Team

Superzelfvoorzienend.nl cover

Wouter Buijs

In mijn kindertijd droomde ik ervan te leven in een bos. Dat dit bos beperkt was tot de grote van een appartement in een flat, illustreert wel, dat ik in veel te kleine hokjes dacht.

Het was een stevige reis om dit veel te kleine denken in te ruilen voor wat ik werkelijk bedoel. Dit kwam met een fiets- en wandelreis (2008/2009) langs verschillende off grid projecten en mensen die zelfvoorzienend leven.

Dit bracht lucht in mijn kleine gedachten. Uiteindelijk moest ik door een heel pittige strijd om de financiële middelen bij elkaar te krijgen zo’n off grid leven daadwerkelijk vorm te geven. In deze reis welke zich grotendeels afspeelde in een rijtjeshuis, deden mijn partner Sabine en ik er alles aan om al zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn in ons rijtjeshuis.

Sinds 2023 bewonen en beleven wij ons eigen familiedomein in de Italiaanse Alpen dat we met veel liefde aan het inrichten zijn. Deze plek is zelfvoorzienend in water, en zonnepanelen met powerstation voorzien ons in energie. Moestuin, voedselbos, etc. leggen we stap voor stap aan.

Dat (super 😉 zelfvoorzienend niet moeilijk hoeft te zijn, laat ik graag zien in mijn blog. Om de reden jou te inspireren voor een zelfredzaam en onafhanlijk bestaan, ben ik SuperZelfvoorzienend.nl in 2021 begonnen.

Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je hem bereiken via wouter@superzelfvoorzienend.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van zijn inzichten en tips door Wouter te volgen op LinkedIn en Instagram

Wouter Buijs

Zelfvoorzienend leven...

Wanneer begin jij?

Nu met (tijdelijk) levenslang gratis toegang tot het kersverse Super zelfvoorzienend forum.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.