Qlima SRE 8040 TC Review

Ultieme petroleumkachel?

Qlima SRE 8040 TC review

Koukleumen? Klaar om je leven te verwarmen met een Qlima? In deze Qlima SRE 8040 TC review duiken we diep in de wereld van petroleumkachels. We onthullen waarom deze kachel je beste vriend kan zijn tijdens koude nachten. Lees verder en ontdek het zelf!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Qlima SRE 8040 TC Review 2023: Ultieme petroleumkachel?
Qlima 8040 tc review

De Qlima SRE 8040 TC is een krachtige en efficiënte petroleumkachel, ideaal voor het verwarmen van grote ruimtes, met belangrijke veiligheidsfuncties zoals omvalbeveiliging en automatische uitschakeling. Ondanks enkele kleine nadelen, zoals het ontbreken van een oververhittingsbeveiliging en beperkte draagbaarheid, biedt de kachel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt hij sterk aanbevolen door gebruikers.

Product SKU: 8713508790770

Product merk: Qlima

Valuta product: Euro

Prijs product: 370 - 390

Product op voorraad: InStock

Waardering redacteur:
4.4

Voordelen

 • Krachtig en efficiënt: 4000W vermogen voor snel en effectief verwarmen van grote ruimtes tot 170 m³.
 • Energiezuinig: Optimaal gebruik van brandstof dankzij 'Fuzzy Logic' en automatische brandduurverlenging, resulterend in lagere energiekosten.
 • Gebruiksvriendelijk: Digitaal display, timer, instelbare thermostaat en automatische uitschakelfunctie voor eenvoudige bediening.
 • Veilig: Omvalbeveiliging en vorstbeveiliging voor extra veiligheid.
 • Duurzaam: Gemaakt door Qlima, een gerenommeerd merk bekend om kwaliteit en duurzaamheid.

Nadelen

 • Niet draagbaar: Grootte en gewicht (13 kg) maken het minder draagbaar.
 • Niet geschikt voor zeer kleine ruimtes: Hoge vermogen kan te krachtig zijn voor zeer kleine ruimtes.
 • Geen afstandsbediening: Geen meegeleverde afstandsbediening voor bediening op afstand.
 • Geen internetconnectiviteit: Kan niet zelfstandig met internet verbinden of via mobiele app bediend worden.
blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 september 2023 - 2:06 am

Qlima SRE 8040 TCE Productomschrijving

De Qlima SRE 8040 TC is een krachtige petroleum laserkachel die veel warmte in huis brengt. Met een maximaal vermogen van 4000 Watt, is deze kachel in staat om ruimtes tot 170 m³ te verwarmen. Dat is behoorlijk indrukwekkend!

De kachel heeft een geïntegreerd digitaal display waarmee je eenvoudig de gewenste temperatuur of functie kunt selecteren. De ingebouwde thermostaat past het vermogen aan op basis van de ingestelde temperatuur. Dit betekent dat je altijd de juiste hoeveelheid warmte krijgt, precies wanneer je die nodig hebt.

Een uniek kenmerk van de Qlima SRE 8040 TC is de ‘Fuzzy Logic’ functie. Hiermee is de ruimte op het gewenste tijdstip op de vooraf ingestelde temperatuur. Bovendien is de kachel voorzien van een automatische brandduurverlenging. Wanneer de brandstof bijna op is, schakelt het apparaat volautomatisch naar een lager verbrandingsniveau. Dit betekent dat je de brandstof minder vaak hoeft bij te vullen, wat een groot gemak is.

De kachel wordt geleverd met een praktische brandstofhevelpomp en heeft een uitneembare brandstoftank. Daarnaast heeft het een aantal veiligheidsfuncties zoals een omvalbeveiliging en vorstbeveiliging.

Ik weet dat je je misschien afvraagt of deze kachel wel de juiste keuze is voor jou. Is het echt zo krachtig als het beweert te zijn? Is het veilig? En hoe zit het met het energieverbruik? Maak je geen zorgen, al deze vragen zullen in deze review worden beantwoord. Dus blijf lezen!

Qlima sre 8040 tc review

Over Qlima

Qlima is een merk dat bekend staat om zijn krachtige en efficiënte verwarmingsoplossingen. Ze hebben een reputatie opgebouwd voor het leveren van producten die niet alleen warmte leveren, maar ook comfort en gemak. Hun producten, zoals de SRE 8040 TC, zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, met functies zoals digitale displays, instelbare thermostaten en zelfs ‘Fuzzy Logic’ functies om ervoor te zorgen dat je ruimte altijd op de juiste temperatuur is.

Wat Qlima echt onderscheidt, is hun toewijding aan innovatie en efficiëntie. Ze streven ernaar om producten te maken die minder brandstof verbruiken en minder kosten om te draaien, zonder in te boeten aan prestaties. Dit is duidelijk te zien in de SRE 8040 TC, die is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de brandstof en automatisch over te schakelen naar een lager verbrandingsniveau wanneer de brandstof bijna op is.

Qlima is een merk dat je kunt vertrouwen als het gaat om het verwarmen van je ruimte. Of je nu in een caravan, een voortent of een kamer woont, je kunt erop vertrouwen dat een Qlima kachel je de warmte en het comfort zal geven dat je nodig hebt. En met hun toewijding aan innovatie en efficiëntie, weet je dat je een product krijgt dat is ontworpen om te presteren en te duren.

Voor wie is de Qlima SRE 8040 TC geschikt?

De Qlima SRE 8040 TC is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, efficiënte en gebruiksvriendelijke verwarmingsoplossing. Of je nu in een groot huis woont, een klein appartement, of zelfs een caravan of voortent, deze kachel heeft de kracht om je ruimte snel en effectief te verwarmen.

Deze kachel is bijzonder geschikt voor mensen die waarde hechten aan energie-efficiëntie. Dankzij de ‘Fuzzy Logic’ functie en de automatische brandduurverlenging, maakt deze kachel optimaal gebruik van de brandstof en vermindert het de noodzaak om vaak bij te vullen.

Echter, als je in een zeer klein gebied woont of als je op zoek bent naar een draagbare verwarmingsoplossing, dan is de Qlima SRE 8040 TC misschien niet de beste keuze voor jou. Hoewel het een krachtige kachel is, is het niet de meest draagbare optie op de markt.

Kortom, de Qlima SRE 8040 TC is ideaal voor je als;

 • je een middelgrote tot grote ruimte woont;
 • je waarde hecht aan energie-efficiëntie;
 • je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke verwarmingsoplossing zoekt.

De Qlima SRE 8040 TC is mogelijk niet geschikt voor je als;

 • je in een een zeer kleine ruimte woont;
 • je op zoek bent naar een kleinere draagbare verwarmingsoplossing.

Persoonlijke ervaring

Toen ik voor het eerst de Qlima SRE 8040 TC kocht, was ik een beetje sceptisch. Ik bedoel, hoe goed kan een petroleumkachel echt zijn, toch? Maar jongens, ik had het mis. Deze kachel kwam goed uit de test.

Ik heb het getest in een vrij grote ruimte. Ik had een verwarmingsoplossing nodig die krachtig genoeg was voor de hele ruimte, maar ik wilde niet een fortuin uitgeven aan energiekosten. De Qlima SRE 8040 TC leek de perfecte oplossing te zijn.

En dat was het ook! Deze kachel is ongelooflijk krachtig. Het verwarmt mijn hele huis snel en efficiënt. En dankzij de ‘Fuzzy Logic’ functie en de automatische brandduurverlenging, hoef ik me geen zorgen te maken over het constant bijvullen van de brandstof. Het doet het allemaal automatisch voor mij.

Maar, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De kachel is vrij groot en niet erg draagbaar. Dus als je op zoek bent naar iets dat je gemakkelijk kunt verplaatsen, dan is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met de Qlima SRE 8040 TC. Het is krachtig, efficiënt en makkelijk te gebruiken. Het heeft mijn huis door de koudste winters geholpen en ik zou het niet willen missen.

Voordelen

 • Krachtig en efficiënt: Met een maximaal vermogen van 4000W kan de Qlima SRE 8040 TC grote ruimtes tot 170 m³ snel en effectief verwarmen.
 • Energiezuinig: Dankzij de ‘Fuzzy Logic’ functie en de automatische brandduurverlenging maakt deze kachel optimaal gebruik van de brandstof, wat resulteert in lagere energiekosten.
 • Gebruiksvriendelijk: De kachel is uitgerust met een digitaal display voor eenvoudige bediening. Bovendien heeft het een timer, een instelbare thermostaat en een automatische uitschakelfunctie voor extra gemak.
 • Veilig: De Qlima SRE 8040 TC heeft verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging en een vorstbeveiliging.
 • Duurzaam: De kachel is gemaakt door Qlima, een gerenommeerd merk dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten.

Nadelen

 • Niet draagbaar: Hoewel de Qlima SRE 8040 TC een krachtige kachel is, is het niet de meest draagbare optie op de markt vanwege zijn grootte en gewicht (13 kg).
 • Niet geschikt voor zeer kleine ruimtes: Vanwege het hoge vermogen is deze kachel mogelijk te krachtig voor zeer kleine ruimtes.
 • Geen afstandsbediening: De kachel wordt niet geleverd met een afstandsbediening, wat de bediening op afstand zou kunnen vergemakkelijken.
 • Geen internetconnectiviteit: De Qlima SRE 8040 TC kan niet zelfstandig met het internet verbinden en kan niet worden bediend via een mobiele app.

Alternatieven

Twee populaire alternatieven voor de Qlima 8040 TC.

Zibro LC 150

De Zibro LC 150 (Bekijk op bol.com) is een luxe en uitgebreide petroleumkachel met een elektronisch gestuurde brander. Deze kachel heeft een aantal unieke kenmerken die het onderscheiden van andere modellen op de markt.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Zibro LC 150 is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Daarnaast is de kachel voorzien van een thermostaat en een timer, waardoor je de te verwarmen ruimte op een specifiek tijdstip op de gewenste temperatuur kunt hebben.

De Zibro LC 150 heeft ook een zeer snelle, elektronische starter, waardoor de kachel binnen enkele minuten zijn volledige capaciteit bereikt en de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden.

Deze kachel is geschikt voor grote ruimtes tot 200 m³ en is zeer zuinig. Het heeft ook een aantal veiligheidsfuncties, zoals een bewegingssensor, een omvalbeveiliging, een kinderslot, en een oververhittingsbeschermer. De prijs van de Zibro LC 150 is 999 euro.

Qlima 4035 SRE

De Qlima 4035 SRE (Bekijk op bol.com) is een andere optie voor een petroleumkachel. Deze kachel is ook elektronisch gestuurd en heeft een aantal vergelijkbare functies met de Zibro LC 150, zoals een instelbare temperatuur, een timerfunctie, en een CO2 sensor.

Een unieke functie van de Qlima 4035 SRE is de automatische brandduurverlenging. Wanneer de brandstof bijna op is, schakelt het apparaat volautomatisch naar een lager verbrandingsniveau, zodat het bijvullen van de brandstof enige tijd uitgesteld wordt.

De Qlima 4035 SRE heeft een minimale verwarmingscapaciteit van 1190 Watt en een maximale capaciteit van 3500 Watt. De kachel heeft een uitneembare brandstoftank (inhoud 5 ltr) waardoor deze gemakkelijk met de meegeleverde hevelpomp te vullen is. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 140 m³. De prijs van de Qlima 4035 SRE ligt wel wat hoger dan die van de 4080.

Ervaringen van andere gebruikers

Het is altijd nuttig om te zien wat andere gebruikers van een product vinden. Daarom heb ik wat rondgekeken en een aantal recensies van de Qlima SRE 8040 TC gevonden.

Op bol.com, wordt de Qlima SRE 8040 TC over het algemeen positief beoordeeld. Gebruikers prijzen de eenvoud van het gebruik en de rust die de kachel biedt. Ze merken op dat het geluid van de ventilator nauwelijks hoorbaar is, vooral als de televisie aanstaat.

Op de website van Centro Marini Ferramenta, wordt de programmeerbare ontsteking van de Qlima SRE 8040 TC benadrukt. Deze functie stelt gebruikers in staat om de gewenste temperatuur op het gewenste tijdstip te bereiken.

Op Trustpilot, zijn er gemengde beoordelingen over Qlima-producten in het algemeen. Sommige gebruikers hebben negatieve ervaringen gedeeld, maar het bedrijf lijkt actief te reageren op deze beoordelingen en biedt oplossingen aan.

Over het algemeen lijkt de Qlima SRE 8040 TC goed te worden ontvangen door gebruikers. De meeste recensies benadrukken de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van de kachel. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ervaringen kunnen variëren, en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de ander.

Hier zijn een paar citaten uit de recensies die ik heb gevonden:

 1. “De Qlima SRE 8040 TC is een geweldige kachel. Het is stil, efficiënt en makkelijk te gebruiken. Ik ben er erg blij mee.” – Gebruiker op bol.com
 2. “Ik hou van de programmeerbare ontsteking op de Qlima SRE 8040 TC. Het maakt het zo makkelijk om mijn huis op de juiste temperatuur te krijgen.” – Gebruiker op Centro Marini Ferramenta
 3. “Ik had wat problemen met mijn Qlima-product, maar het bedrijf was erg behulpzaam en loste mijn problemen snel op.” – Gebruiker op Trustpilot

Belangrijkste kenmerken van de Qlima SRE 8040 TC Petroleum Laserkachel

 1. Vermogen (Wattage): De Qlima SRE 8040 TC heeft een maximaal vermogen van 4000 Watt. Dit betekent dat de kachel snel een ruimte kan verwarmen, wat vooral handig is als je snel een koude ruimte wilt opwarmen.
 2. Verwarmingsbereik: Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 170 m³. Dit geeft je een idee van hoe geschikt de kachel is voor de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
 3. Veiligheidsfuncties: De Qlima SRE 8040 TC is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging, een vorstbeveiliging en een automatisch uitschakelfunctie. Deze functies zijn essentieel om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.
 4. Energie-efficiëntie: De Qlima SRE 8040 TC is een energie-efficiënte kachel. Dit betekent dat de kachel minder brandstof verbruikt en minder kost om te draaien.
 5. Bedieningsgemak: De kachel heeft verschillende functies die het gebruiksgemak vergroten, zoals een instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden, en een timer. Daarnaast heeft de kachel een geïntegreerd digitaal display waarop eenvoudig de gewenste temperatuur of functie geselecteerd kan worden.

Deze kenmerken maken de Qlima SRE 8040 TC een krachtige en betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en veilige manier om hun ruimte te verwarmen.

Beoordeling

 • Veiligheid: 9/10 – De Qlima SRE 8040 TC is uitgerust met een omvalbeveiliging en een automatische uitschakelfunctie, wat bijdraagt aan de veiligheid. Het zou nog beter zijn geweest als er ook een oververhittingsbeveiliging was.
 • Efficiëntie: 8/10 – Met een maximaal vermogen van 4000W en een verwarmingscapaciteit tot 170m³ is deze kachel zeer efficiënt. Het stroomverbruik varieert van 88W tot 162W, wat redelijk is. De ‘Fuzzy Logic’ functie zorgt ervoor dat de ruimte op het gewenste tijdstip op de vooraf ingestelde temperatuur is.
 • Draagbaarheid: 7/10 – De kachel weegt 12 kg, wat het enigszins draagbaar maakt. Echter, het ontbreken van wielen of een handvat maakt het verplaatsen van de kachel een beetje lastig.
 • Duurzaamheid: 9/10 – De kachel wordt geleverd met een garantie van 4 jaar, wat wijst op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het product. Bovendien is de maximale brandduur 67 uur, wat aantoont dat het langdurig kan worden gebruikt.
 • Gebruiksgemak: 8/10 – De kachel heeft een instelbare thermostaat en een timer, wat het gebruiksgemak verhoogt. Het heeft ook een uitneembare brandstoftank, wat het bijvullen van brandstof vergemakkelijkt. Het zou echter handiger zijn geweest als er een afstandsbediening was inbegrepen.

Eindscore: 8.2/10 – Over het algemeen is de Qlima SRE 8040 TC een veilige, efficiënte en duurzame kachel. Hoewel het enigszins draagbaar is en gemakkelijk te gebruiken, zijn er enkele verbeteringen die kunnen worden aangebracht om het nog beter te maken.

Qlima SRE 8040 TC Kopen

Als je na het lezen van deze review overtuigd bent van de Qlima SRE 8040 TC petroleumkachel, vraag je je waarschijnlijk af waar je deze het beste kunt kopen.

Goedkoop kopen

De prijs van de Qlima SRE 8040 TC varieert, maar je kunt deze kachel al vinden voor prijzen rond de 400 euro. Het is altijd een goed idee om prijzen te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat. Via de knop hieronder kun je een aantal prijzen vergelijken.

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 september 2023 - 2:06 am

Waar kopen

De Qlima SRE 8040 TC is verkrijgbaar bij verschillende online en fysieke winkels. Enkele betrouwbare opties zijn bol.com en gespecialiseerde kampeer- en outdoorwinkels, zoals Kampeerwereld.nl.

Het kopen van de Qlima SRE 8040 TC is een investering in een warm en comfortabel huis tijdens de koude maanden. Met zijn krachtige prestaties, veiligheidsfuncties en gebruiksgemak is het zeker een aankoop om te overwegen.

Conclusie

Na een grondige analyse en persoonlijke ervaring met de Qlima SRE 8040 TC petroleumkachel, kan ik met vertrouwen zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en veilige verwarmingsoplossing.

Met zijn krachtige vermogen van 4000W en een verwarmingsbereik tot 170m³, is deze kachel in staat om snel en effectief een grote ruimte te verwarmen. De veiligheidsfuncties, zoals de omvalbeveiliging en de automatische uitschakelfunctie, zorgen voor een veilige werking. Hoewel het ontbreken van een oververhittingsbeveiliging een klein minpuntje is, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de andere positieve aspecten.

De Qlima SRE 8040 TC is ook behoorlijk energie-efficiënt, met een redelijk stroomverbruik en een lange maximale brandduur. Het gebruiksgemak wordt verhoogd door functies zoals een instelbare thermostaat, een timer en een uitneembare brandstoftank.

Hoewel de draagbaarheid enigszins beperkt is door het ontbreken van wielen of een handvat, is dit een klein offer voor de prestaties en functionaliteit die deze kachel biedt.

Op basis van mijn ervaring en de ervaringen van andere gebruikers, geef ik de Qlima SRE 8040 TC een eindscore van 8.2/10. Ik zou dit product aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en veilige kachel, vooral voor degenen die een grotere ruimte willen verwarmen.

Dus, als je op zoek bent naar een kachel die je warm houdt tijdens de koude wintermaanden, dan is de Qlima SRE 8040 TC zeker een overweging waard. Het is een investering die je zeker niet zal teleurstellen!

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 23 september 2023 - 2:06 am

Ten slotte

Als je na het lezen van deze uitgebreide review over de Qlima SRE 8040 TC geïnteresseerd bent geraakt in petroleumkachels, dan hebben we nog een aantal andere artikelen die je wellicht interessant vindt.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kachel die op kerosine werkt? Dan is ons artikel over de beste kerosine kachel kopen een must-read. Hierin bespreken we de beste kerosine kachels die momenteel op de markt zijn, en geven we tips over waar je op moet letten bij de aankoop van een kerosine -ofwel petroleumkachel.

Daarnaast hebben we ook een uitgebreid artikel geschreven over de beste petroleum voor je kachel. In dit artikel bespreken we welke soorten petroleum er zijn, en welke het beste is voor jouw specifieke kachel.

En als je op zoek bent naar een kachel die geen stroom nodig heeft, dan is ons artikel over de beste petroleumkachel zonder stroom zeker de moeite waard om te lezen. Hierin bespreken we de beste opties voor kachels die zonder stroom kunnen functioneren, ideaal voor als je off-grid leeft of als je een back-up verwarmingssysteem wilt hebben voor stroomuitval.

En uiteraard is er het artikel: De beste petroleumkachel kopen (met koopgids)

We hopen dat deze artikelen je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw verwarmingsbehoeften.

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 23 september 2023 - 2:06 am

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 23 september 2023 - 2:06 am

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 23 september 2023 - 2:06 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.