Thuis achterlaten

Tot snel lieve poes 💚 Dankjewel lieve tuin

Tuin huisdier en thuis achterlaten

Een thuis achterlaten voor iets nieuws doe ik niet zo makkelijk. Door de tijd heen heb ik al heel wat plekken thuis genoemd. Telkens weer, was het achterlaten van dit thuis een bijzonder proces van loslaten. Zelfs nu ik bijna niets meer heb, heb ik nog heel veel.

Weinig tijd en direct op zoek naar praktische tips? Ga direct naar 10 tips om je thuis achter te laten

Met volle focus op de voorhanden reis, blijf ik werken aan mijn online projecten. Zo ook ben ik vandaag weer vroeg opgestaan, om dit patroon in stand te blijven houden. Met hun hoge gekrijs schieten de zwaluwen door de lucht, terwijl ik in de verte de snelweg hoor.

Ik bevind mij in een rommelige kamer. Het is omgedoopt tot werkkamer en opslaghok, nu de oudste op zichzelf is gaan wonen. Hiermee kon ik eindelijk, zo op de valreep voordat wij ons in nieuw avontuur storten nog even genieten van een eigen werkruimte.

Je weet wel, zo eentje waar je echt op jezelf aan de slag kunt, zonder dat je elk moment gestoord kan worden, zoals in de woonkamer.

Spoedig zal ik niet alleen deze ruimte, maar mijn hele thuis achterlaten.Onze lieve Bagheera die gisteren de door Sabine opgeruimde schuur leek te inspecteren, opende gisteren een bron naar nog weinig gevoelde gevoelens en emoties.

De lieve katten Bagheera en Puria thuis achterlaten

Bagheera
Bagheera
Puria
Puria

Na haar toestemming te hebben gevraagd, pakte ik haar op. Om haar harige kattenlijf dicht tegen mijn borst aan te drukken. Haar toestemming liet zij blijken met zacht gespin.

Ik ga je missen lieve poes

Tranen vullen mijn ogen. Dit knuffel intermezzo bleek van korte duur, zoals ik van Bagheera gewend ben. Het liefst staat zij, net als ik met haar pootjes op de grond. Zo kan zij haar eigen weg gaan. In dit geval zocht zij de schaduw op onder de terrastafel.

Bagheera en haar dochter Puria, welke ik vaak aanroep als Poehoeeoesssss, als ze weer eens lang de kuierlatten heeft genomen zijn twee reisgezellen, welke we niet mee kunnen nemen de caravan in. Deze twee guardians van dit thuislandje, mogen dus even op het huis blijven passen. Tot wij een nieuwe plek hebben gevonden.

Dan halen we ze op.

De twee katten lijken zich aan de ene kant heel bewust van ons vertrek. Aan de andere kant lijkt het ze niet zo veel uit te maken. Het vangen achter vliegen gaat nog altijd door. Net als het ongenadig zeuren om brokjes en mauwen achter een gesloten deur.

Maar toch; ik zal ze missen.

Met liefde gekoesterde tuin achterlaten

Het volle zomergroen ving opnieuw mijn aandacht. In plaats van naar boven te rennen om weer verder te werken, besloot ik mijn camera te pakken en deze schoonheid eens vast te leggen.

Sabine heeft haar tuin in 16 jaar tot een waar paradijs weten te toveren. Sinds 4 jaar heb ik er met toenemende mate ook mijn energie aan toegevoegd.

Het hoogtepunt en misschien wel de ultieme uitwerking van; “wat je aandacht geeft, groeit”, manifesteerde zich met 40 m² extra tuin. En dat in een rijtjeshuis. In 1 jaar hebben we van deze voormalige stoeptegeltuin toch een geliefd stukje weelderige tuin weten te maken met tunnelkas, en hugelbed, zoemende insecten, bloemenweelde, courgettes, bonen en cherry-tomaten.

Deze tuin waar af en toe het gepur (ik kan het niet beter omschrijven) van onze twee kwartelhaantjes door te horen is, en de druif welke na drie jaar met trots zijn eerste drie druiven trossen weet te manifesteren.

Ook de liefde van deze plek voelde ik laatst heel sterk door mij heen gaan. Ik kon het niet anders verwoorden als;

En de tuin is zo lief

Nu de foto’s zijn gemaakt, kan ik weer verder. Want ja, er moet toch gewerkt worden. Ik vraag mij af, wanneer ik deze overtuiging van mij af ga gooien, om gewoon eens te genieten.

Want, eerlijk;

Soms lijkt het, alsof ik het online werk als excuus gebruik om maar niet te hoeven voelen, wat er nu is.

Want ja, er staat iets nieuws voor de deur.

Samen met mijn vriendin, partner, vrouw ons land gaan vinden, waar wij op onze manier vorm willen geven aan het leven, als veilige plaats voor onszelf, en anderen; doen we niet zo vaak.

In ons hart leeft het nu al.

Maar, ook het afscheid van al dat wij in fysieke vorm achterlaten is er nu al.

Thuis, familie, vrienden.

Na al die jaren reizen, vele verhuizingen etc. is het voor mij nog steeds een emotioneel proces, wanneer ik mij opnieuw los moet scheuren uit een bekende situatie.

Telkens weer wint het hartsverlangen mijn eigen weg te volgen, het opnieuw van het veilige en het vertrouwde.

Ik zou een stukje sterven, als ik het niet zou doen.

Ik sterf een stukje als ik het wel doe.

Om over de mensen die we een tijdje niet meer zien, nog maar te zwijgen. Over dat afscheid, misschien de volgende keer meer.

Op de hoogte blijven? Volg ons op telegram. 👇

Thuis Achterlaten voor vakantie of lange reis 10 tips

Wanneer je lang op reis wilt, is het misschien het handigste om de hele boel op te zeggen, zodat je echt vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Maar, als je nog een veilige haven aan wilt houden om naar toe terug te kunnen keren, zijn er een paar praktische zaken waar je aan kunt denken:

 • Heb je huisdieren, welke niet meekunnen?
  • Zorg voor een betrouwbare oppas. Hierbij geldt; een goede buur is beter dan een verre vriend
 • Heb je een tuin en/ of kamerplanten
  • Zorg voor een goede oppas. Hierbij hetzelfde, beter een goede buur.
 • Huisoppas regelen
  • Ga je voor langere tijd op reis, dan wil je niet de buurvrouw of buurman belasten met je hele huishouden. Je zou een daadwerkelijke oppas voor je huis kunnen zoeken. Je kunt hiervoor je sociale kring aanspreken. Misschien dat je via, via een passende match vindt. Maar, ook social media kan hiervoor ideaal zijn. Denk aan Facebook met verschillende ruilgroepen, etc.. Er is echt altijd voor de meest spefifieke wensen iemand te vinden.
 • Eventuele lopende abonnementen opzeggen
  • Heb je geen oppas voor je huis, dan is een internet en t.v. abonnement behoorlijk overbodig. Ook tijdschriften komen ongelezen op een stapel te liggen.
 • De post loopt door, ken je een betrouwbaar persoon die je dit toevertrouwd?
  • Als er belangrijke stukken tussen zitten, kunnen deze dan worden geopend en doorgestuurd via de digitale weg; foto of scan?
 • Neem goed afscheid van je dierbaren
  • Vooral als je niet weet wanneer je terugkomt, kan het fijn zijn je dierbaren nog eens goed te spreken en zien. Dit is erg waardevol. En komt met fijne gevoelens, waardoor je extra waardering krijgt voor de tijd die je hier hebt geleefd. Tevens doet het je goed om van daar uit vooruit te blikken.
 • Zijn je financiële zaken goed geregeld?
 • Begin op tijd met het regelen van deze dingen. Dit vergemakkelijkt het hele proces.
  • Want, voor niet alles heb je direct de juiste oplossing. Dingen kunnen tijd nodig hebben.
 • Sta de emoties en gevoelens die omhoog komen toe.
  • Dit zijn wegwijzers op je pad en kunnen ofwel blokkades voor je zijjn, of ze kunnen voor een vlottere doorstroming zorgen.
 • En ga je uiteindelijk weg…
  • Zijn alle ramen en deuren dicht,
  • staat het licht uit,
  • staan de kranen dicht…
  • etc.

Ben ik iets vergeten? Als jij nog handige tips hebt, drop ze hieronder in een reactie. Dankjewel 😊

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.