Makkelijk energie besparen in huis? Kosten besparen: Mijn Ervaring

Energie besparen in huis? Makkelijk energie besparen in huis cursus ervaring

Groengraag plantje

Besparen op energiekosten; is dit mogelijk? Ja, je kunt absoluut makkelijk energie besparen in huis. Dit kun je op meerdere manieren doen, terwijl deze besparingen geen al te grote negatieve invloed op je wooncomfort hebben. Bovendien is besparen op energiekosten niet alleen voor je portemonnee goed, maar ook voor het milieu. Je bent dus ook duurzaam bezig, lekker toch?

Lisanne van Groengraag.nl heeft zich serieus bezig gehouden met het besparen op energie. Ze is op meerdere manieren energie gaan besparen, waardoor ze een hoop geld heeft bespaard. De kennis die ze opgedaan heeft, deelt ze in haar cursus Makkelijk energie besparen in huis. In deze cursus vind je de beste geheimen om thuis ook zelf energie te besparen!

In deze review zoom ik volledig in op de cursus Makkelijk energie besparen in huis van Lisanne Moreau-Poelstra. Zo deel ik in deze review mijn persoonlijke bevindingen, deel ik feitelijke informatie met je en laat ik je kennismaken met enkele makkelijke bespaartips. Want ja, de cursus van Lisanne staat boordevol tips om te besparen op energiekosten!

Wouter Buijs

In dit artikel: “Makkelijk energie besparen in huis? Kosten besparen: Mijn Ervaring” vind je affiliate links. Dit betekent, dat ik een kleine vergoeding krijg in de vorm van een commissie bij een aankoop via 1 van deze links. Het mooie: Jij merkt er helemaal niets van in de prijs. ✅ Je bent goed geïnformeerd. Want, ik doe uiteraard mijn best jou zo goed mogelijk te helpen met de beste informatie en ik ben op zoek gegaan naar de beste prijzen van winkels waarbij ik ben aangesloten. Zo bestaat dit artikel uit 3189 woorden! 🔖 Even bookmarken? Als je nog vragen hebt, kun je altijd nog een reactie achter laten. 🙏

Makkelijk energie besparen in huis review (Samenvatting)

Makkelijk energie besparen in huis? Kosten besparen: Mijn Ervaring
Makkelijk energie besparen in huis cursus ervaring

De Makkelijk energie besparen in huis cursus van Lisanne is geweldig. Met deze cursus leer je veel over hoe je energie kunt besparen, hoe je dit makkelijk kunt doen en waarom we überhaupt energie moeten besparen. Dat laatste vind ik een belangrijk punt, aangezien nog niet iedereen dit bewustzijn heeft. Over de inhoud van de cursus zelf ben ik ook enthousiast. De cursus geeft duidelijke handvatten en spreekt direct tot de verbeelding. Ook heb ik aan meerdere punten gemerkt dat Lisanne een ervaringsdeskundige is. Hoe dat precies zit, deel ik graag verderop in deze Makkelijk energie besparen in huis review!

Cursus aanbieder: Organization

Naam aanbieder cursus: Groengraag.nl

Cursus aanbieder URL: https://superzelfvoorzienend.nl/recommends/makkelijk-energie-besparen-in-huis/

Waardering redacteur:
4

Voordelen

 • Door een expert en ervaringsdeskundige opgesteld.
 • De cursus is overzichtelijk.
 • Duidelijke video’s.
 • Veel handige extra’s.
 • Erg betaalbaar.

Nadelen

 • Geen al te moderne leeromgeving.

Voor wie is de cursus over besparen op energiekosten van Groengraag.nl geschikt?

Ben je je een hoedje geschrokken van de hoogte van je energierekening? Dan is deze cursus absoluut geschikt voor je. Met dank aan de tips om energie te besparen in je woning breng je de energierekening snel omlaag.

Twijfel je enigszins of duurzaamheid wel een thema is? Ook dan is de cursus van Groengraag.nl voor je geschikt. Met deze cursus leer je niet alleen hoe je kunt besparen, maar je krijgt ook antwoord op de vraag ‘waarom energie besparen’?

Weet je als geen ander al dat je een stuk duurzamer moet leven? Dan sluit de cursus van Groengraag.nl uiteraard ook prima op je situatie aan. Met deze cursus leer je hoe dan ook een hoop en ga je ook anders naar zaken kijken. Hoogtepunt zijn wat mij betreft toch wel de besparen op energie tips!

Waarom is energie besparen belangrijk?
In mijn ogen zijn er twee redenen om te besparen op energie:

 • Het milieu. Zeker in de afgelopen decennia is de mensheid van grote negatieve invloed op onze aardbol. Dit gaat ten koste van het milieu, waardoor we als mensheid snel in actie moeten komen. Daar sluit de Makkelijk energie besparen in huis cursus dus perfect op aan.
 • De kosten. Besparen op de energierekening is inmiddels voor elk huishouden een grote wens. De energietarieven zijn door het dak heen gegaan, waardoor het erg belangrijk is om zo min mogelijk energie te verbruiken.

Wat is Makkelijk energie besparen in huis?

De Makkelijk energie besparen in huis cursus is een uitgebreide online cursus. Deze cursus bestaat in totaal uit 8 thema’s, waarbij per thema een ander onderdeel in huis besproken wordt.

De cursus bestaat uit meer dan een uur aan videomateriaal. Ook deze video’s zijn in verschillende categorieën onderverdeeld. Elke video duurt maximaal 5 minuten, waardoor je geen al te lange spanningsboog hoeft te hebben. En in deze 5 minuten leer je al onwijs veel over het besparen op de energiekosten.

Voor het overzicht zet ik de 8 modules even voor je op een rijtje:

 • Meten is weten
 • Isoleren
 • Ventileren
 • Verwarmen
 • Warm water
 • Koken
 • Verlichting
 • Koelen

Op al deze punten kun je veel energie besparen, wist je dat al? Mocht je dit nog niet weten, heeft de Makkelijk energie besparen in huis cursus nu al een meerwaarde.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus ligt de focus eigenlijk op twee verschillende vragen:

 • Waarom energie besparen? Lisanne van Groengraag.nl bespreekt uitgebreid wat het belang van energie besparen is. Met het antwoord op de vraag ‘waarom energie besparen?’ word je direct getriggerd om zelf hier aan de slag mee te gaan.
 • Hoe kun je energie besparen? Om antwoord op deze vraag te geven, heeft Lisanne de beste bespaartips voor energie verzameld. Deze tips heeft ze in haar eigen leven ook toegepast; ze heeft het zelf namelijk voor elkaar gekregen om flink te besparen op haar energierekening!

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Zoals al aangegeven bestaat deze cursus uit 8 onderdelen. Per onderdeel vind je meerdere video’s terug; deze video’s duren maximaal 5 minuten per stuk. Door de 8 modules te doorlopen, leer je het nodige over energie besparen. Dat hierbij de focus op 8 verschillende onderdelen van/in het huis ligt, spreekt mij persoonlijk aan.

Het blijft echter niet alleen bij deze video’s. Lisanne heeft namelijk nog enkele handige extra’s aan de Makkelijk energie besparen in huis cursus toegevoegd. Zo krijg je handige checklists aangeleverd, evenals een energiebespaarkit.

Makkelijk energie besparen in huis
Het programma van Makkelijk energie besparen in huis

Voordelen van de cursus Makkelijk energie besparen in huis

 • Door een expert en ervaringsdeskundige opgesteld. Lisanne heeft zelf op handige manieren veel bespaard op haar energiekosten. De ervaring en kennis die zij heeft, heeft ze in deze uitgebreide cursus verwerkt. Dat zij een ervaringsdeskundige is, spreekt mij persoonlijk erg aan. Ook ik ben immers bezig om zo duurzaam mogelijk te leven en leer graag van mensen die op dit gebied succesvol zijn.
 • De cursus is overzichtelijk. De keuze om de cursus in 8 thema’s onder te verdelen, heeft wat mij betreft erg goed uitgepakt. De cursus is hierdoor namelijk overzichtelijk en erg leuk om te volgen.
 • Duidelijke video’s. In de video’s die Lisanne opgesteld heeft, geeft ze uitgebreid antwoord op onder meer vragen en uitdagingen. Belangrijk voordeel hierbij is dat de video’s duidelijk zijn. Het beeld is scherp en het geluid is prima te noemen. Bij sommige andere cursussen is dit een ander verhaal.
 • Veel handige extra’s. Bij de Makkelijk energie besparen in huis cursus blijft het niet alleen bij de 8 thema’s. Nee, Lisanne heeft meerdere extra’s/bonussen toegevoegd. Hier ben ik erg enthousiast over, aangezien deze perfect aansluiten op de cursus zelf.
 • Erg betaalbaar. Persoonlijk ben ik van mening dat de Makkelijk energie besparen in huis cursus erg betaalbaar is. Dit komt vooral doordat je met deze cursus alleen maar geld gaat besparen. Het bedrag dat je aan deze cursus uitgeeft, moet je daarom puur als investering zien.

Nadelen van de cursus Makkelijk energie besparen in huis

 • Geen al te moderne leeromgeving. Persoonlijk vind ik de leeromgeving een beetje ouderwets. Zo hoef je niet meerdere lessen te doorlopen, maar staan alle video’s per thema op één pagina onder elkaar. Dit had Lisanne beter kunnen doen.

Extraatje van Lisanne

Zoals ik eerder in deze review al stelde, krijg je van Lisanne de nodige extra’s aangeleverd. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat je je gratis bij een Q & A sessie aan kunt sluiten. Deze sessie wordt om de twee weken georganiseerd en stelt je in staat om al je vragen te stellen.

Zelf hecht ik veel waarde aan deze sessies. Tijdens de sessies kun je namelijk al je vragen stellen, waarna je van Lisanne een uitgebreid antwoord krijgt. Ik heb opgemerkt dat dit antwoorden zijn waar je écht iets aan hebt. Het is dus zeker niet zo dat Lisanne de vragen even snel één voor één afwerkt.

Overigens krijg je nóg een handige extra van Lisanne: een doorstroombegrenzer. Deze doorstroombegrenzer plaats je op de kraan in je keuken, waardoor de kraan slechts een bepaalde hoeveelheid water levert. Voor het wassen van je handen verbruik je hierdoor nooit meer onnodig veel water!

Inhoud van deze cursus vol energiebesparende tips

Ben je benieuwd naar de inhoud van deze cursus? Ik zet de 8 modules nogmaals voor je op een rijtje, inclusief een korte toelichting:

 • Meten is weten. Heb je enig idee wat je energierekening op dit moment is? En heb je ook een idee hoe je de energierekening precies moet lezen? Op deze twee vragen vind je in deze eerste module duidelijke antwoorden.
 • Isoleren. Om energie te besparen, is het advies om met isolatie aan de slag te gaan. Lisanne bespreekt in deze module onder meer wat het belang van isoleren is én hoe je kunt isoleren.
 • Ventileren. Hoe kun je natuurlijk ventileren? En hoe kun je mechanisch ventileren? Dit zijn twee van de vele vragen waar Lisanne in deze derde module een antwoord op geeft.
 • Verwarmen. Wist je dat 75% van je gasrekening toe te schrijven valt aan het verwarmen van je woning? Het is dan ook volledig logisch dat Lisanne hier een complete module aan wijdt.
 • Warm water. Deze module sluit perfect aan op bovenstaande module. Zo krijg je in deze module tips over het verminderen van het warm-waterverbruik, waarbij de focus onder meer op de douche ligt.
 • Koken. Koken is iets onvermijdelijks, maar het is ook iets waar je veel op kunt besparen. Hiervoor geeft Lisanne je in deze module allerlei handige tips.
 • Verlichting. Hoe kun je nou op meest duurzame manier je woning verlichten? Op die vraag geeft Lisanne in deze module antwoord, inclusief veel energiebesparende tips.
 • Koelen. Niet alleen het verwarmen van je woning is belangrijk, maar ook het koelen van je woning. De zomers worden immers steeds warmer. Om je woning duurzaam te koelen, geeft Lisanne je in deze module veel handige energiebesparende tips.
Energie besparen? Dit is les 1 van de cursus Makkelijk energie besparen in huis.
De eerste les uit de cursus energie besparen

Kwaliteit van het lesmateriaal en presentatie

De kwaliteit van het lesmateriaal is wat mij betreft dik in orde. Dit komt onder meer doordat de video’s erg duidelijk zijn en van voldoende beeldend materiaal voorzien zijn. Zoals ik eerder in deze Makkelijk energie besparen in huis review al aangaf, is het geluid bijvoorbeeld prima. Ook de presentatie is goed, maar ik vind dus wel de leeromgeving een beetje verouderd.

makkelijk energie besparen in huis presentatie
Willekeurig screenshot uit de cursus.

Is de cursus waardevol?

Ja, de cursus is wat mij betreft absoluut waardevol te noemen. Dit is voornamelijk aan onderstaande punten te danken:

 • Je krijgt concrete voorbeelden en tips van Lisanne. Lisanne weet als geen ander hoe je veel energie kunt besparen. Ze heeft al haar kennis in de vorm van voorbeelden en tips gegoten, waardoor je heel veel van haar (en deze cursus) kunt leren.
 • Dankzij deze cursus heb ik significant bespaard. Ik durf te stellen dat ik dankzij deze cursus in staat ben geweest om veel energie te besparen. Dit doe ik vanwege het milieu, maar is uiteraard ook prettig voor de inhoud van m’n portemonnee.
 • Alle tips van Lisanne zijn praktisch. De tips die Lisanne geeft, zorgen er niet voor dat je eerst duizenden euro’s moet besteden. Nee, de tips van Lisanne zijn praktisch en zijn wat mij betreft direct toepasbaar.
 • Ik heb veel nieuwe dingen geleerd. In de afgelopen jaren heb ik me al veel bezig gehouden met een duurzame en milieubewuste leefstijl. Toch durf ik te stellen dat deze cursus mij nieuwe inzichten heeft gegeven. Ook heb ik nieuwe dingen geleerd, bijvoorbeeld over het ventileren van een woning.

Alternatief voor deze cursus energie besparen?

In mijn ogen is er vooralsnog geen goed alternatief voor deze cursus. Je kunt bijvoorbeeld met informatie van het internet aan de slag gaan, maar deze informatie vormt nooit één geheel. Ook zijn er meerdere bronnen die elkaar tegenspreken, waardoor het niet duidelijk is wie je moet geloven.

Een andere optie is om de tips uit talkshows op te volgen. Mijn ervaring is echter dat deze tips vrij oppervlakkig zijn. In vergelijking met díe tips gaan de energiebesparende tips van Lisanne echt veel meer de diepte in.

Waarom is dit de beste cursus om te besparen op energiekosten?

Dat dit de beste cursus om te besparen op energiekosten is, mag inmiddels duidelijk zijn. Althans, deze mening ben ik toegedaan en is aan meerdere zaken te danken.

Ten eerste ben ik heel enthousiast over Lisanne. Zij is ervaren op dit gebied, ze heeft veel kennis en ze heeft zelf significante besparingen doorgevoerd. Dankzij deze besparingen betaalt zij op dit moment een stuk minder aan haar energierekening. Zij is dan ook het ideale voorbeeld voor iedereen die deze cursus volgt.

Ten tweede vind ik de inhoud & opbouw van de cursus subliem. Lisanne trapt geen openstaande deuren in, maar geeft je praktische tips. Tips die ik elders niet tegenkom en die wat mij betreft direct toe te passen zijn. Daarbij ben ik ook over de opbouw te spreken. Dat Lisanne voor 8 modules heeft gekozen, is wat mij betreft een goede keuze geweest.

Ten derde spreken de extra’s mij ook erg aan. Dit geldt voor de Q & A sessies, maar ook voor de energiebespaarkit. Nadat je je voor deze cursus aangemeld hebt, krijg je een energiebespaarkit thuisbezorgd. Deze kit kost normaal ruim 20 euro, maar krijg je van Lisanne gratis. En met deze kit kun je het eerste jaar al direct ruim 140 euro op je energierekening besparen.

Tot slot vind ik het onderwerp van deze cursus gewoonweg geweldig. Met deze cursus speelt Lisanne perfect in op de lastige situatie waarin we ons momenteel bevinden. De lastige situatie op het gebied van het milieu, maar ook op het financiële vlak. Deze cursus is daardoor véél relevanter dan de zoveelste cursus over het opbouwen van een passief inkomen.

Andere ervaringen: Kun je echt geld besparen op energiekosten?

Ben ik de enige die met deze cursus flink heeft weten te besparen? Nee, allerminst. Ik kwam onder meer onderstaande drie beoordelingen van andere cursisten tegen:

Makkelijk energie besparen in Huis Ervaringen met Lisanne
Enkele andere ervaringen met Lisanne van Groen Graag

En wat dacht je van deze:

Zo gaaf!! Ik ben twee weken geleden begonnen aan het programma om energie te besparen en ik zie nu al een duidelijk verschil van mijn energieverbruik in mijn app van de energieleverancier!!! 🤩🤩🥳

Ik ga vol vertrouwen het koude weer tegemoet! Heb zoveel geleerd van de videos, zoveel aangepast, kan niet wachten om mijn verbruik van dit jaar te kunnen vergelijken met vorig jaar. 😊

Wie is Lisanne? En wat weet zij over energie besparen?

Lisanne Groengraag nl

Lisanne Moreau – Poelstra is het gezicht van Groengraag.nl. Met deze website probeert ze om mensen te helpen met het besparen op energie. Dit gaat haar bijzonder goed af, onder meer omdat ze alles zo kort en bondig mogelijk probeert te houden.

Lisanne is overigens getrouwd met Remco; samen hebben ze een zoon Floris en een dochter Emma. Ze wonen in een mooi huis en zijn continu bezig om zo duurzaam mogelijk te leven. In haar directe omgeving hoorde Lisanne dat veel mensen dit ook proberen, maar het erg lastig vinden. Ze besloot daarom om korte en bondige video’s te maken over een duurzame levensstijl. En over het besparen op de energiekosten. Die video’s heeft ze in de cursus Makkelijk energie besparen in huis gebundeld.

Cursus Makkelijk energie besparen in huis kopen?

Wil je graag serieus met het besparen op energie aan de slag gaan? Dan biedt de cursus Makkelijk energie besparen in huis uitkomst. Voor deze cursus betaal je slechts 65 euro.

Waarom ik dit bedrag als ’slechts’ bestempel? Omdat je dit bedrag binnen de kortste keren terug hebt verdiend aan besparingen. Je bespaart veel op je energierekening, waardoor je dit bedrag echt als een investering moet zien.

Daarnaast krijg je van Lisanne nog veel handige extra’s. De live Q & A sessies en de handige checklists zijn hier prima voorbeelden van. Dat je ook nog een bespaarkit ter waarde van 20,50 euro meegeleverd krijgt, maakt het plaatje voor ons compleet.

Je kunt de cursus hier kopen.

Garantie: Niet goed geld terug?

Ja, je moet er de voorwaarden voor doorspitten. Maar, tot 14 dagen na aankoop kun je de aankoop kosteloos annuleren.

Dit heeft overigens nog niemand gedaan. Dus, dat zegt wel wat over de resultaten van de andere deelnemers!

Wat kost de cursus?

Deze besparende investering kost je eenmalig € 65,-

Is het prijskaartje in lijn met de cursus?

Ja, het prijskaartje is absoluut in lijn met de cursus. Wat mij betreft had Lisanne zelfs een veel hoger bedrag voor deze cursus kunnen vragen. Je gaat met deze cursus praktisch en snel energie besparen; de investering van 65 euro verdien je dus in de kortste keren terug.

Conclusie: Is de cursus Makkelijk energie besparen in huis van Groen Graag de moeite waard?

Ja, de cursus Makkelijk energie besparen in huis van Groen Graag is absoluut de moeite waard. Deze cursus staat boordevol praktische tips, voorbeelden uit de praktijk en ervaringen van Lisanne. Zij is wat mij betreft ook de aangewezen persoon voor het ontwikkelen van een dergelijke cursus.

Daarnaast vind ik de opbouw van deze cursus magnifiek. Je hoeft echt geen uren aan de cursus te besteden, aangezien elke video maximaal 5 minuten duurt. Doordat de video’s zo compact zijn, doe je snel alle benodigde kennis op. En met deze kennis kun je oprecht veel energie besparen. Dat weet ik inmiddels maar al te goed uit eigen ervaring.

Tot slot ben ik over de prijs-kwaliteitsverhouding onwijs te spreken. Je krijgt onwijs veel in deze cursus aangereikt, terwijl je hier slechts 65 euro voor hoeft te betalen. En met de energiebespaarkit die je ook meegeleverd krijgt, bespaar je het eerste jaar alleen al zo´n 140 euro. Het is hierdoor eigenlijk gratis om deze cursus van Lisanne te volgen!

Besparen op energiekosten FAQ’s

Leer je in de cursus hoe je kunt besparen op je energierekening?

Ja, in deze cursus leer je absoluut hoe je kunt besparen op je energierekening. Dit doe je aan de hand van 8 modules, zoals ‘Verwarmen’, ‘Koken’ en ‘Isoleren’. In elke module vind je praktische tips van Lisanne. Zij heeft deze tips zelf al in de praktijk toegepast, waardoor het betrouwbare tips zijn met een bewezen werking.

Is er een korting voor de cursus Makkelijk energie besparen in huis van Groen Graag?

Nee, vooralsnog is er een geen korting voor deze cursus. In mijn ogen is dat echter ook nergens voor nodig. Voor deze cursus betaal je namelijk slechts 65 euro. Als je serieus met de tips uit deze cursus aan de slag gaat, bespaar je dat bedrag ongeveer in twee maanden op je energierekening. Of zelfs in één maand. De kosten voor deze cursus heb je in een mum van tijd alweer terugverdiend.

Ik weet niet zeker of het iets voor mij is, kan ik annuleren?

Ja, je kunt binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Maar, tot noch toe heeft niemand dat gedaan!

Kun je vragen stellen over besparen op energie?

Ja, je kunt altijd je vragen stellen aan Lisanne. Je kunt dit op elk moment van de dag doen, maar je kunt ook wachten tot de live Q & A sessie. Deze sessie organiseert Lisanne om de twee weken en stelt je in staat om je vragen te stellen. Mocht je niet tot deze sessie kunnen wachten, kun je via de reguliere contactkanalen je vraag aan Lisanne stellen.

Ga ik gegarandeerd besparen op energie?

Dit hangt uiteraard grotendeels af van je eigen gedrag en je huidige energieverbruik. Als je al extreem zuinig leeft, is er natuurlijk minder te besparen, als wanneer je dat nog niet doet. Gemiddels kun je 20-30% op je energie besparen. Als je maatregelen en gedrag aanpast.

Hoeveel kan ik beapren op mijn energierekening?

Als je de maatregelen uit de cursus toepast en daarbij de tips ten harte neemt m.b.t. je gedrag, kun je 20 – 30% besparen op kosten voor je energie. Hierbij gaat Lisanne uit van een gemiddeld gebruik.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.