel

De Inverter 5728 is een krachtige petroleumkachel die je ruimte snel verwarmt. Met een vermogen van 3200 Watt en een extra grote tankinhoud van 7,2 liter, kan deze kachel ruimtes tot 130 m³ verwarmen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

 • Vermogen (Wattage): Met een vermogen van 3200 Watt kan deze kachel snel een ruimte verwarmen.
 • Verwarmingsbereik: De Inverter 5728 is geschikt voor ruimtes tot 130 m³, waardoor het een goede keuze is voor grotere ruimtes.
 • Veiligheidsfuncties: Deze kachel is uitgerust met een timer, thermostaat, kinderbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting, waardoor het een veilige keuze is voor elk huishouden.
 • Energie-efficiëntie: Hoewel er geen specifieke energie-efficiëntieclassificatie wordt vermeld, heeft de kachel een autonomie tot 86 uur dankzij de extra grote tankinhoud.
 • Bedieningsgemak: De Inverter 5728 heeft een LCD-display en is uitgerust met functies zoals een instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden, en een timer, wat het gebruiksgemak vergroot.

Deze kachel is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, veilige en gebruiksvriendelijke verwarmingsoplossing.

Beoordeling van de Inverter 5728 Petroleumkachel

 • Veiligheid: 9/10 – De Inverter 5728 scoort hoog op veiligheid. Met functies zoals oververhittingsbeveiliging, kinderbeveiliging en een timer, is deze kachel ontworpen om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.
 • Efficiëntie: 8/10 – Hoewel er geen specifieke energie-efficiëntieclassificatie wordt vermeld, heeft de kachel een autonomie tot 86 uur dankzij de extra grote tankinhoud. Dit wijst op een efficiënt brandstofverbruik.
 • Draagbaarheid: 7/10 – Met een gewicht van 13 kg is de Inverter 5728 niet de lichtste kachel op de markt, maar het is nog steeds draagbaar genoeg om te verplaatsen als dat nodig is.
 • Duurzaamheid: 8/10 – De Inverter 5728 lijkt goed gebouwd en duurzaam, hoewel er geen specifieke informatie beschikbaar is over de levensduur van de onderdelen.
 • Gebruiksgemak: 9/10 – Met een LCD-display en functies zoals een instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden, en een timer, is de Inverter 5728 zeer gebruiksvriendelijk.

Eindscore: 8.2/10 – Over het algemeen is de Inverter 5728 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, veilige en gebruiksvriendelijke petroleumkachel. Het biedt een goede balans tussen veiligheid, efficiëntie, draagbaarheid, duurzaamheid en gebruiksgemak.

Inverter 5728 kopen?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, efficiënte en veilige petroleumkachel, dan is de Inverter 5728 een uitstekende keuze. Het is een investering die de moeite waard is, gezien de warmte en het comfort die het biedt. Maar waar kun je de Inverter 5728 kopen en hoe kun je het goedkoop kopen of kopen met korting?

Inverter 5728 laserkachel
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:05 am

Goedkoop Inverter 5728 Kopen

De prijs van de Inverter 5728 kan variëren afhankelijk van waar je het koopt. Het is altijd een goed idee om prijzen te vergelijken bij verschillende winkels om de beste deal te krijgen. Hoewel je bij Bol.com soms wat duurder uit bent, kun je er goede prijzen vinden. Een andere goede optie iskampeerwereld.nl. Deze biedt goede service en een goede prijs.

Inverter 5728 kopen met Korting

Als je op zoek bent naar een korting op de Inverter 5728, houd dan de verkooppagina’s van de bovengenoemde websites in de gaten. Ze hebben vaak seizoensgebonden verkoop en kortingscodes die je kunt gebruiken om geld te besparen op je aankoop.

Waar Inverter 5728 Kopen

De Inverter 5728 is beschikbaar bij verschillende online en fysieke winkels. Enkele van de meest populaire plaatsen om de Inverter 5728 te kopen zijn bol.com en kampeerwereld.nl. Deze winkels hebben een breed assortiment aan producten en bieden vaak goede klantenservice.

Kortom, het kopen van de Inverter 5728 is een goed idee als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte petroleumkachel. Het is een investering die de moeite waard is voor de warmte en het comfort die het biedt. Vergeet niet om prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar kortingen om de beste deal te krijgen.

Conclusie

De Inverter 5728 is een krachtige en efficiënte petroleumkachel die uitstekende prestaties levert. Met een vermogen van 3200 Watt en een extra grote tankinhoud van 7,2 liter, kan deze kachel ruimtes tot 130 m³ verwarmen. Het is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder een timer, thermostaat, kinderbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting, waardoor het een veilige keuze is voor elk huishouden.

Hoewel de kachel een beetje groot en zwaar is, en een beetje stroom nodig heeft voor de ventilator en het display, zijn deze kleine minpunten ruimschoots gecompenseerd door de vele voordelen. De kachel is eenvoudig te bedienen dankzij het LCD-display en de verschillende instelbare functies, en het levert een aangename en efficiënte warmte.

Op basis van mijn ervaring en de feedback van andere gebruikers, zou ik de Inverter 5728 petroleumkachel ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte warmtebron voor off-grid en zelfvoorzienend leven. Of je nu in een camper, caravan, schuur of werkkamer woont, de Inverter 5728 zal je niet teleurstellen. Het is een investering die de moeite waard is voor de warmte en het comfort die het biedt.

Inverter 5728 laserkachel
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:05 am

Ten slotte

Als je meer wilt weten over petroleumkachels en hoe je de beste keuze kunt maken, dan hebben we op SuperZelfVoorzienend.nl een aantal geweldige bronnen voor je.

Nog niet overtuigd en nog even verder kijken: De beste petroleumkachel bespreken we hier.

Ben je op zoek naar de beste laserkachel om te kopen? We hebben een uitgebreide gids die je helpt bij het kiezen van de juiste laserkachel voor jouw behoeften.

Misschien ben je geïnteresseerd in het kopen van een kerosine kachel. In dat geval hebben we een uitgebreide gids over de beste kerosine kachel die je kunt kopen.

Als je je afvraagt welke petroleum je het beste kunt gebruiken voor je kachel, dan hebben we ook een artikel over de beste petroleum voor kachel kopen.

En als je op zoek bent naar een petroleumkachel die geen stroom nodig heeft, dan hebben we ook een gids over de beste petroleumkachel zonder stroom kopen.

Bij SuperZelfVoorzienend.nl streven we ernaar om je te voorzien van de beste informatie om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw zelfvoorzienende levensstijl.

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:05 am

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:05 am

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:05 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.