Kamperen bij de Boer Zeeland

Onze 1e Campspace ervaring

Kamperen bij de boer Zeeland, relaxen bij de caravan

Ben je op zoek naar een plek om te kamperen bij de boer Zeeland? Wij vonden een plekje waar we terecht konden met ons trouwe huisdier: Pippie de hond. Ik neem je graag mee in onze eerste ervaring met Campspace. Hoe ging het boeken? Hebben we fijn kunnen kamperen? Lees snel verder.

Met mijn ogen dicht lig ik in bed. Hoewel het nog maar eind maart is, was de nacht knus en warm. Samen hebben wij hier heel wat vermoeidheid ingehaald. We zijn als een blok in slaap gevallen en we hebben aan 1 stuk door geslapen. Ik luister naar de verschillende vogelgeluiden. Het enige dat de stilte doorbreekt.

Wel, bijna. In de verre verte hoor ik wel wat geruis van een windmolen of iets anders. Ik kan het nog niet plaatsen. Voor Nederlandse begrippen is het hier echt super stil. Heerlijk. Dit kamperen bij de boer in Zeeland bevalt mij wel.

Het is bijzonder hoe we hier terecht zijn gekomen. Eigenlijk valt het wel mee. Voor jou is dit namelijk net zo goed met een paar muisklikken geregeld als voor ons. We zijn hier namelijk via Campspace.

Omdat dit mij zo goed bevalt, neem ik je dan ook graag mee in onze eerste Campspace ervaring.

Je kunt je overigens hier gratis aanmelden om ook de beste kampeerplekjes bij de boer te vinden. (Aanrader)

Kamperen bij de boer Zeeland, relaxen bij de caravan
Relaxen bij de caravan

Onze 1e Campspace ervaring

Ik weet eerlijk gezegd niet meer zo goed, hoe ik bij Campspace terecht kwam, maar het zal wel te maken hebben met mijn zoektocht naar alternatief kamperen, kamperen bij de boer, etc.. We hebben namelijk voor het eerst een caravan. Eerder was kamperen voor ons zoiets als de tent oppakken om deze vervolgens maar ergens neer te zetten waar het uitkwam. Tijdens mijn eerdere fietsreizen kwam ik zo de mooiste plekjes tegen.

Met een caravan, einde maart is het toch iets anders. Dan wil ik toch wel weten waar ik terecht kom. En waar wij onze caravannetje neer mogen zetten.

De recente online vondst van Campspace, was voor mij dan ook een schot in het doel.

Met een paar klikken heb ik mijn account aangemaakt.

Kampeerplek in Zeeland zoeken

Nu kan ik direct reageren op een van de vele leuke kampeerplekken in Nederland en andere landen van Europa. Wauw, wat zijn er toffe plekken zeg; Kamperen in een prachtig gerenoveerde woonwagen, kamperen aan het water met gebruik van een kayak, kamperen aan zee, eenvoudig kamperen in een veld, etc.. Of je nu plek zoekt voor camper, caravan of enkel een tent er is voor iedereen wel wat te vinden. Ik zie plekken van enkele Euro’s per nacht tot 80 Euro per nacht. Het is maar net hoe luxe je het wilt hebben. En welke faciliteiten er voor je zijn.

Wij moeten nog even een vinkje zetten bij huisdieren toegestaan, want Pippi, de trouwe viervoeter gaat mee.

Het duizelt mij een beetje van de keuze aan verschillende plekken die ik in de lijst voorbij zie komen. Dus ik schakel maar naar de kaartweergave.

Kamperen bij de boer Zeeland, kampeerplekken in Zeeland
Kamperen bij de boer in Zeeland, kampeerplekken op Campspace

Waar willen we naar toe?

Zeeland?

Ja, we zoeken een campng in Zeeland.

De zee hebben we al lang niet meer gezien.

En het is ook nog eens lekker dichtbij. Dus goed af te rijden.

Lekker, want we gaan voor 1 nachtje weg deze keer. Als proef met onze nieuwe caravan.

Dit beperkt het aanbod al behoorlijk. In Zeeland kan ik kiezen uit een klein twintigtal verschillende locaties om bij de boer kamperen te gaan. De plek in Borssele spreekt ons het meeste aan; zorgboerderij, op loopafstand van zee, en een paar heerlijk groene knusse foto’s, met blije ontspannen mensen.

Dit moet hem zijn. Hier willen we wel een nachtje slapen.

Kampeerplek reserveren met Campspace

Om te kunnen reserveren heb je een account nodig. Dit account had ik al eerder aangemaakt. Gewoon even via mijn Google account. Als je dit niet wilt kan het ook via Facebook of e-mail.

Vervolgens kun je nog een profielfoto toevoegen en jezelf of je gezin voorstellen met een stukje tekst.

Aanrader, je hebt te maken met een sociaal platform en je komt bij mensen thuis. Wanneer je dit op een leuke persoonlijke manier invult, helpt dit bij het vinden van een kampeerplek. Het is een kleine moeite.

En… als er mensen bij jou op bezoek komen, dan vind je het toch ook prettig om te weten wie er op bezoek komt?

Daarom; Kleine moeite, groot plezier 😊

Terug naar het reserveren van je kampeerplek bij de boer via Campspace.

Dit doe je in een paar stappen:

 1. Je selecteert de data, wanneer je bij de boer kamperen wilt gaan,
 2. Je vult in met hoeveel volwassenen en kinderen je gaat,
 3. En je geeft een vinkje op huisdieren toegestaan als je de hond mee wil nemen.
 4. Nu kun je met deze criteria gaan zoeken. Of, als je al een plek gevonden hebt. Ga je door naar stap 5.
 5. Reservering aanvragen. Dit doe je met de grote blauwe knop. Eventueel geef je nog wat extra informatie
 6. Nu, is het wachten op antwoord van de host. Je ziet hierbij meestal wel hoelang het ongeveer duurt voordat je host antwoord.
 7. Wanneer je wordt geaccepteerd door je host, kun je door naar de volgende stap, de reservering bevestigen. Dit doe je met de blauwe knop. Nu staat daar betalen.
 8. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan, waaronder iDeal. Lekker makkelijk dus.
 9. Na betaling krijg je het exacte adres en contactgegevens.

Het enige wat nog rest is je spullen pakken en gaan. Dat gaat je vast lukken ⛺

Kun je last minute een kampeerplek vinden?

Het ligt er maar net aan wat je als last minute beschouwd. Als je het letterlijk neemt, kan het wat moeilijk worden. In ons geval;

 • Vonden wij zaterdag deze kampeerplek in Zeeland;
 • Vroegen wij de reservering aan op zondagmiddag;
 • Betaalden wij Maandagochtend
 • Om dezelfde Maandagmiddag aan te komen

Redelijk last minute, toch?

Dankjewel Campspace, nu door naar ons mini avontuur: Kamperen bij de boer in Zeeland.

De zee op loopafstand

Zoals je zou verwachten van een minicamping, is er geen receptie. Het was dan ook even zoeken naar de host. We wilden niet direct brutaal het terrein op lopen. We moesten dus iets anders verzinnen. Een wandelingetje naar zee dan maar. De zee is letterlijk een paar honderd meter lopen, een dijk over en hop daar ben je.

In dit geval, hadden we geen lekker zwemstrand. Nee, hier vonden we een stenen oever met keien, die de vloed opvingen. Bij eb struinden we nog even over het vrijgekomen strand. Pippie vond het heerlijk met zijn poten in het witte natte zand met golfjes.

Ontvangst op de mini kampeerplek in Zeeland

Terug op locatie loopt er wel iemand buiten. De dochter van onze host. Zij legt uit dat de beurbel het niet doet. En dat we in het vervolg als we iets nodig hebben, we mogen kloppen op het raam. Prima.

Gastvrij leidt ze ons door het huis waarin wij kunnen douchen, naar de toilet kunnen, en waar we gebruik kun maken van de keuken. Het is er van alle gemakken voorzien.

De kampeerplek bij de boer

Vervolgens wijst ze ons de weg naar het kampeerveld. Ik rijd stapvoets met de caravan achter de twee vrouwen aan, en zet de auto plus caravan neer op het ruime kampeerveld. Een strak grasveld, omringd met een heg.

Aan de heg kun je zien dat het weer een tijdje geleden is, dat deze is bijgewerkt. Er staan namelijk lange scheuten op. De heg is een levendige plek waarin veel vogels zich huisvesten.

Er staan een paar grote schaduwbomen, maar daar hebben wij eind maart nog weinig van nodig. We mogen blij zijn dat we een zonnige dag hebben op deze maandag in eind maart.

Het kampeerveld grenst aan een veldje met een paar geiten en een schaap. Het schaap ziet er bijna uit als een beer in zijn dikke vacht. Wanneer we kennis gemaakt hebben met onze bokkige buren door ze een paar blaadjes sla en ander groen te geven, zijn het onze grootste vrienden.

Ik hoef maar naar het hek te lopen, en ze komen al naar ons toe. Is het niet om te eten, dan wel voor een aai.

geitenburen op kampeerplek bij boer zeeland
Onze vriendelijke buren, de geiten

Nachtelijke rust

Wanneer je wakker wordt met tsjilpende vogeltjes om je heen, dan kun je wel nagaan dat het stil is in deze uithoek van Zeeland. ‘s Nachts was het dan ook heerlijk rustig. We hebben hier echt als een blok liggen slapen. Het klokje rond.

Rustige kampeerplek zeeland caravan in de nacht
Genieten in de rust

Uitrusten

We stonden beiden in ieder geval als herboren op in de volgende dag; dinsdag. Beiden vielen we deze dag in een heerlijke ontspanning. Na het ontbijt rond het middaguur, was een wandeling naar zee het enige waar we ons toe konden zetten. Om vervolgens nog wat in en om caravannetje te vertoeven.

Wat heeft een mens nog meer nodig?

Kamperen bij de boer in Zeeland via Campspace | Conclusie

Dit was onze eerste ervaring met kamperen via Campspace. Wat ons betreft een hele goede. In eerste instantie ging het boekingsproces al heel soepel. De website werkt smooth, de foto’s en omschrijvingen zijn duidelijk. En het is makkelijk een reservering te maken.

De mensen bij wie we terecht zijn gekomen zijn vriendelijk en gastvrij. Zij geven in hun profiel duidelijk de grenzen aan. En onze hond ging uitstekend met Goofy, de huishond van dit terrein. Ook de andere aanwezige hond op dit terrein is super vriendelijk en zachtaardig.

 • Wij zijn tot rust;
 • Wij hebben de eerste nacht in onze caravan ervaren;
 • En we hebben een prettige plek ontdekt.

Het enige nadeel wat ik zou kunnen bedenken is, de loopafstand van kampeerplek naar toiletgebouw. Maar, het is de moeite waard. Je vind er een heerlijk ruim en schoon toilet.

Een ander nadeel, dat meer met Campspace te maken heeft, is dat je niet direct je reservering bevestigd hebt. Zoals je misschien gewend bent van reserveren bij een camping, hotel of hostel. Ik vind het niet erg. Het doet mij lekker menselijk aan. Want, aan de andere kant van dit kleine ongemak staat de ongedwongen en vrije sfeer van een kampeerplek bij de boer, in dit geval in Zeeland.

Ten slotte

Een heerlijke ervaring als proef voor ons leven als Digital Nomads! We hebben nog veel avonturen voor de boeg. Meld je nu gratis aan, en vind de mooiste (en goedkope) kampeerplekjes in Nederland en daarbuiten.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.