Qlima of Combu: Welke zuivere petroleum kopen?

2023

Qlima of Combu petroleum? Cover

Heb je in je woning een laser- of kouskachel staan? Of heb je in bijvoorbeeld je tiny house voor één van de kachels gekozen? Als je zo’n kachel hebt, heb je uiteraard voldoende petroleum nodig. Bij het zoeken naar nieuwe petroleum kom je waarschijnlijk al snel bij de merken Qlima en Combu uit. In dit artikel maak ik graag een uitgebreide vergelijking tussen beide soorten petroleum.

Dus; Welke petroleum is beter: Qlima of Combu?

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

Samenvatting: Welke petroleum voor de kachel is beter, Qlima of Combu?

Wat mij betreft kies je het beste voor de Combu extra zuivere petroleum Deze vind je hier. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hierbij om petroleum die zo zuiver mogelijk is. Dit komt het rendement van de kachel ten goede, terwijl de kachel hierdoor ook minder schadelijke stoffen uitstoot.

Maar, ook de petroleum van Qlima is prima te noemen. Met name over de Qlima petroleum plus kristal ( Deze ) ben ik erg te spreken. Deze petroleum is echter wel vooral geschikt als je een Qlima petroleumkachel hebt.

Wat voor jou de beste petroleum is, hangt dan ook van het soort kachel af. In dit artikel vertel ik je hier graag meer over, inclusief enkele handige tips vanuit mijn kant.

Wat is Combu?

Combu petroleum

Combu is één van de beste leveranciers van petroleum. Met name de COMBU Extra Zuivere Petroleum 20 Liter plus is een geweldige variant van petroleum. Deze variant wordt geleverd in een verpakking van 20 liter én wordt met een handpomp geleverd. Met deze handpomp vul je de petroleum makkelijk in de kachel bij.

Het merk Combu is geen zelfstandig merk, maar maakt onderdeel uit van Total. Als autobezitter ken je de naam Total ongetwijfeld wel; deze keten heeft talloze tankstations in ons land. Dit geeft duidelijk aan dat Total een specialist is op het gebied van brandstoffen. En dat bewijst de keten ook met de Combu petroleum.

Wat is Qlima?

Qlima Kristal

Qlima omschrijft zichzelf als dé klimaatspecialist. Dit merk biedt allemaal producten voor in huis aan, waarmee je het gewenste klimaat in huis zou moeten kunnen creëren. Mocht je een petroleumkachel hebben, doe je dit onder meer met de petroleum van het merk.

Belangrijk kenmerk van dit petroleum is de diversiteit. Het merk Qlima is in staat om meerdere soorten petroleum op de markt te brengen, waaronder de Plus Kristal en de Plus Extra variant. Met de laatstgenoemde variant behaal je een nog hoger rendement.

Qlima of Combu: Wat zijn de verschillen?

De verschillen tussen beide soorten petroleum zijn duidelijk zichtbaar:

 • Samenstelling van de petroleum. Tussen beide merken zit een duidelijk verschil op het gebied van samenstelling. De petroleum van Combu is een stuk zuiverder, waardoor die variant zuiniger is.
 • Prijskaartje. Puur naar de verhouding tussen prijs en inhoud kijkende, kan ik concluderen dat Combu de goedkopere optie is. In combinatie met het hogere rendement zorgt dit ervoor dat Combu wat mij betreft de beste petroleum levert.
 • Levering. Bij Combu en Qlima valt ook de levering op; Combu levert de petroleum met een handpomp. Met deze handpomp pomp je makkelijk de petroleum vanuit de fles de kachel in. Bij Qlima gaat dit toch iets omslachtiger.
 • Geschiktheid. De Combu petroleum is geschikt voor alle petroleumkachels. Het merk Qlima geeft echter aan dat de petroleum juist voor de Qlima petroleumkachels geschikt is. Of dit ook betekent dat je deze petroleum niet voor andere kachels kunt gebruiken? Daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken.

Voordelen en Nadelen van Qlima Petroleum

 • De petroleum wordt door Qlima zelf geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de petroleum aan alle (milieu)eisen voldoet. Bovendien is Qlima hierdoor in staat om de kwaliteit te waarborgen.
 • In meerdere varianten te verkrijgen. Het is een belangrijk voordeel dat je uit meerdere soorten Qlima petroleum kunt kiezen. Zo bestaat er een Plus Kristal en een Plus Extra variant kiest. Ongeacht voor welke variant je kiest, geniet je van een prima rendement.
 • Slimme flacon. Persoonlijk vind ik de flacon van Qlima erg handig vormgegeven. Dankzij de slimme vormgeving giet je de petroleum makkelijk in de kachel, waarna het genieten begint.
 • Geurvrij. Een belangrijk voordeel van Qlima petroleum is dat de petroleum geurvrij is. Dit komt onder meer doordat de petroleum behoorlijk zuiver is.
 • Niet zo zuiver als Combu petroleum. De Combu petroleum is qua zuiverheid ongeëvenaard. Mocht je voor een zo’n zuiver mogelijke petroleum willen gaan, zou je de varianten van Qlima dus links moeten laten liggen.
 • Niet voor alle kachels geschikt. Het is een feit dat de petroleum van Qlima niet voor alle kachels geschikt is. Jammer, aangezien je dit bij de Combu petroleum wel 100% zeker weet.

Voordelen en nadelen van Combu Petroleum

 • Erg zuiver. De zuiverheid van de Combu petroleum is ongekend te noemen. Aan deze petroleum zijn nagenoeg geen stoffen toegevoegd, waardoor de Combu petroleum zijn werk perfect doet. De petroleum is nagenoeg geurvrij en behaalt een hoog rendement. Wat wil je nog meer?
 • Met handige handpomp geleverd. Het bijvullen van petroleum is voor menig persoon een flinke uitdaging. Zelf had ik hier ook veel problemen mee, maar intussen heb ik hier wel handigheid in gekregen. Gezien mijn eerdere ervaringen vind ik het echter een belangrijk voordeel dat de Combu petroleum met handpomp geleverd wordt.
 • Voor alle kachels geschikt. Wat voor petroleumkachel heb je in je woning, tiny house of andere locatie staan? In principe maakt dit niks uit. De petroleum van Combu is namelijk voor alle kachels geschikt.
 • Goedkoper. Ten opzichte van de Qlima petroleum is de petroleum van Combu ook nog goedkoper. Dit heeft betrekking op de aanschafprijs, maar ook op het gebruik. Doordat deze petroleum zuiverder is, geniet je namelijk meer branduren van deze petroleum.
 • Slechts een paar varianten. Je hebt bij Combu niet zoveel keuze als bij Qlima. Wat mij betreft geen al te groot nadeel, aangezien de Extra Zuivere Petroleum van Combu geweldig is.

Welke petroleum is beter voor de laserkachel, Combu of Qlima?

Een belangrijk kenmerk van een laserkachel is dat de kachel op netstroom werkt. Dit vreet energie, waardoor het van belang is dat de petroleum een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Puur kijkend naar het rendement scoort de Combu petroleum betere punten.

Mijn advies: voor een laserkachel kies je voor Combu petroleum. ↓

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

Welke petroleum is beter voor de kouskachel, Qlima of Combu?

Een kouskachel werkt op accu of batterijen, waardoor het aantal branduren eigenlijk minder van belang is. Graag raad ik je daarom aan om goed naar je kachel te kijken.

Heb je een kouskachel van Zibro? Dan kies je het beste voor de petroleum van Combu. Heb je echter een kouskachel van Qlima? Dan is het toch wel voor de hand liggend om voor de petroleum van Qlima te kiezen. Maar, ook de petroleum van Combu doet het prima in een kouskachel van Qlima.

Waar let je op bij het kopen van petroleum voor je petroleumkachel?

Dat je een petroleumkachel gebruikt, is een verstandige keuze. Mocht je zo’n kachel hebben, wil je hier uiteraard wel het uiterste uit halen. Dat doe je door de beste petroleum voor je petroleumkachel uit te kiezen. Tijdens deze zoektocht moet je op tal van punten letten.

Soort kachel

Allereerst moet je goed naar het soort kachel kijken. Heb je een petroleumkachel van Qlima? Dan is het aan te raden om voor de petroleum van Qlima te kiezen. Die petroleum is jammer genoeg voor weinig andere petroleumkachels geschikt.

Dat is bij de Combu petroleumkachel wel anders. Die petroleum kun je bij zowel Qlima- als Zibro kachels gebruiken. Met die petroleum kun je dan ook meer/beter uit de voeten.

Zuiverheid

Ten tweede moet je heel goed naar de zuiverheid kijken. De zuiverheid is van essentieel belang voor meerdere zaken:

 • Geur. Als er veel zaken aan petroleum toegevoegd worden, ruikt de petroleum erg bij de verbranding. Met een zo’n zuiver mogelijke petroleum voorkom je dan ook een vervelende geur in je woning.
 • Rendement. Een betere zuiverheid zorgt voor een hoger rendement. Dit is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
 • Snellere verwarming. Over het algemeen zorgt een betere zuiverheid ook voor een snellere verbranding. Dát betekent dat je sneller van de gewenste warmte geniet.

Flacon

Ten derde wijs ik je graag op de flacon van de petroleum. Welke inhoud heeft de flacon precies? En hoe krijg je de petroleum uit de flacon? Combu heeft voor een handige handpomp gekozen; dat spreekt mij persoonlijk erg aan.

Prijskaartje

Tot slot moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Je moet je echter niet door alleen dit prijskaartje leiden, maar je moet naar het totaalplaatje kijken. De verhouding tussen het prijskaartje en het rendement is daarbij van essentieel belang.

Conclusie: Qlima of Combu?

Wat is de beste petroleum voor je kachel: Qlima of Combu? Persoonlijk ben ik groot liefhebber van de Combu petroleum. Deze petroleum is onwijs zuiver, behaalt een hoog rendement en wordt met een handige handpomp geleverd. Bijkomend voordeel is dat deze petroleum voor alle petroleumkachels geschikt is.

Spreekt die petroleum je desondanks niet aan? Dan kun je ook prima voor de Qlima petroleum kiezen. Het is niet zo dat die petroleum slecht is, maar hij is net iets minder goed dan de Combu petroleum. In dit artikel: Beste petroleum voor kachel kopen? Kun je hier nog diepgaander over lezen.

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:58 am

Nu je toch hier bent: Vliegt jouw 💸 ook de deur uit?

Dan is Lisanne iemand die echt de moeite waard is om te ontmoeten. Zij bespaard al jaren op haar energiekosten! Voor haar is het zo vanzelfsprekend als fietsen.

Zij weet als de beste waar en hoe je kunt besparen in je huis.

Gelukkig houdt zij deze kennis niet geheim!

Met veel plezier hebben ik vele anderen de cursus doorlopen. Simpelweg, omdat het werkt! Besparen in huis is echt niet moeilijk.

Zeker de moeite waard om dit even te bekijken. Dat kan hier.

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

4 reacties

 1. Alternatief petroleumpje..😊

  Ik stook mijn Zibro’s LC145E en sinds kort ook mijn Zibro Laser DX 32 met TURBOHEAT van de firma Haveka uit Dedemsvaart .
  Wat blijkt ?
  Net zo goed als de bekende Kristal soorten ( supergereinigde petroleum ) MAAR DAN (een kleine ) 30 PROCENT GOEDKOPER .
  Aroma < o,ooo1 % , kachel brand hele dag in de woonkamer bij ons en je ruikt echt niets behalve even bij opstarten en uitdoen , maar dat doen alle petrokachels .
  Wel voor een goede ventilatie zorgen natuurlijk ( logisch )

  20 Liter can Turboheat kost op dit moment ( november 2022 ) een 58 euro
  ( was vorig jaar nog rond de 40 euronen, zie hier dus onze inflatie en de ‘ alles wordt maar duurder trend ‘..
  Wordt per DHL vlot aan je deur geleverd, meestal volgende dag al bij je binnen.
  Even een Google doen op Turboheat geeft de laatste prijzen

  Ik heb géén aandelen Turboheat en deze tip is ook gewoon geheel gratis 😁
  Doe er je voordeel mee !

  Met de drentse groeten van Tjerk

  1. Nogmaals Bedankt Tjerk voor je uitgebreide toevoegingen. Erg waardevol. Ik zie nu op de website van de verkoper (Haveka) dat het niet meer te bestellen is. En dat het enkel in de winkel in Dedemsvaart (toevallig ben ik daar opgegroeid) met pin of contant op te halen en af te rekenen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.