Qlima Petroleum kachel kopen?

3x de beste Qlima kachel

Qlima Petroleum kachel kopen - cover

Een petroleumkachel dient als prima vervanging van een CV. Een CV is verantwoordelijk voor zo’n 75% van het totale gasverbruik en is alles behalve flexibel. Om in je woning of tiny house wel van de gewenste flexibiliteit te genieten, is de aanschaf van een petroleum kachel daarom aan ter raden.

Is het daarbij verstandig om voor een Qlima petroleum kachel te kopen? Dat is de vraag waar ik uitgebreid onderzoek naar heb verricht. Ik heb de verschillende modellen van dit merk bekeken, deze modellen met andere petroleum kachels vergeleken en de ervaringen van andere kopers bekeken.

Aan de hand daarvan heb ik dit artikel kunnen schrijven. Een artikel waarin ik je kennis laat maken met de drie beste Qlima petroleum kachels én met het merk zelf. Zo vertel ik je verderop in dit artikel waarom veel mensen voor een Qlima petroleumkachel kiezen.

De drie beste Qlima petroleum kachels

Heb je oren naar de aanschaf van een petroleum kachel? En wil je voor kwaliteit gaan? Dan kom je al snel bij een Qlima kachel uit. De kachels van dit merk staan goed aangeschreven, zijn van een top kwaliteit en bieden tal van andere voordelen.

Maar, voor welke petroleum kachel van dit merk kun je dan het beste kiezen? Het antwoord op die vraag vind je hieronder. Ik vertel je hieronder namelijk meer over de drie beste Qlima petroleumkachels van dit moment.

Beste Qlima Petroleum Kachel zonder stroom: Qlima R4224STC2

Heb je op een plek geen toegang tot stroom? Of wil je niet afhankelijk van zijn van de leverancier van stroom/energie? Dan is de Qlima R4224STC2 een ware aanrader. Toen ik het aanbod van Qlima bekeek, viel deze petroleum kachel mij direct op.

Deze Qlima petroleum kachel werkt volledig zonder stroom. Je bent hierdoor in staat om deze kachel op elke gewenste plek neer te zetten, bijvoorbeeld in je tiny house. Dankzij het vermogen van 2400 Watt is elke ruimte binnen mum van tijd lekker opgewarmd.

Voor deze petroleum kachel heb je paraffine nodig. Het verbruik van deze brandstof ligt op ongeveer 200 gram per uur. Prima wat mij betreft, maar zorg er wel voor dat je altijd voldoende paraffine op voorraad hebt.

82457 tectro sre 1330 tc2 laserkachel
Direct bekijken
artencraft.nl
Laatste update: 27 november 2023 - 4:15 am

Beste Qlima kachel voor grote ruimtes: Qlima Laserkachel SRE9046TC

Heb je een grotere ruimte die je snel wilt kunnen verwarmen? Dan raad ik je graag de Qlima Laserkachel SRE9046TC aan. Deze kachel heeft een maximaal vermogen van 4650 Watt. Indrukwekkend, waardoor ruimtes tot wel 190 vierkante meter verwarmd kunnen worden.

Deze fraaie petroleum kachel van Qlima beschikt over de nodige handige extra’s. Zo beschikt deze kachel over een timer, over een uitneembare brandstoftank en over een kinderslot. De tank heeft overigens een capaciteit van 9 liter, waarmee een maximale brandtijd van 67 uur verkregen kan worden. Het brandstofverbruik ligt hierbij op 388 gram per uur oftewel 0,485 liter per uur. Het verbruik is daarmee forser dan bij bovenstaande kachel, maar deze kachel is dus uiterst geschikt voor de grotere ruimtes.

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 4:14 am

Beste Qlima kachel voor kleine ruimtes: Qlima Laserkachel SRE1330TC2

Om kleinere ruimtes snel te verwarmen, raad ik je de Qlima Laserkachel SRE1330TC2 aan. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 120 vierkante meter, heeft een relatief laag brandstofverbruik (0,313 liter per uur) en is behoorlijk betaalbaar.

Bijkomend voordeel is dat deze kachel slechts 7,7 kilogram weegt. In verhouding tot andere Qlima petroleumkachels is dat relatief licht, waardoor je ‘m makkelijk kunt verplaatsen. Deze Qlima petroleum kachel heeft overigens een maximaal vermogen van 3000 Watt en een tankinhoud van 5 liter. Gezien het brandstofverbruik ligt de maximale brandduur op zo’n 44 uur. Al met al een top petroleumkachel voor de kleinere ruimtes.

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:59 am

Waarom een Qlima petroleumkachel kopen?

Als je een nieuwe petroleumkachel wilt kopen, kun je uit meerdere merken kiezen. Onder meer Olimpia Splendid, Zibro en Cecotec leveren prima petroleumkachels. Maar, je doet er wat mij betreft toch verstandig(er) aan om voor een Qlima petroleumkachel te kiezen.

Dit heeft met de volgende redenen te maken:

 • Jarenlange ervaring. Ruim 35 jaar geleden werd de firma Qlima opgericht. Vanaf dat moment richt dit bedrijf zich al op de perfecte klimaatbeheersing in huis. In deze 35 jaar heeft het bedrijf bovendien veel kennis en ervaring opgedaan. Dit merk je duidelijk aan de kwaliteit van de huidige producten.
 • Divers aanbod van mobiele kachels. Bij Qlima heb je de keuze uit allerlei mobiele kachels, waaronder meerdere modellen petroleumkachels. Dat je uit meerdere Qlima kachels kunt kiezen, geeft je alle mogelijkheden om de perfecte petroleumkachel voor in je woning aan te schaffen. Je bent in ieder geval in staat om een uitgebreide vergelijking te maken.
 • Hoog rendement & laag brandstofverbruik. Als ik naar de gemiddelde Qlima petroleumkachel kijk, zie ik een hoog rendement in combinatie met een relatief laag brandstofverbruik. De (verbranding)technologieën van Qlima zijn dusdanig goed dat de kachels onwijs goed hun werk doen.
 • Nauwkeurig. Een Qlima petroleumkachel werkt nauwkeurig én is hierdoor volledig naar wens in te stellen. Om de nauwkeurigheid te optimaliseren, heeft Qlima bovendien hadngie systemen uitgevonden. Zo beschikt de Qlima Laserkachel SRE9046TC over een spaarstand. Deze stand handhaaft op een nauwkeurige én zuinige manier de temperatuur in/van de kachel.
 • Voldoet aan alle eisen. Aan een petroleumkachel worden meer en meer eisen gesteld, onder meer vanuit de overheid. Ongeacht voor welke Qlima petroleumkachel je kiest, weet je zéker dat deze aan alle eisen voldoet. Qlima werkt namelijk samen met externe deskundigen en schakelt grote Europese keuringsinstituten in. Dit zijn zaken die je duidelijk terugziet aan de kwaliteit van de Qlima kachels.

Is een Qlima kachel goed?

Ja, een Qlima kachel is absoluut goed. Tijdens mijn onderzoek heb ik opgemerkt dat deze kachels aan de meeste kwaliteitseisen voldoen. Dit komt onder meer door bovengenoemd punt; alle kachels van dit merk voldoen aan de strengste eisen.

Verder is het zo dat dit merk een prima reputatie opgebouwd heeft. Dit blijkt onder meer uit de verkoopaantallen in de afgelopen jaar; Qlima heeft meer dan 20 miljoen producten verkocht. Het gaat hierbij overigens niet alleen om mobiele kachels, maar ook om mobiele airco’s. Op het gebied van klimaatbeheersing in huis is Qlima gewoonweg één van de specialisten in ons land.

Bijkomend voordeel: veel kopers van een Qlima petroleum kachel zijn tevreden over hun aankoop. Verderop in dit artikel vertel ik je hier graag meer over.

Qlima petroleumkachel: De voordelen en nadelen

Dat ik positief over de petroleumkachels van Qlima ben, mag inmiddels duidelijk zijn. Om je hier een indruk van te geven, heb ik de belangrijkste voordelen voor je overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Hoog rendement & snelle werking. De petroleum kachels van Qlima verbruiken niet overdreven veel brandstof en zorgen snel voor de gewenste opwarming. Dit is onder meer te danken aan de snelle opstarttijd van de kachels.
 • Fijn te bedienen. Bij elke petroleum kachel heeft Qlima voor een fijne en simpele bediening gezorgd. Zelfs als je niet eerder van een petroleum kachel gebruik hebt gemaakt, spreken de kachels direct tot de verbeelding.
 • Van de hoogste kwaliteit. Ik durf te stellen dat de kachels van Qlima qua kwaliteit tot de top van het aanbod horen. Dit is onder meer te danken aan de vele eisen en normen waar alle kachels van dit merk aan voldoen. Dit betekent niet alleen dat de kachels van de hoogste kwaliteit zijn, maar óók nog eens dat ze erg veilig zijn.
 • Veel handige extra’s. Ongeacht voor welke Qlima petroleum kachel je kiest, ben je van handige extra’s verzekerd. Zo beschikken sommige kachels over een handige spaarstand, over een uitneembare brandstoftank en over een timer. Dankzij dergelijke handige extra’s maak je nóg fijner gebruik van de Qlima petroleumkachel.
 • Diversiteit binnen het aanbod. Tot slot wil ik benoemen dat de diversiteit binnen het aanbod een belangrijk voordeel is. Doordat je uit meerdere soorten petroleum kachels kunt kiezen, komt een Qlima petroleumkachel in alle situaties goed van pas. Ongeacht wat je wensen zijn en de gewenste manier van gebruiken, sluit één van de Qlima petroleumkachels prima op je wensen aan.

Moet je bij een Qlima petroleumkachel ook nog met minpunten rekening houden? Ja, ik heb twee nadelen gevonden die ik graag in het kort toelicht:

 • Relatief zwaar. De meeste petroleumkachels van Qlima zijn relatief zwaar. Dat valt in ieder geval op als je deze kachels met kachels van andere merken vergelijkt. Zelf vermoed ik dat dit het gevolg is van de gebruikte materialen, afwerking en dergelijke.
 • Relatief duur. Als je zo min mogelijk geld aan je nieuwe petroleumkachel uit wilt geven, is een Qlima petroleum kachel niet de beste keuze. De kachels van dit merk zijn prijzig tot heel prijzig. Kachels van andere merken zijn in de meeste gevallen in ieder geval voordeliger.

Qlima petroleumkachel ervaringen:

Het mag duidelijk zijn dat ik behoorlijk te spreken ben over de petroleumkachels van Qlima. Een terechte vraag hierbij is wel of dit ook geldt voor andere gebruikers. Op deze vraag kan ik een kort en kracht antwoord geven: ja, de meeste kopers zijn erg tevreden met hun Qlima petroleumkachel.

Dit blijkt onder meer uit onderstaande beoordelingen:

 • Heel makkelijk te bedienen en geeft goed warmte af. Super blij mee. Echt een aanrader.1
 • Gewoon een prima verwarming. Goed om gas te besparen2
 • De kachel voldoet aan alle verwachtingen.
 • Blij dat we deze aankoop hebben gedaan, dan zitten WIJ niet in de kou, aankomende winter, met die hoge gasprijzen.3
 • Perfect apparaat voor dit geld, en het doet wat hij moet doen! Na 16 jaar een zibro gehad te hebben, toch weer voor de kwaliteit van qlima gegaan.4
 • Mooie gaskachel, modern design, degelijke kwaliteit.5

Bronvermelding van ervaringen

 • 1 https://www.bol.com/nl/nl/p/qlima-petroleumkachel-r-4224-s-tc-2/9300000070624429/?bltgh=jElgm4TPf79OaCrI1uBANA.2_15.17.ProductTitle
 • 2 https://nl.trustpilot.com/review/qlima.nl
 • 3 https://nl.trustpilot.com/review/qlima.nl
 • 4 https://nl.trustpilot.com/review/qlima.nl
 • 5 https://nl.trustpilot.com/review/qlima.nl

Zoals je kunt lezen, zijn de meeste beoordelingen positief tot heel positief. De kopers lopen weg met de kwaliteit, met de kostenbesparing en met de werking van de kachels. De negatieve beoordelingen die ik tegengekomen ben, hebben vooral betrekking op de service. Op dat punt kan het merk Qlima nog winst behalen, maar hiervoor is men uiteraard wel afhankelijk van de dealers.

Waarop letten bij het kopen van een Petroleum kachel?

Heb je oren naar de aanschaf van een petroleum kachel? Dan zit je bij het merk Qlima goed. Om tot de beste koop te komen, let je het beste op onderstaande punten:

 • Met of zonder stroom? Allereerst moet je goed bepalen of je een petroleum kachel met of zonder stroom wilt hebben. De varianten die wél stroom nodig hebben, worden aangeduid met de term ‘laserkachel’.
 • Vermogen, rendement en brandstofverbruik. Bij een petroleum kachel moet je goed naar het vermogen, het rendement en het brandstofverbruik kijken. Deze drie facetten moeten perfect in balans zijn, zodat de kachel het beste werkt zonder veel brandstof te verbruiken.
 • Handige functies. Zoals eerder al gesteld, beschikt een Qlima petroleum kachel veelal over handige functies. Ga goed na om welke functies dit gaat én waar je waarde aan hecht.
 • Afmetingen & gewicht. Je zou ook goed moeten kijken naar de afmetingen en het gewicht van de petroleum kachel. Dit moet je uiteraard afstemmen op de ruimte waar je de kachel wilt gebruiken.
 • Verwarmingscapaciteit. Kijk ook goed naar de verwarmingscapaciteit van de kachel. Deze capaciteit moet je afstemmen op de afmetingen van de ruimte waarin je de kachel wilt gebruiken.

De beste Qlima petroleum kachel kopen: Keuzehulp

Wil je graag de beste Qlima petroleum kachel kopen? Stel dan de volgende vragen aan jezelf:

 • 1. Waar wil je de Qlima petroleumkachel gebruiken? En hoe groot is deze ruimte?
  • Als je dit weet, weet je ook wat het vermogen en de maximale verwarmingscapaciteit moet zijn.
 • 2. Wat heb je over voor je nieuwe petroleum kachel?
  • Als je dit weet, maak je direct een flinke schifting in het aanbod.
 • 3. Hoe vaak ga je de kachel gebruiken?
  • Zeker als je de kachel vaak gaat gebruiken, is het van belang dat alle specificaties naar je wens zijn. Mocht je de kachel niet al te vaak gebruiken, kun je beter voor een simpelere variant kiezen.

Qlima kachel met of zonder stroom

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een Qlima kachel zonder stroom. Met zo’n kachel ben je geheel onafhankelijk. Je bent niet afhankelijk van de leverancier van stroom, van de huidige prijzen en van de aanwezigheid van een stopcontact.

Een Qlima kachel zonder stroom kun je dus overal gebruiken. En de enige kosten waar je rekening mee moet houden, zijn de brandstofkosten. Ga daarbij goed na welke brandstof er precies in de Qlima kachel zonder stroom gebruikt moet worden.

Conclusie: Qlima petroleum kachel kopen: Een goed idee?

Ja, een Qlima petroleum kachel kopen is absoluut een goed idee. Deze kachels verwarmen een ruimte snel, verbruiken niet overdreven veel brandstof en zijn van een super kwaliteit. De kachels voldoen bovendien aan de strengste eisen, waardoor je een petroleum kachel van Qlima veilig kunt gebruiken.

Zet je wensen op een rijtje en ga binnen het aanbod van Qlima op zoek naar de beste koop. Zelf adviseer ik je om voor één van bovenstaande drie varianten te gaan. Deze drie varianten zijn als beste bij mijn onderzoek naar voren gekomen.

Nu je toch hier bent: Vliegt jouw 💸 ook de deur uit?

Dan is Lisanne iemand die echt de moeite waard is om te ontmoeten. Zij bespaard al jaren op haar energiekosten! Voor haar is het zo vanzelfsprekend als fietsen.

Zij weet als de beste waar en hoe je kunt besparen in je huis.

Gelukkig houdt zij deze kennis niet geheim!

Met veel plezier hebben ik vele anderen de cursus doorlopen. Simpelweg, omdat het werkt! Besparen in huis is echt niet moeilijk.

Zeker de moeite waard om dit even te bekijken. Dat kan hier.

Nu bekijken bij:

artencraft.nl
kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 4:15 am

Nu bekijken bij:

bol.com
fr135.net
Laatste update: 27 november 2023 - 4:14 am
Meer lezen in deze categorie:

6 reacties

 1. Beste Wouter,

  Wij hebben er inmiddels een aangeschaft.
  De Qlima SRE 9046 TC; deze kachel bevalt ons perfect.
  De qlima kristal brandstof is helaas wel enorm in prijs gestegen ca.€80,- per 20 liter.
  Een alternatief zou Turboheat kunnen zijn voor ca. €54,- per 20 liter.
  Heb jij hier ervaring mee? Wat is jou advies in deze?

  Alvast dank voor je reactie.

  Groetjes, Hans

  1. Hey Hans,

   Met Turboheat heb ik geen ervaring. Het is belangrijk uit te zoeken hoe zuiver de petroleum van dit merk is. En hoe de ervaringen hiermee zijn in combinatie met het gebruik van een (Qlima) kachel.

 2. Kun je ook petroleum van de pomp gebruiken in de Qlima kachels? Dat zou qua prijs nu veel voordeliger zijn. En dan aan de pomp in België petroleum tanken…

 3. Ik heb sinds kort ook een petroleum kachel ( qlima elektronische laser SRE 4035 C )
  Deze kachel werkt uitstekend, het is direct warm in de woonkamer. Overdag is mijn huis redelijk op temperatuur ( rond 19 graden) In de avond is deze kachel een uitkomst. De temperatuur is heerlijk.
  Ik ben zo tevreden en blij.. eigenlijk had ik dit veel eerder moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.