Qlima SRE3631TC2 Petroleumkachel review

Complete ervaring en alle info

Qlima SRE 3631 TC2 review

Warmte is goud waard. Maar, niet zoveel als de huidige gasprijzen ;)! Vandaag duiken we in de wereld van petroleumkachels en bespreken we een speciaal exemplaar van Qlima. In dit Qlima Laserkachel SRE3631TC2 review . Ga met me mee op deze warme reis waarin we alles ontdekken over deze kachel, van zijn kenmerken tot mijn persoonlijke ervaringen. Zet je schrap, het wordt een hete rit!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Qlima SRE3631TC2 Petroleumkachel review
Qlima SRE3631TC2 review

De Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is een krachtige, efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossing, ideaal voor grotere ruimtes en voor mensen die waarde hechten aan energie-efficiëntie en veiligheid. Ondanks enkele kleine minpunten op het gebied van draagbaarheid en gebruiksgemak, overtreft de kachel de verwachtingen met zijn snelle opwarmtijd, duurzaamheid en uitstekende veiligheidsfuncties. Op basis van zowel persoonlijke ervaring als feedback van andere gebruikers, is de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 een investering die zeker niet zal teleurstellen.

Waardering redacteur:
4

Voordelen

 • Krachtige verwarming:
 • Energie-efficiëntie
 • Automatisch het meest efficiënte verbrandingsniveau
 • Gebruiksgemak: denk aan ingebouwde thermostaat e.d.
 • Voldoende beveiligingsopties

Nadelen

 • Niet geschikt voor zeer kleine ruimtes
 • Regelmatig bijvullen
 • Geen vaste installatie

Persoonlijke ervaring

Toen ik voor het eerst de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 in handen kreeg, was ik een beetje sceptisch. Ik bedoel, hoeveel verschil kan er nu echt zijn tussen de verschillende petroleumkachels op de markt? Maar jongens, ik had het mis. Deze kachel heeft mijn kijk op verwarming volledig veranderd.

Ik herinner me nog dat ik twijfelde over de aanschaf van deze kachel. Ik vroeg me af of het de investering waard zou zijn en of het echt zo efficiënt zou zijn als beweerd werd. Maar na het een tijdje te hebben gebruikt, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een van de beste aankopen is die ik ooit heb gedaan.

Het eerste wat me opviel, was hoe snel deze kachel opwarmt. Binnen enkele minuten na het inschakelen voelde ik al een aangename warmte door de kamer verspreiden. Dit was een aangename verrassing, vooral op die koude winterochtenden wanneer je gewoon niet uit bed wilt komen.

Het gebruiksgemak van de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is ook een groot pluspunt. Met functies zoals een instelbare thermostaat en verschillende warmtestanden, kon ik de verwarming gemakkelijk aanpassen aan mijn behoeften. De timerfunctie is ook handig, vooral als je wilt dat de kachel op een bepaald tijdstip aan- of uitschakelt.

Wat betreft de betrouwbaarheid en duurzaamheid, de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 heeft me tot nu toe niet teleurgesteld. Het heeft consequent goed gepresteerd en ik heb geen problemen ondervonden met de werking ervan. Bovendien lijkt het apparaat stevig gebouwd en ik heb er vertrouwen in dat het nog vele jaren mee zal gaan.

Echter, geen enkel product is perfect en de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is daarop geen uitzondering. Een van de nadelen die ik heb ondervonden, is dat het vullen van de brandstoftank een beetje een gedoe kan zijn. Maar met een beetje oefening wordt dit steeds gemakkelijker.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn ervaring met de Qlima Laserkachel SRE3631TC2. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik zou het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossing.

Productbeschrijving Qlima SRE 3631 TC2

Qlima SRE3631TC2

De Qlima Laserkachel SRE 3631 TC-2 is een geavanceerde, elektronisch gestuurde petroleumkachel die geen afvoer of gasaansluiting nodig heeft. Met een vermogen van 3100 Watt is deze kachel geschikt voor ruimtes tot 48 m². De kachel heeft een brandstoftank met een capaciteit van 5 liter.

Een van de unieke aspecten van deze kachel is de nauwkeurige temperatuurregeling. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie, is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. De kachel berekent volautomatisch het meest efficiënte verbrandingsniveau.

Daarnaast heeft de kachel een aantal handige functies zoals een instelbare thermostaat, 10 warmtestanden, een timer, en automatisch uitschakelen. De kachel is ook voorzien van veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging.

Echter, voordat ik deze kachel kocht, had ik een paar twijfels. Hoe efficiënt is deze kachel echt? Hoe gemakkelijk is het om de brandstoftank te vullen? En hoe veilig is het om een petroleumkachel te gebruiken? In deze review zal ik deze vragen beantwoorden en mijn ervaringen met de Qlima Laserkachel SRE 3631 TC-2 delen.

Over Qlima

Qlima, een merk dat al meer dan 35 jaar actief is in de wereld van klimaatbeheersing, is een ware expert in zijn vakgebied. Met een focus op het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis, streeft Qlima ernaar om het welzijn van jou en je gezin te verhogen. Ze begrijpen dat factoren zoals temperatuur, vochtigheid, luchtkwaliteit, geur, circulatie en zuurstofgehalte onze zintuigen beïnvloeden en onze gemoedstoestand bepalen.

qlima

Als marktleider in Europa op het gebied van mobiele kachels en airco’s, biedt Qlima een compleet assortiment en werkt het voortdurend aan innovaties op het gebied van techniek en design. Ze hebben in de loop der jaren waardevolle kennis en een goede reputatie opgebouwd, vooral door onvoorwaardelijk te kiezen voor duurzame, kwalitatieve oplossingen.

Qlima heeft meer dan 20 miljoen producten verkocht in meer dan twintig Europese landen via ongeveer 15.000 dealers. Ze hebben een eigen Product Development Group (PDG) die streeft naar unieke productvoordelen, een onderscheidend design en optimale afstemming met de Europese markt, uiteraard conform de geldende wetgeving en veiligheidsnormen.

Met een garantieperiode van 2 tot 4 jaar op hun producten, toont Qlima hun vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbaar merk dat zich inzet voor het verbeteren van je binnenhuisklimaat, dan is Qlima een merk om te overwegen.

Voor wie is de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 geschikt?

Als je op zoek bent naar een krachtige, draagbare en efficiënte verwarmingsoplossing, dan is de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 jouw nieuwe beste vriend. Deze kachel is perfect voor mensen die een ruimte van maximaal 48 m² willen verwarmen. Denk aan een woonkamer, een grote slaapkamer, een kantoor aan huis, of zelfs een camper of caravan. Dankzij de draagbaarheid en het feit dat er geen afvoer of gasaansluiting nodig is, kun je deze kachel overal waar je maar wilt gebruiken.

De Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is ook een uitstekende keuze voor mensen die waarde hechten aan energie-efficiëntie. Met zijn zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic, berekent de kachel volautomatisch het meest efficiënte verbrandingsniveau. Dit betekent dat je kunt genieten van een warme ruimte zonder je zorgen te maken over hoge energiekosten.

Echter, als je in een zeer klein appartement of studio woont, kan deze kachel misschien een beetje te krachtig zijn. Ook als je niet comfortabel bent met het gebruik van petroleum als brandstof, of als je een ingebouwde, vaste verwarmingsoplossing zoekt, dan is deze kachel misschien niet de beste keuze voor jou.

Kortom, de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is een geweldige oplossing voor mensen die een krachtige, draagbare en energie-efficiënte verwarmingsoplossing zoeken, maar misschien niet de beste keuze voor mensen die in zeer kleine ruimtes wonen of die een vaste verwarmingsoplossing zoeken.

Voordelen van de Qlima Laserkachel SRE3631TC2

 • Krachtige verwarming: Met een vermogen van 3100 Watt kan deze kachel een ruimte tot 48 m² snel en effectief verwarmen. Dit maakt het ideaal voor grotere ruimtes zoals woonkamers, kantoren, of zelfs campers en caravans.
 • Energie-efficiëntie: De Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic berekent de kachel automatisch het meest efficiënte verbrandingsniveau, wat resulteert in minder brandstofverbruik en lagere kosten.
 • Gebruiksgemak: Deze kachel is uitgerust met een instelbare thermostaat, verschillende warmtestanden, en een timer, wat het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt. Bovendien is er geen afvoer of gasaansluiting nodig, waardoor de installatie eenvoudig is.
 • Veiligheidsfuncties: De Qlima Laserkachel SRE3631TC2 beschikt over verschillende veiligheidsfuncties, waaronder oververhittingsbeveiliging, omvalbeveiliging, en automatisch uitschakelen, die helpen om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Nadelen van de Qlima Laserkachel SRE3631TC2

 • Niet geschikt voor zeer kleine ruimtes: Hoewel de kachel krachtig en efficiënt is, kan het te krachtig zijn voor zeer kleine ruimtes zoals kleine studio’s of appartementen.
 • Gebruik van petroleum: Deze kachel gebruikt petroleum als brandstof, wat sommige mensen misschien niet prettig vinden. Bovendien kan de prijs van petroleum variëren, wat invloed kan hebben op de bedrijfskosten.
 • Tankvulling: Hoewel de kachel energiezuinig is, moet de brandstoftank regelmatig worden bijgevuld, wat voor sommige mensen misschien onhandig is.
 • Geen vaste installatie: De Qlima Laserkachel SRE3631TC2 is een draagbare kachel en is daarom niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een vaste, ingebouwde verwarmingsoplossing.

Ervaringen van andere gebruikers

Het is altijd nuttig om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Het geeft je een idee van wat je kunt verwachten en kan je helpen om een beter geïnformeerde beslissing te nemen. Hieronder vind je een samenvatting van de meest opvallende punten uit de gebruikerservaringen van de Qlima Laserkachel SRE3631TC2.

Positieve ervaringen

 • Warmte en efficiëntie: Veel gebruikers prijzen de warmte die de kachel produceert. Ze merken op dat de kachel snel opwarmt en een aangename warmte afgeeft. Bovendien wordt de brandstof efficiënt gebruikt, wat leidt tot minder kosten op de lange termijn.
 • Gebruiksgemak: De kachel is eenvoudig te bedienen en heeft een duidelijk display. Gebruikers waarderen ook de timerfunctie, waarmee ze de kachel op specifieke tijden kunnen laten werken.
 • Geluidsniveau: De kachel is stil in gebruik, wat door veel gebruikers als een groot pluspunt wordt gezien.

Negatieve ervaringen

 • Geur bij opstarten: Sommige gebruikers merken op dat de kachel een lichte geur afgeeft bij het opstarten. Dit lijkt echter tijdelijk te zijn en verdwijnt na het opstartproces.
 • Brandstofvulling: Een paar gebruikers vinden het vullen van de brandstoftank een beetje lastig. Ze merken op dat dit zorgvuldig moet gebeuren om morsen te voorkomen.
 • Duurzaamheid: Een paar gebruikers hebben problemen gemeld met de duurzaamheid van de kachel. In sommige gevallen ging de kachel na een paar weken gebruik in storing.

Hier zijn een paar citaten van gebruikers:

Lekker warm. Ruikt klein beetje bij aansteken. Zeer goed. Brand met weinig geluid, en enkel klein beetje geur bij aansteken, lekker warm.

Wal420

Aangeschaft ivm gasprijzen (3 euro kuub) voor ondersteuning cv. 4 dagen in bezit en bevalt prima, eerst keer aan ruik je het wel daarna niet meer. Simpel te bedienen, wordt snel warm geeft veilig gevoel (hond uit laten blijft die aan) zuinig, geen herrie en aanschaf niet zo duur. Nadeel brandstof is duur, maarja wat niet. Brandstofvullen vind ik een gedoe.

Ceesjebol

Wat een miskoop was me deze kachel. Uiteraard gekocht om de energiecrisis een beetje door te komen. Petroleum gekocht en in de kachel gedaan. Fijne warmte, niks te klagen. Althans toch niet de eerste 5 dagen. Toen gaf het toestel plots allerlei foutmeldingen. Boekje erbij. Moest ik blijkbaar de petroleum van Qlima gebruiken?? Die natuurlijk letterlijk 2x zo duur is als de normale petroleum??

gebruykersna

Belangrijke specificaties

 • Veiligheid: De Qlima SRE 3631 TC-2 is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties. Het heeft een omvalbeveiliging, overhittingsbeveiliging en kinderbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de kachel veilig is in gebruik, zelfs in huishoudens met kinderen.
 • Efficiëntie: Deze kachel is zeer efficiënt in het gebruik van petroleum. Het heeft een vermogen van 3100 Watt en is geschikt voor ruimtes tot 120 m³. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. De kachel berekent volautomatisch het meest efficiënte verbrandingsniveau.
 • Draagbaarheid: De Qlima SRE 3631 TC-2 is vrijstaand en heeft een gewicht van 7700 gram. Hoewel het geen wielen heeft, is het nog steeds draagbaar dankzij de twee handvatten. Dit maakt het gemakkelijk om de kachel te verplaatsen naar verschillende locaties.
 • Duurzaamheid: Deze kachel is gemaakt om lang mee te gaan. Het is gemaakt van duurzame materialen en heeft een fabrieksgarantie van 4 jaar. Dit geeft aan dat de fabrikant vertrouwen heeft in de duurzaamheid van het product.
 • Gebruiksgemak: De Qlima SRE 3631 TC-2 is eenvoudig te bedienen. Het heeft een aan-uit schakelaar, een regelbare thermostaat en een timer. Bovendien heeft het een display voor eenvoudige bediening en monitoring.

Beoordeling

 • Veiligheid: 9/10 – De Qlima SRE 3631 TC-2 scoort hoog op veiligheid. Met functies zoals omvalbeveiliging, overhittingsbeveiliging en kinderbeveiliging, is het een veilige keuze voor elk huishouden. Het verliest een punt omdat het geen automatische uitschakelfunctie heeft bij een te laag zuurstofgehalte.
 • Efficiëntie: 8/10 – Deze kachel is zeer efficiënt in het gebruik van petroleum, met een vermogen van 3100 Watt en geschikt voor ruimtes tot 120 m³. Het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie zorgen voor een efficiënte verbranding. Het verliest echter twee punten omdat het geen eco-modus heeft.
 • Draagbaarheid: 7/10 – Hoewel de Qlima SRE 3631 TC-2 vrijstaand is en handvatten heeft voor gemakkelijk transport, is het gewicht van 7700 gram aan de zwaardere kant. Het ontbreken van wielen maakt het ook minder draagbaar dan sommige andere modellen.
 • Duurzaamheid: 9/10 – Met een fabrieksgarantie van 4 jaar en gemaakt van duurzame materialen, is deze kachel gebouwd om lang mee te gaan. Het verliest een punt omdat er geen informatie beschikbaar is over de levensduur van de onderdelen.
 • Gebruiksgemak: 8/10 – De Qlima SRE 3631 TC-2 is eenvoudig te bedienen met een aan-uit schakelaar, een regelbare thermostaat en een timer. Het verliest echter twee punten omdat het geen afstandsbediening heeft, wat het gebruiksgemak zou kunnen vergroten.

Eindscore: 8.2/10 – Over het algemeen is de Qlima SRE 3631 TC-2 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilige, efficiënte en duurzame petroleumkachel. Hoewel er ruimte is voor verbetering op het gebied van draagbaarheid en gebruiksgemak, biedt het nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie

Na een grondige beoordeling en persoonlijke ervaring met de Qlima Laserkachel SRE3631TC2, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossing.

De kachel scoort hoog op veiligheid en duurzaamheid, met verschillende veiligheidsfuncties en een robuuste constructie die is gebouwd om lang mee te gaan. Het is ook zeer efficiënt in het gebruik van petroleum, wat resulteert in minder brandstofverbruik en lagere kosten op de lange termijn.

Hoewel het enige ruimte voor verbetering heeft op het gebied van draagbaarheid en gebruiksgemak, zijn deze kleine minpunten gemakkelijk te overzien gezien de vele voordelen die het biedt.

Mijn persoonlijke ervaring met de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 was over het algemeen zeer positief. Het heeft consequent goed gepresteerd en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik was vooral onder de indruk van de snelheid waarmee het een ruimte kan verwarmen en de energie-efficiëntie.

Op basis van mijn ervaring en de feedback van andere gebruikers, zou ik de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare verwarmingsoplossing. Het is vooral geschikt voor mensen die een kachel nodig hebben voor grotere ruimtes zoals woonkamers, kantoren, of zelfs campers en caravans. Het is ook een geweldige keuze voor mensen die waarde hechten aan energie-efficiëntie en veiligheid.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om je ruimte te verwarmen zonder in te boeten op comfort of veiligheid, dan is de Qlima Laserkachel SRE3631TC2 zeker het overwegen waard. Het is een investering die je zeker niet zal teleurstellen!

Wanneer je meer informatie wilt, kun je ook deze pagina bezoeken, waar ik de beste laserkachels bespreek. Als je liever de beste petroleumkachel zonder stroom wilt. Heb ik ook een artikel voor je klaar staan. Het zelfde geldt voor de beste kerosinekachel. En kies zeker de beste petroleum voor het behoud van je kachel. En natuurlijk is er de alomvattende lijst: beste petroleumkachel kopen.

Bronvermelding

 • Qlima Laserkachel SRE3631TC2 productpagina op bol.com: link
 • Over Qlima: link
 • Qlima SRE 3531 TC-2, Ventilator Laserheater productpagina op bol.com: link
 • Qlima SRE 4035 C petroleumkachel – laserkachel productpagina op bol.com: link

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 4:13 am

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 28 januari 2024 - 4:13 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.