Qlima Extra of Kristal?

Qlima extra of kristal - cover

Heb je voor de aanschaf van een Qlima petroleumkachel gekozen? Dan is het ‘logisch’ om voor deze kachel petroleum van Qlima aan te schaffen. Kijkende naar het huidige aanbod komen twee interessante varianten naar voren: Qlima Plus Extra en Qlima Plus Kristal. Wat voor jou de beste optie is; Qlima Extra of Kristal? Dat bespreek ik graag uitgebreid in dit artikel!

Qlima petroleum plus kristal 20 liter
Fijnste in huis vanwege de minste geur
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am

Qlima petroleum plus extra 20 liter
De voordeligste keuze
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am

Welke zuivere petroleum kopen: Qlima Extra of Kristal?

Of je beter Qlima Plus Extra kunt kopen of beter Qlima Plus Kristal kunt kopen, hangt van je voorkeuren af. Wil je het liefste zo min mogelijk uitgeven aan nieuwe petroleum? Kies dan voor de Qlima Plus Extra; hier betaal je ongeveer 5 euro minder voor. (Klik hier voor de actuele prijs)

Heb je het liefste petroleum met zo min mogelijk geur? Dan kies je het beste voor de Qlima Plus Kristal variant. Deze variant brengt minder geur met zich mee, waardoor ‘ie ideaal is voor binnenhuisgebruik. Overigens is het niet zo dat de Extra Plus petroleum heel veel geur verspreidt, maar de geur is beter waarneembaar dan bij de Plus Kristal variant.

Wat is Qlima Plus Extra petroleum?

Qlima extra plus

Qlima Plus Extra is een geurarme brandstof voor in een petroleumkachel. Voor deze petroleum gebruikt Qlima speciale brandstof waarin 80% minder zwavel zit dan in gewone petroleum. De verbranding is hierdoor een stuk zuiverder en het rendement ligt een stuk hoger.

Ongeacht welke petroleumkachel je hebt, kun je gebruik maken van Qlima Plus Extra. En deze petroleum wordt altijd in een flacon van 20 liter geleverd. Aangezien het rendement vrij hoog ligt, doe je geruime tijd met één flacon. Wel zo prettig, zeker met het oog op de gas- en energieprijzen.

Let wel goed op: dit is een geurarme petroleum, maar géén geurvrije petroleum. Met name bij het aansteken en doven van de kachel merk je de geur van deze petroleum (goed) op.

Wat is Qlima Plus Kristal petroleum?

Qlima Kristal

Qlima Plus Kristal petroleum is petroleum met een geweldige warmtebeleving. Deze petroleum zorgt voor een fijne warmte, brengt géén geur met zich mee en is bijzonder goed voor de kachel. Doordat dit hele zuivere petroleum is, is er in de kachel weinig sprake van wrijving. Dit komt de levensduur van de onderdelen in de kachel ten goede.

Het rendement van deze petroleum ligt bijzonder hoog. Dit betekent dat je vrij lang doet met de flacon van 20 liter. Ook is het ideaal dat het zwavelgehalte erg laag is, dat het aromaat gehalte erg laag is en dat je deze petroleum niet ruikt. Op dit vlak weet de Plus Kristal variant zich dus te onderscheiden ten opzichte van de Plus Extra variant.

De naam ‘Kristal’ slaat overigens op de samenstelling van deze petroleum. Deze petroleum bestaat uit louter zuivere bestanddelen, waardoor de petroleum ‘kristalhelder’ is. Dit komt de verbranding, het rendement en het gebrek aan geur uiteraard alleen maar ten goede.

Waar zijn Qlima Extra en Kristal gelijk?

Deze twee soorten petroleum hebben de nodige overeenkomsten:

 • Erg zuiver. Beide petroleum zijn erg zuiver. Dit betekent dat louter zuivere bestanddelen gebruikt zijn, waardoor de verbranding ook erg zuiver is. Dit komt de levensduur van de kachel ten goede.
 • Hoog rendement. Ongeacht voor welke van deze twee soorten petroleum je kiest, geniet je van een hoog rendement. Het hoge rendement zorgt er onder meer voor dat je lang met deze petroleum doet.
 • Flacon. Beide soorten petroleum worden geleverd in een flacon van 20 liter. Zo kun je kiezen voor Qlima Plus Extra 20 liter en voor Qlima Plus Kristal 20 liter.
 • Top kwaliteit. Heb je een petroleumkachel van Qlima? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat dit merk kwaliteit levert. Dit geldt niet alleen voor de kachels, maar ook voor de petroleum. Met beide soorten petroleum haal je prima petroleum in huis.
 • Voor veel kachels geschikt. Bijkomend voordeel is dat beide soorten petroleum voor veel kachels geschikt zijn. De petroleum gebruik je bijvoorbeeld in alle Qlima kachels, maar ook in de petroleumkachels van Zibro. 

Wat zijn de verschillen tussen Qlima Kristal en Extra?

Bij veel soorten petroleum zijn de verschillen duidelijk zichtbaar, maar dat is bij de petroleum van Qlima minder het geval. Eigenlijk zijn er maar twee verschillen zichtbaar/merkbaar:

 • Geur: het belangrijkste verschil is absoluut de geur. De Qlima Plus Extra petroleum is geurarm, maar ruik je wel duidelijk bij het aan- en uitzetten van de petroleumkachel. Bij de Qlima Plus Kristal petroleum heb je hier geen last van. Deze petroleum brengt gewoonweg geen geur met zich mee.
 • Prijs: dat Qlima Plus Kristal petroleum geen geur met zich meebrengt, uit zich wel in het prijskaartje. Voor deze soort petroleum betaal je meer dan Qlima Plus Extra. Als ik echter kritisch naar de prijsstelling kijk, zie ik dat het prijsverschil reuze meevalt. Het verschil is namelijk slechts 5 euro.
lekker in huis zonder stank dankzij zuiverste petroleum

Welke petroleum is beter: Qlima Extra of Kristal?

Mijn voorkeur gaat uit naar de Qlima Plus Kristal petroleum (Deze) . Dit heeft puur met bovengenoemd verschil te maken; de geur. Dat bij deze petroleum helemaal geen geur vrijkomt, is wat mij betreft geweldig en uniek. Bij veel andere soorten petroleum heb ik namelijk wel altijd een geur opgemerkt.

Dit is bij Qlima Extra Plus dus ook het geval. Die variant is onwijs zuiver, heeft een hoog rendement en doet zijn werk prima, maar brengt dus wel een geur met zich mee. Deze geur ruik je met name bij het aan- en uitzetten van de petroleumkachel.

Zet je regelmatig je petroleumkachel aan en uit? Dan is het absoluut aan te raden om voor de Qlima Plus Kristal petroleum te kiezen. Gebruik je je petroleumkachel niet al te vaak? Dan kun je de Qlima Extra Plus petroleum ook overwegen.

Graag adviseer ik je om niet naar de prijskaartjes te kijken. Het klopt dat de Extra Plus variant voordeliger is, maar dit weegt niet op tegen het geurverschil. Het feit dat de Qlima Plus Kristal petroleum simpelweg geurloos is, is wat mij betreft een geweldig voordeel.

Al met al mijn persoonlijke bevindingen: de Qlima Plus Kristal petroleum is beter dan de Qlima Extra Plus petroleum. Ik raad je daarom aan om altijd voor de Qlima Plus Kristal variant te kiezen.

Wanneer Qlima Extra Plus kopen en gebruiken?

Qlima Extra Plus kopen is verstandig als je zo min mogelijk geld uit wilt geven. Voor één flacon betaal je zo’n 5 euro minder. Per flacon valt deze besparing nog mee, maar over de gehele levensduur van je petroleumkachel gezien is dit toch een flinke besparing.

Wanneer Qlima Plus Kristal gebruiken?

Qlima Plus Kristal kopen is verstandig als je voor het beste van het beste wilt gaan. Deze petroleum werkt net zo goed als de Extra Plus variant, maar is volledig geurloos. Dit is in mijn ogen een belangrijk en zwaarwegend voordeel.

En zoals hierboven al aangegeven, is het prijsverschil slechts 5 euro per flacon. Zeker als je je petroleumkachel niet al te vaak gebruikt, is dit verschil verwaarloosbaar.

Voor welke petroleum kachels is Qlima Extra Plus geschikt?

De Qlima Extra Plus petroleum is voor alle petroleumkachels geschikt. Met name als je een verplaatsbare Qlima petroleumkachel hebt, is het logisch om voor deze petroleum te kiezen.

Heb je echter een petroleumkachel van Zibro of Tosai? Ook dan kun je prima voor de petroleum van Qlima kiezen. Dit is zogeheten universele petroleum, waardoor hij in principe voor alle petroleumkachels geschikt is.

winter en vorst
Met zulk weer, zit je er graag warmpjes bij.

Voor welke petroleum kachels is Qlima Extra Kristal geschikt?

De Qlima Plus Kristal is eveneens voor alle verplaatsbare petroleumkachels geschikt. Dit geldt voor de petroleumkachels van het merk Qlima, maar ook voor petroleumkachels van andere merken. In kachels van onder meer Tosai en Zibro kun je ook prima deze petroleum gebruiken.

Wat kost Qlima petroleum?

Wat je voor Qlima petroleum moet betalen, hangt van drie punten af:

 • De soort Qlima petroleum. Zoals ik in dit artikel meerdere malen aangestipt is, bestaat er een prijsverschil tussen beide varianten.
 • Eventuele aanbiedingen. Ik heb ook opgemerkt dat meerdere aanbieders regelmatig met een flinke aanbieding stunten. Houd de aanbiedingen dus goed in de gaten.

Goedkoop Qlima Extra of Kristal kopen?

Goedkoop Qlima Extra of Kristal kopen is steeds moeilijker. De prijzen gaan hard omhoog.

Let op:

de petroleum van Qlima wordt alleen in flacons van 20 liter verkocht. Heb je meer petroleum nodig? Bestel dan in één keer meerdere flacons. En ga goed na of je bij Bol.com in dat geval ook nog van een staffelkorting profiteert.

Conclusie: Wat is beter Qlima Extra of Kristal?

Persoonlijk raad ik je aan om voor Qlima Plus Kristal te kiezen. Deze petroleum is geurloos, waardoor deze petroleum ideaal voor gebruik binnenshuis is. Dit geldt ook voor de Plus Extra variant, maar bij het aan- en uitzetten merk je zeker een geur op.

Met andere woorden: de Qlima Plus Kristal is de beste Qlima petroleum. Niet alleen voor in petroleumkachels van Qlima, maar ook voor in kachels van andere merken.

Qlima petroleum plus kristal 20 liter
Fijnste in huis vanwege de minste geur
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am

Qlima petroleum plus extra 20 liter
De voordeligste keuze
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:10 am

Nu je toch hier bent: Vliegt jouw 💸 ook de deur uit?

Dan is Lisanne iemand die echt de moeite waard is om te ontmoeten. Zij bespaard al jaren op haar energiekosten! Voor haar is het zo vanzelfsprekend als fietsen.

Zij weet als de beste waar en hoe je kunt besparen in je huis.

Gelukkig houdt zij deze kennis niet geheim!

Met veel plezier hebben ik vele anderen de cursus doorlopen. Simpelweg, omdat het werkt! Besparen in huis is echt niet moeilijk.

Zeker de moeite waard om dit even te bekijken. Dat kan hier.

» Referenties

 1. “Petroleum Research” (2016-2022). Gepubliceerd door KeAi Communications Co., deze open access journal belicht onderwerpen in geochemie, petrologie, en energietechniek. Beschikbaar in universiteiten en onderzoeksinstituten in China, het tijdschrift heeft een H-index van 18. <a href=”https://www.scimagojr.com/journalsearch.php?q=21100981739&tip=sid&clean=0″ rel=”nofollow” target=”_blank”>https://www.scimagojr.com/journalsearch.php?q=21100981739&tip=sid&clean=0</a>
 2. NOS (18 maart 2021). “Shell wist al in 1968 dat gebruik van fossiele brandstof gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid”. Dit artikel onthult dat Shell al decennia lang op de hoogte is van de mogelijke gezondheidsrisico’s van fossiele brandstoffen. <a href=”https://nos.nl/artikel/2373196-shell-wist-al-in-1968-dat-gebruik-van-fossiele-brandstof-gevaarlijk-kan-zijn-voor-de-gezondheid” rel=”nofollow” target=”_blank”>https://nos.nl/artikel/2373196-shell-wist-al-in-1968-dat-gebruik-van-fossiele-brandstof-gevaarlijk-kan-zijn-voor-de-gezondheid</a>

» Referenties

Meer lezen in deze categorie:

5 reacties

 1. Qlima kristal is een aardgasproduct (glt) en Qlima extra een petroleum C product, zoals deze ook bij de pomp voordelig verkijgbaar is in Belgie. Let op Bij de Grenspoal wordt Petroleum B verkocht en daarvan zegt men dat dit alleen gebruikt mag worden met een schoorsteenkachel (brandpunt 35 Celsius). Andere pompstations verkopen wel C en dat is iets duurder maar dat is vergelijkbaar met Qlima Extra

 2. Hallo,
  Aardig verhaal maar de laagste prijs is beslist niet bij Bol.com!!!! Hier betaal je € 100,95 voor een 20l verpakking, terwijl de prijs bij bouwmarkten als Praxis, Karwei en Hubo € 79,99 is!
  Even je verhaaltje aanpassen lijkt me….

  Gr.
  EIF
  29-12-2022

 3. ik gebruik al enige maanden de Kristal variant en die is absoluut niet geurloos. De walm is sterk bij het aan en uitzetten. Snap dus niet zo goed waar deze verhalen vandaan komen. Het enige verschil met de extra variant is de prijs.

 4. Ik ben er nog niet achter gekomen dat Petroleumgebruik goedkoper is dan gasgebruik
  €1,45 (prijsplafond)m3
  Ik doe precies 14 dagen met 20 liter petroleum van €80,00
  Als ik het gebruik uitreken dan ben ik niet goedkoper uit dan met gas.
  Het enige voordeel vind ik dat de warmte van een petroleumkachel veel fijner is dan van een cv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.