Tp-link m7200 vs Mifi Router CS 4G Chosen Selective

Review

Tp-link m7200 vs Mifi Router 4G CS Chosen Selective Review | Cover

Tp-link m7200 vs Mifi Router 4G CS Chosen Selective Review

TP-link m7200 vs Mifi Router CS 4G Chosen Selective. Wat gaat jouw Mifi router worden voor internet onderweg en op reis? Wat is de beste? In deze vergelijking de twee naast elkaar. Hoe zijn de specificaties. En wat zegt dat nu eigenlijk?

TP-LINK M7200
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:21 am

Mifi Router 4G CS Chosen Selective
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:21 am

TP link m 7200 of Mifi Router Chosen Selective? Wat is de beste 4G mifi router? In het uiterlijk zijn deze twee heel verschillend. In downloadsnelheid ongeveer hetzelfde.

De TP Link heeft een paar voordelen t.o.v. de Chosen Selective Mifi Router, waarvan het grootste voordeel de prijs is. Deze is zo ongeveer de helft!

In prestaties staan ze daartegenover weer zo ongeveer gelijk aan elkaar.

De Mifi router heeft enkele voordelen als:

  • 2 Hotspots
  • Beveiligde internetverbinding

De TP link heeft als voordeel:

  • Internet via USB mogelijk
  • Verwijderbare accu
  • Langere accu levensduur
  • Beveiligde internetverbinding

In beide gevallen kun je in tot 10 apparaten verbinden aan het internet. En heb je dus voldoende capaciteit voor jou en je hele reizende gezin.

De Tplink m7200 is in 2020 geïntroduceerd. Het is een 4G mifi router, waarmee je onderweg altijd internet hebt. Het ondersteunt ook 4G LTE, en je kunt er tot 10 apparaten aan koppelen. Met een downloadsnelheid van 150 Mbps, kun je onderweg prima films kijken.

Op het display kun je onder andere signaalsterkte,WiFi, en batterijstatus aflezen.

Internet onderweg en in de camper

Ben je even off grid? Geen probleem voor de TP m7200. Deze mifi router beschikt namelijk over een oplaadbare accu met een levensduur van maximaal 10 uur. Opladen gaat simpelweg via een USB-kabel.

Uit is ook, echt uit.

Je SMART devices werken al maar door. Er zijn mensen die dit allemaal niet willen. Ik ben er eentje van. Deze Mifi router beschikt over een verwijderbare accu. Wil je echt zeker weten dat je Mifi router uit staat, dan kun je de accu verwijderen.

Liever internet over de kabel?

Via de USB kun jij je laptop aansluiten op de TP link m7200, zodat je bekabeld over het internet surfen kunt.

Chosen Selective CS 4G Mifi Router

Deze Mifi Router van Chosen Selective stamt uit 2021. De CS 4G Mifi router ondersteund 4G met een snelheid tot 150 Mbps. Hiermee is hij net zo snel als de TPLink. Deze Mifi Router beschikt over een relatief groot display. Hierop kun je makkelijk de belangrijke data aflezen. Dankzij het kleine formaat is de CS 4G Mifi Router makkelijk voor onderweg.

Beveilig je internet verbinding

Een extra optie op de Chosen Selective 4G router is het beveiligen van je internet. Zo bescherm jij jezelf van ongenode internet gasten.

2 Hotspots

Wil je meerdere hotspots aanmaken, om netwerken gescheiden te houden? Met de Chosen Selective Mifi router kun je maximaal 2 hotspots aanmaken. Handig.

Of je nu voor de 4G SC Mifi Router van Chosen Selective kiest, of voor de TP Link M7200. In beide gevallen heb je een handzaam en snel apparaat voor je internet op reis. Een korte review van de overeenkomsten:

Maatvoering

De paar millimeters verschil tussen de TP link m7200 en Mifi Router CS 4G, zijn te verwaarlozen. In beide gevallen heb je een mooi compacte 4g router, welke je makkelijk in je broekzak meenemen kunt.

Nu schakel ik wel door naar een verschil… De Mifi Router CS is een stuk lichter met 70 gram. Hiertegenover voelt de TP Link een stuk degelijker en van hogere kwaliteit, door de 100 gram extra.

Verder is het aan jou om de keuze te maken of je kiest voor classic zwart of elegant wit. – Met zwart display. De TP link is namelijk zwart, de CS 4G is wit. Wat past het beste in je camper?

Maximale downloadsnelheid

In specificaties zijn de twee gelijk. In beide gevallen heb je internet snel genoeg, om je films te kijken zonder onderbrekingen.

Dit is verder natuurlijk ook nog afhankelijk van de provider en je verbinding. Maar je mifi-router is er klaar voor. Dit geldt voor zowel de CS Mifi router 4G als de TP link M7200.

Netwerk

Beide apparaten ondersteunen 4G.

TP-LINK M7200
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:21 am

Mifi Router 4G CS Chosen Selective
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:21 am

Levensduur Accu

De TP link gaat een paar uurtjes extra mee op papier. In beide gevallen kun je wel zeggen dat je na een “werkdag” je accu dient op te laden.

Gastnetwerk | Aantal hotspots

Wil je een gastnetwerk op kunnen zetten? Dat lukt je niet met de m7200. De CS Mifi Router geeft je deze mogelijkheid wel.

Snelheid

In maximum download snelheid zijn de twee apparaten wel gelijk. Maar dankzij een paar kleine technische verschillen. Kan het in de praktijk toch anders uitkomen:

Dual Band vs Single band

Dual-band routers zijn efficiënter, hebben een groter bereik , zijn minder gevoelig voor interferentie van huishoudelijke apparaten, en ze zijn sneller dan Single band routers.

Maar, het voordeel van snelheid is alleen met 5G compitabele apparaten.

Wireless N vs Wireless AC

Welk type Wireless je router gebruikt, zegt iets over de snelheid. AC is de laatste ontwikkeling en is hiermee de snelste. Dit is een stuk sneller dan de N. Welke de voorlaatste was, en tevens al supersnel.

Het is overigens maar de vraag of je de volledige capaciteit van AC gaat ervaren, omdat nog niet alle apparaten hiermee zijn uitgerust.

Kleur en vormgeving

Hecht je waarde aan het uiterlijk van je mobiele internet maatje? Dan is het verstandig ze even goed te bekijken. De TP link vind ik elegant in zijn zwarte verschijning. De Chosen Selective vind ik wat opzichtig in zijn witte uiterlijk. Daarnaast hou ik van het wat meer afgeronde uiterlijk van de TP link m7200.

Prijs

Dat de Chosen Selective een iets meer opvallend uiterlijk heeft, dat graag gezien mag worden, zie je terug in de prijs. Deze is zo’n twee keer zo hoog in vergelijking met de TP link.

Overigens, de links in dit artikel verwijzen automatisch naar de goedkoopste winkel (Waar ik bij aangesloten ben) waar je deze Mifi router kopen kunt.

TP link m7200Mifi Router Chosen Selective
Algemeen

Type dataverbinding

4G4G
Max. downloadsnelheid
150 Mbps150 Mbps
Max. aantal gebruikers
1010
AccuduurTot 10 uurTot 8 uur
Verwijderbare accu?
Geheugenkaartlezer
SIM

Type simkaartMicro SIMMicro SIM | Nano SIM | 3-in-1 simkaart | Mini SIM
Dual-simXX
Simkaart meegeleverdXX
Draadloos netwerk (LAN)

Wifi-standaardWireless NWireless AC
Wifi-bandenDual-bandSingle-band
Wifi snelheid 2,4 GHz300 Mbps150 Mbs
Wifi snelheid 5 GHzXX
GastnetwerkX
Fysieke kenmerken

Breedte9,4 cm9,9 cm
Diepte5,7 cm5,6 cm
Hoogte2 cm1,6 cm
Gewicht178 gram70 gram
KleurZwartWit
VerpakkingsinhoudTP-Link M7200 | Micro USB-kabel | 2000mAh batterij | Installatie-instructies4G Mifi Router | 2100 mAh batterijcapaciteit | USB kabel | Nederlandstalige gebruikershandleiding
ExtraUSB-poort om apparaten bekabeld mee aan te sluitenKeuze uit 1 of 2 hotspots Tot 10 gebruikers 4G LTE WPS knop Automatische slaapstand Lange accuduur Dataplafond
TP link m7200 vergelijken met Mifi Router CS | Belangrijkste specificaties op een rijtje

Over het grootste deel van de wereld kun je vrij reizen en je internet bij de hand hebben met deze twee routers. Wel is het handig om te kijken naar de frequenties. Deze kunnen verschillen. En dan doet hij het niet.

Zie hier de frequenties: https://www.worldtimezone.com/gsm.html

Aanvullend nog een TP Link M7200 review van verschillende gebruikers.

⭐⭐⭐⭐⭐ Prijs/kwaliteit ok | Werkt prima

Bron: Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ Goed en handig | gebruiksgemak

Top apparaatje, makkelijk in gebruik te nemen en hij werkt heel goed. Ik heb deze gekocht om in het buitenland WiFi te kunnen ontvangen via een mobiel abonnement en het werkt perfect.

Bron: Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ Neem je router mee op reis | prijs/kwaliteitverhoudig zeer goed |

Eenvoudige installatie, eenvoudig te gebruiken; Een Wifi-router voor onderweg is best wel handig in de auto, op de boot, eigenlijk overal!

Bron: Bol.com
TP-LINK M7200
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:21 am

Gebruikerservaringen Mifi Router 4g CS Chosen Selective

Aanvullend nog een review van verschillende gebruikers op de Mifi Router 4G CS van Chosen Selective.

⭐⭐⭐⭐⭐Fantastisch | Goede prijs/kwaliteit | Doet wat het moet !

Bron: Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ Uitstekend apparaat in mooi formaat | Werkt uitstekend | Makkelijke installatie

Mooi formaat | Uitstekend werkend apparaat, makkelijk te installeren

Bron: Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ Werkt perfect | snel internet | makkelijk in te stellen | goed formaat | Ik heb deze mifi aangeschaft zodat ik overal internet heb. Ik moet namelijk vaak van thuis naar werk of naar klanten toe. Dan is het altijd fijn om een eigen hotspot te hebben. Zeer tevreden!

Bron: Bol.com
Mifi Router 4G CS Chosen Selective
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:21 am

Conclusie

De TP Link m7200 en Mifi Router CS 4G lijken erg op elkaar in specificaties. Toch zijn ze in het uiterlijk erg verschillend. Als je hier op afgaat, is het zo simpel als kiezen voor wit of zwart.

Maar, uiteindelijk gaat het om wat er van binnen zit. Net als met de liefde.

Daarin heeft de TP Link toch een paar voordelen, t.o.v. de Chosen Selective, waardoor deze iets sneller zal zijn.

De Chosen Selective heeft als voordeel dat je meerdere Hotspots kunt opzetten (2). En Dat jij je netwerk beveiligen kunt.

Als dit van meerwaarde voor je is, betaal je ongeveer twee keer zo veel.

Wil je bekabeld internet? Je kunt aan de TP Link m7200 ook nog een kabeltje hangen.

Mijn keuze:

TP Link M7200

Waarom? Losse accu, snel genoeg, en ik kan er meerdere p.c.’s aan hangen. De rest is mij de meerprijs niet waard.

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.