Reiki Cursussen

3x Beste Cursus Reiki - Online | klassikaal

Reiki cursussen: Beste cursus Reiki kiezen uit top 3

Reiki cursussen: Het aanbod is enorm. Logisch, want het is vrij gemakkelijk te leren en de effecten van deze universele energie die voor iedereen beschikbaar is, zijn enorm!

Wist je dat er inmiddels tientallen verschillende Reiki stromingen zijn?

Daarom, vond ik het een goed idee de beste cursus Reiki voor je uit te filteren. Dicht bij de bron, met een fijne Reiki Master, waarmee je diepgaand de materie kunt opnemen.

Wouter Buijs

Spoiler alert:

Er is niet 1 beste! Maar, wel een beste voor jou. Daarom een handige Reiki opleiding keuzehulp.

Dus, ben je op zoek naar een cursus Reiki 1, of wil je direct beginnen aan een complete opleiding tot Reiki Master?

Lees snel verder, in dit complete artikel waarbij alles aan bod komt, zodat jij direct een gezonde en bewuste keuze kunt maken.

Enjoy!

Massagecursuslimburg nl
Direct bekijken
massagecentrumlimburg.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:20 am

Direct bekijken
zoma-opleidingen.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:20 am

Reiki cursus kundalini
Direct bekijken
kundalini-reiki.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:19 am

Opleidingscentrum Kersten | Massagecursuslimburg.nl Online cursus Reiki

Deze online cursus Reiki behandeld Reiki 1, 2 en 3. En is gebaseerd op het meest traditioneel gebleven systeem dat er is. Met deze cursus weet je dus zeker dat je in de basis goed Reiki leert. Je leert namelijk het Usui Systeem van Natural Healing ofwel Usui Shiki Ryoho.

 • Je leert de Reiki technieken beheersen
 • en de krachtige Reiki symbolen
 • Je energetische en spirituele antenne staat wagenwijd open
 • waardoor je vanuit hoger bewustzijn kunt leven.

Wie is je Reiki Master bij Massagecursuslimburg.nl

Binnen het grote aanbod van Opleidingscentrum Kersten vind je meerdere energetische coaches en therapeuten. Voor de Reiki opleiding komt je terecht bij Master: Melanie Claessen. Zij zoekt naar de perfecte match tussen counceling en energetische therapie. Mede dankzij verschillende probleemsituaties heeft ze veel mensenkennis opgedaan. Hiermee kan ze op een luchtige en bevlogen manier de veiligheid waarborgen binnen de reiki cursussen van Massagecursuslimburg.nl

Voordelen

 • SBU en GRO Erkende opleiding.
 • Hoge kwaliteit lesmateriaal
 • Video’s zijn duidelijk en goed te volgen
 • Met handige syllabus om uit te printen of na te lezen.
 • Reiki 1, 2 en 3 tezamen
 • Dicht bij de bron
 • Direct toegang

Nadelen

 • Online, dus weinig echt persoonlijk contact
 • Het is makkelijk om een les uit te stellen, omdat het toch online is.
Massagecursuslimburg nl
Direct bekijken
massagecentrumlimburg.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:20 am

Opleidingscentrum Kersten Reiki Cursus klassikaal

De reallife variant van bovengenoemde Reiki cursus. Je leert in deze cursus de zelfde methode, maar dan klassikaal. Het voordeel hiervan is, dat je meer contact hebt met je medecursisten. Maar, je moet er wel even je agenda voor openslaan en een afstand voor overbruggen naar Maastricht, maar dan krijg je de cursus wel reallife.

Massagecursuslimburg nl
Direct bekijken
massagecursuslimburg.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:21 am

ZoMa opleiding: Reiki opleiding Klassikaal

Een goed aangeshreven Reiki opleiding om klassikaal te volgen is de cursus van ZoMa Opleidingen . De opleidingen van ZoMa zijn gecertificeerd door KTNO.

De cursussen worden gegeven in Westervoort (omgeving Arnhem) en Moerkapelle (omgeving Rotterdam).

Wie is ZoMa opleidingen Reiki Master: Marjolein Berendsen?

Reiki Master van ZoMa opleidingen

Het is even zoeken. Je ziet namelijk niet direct vermeld dat Marjolein de founder is van ZoMa opleidingen. Erg mooi, want hiermee zet ze dus niet zichzelf maar haar product en daarmee jou als cursist centraal.

Marjolein heeft een goede reputatie opgebouwd in het wereldje van bewustzijn en spirituele ontwikkeling. Via ZoMa opleidingen draagt zij haar steentje bij aan een bewustere en meer gezonde wereld door opleidingen tot Holitisch therapeut en Reiki master aan te bieden.

Is het niet leuk, dat zelf Giel Beelen bij haar op bezoek is geweest?

Voordelen

 • Goede reputatie
 • Eerlijke prijs voor Reiki opleiding
 • Gecertificeerd
 • Voordelig met STAP-budget

Nadelen

 • Op locatie: Je moet het maar kunnen overbruggen
 • En je moet de data maar in kunnen plannen.

Ervaringen

Op de website van Marjolein, hoef je niet ver te zoeken naar ervaringen met haar opleidingen. Zie hieronder een review door verschillende mensen. Op haar website zijn er nog veel meer te vinden.

Conclusie mag je wel trekken: Marjolein is een goede Holistische opleidster en Reiki master.

Dit is een cadeautje voor je eigen ontwikkeling en iedere lesdag geeft je nieuwe inzichten.

Natascha

Wauw! Deze opleiding laat mij al heel het jaar groeien! Ben zo blij de persoon die ik aan het worden ben.

Romy

Wat een energie!!! Ontzettend bedankt voor dit!!!

Liefs,

Giel Beelen

Wat een mooie dag!❤️Een cadeautje voor mezelf😊🙏🏽Vandaag heb ik mijn Reiki 1e graad behaald. Iets wat ik al heel graag wilde. Ik weet al sinds ik klein ben dat ik heel duidelijk de energie van een ander voel, dat is heel fijn en mooi in bv vriendschappen en als je voor iemand zorgt, (ik deed vroeger bv al Reiki bij mijn kinderen als ze ziek waren, en later bij mijn vader en moeder tijdens hun ziekbed) maar soms is de energie van een ander niet fijn..het gevoel dat iemand al je energie opslurpt, en dat je al moe bent van een gesprekje van 5 minuten.. (herkenbaar?😅?) Vandaag heb ik de tools gekregen hoe ik hier het best mee om kan gaan. En mooie warme positieve energie doorgeven is iets wat ik heel graag doe, ook bv dmv mijn yoga. En daar heb ik nu een verdieping in gevonden. Zo blij mee! Dank lieve Marjolein voor je warme energie, inzichten, vertrouwen en kennis.

Quinty Trustfull
Direct bekijken
zoma-opleidingen.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:20 am

Kundalini Reiki: Thuisstudie Kundalini Reiki

Wanneer je weet dat zowel Reiki als Kundalini naar universele en/of levensenergie verwijzen, klinkt het misschien wat dubbel. Desalniettemin is 3 online Reiki cursus zeker de moeite waard om te bekijken.

In deze alternatieve stroming wordt de universele helende levenskracht namelijk versterkt met inzichten en oefeningen uit andere Oosterse tradities. Zo kom je in deze online thuisstudie ook wijsheden en oefeningen tegen uit de Yoga.

Deze methode is meer energetisch van aard en gericht op het wegnemen van energieblokkades, zodat de levensenergie weer vrij door je stromen kan.

Dit kan dus een enorme toename in je energie betekenen.

Wie is Reiki Master Bas Akkerman?

Reiki master bas akkerman

Sinds 2001 is Bas Akkerman Reiki Master. Dit is hij in de stroming die het dichtst bij de bron is gebleven: Usui. In de tijd dat hij Reiki beoefend, heeft hij inmiddels honderden cursusisten behandeld. Naast Reiki, heeft Bas meerdere interesses. Zo heeft hij ervaring met yoga, meditatie en andere Oosterse tradities. Dit komt mooi samen in de online cursus Kundalini Reiki.

Naast Master van deze energie zit er een ondernemende kant in Bas, zo heeft hij inmiddels twee verschillende Reiki opleidingen. En heeft hij een online winkel waarin hij verschillende spirituele attributen verkoopt.

Ik vind het bewonderingwaardig hoe Bas zijn energie weet om te zetten ten bate van het grote goed, terwijl hij er zelf goed op gedijt.

Voordelen

 • Alternatieve benadering van Reiki
 • Integratie met andere Oosterse wijsheden
 • Online te volgen
 • 1 van de goedkoopste cursussen

Nadelen

 • Online, dus weinig tot geen contact met cursusten of Bas (de Reiki Master)

Ervaringen

Bas Akkerman heeft vele positieve opmerkingen verzameld via zijn facebook pagina. Hierin komen de luchtigheid van zijn voorkomen en het duidelijke lesmateriaal meermaals naar voren. Hij weet het op een manier te brengen dat het heel praktisch en down to earth is. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Reiki cursus kundalini
Direct bekijken
kundalini-reiki.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:19 am

Meer traditioneel alternatief?

Spreekt de Reiki opleiding van Bas Akkerman je wel aan, maar wil je een meer traditionele methode leren? Hier kun je de Reiki cursus vinden die de Usui methodiek volgt.

Beste Cursus Reiki: Samenvatting

Er zijn verschillende manieren om een Reiki opleiding te volgen. Je kunt er voor kiezen dit klassikaal, individueel of online te doen. Hoewel de universele energie vrij door tijd en ruimte reizen kan, verkiezen veel mensen nog voor een klassikale cursus. Maar het online aanbod is stevig in opkomst. Er zijn een paar goede aanbieders. Beiden hebben hun eigen voor- en of nadelen. Hier vind je een selectie van de Reiki Masters met een steengoede reputatie, waarmee je zeker verdieping kunt vinden.

Mijn ervaring met Reiki

Wouter Buijs

Inmiddels is het een paar jaar geleden dat ik mijn Reiki 1 certificaat heb behaald. Dit heb ik gedaan bij een Reiki master uit de buurt. Omdat haar praktijk toen nog startende was, mondde deze klassikale cursus uit, in een 1 op 1 Reiki cursus.

Dit opende voor mij enorm veel! Vooral in de eerste 21 dagen na de cursus. Het is namelijk de bedoeling dat je wat je geleerd hebt, oefent op jezelf. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen wat een immense groei van rust, vrede en integratie van de Reiki mij deze 21 dagen brachten.

De persoonlijke Reiki cursus heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Het grote voordeel is natuurlijk wel de persoonlijke aandacht die je geniet in deze setting. Het nadeel is het uitwisselen met en de inbreng van andere cursisten.

Online Reiki cursus?

Dit was nog in de tijd voordat we met zijn allen online moesten gaan werken. En dus, kwam het toen nog niet op om een online Reiki cursus te doen.

Inmiddels kan ik zeker wel de voordelen zien in een online cursus, zoals het kunnen leren op eigen tempo. Maar, hoe doe je dat met oefenen? Waar vind je de gewillige oefenpersonen. Daar is uiteraard altijd wel iemand voor te paaien. Want, wie wil er nou niet een Reiki behandeling ontvangen?

Afhankelijk van je wensen en doelen kun je zelf bepalen wat beter is voor jou. Maar, daarover meer in de handige koopgids. Hierin vind je met antwoord op een paar vragen precies welke Reiki training uit dit aanbod van verschillende cursussen het beste voor jou is.

Eerst nog even wat dieper in op wat Reiki in mijn leven betekent

Reiki in mijn leven

Met de informatie dat mijn eerste Reiki inwijding in november 2018 was, weet je waarschijnlijk wel, welke tijd daar vrij vlot op volgde. Een tijd van toenemende spanning en de meest bizarre berichten vanuit verschillende kanalen.

Een tijd waarin het moeilijk is, om bij jezelf te blijven. En, waarbij goede zelfzorg enorm belangrijk is, om het leven het hoofd te kunnen bieden.

Een onregelmatige zelfbehandeling na werktijd hielp mij om een deel van de vermoeidheid en spanning weg te laten vloeien. Verder was het de uitwisseling met andere Reiki-genoten in een periodieke Reikikring welke voor mij cruciaal was om meer in mijzelf te blijven staan.

Wat is een Reikikring?

Een Reiki kring, is een kring van een aantal mensen, minimaal twee met minimaal de Eerste graad in Reiki. Met deze kring van mensen kun je Reiki uitwisselen. Dit, om de Reiki te blijven laten stromen. En goed in je eigen energie te blijven staan.

Een belangrijk onderdeel van de Reiki cursus, als je wilt dat de Reiki energie lekker door je leven gaat stromen, is toch zeker wel dat je dagelijks de tijd moet nemen om jezelf te behandelen. Wanneer het eenmaal een gewoonte is geworden, wil je bijna niet meer anders.

Maar, eerlijk is eerlijk, wanneer het leven aan veranderingen onderhevig is, sluipt het er toch zo af en toe weer bij in.

Wat dat betreft, ben ik dus heel blij dat ik dit artikel nu voor jou aan het schrijven ben. Want, dit motiveert mij weer om de draad op te pakken. Met toenemende mate stroomt de Reiki dus weer lekker door mij heen.

Reiki cursussen: De Beste cursus reiki

Stromingen binnen de Reiki

Er zijn veel verschillende stromingen binnen de Reiki. Logisch, want elke master geeft er zo’n beetje zijn eigen draai aan. Het is niet zo dat de ene stroming of Reiki school beter is dan de andere. En er is er zeker niet 1 de beste.

Het belangrijkste is er 1 te vinden die goed bij je past. Uiteindelijk gaat het om universele (zonne-) energie. En gaat het erom dat je een manier vindt om deze vrijelijk (door je handen) te laten stromen.

Wil je zo dicht mogelijk bij de bron; Japan, blijven, dan kies je voor een Reiki Master uit het Usui Systeem.

De eerste opvolgers van Reiki begrepen dat het niet iets was om vast te houden, maar dat het vrij mag stromen. Zo is Reiki de wereld over gegaan.

Dit heeft een hele bubs aan verschillende vertakkingen en systemen tot gevolg. Zie hier een selectie van de verschillende Reiki vormen die over de hele wereld te vinden zijn:

Reiki stromingen

Usui Reiki Ryoho, Usui Shiki Ryoho, Abundance Prosperity Reiki, Agape Reiki, Ahara Reiki, Agel Reiki, Angel Stone Reiki, Ascension Reiki, Ayurveda Reiki, Aura Empowerment Reiki, Blue Star Reiki, Celtic Reiki, Crystal Reiki, Deep Red Reiki, Dental Reiki,Divine Light Reiki, Divine Will Reiki, Dolfijnen Reiki, Dolphin Sekhem-Seichim Reiki,Dolphin Trilogy Reiki, Dragon ki-Reiki, Elemental Reiki, Enersense-Buddha Reiki, FairyLight Reiki, Fearless Reiki, Fusion Reiki, Gold Reiki, Golden Age Reiki, Gayatri SeichimReiki, Gendai Reiki, Green Tara Seichim Reiki, Hawaiian Reiki, Hexa Reiki, Huna Reiki,Hunab Ku Reiki, Inner Light Reiki , Ichi Sekai Reiki, Isis Seichim Reiki, Jinlap Maitri Reiki,Johrei of Jo Reiki, Japanese Reiki, Jikiden Reiki, Kaballah Reiki, Karmic Reiki, Kava Reiki,Ki Manna Reiki, Komyo Reiki, Kundalini Reiki, Kurina Reiki, Lightening Reiki, LightarianReiki, Lotus Petal Reiki, Ma’heo’o Reiki, Mari El Reiki, MatriViHara Reiki, MedicineBuddha Reiki, Merfolk Reiki, Men Chho Reiki, Money Reiki, Moon Reiki, Munay KiReiki, New Life Reiki, New Usui Reiki, OBE ( Out of Body Experience ) Reiki, Oneness Reiki,Pearls Reiki, Purple Reiki, Pyramid Reiki, Radiance Reiki, Rainbow Reiki, Raku Kei Reiki, Reiki Jin-Kei Do, Reiki Plus, Sacred Moon Reiki, Rosari Reiki, Saku Reiki, Satya Japanse Reiki, Shamanic Reiki, Shamballa Reiki, Sacred Flames Reiki, Sacred Geometry Reiki, Seichem Reiki, Sokaisi Reiki, Soul Mate Reiki, Spirit Reiki, Spiritual Transmission Reiki, Sun Li Chung Reiki, Tachyon Reiki, Tachyon Kuruna Reiki, Tantra Reiki, Tera Mai Reiki, Tibetan Reiki, Tiger Reiki, Transparency Reiki, Tulip Passion Reiki, Usui Seven Degree Reiki, Usui Teate Reiki, Varja Tummo Reiki, Violet Flame Reiki, Vibrational Reiki-level, White Dove Reiki, Yin Yang Reiki, Yule Reiki

Welke Reiki stroming is het beste?

Ja, zo’n enorm aanbod aan verschillende systemen en stromingen is nogal overweldigend. Wanneer je de vraag stelt: Welk Reiki systeem is het beste? Zal je van de Usui master horen, dat het de Usui methode is.

Deels ben ik dit ook wel met de Reiki Usui masters eens. Dit systeem komt rechtstreeks uit Japan en houdt vast aan de basis principes. Waarbij de andere systemen telkens weer iets meer afwijken.

Zijn andere Reiki methoden dan slecht?

In mijn ogen niet! Verre van. Zoals Reiki zelf ook uitdraagt: De energie moet vrij kunnen stromen. En dit resulteert dus in vele verschillende stromingen. Allemaal hebben deze legioenen aan enthousiaste beoefenaars.

Het is dus het belangrijkst een stroming of systeem te vinden dat bij je past. De ene zal wat meer van het traditionele houden. Een ander wat meer van een wat lossere en intuïtieverQuinty Trustfulle aanpak.

Samengevat: Welk Reiki systeem past bij mij?

Laat je hierin simpelweg leiden door je gevoel. Ergens voel je wel een duidelijke of minder duidelijke pull richting 1 van de systemen en/ of masters. Dit is waarschijnlijk de juiste. Let bij dit afstemmen ook op enige vorm van innerlijke weerstand. Dit kan ook een belangrijke richtingaanwijzer zijn.

 • Is het moeilijk kiezen?
 • Verderop in de Reiki kieswijzer gaan we hier verderop in.
Online of klassikaal cursus reiki voordelen nadelen

Online Reiki opleiding of klassikaal

Energie gaat voorbij alle tijd en ruimte. Wanneer iemand beweert dat je perse op locatie bij je Master moet zijn, om Reiki te kunnen leren. Vind ik dit een nogal harde en starre uitspraak. Die niet meegaat in de huidige tijdsgeest.

Natuurlijk hebben de verschillende manieren om een Reiki cursus te volgen hun eigen voor- en nadelen:

Voordelen Reiki opleiding klassikaal

 • Je bent met elkaar in de zelfde ruimte, en leert dus van jezelf en anderen
 • Veelal wordt de werking in reallife als diepgaander ervaren
 • Interactie met Reiki Master en eventuele andere cursisten
 • Je ontmoet nieuwe mensen
 • Je kunt vragen stellen tot dat alles helder is

Nadelen Reiki opleiding klassikaal

 • Het is meestal reallife, en wordt dus niet opgenomen. Je kunt moeilijk stukken echt terugkijken of -luisteren.
 • Je zit niet altijd de beste positie om alles te zien en/ of ervaren.
 • Je moet jezelf op locatie zien te krijgen. Het is niet altijd in de buurt.
 • Je moet voldoen aan een agenda. En het is soms moeilijk om de tijd vrij te maken

Voordelen Online Reiki opleiding

 • Het is online dus altijd toegankelijk, dus je kunt makkelijker iets terugkijken en nazoeken
 • Het is op je eigen tempo te volgen
 • Je hebt altijd het beste zicht
 • Over het algemeen veel goedkoper dan klassikale of individuele Reiki opleidingen

Nadelen Online Reiki opleiding

 • Contact met andere cursisten is er niet of minder makkelijk
 • Je mist de mogelijkheid om reallife verdiepende vragen te stellen (vaak kan dit wel via de mail, maar dat is minder direct)
 • De inwijdingen zijn een belangrijk onderdeel van een Reiki opleiding. Online is zo’n inwijding toch net wat anders.

Online Reiki: Reiki behandelingen op afstand

Reiki behandelingen op afstand behoren al langer tot de mogelijkheden dan dat het gros van Nederland zit thuis te werken. Hoe dit werkt leer je in Reiki 2. Het is in ieder geval belangrijk om je goed af te stemmen op de persoon en locatie. In de verschillende Reiki cursussen krijg je hiervoor hulpmiddelen en symbolen aangereikt.

Hiermee kom ik ook terug op mijn eerdere uitspraak: Energie gaat door alle tijd en ruimte. Als je op afstand kunt behandelen, waarom kun je dan niet online net zo goed Reiki leren?

Het gaat om de energie. En als jij de lesstof goed weet te kanaliseren en op gang weet te brengen, kan een online Reiki cursus net zo goed werken.

Online Reiki cursus ervaringen

Dat een online reiki training nog niet heel erg ingeburgerd is, is te merken aan het aantal ervaringen welke erover te vinden zijn; dat zijn er niet zoveel.

De meest duidelijke omschrijving van een ervaring met een Online Reiki opleiding is deze:

Mijn ervaring tijdens de inwijdingen waren dat ik letterlijk de energie door mijn lichaam voelde stromen van mijn kruin naar mijn handen en voeten. Klinkt misschien overdreven maar dit was mijn gevoel en ervaring op dat moment. Ik kreeg een ontzettende energieboost.

mindsetgroei.nl

Dit bevestigd wederom:

Energie gaat voorbij tijd en ruimte.

Online Reiki inwijding: Kan dat?

Uiteraard is het afhankelijk van je Reiki Master of een online Reiki inwijding kan. Er zijn een aantal basisvoorwaarden aan je Online Reiki Master, wil hij of zij een inwijding goed over kunnen brengen.

 • De zuiverheid en toewijding van je Reiki Master
 • De kwaliteit van video en audio

Dat zit bij de in dit artikel genoemde aanbieders zeker goed!

De laatste en belangrijkste factor mag ik uiteraard niet vergeten: Jij; de ontvanger van de inwijding.

Het is aan jou om je ontvankelijk op te stellen en je niet af te laten leiden door je omgeving.

Het is dus erg waardevol om voor jezelf een veilige ruimte te creëren waar jij je Reiki cursus volgen kunt.

Wat leer je in een Reiki opleiding?

Een Reiki opleiding kun je opdelen in 3 verschillende cursussen. Elke cursus heeft zo zijn eigen karakter. Hieronder een algemene omschrijving van wat je van een Reiki 1, 2 of 3 opleiding kunt verwachten.

Reiki 1: Wat kun je met Reiki Eerste Graad

Na een cursus Reiki 1 kun je voornamelijk fysieke klachten behandelen. Om deze klachten als hoofd-, buikpijn en vele andere lijfelijke klachten te kunnen behandelen stel jij jezelf open voor de universele energie: Reiki, deze laat je via je handen stromen door het lichaam van je cliënt.

De nadruk bij Reiki 1 ligt dus op het lichamelijke. Je leert energie voelen en je kanaal wordt geopend. Uiteraard gaat dit gepaard met een hogere mate van bewustzijn. Je leert dus ook op een nieuwe manier naar jezelf te kijken.

Dat de Eerste Graad van Reiki zich voornamelijk op het fysieke richt, wil niet zeggen dat hierbij stopt. Vaak liggen er mentale en/ of energetische blokkades aan de fysieke pijn ten grondslag. Reiki werkt dus altijd op verschillende lagen door.

In Reiki 1 leer je dus weer helemaal in je eigen kracht te gaan staan.

Dat het verder gaat dan het doen van handopleggingen, leer je al snel. Deel van de eerste graad is het aanleren van een nieuwe filosofie of mindset, waarmee je als Reiki practiosioner door het leven dient te gaan. Vrij vertaald uit het Japans heet dit; het vijfvoudige pad. Wat dit is, leer je in Reiki 1.

Reiki cursus voorbeeld van behandeling

Reiki 2: Wat kun je met Reiki Tweede Graad

Reiki II is een verdieping van Reiki I. Waar de Eerste Graad stopt, gaat de Tweede Graad verder. Hier leer jij jezelf en anderen te behandelen op emotioneel en mentaal niveau. Hierdoor kun je gerichter naar de oorzaak van de klacht. Dit werkt uiteraard weer dieper en intenser door dan Reiki 1.

Verder leer je in de tweede opleiding middels symbolen je behandelingen krachtiger te maken, en kun je aan het einde van Reiki 2 een behandeling op afstand geven. Afhankelijk van de stroming leer je hier ook de bijzondere Reiki massage.

Reiki 3: Wat kun je met Reiki Derde Graad | Reiki Master

De begrippen Reiki 3 en Reiki master lopen in elkaar over. Het is een beetje afhankelijk van de methode die je volgt waar je uitkomt. Soms zit er nog een stapje aspirant Master tussen.

Over het algemeen ga je hiermee nog meer de diepte in. En leer je bijvoorbeeld edelstenen programmeren, dieren behandelen, en uiteindelijk mag je ook zelf aan de slag om Reik opleidingen te geven.

Als de Reiki eenmaal stroomt, wil het alleen maar vooruit!

Een gewaarschuwd mens…

Wanneer je eenmaal met de opleiding(en) bent begonnen en jij als goed cursist ook jezelf blijft door behandelen merk je, dat er van alles in beweging is gezet. En dat er dus veel trauma’s naar boven kunnen komen. Reiki werkt dus altijd diep door op verschillende lagen, en het is aan jezelf om de opgekomen gevoelens en emoties te verwerken.

Reiki op dieren kan dat? Dat leer je in Reiki 2
Heerlijk je trouwe viervoeter behandelen. Dat leer je in Reiki tweede Graad

Reiki cursus kosten: Wat kost een Reiki cursus

Toen de grondlegger van Reiki; Mikao Usui zijn vondst met de wereld deelde en iedereen die er om vroeg een Reiki behandeling gaf, merkte hij iets op. Het viel hem op dat de mensen die hij behandelde, in no-time weer hun destructieve patroon oppakte. En de ziekte of pijn dus ook weer terugkwam.

Hij Mikao realiseerde zich dat het belangrijk is dat er een tegenprestatie voor de dienst moet zijn, zodat de ontvanger het daadwerkelijk op waarde kan schatten.

Vertaald naar Nederland betekend dat heel simpel, dat er een prijskaartje hangt aan een Reiki cursus. Deze verschillen voor Reiki 1, 2 en 3.

Verder kunnen kosten voor een Reiki cursus kunnen behoorlijk verschillen, wanneer jij je opleiding online, klassikaal of individueel volgt.

Een online cursus Reiki 1 en 2 kun je al volgen vanaf zo’n 130 Euro, terwijl. Een klassikale Reiki Opleiding al snel zo’n 300 Euro kan kosten.

Reiki 1 kosten

De kosten voor een Reiki 1 opleiding kunnen variëren van ongeveer 130 (online) tot zo’n 300 (klassikaal) Dit laatste is erg afhankelijk van je aanbieder. Er zijn Reiki Masters bij wie de prijs hoger ligt.

 • Kosten Reiki 1: 130 – 300 Euro

Reiki 2 kosten

Ook voor een opleiding Reiki 2 liggen de prijzen behoorlijk uiteen. Bij de verschillende variaties van Online Reiki Cursus, krijg je Reiki 1 en 2 samen in een pakket van 129 of 139 Euro.

Dit kan oplopen tot 350,- of meer voor een klassikale Reiki training.

Voor klassikale en individuele Reiki cursussen ligt de prijs van Reiki 2 t.o.v. 1 wat hoger dankzij de hogere mate van persoonlijke begeleiding die samengaat met de tweede opleiding.

 • Kosten Reiki 2: 130 – 350 Euro

Reiki 3 kosten (Reiki Master)

Wil je voor de Reiki Master gaan, dan volg je ook nog Reiki 3. Ook hiervan zijn de kosten vrij verschillend. Online kun je dit al volgen vanaf ongeveer 150,- . En klassikaal via een van de grotere instellingen die hier genoemd zijn, kan het zo’n 450,- kosten.

 • Kosten Reiki 3: 150 – 450 Euro
 • Een volledige opleiding Reiki Master kan tot 3.500 Euro kosten

Let op!

Dit zijn een beetje gangbare prijzen voor klassikale of online opleidingen. Kies je ervoor om een Reiki opleiding doen bij een Master die kleinschaliger werkt, dan kan het zijn, dat de kosten wat hoger uitvallen. Dit heeft over het algemeen wel als voordeel; kleinere cursus groepjes, met over het algemeen cursisten uit de buurt.

De Goedkoopste oplossing voor een Reiki cursus

De goedkoopste optie om een Reiki opleiding te volgen, is online. Hier kun je al een volledige opleiding: Reiki I, II en III volgen voor zo’n 300 Euro. In tegenstelling tot een klassikale cursus, waarbij je al snel 900 Euro betaald voor de drie opleidingen.

welke reiki cursus kiezen

Welke Reiki cursus kopen? Keuzehulp

Na deze berg aan informatie, heb je misschien al een keuze kunnen maken. Maar, misschien twijfel je nog over welke Reiki cursus je het beste kopen kunt. Laat onderstaande koopgids een hulpmiddel voor je zijn om een passende cursus te kiezen:

 • 1. Bij welke Reiki Master / instelling voel je het meeste?
  • Dit kan zowel aantrekkingskracht als weerstand zijn. Je kunt onderzoeken waar dit gevoel vandaan komt. En jezelf in stilte vragen; Waar heb ik het meeste baad bij? Of; Wat dient mijn hoogste goed?
  • Je kunt nog even de verschillende Reiki masters van deze pagina checken. En je erop afstemmen. Om te kijken wat je goed doet. Uiteraard kun je ook doorklikken naar de verschillende aanbieders om meer te lezen.
 • 2. Leer je beter met medecursisten of liever op jezelf?
  • Als je liever op jezelf bent, kan een online Reiki cursus veel dieper doorwerken.
  • Terwijl een mensenmens, liever omringd is door medecursisten. Hiermee heb je voldoende oefenmateriaal en mogelijkheden tot feedback en samen leren.
 • 3. Waar woon je, en hoever ben je bereid te reizen?
  • Woon je in Arnhem, dan kies je uit praktische overwegingen eerder voor de cursus van ZoMa.
 • 4. Liever een traditionele opleiding of mag het wat alternatief?
  • 4 van de 5 Reiki curussen zijn volgen de meest traditionele vorm.
  • Kundalini Reiki, hoewel de Master Bas tevens conventioneel geschoold is, is wat afwijkend.
 • 5. Hele opleiding tot Reiki Master of stap voor stap?
  • De keuze om in 1x te gaan voor een volledige opleiding tot Reiki Master kan een flinke investering zijn in tijd, energie en geld. Maar, als je het zeker weet ga ervoor! De meeste aanbieders in dit artikel hebben een volledige opleiding tot master.
  • Wil je liever eerst proberen, dan kies je voor een cursus Reiki I, of volg je een online cursus. Deze zijn net zo goed! Maar, de kosten zijn lager en je zit niet direct in een hele opleiding.
 • 6. Wat is je budget?
  • Is het wat kleiner, dan kan een online cursus Reiki een heel goede investering zijn in jezelf. Deze zijn veelal stukken goedkoper. Maar, afhankelijk van je eigen motivatie minstens net zo effectief.
Massagecursuslimburg nl
Direct bekijken
massagecentrumlimburg.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:20 am

Massagecursuslimburg nl
Direct bekijken
massagecursuslimburg.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:21 am

Direct bekijken
zoma-opleidingen.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:20 am

Reiki cursus kundalini
Direct bekijken
kundalini-reiki.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:19 am

Direct bekijken
onlinereikicursus.nl
Laatste update: 6 december 2022 - 10:16 am

Conclusie: Wat is de beste Reiki cursus?

Reiki cursussen, wat zijn deze er veel! Hier heb je een selectie kunnen vinden van drie vooraanstaande aanbieders van Reikicursussen, waarbij je zeker goed vooruit kunt. Alle drie dragen zij de meest conventionele vorm van Reiki uit. Dit kan soms wat vast lijken, maar wanneer je eenmaal de basis kent, kun je vervolgens lekker intuïtief te werk.

Online en klassikale cursussen doen elkaar zeker niet ten onder. Het is afhankelijk van je eigen wensen wat voor jou de beste cursus Reiki is.

Om de juiste opleiding te kiezen, kun je de Keuzehulp hierboven nog eens op je gemakje doornemen.

Ten slotte:

Wanneer de Reiki eenmaal stroomt wil het alleen maar vooruit. Dus voorkom stagnatie en volg je gevoel. Het is het waard!

Ik wens je een heel fijne Reiki opleiding.

En lees graag in de reaties hieronder welke opleiding je bent gaan volgen. En hoe het je is bevallen.

Liefs en succes,

Wouter

Reiki cursussen FAQ

Hoeveel kost een Reiki cursus?

De kosten voor een Reiki cursus kunnen enorm variëren. Online kun je al een Reiki I en Reiki II opleiding tezamen volgen vanaf 129,- Voor klassikale opleidingen ligt de prijs voor een Reiki I opleiding rond de 200 en 300 Euro. De kosten voor vervolgopleidingen Reiki II en Reiki III (Master kosten trapsgewijs iets meer. Een complete Master opleiding kan tot 3 á 4.000 Euro kosten.

Hoe wordt je een Reiki Master?

Je wordt een Reiki Master door de drie opleidingen Reiki I, II en III te volgen. Uiteraard volg je deze bij voorkeur bij dezelfde Reiki Master, of op zijn minst in dezelfde stroming.

Waar is Reiki goed voor?

Reiki is een behandelingsmethode voor allerlei klachten, deze kunnen fysiek, mentaal of energetisch zijn. Hoewel Reiki primair een fysieke behandelingsmethode lijkt, werkt het op verschillende diepere lagen door.

Wat is een Reiki Massage?

Een Reiki massage is een massage volgens de Reiki methode. Dit gaat werkt op een heel andere manier als je gewend bent bij het woord; massage. In het geval van een Reiki massage wordt er meer geklopt en met de handen over het lichaam geveegd. Het kan wat intens zijn, maar het werkt heerlijk ontspannend en verlichtend.

Waar kan ik een Reiki inwijding doen?

Een Reiki inwijding is een vast onderdeel van elke Reiki opleiding. Bij elke cursus die je volgt zul je een of meerdere Reiki inwijdingen ontvangen.

Kan een Reiki behandeling op afstand (online)?

Ja, een Reiki afstand kan op afstand. Dit leer je tijdens de tweede graad Reiki. Ofwel in de tweede cursus.

Bronvermelding

 • reiki-opleidingen.nl/blog/reiki-stromingen-in-de-wereld/4185/50716/ (Stromingen in Reiki
 • reiki.nl
 • mindsetgroei.nl/reiki-1-en-2-online-cursus-review/ (Ervaring Reiki online inwijding)
 • praktijkrozenhart.nl
Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.