Alles wat je moet weten over de Pelgrim Bambino oliekachel

Een gezellige woonkamer met een Pelgrim Bambino olie kachel.

Op zoek naar een compacte verwarmingsoptie? Ik weet hoe lastig het kan zijn om de juiste balans te vinden tussen grootte, vermogen en gebruiksgemak. Met mijn onderzoek naar de Pelgrim Bambino oliekachel heb ik ontdekt dat deze kleine krachtpatser met een vermogen van 6.100 calorieën verrassend effectief is.

Dit artikel leidt je door alle essentiële informatie over de kenmerken en voordelen van de Bambino, waarmee je de koude dagen comfortabel tegemoet kunt zien. Lees verder en ontdek alles over dit pareltje voor jouw ruimte.

Samenvatting

 • De Pelgrim Bambino oliekachel is krachtig met een vermogen van 6.100 tot 8.200 calorieën, ideaal voor het verwarmen van middelgrote ruimtes.
 • Deze kachel kan gebruikmaken van aardgas of propaangas, wat flexibiliteit in brandstofkeuze biedt, en sommige modellen kunnen omgebouwd worden naar Butaan/Propaan.
 • Met een garantieperiode van drie jaar biedt de Pelgrim Bambino een betrouwbare warmtebron en verzekert het een duurzame investering.
 • De ingebouwde thermostaat (in sommige modellen) zorgt voor een gemakkelijke temperatuurregeling en constante comfortabele warmte in huis.
 • Het compacte design maakt de Pelgrim Bambino zeer geschikt voor kleine ruimtes zoals studentenkamers en ateliers, zonder in te leveren op verwarmingscapaciteit.

Wat is de Pelgrim Bambino oliekachel?

De Pelgrim Bambino oliekachel staat bekend om zijn stevige bouw en betrouwbare warmte. Met een vermogen van 6 – 8 kW, is deze oliekachel perfect voor het verwarmen van middelgrote ruimtes.

De verschillende modellen bieden voor ieder wat wils en sluiten mooi aan bij de behoeften van moderne huishoudens. Uitgerust met een open systeem, gebruikt de kachel op een efficiënte manier olie om je huis te verwarmen.

Ik zie de voordelen van dit model wel in; het compacte formaat maakt hem makkelijk plaatsbaar in verschillende kamers. Je kunt rekenen op een snelle opwarmingstijd en door de aanpassing naar Butaan/Propaan is hij ook flexibel in brandstofgebruik.

De garantie van drie jaar geeft een extra gevoel van zekerheid bij aankoop. Met de Pelgrim Bambino kies ik voor een haarden en kachelspecialist die veilig stoken hoog in het vaandel heeft staan.

Een gezellige woonkamer met een Pelgrim Bambino olie kachel.

Kenmerken van de Pelgrim Bambino oliekachel

De Pelgrim Bambino oliekachel staat bekend om zijn unieke combinatie van functionaliteit en design, die zowel een efficiënte verwarming biedt als een sfeervolle aanvulling op je interieur.

Met een focus op duurzaamheid en gebruiksgemak, belichten we de eigenschappen die deze kachel onderscheiden in de wereld van verwarmingsoplossingen.

Brandstof

Als eigenaar van een Pelgrim Bambino oliekachel, is het belangrijk om te weten welke brandstof je nodig hebt. Afhankelijk van de variant die je kiest, kan jouw kachel op aardgas of propaangas branden.

Dit geeft je de flexibiliteit om voor de meest toegankelijke of kostenefficiënte optie te gaan. Mijn Bambino 70T loopt bijvoorbeeld op zowel aardgas als propaangas, wat enorm handig is in gebieden waar de beschikbaarheid van gas kan variëren.

Het vermogen van deze kachels ligt tussen de 6 en 8 kW, waardoor ze krachtig genoeg zijn om snel een ruimte te verwarmen. Ik merk dat de warmteafgifte bijzonder snel en efficiënt is, een grote meerwaarde op die koude dagen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare warmtebron die aan jouw specifieke behoeften voldoet, dan is de Pelgrim Bambino oliekachel met zijn keuzes in brandstof zeker het overwegen waard.

Specificaties

Na het bespreken van de brandstofmogelijkheden van de Pelgrim Bambino oliekachel, richten we ons nu op de technische specificaties. Deze gegevens geven inzicht in wat je kunt verwachten van de prestaties van deze kachel. Hieronder een overzicht van de specificaties in een heldere tabelvorm.

Specificatie Pelgrim Bambino 46T Pelgrim Bambino 70T
Vermogen 6.100 calorieën 8.200 calorieën
Thermostaat Nee, wel TTB Ja, inclusief TTB
Garantie 3 jaar 3 jaar
Ombouwmogelijkheid naar andere brandstof Niet mogelijk Mogelijk naar Butaan/Propaan
Compactheid en warmteafgifte Hoog vermogen en snelle warmteafgifte Hoog vermogen en snelle warmteafgifte
Kleuropties Lichtgrijs beschikbaar Lichtgrijs beschikbaar

Deze tabel toont duidelijk de verschillen en overeenkomsten tussen de twee modellen van de Pelgrim Bambino oliekachel. Daarmee kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw verwarmingsbehoeften.

Thermostaat

Een goede temperatuurregeling is natuurlijk onmisbaar voor elke verwarming, en zeker voor een oliekachel. De Pelgrim Bambino oliekachel komt met een ingebouwde thermostaat die de warmte perfect op peil houdt.

Deze handige functie zorgt ervoor dat je niet steeds hoeft op te staan om te controleren of het niet te warm of te koud wordt in de kamer. Met deze thermostaat regel je heel gemakkelijk de gewenste temperatuur, en de kachel doet de rest.

Ik merk zelf hoe prettig het is om deze controle te hebben, vooral tijdens lange winteravonden. De thermostaat van de Pelgrim Bambino reageert snel en nauwkeurig, waardoor je altijd in een comfortabel verwarmde ruimte kunt ontspannen.

Het vermogen van 6 tot 8 kW waar deze kachel mee pronkt, kan dankzij de thermostaat efficiënt worden ingezet. Geen verspilling van energie en altijd de juiste temperatuur; dat is wat je wilt in een huis dat gezelligheid en comfort uitstraalt.

Een comfortabele woonkamer met de Pelgrim Bambino olie kachel als middelpunt.

Voordelen van de Pelgrim Bambino oliekachel

De Pelgrim Bambino oliekachel combineert comfort met efficiëntie. Ik ontdek dat dit compacte toestel perfect past in de kleinste ruimten, zonder in te leveren op kracht.

 • Het apparaat is niet groot, dus ik kan het makkelijk kwijt in mijn studentenkamer of atelier.
 • Warmte verspreidt zich snel door de kamer, waardoor ik geen uren hoef te wachten tot het behaaglijk wordt.
 • Met de ingebouwde thermostaat regel ik eenvoudig de temperatuur, wat zorgt voor een constante en comfortabele warmte.
 • De Pelgrim Bambino is niet alleen geschikt voor kleine ruimtes maar kan ook prima een gezellige woonkamer verwarmen.
 • Drie jaar garantie geeft mij het vertrouwen dat deze oliekachel duurzaam en betrouwbaar is.
 • Flexibiliteit staat voorop; ik gebruik aardgas of propaangas afhankelijk van wat er beschikbaar is.
 • Schoonmaken en onderhouden gaan moeiteloos, dus ik spendeer minder tijd aan klusjes en meer aan genieten van de warmte.

In-depth Review van de Pelgrim Bambino Oliekachel

Ik heb de Pelgrim Bambino oliekachel grondig getest en mijn bevindingen zijn zeker noemenswaardig. Met een vermogen van 6.100 calorieën verwarmt deze kachel een ruimte verrassend snel, wat ideaal is voor kleinere woonruimtes zoals studentenkamers of ateliers.

De TTB-functie, die voor een twee-traps verbranding zorgt, draagt bij aan de efficiëntie waardoor je minder brandstof gebruikt en toch geniet van een consistente warmteafgifte.

Het compacte design van dit model maakt het een perfecte kandidaat voor plaatsen waar elke vierkante meter telt. Ook de garantie van drie jaar geeft me als gebruiker extra gemoedsrust dat ik kan rekenen op een betrouwbare warmtebron voor mijn ruimte.

Hoewel de Pelgrim Bambino 70T variant met zijn 8.200 calorieën en mogelijkheid tot ombouwen naar butaan/propaan meer vermogen biedt, blijft de eenvoudige maar krachtige werking van de standaarduitvoering indruk maken.

En ondanks dat ombouwen niet mogelijk is, vind ik dat deze oliekachel al mijn behoeften vervult en ook nog eens makkelijk in gebruik is.

Alternatieven voor de Pelgrim Bambino 70T oliekachel

Als je overweegt om jouw Pelgrim Bambino 70T te vervangen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Afhankelijk van je wensen en behoeften kun je kiezen uit diverse alternatieven:

 • De Bambino 46T oliekachel is een optie die goed past in kleinere ruimtes en biedt vergelijkbare prestaties.
 • Je kunt de huidige kachel ombouwen naar Butaan/Propaan voor een andere brandstofervaring.
 • Opteer voor een model zonder thermische terugslagbeveiliging (TTB) als dit niet vereist is voor je situatie.
 • Overweeg een propaangaskachel met thermostaatbrander, vonkontsteking en TTB als een modern en gebruiksvriendelijk alternatief.
 • Kijk ook naar pelletkachels die duurzaam verwarmen door geperste houtkorrels te gebruiken.
 • Een elektrische haard kan een sfeervolle aanvulling zijn zonder nood aan schoorstenen of ventilatie.
 • Speksteen haarden slaan warmte op en geven dit geleidelijk af, wat zorgt voor constante warmte.

Conclusie

De Pelgrim Bambino oliekachel staat bekend om zijn kracht en compactheid, ideaal voor kleinere ruimtes. Met een stevige output van 6.100 calorieën biedt hij warmte waar nodig. Zijn ontbrekende thermostaat wordt slim goedgemaakt door de innovatieve TTB-techniek.

Deze gaskachel bewijst dat grootse prestaties niet altijd uit grote kachels hoeven te komen. Bovendien verzekert een garantietermijn van drie jaar je van een betrouwbare warmtebron.

Neem de stap, laat je verwarmen door de doelmatige Pelgrim Bambino, een keuze waar je geen spijt van krijgt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het vermogen van de Pelgrim Bambino oliekachel?

De Pelgrim Bambino oliekachel beschikt over een vermogen van 6 tot 8 kW, waardoor hij krachtig genoeg is om een ruimte efficiënt te verwarmen.

2. Heeft de Pelgrim Bambino oliekachel een keurmerk?

Ja, de Pelgrim Bambino oliekachel voldoet aan belangrijke standaarden en draagt een keurmerk dat staat voor kwaliteit en veiligheid.

3. Zijn er installateurs of ZZP’ers gezocht voor het plaatsen van de hout cv met de Pelgrim Bambino?

Peters BV zoekt vaak naar gekwalificeerde installateurs en ZZP’ers voor het installeren van hout cv-systemen, inclusief de Pelgrim Bambino oliekachel.

4. Biedt Peters BV ondersteuning bij de aankoop van een Pelgrim Bambino oliekachel?

Peters BV biedt deskundige ondersteuning bij de aankoop en installatie van uw Pelgrim Bambino oliekachel om ervoor te zorgen dat u de juiste verwarmingsoplossing krijgt voor uw behoeften.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.