Kippengids review

2023 | De Beste kippenhok bouwtekeningen?

kippengids review - cover

Wil jij zelf makkelijk een kippenhok maken? Dan ben je waarschijnlijk al wel de kippengids van Fred Schouten tegengekomen. Een kippenboek vol bouwtekeningen waarmee je zelf je een kippenren bouwen kunt. In dit kippengids review ga ik dieper op dit e-book in.

Kippen op stok in kippenhok
Kippen op stok in je zelf gebouwde kippenhok
 • Is de Kippengids de moeite waard?
 • Wat krijg je als je de kippengids koopt?
 • En kun je als beginner ook een kippenhok maken met dit handboek?

Dit en nog meer vragen over kippen houden komen allemaal aan bod in dit artikel waarin ik mijn ervaring met de kippengids bespreek. Natuurlijk laat ik ook nog andere mensen die deze pdf kochten aan het woord.

Wil je weten hoe de inhoud van het ebook eruit ziet? Ga dan direct naar de Kippengids video review.

Gereedschap in aanslag? Let’s go.

Now, don’t chicken out on me:

Dit is het meest complete review van de Kippengids.

Promiss. 👏 Nog vragen onbeantwoord? Stel ze dan hieronder.

Op naar een gelukkige kip en lekkere eieren.

🐔🥚🤗

Zelf goedkoop en makkelijk je kippenhok bouwen?

Kippengids pdf kopen

Met de Kippengids van Fred Schouten krijg je:

 • Stapsgewijze instructies om zelf je kippenren te maken
 • Verzorgingstips en informaties voor je kippen
 • Keuze uit tientallen verschillende ontwerpen
 • Succesgarantie

Kippengids Review

Laten we direct beginnen met review van de kippengids. Is het werkelijk het naslagwerk waarmee alles hebt wat je nodig is, om een kippenhok te bouwen en kippen te houden?

Als eerst een blik op dit naslagwerk:

Wat is de kippengids?

Kippengids PDF voorbeeld
Kippengids PDF

De Kippengids is een pdf bestand van 144 bladzijdes. Het is dus een e-book vol bouwtekeningen waarmee je een kippenhok bouwen kunt. De informatie is zo volledig en gedetailleerd dat je er als beginner zelf je kippenhok mee maken kunt.

Maar, het is meer dan dat. Kippen houden is meer dan een kippenren maken om vervolgens je kippen hierin rond te laten dartelen. Om gelukkig te zijn, hebben je kippen de juiste verzorging nodig en voldoende ruimte.

De eerste pagina’s van dit e-book zijn dan ook gewijd aan het gelukkig en gezond houden van je kippen. Het is logisch dat je zorg draagt voor gelukkige kippen, want dit staat garant voor lekkere eieren.

 • Welke rassen en soorten er zijn, (en dit zijn er veel) En welke rassen goed zijn voor eieren, en welke kippen juist goed zijn voor vlees, of wat goede sierkippen zijn.
 • Waar goede voeding uit bestaat.
 • Wanneer je een vergunning nodig hebt voor je kippenren.
 • Hoe je ziekte voorkomt en herkent, en hoe je ermee om kunt gaan.

Samengevat bestaat dit kippenboek uit; informatie over het houden van kippen, tips om bijvoorbeeld vergunningen te voorkomen en bouwtekeningen.

In deze kippenhok bouwtekeningen kan ieder wel een passend model vinden. Je vind hier een onder andere een; standaard kippenhok, een kippen hooihok of een kippenflat. Dus voor zowel grote als kleine tuin staat hier een het juiste model kippenhok voor je tussen.

Voor het maken van je kippenhok heb je de keuze uit:

 • 13 kippenhok bouwtekeningen
 • 2 verschillende types kippenren bouwtekeningen
 • 1 kippenflat bouwtekening
 • 4 kleine bouwtekeningen voor zitstokken
 • 3 kleine bouwtekeningen voor voerbakken
 • Materiaal overzichten en zaaglijsten bij al de kippenhok ontwerpen

Voor een indruk van wat je verwachten kunt, zie het screenshot van de inhoudsopgave van de Kippengids.

Kippengids review: Inhoudsopgave pdf ebook
Inhoudsopgave van de kippengids PDF

De kwaliteit van de kippengids: Is het een goed boek?

Heb je met de kippengids een goed e-book “in handen”? Tijd voor een kritische blik op dit kippen naslagwerk. Hierbij stel ik mijzelf de volgende vragen:

 • Zijn de bouwtekeningen voorzien van duidelijke instructie? – Ja, de bouwtekeningen zijn voorzien van duidelijke stap-voor-stap-instructies. De stappen zijn ondersteunt met voldoende beeldmateriaal. Wat de kans op fouten nihil maakt.
 • Kun je er als beginnende en ervaren klusser mee aan de slag? – De instructies zijn zo geschreven dat iedereen ermee aan de slag kan. Het helpt natuurlijk dat het in het Nederlands geschreven is. Maar waar het om gaat, is maatvoeringen en zaaglijsten deze zijn in millimeters weergegeven. En er staat duidelijk omschreven wat je aan materialen nodig hebt.
 • Staat er duidelijk in de gids weergegeven welke materialen ik nodig heb? – Ja.
 • Is het duidelijk hoe en wat ik zagen moet? – Een pluspunt van de kippengids is de overzichtelijke zaaglijsten. Hierin staat precies hoe en wat je zagen moet.

Voor wie is de kippengids?

Is er 1 passend antwoord op deze vraag? Ja, klaar als een klontje.

De kippengids is voor mensen die kippen (willen gaan) houden.

In dit kippenboek worden namelijk al verschillende vragen behandeld als: Wat eet een kip per dag? Hoeveel ruimte heeft een kip nodig? Welke kippen zijn goed voor eieren? Etc..

Je hebt er natuurlijk het meeste aan, wanneer je zelf het kippenhok bouwen wilt, want het grootste gedeelte van dit kippenboek is hierop gericht.

Het is wel een pré om handig te zijn, maar zeker geen vereiste.

In principe kun je met je zaaglijst naar de bouwmarkt gaan. Om hier de juiste materialen uit te zoeken. Voor een klein extraatje zagen ze hier de materialen graag voor je op maat. Dan rest jou alleen nog maar het in elkaar zetten van je kippenhok.

Daarnaast is de informatie in de kippengids super praktisch. Stap voor stap staat uitgelegd wat de bedoeling is. Als je een IKEA-kast in elkaar zetten kunt, kun je dit. Het enige verschil met Ikea is, dat je het gereedschap niet meegeleverd krijgt. Zelf heb je bijvoorbeeld nog een schroef-/ boormachine nodig en een zaag.

Kippen scharrelen in de tuin
Gezellig scharrelende kippen in de tuin

Voor- en nadelen van de kippengids

Voordelen:

 • Complete gids voor beginners over kippen houden
 • Duidelijk overzicht van verschillende legkippen, vleeskippen en sierkippen
 • Voor iedere situatie het juiste kippenhok
 • Mooie en slimme kippenhok ontwerpen
 • Duidelijke en heldere uitleg
 • Succesgarantie bij het juist opvolgen van de stappen
 • Niet te missen materiaal- en zaaglijsten
 • Goedkoop
 • Het handboek is in pdf, dus als je het nu besluit te kopen, ontvang je de bouwtekeningen direct in je mailbox.

Nadelen:

 • Hou je van bouwen, klussen en DHZ-en, dan zou je kunnen overwegen het complete pakket van Freds’s bouwtekeningen te kopen. Deze gids is gericht op kippenhokken en kippenrennen. Je vind hem hier.
 • Hoewel dit kippen handboek alles bespreekt wat nodig is om gelukkige kippen te houden, gaat de informatie niet de diepte in. Het kan zijn dat je voor de verzorging van je kippen op den duur naar meer informatie gaat zoeken die bijvoorbeeld specifiek op je kippen toegespitst is.
 • Het is een e-book. Je hebt je telefoon, tablet of pc natuurlijk niet naast je zaagtafel staan. Je kunt natuurlijk wel de benodigde pagina’s uitprinten. Het is op a4. Dus geen probleem. En makkelijk gedaan.

Om er nog een persoonlijke noot aan toe te voegen:

Zelf ga ik over het algemeen gewoon aan de slag en begin ik maar te bouwen. Hierdoor loop ik soms tegen problemen aan, of sta ik onnodig lang te denken tijdens het timmeren. Een goed doordacht plan met het resultaat in gedachten, helpt veel.

Kippengids bouwtekening voorbeeld

Een paar screenshots uit de kippengids als voorbeeld van wat je verwachten kunt van de bouwtekeningen en ontwerpen. Ik heb op bepaalde tekeningen even wat details vervaagd… Ik mag natuurlijk ook niet te veel weggeven. 😅

Kippenhok resultaat voorbeeld uit Kippengids
Kippenhok resultaat voorbeeld uit Kippengids
Voorbeeld van stappen uit kippenhok bouwtekening
Voorbeeld van stappen uit kippenhok bouwtekening
Voorbeeld van het kippenhok plus een gedetailleerde lijst van materialen
Voorbeeld van het kippenhok plus een gedetailleerde lijst van materialen. Bij een uitgebreider hok is dit natuurlijk een grotere lijst
Kippenhok voorbeeld uit kippengids
Nog een voorbeeld van een kippenhok. Natuurlijk vind je ook bouwtekeningen voor kippenhok plus kippenren. Of enkel een kippenren.

Alternatieven voor de Kippengids

Ik heb heel internet afgespeurd, maar vergelijkbare alternatieven voor dit kippenhandboek zijn niet te vinden. Wat je zou kunnen doen is Pinterest afspeuren naar een leuk model kippenhok of kippenren. Vervolgens is het nog een heel uitzoekwerk om tot een goede tekening en juist resultaat te komen. Dit is dus een nogal tijdrovende klus. Maar, voor een ervaren klusser kan het leuk zijn om op deze manier zelf tot een eigen ontwerp te komen.

Sommige bouwmarkten zoals Gamma hebben geschreven bouwtekeningen liggen. Je zou je lokale kluswinkel een bericht kunnen doen met de vraag of zij een gratis of betaald ontwerp voor een kippenhok hebben liggen.

Zelf Kippenren maken video: Waar moet je op letten?

In deze video legt Fred uit waar je op letten moet bij het maken van je kippenhok.

Belangrijke punten waarmee je rekening moet houden bij het maken van je kippenren.

Zelf goedkoop en makkelijk je kippenhok bouwen?

Kippengids pdf kopen

Met de Kippengids van Fred Schouten krijg je:

 • Stapsgewijze instructies om zelf je kippenren te maken
 • Verzorgingstips en informaties voor je kippen
 • Keuze uit tientallen verschillende ontwerpen
 • Succesgarantie

Kippengids review video

Wil je weten hoe de Kippengids er uit ziet? In deze korte video van ongeveer 4 minuten, krijg je een blik in het e-book van Fred Schouten. Ik kan je natuurlijk niet alles laten zien 😉 Maar het geeft een indruk.

Kippengids video review

Wat zeggen de gebruikers? Ervaringen met de Kippengids

Ik ben gelukkig niet de enige die dit kippenboek gekocht heeft. Er zijn ruim 4.500 exemplaren verkocht. Lees hieronder de recensies van een paar gebruikers. Geef ook wat extra aandacht aan de tweede recensie van Marieke. Zij heeft een kritisch puntje voor de beginnende en onervaren klusser.

⭐⭐⭐⭐⭐

Zonder deze gids was ik zeker honderden euro’s extra kwijt geweest aan het kippenhok dat ik in gedachten had. Ik moest voor vijf (met een mogelijkheid tot zeven) kippen een hok bouwen. Dit was simpelweg alleen mogelijk met een hok dat ik dus zou laten bouwen (offerte was meer dan duizend euro) of zelf. Ik ben helemaal niet handig, maar met deze gids is het mij juist wel gelukt om een kippenhok te maken. Ik ben er zo blij mee!

Karel G

⭐⭐⭐⭐⭐

Er staat een hoop waardevolle informatie in de gids. Goed om te weten als je net met kippen houden begint. Ik heb de gids hoofdzakelijk gekocht voor de bouwtekeningen. Hier heb ik, als leek, toch wat op aan te merken: De hokken hebben bij de afbeeldingen geen l*b*h staan, enkel in de tekeningen. Ik moet dus zelf gaan uitrekenen wat de afmetingen van het eindresultaat zijn. Dat vind ik onhandig. Vooral omdat ik nog nooit met een bouwtekening heb gewerkt. Kunnen jullie deze aan de gids toevoegen en mij die (per tekening) mailen aub? Dank!

Marieke (geverifieerde eigenaar)

⭐⭐⭐⭐⭐

Prachtige gids, de kinderen zijn ook heel trots op hun papa met zo een mooi kippenhok!

Sdoetie

Hoe is de garantie geregeld?

Voor het onwaarschijnlijke geval dat deze kippengids je niet bevalt. De garantie is goed op orde. Eigenlijk biedt Fred, twee garanties:

 • Succes, wanneer je al de tekeningen letterlijk op volgt.
 • 14 dagen niet goed geld terug garantie, dus geen risico als je de kippengids koopt.

De Kippengids en Fred Schouten

Nog even door naar de auteur van de kippengids: Fred Schouten.

Als het om online bouwtekeningen gaat kom je al snel uit bij Fred. De man van het succesvolle bouwtekeningenpakket; Fred’s bouwtekeningen. Dit pakket kun je hier vinden. En sinds 2017 een handboek om zelf een kippenhok te maken; de kippengids.

Maar: Wie is deze Fred nu eigenlijk?

Wie is Fred Schouten?

Fred Schouten
Fred Schouten

Ik moet je eerlijk toegeven; Fred Schouten is een fictief persoon. Eigenlijk maakt dit mij ook niet zoveel uit. Want op het internet is komt het maar al te vaak voor dat mensen onder een pseudoniem hun verhaal vertellen. Waarom iemand hiervoor kiest, is natuurlijk zijn of haar eigen keuze. En doet in principe niets af aan de betrouwbaarheid van zijn of haar verhaal.

Eigenlijk zit er een bedrijf achter de bouwtekening pakketten:

Freds’s Bouwtekeningen zijn uitgegeven door het bedrijf T.A.P.O, dit bedrijf staat vermeld bij de K.v.K. onder nr: 70237824. Het staat ingeschreven sinds 2012 en is gevestigd in Amsterdam. Het gaat om een bedrijf dat zich richt op detailhandel via postorder en/of internet in tuinartikelen. En het staat op naam van een zekere Thomas en Maria.

Geen probleem, dat Fred een fictief persoon is. “Hij” heeft in ieder geval super waardevolle producten ontwikkeld voor de Doe-het-zelfers. En Thomas en Maria weten dit op een goede manier aan de man te brengen. Daarnaast zet deze persoonlijkheid een betrouwbaar en specialistisch beeld neer.

Mijn conclusie: Kun je makkelijk een kippenhok maken met de kippengids?

Het grootste voordeel van een kant en klaar ontwerp is toch wel dat je tijd en geld bespaard. Want, Je hoeft niet aan allerlei details te denken. Dus de kans dat je wat over hoofd ziet is totaal uitgesloten. Als je tenminste de ontwerpen en instructies goed opvolgt. Dan is succes gegarandeerd en bouw je zelf een mooi en goed kippenhok.

Dit e-book zit simpelweg goed in elkaar. Met de algemene informatie waarmee het begint, heb je een goede start voor het houden van kippen. Je leert over het beste voer voor je kippen, hoe je ziekte kunt voorkomen, herkennen en oplossen. En je krijgt naast praktische informatie ook waardevolle tips.

Het belangrijkste deel: de bouwtekeningen voor het zelf maken van kippenhok, kippenren en voederbak zitten allemaal goed in elkaar. Je kunt hier als beginner zo mee wegfietsen. Maar je moet wel goed op blijven letten.

Voor mij zijn er ruim 4.500 mensen geweest die besloten hebben de kippengids te kopen. Daarvan zie ik alleen maar goede berichten. Af en toe een puntje van kritiek.

Kippengids review van verschillende gebruikers
Ervaringen van klussers met de bouwtekeningen uit de kippengids

Wat schrijven andere recensenten in hun kippengids review?

Als dit nog niet genoeg is, nog een paar samenvattingen van andere recensenten van dit kippenboek.

De online- tuinman.nl verteld dat de kippengids hem goed geholpen heeft. En dat het handvatten geeft om te starten met het bouwen van je kippenhok

Doehetzelfklussen.nl kent het complete pakket van Fred’s bouwtekeningen al. En heeft een kippenhok voor een familielid gemaakt. Hij zegt dat je 1 dag moet rekenen voor het maken van een kippenhok. Dit is inclusief het halen en op maat maken van de materialen. In dit geval hebben we het wel over een ervaren klusser die weet waarmee hij bezig is. Hij is nergens tegenaan gelopen en noemt de kippengids een aanrader.

De ervaringen van de schrijver van bouwtekeningen-hout.nl noemt de kippengids een uitstekend product voor diegenen die liever een eigen kippenhok maken, dan een duur hok kopen bij het tuincentrum. Wel vind hij het aantal tekeningen voor kippenren en/of kippenflat wat karig.

Willem van het reviewhuis benadrukt met de informatie, tips en bouwtekeningen in de Kippengids veel tijd en geld te besparen. In zijn ogen is het een goed product voor een schappelijke prijs dat hij aanraadt voor iedereen die zelf een kippenhok maken wil.

Conclusie van dit review: Kippengids kopen ja of nee?

kippengids kopen ja

De informatie en tips zijn waardevol, en de bouwtekeningen zijn helder en voor iedereen te volgen. Er is geen ander vergelijkbaar product op de markt.

Ja. Als je de kippengids koopt, kun je gemakkelijk en goedkoop je kippenhok bouwen.

Zelf goedkoop en makkelijk je kippenhok bouwen?

Kippengids pdf kopen

Met de Kippengids van Fred Schouten krijg je:

 • Stapsgewijze instructies om zelf je kippenren te maken
 • Verzorgingstips en informaties voor je kippen
 • Keuze uit tientallen verschillende ontwerpen
 • Succesgarantie

Kippenhok bouwen in 4 simpele stappen

Zoals op de pagina van kippengids vermeld staat: Het maken van je kippenhok kun je verdelen in 4 simpele stappen.

 1. Kippengids kopen
 2. Kippengids pdf downloaden
 3. Materialen verzamelen
 4. Kippenhok bouwen

Voíla.

Kippengids FAQ

Hoe ontvang ik de Kippengids?

De kippengids is een e-book. Direct na het betalen ga je door naar een downloadscherm, waar je de kippengids als pdf kunt downloaden. Let op, dat je het gedownloade bestand goed opslaat. Je kunt het maximaal 5 keer downloaden.

Kun je de Kippengids gratis downloaden?

Nee, je kunt de kippengids niet gratis downloaden. Maar, met 17,- is het sowieso een koopje. Wil je kippengids wel “gratis”. Dan kun je Fred’s bouwtekeningen overwegen. Dit brede bouwtekeningenpakket met duizenden tekeningen kost maar een paar tientjes meer.

Kun je de kippengids kopen met korting?

De Kippengids kun je kopen voor 17,- Euro. Dat is eigenlijk al een heel eerlijke prijs. Bijna te goedkoop, verhouding tot het werk dat het je bespaard. Maar, wil je de kippengids met korting kopen. Dan kun je overwegen het complet pakket van Fred’s bouwtekeningen te kopen. Voor 67,- heb je dan toegang tot duizenden bouwtekeningen.

Is de kippengids bruikbaar voor beginnende klussers?

Ja de kippengids is bruikbaar voor beginnende doe-het-zelfers. De tekeningen zijn duidelijk en voorzien van duidelijke tekeningen waar je makkelijk uit kunt aflezen wat de maten zijn. En hoe je bijvoorbeeld zagen moet.

Kun je kippen houden in een kleine tuin?

Dat is afhankelijk van de maat van je tuin. Houdt er rekening mee, dat 1 kip minimaal 1 m3 nodig heeft. 1 Kip alleen is natuurlijk niet gelukkig. Al snel kom je op een minimum van 2 á 3 kippen. Wat neerkomt op een minimale ruimte van 3 m3. Misschien zijn kwartels dan een beter idee.


Kippengids review
Kippengids review cover

Samengevat: De Kippengids van Fred Schouten is een toegankelijk handboek om kippen te houden. De bouwtekeningen en ontwerpen voor kippenhok of kippenren zijn makkelijk te volgen. En voor iedereen toepasbaar.

URL: https://www.paypro.nl/producten/Kippengids/46066/82191

Auteur: Fred Schouten

Waardering redacteur:
4.5
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.