Leren Fermenteren review

De Beste Fermentatie Cursus? 2024

Leren fermenteren review - cursus fermentatie kopen met korting en gratis fermentatie handboek pdf

Leren fermenteren review - introductie

Fermenteren kun je leren. Is het echt? Natuurlijk. En Paul helpt je er graag bij met lerenfermenteren.nl. Hiermee heeft hij het grootste platform voor fermenteren in Nederland en België gecreëerd. In dit leren fermenteren review. Bekijk ik uitgebreid zijn online cursus fermentatie.

Dus: Wil jij leren fermenteren? En kijk je uit naar heerlijke gefermenteerde groenten? En overweeg je een cursus fermenteren te kopen? Hier ben je aan het goede adres.

Met veel plezier heb ik de cursus van Paul onder de loep genomen. Hieronder bespreek ik deze fermenteer cursus uitgebreid in het review.

📺Ga je liever naar de bioscoop? Check dan ook het fermentatie video review voor een sneakpeak.

🤫 Houdt je van voordeel? Houdt je ogen open voor de 10% korting die je kunt meepakken. En voor de oplettende lezer, een exclusieve – gratis – bonus. Zoek naar: 🎁.

leren fermenteren.nl
 1. Ontvang het gratis e-book en de lekkerste recepten.
 2. 10% korting voor nieuwe fermenteerders. Code: NIEUW10

De lekkerste gefermenteerde groenten maken?

Leer alles over fermenteren met de online video cursus van Paul via leren fermenteren.

 • Alles wat je moet weten om lekker te kunnen fermenteren
 • De beste recepten
 • Gezond en veilig aan de slag
 • Handige technieken
 • Meer weten? Leren fermenteren cursus review

Leren Fermenteren cursus review (Samenvatting)

Leren Fermenteren Review: De beste cursus fermenteren?
leren fermenteren review screenshot videoles online cursus fermentatie

Deze online cursus fermenteren van lerenfermenter.nl is een uitstekende alternatief voor een fysieke workshop fermenatie. Paul heeft een complete cursus neergezet, waarmee je zelfstandig groenten en fruit kunt gaan fermenteren. Na deze cursus ben je prima zelf in staat om te gaan fermenteren en experimenteren. Je krijgt een stevige selectie van lekkere fermenteer recepten (24) En met de ervaring en kennis die je opdoet, kun je zelf verder gaan ontdekken. De prijs/kwaliteit verhouding is prima. De cursus is laagdrempelig. En de prijs dekt de inhoud. Alleen in de presentatie van de video’s zou Paul iets meer schwung mogen brengen. Het is te zien dat hij niet gewend is aan een camera op zijn smoel. Ik ook niet trouwens 😉

Cursus aanbieder: Organization

Naam aanbieder cursus: Lerenfermenteren.nl

Cursus aanbieder URL: https://superzelfvoorzienend.nl/recommends/lerenfermenterencursus

Waardering redacteur:
3.8

Leren fermenteren review (preview video)

In onderstaande video review krijg je een blik achter de schermen op de cursus Fermenteren van Paul van den Berg. Ik laat je zien hoe de cursus eruit ziet. En je krijgt een sneakpeak in het Fermentatie Handboek dat je bij de cursus als PDF krijgt.

🤫 Blijf tot het eind, daar leg ik uit hoe jij bovenop de tijdelijke korting 10% korting kunt meepakken. Lekker toch?

Wat leer je in deze fermentatie cursus?

In deze cursus leer je de theorie van fermenteren. En hoe je veilig en gezond kunt fermenteren. Er zijn verschillende manieren van fermenteren. Dit legt Paul helder uit. In deze cursus komen de meest toegankelijke manieren van fermentatie aan bod, namelijk; fermentatie met melkzuurbacteriën. De meest gangbare manier voor groenten en fruit.

Verder krijg je praktische tips om je groenten gemakkelijk en snel klein te snijden.

En nog een uitgebreid aanbod aan lekkere fermentatie recepten.

Hoe is de fermentatie cursus opgebouwd?

Deze online cursus fermenteren is opgedeeld in drie onderdelen:

 1. Theorie
 2. Technieken
 3. Recepten

De theorie van fermentatie

Het theoretisch onderdeel van lerenfermenteren.nl bestaat uit 11 video’s. In deze korte video’s met een tijdsduur van ongeveer een minuut tot maximum 3 minuten, krijg je antwoord op al je theoretische vragen over fermentatie die je hebben kunt.

Natuurlijk is de eerste video die je tegenkomt de introductie in de het leren fermenteren. Hierin verteld Paul kort, wat hij zo leuk vind aan fermenteren en waarom hij deze cursus en het grootste online fermentatie platform is begonnen.

Lerenfermenteren.nl cursus inhoud theorie gedeelte
Een paar onderwerpen uit het theoretisch gedeelte van de cursus fermenteren

Daarna duik je de verrot lekkere wereld van fermentatie in. De volgende 10 video’s behandelen de volgende onderwerpen:

 1. Wat is fermenteren precies
 2. Wat heb je nodig om te fermenteren
 3. Schoonmaken voor en na de fermentatie
 4. Verschillende manieren van fermenteren
 5. Gevaren en risico’s van fermentatie
 6. Is het fermenteren gelukt?
 7. Gezondheidsvoordelen van fermenteren
 8. Smaak van gefermenteerde producten
 9. Goede omstandigheden fermentatie
 10. Inmaken, Inleggen en fermenteren

Wat is hiervan de meerwaarde en waarom is dit belangrijk?

Fermentatie is een proces, waarbij je bacteriën het werk laat doen. Hierdoor worden je groenten langer houdbaar. Maar ook veranderd de smaak van je voedsel. Bij dit gecontroleerde proces, kunnen een paar dingen mis gaan.

Daarom is het belangrijk om te weten waarmee je bezig bent. En waarom je op een bepaalde manier bezig bent.

Zo vergroot je de kans vergroot dat je lekker gefermenteerde groenten eet.

En je verkleint de kans dat het mis gaat. Tegelijkertijd leer je herkennen, wanneer er iets mis is gegaan, en wat je dan moet doen. En hoe je dit kunt voorkomen.

Wat al fijn is om te weten, en wat Paul in zijn video’s ook benadrukt:

Het gaat vaker goed dan fout.

Fermentatie Technieken

Door de video’s uit het stukje technieken ben je net zo goed in een paar minuten heen gefietst. In dit stukje laat Paul je kort en bondig zien hoe je verschillende groenten snijdt. En verteld hij over kruiden en zout. Dat je ongeraffineerd zeezout moet gebruiken kun je overal op het internet al vinden, maar hier verteld Paul wat zijn voorkeur heeft en waarom.

Dit onderdeel bestaat uit 4 video’s:

 1. Fijn snijden
 2. Koolsoorten snijden
 3. Kruiden en zout
 4. Wortelgroenten snijden

Wat is hiervan de meerwaarde?

Je zult ongetwijfeld al een leven lang in de keuken staan en je groenten snijden. En dit zal ook wel goed gaan. Maar, hoe leuk is het, om dit op een manier te doen zoals de professionals. In deze video’s laat Paul je technieken zien, waarmee je:

 • Tijd kunt besparen
 • En makkelijker je groenten fijner kunt snijden. 🤗🔪
Fermentatie cursus video - technieken - groenten snijden
Screenshot uit 1 van de technieken video’s: Groenten snijden voor fermenteren

Recepten voor fermenteren

Paul heeft 24 verschillende recepten toegevoegd aan zijn cursus fermenteren. Ik vind het niet gepast om al deze recepten hier op te noemen. Dan geef ik een groot deel van zijn fermentatie cursus weg. Dat schiet natuurlijk het doel voorbij 😉.

Wat ik er wel over delen wil is dat ik positief verrast ben over de vele mogelijkheden van fermenteren. De recepten die Paul bespreekt zijn creatief en geschikt voor verschillende internationale gerechten.

Denk aan Pastinaak met kerrie en knoflook, Oosterse bloemkool en een Mexicaanse verrassing. Ook komt het legendarische recept voor kimchi aan bod.

Natuurlijk heeft Paul ook meer conventionele fermenteren recepten toegevoegd zoals radijs met wortel en lenteui.

In onderstaande afbeelding een voorbeeld van een recepten video uit de cursus. Onder de video vind je altijd nog een handige weergave van:

 • Ingrediënten
 • Benodigdheden
 • Stappen
 • Waarbij is het lekker?
Recept en beschrijving benodigdheden voor fermenteren
Overzichtelijke weergave van aanvullende informatie bij de videoles- Natuurlijk moet ik hier even het geheim van het recept bewaren. 😉 In de fermenteren cursus, is het volledige recept te vinden.

Kortom:

Een complete cursus fermenteren waarin je alles leert over fermentatie. Inclusief een ruime en diverse selectie van bijzondere recepten voor de lekkerste gefermenteerde groenten.

Kwaliteit van het lesmateriaal

Inhoud

✅ Door naar de kwaliteit van het lesmateriaal. Over de inhoud van deze online workshop fermenteren heb je hierboven al kunnen lezen. Het beste kan ik dit omschrijven als compleet en beknopt. Al de informatie is duidelijk en to the point.

⛔ Wat ik af en toe wel mis is wat diepgang in de theorie. De theorie gaat zo ver dat je gezond, veilig en lekker aan de slag kunt. En dat je ook weet waarom je dingen doet zoals je ze doet. Soms zou ik wel iets meer onderbouwing vinden. Voor een dieper geworteld begrip. Hierin vervult het E-book Fermentatie handboek dat je gratis krijgt al een aardig in de behoefte.

⛔ Het populaire onderwerp zuurdesem brood bakken komt niet aan bod. In het e-book dat je van Paul gratis bij deze cursus wel, maar het is niet diepgaand genoeg. Om zo je zuurdesem brood te gaan bakken. Omdat ik zelf graag bak, mis ik dit onderdeel wel erg. Het hoort er in mijn ogen wel bij. Niet getreurd.

🎁 Ik heb een e-book gemaakt: De Zuurdesem starter. Omdat ik het super leuk vind jou een zo compleet mogelijke ervaring en lespakket te geven, krijg je er deze van mij gratis bij.

Waarom ik dit zomaar weggeef? Ik ben affiliate voor lerenfermenteren. Dit betekent dat ik vergoeding ontvang, wanneer jij via mij de cursus koopt. Dat terwijl jij niet meer betaald. Alleen maar minder, check maar het stukje over de prijs. Om die commissie te ontvangen, moet de koop naar mij terug te leiden zijn. Technisch verhaal. Maar, als je de stappen opvolgt zoals hier omschreven, komt het helemaal goed.

En ik beloof je:

Het is de moeite waard:

Leren Fermenteren…

En Brood bakken…

Heerlijk toch:

Zelf gefermenteerde zuurkool

Op je zelf gebakken brood. 😍

Presentatie

De presentatie van de video’s is natuurlijk ook belangrijk. Van iemand die met een zuur gezicht staat te vertellen dat gefermenteerde groenten lekker zijn en dat het ook superleuk is om zelf te doen. Neem je uiteraard niets aan.

✅ Gelukkig kun je merken aan Paul dat hij weet waarover hij spreekt en dat hij staat achter de fermentatie cursus die hij gemaakt heeft. Stuk voor stuk is elke video een leuke online workshop. En wil je na de les direct beginnen.

Nu is het ook weer niet zo dat het enthousiasme er vanaf straalt zoals bij t.v kok Rudolf zoals ik kende uit de tijd op RTL4 of andere persoonlijkheid van de t.v.. Het is nogal een kunst om voor de camera te staan en natuurlijk over te komen. Paul doet het leuk. Maar, ergens voel ik dat hij zonder camera op zijn neus wel wat losser is.

✅ In de end weet Paul de boodschap helder en duidelijk over te brengen. En dat is waar het om gaat. Paul komt prettig en zachtaardig over en hij weet waarover hij praat.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit vind ik wat minder in deze video’s. Paul staat in een vrij open keuken te kokerellen. Hierdoor klinkt het vrij hol. Wanneer ik naar hele lange video’s zou kijken zou ik dit erg storend vinden. Bij deze korte video’s kan ik er prima mee leven. En… De gefermenteerde groenten worden er niet minder lekker van.

Voor wie is de cursus leren fermenteren geschikt?

Lerenfermenteren.nl in andere woorden; Paul presenteert zijn cursus fermentatie als een online masterclass die geschikt is voor beginners en gevorderden die verdieping willen. Ik kan mij daarbij aansluiten.

Als beginner ben je blij met de theorie waarmee Paul begint. Als gevorderde kun je hier even doorheen lopen om jezelf eventueel op te frissen. Maar, dan heb je voornamelijk heel veel goede fermentatie recepten.

Je hebt het de hele tijd over Paul: Is hij de maker van deze cursus?

Ja, Paul is de fermentatieman.

Op zijn fermentatieplatform lerenfermenteren.nl zie je niet veel over hem staan. Ik geloof dat ik zijn naam op zijn hele website 1x voorbij heb zien komen. Omdat ik benieuwd was naar de maker en cursusleider die mij gaat leren fermenteren, heb ik Paul gevraagd om zijn verhaal.

Wie is Paul van den Berg?

leren fermenteren review - cursusleider Paul van den Berg
Cursus leider van Leren fermenteren. Bron: gezondetenmetpaul.nl

Sinds 1990 loopt Paul van den Berg rond op de wereld. In eerste instantie ging hij een heel andere richting. Na een studie bedrijfskunde heeft hij namelijk 7 jaar in deze richting gewerkt.

Onderweg leerde hij het belang van goede voeding kennen. Voor hem betekende dit een omslag in zijn leven. Hij verslond boeken. En zijn levensstijl werd steeds gezonder en bewuster.

Een logisch vervolg was de stap voedingsadviseur te worden. Hierin is hij uiteraard gediplomeerd. Hij weet dus waarover hij spreekt.

Fermenteren heeft hier natuurlijk veel raakvlakken mee. En je kunt wel raden dat zijn passie voor voeding ook naar deze specialiteit uitging. Het is voor hem een feest met smaken van rottende groenten en fruit te spelen.

Als vanzelfsprekend zijn het ook de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde groenten en fruit die hem inspireren te gaan fermenteren.

Zijn enthousiasme bleef niet onopgemerkt. De vraag naar een workshop fermenteren kreeg hij steeds vaker. Dit heeft Paul ook regelmatig gedaan.

Om antwoord te hebben op de groeiende vraag naar een cursus fermenteren heeft Paul zijn online cursus en handboek fermentatie gecreëerd.

Kort samengevat is de cursus van Paul het resultaat van jarenlange studie en ervaring op het gebied van voeding, gezondheid en fermentatie.

Wat fijn dat hij zijn passie en expertise beschikbaar stelt in deze fermentatie cursus! Dankjewel Paul 🙏

Waarom is dit de beste cursus fermenteren?

De cursus fermenteren is duidelijk en helder. Paul windt geen doekjes om. Hij biedt lekkere recepten. En je leert wat je nodig hebt om veilig aan de slag te kunnen.

De voordelen en nadelen op een rijtje

 • Thuis te volgen
 • Diepe duik in de theorie. Hier leer je alles wat nodig is om veilig en gezond te kunnen fermenteren.
 • De video’s zijn kort en bondig. En tegelijkertijd compleet en helder.
 • Geen mogelijkheid tot interactie met andere cursisten
 • Geluidskwaliteit, duidelijk maar er is wat echo
 • Het populaire onderwerp zuurdesem brood bakken komt niet aan bod. In het e-book dat je van Paul gratis bij deze cursus wel, maar het is niet diepgaand genoeg. Vandaar een exclusieve bonus als je via mij koopt. Meer daarover kun je hier lezen.

Alternatieven

Alternatieven voor deze online cursus fermenteren zijn er niet of nauwelijks. Het is écht heel goed zoeken. Je komt al snel uit bij real-life workshops, van 1 of meerdere dagen. Deze zijn uiteraard op locatie. En je moet maar geluk hebben dat het bij jou in de buurt plaats vindt.

Omdat deze alternatieve workshop fermenteren aan locatie en een maximum aantal deelnemers is gebonden, zijn de kosten ook vele malen hoger.

Vergelijking cursus lerenfermenteren.nl en cursus van Culinaire Academie (via Teest.nl)

Culinaire Academie:

 • Driedaags, gebonden aan datum op locatie bijvoorbeeld: Beverwijk, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven.
 • Maximum aantal deelnemers
 • Je leert over: Yoghurt, Miso, Zuurdesem, Bonen, etc. – Meer de diepte in dan de cursus leren fermenteren.nl
 • Alleen ter plekke te volgen, dus je moet aantekeningen maken.
 • Prijs: € 495,-

Lerenfermenteren.nl

 • Je kunt de cursus bekijken zo vaak je wilt. En je hoeft er de deur niet voor uit. Het kan gewoon thuis.
 • Geen maximum aantal deelnemers, ook geen contact met andere deelnemers. Je lijkt de enige cursist.
 • De Focus ligt op groenten fermenteren. Wel komt Kombucha langs.
 • Ruim 30 video’s.
 • Prijs: normaal gesproken € 149,99 maar nu € 69,00
 • En koop je voor het eerst? Dan kun je nog 10% korting meepakken: NIEUW10
 • Plus gratis Fermentatie E-book: Compleet handboek fermentatie

Is goedkoop dan duurkoop? Nee, in dit geval niet. Dit is het voordeel van een online cursus. Paul heeft deze 1 keer hoeven maken. Er is geen maximum aantal deelnemers.

Een ander alternatief: Boeken over fermenteren

Een ander alternatief voor een cursus fermenteren zou natuurlijk een boek kunnen zijn. In een boek mis je wel de dynamiek van een workshop of in dit geval de video’s. Aan de andere kant is een boek over fermenteren wel weer een slag goedkoper.

fermentatie handboek cover transparante achtergrond lerenfermenterennl

Wist je trouwens dat je bij deze cursus fermenteren gratis het E-book: Handboek fermenteren t.w.v. € 29,- cadeau krijgt. 🎁

Rot 2.0

Rot 2.0 boek over fermenteren -alternatief voor cursus
Bron: Bol.com

Rot 2.0 is met een waardering van 4,7/5 op Bol.com één van de toppers op het gebied van fermentatie. De schrijver van dit boek, geeft ook workshops, zoals de eerder besproken workshop fermenteren van de Culinaire Academie. Dit 400 pagina’s tellende boek wordt door velen als een must-have gezien. Het is ook zeker een goed boek over fermenteren met alle ins en outs en goede recepten.

De prijs is er ook naar; € 32,50. Voor een paar tientjes meer heb je 1: Een video cursus en 2: Een e-book. Waar je direct mee aan de slag kunt.

Nu bekijken

Inmaken & fermenteren, Petra Casparek

handboek inmaken bewaren

Hoewel dit boek nogal prijzig is met € 89,- wordt het door veel lezers als voordelig genoemd. Logisch. Het is een compleet boek over inmaken en fermenteren. En het staat bomvol heerlijke recepten. Toch, als beginner zonder ervaring in fermenteren, zou ik kiezen voor de cursus fermenteren van Paul.

Nu bekijken

Fermenteren cursus kosten

De kosten van een cursus fermenteren kunnen behoorlijk oplopen. Voor een workshop betaal je al snel zo’n € 500,- .

Gelukkig heeft Paul een iets ander prijskaartje voor zijn cursus. Hij is namelijk behoorlijk toegankelijk.

Normaal gezien kost deze: € 149,99.

Dat klinkt al een stuk beter.

Maar tijdelijk is de prijs: € 69,-

Leren fermenteren cursus kopen met korting?

Dat is al een stevig voordeel… van de helft. Maar met de code: NIEUW10 kun je als nieuwe cursist van lerenfermenteren nog 10% korting pakken. Dit geldt alleen als je voor het eerst een cursus van Paul koopt. Nu korting pakken

cursus lerenfermenteren kopen korting stap1
Zoek naar: Ik heb een kortingscode
cursus lerenfermenteren kopen korting stap2
Vul de volgende kortingscode in: NIEUW10

Fermenteren cursus kopen? Ja of nee

Nu is de vraag: Is het de moeite waard om de cursus fermenteren te kopen? Ik kan het mij goed voorstellen. Wat ik een bonuspunt vind is, je zit nergens aan vast. Het is een eenmalige aankoop zonder abonnement. Vervolgens heb je altijd toegang.

Het grootste voordeel van de cursus vind ik dat je op een plek alle informatie bij elkaar verzameld hebt. Je hoeft niet elke keer weer opnieuw op zoek naar betrouwbare informatie. Daarnaast krijg je er nog een E-book ter waarde van 19,- bij cadeau. Ook dit is een waardevol naslagwerk.

Dus: Eet jij over een paar weken ook je eerste gefermenteerde groenten?

Begin vandaag nog 😋

leren fermenteren.nl
 1. Ontvang het gratis e-book en de lekkerste recepten.
 2. 10% korting voor nieuwe fermenteerders. Code: NIEUW10

De lekkerste gefermenteerde groenten maken?

Leer alles over fermenteren met de online video cursus van Paul via leren fermenteren.

 • Alles wat je moet weten om lekker te kunnen fermenteren
 • De beste recepten
 • Gezond en veilig aan de slag
 • Handige technieken
 • Meer weten? Leren fermenteren cursus review

Garantie

De garantie heeft Paul goed geregeld. Bevalt het je echt niet, dan kun je annuleren. Neem daarvoor wel even de voorwaarden door. Die zijn er natuurlijk ook. Maar, er is slechts 0,1% dat annuleert… Dat zegt wel wat over de kwaliteit en de ervaringen met de cursus. 👍

Ervaring en recensie met de cursus fermenteren van andere deelnemers

De cursus fermenteren is nog vrij nieuw. Daarom heb ik nog niet zo veel recensies kunnen vinden. Op de website staan in ieder geval een aantal heel enthousiaste reacties. Deze meld ik hieronder, samen met een aantal reacties van de website waarmee Paul zijn werk als voedingsadviseur onder de aandacht brengt:

Het advies van Paul heeft mij praktische handvatten gegeven waardoor ik mijn eetpatroon op een gezonde en eenvoudige manier heb kunnen aanpassen. Tijdens de gesprekken voelde ik me enorm gehoord. Daarnaast vond ik het fijn dat in het advies de nadruk lag op de praktische haalbaarheid van het advies. Paul is zeer deskundig en denkt heel erg met je mee.

Ellen uit Utrecht – Bron: Gezondetenmetpaul.nl

Ik heb mijn traject bij Paul als heel prettig ervaren. Ik kon gelijk aan de slag met zijn tips en adviezen en pas deze nog steeds dagelijks toe. Ik vond ieder gesprek ontzettend waardevol, Paul stelt goede vragen, is doortastend en betrokken en d.m.v zijn eigen voorbeelden kreeg ik hernieuwde energie om aan de slag te gaan met een nóg gezonder voedingspatroon. Ook mijn lichamelijke klachten zijn verminderd. Kortom; ik kan het iedereen aanraden!

Milou uit Amsterdam – Bron: Gezondetenmetpaul.nl

…Thanks Paul voor je fijne coachingsgesprekken en manier van aanpak.

Chantal uit Utrecht – Bron: Gezondetenmetpaul.nl

Via de online cursus heb ik zo ontzettend veel geleerd over fermenteren! Ik had er maanden over gedaan om al die kennis en recepten zelf te zoeken.

Marit uit Schiedam – Bron: Lerenfermenteren.nl

Ik wilde al jaren gezonder eten. Toen fermentatie op mijn pad kwam, was ik direct enthousiast. Ik eet nu beter, voel me fitter en zit lekkerder in mijn vel.

Arda uit Utrecht – Bron: Lerenfermenteren.nl

Exclusieve Gratis Bonus

🎁🎁🎁

Waarom eigenlijk een gratis bonus?

Simpel, ik ben een affiliate voor Paul. Dit betekent, als jij dit boek besluit te kopen via 1 van de links op deze pagina, ontvang ik een stukje commissie als vergoeding. Paul is blij met de nieuwe fermenteerder. En jij? Jij bent blij met je nieuwe E-book of cursus fermenteren. In beide gevallen krijg je mijn gratis bonus erbij. En dat terwijl je gewoon dezelfde prijs betaald. Nou ja, minder nog eigenlijk met die kortingscode, weet je hem nog: NIEUW10.

Wil jij het E-book De Zuurdesem starter ook bij je fermentatie handboek ontvangen?

Let dan op, het kan namelijk nogal makkelijk fout gaan met het toewijzen van een commissie. Iets met cookies etc.. En dan… krijg ik mijn commissie niet.. 😥

Als je deze stappen opvolgt, moet het goed gaan:

 • 1. Open een nieuwe incognito browser tab.
  • Sneltoets: pc: Ctrl+alt+N
  • of sneltoets: MAC: ?+Shift+N
  • Of wis je browsergeschiedenis.
 • 2. Kopieer deze link:
 • 3. Koop het Fermentatie handboek: gebruik code: NIEUW10
  • en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur. Dit kun je hier doen door een mail te sturen naar: wouter@superzelfvoorzienend.nl
  • Let op: Houdt je persoonlijke gegevens privé. Deze kun je onzichtbaar maken. Hier heb ik niets mee te maken.
  • Het gaat mij alleen om datum en tijd. Hiermee kan ik de aankoop terugleiden en je de gratis bonus sturen.

Leren fermenteren cursus review FAQ’s

Hoeveel recepten krijg je bij de cursus?

Bij de cursus krijg je 24 verschillende fermentatie recepten. Hoewel deze uit alle windstreken komen, zijn de ingrediënten hiervoor gewoon in Nederland te vinden.

Kun je met deze cursus zelfstandig en veilig fermenteren?

Ja, dit kun je zien als een complete masterclass fermenteren. Maar dan online. Je leert precies wat je moet weten om gezond en veilig aan de slag te gaan. Naast de voordelen van gefermenteerde groenten leer je ook over risico’s en hoe je deze kunt voorkomen.

Ik weet niet zeker of het iets voor mij is, kan ik annuleren?

Ja, Paul heeft een niet goed geld terug garantie. Hier heeft hij natuurlijk wel een paar regels. Maar, wanneer je niet tevreden bent kun je annuleren.

Is er een mobiele app van de cursus fermenteren?

Er is geen mobiele app, maar de online cursus is zo gemaakt, dat je hem heel makkelijk op je mobiel bekijken kunt.

Meer lezen in deze categorie:

2 reacties

  1. Graag gedaan Paul,

   Het was een verrot 😉 plezier dit review voor jou en je cursus te maken!

   Je hebt heerlijke recepten en een goede cursus. Iedere fermenteerder to-be zou je cursus moeten volgen. Of op zijn minst je handboek fermenteren pdf (dit ebook) moeten doornemen.

   Bedankt voor je reactie en succes!

   Groetjes Wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.