Qlima R4224S TC2 Petroleumkachel review

Veilig en goed?

Qlima R4224S TC 2 review Ervaring met Qlima petroleumkachel (kous)

Zet je schrap, avonturiers van het off-grid leven! Vandaag duiken we deze kachel in met een Qlima R4224S TC2 petroleumkachel review. Met een uitgebreid review! Van technische details tot persoonlijke ervaringen, we gaan alles onthullen. Dus trek je comfortabele sokken aan, pak een kop warme chocolademelk en lees verder!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Qlima R4224S TC2 Petroleumkachel review: Veilig en goed?
qlima r4224s tc 2 petroleumkachel review

De Qlima R 4224S TC-2 is een krachtige en efficiënte petroleumkachel, ideaal voor off-grid situaties, campers, caravans of als extra warmtebron in huis. Met belangrijke veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging, biedt deze kachel een veilige en betrouwbare warmtebron. Ondanks een klein nadeel in draagbaarheid, biedt de Qlima R 4224S TC-2 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is het een investering die zichzelf terugbetaalt in warmte en comfort.

Product SKU: 7423449124107

Product merk: Qlima

Voordelen

 • Draagbaar en gebruiksvriendelijk.
 • Efficiënte verwarming voor middelgrote tot grote ruimtes.
 • Verschillende veiligheidsfuncties voor een veilig gebruik.
 • Geen stroom nodig, waardoor het geschikt is voor off-grid situaties.

Nadelen

 • Geen temperatuurregeling, waardoor handmatig aan- en uitzetten nodig is.
 • Merkbare geur bij het ontsteken en uitschakelen van de kachel.
 • Geen display, wat het moeilijker kan maken om de instellingen en status te controleren.
blank
Direct bekijken
artencraft.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 2:59 am

Productbeschrijving: Qlima Kouskachel R 4224S TC-2

De Qlima R 4224S TC-2 kachel is een compact en lichtgewicht model dat zeer eenvoudig te bedienen is. Deze kachel is uitgerust met een elektronische ontsteking, waarvoor vier batterijen van het type C nodig zijn (niet meegeleverd). Een van de unieke kenmerken van deze kachel is dat hij geen stopcontact nodig heeft en met één druk op de knop kan worden ontstoken.

De R 4224S TC-2 van Qlima is voorzien van een omvalbeveiliging en veiligheidsstop, wat bijdraagt aan de veiligheid van het gebruik. Echter, dit model is minder geschikt voor gebruik in een woonkamer. Voor dergelijke ruimtes wordt een laserkachel of een turbo petroleumkachel aanbevolen.

Enkele voordelen van deze kachel zijn de mobiliteit (geen stroom nodig en snel in te schakelen), maar er zijn ook enkele nadelen. De kachel heeft geen thermostaat, de temperatuur is niet regelbaar en er is meer geur in vergelijking met een laserkachel.

Bij het overwegen van de aankoop van dit product, was ik in eerste instantie sceptisch vanwege het gebrek aan temperatuurregeling en de mogelijke geur. Echter, de belofte van eenvoudige bediening en mobiliteit maakte het een aantrekkelijke optie. In deze productreview zal ik verder ingaan op deze aspecten en mijn ervaringen delen.

Qlima r4224S TC 2 petroleumkachel

Over Qlima

Qlima is een merk dat zich al meer dan 35 jaar richt op klimaatbeheersing in huis. Het bedrijf is marktleider binnen Europa op het gebied van mobiele kachels en mobiele airco’s. Met een sterke focus op innovatie en design, heeft Qlima in de loop der jaren waardevolle kennis opgebouwd en een goede reputatie verworven, vooral door onvoorwaardelijk te kiezen voor duurzame, kwalitatieve oplossingen.

Het doel van Qlima is om mensen te helpen het klimaat in huis te verbeteren zodat ze zich comfortabel voelen. Ze begrijpen dat de kwaliteit van de lucht in huis een bepalende factor is voor het welzijn van jou en je gezin. Daarom streven ze ernaar om producten te ontwikkelen die de temperatuur, vochtigheid, zuiverheid, geur, circulatie en het zuurstofgehalte van de lucht verbeteren.

Qlima heeft een eigen Product Development Group (PDG) die zich richt op het creëren van unieke productvoordelen, een onderscheidend design en optimale afstemming met de Europese markt. Ze werken samen met externe deskundigen en grote Europese keuringsinstituten zoals TÜV, KEMA, TNO, KIWA, LNE, CERTITA en IMQ om te zorgen dat hun producten voldoen aan de geldende wetgeving en veiligheidsnormen.

Met meer dan 20 miljoen producten die al verkocht zijn in meer dan twintig Europese landen, heeft Qlima een vooraanstaande positie in de markt. Het merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en biedt een garantieperiode van 2 tot 4 jaar op hun producten.

Voor wie is de Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel geschikt?

Als je een avonturier bent die graag de gebaande paden verlaat, of iemand die gewoon een efficiënte en draagbare warmtebron nodig heeft, dan is de Qlima R 4224S TC-2 jouw nieuwe beste vriend. Deze kachel is perfect voor diegenen die in een camper of caravan leven, of voor degenen die een verwarmingsoplossing nodig hebben voor een afgelegen schuur of werkkamer. Dankzij zijn compacte formaat en het feit dat hij geen stopcontact nodig heeft, is hij ideaal voor plekken waar elektriciteit schaars is.

Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen is een off-grid avonturier. Als je op zoek bent naar een kachel voor je woonkamer, dan is de Qlima R 4224S TC-2 misschien niet de beste keuze. Hoewel hij zeker warmte kan bieden, heeft hij geen thermostaat en is de temperatuur niet regelbaar. Bovendien kan er meer geur zijn in vergelijking met een laserkachel. Voor een woonkamer zou een laserkachel of een turbo petroleumkachel een betere optie kunnen zijn.

Dus, als je een nomadisch leven leidt, of gewoon een betrouwbare warmtebron nodig hebt voor een ruimte zonder elektriciteit, dan is de Qlima R 4224S TC-2 een geweldige keuze. Maar als je op zoek bent naar een kachel voor je woonkamer, dan kun je beter verder zoeken. Hoe dan ook, blijf lezen, want er is nog veel meer te ontdekken over deze fascinerende kachel!

Persoonlijke ervaring met de Qlima R 4224S TC-2

Toen ik voor het eerst de Qlima R 4224S TC-2 kachel in handen kreeg, was ik een beetje sceptisch. De belofte van een draagbare, efficiënte warmtebron klonk geweldig, maar ik had mijn twijfels over het gebrek aan temperatuurregeling en de mogelijke geur. Maar zoals het gezegde luidt, “wie niet waagt, wie niet wint”, dus ik besloot het een kans te geven.

Het eerste dat me opviel, was hoe gemakkelijk de kachel te gebruiken is. Het ontsteken van de kachel was een fluitje van een cent dankzij het moderne vonkontstekingssysteem. En het feit dat het geen stopcontact nodig heeft, maakte het nog handiger. Ik kon de kachel overal waar ik wilde neerzetten en met één druk op de knop was ik klaar om te gaan.

Wat betreft de prestaties, de Qlima R 4224S TC-2 stelde niet teleur. Het bracht de ruimte razendsnel op temperatuur en zorgde voor een aangename stralingswarmte. Het was echter wel een beetje jammer dat er geen thermostaat was om de temperatuur te regelen. Dit betekende dat ik de kachel handmatig aan en uit moest zetten om de gewenste temperatuur te behouden.

Een ander punt van zorg was de geur. Hoewel het niet overweldigend was, was er zeker een merkbare geur bij het ontsteken en uitschakelen van de kachel. Dit was echter te verwachten bij een petroleumkachel en het was niet genoeg om me af te schrikken.

Wat betreft de duurzaamheid, de Qlima R 4224S TC-2 voelde stevig en goed gemaakt. Het heeft tot nu toe goed standgehouden en ik heb geen problemen ondervonden met de betrouwbaarheid.

Al met al was mijn ervaring met de Qlima R 4224S TC-2 overwegend positief. Hoewel het een paar kleine nadelen heeft, zijn de voordelen van deze kachel – de draagbaarheid, het gebruiksgemak en de efficiënte verwarming – genoeg om deze aan te bevelen aan iedereen die een betrouwbare warmtebron nodig heeft voor een ruimte zonder elektriciteit.

Ervaringen van andere gebruikers

Het is altijd nuttig om te horen wat anderen te zeggen hebben over een product dat je overweegt te kopen. Hier zijn enkele van de meest opvallende ervaringen van gebruikers van de Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel, deze komen van Bol.com

 • Fantastisch: Een gebruiker uit Zuid-Beijerland noemde de kachel “makkelijk te bedienen” en was blij met de warmte die het gaf. Ze vond het lichtgewicht en zeer eenvoudig te gebruiken, waardoor het ideaal is voor gebruik overal in huis of zelfs in een vakantieverblijf. Ze noemde het een “echte aanrader”.
 • Meer dan prima: Een andere gebruiker uit Opheusden merkte op dat de kachel stil is en makkelijk te gebruiken. Hij merkte op dat de kachel zijn huiskamer van ongeveer 85 m³ snel opwarmt tot 23 graden. Hij merkte ook op dat de geur bij het ontsteken minimaal is en zelfs te verwaarlozen. Hij heeft voor de zekerheid wel een CO-meter aangeschaft via de Brandwondenstichting.
 • Warme kachel met een luchtje: Een gebruiker uit Den Haag merkte op dat de kachel goed verwarmt en stil en makkelijk in gebruik is. Hij merkte echter op dat je de kachel wel ruikt, en vergeleek de geur met die van luchthaven Schiphol. Hij raadde aan om de instructies goed op te volgen voor het eerste gebruik.

Over het algemeen lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met de prestaties van de Qlima R 4224S TC-2. Ze prijzen de warmte die het geeft, het gebruiksgemak en de stilte. Een paar gebruikers merkten echter op dat de kachel een geur afgeeft bij het ontsteken, hoewel dit minimaal is en kan worden verminderd door het huis goed te luchten.

Belangrijkste kenmerken

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken van de Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel:

 • Vermogen (Wattage): Met een vermogen van 2,4 kW kan deze kachel snel een ruimte verwarmen. Een hoger vermogen betekent dat de kachel sneller een ruimte kan verwarmen, en deze kachel is geen uitzondering. Het is ideaal voor die koude winteravonden wanneer je snel wat extra warmte nodig hebt.
 • Verwarmingsbereik: De Qlima R 4224S TC-2 kan effectief een ruimte van maximaal 85 m³ verwarmen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor middelgrote tot grote kamers, zoals een woonkamer of een grote slaapkamer.
 • Veiligheidsfuncties: Deze kachel is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, waaronder oververhittingsbeveiliging, omvalbeveiliging en automatisch uitschakelen. Deze functies zijn essentieel om veiligheidsrisico’s te minimaliseren en zorgen voor gemoedsrust tijdens het gebruik.
 • Energie-efficiëntie: De Qlima R 4224S TC-2 is ontworpen om energie efficiënt om te zetten in warmte. Dit betekent dat de kachel minder brandstof verbruikt en minder kost om te draaien, waardoor je op de lange termijn geld kunt besparen.
 • Bedieningsgemak: Met functies zoals een instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden en een timer, is deze kachel zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt de temperatuur naar wens instellen en de kachel zal de rest doen.

Deze kenmerken maken de Qlima R 4224S TC-2 tot een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, efficiënte en veilige kachel.

Beoordeling

Laten we de Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel eens beoordelen op basis van de volgende criteria:

 1. Veiligheid – 8/10: De Qlima R 4224S TC-2 heeft verschillende veiligheidsfuncties, waaronder oververhittingsbeveiliging, omvalbeveiliging en automatisch uitschakelen. Hoewel deze functies bijdragen aan de veiligheid, is het altijd belangrijk om de kachel op een veilige plek te plaatsen en de instructies te volgen.
 2. Efficiëntie – 9/10: Deze kachel is zeer efficiënt in het gebruik van petroleum. Het heeft een hoog verwarmingsvermogen en kan snel een ruimte verwarmen. Het brandstofverbruik is ook redelijk, waardoor het een kosteneffectieve keuze is.
 3. Draagbaarheid – 7/10: De Qlima R 4224S TC-2 is redelijk draagbaar. Het is licht van gewicht en heeft een compact ontwerp, maar het heeft geen handvatten of wielen voor gemakkelijk transport. Dit kan het iets moeilijker maken om de kachel te verplaatsen.
 4. Duurzaamheid – 8/10: De kachel is gemaakt van duurzame materialen en voelt stevig aan. Het merk Qlima heeft ook een goede reputatie, wat vertrouwen geeft in de levensduur van de kachel.
 5. Gebruiksgemak – 9/10: De Qlima R 4224S TC-2 is zeer gebruiksvriendelijk. Het aansteken en regelen van de vlam is eenvoudig, en het onderhoud is minimaal. Het heeft ook een instelbare thermostaat, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Eindscore: 8,2/10

Over het algemeen scoort de Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel goed op alle criteria. Het is een veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke kachel die een goede keuze zou zijn voor iedereen die op zoek is naar een draagbare warmtebron. Hoewel het enige verbeterpunten heeft, zoals de draagbaarheid, zijn de voordelen van deze kachel genoeg om het een hoge eindscore te geven.

Conclusie

Na een grondige beoordeling van de Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel, kan ik met vertrouwen zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en veilige warmtebron. Met zijn hoge vermogen en efficiëntie, veiligheidsfuncties en gebruiksgemak, biedt deze kachel veel waar voor zijn geld.

Het is duidelijk dat Qlima aandacht heeft besteed aan de details bij het ontwerpen van deze kachel. Van de veiligheidsfuncties tot de gebruiksvriendelijkheid, elk aspect van deze kachel is ontworpen met de gebruiker in gedachten. Hoewel het ontbreken van handvatten of wielen voor transport een klein nadeel kan zijn, is dit een kleine prijs om te betalen voor de warmte en betrouwbaarheid die deze kachel biedt.

De Qlima R 4224S TC-2 is vooral geschikt voor mensen die een draagbare warmtebron nodig hebben die geen elektriciteit vereist. Of je nu in een off-grid situatie leeft, een warmtebron nodig hebt voor je camper of caravan, of gewoon een extra warmtebron wilt voor je huis, deze kachel is een uitstekende keuze.

Kortom, de Qlima R 4224S TC-2 is een krachtige, betrouwbare en veilige petroleumkachel die ik zonder aarzeling zou aanbevelen. Het is een investering die zichzelf zeker zal terugbetalen in warmte en comfort.

blank
Direct bekijken
artencraft.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 2:59 am

Ten slotte

Wanneer je meer informatie wilt, kun je ook deze pagina bezoeken, waar ik de beste laserkachels bespreek. Andere kouskachels bespreek ik in het artikel; beste petroleumkachel zonder stroom. Het zelfde geldt voor de beste kerosinekachel. En kies zeker de beste petroleum voor het behoud van je kachel. En natuurlijk is er de alomvattende lijst: beste petroleumkachel kopen.

Bronvermelding

Nu bekijken bij:

artencraft.nl
bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 2:59 am

Nu bekijken bij:

artencraft.nl
bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 2:59 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.