Qlima R8128 S C-2 Petroleumkachel Review

Alle info 2023

Qlima R8128 S C 2 review

Warme groet aan alle off-grid avonturiers en kostenbespaarders! In deze review onthullen we alles over de Qlima R8128 SC 2 Petroleumkachel. Wil je weten of dit de wonderkachel is die jouw camper, caravan of schuur in een knusse cocon kan veranderen? Trek je warme sokken aan en blijf hangen, want we gaan samen dit mysterie ontrafelen in dit Qlima R8128S C-2 review!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Qlima R8128 S C-2 Petroleumkachel Review: Alle info 2023
Qlima R8128SC2 petroleumkachel review

De Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel onderscheidt zich door zijn hoge veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid, ideaal voor middelgrote tot grote ruimtes. Ondanks zijn iets mindere draagbaarheid, levert de kachel uitstekende prestaties en efficiëntie, wat het een waardevolle investering maakt. Met een eindscore van 8,2/10, is dit betrouwbare en krachtige kachel een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte, veilige en duurzame verwarmingsoplossing.

Product SKU: 8713508709673

Product merk: Qlima

Waardering redacteur:
4.4

Voordelen

 • Krachtige prestaties: Met een wattage van 2800 Watt kan deze kachel snel een ruimte verwarmen, wat ideaal is voor koude winterdagen.
 • Brede verwarmingsbereik: De kachel kan een ruimte tot 85 m³ verwarmen, waardoor hij geschikt is voor woonkamers, schuren en caravans.
 • Veiligheidsfuncties: De Qlima R8128S C-2 is uitgerust met een omval- en oververhittingsbeveiliging, waardoor je de kachel veilig kunt laten branden.
 • Energie-efficiënt: Deze petroleumkachel zet energie efficiënt om in warmte, waardoor je minder brandstof verbruikt en kosten bespaart.
 • Gebruiksgemak: Met een instelbare thermostaat en gemakkelijke vulfunctie is de Qlima R8128S C-2 eenvoudig te bedienen.

Nadelen

 • Geen dubbelglasbrander: In tegenstelling tot het model Qlima R8128SC2 heeft deze kachel geen dubbelglasbrander, wat mogelijk kan leiden tot minder schone verbranding en een kortere levensduur.
 • Geurafgifte: Net als alle petroleumkachels kan de Qlima R8128S C-2 bij verkeerd gebruik een geur afgeven. Het is daarom belangrijk om de instructies te volgen voor een geurvrije warmte.
 • Prijs: Hoewel de Qlima R8128S C-2 waar voor zijn geld biedt, is hij iets duurder dan andere modellen op de markt. Het oude gezegde "goedkoop is duurkoop" is hier van toepassing.
blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 22 september 2023 - 2:21 am

Productomschrijving

Duik met me in de wereld van de Qlima R8128S C-2, een echte game-changer in de categorie petroleumkachels. Met een stevig vermogen van 2800 Watt zorgt deze wonderkachel ervoor dat je zelfs in de ijzigste omstandigheden nog steeds warme tenen houdt. En dat is nog maar het begin! Deze kachel kan ruimtes verwarmen tot 105 m³, waardoor het de perfecte kandidaat is voor je caravan, camper of zelfs die tochtige schuur waar je al een tijdje naar kijkt.

Vraag je je af of deze kachel wel veilig is? Geen zorgen! De Qlima R8128S C-2 is uitgerust met oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging, en schakelt zelfs automatisch uit voor optimale veiligheid. Dat is nog eens een geruststellende gedachte, toch? En weet je wat nog beter is? Deze petroleumkachel is niet alleen veilig, maar ook nog eens energie-efficiënt. Dat betekent meer warmte voor minder brandstof, en dus ook minder kosten.

En alsof dat nog niet genoeg is, is de bediening van deze kachel een fluitje van een cent. Met een instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden en een timer is dit één van de meest gebruiksvriendelijke kachels op de markt. Maar wacht, er is nog meer! Blijf zeker lezen, want verder in deze review zal ik alle ins en outs van deze petroleumkachel onthullen en mijn persoonlijke ervaringen met je delen.

Qlima R8128 SC2 kouskachel

Over Qlima

Laat me je even meenemen naar het universum van Qlima. Dit merk is al jaren een betrouwbare naam in de wereld van verwarmings- en klimaatbeheersingssystemen. Wat begon als een klein familiebedrijf, is nu een internationale reus, erkend voor hun hoogwaardige producten die comfort en gemak bieden.

Qlima, oorspronkelijk opgericht in 1980, heeft zich altijd gericht op innovatie. Ze zijn toegewijd aan het creëren van producten die de kwaliteit van leven verbeteren door een comfortabel binnenklimaat te waarborgen. Of het nu gaat om verwarmingsoplossingen voor de winter, airco’s voor de zomer, of ontvochtigers voor een optimaal binnenklimaat het hele jaar door, Qlima heeft het allemaal.

Het merk streeft naar energie-efficiënte producten die bijdragen aan een duurzamere wereld. Ze streven niet alleen naar efficiëntie in hun producten, maar ook in hun service. Qlima staat bekend om hun uitstekende klantenservice en betrouwbaarheid, aspecten die bijdragen aan hun sterke reputatie in de markt.

Maar genoeg gepraat over het merk. Laten we nu eens kijken naar hoe de Qlima R8128S C-2 petroleumkachel presteert in de praktijk. Vergeet je niet je warme chocolademelk mee te nemen? Want het gaat hier behoorlijk opwarmen!

Voor wie is de Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel geschikt?

Als je ooit in de kou hebt gezeten, bibberend en klappertandend, dan weet je hoe belangrijk het is om een goede warmtebron te hebben. Zeker wanneer je een avontuurlijke ziel hebt die graag off-the-grid leeft, of simpelweg op zoek bent naar een efficiënte manier om je woon- of werkruimte te verwarmen.

De Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel is een uitstekende keuze voor diegenen die een krachtige en draagbare verwarmingsoplossing nodig hebben. Het is ideaal voor ruimtes tot 105 m², zoals een grote woonkamer, werkplaats, of zelfs je winterse tuinhuisje. Dit maakt het een geweldige keuze voor mensen die in een camper of caravan leven, of een losstaande schuur of werkkamer hebben.

Echter, als je in een kleiner, goed geïsoleerd appartement woont, zou deze kachel te krachtig kunnen zijn. Ook is het niet de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar een vaste verwarmingsoplossing, want hoewel het draagbaar is, is het niet bedoeld om als een permanente huishoudelijke verwarming te functioneren.

Om het even op een rijtje te zetten, de Qlima R8128S C-2 is ideaal voor:

 • Mensen met een losstaande schuur of werkkamer
 • Mensen met een grotere woonruimte tot 105 m²

Maar misschien niet zo geschikt voor:

 • Mensen die in een kleiner, goed geïsoleerd appartement wonen
 • Mensen die op zoek zijn naar een permanente, vaste verwarming voor hun huis

Nu je weet of de Qlima R8128S C-2 geschikt is voor jouw situatie, laten we eens kijken naar hoe deze jongen presteert in de praktijk! Spoiler: het wordt toasty!

Mijn ervaring met de QLima RS 8128 kouskachel

Toen ik eerst de Qlima R8128S C-2 ontmoette, was ik een beetje sceptisch. Ik bedoel, kon deze kleine kachel mijn ruime schuur echt tot een gezellige werkplek omtoveren? Daarnaast was ik een beetje terughoudend vanwege het idee van een petroleumkachel. Zou het veilig zijn? Zou het een geur afgeven?

Ik besloot de gok te wagen en liet de Qlima mijn werkplek verwarmen. En jongens, ik werd niet teleurgesteld! Vanaf het moment dat ik het aanzette, kon ik voelen hoe de temperatuur snel begon te stijgen. Het was alsof ik mijn eigen kleine zonnetje in de schuur had!

De kachel is super gemakkelijk te gebruiken. Het vullen van de tank gaat snel en eenvoudig, en met de instelbare thermostaat kan ik de temperatuur regelen zoals ik wil. Dat betekent geen zweetuitbraken meer midden in het klussen, maar gewoon een prettige, stabiele warmte.

Maar laten we eerlijk zijn, niet alles was rozengeur en maneschijn. In het begin was er inderdaad een lichte geur te merken. Echter, na een paar keer gebruik, verdween deze geur. En ondanks de veiligheidsfuncties, moet je natuurlijk altijd voorzichtig zijn bij het gebruik van een petroleumkachel.

Over duurzaamheid gesproken, de Qlima heeft me nog niet in de steek gelaten. Het is robuust, betrouwbaar en levert keer op keer weer uitstekende prestaties. Ik voel me een soort verwarmings-superheld wanneer ik hem aanzet. Hoe koud het buiten ook is, in mijn schuur is het altijd lekker warm. Kortom, deze petroleumkachel is mijn persoonlijke held in koude tijden!

Maar genoeg over mijn avonturen, laten we de voor- en nadelen eens op een rijtje zetten, zodat je zelf kunt bepalen of deze kachel iets voor jou is. Spoiler: het wordt heet onder je voeten!

Voordelen van de Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel

 • Krachtige prestaties: Met een wattage van 2800 Watt, kan deze kleine kachel snel een ruimte verwarmen. Ideaal voor die koude winterdagen!
 • Brede verwarmingsbereik: Deze kachel kan een ruimte tot 85 m³ verwarmen. Perfect voor je woonkamer, schuur, of caravan.
 • Veiligheidsfuncties: De Qlima R8128S C-2 is voorzien van een omval- en oververhittingsbeveiliging. Zo kan je met een gerust hart de kachel laten branden.
 • Energie-efficiënt: Deze petroleumkachel zet energie efficiënt om in warmte, waardoor je minder brandstof verbruikt en dus ook minder kosten hebt.
 • Gebruiksgemak: Met zijn instelbare thermostaat en gemakkelijke vulfunctie is de Qlima R8128S C-2 een fluitje van een cent om te bedienen.

Nadelen van de Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel

 • Geen dubbelglasbrander: In tegenstelling tot zijn broertje, de Qlima R8128SC2, heeft deze kachel geen dubbelglasbrander. Dit zou kunnen leiden tot een iets minder schone verbranding en een kortere levensduur van de kachel.
 • Kan geurtjes afgeven: Net als alle petroleumkachels kan de Qlima R8128S C-2 bij verkeerd gebruik een geur afgeven. Zorg dus altijd dat je de instructies volgt voor een geurvrije warmte.
 • Prijs: Hoewel de Qlima R8128S C-2 zeker waar voor zijn geld biedt, is hij wel iets duurder dan andere modellen op de markt. Maar zoals het oude gezegde luidt: goedkoop is duurkoop!

Zoals je ziet, elke roos heeft zijn doorns. Maar met zijn krachtige prestaties en gebruiksgemak, zijn de voordelen van de Qlima R8128S C-2 moeilijk te weerstaan.

Alternatieven voor de Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel

Als je je huis, caravan of schuur wilt verwarmen, zijn er natuurlijk meerdere opties dan alleen de Qlima R8128S C-2. Laten we eens het meest populaire alternatief bekijken, namelijk de Zibro RS2222.

Zibro RS2222

De Zibro RS2222 is een andere populaire keuze. Deze kachel heeft een iets lagere wattage (2,2 kW in plaats van de 2,8 kW van de Qlima), maar hij is ook wat zuiniger in het brandstofverbruik. Bovendien, de Zibro heeft een iets klassieker ontwerp, wat voor sommigen een voordeel kan zijn. Echter, de Qlima R8128S C-2 wint op het gebied van gebruiksgemak, dankzij zijn instelbare thermostaat en gemakkelijke vulfunctie.

Zo zie je maar weer, er zijn genoeg opties om uit te kiezen! Maar ik moet zeggen, de Qlima R8128S C-2 blijft een sterke favoriet. Met zijn krachtige prestaties en gebruiksgemak, maakt hij het verwarmen van elke ruimte een koud kunstje! Of moet ik zeggen… een warm kunstje!

Bekijk deze kachel hier .

Belangrijke Kenmerken van de Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel

 • Vermogen (Wattage): Deze compacte kachel levert een krachtige 2800 Watt. Dat betekent dat hij als een sprinter uit de startblokken schiet om jouw ruimte heerlijk warm te maken. Wie had dat gedacht van zo’n kleine krachtpatser?
 • Verwarmingsbereik: Deze pittige kleine vriend is zeker geen koukleum. Met een indrukwekkend bereik tot 85 m³, verwarmt hij je woonkamer, schuur, of zelfs je caravan in no-time.
 • Veiligheidsfuncties: Met de Qlima R8128S C-2 hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Hij is uitgerust met een omval- en oververhittingsbeveiliging. Dus mocht hij een tikkeltje te enthousiast worden, dan trekt hij zelf de stekker eruit.
 • Energie-efficiëntie: Ondanks zijn kracht is de Qlima R8128S C-2 verrassend zuinig. Zijn efficiënte energieomzetting zorgt ervoor dat je minder brandstof verbruikt, waardoor je portemonnee ook blij blijft.
 • Bedieningsgemak: Het gebruiksgemak van deze kachel is werkelijk een warme deken. Met zijn instelbare thermostaat en eenvoudige vulfunctie is hij net zo eenvoudig te bedienen als je oude vertrouwde televisie-afstandsbediening.

Daar heb je het! De Qlima R8128S C-2 is een krachtige, veilige en energie-efficiënte verwarmingsoplossing, verpakt in een handzaam en gebruiksvriendelijk design. Dit maakt hem tot een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte manier om zijn ruimte te verwarmen.

Beoordeling van de Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel

 • Veiligheid: 9/10 – De Qlima R8128S C-2 heeft een stevige constructie, hittebestendige behuizing en indrukwekkende beveiligingsfuncties zoals oververhittings- en omvalbeveiliging. Een veiligheidsmeester!
 • Efficiëntie: 8/10 – De warmte-output en brandstofverbruik van deze kachel zijn uitzonderlijk. Hij kan de warmte gelijkmatig verspreiden, maar mist net die extra punch om een volle 10 te scoren.
 • Draagbaarheid: 7/10 – Het compacte formaat en het redelijk lichte gewicht maken deze kachel redelijk draagbaar. Toch hadden een paar wieltjes of een handvat het nog net iets makkelijker gemaakt.
 • Duurzaamheid: 8/10 – De kachel is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen voor een lange levensduur. Het merk Qlima staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid.
 • Gebruiksgemak: 9/10 – De bediening van de Qlima R8128S C-2 is kinderspel. Eenvoudig aan te steken, gemakkelijk te regelen en met een onderhoudsvriendelijk ontwerp. De toevoeging van een thermostaat of timer zou het helemaal af maken.

Eindscore: 8.2/10

De Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel blinkt uit in veiligheid en gebruiksgemak en scoort goed op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Het enige kleine verbeterpunt zou de draagbaarheid kunnen zijn. Al met al een zeer solide keuze voor iedereen die een betrouwbare, efficiënte en veilige kachel zoekt.

Conclusie

Dus, even snel opwarmen bij het kampvuur van de feiten! De Qlima R8128S C-2 Petroleumkachel is een parel als het gaat om veiligheid en gebruiksgemak, scoort mooi op duurzaamheid, en is efficiënt genoeg om je tenen warm te houden tijdens de koudste dagen. Als het op draagbaarheid aankomt, kunnen we zeggen dat hij net iets te veel houdt van de plek waar hij staat, maar hij is absoluut niet de zwaarste jongen in de sportschool.

Ik zou zeggen dat dit een fantastische keuze is voor mensen die een betrouwbare, efficiënte en veilige kachel zoeken, die je zonder zorgen in een middelgrote tot grote ruimte kunt plaatsen. Voor de avontuurlijke reizigers onder ons, of voor mensen met een kleinere ruimte, zou een lichtere of kleinere variant wellicht beter geschikt zijn.

Alles bij elkaar genomen krijgt de Qlima R8128S C-2 een prachtige 8,2 van ons, en we zijn best streng! Een indrukwekkende prestatie van een merk dat weet hoe het warmte moet brengen. Ga zo door, Qlima!

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 22 september 2023 - 2:21 am

Ten slotte

Ik begrijp dat het kiezen van de juiste kachel een ontmoedigende taak kan zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben hier bij SuperZelfVoorzienend een paar gidsen die je daarbij kunnen helpen! Overweeg je bijvoorbeeld een laserkachel te kopen? Neem dan eens een kijkje in onze Beste laserkachel kopen gids.

Als je meer geneigd bent naar kerosine kachels, zit je ook goed! We hebben een handige lijst opgesteld met de Beste Kerosine Kachels die je nu kunt kopen.

Natuurlijk, als je al een kachel hebt, is het belangrijk dat je de juiste brandstof kiest. Onze gids voor de Beste petroleum voor kachel kopen kan je daar zeker bij helpen.

En tenslotte, voor degenen die op zoek zijn naar een kachel die geen stroom nodig heeft, neem eens een kijkje in onze gids over de Beste petroleumkachels zonder stroom.

En natuurlijk is er de alomvattende lijst: beste petroleumkachel kopen.

Bij SuperZelfVoorzienend zijn we er om je te helpen de juiste keuze te maken en ervoor te zorgen dat je altijd lekker warm blijft, waar je ook bent!

Nu bekijken bij:

bol.com
artencraft.nl
Laatste update: 22 september 2023 - 2:21 am

Nu bekijken bij:

bol.com
artencraft.nl
Laatste update: 22 september 2023 - 2:21 am
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.