Alles wat u moet weten over de Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2

Een gezellige woonkamer met Qlima petroleumkachel als middelpunt.

Merk je dat het lastig is om je huis comfortabel warm te houden tijdens koude dagen? Je bent niet de enige; ik heb ook geworsteld met dit probleem, maar ontdekte de Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2 als een efficiënte oplossing.

Dit artikel neemt je mee door de ins en outs van deze kachel, zodat jij ook kunt genieten van aangename warmte thuis. Lees verder en laat de kou buiten!

Samenvatting

 • De Qlima SRE 5035 C – 2 petroleumkachel is een zuinige en efficiënte warmtebron die een ruimte tot 140 m3 kan verwarmen met een hoog rendement, dankzij de speciaal ontwikkelde Qlima Extra brandstof.
 • Het apparaat beschikt over uitgebreide veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling, een kinderslot, CO2-sensor, veilige ontsteking, oververhittingsbeveiliging en foutcode indicator, wat zorgt voor veilig gebruik in huiselijke omgevingen.
 • De elektronische regeling van de kachel zorgt voor een snelle opwarming en een constante temperatuur zonder energieverspilling, met extra comfort door instelbare temperatuur en een spaarstand voor specifieke ruimteverwarming.
 • Een geurreductiesysteem minimaliseert de typische geur die vrijkomt bij het verbranden van petroleum, terwijl goede ventilatie en het gebruik van gedesaromatiseerde brandstof zorgen voor een schoon binnenklimaat.
 • Voor onderhoud en probleemoplossing biedt de handleiding duidelijke instructies voor het verhelpen van veelvoorkomende problemen zoals de E13-storing door stappen als het reinigen of vervangen van filters en het schoonmaken van de ventilator.

Technische specificaties en functies van de Qlima SRE 5035 C-2

De Qlima SRE 5035 C-2 combineert krachtige verwarmingstechnologie met gebruikersgemak, verpakt in slimme elektronische regelingsmogelijkheden. Deze petroleumkachel is niet alleen efficiënt in energieverbruik, maar biedt ook een scala aan functies die veiligheid en comfort tijdens gebruik garanderen.

Elektronische regeling voor efficiëntie en comfort

Mijn Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2 maakt indruk met zijn elektronische regelsysteem. Dit slimme systeem zorgt ervoor dat ik mijn wooncomfort flink kan opkrikken zonder handmatig aanpassingen te hoeven doen.

Het apparaat werkt zo efficiënt dat de branderkamer binnen no-time voorgegloeid is en binnen slechts zestig seconden ontsteekt. Elke keer geniet ik van de snelle, gelijkmatige warmte zonder lang te wachten.

Deze technologische topper regelt niet alleen de temperatuur standvastig. Hij verzekert ook dat het verwarmen van mijn ruimte tot 140 m3 gebeurt met een maximum aan rendement, dankzij de hoogwaardige Qlima Extra brandstof die speciaal is gedesaromatiseerd voor een zuivere verbranding.

Zo blijft mijn huis heerlijk warm en mijn lucht schoon, zonder enige storende olielucht. Met deze kachel is het comfortabel wonen gegarandeerd, en ik hoef me geen zorgen te maken over verspilling of in efficiënte verwarming.

Veiligheidsmaatregelen en sensoren

Ik heb mijn Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2 altijd gewaardeerd om de geavanceerde veiligheidskenmerken. Deze kachel is niet alleen een betrouwbare warmtebron maar ook ontworpen met jouw veiligheid in gedachten.

 • Automatische uitschakeling: De kachel schakelt zichzelf uit als hij omvalt of als er abnormale temperatuurschommelingen worden gedetecteerd.
 • Kinderslot: Een ingebouwde functie voorkomt dat kinderen de instellingen kunnen wijzigen of de kachel onbedoeld kunnen inschakelen.
 • CO2-sensor: Deze sensor controleert voortdurend de luchtkwaliteit in de kamer. Bij een te hoge concentratie koolstofdioxide, slaat het apparaat automatisch af.
 • Veilige ontsteking: De slimme ontsteker zorgt voor snelle en risicovrije ontbranding, waardoor gebruiksgemak en gemoedsrust wordt gegarandeerd.
 • Oververhittingsbeveiliging: Beschermt tegen oververhitting door het apparaat uit te schakelen als interne temperaturen gevaarlijk hoog oplopen.
 • Foutcode indicator: Mocht er iets mis zijn, dan toont het display foutcodes zoals E13, welke gemakkelijk thuis opgelost kunnen worden volgens de handleiding.
Een moderne woonkamer met de Qlima SRE 5035 C-2, gezellig en comfortabel.

Voordelen en pluspunten van de Qlima SRE 5035 C-2

De Qlima SRE 5035 C-2 is niet zomaar een verwarmingsapparaat; het vertegenwoordigt een slimme mix van comfort en gebruiksvriendelijkheid, waardoor het een populaire keuze is voor iedereen die zoekt naar een efficiënte en betrouwbare warmtebron.

Met geavanceerde functies die de gebruikerservaring verrijken, staat deze kachel garant voor een warme omgeving, zonder de nadelen die vaak geassocieerd worden met traditionele verwarmingssystemen.

Instelbare temperatuur

Met de instelbare temperatuur van mijn Qlima SRE 5035 C-2 beheers ik eenvoudig hoe warm het wordt in huis. Ik draai aan de thermostaat, en voilà, mijn kamer blijft precies zo warm als ik prettig vind.

Ideaal op die koude winterdagen waarop ik behaaglijke warmte wil zonder te verstikken.

De spaarstand is een uitkomst; de kachel reguleert zichzelf om de warmte constant te houden. Hierdoor kan ik gericht bijverwarmen in de ruimtes die dat nodig hebben. Zo bespaar ik energie door niet het hele huis op te stoken en houd ik het comfortabel waar het telt.

Geurreductiesysteem

Mijn Qlima petroleumkachel heeft een innovatief geurreductiesysteem waardoor ik altijd geniet van een aangenaam binnenklimaat. Dit systeem zorgt ervoor dat de geur die normaal vrijkomt bij het verbranden van brandstof, tot een minimum wordt beperkt.

Ik hoef me dus geen zorgen te maken over onaangename luchtjes die in huis blijven hangen tijdens het verwarmen.

Het gebruik van de Qlima Extra brandstof draagt bij aan dit schone proces. Deze brandstof is sterk gedesaromatiseerd, wat betekent dat het niet alleen efficiënt verbrandt, maar ook helpt om mijn ruimtes vrij te houden van geuren.

De ventilatie speelt hierin ook een sleutelrol; goede luchtcirculatie helpt namelijk om eventuele restgeuren snel af te voeren.

Een comfortabele woonkamer met de Qlima SRE 5035 C-2 verwarmt de ruimte.

Gedetailleerde Review van de Qlima SRE 5035 C-2

Ik heb deze Qlima SRE 5035 C-2 nu al een tijdje in gebruik en ik ben echt onder de indruk van de prestaties. Deze krachtige petroleumkachel verspreidt snel warmte en brengt mijn woonkamer in no-time op een comfortabele temperatuur.

Dankzij de elektronische regeling kan ik de warmteafgifte nauwkeurig instellen, wat zorgt voor een constante temperatuur zonder energieverspilling. Het geurreductiesysteem werkt uitstekend; de typische petroleumgeur die je wel eens bij andere kachels ruikt, blijft hier helemaal achterwege.

De veiligheidsfuncties van dit model stellen me gerust. Met kinderen in huis is het een hele opluchting dat de kachel automatisch uitschakelt als hij omvalt of als de zuurstofniveaus te laag worden.

Het ingebouwde CO2-sensor zorgt ervoor dat mijn gezin altijd veilig is. En wat een gemak dat ik geen verzendkosten hoefde te betalen; dat maakte online bestellen nog aantrekkelijker.

Ventileren is ook geen punt met deze kachel, aangezien de hoge efficiëntie voor weinig luchtverbruik zorgt. Het lijkt wel alsof deze kachel alles heeft wat je je maar kunt wensen voor comfortabele bijverwarming zonder gedoe.

Onderhoud en probleemoplossing voor de Qlima SRE 5035 C-2

Zorgen voor uw Qlima SRE 5035 C-2 petroleumkachel is cruciaal om een lange levensduur en optimale prestaties te waarborgen. Van het verwisselen van de lont tot het schoonmaken van de branderkamer, preventief onderhoud kan veelvoorkomende problemen helpen voorkomen.

Mocht u toch geconfronteerd worden met een E13-storing, dan zijn er specifieke stappen die u kunt volgen om uw kachel weer soepel te laten draaien. Ontdek in dit deel hoe u met eenvoudige handelingen uw Qlima kachel in topconditie houdt.

Oplossen van E13-storing

Ik stuitte op de E13-storing bij mijn Qlima petroleumkachel en het was even puzzelen om het op te lossen. Gelukkig kun je met een paar eenvoudige stappen deze foutcode zelf verhelpen.

 • Controleer eerst de filter; een verstopte filter is vaak de boosdoener van de E13-storing. Reinig of vervang de filter indien nodig.
 • Inspecteer daarna de ventilator op vuil, want een vervuilde ventilator kan ook leiden tot deze foutmelding. Maak de ventilator zorgvuldig schoon.
 • Kijk naar de verdamper; gebruik je gewone lamppetroleum, dan kan dit onderdeel verstopt raken. Vervang de verdamper als deze defect is.
 • Zorg voor goede ventilatie in de ruimte waar je de kachel gebruikt. Soms geeft de kachel ten onrechte aan dat er nog steeds een E13-storing is, ook al zijn alle bovenstaande punten gecontroleerd.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de Info & support pagina van Qlima voor hulp en gebruikershandleidingen. Deskundige ondersteuning is onmisbaar.
 • Als je besluit over te schakelen naar een ander merk brandstof, laat dan eerst je huidige brandstof volledig opbranden om vermenging te voorkomen.

Conclusie over de Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2

De Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2 staat garant voor efficiënte en comfortabele warmte. Met de instelbare temperatuur en geurreductiesysteem biedt hij een aangename ervaring in elke ruimte.

Het gebruiksgemak, dankzij de ON/OFF-knop, maakt deze kachel een topper in gebruiksvriendelijkheid. Zijn vermogen en doelgerichte verwarmingsmogelijkheden vormen een slimme energiekeuze voor elke huishouden.

Deze kachel bewijst dat moderne technologie en duurzaamheid uitstekend samen kunnen gaan.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van de Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2?

De Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2 biedt snelle en efficiënte verwarming voor uw ruimte, met het gemak van gratis verzending bij aanschaf.

2. Hoe gebruik ik de Qlima petroleumkachel laser SRE 5035 C-2 veilig?

Om veiligheid te garanderen, volg de instructies nauwkeurig, plaats de kachel op een stabiele ondergrond en zorg voor voldoende ventilatie in de kamer.

3. Kan ik op energiekosten besparen met de Qlima petroleumkachel?

Ja, deze kachel is ontworpen voor efficiënt brandstofgebruik en kan helpen uw energierekeningen te verlagen door een doelgerichte verwarming.

4. Waarom moet ik cookies accepteren op de Qlima website?

Door cookies te accepteren, krijgt u een optimale gebruikerservaring en kunt u profiteren van alle online functionaliteiten en gepersonaliseerde aanbiedingen.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.