Voorbereiden vakantie reis

We zitten er middenin 😅

Voorbereiden vakantie reis

Voorbereiden vakantie of lange reis? Boy, het heeft zo zijn voeten in de aarde. Na al de lange reizen met backpack of op de fiets, is het nu heel anders. Deze keer gaan we samen. En niet te voet of fietsend, maar met een auto en caravan. We maken nu al van alles mee.

De telefoon gaat

De telefoon gaat

Allebei op onze eigen manier zijn we bezig met het voorbereiden van een vakantie en reis.

Sabine zit naast mij op de grond in de voormalig slaapkamer van haar dochter. Nu vervuld de vrij gekomen ruimte 2 functies.

1 – Werkruimte en 2 – Opslag hok.

Je kunt je wel voorstellen dat het rommelig is.

Terwijl ik deze ochtend met 7 maanden achterstallige bedrijfsadministratie bezig ben, zit Sabine achter mij zaden in te pakken, en de kamer te kuisen. Er is veel te doen.

Onvoorziene reparaties

Sabine neemt de telefoon op, en zet hem op handsfree. Ik luister mee.

De caravan is nog niet klaar. We zijn tegen een paar punten aangelopen. Die we willen bespreken, voordat we er mee doorgaan. We hebben een lek in de gasleiding geconstateerd. Daarnaast staat het keukenblok niet vast. Ook de aanleg van de elektriciteit is niet geaard. Dit moet opnieuw, maar de komende weken is de monteur op vakantie. Verder zijn de uitzet armpjes voor de raampjes niet aanwezig.

Oeps. Dit krijgen we erbij, 2 dagen voordat we op vakantie gaan met de caravan. We gaan maar 1 weekje. Maar, dit is wel de week dat we met Sabine’s zoon op een camping bij ons in de buurt zouden staan.

Het zou een relaxte week mogen worden, voordat we echt voor lange tijd op reis gaan met deze caravan.

Sabine uit woorden van frustratie, omdat de caravan hier nu al 2 weken staat. En ze er last minute mee komen.

Ik heb het idee genaaid te zijn door de vorige eigenaars. Die hadden wel iets meer mogen vertellen.

Logisch dat er even wat boosheid door ons heengaat. Zo vlak voor vertrek is dit niet het enige topic dat speelt.

Onrust in de nacht

‘s nachts lig ik behoorlijk wakker. Ik voel de nood om door te moeten werken enerzijds. En anderzijds de nood om hier in huis meer aan de slag te gaan. Ik zie het dag worden. In de handbeweging die ik maak om de wekker uit te zetten voordat hij gaat, begint hij zijn ochtendmelodie.

Pfft. Opstaan, ik kan weer wat gaan doen.

Ik lag namelijk al een tijdje de duisternis in te kijken en in deze tijd van het jaar (juli) zijn de nachten nooit erg lang donker. Het moet dus behoorlijk vroeg geweest zijn.

Ik ben wakker geworden uit een droom.

In de droom stapte Sabine en ik een bootje in. Vanuit een van de Nederlandse Waddeneilanden voerden en dobberden we zo het IJsselmeer op. In droomstaat was dit uiteraard geografisch allemaal heel anders georganiseerd.

We waren te laat om het gehuurde bootje ‘s avonds nog terug te brengen, maar dat was geen probleem.

Ik zet mijn rugzak met laptop, telefoon en portemonnee op een dobberende waterfiets.

Voordat Sabine en ik aan boord gaan bij mijn moeder en zus, die op dat moment nog aan het zwemmen zijn, zie ik hoe mij tas op de golven van de boot afvalt.

Zo het water in.

Ik duik er achterna.

Om er vervolgens achter te komen, dat hij al diep gezonken is.

Ik kom naar het oppervlak.

Opnieuw duik ik de diepte in.

Deze keer vind ik een niche als zijnde een glazen kamer op de bodem van het meer.

Hier is geen water, maar lucht.

Hier vind ik ook mijn spullen welke allemaal ongedeerd zijn gebleven.

Ik weet niet waar vandaan, maar plots ben ik omringd door meerdere bekende mensen.

Ik pak de spullen weer in, en ga naar het oppervlak.

Eenmaal uit dit avontuur ontwaakt duurt het even voordat ik dit weer herinneren kan. Bij het wakker worden zijn het de gedachten die zich gelijk meester over mij maken.

Geen elektriciteit in de caravan

Help! Hoe moet dat met de elektriciteit in onze caravan? We hebben nu niet meer de tijd om dit te fiksen. Al doen we het zelf, dit heeft tijd nodig. Van kabels trekken, weet ik nog verdomd weinig. Eigenlijk niets. Hoe gaan we dit doen?

En shit!

Naast de koelkast en verlichting, zal dus ook het waterkraantje het niet doen.

En laat ik nou net een prachtig inline waterfilter gekregen hebben, om hier in te bouwen.

Er gaan gedachten door mij heen van mogelijke oplossingen.

Maar, misschien is het gewoon mijn angstige brein. Dat antwoorden wil.

Want, uiteindelijk komt alles goed. Daar ben ik van overtuigd. Soms is het wel even moeilijk te zien. Zo middenin in de wereld op zijn kop.

Gelukkig hebben we een draagbaar powerstation

In de aanloop naar dit avontuur heb ik de keuze gemaakt voor een draagbaar powerstation. Of eigenlijk, omdat we er ook een opvouwbaar zonnepaneel aan kunnen hangen een portable solar generator.

Hier was ik al superblij mee, omdat deze draagbare accu, met stopcontact, laadregelaar en omvormer in 1, onze caravan met de voorzieningen zou gaan voorzien van stroom.

Ook al is het nu wachten op een geschikt moment om dit alles te realiseren. Voor nu, kunnen we in ieder geval de laptop en een lampje laten draaien op deze draagbare batterij.

We redden het dus wel.

Voorbereiden vakantie gaat door

Uiteraard laten we ons niet kisten. Het is niet ongebruikelijk dat het universum af en toe nog met een test komt, om je doorzettingsvermogen te testen. Weet je zeker dat je dit wilt? Ga je dit avontuur echt aan? Kies je echt voor jezelf Wouter? En jij Sabine? En kiezen jullie ervoor om het samen te doen.

De mentale voorberreiding is de belangrijkste

Nu ik dit zo aan het typen ben, geheel tegen wat ik dacht dat effectief, efficiënt en belangrijk zou zijn, rollen de tranen over mijn wangen. Ik realiseer mij opeens, dat dit het is. Dit is het moment, waarnaar Sabine en ik toegeleefd hebben.

En dat er de zogenaamde tests zijn om onze vastberadenheid en ons samenzijn op de proef te stellen.

Terugkomende op de droom, zou ik het liefst dus even mijn hele digitale identiteit het raam uitgooien.

Of, eigenlijk. Diep het onbewuste in duiken.

Voelen wat er speelt.

En weer die stap terug te doen naar mijn gevoel.

Want, daar zijn de rust, de antwoorden en de oplossingen te vinden.

Conclusie

We gaan ervoor. Ik ga ervoor. Uiteraard ga ik ervoor. Het is tijd voor pauze van de online werkzaamheden om geld te verdienen.

Eerst deze transformatie door.

En daarna verder.

Samen.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.