Kelly Kettle review

Gadget of handig? Test en ervaring 2024

Kelly Kettle review | De Scout ultimate kit getest

Kelly Kettle review - koken op de base

Nu pas snap ik het enthousiasme van mijn oude werkgever in de buitensport over dit Ierse stukje vakmanschap. Laaiend enthousiast liet Onno mij de glimmende Kelly Kettle zien. Dit moest toch wel het stukje outdoor gereedschap zijn. Ik wist nog niet wat ik er van moest vinden.

Nu wel. De passie van de familie Kelly voor hun Kettle is in mij ontvlamt. In dit uitgebreide Kelly Kettle review duiken we diep deze waterkoker in. Voor een aanstaande langdurige reis heb ik namelijk de Kelly Kettle ultimate scout kit gekocht.

Is dit glimmend stuk vernuft de moeite waard? En is het voor jou een goede keuze? Lees snel verder en je vind al je vragen beantwoordt.

Kelly Kettle Trekker
Direct bekijken
bergfreunde.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Kelly Kettle Scout
Direct bekijken
bergfreunde.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:58 am

Kelly Kettle Basecamp
Direct bekijken
bushcraftshop.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:58 am

Wat is Kelly Kettle?

Een Kelly Kettle is een supersnelle waterkoker voor buiten, met een heel groot voordeel: Je hoeft geen brandstof mee te zeulen.

Een Kelly Kettle brandt namelijk op hout. Deze ingenieuze brander is de perfecte combinatie tussen een stove en een waterkoker. Door het ontwerp, heb je maar een klein vuurtje nodig om in enkele minuten je water aan de kook te hebben.

Kelly Kettle is er al sinds het einde van de 19e eeuw. En wordt inmiddels door de 4e generatie Kelly gerund. Het maken van deze kokers begon als een overbrugging van de winterperiode, toen was er namelijk weinig te vissen.

In Ierland, waar het begon groeide de ketels gestaag in reputatie. Logisch want de ketels werken echt. Het was slechts een kwestie van tijd dat de Kelly Kettles hun weg door Europa hebben gevonden.

De Kelly Kettle bestaat uit verschillende onderdelen die je op elkaar kunt zetten.

 1. De base, ofwel de houtbrander
 2. De dubbelwandige metalen waterkoker met grote opening in het midden.
Wat is Kelly Kettle?
De Kelly Kettle

Welke Kelly Kettle kopen? Trekker, Scout of Basecamp

Bij het kopen van mijn Kelly Kettle stond ik gelijk voor een moeilijke keuze. Het duizelde mij namelijk van de opties. Toen ik er eenmaal in dook, bleek het heel simpel. De Kelly’s hebben namelijk aan verschillende situaties gedacht.

De waterkokers zijn er namelijk in 3 formaten.

 1. Trekker, klein
 2. Scout, middel
 3. Basecamp, groot

Wat dit precies inhoudt zie je hieronder in de tabel uitgelegd. Hierin zie je de verschillende modellen van de Kettles onder elkaar met daarnaast het volume, het aantal personen dat het dient, gewicht en maatvoering.

Gewicht is uiteraard afhankelijk van het materiaal. Je kunt namelijk kiezen voor RVS of aluminium. In deze tabel zie je het gewicht in rvs. Aluminium zal iets lichter uitvallen.

ModelInhoud in LiterAantal personenGewichtMaatvoering
Kelly Kettle Trekker0,57 l1-20,72 kgDiameter: 14 cm Hoogte: 27 cm
Kelly Kettle Scout1,1 l3-41 kgDiameter: 18,5 cm Hoogte : 28 cm
Kelly Kettle Basecamp1,6 l5-61,22 kgDiameter: 18,7 cm Hoogte 34 cm
De Verschillende modellen van Kelly Kettle (Trekker, Scout en Basecamp) vergelijken in gewicht, inhoud en aantal personen

Mijn ervaring met de Kelly Kettle Scout Ultimate Kit

Mijn geduld werd aardig op de proef gesteld, voordat ik eindelijk deze outdoor koker aan de slag kon. Ruim een week duurde het, voordat ik er de tijd voor had. Ik vond de tijd om de waterkoker uitvoerig te testen op een zonnige zaterdag namiddag. Heerlijk! Spelen met vuur.

Hoe ik de Kelly Kettle heb getest

Als eerste heb de waterkoker getest. Dit heb ik gedaan door vuur te stoken in de Hobo stove. Om ververvolgens de met water gevulde ketel op het vuur te zetten. En door te blijven stoken tot het water kookte.

Inmiddels begon mijn maag te rammelen. Nu was het tijd om ook de verschillende onderdelen uit de ultimate kit te benutten. En mijn eerste 2 persoons maaltje te koken.

Kelly Kettle review - Testen van de outdoor kookset
Lekker in de achtertuin de Kelly Kettle Scout testen

Samengevat: Hoe ik de Kelly Kettle Scout Ultimate Kit heb getest

Hoe heb ik deze houtbrander getest? Simpelweg door hem te gebruiken op een manier zoals ik hem zou gebruiken op reis. (Ik kan niet wachten onderweg te zijn 😊)

Waarom de Kelly Kettle kopen? Mijn motivatie

Er ligt ons een nieuw avontuur te wachten. Met een pareltje van een antieke caravan vertrekken we. Nederland uit. Het avontuur tegemoet. We houden ervan lekker off grid en zelfvoorzienend te zijn. Koken op vuur is 1 van de dingen die we heerlijk vinden om te doen.

Omdat we er af en toe ook op uit zullen zijn op een kampeer trip met de tent diep de natuur in, lijkt dit kookstel mij ideaal.

Ik ben er namelijk in 1 x mee voorzien van alle benodigdheden om te kunnen koken. Daarnaast heb ik er gelijk een paar kommetjes en borden bij om van te kunnen eten en drinken.

Ten slotte is het gewoon heerlijk onafhankelijk van gas of stookolie te zijn. Brandbaar materiaal is er altijd te vinden.

Waar Kelly Kettle kopen (Trekker, Scout of Basecamp)

Via een heel andere weg kwam ik terecht bij Bushcraftshop.nl. Het contact dat ik had met Hilliene liep super. Ze is erg hulpvaardig. Daarnaast is er de service heel snel. Ik bestelde donderdagavond. Om de set vrijdagmiddag in huis te hebben!

Het leuke van Bushcraftshop is, dat je met je aankoop ook nog eens spaart voor extra korting. De winkel heeft veel toffe producten voor outdoor, survival en preppen. Dus kijk eens rond. Ik vond onder andere de Firesteel van Light my fire.

Verder is de Dutchovenshop een goede en plek met een eerlijke prijs. Maar, hier is helaas elk model uitverkocht.

Uiteraard kun je ook naar Bol.com, maar zoals ik het zie… Is Bushcraftshop.nl degene die ze via Bol verkoopt.

Als laatste is Bergfreunde een mooie buitensport winkel waar jij je Kelly Kettle kopen kunt.

De onderdelen van de ultimate kit vs base kit vs Kelly Kettle

Kelly Kettle Review ultimate kit inhoud
Inhoud van de Kelly Kettle Scout ultimate kit

Wat krijg je allemaal bij de ultimate kit, en waarin verschilt dit t.o.v. de base kit? De ultimate kit is de meest complete outdoor cooking set, inclusief barbecue rooster. De base is wat eenvoudiger en bevat minder onderdelen. Koop je alleen de Kelly Kettle, dan krijg je de vuurschaal en de ketel.

In de tabel zie je duidelijk wat je bij elke kit krijgt:

AttributenKelly KettleBase KitUltimate Kit
Kelly Kettle Scout111
Losse vuurschaal111
Pannetje 0,85 liter (model L)
11
Passende deksel
11
Losse handgreep
11
halve grill roosters
2; samen 1 hele2; samen 1 hele
Kelly Kettle Pot Support
11
Kelly Kettle Hobo Stove

1
Kelly Kettle Camping Cups

2
Camping Plate’s

2
Kelly Kettle draagtas
11
Fluitketeldop
11
Gebruiksaanwijzing111
Garantiekaart111
Wat zit er in de verpakking? Kelly Kettle vs Base vs Ulitmate kit

Kelly Kettle, Base kit of Ultimate kit kopen?

Voor mij was het de keuze om in 1x helemaal klaar te zijn en al de attributen te hebben om op mijn outdoor of survival tocht te kunnen koken, eten en drinken, die maakte dat ik voor de ultimate kit ging.

Wanneer je al voorzien bent in een bordjes, kommetjes en kopjes voor onderweg, kan ik mij voorstellen dat je de ultimate kit laat liggen, om voor de base kit te kiezen.

Voor de standaard ketel en vuurschaal kies je, wanneer je het systeem enkel wilt gebruiken om water op te koken. En, het niet van plan bent te gebruiken om op te koken.

Kelly Kettle rvs of aluminium

Traditioneel werden Kelly Kettles gemaakt van aluminium. Deze waterketels genieten de bewezen reputatie tientallen jaren mee te gaan. De laatste jaren is er een verschuiving gaande naar RVS als materiaal voor de Kelly Kettle. Voornamelijk in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië.

🔥 Tegenwoordig zijn de Kelly Kettles uit RVS dus populairder dan de kokers van aluminium.

Voordelen RVS Kelly Kettle

 • RVS heeft een veel hoger verbrandingspunt dan Aluminium
 • RVS geeft geen giftige stoffen af, eenmaal het wat ingedeukt is.

Voordelen Aluminium Kelly Kettle

 • Aluminium is lichter dan roestvrij staal
 • En sterker, waardoor het minder snel gebutst raakt
 • Aluminium geleid warmte beter, dus je water kookt sneller
 • Aluminium is goedkoper
 • Aluminium is niet meer veilig te gebruiken voor eten en drinken als het gedeukt is, dan geeft het namelijk giftige deeltjes af.
Kelly Kettle Trekker
Direct bekijken
bergfreunde.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Samengevat: Waarom ik Kelly Kettle ultimate kit RVS heb gekocht

 • 1. Waarom Kelly Kettle?
  • We hebben een nieuw off grid avontuur voor de boeg
  • Onafhankelijk van gas of stookolie
 • 2. Waarom het model scout?
  • We zijn hoofdzakelijk met zijn tweeën
  • De Trekker is dus iets te klein. En de grootte van de Basecamp lijkt niet nodig
  • Scout is perfect
 • 3. Waarom de ultimate kit?
  • Ik ben er in 1x mee voorzien in alle benodigdheden om te kunnen koken, eten en drinken op vuur.
  • Ok, we hebben al het een en ander aan outdoor kopjes en bordjes. Maar, het is zo mooi het allemaal samen te hebben.

Hoe werkt een Kelly Kettle?

 1. De houtbrander is tegelijkertijd het fundament van je Kelly Kettle systeem. Het is belangrijk dat deze stevig op de grond staat voordat je begint.
 2. Het vuurtje dat je in deze base start trekt zuurstof aan langs het gat aan de zijkant. De dubbelwandige waterkoker doet dienst als schoorsteen en trekt een geconcentreerde vlam omhoog.
 3. Door dit systeem brandt de Kelly Kettle efficiënt en snel. Het water in de koker omringd namelijk de hele vlam, waardoor warmte optimaal benut wordt. Zo kookt het natuurlijk erg snel.
Schematische weergave hoe de Kelly Kettle werkt
Hoe werkt de Kelly Kettle?

Vuur stoken in de vuurschaal

Voordat er überhaupt water gekookt kon worden, moest er een vuurtje gestookt worden. Om het avontuurlijk te houden, besloot ik dit te ontsteken met een firesteel. In dit geval een firesteel van Light my Fire.

Om het vuur met een paar vonkjes te kunnen doen ontvlammen, was het nodig goede voorbereidingen te treffen. Sisal touw, een paar kartonnetjes en de kleinste takjes waren voldoende om het vuur aan te krijgen.

Het was een winderige dag. Ondanks dat ik midden in een woonwijk zat, sloeg de wind de vlammen makkelijk uit. Toen ik besloot de ketel op de houtbrander te zetten, ging het opeens een stuk beter. 🔥

Vanaf nu was het enkel een kwestie van het vuur gaande houden.

Ik hoef er vast niet bij te vertellen, dat het zelfs verschil maakt op zulke kleine vuurtjes of je wilgentakken verbrandt of eiken 😉

Kelly Kettle review Vuur stoken
Alles klaar om vuur te stoken in de base van de Kelly Kettle

Kelly Kettle vullen met water

De ketel stond al klaar naast het vuur. Deze had ik vooraf gevuld met gefilterd water. Uiteraard is ook dit een klusje in de categorie van een kind kan de was doen.

Maar, er is wel iets waarop je letten moet.

Je mag de koker namelijk niet te vol doen. Dit in verband met de fluit die je als dop op de ketel zet, en om het water de ruimte te geven in de koker.

Je vult de ketel tot maximaal ongeveer een centimeter onder de dop.

Omdat ik in een donker gat zat te kijken, kon ik niet direct zien, hoe vol de ketel was. Daarnaast was mijn gehoor er nog niet op afgestemd om te horen hoe vol het klonk. Ik moest dus een paar keer voelen met mijn vinger.

Water koken met de Kelly Kettle

De boodschap die je bij deze brander meekrijgt is toch wel dat je met enkele minuten kokend water hebt.

In deze eerste ervaring met de Kelly Kettle scout, had ik dan ook hoge verwachtingen.

Misschien zelfs onrealistisch. Want, wat zijn enkele minuten? 2, 3 of 5?

De praktijk wees snel uit dat ik ongeveer 6 tot 8 minuten aan het stoken was, voordat ik een oud en vertrouwd fluitje hoorde. 🎵 Het water kookte.

Ik moet hierbij zeggen, dat ik het vuur niet hoog opstookte. Wanneer je het feller laat gaan, kan je water al met 1 tot 2 minuten aan de kook zijn.

Thee zetten in de ketel? Of toch maar in de pot?

De bestemming van dit gekookte water was er thee van te maken. Dit deed ik maar in de theepot. Waarom? Wel… Je kent de aanslag wel die thee kan veroorzaken, toch? Die wil ik niet in mijn ketel. Ik ben er zuinig op! 😉

Water uit de koker gieten

Dankzij het ontwerp kun je overigens zonder probleem de ketel van het vuur halen. Het ijzeren hengsel is bij de handgreep omhangen met een houten greep. Die dus veel minder goed warmte geleid.

Hier liep ik wel tegenaan: Hoe kantel je de ketel? Het hele ding is warm. Uiteindelijk besloot ik het met mijn blote hand te doen, dit ging goed. Maar, het is aan te raden iets van een doek bij de hand te hebben.

Het uitgieten van het water uit de hete ketel is namelijk het enige moment waar het even onprettig kan zijn.

Koken op de Kelly Kettle met de Hobo Stove

Na deze succes ervaring had ik er wel zin in. De thee was op. Het vuur was langzaamaan weer gedoofd. Maar met een klein beetje liefdevolle aandacht gingen de vlammen weer op.

Nu ging de Hobo stove de vuurschaal op. En hop. Het pannetje gevuld met olijfolie tomaten en venkel ging het vuur op.

Om daar aan de bodem wel iets aan te branden, omdat ik het vuur iets te hoog liet oplaaien. Dat blijft natuurlijk een dingetje om in de gaten te houden.

Het deksel vond ik ook een prima braadpannetje. Hierin gingen de champignons en de uien.

Je kunt wel raden dat een maaltijd voor twee koken in zo’n klein setje een beetje behelpen is. Maar het ging prima.

De handige bijgeleverde pangreep is ideaal om de hete pannen van het vuur te halen.

Wij genoten in ieder geval een heerlijk vuurgestookt maaltje.

Kelly Kettle review - Koken op de base
Koken op de base van de Kelly Kettle

De kwaliteit van het materiaal

Vanwege de voedselveiligheid heb ik voor RVS gekozen. En niet voor aluminium. Het rvs was op de plekken waar het in aanraking was gekomen met het vuur uiteraard behoorlijk zwart geworden.

Dit heb ik er heel gemakkelijk afgepoetst met een staalborstel.

Na deze schoonmaakbeurt ziet het RVS van de kelly kettle en de verschillende onderdelen er nog steeds prima en ongeschonden uit.

Wat mij verder opviel aan alles van deze ultimate kit, is de stevige en degelijke kwaliteit.

En ja, al met al weegt het wel wat, zo’n 1,2 kilo.

Met je gasbrandertje en een aluminium pannetje ben je al snel lichter uit.

Samengevat: Mijn ervaring met de Kelly Kettle ultimate kit

Ik heb heerlijk genoten op deze zonnige zaterdag namiddag en avond met de Kelly Kettle bij ons in de achtertuin. (Heel avontuurlijk, maar alles voor handen om foto’s te kunnen maken 😉 )

Deze outdoor cooking set pak zeker in! Deze gaat mee op reis. Het is overigens maar goed dat er een handige draagtas bij zit. Hierin kun je het met roet geblakerde spul makkelijk meenemen, zonder dat het iets vuil maakt.

Dit doe je natuurlijk alleen, wanneer je niet direct de mogelijkheid hebt, om de onderdelen direct goed schoon te maken.

Uiteraard heb ik dit gelijk gedaan. Met een staalborstel heb ik gelijk de hele set weer schoon gepoetst.

Ik ben helemaal tevreden over dit systeem. Het werkt. Ik raadt het aan.

Maar natuurlijk zijn er nog wat voor- en nadelen. Deze benoem ik hieronder nog even.

De Voordelen

 • Je hoeft geen gasfles mee te zeulen, als je kleine takjes of ander brandbaar materiaal hebt, kun je al koken
 • Door het slimme ontwerp wordt de warmte super efficiënt benut. Hierdoor kookt je water sneller
 • Efficiënt. Met behulp van een paar slimme hulpstukken uit de ultimate kit, kun jij je maaltijd koken, terwijl je water kookt. (Met de base of ultimate kit)

Zijn er ook nadelen

Is het dan alleen maar lof?

 • De Kelly Kettle is een iet wat log systeem. Dat ook wel aan de zware kant is
 • Hoe sterk aluminium ook is, eenmaal gebutst kun jij je waterkoker beter niet meer gebruiken, ivm giftige stoffen die het afgeeft. Daarom kies ik liever voor rvs.
 • Kokend water uit de ketel gieten kan wat lastig zijn, omdat het heet is. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een doek o.i.d. bij de hand houden.
Kelly Kettle Trekker
Direct bekijken
bergfreunde.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Kelly Kettle: Dat klinkt als een outdoor gadget?!

Is dat nu echt handig zo’n Kelly Kettle? Is het niet een zoveelste outdoor gadget om munt te slaan uit het survival en trekking bestaan?

Gezien de populariteit van deze outdoor kook set, lijkt dat mij niet het geval.

Gelukkig heb ik er ook nog iets zinnigs over te zeggen.

Zelf ben ik maandenlang op fietsreis geweest. In deze tijd dacht ik er niet eens aan om te koken. Mijn maaltijden bestonden uit brood met rauwe groenten, of gewelde havermout. Af en toe, wanneer ik kon couchsurfen, had ik de luxe van een warme maaltijd.

In die context kun je alle kokers als luxe en gadget beschouwen. Dat is iets te zwart wit. Ik miste toch echt de mogelijkheid zelf een maaltijd te koken.

Daarmee is een manier om te kunnen koken in mijn optiek niet iets dat je snel als gadget kunt zien. Het vervult simpelweg een basis behoefte.

Gasbranders als alternatief voor de Kelly Kettle

Ja, er zijn heel gemakkelijke gasbranders. Simpele uitvoeringen die je op een gasflesje draagt. Vergelijken met de eenvoud van deze gasbranders is deze houtbrander wel een gadget.

Maar, ga eens voor langere tijd de wildernis in. Lekker off grid. De gasflessen vind je niet in het bos. Brandbaar materiaal in de vorm van takjes etc. wel.

Alternatief voor de Kelly Kettle: DIY Rocketstove

Een zelf gemaakte rocketstove van een paar blikken heeft mij tijdens een wandeltocht van ruim een maand bijna dagelijks van een warme maaltijd voorzien.

In deze tijd leerde ik dus, dat er altijd brandbaar materiaal te vinden is.

Helaas, is zo’n blikken constructie niet echt stevig en daardoor niet handig mee te nemen. Het was dus niet de meest duurzame optie.

Na een paar keer iets te stevig te zijn ingepakt, begaf deze DIY woodburner kookset het.

Plus 1 voor de degelijkheid de kookset van de familie Kelly!

Alternatief voor Kelly Kettle - DIY houtbrander van Blik
Het laatste maal van de DIY houtbrander, hierna was hij overleden.

Een makkelijk en snel alternatief: de Jetboil

Kies je voor gemak en snelheid, dan is de Jetboil een mogelijk alternatief voor de Kelly Kettle. De Jetboil is een gasbrander welke zo optimaal met zijn warmte omgaat, dat je heel snel je maaltje of water warm hebt.

Sneller dan in de Kelly Kettle. Maar, je hebt wel weer te maken met een gasbrander. Hierin ben je dus nog afhankelijk van een gasleverancier. En mis je de romantiek van outdoor koken op vuur.

Voor Wie geschikt?

Het is een beetje zonde om zo’n mooie houtbrander aan te schaffen, om er vervolgens achter te komen, dat je er niets mee kunt. Toch?

Ik zou de Kelly Kettle zeker inpakken als ik;

 • Voor langere tijd op avontuur ben, en zelf wil kunnen koken.
 • Waarbij ik niet afhankelijk wil zijn van gas, of andere brandstof die ik moet kopen
 • Op een camping trip met caravan of camper
 • Of, op een kortstondig hiking en off grid camping trip.
 • Als ik er tot max. 2 personen mee hoef te bedienen in water en warm eten.

Eigenlijk zou ik de Kelly Kettle bij elk outdoor of survival avontuur wel meenemen, zolang ik maar niet op het gewicht hoef te letten.

En voor wie niet?

Ik zou de Kelly Kettle laten staan als;

 • Je gaat backpacken, of op een andere manier licht wilt reizen, en elke gram telt. Het weegt al tezamen wel wat
 • Of als je niet van koken op houtvuur houdt.
 • Als het meer dan 4 mensen moet bedienen op warm water
 • Of als je voor meer dan twee mensen wilt kunnen koken.

Welke Kelly Kettle uitvoering en model kiezen?

Goed dat je hier bent! Je ziet duidelijk het voordeel van deze houtbrander. Maar, welke ketel is nu het beste voor jou? En welke uitvoering heb je nodig?

Gaandeweg dit artikel heb je mijn redenatie kunnen lezen, om voor de Kelly Kettle Scout ultimate kit te kiezen.

Hieronder een handige keuzegids. Zodat jij met een paar vragen kunt beslissen welke voor jou (of jullie) het beste is.

 • 1. Welk model? Trekker, scout of basceamp?
  • Hoeveel mensen wil je van warm water voorzien?
  • 1 – 2 trekker
  • 3 – 4 scout
  • 5 – 6 basecamp
 • 2. Welke uitvoering?
  • Wil je een complete set om te koken, eten en drinken? → Ultimate kit
  • Heb je al kopjes en bordjes, maar wil je wel kunnen koken op de Kelly Kettle? → Base Kit
  • Of, gaat het er alleen om water te kunnen koken? → Kelly Kettle
 • 3. RVS of aluminium?
  • Is gewicht belangrijk? → aluminium
  • Is voedselveiligheid belangrijk → rvs

Andere ervaringen met de Kelly Kettle

Misschien is het leuk, nog een paar andere ervaringen te lezen.

De Bergfamilie over de Kelly Kettle

De Bergfamilie heeft veel leuke blogs online staan. En komt onderaan de streep tot deze conclusie over de Kelly Kettle.

Hierbij stellen ze de vraag, is het een gadget of echt handig?

Eerlijk gezegd, ging deze gedachte ook door mij heen.

Wat de Bergfamilie erover zegt is dit:

Het is aan iedereen zelf te bepalen of het handig is, of een leuke gadget. Voor ons (berfamilie) is het meer een gadget.

Zij vinden de Kelly Kettle is handig voor:

 • het koken van water of kleine maaltijden
 • als je lange tijd in de natuur onderweg bent (overal is brandstof te vinden)
 • voor maximaal 2 personen

En in alle andere gevallen is het een leuke gadget. Zij gebruiken hem over het algemeen op de camping of om de wandelingen leuker te maken door de ketel te gebruiken voor het koken van water voor de thee.

Liefdevoorreizen.nl ervaring met de Kelly Kettle

Het team van liefdevoorreizen.nl nam deze outdoor waterkoker op vuur al in 2014 mee op pad. Zij namen het zelfs mee de sneeuw in. Je kunt wel raden waar zij moeite mee hadden: droog hout vinden!

Een samenvatting van hun conclusie:

Zij vinden deze Kelly Kettle uitstekend, wanneer je primitief reist of kampeert. Ze vinden het een leuke en snelle manier van water koken. Een volgende reis blijft de gaskoker thuis en gaat deze zeker mee.

Kelly Kettle review conclusie: Handig of een glimmende gadget?

Slotconclusie: Is het de moeite waard de Kelly Kettle te kopen?

Dikke ja!

Bij ons gaat hij mee de caravan in!

Het is een prachtig stuk outdoor gereedschap. Afhankelijk van hoe je het gebruikt is het meer een gadget, of een noodzakelijk hulpmiddel.

Ik zou hem laten liggen, wanneer ik echt lichtgewicht op reis zou moeten gaan. Maar voor bijna elk ander avontuur is het een prachtige houtkoker. Er is altijd wel iets brandbaars voor te vinden. En je hoeft dus nooit meer zorgen te maken over olie of gas.

Het grootste nadeel van de koker is toch wel het gewicht. Als je voor de aluminium versie van de Kelly Kettle kiest, verlies je wel een paar grammen. Maar, vanwege de voedselveiligheid is dit niet aan te raden. En gewoon voor het populaire RVS te kiezen.

In mijn eerste kook ervaring duurde het toch wel een aantal minuten voordat het water kookte, maar… Ik liet het vuur ook rustig aan branden. Je kunt het vuur natuurlijk ook hoger op stoken. Dan is je water sneller warm.

Kelly Kettle Trekker
Direct bekijken
bergfreunde.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Bronvermelding

 • knivesandtools.nl/nl/ct/kelly-kettle.htm
 • kellykettle.com/stainless-steel-vs-aluminum
 • Bushcraftshop.nl
 • Eigen ervaring
 • Bergfamilie.nl
 • Liefdevoorreizen.nl

Nu bekijken bij:

bergfreunde.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Nu bekijken bij:

bergfreunde.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:58 am

Nu bekijken bij:

bushcraftshop.nl
bergfreunde.nl
Laatste update: 5 januari 2024 - 3:58 am

Nu bekijken bij:

bergfreunde.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Nu bekijken bij:

bergfreunde.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am

Nu bekijken bij:

bergfreunde.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:03 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.