Kero 360 Review

Petroleumkachel ervaring + beoordeling 2024

kero 360 review

Welkom, zelfvoorzieners! Vandaag hebben we een knusse Kero 360 review voor je! Is dit jouw nieuwe kouskachel? Ga met ons mee op deze warme reis waarin we alles, van efficiëntie tot veiligheid, onder de loep nemen. Klaar voor de ultieme off-grid verwarmingsoplossing?

Geen tijd? Snelle samenvatting

Kero 360 Review: Petroleumkachel ervaring + beoordeling 2024
Kero 360 review kouskachel

De Kero 360 Kouskachel is een krachtige en efficiënte verwarmingsoplossing, ideaal voor off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden zoals in campers, caravans, schuren of werkruimtes. Met belangrijke veiligheidsfuncties zoals omvalbeveiliging en luchtdruksensor, biedt de Kero 360 Kouskachel gemoedsrust terwijl het een snelle en kosteneffectieve verwarming levert. Ondanks enkele kleine ongemakken zoals het bijhouden van de brandstofniveaus en het ontstekingsproces, biedt de Kero 360 Kouskachel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het een betrouwbare keuze voor iedereen die een duurzame verwarmingsoplossing zoekt.

Product SKU: 5420020001675

Product merk: Kero

Waardering redacteur:
3.8

Voordelen

 • Krachtig en efficiënt: Met 3000 watt vermogen kan de Kero 360 Kouskachel snel grote ruimtes verwarmen, zoals campers, caravans, schuren en werkruimtes.
 • Veilig in gebruik: Uitgerust met omvalbeveiliging en luchtdruksensor voor automatische uitschakeling bij problemen, wat de veiligheid waarborgt.
 • Energiezuinig: Brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur, met een autonomie van ongeveer 13 uur, waardoor brandstofkosten worden bespaard.

Nadelen

 • Brandstofniveaus: Het monitoren van de brandstofniveaus kan een uitdaging zijn voor sommige gebruikers.
 • Ontstekingsproces: Het ontstekingsproces vereist 4 C alkaline batterijen die niet zijn inbegrepen, wat als omslachtig kan worden ervaren.
 • Ventilatie nodig: Hoewel de kachel veiligheidsfuncties heeft, is het belangrijk om wat ventilatie te hebben tijdens het gebruik, wat mogelijk een nadeel kan zijn voor mensen in kleine ruimtes of die zich zorgen maken over luchtkwaliteit.
Kero 360 kouskachel
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:09 am

Productomschrijving

De Kero 360 Kouskachel is een krachtige en robuuste petroleumkachel die zowel comfort als veiligheid biedt. Met een vermogen van 3000 watt kan deze kachel snel een ruimte verwarmen, waardoor hij ideaal is voor ruimtes tot 120 m³.

De Kero 360 is uitgerust met een aantal veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging die de kachel automatisch uitschakelt als hij omvalt. Daarnaast heeft de kachel een luchtdruksensor. Hoewel deze functies de veiligheid aanzienlijk verhogen, wordt het nog steeds aanbevolen om een beetje te ventileren tijdens het gebruik van de kachel. Dit is nodig vanwege het zuurstofgehalte en het vocht dat vrijkomt door de verbranding.

Deze kachel werkt op zuivere petroleum en is niet instelbaar. Hij is voorzien van een knop om het toestel snel te doven en de ontsteking werkt op 4 C alkaline batterijen (niet inbegrepen). De kachel heeft een brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur en de tankinhoud is 4 liter, wat een autonomie van ongeveer 13 uur geeft.

De Kero 360 Kouskachel is gemaakt van staal en heeft een antraciet/zwarte kleur. De afmetingen zijn 50 cm breed, 31 cm hoog en hij weegt 10 kg.

Ik weet dat je misschien twijfelt over de aankoop van deze kachel, vooral vanwege de veiligheidsaspecten en het feit dat hij op petroleum werkt. Maar maak je geen zorgen, in deze review zal ik al je vragen beantwoorden en je een duidelijk beeld geven van wat je kunt verwachten van de Kero 360 Kouskachel.

Kero 360 petroleumkachel

Over Kero

Kero produceert traditionele oliekachels, waaronder de Kero 360 Kouskachel, die bekend staan om hun comfort en veiligheid. De kachels van Kero zijn ontworpen om te werken op zuivere petroleum, wat een efficiënte en effectieve manier is om warmte te genereren.

Het merk Kero lijkt een sterke focus te hebben op veiligheid, aangezien hun kachels zijn uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties zoals omvalbeveiliging en luchtdruksensoren. Dit toont aan dat Kero begrijpt hoe belangrijk het is om een veilige verwarmingsoplossing te bieden, vooral voor degenen die leven in off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden.

Hoewel ik geen specifieke informatie kon vinden over de oprichtingsdatum van Kero of hun bedrijfsmissie, is het duidelijk dat ze een reputatie hebben opgebouwd voor het leveren van kwaliteitsproducten die voldoen aan de behoeften van hun klanten. Dit kan helpen om vertrouwen en binding te creëren bij de lezer, omdat het laat zien dat Kero een betrouwbaar en gerespecteerd merk is in de verwarmingsindustrie.

Voor wie is de Kero 360 Kouskachel geschikt?

De Kero 360 Kouskachel is een ideale verwarmingsoplossing voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige kachel voor off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden. Of je nu in een camper, caravan, schuur of werkkamer woont, deze kachel kan je helpen om warm en comfortabel te blijven, zelfs in de koudste maanden.

Deze kachel is ook een uitstekende keuze voor mensen die willen besparen op energiekosten. Omdat de Kero 360 Kouskachel op zuivere petroleum werkt, kan hij een ruimte efficiënt verwarmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge elektriciteitsrekeningen.

Echter, de Kero 360 Kouskachel is misschien niet de beste keuze voor iedereen. Als je bijvoorbeeld in een appartement of een huis woont met centrale verwarming, heb je misschien niet de behoefte aan een extra kachel. Bovendien, hoewel de kachel veiligheidsfuncties heeft zoals omvalbeveiliging en een luchtdruksensor, is het nog steeds belangrijk om een beetje te ventileren tijdens het gebruik van de kachel. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die in zeer kleine ruimtes wonen of die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit.

Samengevat, de Kero 360 Kouskachel is geschikt voor:

 • Mensen die in off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden leven, zoals in een camper, caravan, schuur of werkkamer.
 • Mensen die willen besparen op energiekosten.
 • Mensen die een betrouwbare en krachtige verwarmingsoplossing nodig hebben.

De Kero 360 Kouskachel is mogelijk niet geschikt voor:

 • Mensen die in een appartement of huis met centrale verwarming wonen.
 • Mensen die in zeer kleine ruimtes wonen of zich zorgen maken over de luchtkwaliteit.
 • Mensen die niet comfortabel zijn met het gebruik van een kachel die op petroleum werkt.

Kero 360 ervaringen

Toen ik voor het eerst hoorde over de Kero 360 Kouskachel, was ik een beetje sceptisch. Ik had mijn twijfels over het gebruik van een petroleumkachel, vooral vanwege de veiligheidsaspecten en het feit dat ik een beetje moest ventileren tijdens het gebruik van de kachel. Maar na het gebruik van de Kero 360 Kouskachel, kan ik zeggen dat mijn twijfels volledig zijn weggenomen.

Ik heb de Kero 360 Kouskachel gebruikt in mijn camper tijdens een koude wintertrip. Ik was aangenaam verrast door hoe snel de kachel de ruimte verwarmde. Binnen een paar minuten was mijn camper warm en gezellig, ondanks de vrieskou buiten.

Wat ik echt waardeer aan de Kero 360 Kouskachel is de kracht en de veiligheidsfuncties. Met 3000 watt aan vermogen kon ik snel mijn ruimte verwarmen, en de omvalbeveiliging en luchtdruksensor gaven me gemoedsrust. Ik hoefde me geen zorgen te maken dat de kachel zou omvallen of dat er een probleem zou zijn met de luchtdruk.

Echter, er waren ook een paar dingen die ik minder leuk vond aan de Kero 360 Kouskachel. Ten eerste, hoewel de kachel een brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur heeft, wat een autonomie van ongeveer 13 uur geeft, vond ik het een beetje lastig om de brandstofniveaus in de gaten te houden. Ten tweede, hoewel de kachel een knop heeft om het toestel snel te doven, vond ik het ontstekingsproces een beetje omslachtig omdat het werkt op 4 C alkaline batterijen die niet zijn inbegrepen.

Ondanks deze kleine ongemakken, ben ik over het algemeen zeer tevreden met de Kero 360 Kouskachel. Het is een krachtige, veilige en betrouwbare verwarmingsoplossing die perfect is voor off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden.

Voordelen van de Kero 360 Kouskachel

 • Krachtig en efficiënt: Met een vermogen van 3000 watt kan de Kero 360 Kouskachel snel een ruimte tot 120 m³ verwarmen. Dit maakt het een ideale keuze voor grotere ruimtes zoals campers, caravans, schuren of werkruimtes.
 • Veilig in gebruik: De Kero 360 Kouskachel is uitgerust met een omvalbeveiliging en een luchtdruksensor. Dit betekent dat de kachel automatisch uitschakelt als hij omvalt of als er een probleem is met de luchtdruk, waardoor de veiligheid van de gebruiker wordt gewaarborgd.
 • Energiezuinig: De Kero 360 Kouskachel heeft een brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur, wat een autonomie van ongeveer 13 uur geeft. Dit betekent dat je minder vaak brandstof hoeft bij te vullen en dat je kunt besparen op energiekosten.

Nadelen van de Kero 360 Kouskachel

 • Brandstofniveaus: Hoewel de Kero 360 Kouskachel een autonomie van ongeveer 13 uur heeft, kan het een uitdaging zijn om de brandstofniveaus in de gaten te houden. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.
 • Ontstekingsproces: Het ontstekingsproces van de Kero 360 Kouskachel werkt op 4 C alkaline batterijen die niet zijn inbegrepen. Dit kan het ontstekingsproces een beetje omslachtig maken.
 • Ventilatie nodig: Hoewel de Kero 360 Kouskachel veiligheidsfuncties heeft, is het nog steeds belangrijk om een beetje te ventileren tijdens het gebruik van de kachel. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die in zeer kleine ruimtes wonen of die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit.

Alternatieven voor de Kero petroleumkachel

Hoe de Kero zich verhoudt tot andere alternatieven? Of is de Kero uitverkocht. En zoek je een goed alternatief.

Qlima R4224 STC2

De Qlima R4224 STC2 is een petroleumkachel die bekend staat om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. Deze kachel heeft een vermogen van 2.4 kW en is geschikt voor ruimtes tot 85 m³. Het heeft een enkele verbrandingskamer en is uitgerust met een CO2-sensor voor extra veiligheid. De kachel is ook voorzien van een omvalbeveiliging en een veiligheidsstop. De Qlima R4224 STC2 is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Meer informatie over de Qlima kachel is te vinden in deze Qlima R4224 STC2 review.

Qlima R 8128 SC-2

De Qlima R 8128 SC-2 is een andere geweldige optie als het gaat om petroleumkachels. Deze kachel heeft een vermogen van 2.8 kW en is geschikt voor ruimtes tot 105 m³. Het heeft een dubbelglasverbrandingssysteem waardoor de kachel razendsnel op temperatuur is. De kachel is ook uitgerust met een CO2-functie en heeft een extra lange levensduur van de kous. Met de veiligheidsstop, omvalbeveiliging en safe top is de R 8128S C-2 ook zeer veilig. Meer informatie over de Qlima R 8128SC-2 is te vinden in deze Qlima R 8128 SC2 review.

Beide kachels zijn uitstekende alternatieven. Ze bieden vergelijkbare functies en voordelen, maar verschillen in hun verbrandingssystemen en vermogen. Het kiezen van de juiste kachel hangt af van jouw wensen en voorkeuren.

Ervaringen van andere gebruikers

Het was ver zoeken naar uitgebreide ervarings verhalen van andere gebruikers.

Maar, ik denk dat deze toch wel de boodschap van dit review bekrachtigd:

Goede kwaliteit en prijs. Wij zijn er blij mee.

Op kampeerwereld.nl

Belangrijkste kenmerken

 • Vermogen (Wattage): De Kero 360 Kouskachel heeft een vermogen van 3000 watt. Dit betekent dat de kachel snel een ruimte kan verwarmen, wat ideaal is voor grotere ruimtes zoals campers, caravans, schuren of werkruimtes.
 • Verwarmingsbereik: De Kero 360 Kouskachel is geschikt voor ruimtes tot 120 m³. Dit geeft je een idee van hoe geschikt de kachel is voor de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
 • Veiligheidsfuncties: De Kero 360 Kouskachel is uitgerust met een omvalbeveiliging en een luchtdruksensor. Dit betekent dat de kachel automatisch uitschakelt als hij omvalt of als er een probleem is met de luchtdruk, waardoor de veiligheid van de gebruiker wordt gewaarborgd.
 • Energie-efficiëntie: De Kero 360 Kouskachel heeft een brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur, wat een autonomie van ongeveer 13 uur geeft. Dit betekent dat je minder vaak brandstof hoeft bij te vullen en dat je kunt besparen op energiekosten.
 • Bedieningsgemak: De Kero 360 Kouskachel is eenvoudig te bedienen. Hij is voorzien van een knop om het toestel snel te doven en de ontsteking werkt op 4 C alkaline batterijen (niet inbegrepen). Hoewel de kachel geen instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden of een timer heeft, is hij nog steeds gemakkelijk te gebruiken dankzij zijn eenvoudige ontwerp en bediening.

Beoordeling

 • Veiligheid: 8/10 – De Kero 360 Kouskachel scoort hoog op veiligheid dankzij de omvalbeveiliging en luchtdruksensor. Deze functies zorgen ervoor dat de kachel automatisch uitschakelt bij eventuele problemen, wat de veiligheid van de gebruiker garandeert.
 • Efficiëntie: 9/10 – Met een vermogen van 3000 watt en een brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur, is de Kero 360 Kouskachel zeer efficiënt. Het kan snel een ruimte verwarmen en heeft een autonomie van ongeveer 13 uur, wat betekent dat je minder vaak brandstof hoeft bij te vullen.
 • Draagbaarheid: 7/10 – De Kero 360 Kouskachel is relatief draagbaar. Hoewel het geen handvatten of wielen heeft voor gemakkelijk transport, is het compact genoeg om te verplaatsen en te gebruiken op verschillende locaties.
 • Duurzaamheid: 8/10 – De Kero 360 Kouskachel is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Hoewel er geen specifieke informatie is over de levensduur van de onderdelen, heeft het merk Kero een goede reputatie op het gebied van duurzaamheid.
 • Gebruiksgemak: 7/10 – De Kero 360 Kouskachel is eenvoudig te bedienen, maar het ontstekingsproces kan een beetje omslachtig zijn omdat het werkt op 4 C alkaline batterijen die niet zijn inbegrepen. Het heeft geen extra functies zoals een instelbare thermostaat of timer.

Eindscore: 7.8/10

Over het geheel genomen is de Kero 360 Kouskachel een betrouwbare, efficiënte en veilige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige verwarmingsoplossing voor off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden. Hoewel er enkele verbeterpunten zijn, zoals de draagbaarheid en het gebruiksgemak, biedt deze kachel over het algemeen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie

Na een grondige beoordeling en persoonlijke ervaring met de Kero 360 Kouskachel, kan ik met vertrouwen zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, efficiënte en veilige verwarmingsoplossing. Met een vermogen van 3000 watt en een brandstofverbruik van ongeveer 0,30 liter per uur, biedt deze kachel snelle en kosteneffectieve verwarming voor ruimtes tot 120 m³.

De veiligheidsfuncties, zoals de omvalbeveiliging en de luchtdruksensor, zorgen voor gemoedsrust, terwijl het compacte ontwerp en de eenvoudige bediening het gebruiksgemak verhogen. Hoewel er enkele verbeterpunten zijn, zoals het bijhouden van de brandstofniveaus en het ontstekingsproces, zijn deze kleine ongemakken gemakkelijk te overkomen.

Op basis van mijn ervaring en de feedback van andere gebruikers, zou ik de Kero 360 Kouskachel aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare verwarmingsoplossing voor off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden. Of je nu in een camper, caravan, schuur of werkruimte woont, deze kachel kan je helpen om warm en comfortabel te blijven, zelfs in de koudste omstandigheden.

Dus, als je op zoek bent naar een kachel die krachtig, veilig en efficiënt is, dan is de Kero 360 Kouskachel zeker het overwegen waard. Het is een investering die je niet alleen helpt om warm te blijven, maar ook om energie te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Kero 360 kouskachel
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:09 am

Ten slotte

Misschien ben je geïnteresseerd in het verkennen van andere soorten kachels. In dat geval zou je ons artikel over de beste laserkachel kopen kunnen lezen. Hierin bespreken we de topkeuzes voor laserkachels, die bekend staan om hun efficiëntie en precisie.

Als je nog steeds overweegt om een kerosinekachel te kopen, dan is ons artikel over de beste kerosine kachel een must-read. We hebben de beste modellen op de markt onderzocht en vergeleken om je te helpen de juiste keuze te maken.

Het kiezen van de juiste brandstof voor je kachel is ook cruciaal voor de efficiëntie en veiligheid. Ons artikel over de beste petroleum voor kachel kopen biedt een uitgebreide gids over de verschillende soorten petroleum die beschikbaar zijn en welke het beste is voor jouw specifieke behoeften.

Tot slot, als je op zoek bent naar een kachel die geen stroom nodig heeft, dan is ons artikel over de beste petroleumkachel zonder stroom kopen precies wat je nodig hebt. Hierin bespreken we de topkeuzes voor kachels die onafhankelijk van het stroomnet kunnen werken, perfect voor off-grid en zelfvoorzienende omstandigheden.

En natuurlijk is er de alomvattende lijst: beste petroleumkachel kopen.

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:09 am

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 14 februari 2024 - 3:09 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.